A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Eyi
Az a családi adókedvezmény... az most már csak a 3. (többedik) gyereknél jár...
Vendég

Azt mi nem tudjuk sajnos igénybe venni mert nincs miből...Hiába 3. gyerek..ezért lett volna jobb valami kp
Vendég

Sziasztok!

A témákhoz hozzászólva:

Megnövekedett folyás nekem is van és én is úgy olvastam, hogy ez ebben az időszakban teljesen normális, csak hát kicsit kellemetlen.

A mozgás: nálam baba egyre többet mozog napról napra, ált. köldökmagasságig érzem, legelőször a jobb oldalt lent jelentkezett, aztán sokáig csak a bal oldalt, mostasnában pedig alig bírom nyomon követni, fent-lent-középen-jobbra-balra....szóval mindenütt! :) Az, hogy a méhlepény milyen elhelyezkedésű, hááááát nem emlékszem, talán mondta a doki és csak kiment a fejemből. De holnap megyünk 4D-re, majd rákérdezek. Már nagyon várom, hogy lássam mit csinál a kis drága odabent!!!!!! Remélem mindent rendben találnak, mivel ez lesz a 18. heti genetikai és mellesleg az első 4D és talán a nemét is elárulja nekünk.

Kb. két napja én is paráztatom magam, mert bal oldalt alul néha fájogat és nem tudom, hogy vajon ez normális-e, a növekedés része, vagy valami más? Nem erős és nincs vérzés sem, semmi más tünet, de mégis aggaszt! Valaki nyugtasson meg, hogy ez normális!! Szóval egész nap fekszem, de félek, mert holnaptól elkezdődik az áprilisig tartó stresszes, túlórás időszak a munkahelyen és a pihenésről csak álmodozhatok.

Lábgörcsre egyébként ha jól emlékszem anyukám MagneB6-ot szedett, neki persze teljesen más okból volt ilyen panasza és a Mg segített, de én nem vagyok jártas a gyógyszerekben. Talán más jobban meg tudná mondani mit lehet tenni. Nekem még régebben a talpam görcsölt gyakran és arra csak az volt jó, ha fel tudtam állni és ráálltam a fájós talpra. Egyébként ezt a panaszt is írják a könyvek már erre az időszakra.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!
Mankabi:nekem is van amikor fájogat a hasam de amíg pihenésre enyhül és nem görcsös,addig én úgy tudom normális...Pl én gyalogolni abszolult nem tudok mert attól megfájdul.

Még egy utolsó "para"kérdés mára:Nagyon nyomják a tv-ben ezt a rohadt salamon szigeteki influenza járványt.Ugye nekem 2 gyerekem van de akinek nincs bizonyára az is talákkozik emberekkel,tehát bárki elkaphatja.... :evil:
Azt mondják 40 fokos lázzal jár..
Azt meg nem is akarom részletezni mi van ha egy kismama lázas...38 fölött...
Vendég

Sziasztok!

Bárány, nyugi! Folyás ügyileg nekem is kb ez a helyzet. Ez normális, csak kellemetlen. :?

Mozgás: Nokedli egy kis örökmozgó. :lol: Köldökmagasságig szinte mindenhol éreztem már. És egyre többször érzem kézzel is. :lol: És ilyenkor minden aggodalmam és félelmem elmúlik!

Mankabi, drukk a holnapi UH-ra! Nekem is szokott alul fájdogálni a hasam. Ilyenkor apró szúrásokat érzek.

Én ma ijedtem meg attól, hogy méhösszehúzódásom volt. Egyszer már volt kb 2 hete. Állítólag előfordulhat. Hát azért jó lenne, ha nem fordulna elő többet. :? De aztán kicsit később éreztem, hogy rumlizik bent. :lol:

Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

Bárány, sziszka - köszi, most már kicsit nyugodtabb vagyok!!!!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Csak beugrok gyorsan beköszönni ;)

Bárány: A magas láz nem tesz jót a kismamának sem és a babának sem! Én most kérdeztem rá a nődokimnál, hogy javasolja-e és azt mondta, hogy kifejezetten ajánlja kismamáknak. Nekem a háziorvosom nem adja be, úgy hogy a párom fogja feliratni magának (kb. 1000Ft a szuri asszem) és majd beadatom valakivel... pl. nőgyógyász.

Mankabi: Az a fájdalom valószínűleg a medenceszalagok nyúlása miatt van. De holnap majd jól megnyugtatnak, hogy minden rendben. :)

Folyás: Nekem is van :( Fehéres és elég sok. Erre én is rákérdeztem pénteken és azt mondta a doki, hogy ne aggódjak, amíg nincs elszíneződés és nem csíp-fáj.

Mozgás: Most napok óta csend van a pocimban... Pedig valamelyik nap elég sokszor éreztem. Nem aggódom, mert pénteken azt mondták, hogy minden okés, szóval csak kevésbé intenzív a kicsikém ;) Ja, és előlfekvő mlepényem van, szóval amiatt is lehet, hogy később érzem majd intenzívebben...

Puszi nektek, majd holnap jövök munkahelyről.

Jó éjszakát!

Kép

Kép
bettica

Bárány
Lázcsillapítót lehet bevenni, ha szükséges... langyos vízzel le lehet zuhanyozni...
Vendég

Gigi,köszi a válasz:én egyszer kaptam egy munkahelyemen 10 éve influenza elleni oltást és 3 napig 40 fokos lázam lett tőle..több kolégámnak is...
Ha valaki garantálná,hogy most nem lesz azonnal beadatnám most is...
Vendég

Bárány! Semmiképpen nem jó terhesen az ágyat nyomni, de ne félj ennyire az influenzától, mert az influenza vírusa NEM JUT ÁT A MÉHLEPÉNYEN!!! Az más dolog, hogy a kismama tök szarul érzi magát, de ez nem terheseknél is így van. Lázcsillapítót meg lehet bevenni, meg lehet hűtőfürdőzni, stb, mert a láz tényleg nem jó.

Viszont én úgy tudom, hogy terheseknek semmilyen védőoltás nem adható. Nekem most lett volna esedékes az 5. évi hepatitis elleni és nem adta be az üzemorvos. De ez lehet, hogy csak a hepatitisre vonatkozik. :roll:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Monti:kicsit megnyugtattál...én is csak a láztól félek,amúgy eggyáltalán nem vagyok lázékony fajta,de ki tudja erre a vírusra,hogy reagálnék...
Oltás kizárt,mert azt olvastam is éppen most,hogy akinél egyszer ilyen súlyos tüneteket okozott annál valszeg másodszor is ez lenne...
Amúgy megoszlanak a vélemények van olyan orvos aki ajálja kismamáknak,van aki tilosnak tartja...ezt is most olvastam
A hepatitis ellenit viszont eggyöntetűen tiltják!!
Vendég

És Bárány, ne olvasgass más topikot légyszi, csak minket! Nem kell, hogy stresszeld magad!

Kép Kép
montana

Sziasztok Csajok!!!!
Mozgás:Nekem is érződik köldök alatt.Bugy-bugy. Kézzel még sosem éreztem.

Mankabi!!!!!!! Akkor a kérdésem az lenne h.ha én 120.000ft-al voltam,vagyok bejelentve, kézhez 89.500-at kaptam talán. Akkor táppénzt mennyit fogok kapni???

Vagy aki ugyan igy van????? mennyi táppénzt kaptok?

Kata&Milán

oszman777

Ja!! Mi már megvettük a kiságyat. Mert jo árba volt és ez volt az álmom. dobok 1 képet csajok.
Kép

Kata&Milán

oszman777

Ja!! Mi már megvettük a kiságyat. Mert jo árba volt és ez volt az álmom. dobok 1 képet csajok.
Kép

Kata&Milán

oszman777

oszman: szép a kiságy! Sajnos a táppénz ügyben nem tudok segíteni, mert mint írtam nem könyvelő vagyok, egészen más számviteli területen dolgozom, ezt még saját magamnak sem tudom, hogyan fog alakulni. Én is a TB-seket fogom megkérdezni és neked is a munkaügyiseket/TB-seket kellene szerintem, mivel ők pontosan, személyre szabottan kiszámolják neked. Nem tudom mekkora cégnél dolgozol, de ha nem megy, akkor tényleg egy könyvelőnél kell érdeklődni. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni!!!!!!!!!!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ez a kiságy tényleg nagyon jó :D
Vendég

Osszman nagyon indiszkrét ha megkérdezem mennyibe került??
Vendég

Sziasztok!

Nagyon klassz a kiságy,tényleg!
Nekem sajnos ekkora nem fér el,csak egy "sima" kiságy.
Én is kíváncsi lennék mennyibe került.

Még mindig nem érzek mozgást!Mi lesz már?Vagy türelmetlen vagyok?!

Az AFP erdményem is csak a jövőhéten lesz meg és utána szerdán megyek UH.ra.Nagyon messze van még.

Kép
melike

Melike ne parázz... én sem nagyon érzem... csak nagyon ritkán, és akkor is haloványan. de azt mondta a doki, hogy a 22-24. hétig nem kell aggódni emiatt, főleg első gyerkőcnél. ;)

mondjuk hozzáteszem, hogy az uh-n is mindig alszik, épphogy mocorog egy picikét, lehet hogy nekünk ilyen kis lusta gyerkőcünk van. :D

mia_snow

Oszmann:nagyon klassz a kiságy.
Táppénz ügyeben azt tudom Neked mondani, hogy én 110 ezerrel vagyok bejelentve és a táppénzem 2 hétre (mert ugye két hetente folyósítják) 34-35 ezer Ft, tehát havonta durván 70-et kapok. Remélem tudtam segíteni

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Ma délután megyek a genetikai UH-ra, afp eredményem még nincs, remélem ma megtudom azt is! drukkoljatok, hogy minden okés legyen, és örülnék, ha a neme is látszódna! :)
Majd jövök beszámolni!

Üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

hahó!

Drukkoljatok, 12:15-re megyek genetikai UH-ra!!!!!

Egyébként az elmúlt 2-3 napban nekem is fájdogál baloldalt lenn a hasam.

Nektek szokott keményedni a hasatok, mert nekem 1-2 aponta előfordul, pedig napi 3*2 MagneB6-ot szedek. Majd ma megkérdem a dokit.

Szóval drukkoljatok!

Puszi

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Nagyon szurkolok mindenkinek, aki ma megy UH-ra!
Én csütörtökön megyek, kéretik akkor is szurkolni!!! :D

Stella: ma mész a vizsgálatra? Gondolok rád! Minden rendben lesz!

Oszmann: nekem is ez a kiságy a vágyam, én is a vaterán fogom nézni, de majd csak március-április körül. Addig még egy lakásfestés vár ránk és lamináltpadló lerakása a szobákban (most padlószőnyeg van). A babaszoba vagy napsárga vagy almazöld lesz. Még nem döntöttünk, de már úgy várom, hogy alakítgassam. A fejemben már összeállt. :D

Tegnap este egész végig a babakocsikat nézegettem a neten, egyre jobban kivagyok, hogy tényleg a legjobbat válasszuk. Jelenleg egy Firstwheels babakocsi a favorit, lilában, de még tudom hogy ráérünk ezzel, de AKKOR IS!!! :roll:

Elképesztő, hogy szalad az idő! Lassan félidő... Állítólag innentől pedig rohanni fog az idő.

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Drukk mindenkinek az UH-ra!!! Én pénteken megyek. Remélem kiderül már a neme! :wink:

Bogi, nekem is szokott keményedni a hasam. Sőt, eddig kétszer volt méhösszehúzódásom is. :cry: De nem szedek MagneB6-ot, csak elevitet. Lehet, hogy kellene? :roll:

Tegnap este akkorát rúgott belém a kis csemetém, hogy a szemem is kigúvadt. :shock: Fájni nem fájt, de elég fura volt. Mi lesz később? :)

Kép
sziszka82

Na jó, nem bírtam ki, csatolom a babakocsis képeket. A másik favoritom a türkiz-almazöld (Jane Carrera).
Mit szóltok?

Kép Kép

Kép

almaani
Kép
almaani

Ez a lila sportváltozata, de tényleg nem csatolok többet. :lol:
Kép

almaani
Kép
almaani

almaani: nekem az alsó jobban tetszik. színre is és fazonra is. :)

mia_snow

Szurkolok nagyon mindenkinek aki ma megy és a héten a genetikai UH-ra. Várjuk a fejleményeket a cumik színét illetően is. Hajrá lányok, kellenek lányok a fiaink mellé

almaani: nekem a kék-zöld marina tetszik a legjobban. De mindegyik klassz. :D

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Jó sokat írtatok csajok,most nemtudok mindenkinek válaszolni,biztos kicsit össze-vissza fogok írni,de azért megpróbálom összeszedni magam!
Tegnap nem voltam,mert számítógépmentes napot tartottunk Apával,szombaton kiborultam,hogy felváltva ülünk a gép előtt és erről szól az élet!
Nagyon szuper volt,főzőtt ebédet,du. sétáltunk,voltunk vacsizni,szóval szuper volt!
A gépünk biztos megharagudott mert azóta nem lehet bekapcsolni,úgyhogy most nővéremtől írok nektek gyorsan!
Remélem Apa megtudja ma csinálni és akkor holnap már leszek többet!

Nagyon jó a babakocsi,hasonlót néztem én is!

Para mami! Mondtam már,hogy ne olvass mást csak minket!
Ezt nem lehet így csinálni!!!!!!
Próbálj pozitív lenni! Kérlek!!!

Mindenkinek megy a drukk az uh és afp miatt!
A 4d-n biztosra megmindják szerintem a nemét!

Most éjszaka nekem is többször bekeményedett a hasam,asszem,de nem vagyok benne biztos.
Én is 3X2 Magne B6-ot szedek,Elevitre azt mondta a doki,hogy ami van szedjem be,de újat már ne vegyek,mert 20. héttől Ca-ot és vasat kell szedni!

Hányingerem egész jó már! :lol:

Táppénz?????????? Én okt. 15 óta vagyok táppénzen és még nem kaptam egy forintot sem!
Éppen ma adtam fel egy levelet nekik,hogy mégis mikor gondolnak fizetni?
Email címük,faxuk nincs megadva,telefonon képtelenség őket elérni,mivel nem veszik fel,ha odamész fél nap egy kérdés,ezért SOS így elküldtem!
Kíváncsían várom!

Szerdán végre megyek fodrászhoz!

Szerintem ez a visszamaradt idő úgy el fog repülni,én már most úgy érzem,hogy nem lesz meg minden!

Most megyek,majd még mepróbálok jönni!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

ibm: ne aggódj. a gyerkőc meglesz, a kajája meglesz... a többi már csak sallang. :D

mia_snow

IBM: október 15 óta nem kaptál pénzt??? Hihetetlen! :evil:

Almaani: Nekem a kék-zöld tetszik jobban ;)

Lányok, akinek kevés a 3x2 MagneB6, az szedjen helyette nyugodtan pl. 2x1 Magnerotot vagy irasson fel Magnesii citrii nevű tablettát a dokijával... Ugyan ebben nincs B6 vitamin, de nagyságrendekkel több a magnézium benne. Én is azért tértem át rá, mert már kevés volt a 3x2... Arról nem is beszélve, hogy kb ugyanannyiban kerül, ez is 50db-os, de csak 2db kell naponta belőle, így tovább elég. ;)

Kép

Kép
bettica

November elején még kaptam mert az első 15 napot még a munkahely fizeti!
De azóta semmit!
És ugye ittvolt a karácsony,a hitelek meghát egyáltalán,nem is értem,hogy gondolják ezt!

Mia! Ebben igazad van! :lol:

Valahogy majd csak mgoldódik,mindig mondom Apának,hogy ne stresszeljen valahogy majdcsak lesz!
De néha látom,hogy már olyan ideges meg szomorú és nem akarom,hogy stresszeljen!
Mondta hogy ha minden kötél szakad eladjuk az én autómat meg az ő motorját és megvan oldva!
Lesz egy autónk egy ideig!
Csakhát ami már megvan arról nehezen mond le az ember!
Meglátjuk!
Most megyek hammolni,kis kópé már biztos éhes,össze vissza randalírozik itt a hasamban! :lol:

Kép

Kép
ibm

Mondta-MONDTAM

Neki nem rtetszik ez a verzió!

Sziasztok!

Kép

Kép
ibm

a motor és az én autóm eladásán mi már túl voltunk esküvő előtt... :roll: de abból indultunk ki, hogy egy régebbi baleset miatt én már úgysem akarok többé vezetni, és hármasban pedig úgysem lehet majd motorozni. :)

mia_snow

sziasztok Csajok!!!! Szoval ez a kombi pelenkázos kiságy bolti ára 60-70ezer ft,baba bolt válogatja.
Én egy bizományiba vettem,Ugyan ilyen boltom volt nekem is 7 évig.
És megláttam,és azt mondtam meg kell venni. 27ezer ft volt. Semmi de semmi baja nincs.Még az sem látszik rajta h.egyáltalán használva volt. Sőt még amikor heverővé átalakithato, a tulaja vett hozzá 1 le esés gátlot 8ezerért.
azt is hozzá ADTA AJÁNDÉKBA. Jja!! a heverő olyan hosszu ha át van alakitva h.egy felnőttnek jo a mérete.
Ugyhogy 18-20éves koráig jo lesz. csak vicc volt,de ténleg akkora.
:D :lol:
Almaani!!! Ezt a kiságyat nem a vaterán vettem,csak ott is néztem. De ott már a liciten 33ezer ft-nál jár. :roll:

Babakocsit csak olyat vegyetek ami full teleszkopos,nagy felfujhato kerekü.És sikba feküdjön.
nagyon sok babakocsi futott végig már a kezemen,használt állaptukba kerültek hozzám eladásra,és csak a teleszkopos birja jol.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Én is drukkolok a mai ultrahangosoknak!!!Én csak 23.-án megyek,de ezt már leírtam vagy 100szor :oops:
Ma megkérdeztem telefonon az AFP-met azt mondta nem adhat ki telefonon infót,de nincs miért aggódnom,mert jó lett.
:D De a pontos adatot nem mondta meg.

Babakocsi:nekem nagyon bejön...full extra
Vendég

Mia! A motort nem bánnám igazából én sem,mert nagyon veszélyes!
Kocsiból jó ha kettő van,de azért egyel is kibírnánk!
Majd meglátjuk!
Én mindig azt mondom,hogy tökre nem érdekel semmi a babán kívül,de azért ha látom,hogy Apa nagyon negatív,rám is átragad!
Na téma lezárva,csak megjön már a táppénz hamarosan!

Kép

Kép
ibm

bárány: látod, nincs miért aggódni. grat a jó eredményhez. ;)
ibm: nálunk mondjuk az utazás az, amiből nem engedünk. ok, idén még nagyon pici lesz a gyerkőc, de jövőre ha törik, ha szakad, el KELL utaznunk. és ez eddig minden évben így volt. :D

mia_snow

Idén nekünk is kimarad,de jövőre már mehetünk!
Nem vagyunk nagy utazók,mi minden évbe nem mentünk vagy csak inkább hosszú hétvégére,de tavaly voltunk és mostmár minden évben menni kell!

Bárány! Ne parázz! Minden rendben lesz!
Nemsokára mehetsz uh-ra!

Mostmár lépnem kell,ha jó lesz a gép este még jövök,ha nem akkor csak holnap!

Szép napot mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra és a babákra!!!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 20:32-kor.
pironya

Pironya:én az ellenkezőjével szenvedek,mióta terhes vagyok még egyszer sem volt normális....Majd mondom is a dokinak
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 20:32-kor.
pironya

Sziasztok!

Most jöttem az UH-ról és kisfiúnk lesz!!! :)

Afp jó lett!
Az UH szerint egy héttel kisebbek vagyunk, de ha a hasamra nézek! :shock:

Olyan furi, még fel sem fogtam!

Üdv. Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Oszman: nagyon köszi az infókat a kiságyról és a babakocsiról. Nem baj, ha már a végleges kiszemelés előtt kikérem a véleményed (fotó alapján), mert tényleg rengeteg dologra kell figyelni. :roll:

Bárány: a lényeg a lényeg: AFP eredmény OKÉ!!! :D :D :D

Pironya: nekem éveken át volt ilyen problémám, mert én is vérszegény voltam mindig, de pont a baba hozta rendbe. Egy ötletem van: extra sok folyadékbevitel!
Próbálj ki még valamit, ez nekem annó bevált: minden reggel egy pohár joghurtba 2 kanál korpát keverj el.
Tényleg próbáld ki holnaptól. Szerintem legkésőbb csütörtökre rendbe leszel. :wink:

almaani
Kép
almaani

Évi: nagyon örülök a kisfiúnak!!! Violka mit szólt?
Tehát még egy fiú a csapatban!!! :D Gratula!!! Az AFP-nek pedig külön örülök!

almaani
Kép
almaani

Sziasztok!

Jevi! Gratula a kisfiúhoz. :lol: Úgy látszik ez a tavalyi szeptember az Y kromoszómás kiskatonáknak kedvezett. :lol:

Pironya! Nekem az Elevittől van szorulásom, nem is eszem csak 3 naponta. Nekem is segít a zabkorpa joghurttal, meg esténként egy kis kovászosuborka.

Nálunk is szokott lenni apánál családfenntartási válság, de aztán oszt-szoroz és megnyugszik. Az OEP nekem is lóg még a novemberi és a decemberi táppénzzel. :roll: :twisted:

Kép Kép
montana

Jevi Gratula a kisfiuhoz!
Fius év lesz ez a 2008! :lol: :lol:
Vendég

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2010.01.10 20:33-kor.
pironya

Hello!

Meghoztam a várva várt KISLÁNYT! kérem a rózsaszín cumimat! :))

Mi is fiatalabbak vagyunk 3-4 nappal, de szerintem ez úgyis mindig változik. Minden oké, APF 1,5, a többi méret is rendben és a ploacenta is szépen feljebb ment a méhszájtól.

Olyan boldog vagyok!

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?