A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Hát amit Lei feltett az szerint valóban kell fizetni 30%-ot, max 100-at, ha nem az éppel ügyeletben lévő orvosnál szülsz. Vagyis csak a kórházat választhatod szabadon....
De ez tavalyi tényleg, akit érint kérdezze meg szerintem a dokitól.

KépKép
kisfruzsi

Sziasztok Lányok!

Köszi a szoba-dícséreteket :)

Gitka - Sajnos az ötleteimnek majd csak a felét tudom megvalósítani a baba születésére .. egyrészt az anyagiak, másrészt a szoba mérete miatt :lol: :lol: Szívesebben kreatívkodnék egy kétszer ekkora babaszobában :lol: :lol:
Nálunk annyi bútor lesz, ami mindenképp kell .. be sem férne több: ágy+pelenkázó, 1db szekrény, 1db fotelágy nekem a szoptatáshoz, éjszakázáshoz (ha lesz ilyen :D) A dekorációt tudnám variálni .. de először az alap cuccokat veszem meg, mert ki tudja mennyi pénzünk marad a végére..

Én megkérdeztem a dokim, és azt monda, hogy a kórház felé nem tartozom semmivel... én csak neki fogom fizetni a fix tarifáját (ezt ,ár elmeséltem múltkor).
De pl. mesélte, hogy a Shöpf Méreiben a dokinak és a kórháznak is kell pénzt adni .. tehát van ilyen.
Szerintem mindenki még MOST kérdezzen rá a dokijánál .. kínos téma, de tisztában kell legyünk a dolgokkal .. mert nagyon nem mindegy hova megy több tízezer forint .. :)
Amúgy én úgy tudom, hogy jogilag, a kismama szabadon választhat kórházat! A fizetés csak egyéb ellátásokra vonatkozik .. ha más "panasszal" mész más helyre, mint ahova tartozol!

Kép
szösszenet

Szöszi
Persze mert a Shöpfi magánkórház lett.
De amúgy visszavonták ezt a rendelkezést... ebből volt anno nagy botrány.

Az én dokim is sajnos átment egy magánba, (Nyírő) de a mi szülésünkre ha tud bejön (ha épp nem akkor szül ott is egy kismamája, vagy épp nem kell bent dolgoznia... elég rázós... de mi nagyon ragaszkodunk ehhez az emberhez a 150-et meg nemtudjuk kifizetni a magánba)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kiscica, Mango - Üdv. itt :)

Én is Szent Imrés leszek .. :) meg vagyunk még páran a topicban ;)
Engem ez a látogatás-kérdés annyira nem zavar .. egyedül párom fog hiányozni .. de kibírjuk .. :) Már edzzük magunkat arra a pár napra :)
És remélem, hogy amit régebben írt valaki, az úgy lesz .. hogyha a császár után nem tudok közlekedni, akkor a páromat becsempésik nekem :) :D :lol:

Mamacka - Mi is nézegetjük ezeket a játszószőnyegeket. Ezeket megéri megvarrni? :shock: Mennyiből jössz így ki? Mert mindenféle tükör, csörgő .. stb van rajtuk, meg felette az átívelők, rajtuk a lelógó játékokkal .. és én 5-6 ezerért nézegetem őket. :)

Kép
szösszenet

Kiscic
A Babafalváshoz nem értek...
csinálj Lilypiet klikkelj rá az enyémre töltsd ki utasítások szerint és a végén másold be a második kódot a profilod aláírásmezejébe.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szöszi
A miénken csak lelógók lesznek... nemtudom anyagilag mennyire jön ki, nekem amúgy is van egy csomó hulladék anyagom. Az átívelőt vagy szigetelőből csináljuk, vagy abból az úszássegítő hengerből... majd amit kapunk...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka - Értem .. ha sok a maradék cuki anyag, akkor világos, hogy valamire fel szeretnéd használni :) Biztos szép lesz, kíváncsi leszek rá!!

Kép
szösszenet

Hát előre is bocsi a kirohanásért, de mindjárt szétpukkadok a dühtől!!!! :evil: Egy hete beszéltem meg a csajszival, hogy ma viszem Atist a szürésre. Odamegyünk... irtam, kb. 20 perc séta... erre mosolygósan közlik az irodában, hogy az, akihez mi mentünk, ma nincsen, és állitólag mindenkit felhivott, aki ma ment volna, hogy ne menjenek.... :evil: csak minket nem!!!! Úgy éreztem, másodperceken belül orditani fogok... mondtam is a nőnek, hogy már ne is haragudjon, de megbeszélem, és rám se telefonálnak, hogy ne másszak el odáig... ráadásul pocakkal... bár ahogy elnéztem baromi hidegen hagyta a nőt a hasam nagysága és az állapotom..... :evil:
Bocsika, de ez most kikivánkozott.... nagyon felhúztam magam!!!!

No, nyugika van Ágnes!!!!! :twisted:

Szóval, a kórházválasztásról volt szó, ahogy látom.... énis úgy tudom, hogy csak tervezet volt, de nem fogadták el, igy mindenki ott szül ahol akar és annál akinél akar. Nem kell pluszban fizetni a kórháznak, hacsak nem alap fizetős kórházról van szó....

Júúúúújjj, a beszélő-zenélő játékok nagyon jók ám, főleg, amikor már saját maga tudja nyomogatni meg húzogatni..... :wink: imádtam őket mindig, nekem anyám vett a fiúknak ilyesmit sokáig, aztán akkor hagyta el, amikor látta, hogy ahányszor jött, hiába nyomta meg vagy húzta fel, nem müködött.... :lol: persze, mert szenya szülők kivették belőle az elemet amikor a gyerek aludt.... :lol: áááhhhh, sokáig nem lehet ám birni! Zsófinak nem is lesz ilyesmi, csak vmi nagyon minimális apró kis izé esetleg.... de akárki idehoz zenélő nyomkodós akármit be sem engedem!!! Ezt már előrebocsátottam a családban, hogy a harmadiknál már kiméljenek meg, ha kérhetem!!! :?
Vendég

ja és nekem ezek pl jobban tetszenek mint az 5-6 ezer forintosak, igaz ezek 18-19 ezerbe kerülnek... azért is állok magam neki, meg amúgy is szeretném sajátkezűleg megvarrni neki a holmikat.

Áronomnak ezeket varrtam két éve:

Kép
Kép
Kép
zsebes tároló:
Kép
játékok:
béka aki bekapta a legyet és kakaska:
Kép
Kép
coca
Áron szerint Kui:
Kép
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka ezek gyönyörűek!

KépKép
kisfruzsi

Mamacka - Nagyon ügyes vagy!!! Sajnos nekem sem időm, sem energiám ilyen szinten kreatívkodni .. pedig olyan szépeket csinálsz :)

Kép
szösszenet

Pumpóka,
Tényleg szenyaság, hogy nem hívtak....

Mi ezeket a beszélő bigyókat mind kaptuk. Egyetlen játékot sem vettem még Lilinek és nem is fogok. Max valami csörgő féleséget + rágókát... A többi majd a rokonok. Tőlem hozhatnak elemes beszélő játékokat is. Majd használjuk elem nélkül.

Kép
emi29

Mangó,

Áprilils 16-ra kiskönyv szerint...a legutobbi uh szerint április 9-re :) majd meglátjuk...

Kép
be_be

Pumpóka - Én is idegebeteg lennék a helyedben .. szemétség .. de sajnos teljesen tehetetlen ilyenkor az ember :evil: :evil:
"Nyugalom .. a hosszú élet RITKA" :lol: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mamacka,

te annyira profi vagy. A lógó virág és lepkék a kedvencem. Ha tudnék varrni én sem adnék ki pénzt ilyenekre...

Kép
emi29

Köszönöm mamik! :)

Emi
Végülis így is kiadok pénzt mert az anyagot meg kell venni de annyira élvezem... ez egyfajta lelki felkészülés is nekem a nagy találkozásra... én így várom manót... az új szerzeményeket is lefotózom és megmutatom... ezeket abból az aranyos ikeás állatos anyagból varrtam... ezt szerintem bárki megtudja varrni ha van gépe, de akár még az sem kell hozzá... no majd megmuatatom, csak most nincs elem a gépben és anyuméknál vagyunk...

Pumpóka
Sajnálom... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

...ja és még azt tervezem, hogy bútorokta is festek... vagy legalábbis dobozokat... no majd meglátom... egy ládikót biztos lefestek, ezt az előző lakótól örököltük és amúgy is rendbe kell hozni, de most nagyon szemeztem a Baumaxban dobozokkal és a zománc festékkel... :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hát én még veszettül gondolkodom rajta, hogy bele merjem-e fektetni majd Zsófit a barátnőméktől kölcsönkapott játszószőnyegbe.... rajta van az ára: 21990 Ft... :shock: hogy mi került annyiba rajta, azt nem tudom, én biztosan nem vettem volna meg!!!!
Az ilyet úgy utálom, mert mindig arra fogok figyelni, nehogy összekoszolódjon vagy elszakadjon vagy elromoljon..... :roll:
A fiúknak nem is volt ilyesmijük....
Vendég

valami hasonlót tervezek pelenkázónak:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pumpóka
Én is épp ezért nemszeretek kölcsönkapni semmit... örökbe az más... az nem zavar, hogy használt, csak az, hogy mi is használjuk és az esetleg klátszani is fog... legutóbb férjem úgy fúrt bele a gyerekszekrénybe, hogy tele volt ruhákkal és az egyik kölcsönruhát áfúrta :lol: :lol: :lol: megvarrtam, de azért kínos...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Érdekes .. az én párom teljesen elutasítja az ilyen bútorokat .. azt mondja, óvodába, bölcsődébe valók .. de nem lakásba :D :lol:
Mondjuk az ennyire díszítettek .. sokszínűek már nekem sem tetszenek .. de 1-2 dekort még elviselek ... :)
Szerintem mire áprilishoz érünk, annyiféle babaszoba lesz, amennyien írunk a topicba .. úgy látom, mindenki már irányba indult el design terén :D :lol: Tök jó :D

Kép
szösszenet

Hú Mamacka, ezek nagyon jók, én mindig ilyeneket szerettem volna a gyerekszobába, de ezek mérgdrágák. De jó neked, hogy ilyen ügyes vagy. Tanultál valahol varrni, vagy magadtól csináltad ezeket?

A Szent Imrében tényleg az a jó, hogy nem jöhet be senki. Nem örültem volna, ha napközben, pl. szoptatás alatt beözönlenek a rokonok ( az enyémek vagy a szobatársamé)
mango.

Mamacka, gyönyörűek a kiegészítők! :D

A többi babaszoba is!

Nemsokára megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok, le fog-e szúrni a súlygyarapodás miatt...(+9 kiló, de hát ugye, duplababa...és a tehesség előtt hordott xs-es miniszoknyába még mindig belefér a fenekem...a hasam persze, nem :D ) Meg kérek tőle is kelengye-listát, hátha tud vmi újat mutatni...

Pár napja az indexre tett fel egy csajszi János kórházi tapasztalatokat, hááááát, érdekes...én semmi ilyet nem láttam, de azért remélem, nem is fogok. Azt én sem szeretném, ha 600 ember előtt kéne tárogatnom ilyen-olyan sebemet (ki tudja addig, milyen lesz), meg szerencsétlenkednem a tandem-szopival... :oops:

Kép
babyteve2

:lol: Én meg attól őrülnék meg, ha nem jönnének látogatni a kórházba.... :) én ezért örülök, hogy a Jánosban be lehet jönni... :wink: nagyon igénylem a szeretteimet szülés után... persze csak és kizárólag azt, akit én látni akarok!!! De úgyis csak az fog most is bejönni, mert akit nem akarok látni, annak azt fogom mondani, hogy majd 6 hét letelte után jöhet látogatni! Mondjuk, ők lesznek kevesebben! De Zolinak is mondtam már, hogy anyukáját+párját és a nővérét is akarom majd, hogy jöjjenek... meg persze anyuékat, és a fiaimat is hozza be valaki legalább egyszer a 3 nap alatt, ha nem kétszer. Anyut szinte minden nap igénylem, Zolival együtt, persze nem egyszerre, mert akkor több időt vagyok egyedül... :D
Én ilyen vagyok.... :oops:

Egyébként énis tudok varrni, de most valahogyan nincsen ihletem... Atisnak kis filccsillagokat varrtam, Barnusnak az ágynemüket baldahinnal meg a bébihordozóra új huzatot, mert a régi nagyon ramaty volt.... megpróbálom feltenni a képeket.... :roll:
Vendég

Mango,

Igen és is ezzel értek egyet. Én sem szretném ha össze-vissza jönnének és egész nap zargatnának. Egyelőre még nagyon látogatót sem szeetnék a szűk családon kívül. És bablátogatást is csak min. 1 hónap után, persze azt is inkább hétvégén, amikor apa is otthon van.

KépKép
kisfruzsi

Én simán el tudnám képzelni a gyerekszobát ilyen bútorokkal. A gyerekszoba egy külön birodalom. Szerintem az csak jó, ha eltér a lakás többi szobájának stílusától.
Nekem erről a pelenkázóról egyébként az Ikea jut eszembe...

Kép
emi29

Najó, az infra megint .....ni ment... :evil: érdekes, hogy csak nekem nem müködik, Zoli ideül és megkérdezi, mi bajom vele, mert semmi baja nincs... :evil: akkor képek 0! Majd próbálkozom....

Babyteve! Milyen tapasztalatok voltak? Érdekel!!!

Nekem is tetszik a pelenkázó, de ahhoz külön szoba kéne, hogy úgy rendezzem be... :( én nem is ábrándozok...
Vendég

Azt hiszem, és is megőrülnék, ha a férjem nem jöhetne be látogatóba. Mondjuk a leendő szobatársak rokonait nem tudom, hová fogom majd kívánni.... Szóval azt hiszem, mindkét rendszernek megvan a maga előnye és hátránya is.

Nagyon szépek a készülő babaszobáitok!
Nagy dolgokra nálunk sincs hely, pillanatnyilag még azon is gondolkodom, hogy egy külön pelenkázó elfér-e, vagy inkább majd a kiságyra teszek egy merev pelenkázó feltétet.
Vendég

Nem tudjátok véletlenül mikor és hol lesz legközelebb bababörze?

KépKép
kisfruzsi

Mamacka nagyon ügyes vagy én is szeretnék varrni de kéne valaki aki megtanít. :D
Pumpóka sajnállak ez azért nagy szemétség,remélem ha annak a csajnak is ilyen hasa lesz meg plusz egy-két gyerek akkor sehol sem fogadják elsőre :evil:
Én nem tudom kapok-e majd ruhákat mert mint mondtam a családban még 2 kismama van egyik kb.1-2 hónappal előttem van a másik 2 héttel utánam.Ja és a sógórnőmék is dolgoznak rajta. :D
Azt nem tudom nálunk hogy lesz a látogatás de mindtam az egyik tesómnak inkább akkor jöjjenek ha otthon leszünk mert az már biztos h 1nap csak egyszer hozzák ki a babót megmutatni.
Teve sztem nem sok a 9kiló 2 babával.Én 2hete voltam +7-8kilónál azóta nem mertem mérlegre állni.Bár az én védőnőm azt mondta ez még belefér.De rajta kívűl mindenki azt mondja h 4kilós babám lesz me akkora a hasam.Én erre azt mondom Na és?Az még nem garantálja a nehéz szülést és egy 2 kilóssal is lehet szenvedni.
Vendég

Pedig nem is eszem többet :oops: :cry:
Vendég

Gitka ne izgulj és ne hallgass az ilyen marhaságokra, hogy 4 kilós lesz, mert nagy a hasad!!! Mondjam szó szerint ezeket a feltételezéseket hogy hivom?? NAGY FOKÚ BAROMSÁG!!!
Akkor nekem mennyi lesz? 2 kilós??? :lol: Mert nekem meg nincs hasam!!! A fiúkkal is alig volt mégis 3 kilón felül született mindkettő és 50cm fölött!!!! Ezek kitalációk, semmi más!
Mint ahogy másik topicban az egyik finisben lévő kismamának azt mondta a doki (nem tudom, hogy háziorvos vagy nőgyógyi) hogy előbb fog szülni 2-3 héttel, mert nagy a hasa... a marha... egy:nem nagyobb a hasa, mint a többi vele egyidős kismaminak, kettő:teljesen normál súlyú babót hord benne. Csak ilyen alkat, hogy nagyobb a pocak... nekem meg miniatűrizált... és észre sem venni szinte, ha nem nézik meg jobban... mégis egy majdnem 900 grammos (lehet, hogy van is már annyi egy hét alatt) babát hordok benne!!
Úgy fel tud bosszantani az emberi butaság!!!!!
Vendég

Gitka,
A nagyobb baba talán jobban tud segíteni a szülésnél mint a kisebb. Egyébként pedig nem a méret a lényeg, hanem, hogy egészséges legyen.
Nekem pl tuti normál méretű babám lesz. Az egész pereputtyunk normál súllyal született... Szerintem teljesen mindegy, hogy hány kilót húzok még magamra 3 kg körüli babát fogok szülni.
A doki tegnap azt mondta, hogy a köv UH-n (31. hét) már tud majd saccolni, hogy mekkora lesz a babó.
Te se törödj a kilókkal. Múlt héten szomorúan hívott az egyik barátnőm, hogy a védőnője mennyire leszidta a +6kg hízás miatt (pedig már ő is elmúlt 25 hetes...)

Kép
emi29

Mamacka
Köszi a tippet, megpróbálom ott is, addig meg vonalzó nélkül nyomulok.

Szösz
És Te kinél fogsz szülni? Van választott szülésznőd?
Mi elvileg a Kondor Katával (szülésznő) beszéltünk, ő nagyon kedves volt. Csak egy a bibi, továbbképzésre jár, és két hetente két napot nincs a kórházba. Mondta, ha akkor szülök, akkor más lesz bennt. :?

Játszószönyeg
Nagyon szépeket tettetek fel.
Az én kreativitásom ott ki fog múlni, h a babaszobára majd pingálok vmi napocska, meg ilyesmi motívumot.
Maszatunk az első pár hónapban amúgy is velünk fog aludni, mert a hálószoba, és az ő szobája között egy egész nappali van.
Tuti ott paráznék, h most mi van, mert nem hallom.

Szent Imrések, ti tudtok listát küldeni, h mit kell bevinni a kórházba?
Én eddig még csak ezt a lényeges kérdést nem tettem fel se a dokinak, se a szülésznek.. :oops:

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Sziasztok!

Emi:én is azt hittem hogy max.3400g körüli babám lesz mert én 2400-al a férjem meg 2800-al született,és mindkettőnk családjában a max.3300g volt.

Ehhez képest én 24kg-t híztam és a kisfiam 3650g-al és 51cm-el született a 38.hétre,ha végig hordom 4kg körül lett volna! :lol: Pedig akkor 57kg-ról indultam és 168cm magas vagyok!

Mondjuk a szülést nálam nem belyásolta a méret,mert császárral született farfekvés miatt!

KépKép
KépKép
nicci

Mi tegnap voltunk dokinéninél, és nem mérte meg Maszatot. Azt mondta, h majd a 30. héten lesz egy átfogó ultrahang.
Ez nem gáz, vagy 26 hetesen még ált. egyformák méretre a babók?
És ez már a második ilyen vizsgálata volt egymás után, h csak szívhangot nézett..

A kilóimra sem mondott semmit, bár én eddig kb. 5-6 kilót híztam.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Sziasztok!

Már jó rég jelentkeztem.

Össze-vissza kell rohangálni az esküvő miatt. Próbálunk mindenkit gyorsan értesíteni, mert már nincs messze az időpont (febr. 9.). Csak egy sima polgári esküvő lesz kb fél órás műsorral, utána a szűk családot visszük el kajolni. Kb 20 főről lenne szó, megbeszéltük mindenkivel, hogy ez most a kis Mazsola miatt van, ezért ilyen szűkös a keret, majd egyszer tartunk egy játszós-mulatós összeröffenést is mindenkivel. Mondtuk is nekik, hogy még nászajcsit se hozzon senki!

Most nézegetjük az éttermeket (még csak itt a neten). Van egy-két jelöltünk, de majd személyesen el kell menni megnézni, mert nem voltunk egyikben sem. Tényleg, esetleg nem ismeri valamelyikőtök a XI. kerben a Tétényi úton (Szt. Imre kórház mellett) a Négy Muskétás éttermet (ez azért tetszene így látatlanba, mert ez közel van hozzánk), vagy a IX. kerben a Ráday u-ban a Vörös Postakocsit éttermet? Ha van valakinek jó ötlete szívesen venném, ha megosztaná velem. Szóba jöhet a belváros, Törökbálint, Érd, Diósd, Budaörs. Ja, a Gellért-téren van a házasságkötő terem.

Mostmár bizti, hogy valamilyen csini világos kismami felsőt veszek világos nadrággal vagy szoknyával.

Lehet, hogy nagyon butát kérdezek, de szerintetek mostmár (a terhesség III. trimeszterében) be lehet festeni a hajam? Feketével szoktam festeni és a doki azt mondta, hogy a 12. hétig semmiképpen ne fessem, azóta meg nem is foglalkoztam vele. Viszont azért az esküvőre nem ártana valamit kezdenem a fejemmel.

Lenne még egy kérdés: nekem 3 év volt egy lézeres szemműtétem és eszembe se jutott ezt a dokinak mondani egészen mostanáig, mert a terhestornán az egyik lány meséte, hogy az ő barátnője épp ezért programozott császáros lett. Nektek mi erről a véleményetek? Persze azért a dokit is megkérdezem, jövőhét kedden kell hozzá mennem.

Én a SOTE I-en fogok szülni és ott beengedik a látogatókat, aminek én örülök, mert tudom, hogy szükségem lesz rájuk. Útálok egyedül lenni idegenek között, pláne ismeretlen helyen.
A szülésre is szeretném, ha Apa bejönne, azt mondta, ha épp nem kell külföldre mennie, akkor bent lesz, de lehet, hogy a kitolásnál elfordul. (nem bírja a véres dolgokat :oops: :lol: )

A babaszobával már úgyahogy készen vagyunk. Most aktuális a babakocsi keresés, meg összeállítom a saját kis listámat azok alapján amiket ti írtatok itt össze és ami még nincs meg azokat gyorsan be kell szerezni. Nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni, mert a sógornőm is így tett és nála végül a 34. héten császárral megszületett a pici mert elment a magzatvíz és a férje rohangált össze-vissza, mint pók a falon. :lol: :lol:
Ruhácskát még veszek párat, de nem sokat, mert elvileg öröklünk egy keveset sógornőméktől, náluk is kislány van szerencsére.

Na most bepótoltam az összesel lemaradásomat, annyit írtam :oops: :roll: :lol:
Evelin

Eve

KépKép
eve@liza

Eve! Nyugodtan festheted a hajad, én Atisnál szőkére festettem végig. Azt mondják, nem jó szivni a gázokat, de az égegyadta világon semmi baja nem lesz tőle. Sokkal több mérgező anyagot szivunk a városban, mint havi egy hajfestés alkalmával. :wink:

Az sem biztos ám, hogy apa el fog fordulni a kitolásnál. Annyira nem azzal foglalkoznak olyankor, hogy elforduljanak... :D és nem is mindig lát vért... :wink: legfőképpen ha nem áll be veled szembe, hanem melletted van, akkor annyit lát, mint te :)

Császár passz...
Vendég

Ja, és még annyi, hogy én a múltkor megkérdeztem a dokit a tarifáról. Azt mondta, hogy nem kell semmit se fizetnem, járhatok hozzá, ő a legjobb szakmai tudása és lelkiismerete alapján fog ellátni, viszont ha épp nincs beosztva amikor elindul a szülés, akkor nem tudja garantálni, hogy bejön, csak ha rásegítünk egy kicsit :roll: :!:
Na így megbeszéltem vele, hogy a vizsgálatokkor is (de ha tényleg megvizsgál, nem pedig csak megírja a papírom) adok egy kisebb összeget és a szülésnél, ha minden rendbe lesz és tényleg bejön, ha nem lesz épp ügyeletes, akkor kap egy nagyobb összeget. Szülésznőt én nem választok, mert azt mondták, hogy nem fontos, mert itt a klinikán az összes egy istennő a szakmájában.
És még arra is rákérdeztem, hogy kell-e a kórháznak azért külön fizetni, mert területileg nem ide tartozom, de azt mondta a doki, hogy ezért nem kell külön fizetni.

Eve

Eve

KépKép
eve@liza

Itt van egy-két kép is

Kép

Kép

Ez pedig 28. hetes poci
Kép

Eve

KépKép
eve@liza

Liza gratulálok az esküvőhöz :D előre is csak nem lesz baj :) és nagyon szép a ti babaszobátok is.
A babamérettel én is egyetértek veletek csak már mikor huszadjára is ezt hallom akkor tudnék robbani.Főleg úgy reagálni h ne sértsek meg senkit de nem értem.Én alapjáraton olyan vagyok h ne ba....ak senkit főleg kismamát ha van is véleményem inkább megtartom mint vérig sértsek bárkit is me lehet ő másképp gondolkozik.Erre én meg kapom a beszólásokat hogy egyesek mé nem néznek magukba. :evil:
Vendég

Pumpóka követem példádat előre is bocsi mindenkitől.
Ma elindultam suliba,de tudni kell h fél óra tőlünk a vonatállomás.Sikerült 5 perc késéssel indulni de nem lassítottam útközbe h odaérjek.Mondanom se kell félúton rámjött a pisilhetnék fájt egy picit a hasam de mentem tovább.Az utsó pár méteren kénytelen voltam futni 2-3 lépésnyit és odaértem a közben beérkezett vonat mellé.Mivel hátul mozdony volt előre kellett volna mennem kb.6lépésnyit de ekkor már annyira fulladtam h nem tudtam tovább menni.A forgalmista hátra se nézett pedig egyik leszálló az ismerősöm volt és ő kiabálva kérdezte tőlem h ezzel megyek?Mire én csak bólogatni tudtam h igen.Erre ő (a forgalmis mellett állva még mindig nekem kiabált) h siessek még elérem.De a baromarcú MÁV-os hátra se nézett elinditotta a vonatot.
Azt mondja az ismerős h azt hitte h várok valakit persze őt nem is hibáztatom de ez a :evil: :evil: :evil: ha hátranéz látta volna h ott vagyok.
Ne tudjátok meg mit éreztem.Fájt a pocim,fulladtam az asztma miatt és rohatul mérges voltam h megint nem mentem suliba de annyira ideges lettem h ma már ha akarnék se tudnék felmenni Pestre.Meg hát el is fáradtam és itt óránként megy egy vonat.Szerencsére az ismerős felajánlotta h hazahoznak kocsival.Nem szeressem az ilyesmit de most kénytelen voltam elfogadni mert nem tudtam volna még fél órát sétálni hazáig.
Természetesen én is hibás vagyok h nem indultam időben de akkor is fél percen múlt. :evil:
Vendég

Fú, ez annyira szar érzés!!!!
Én tegnap jártam így majdnem, amikor a munkából mentem haza. Nem sokon múlt, hogy lekéssem a vonatot. Feltartott a kisfőnök és késve tudtam csak elindulni, mondanom sem kell, hogy rohantam a vonatig. A pocim nekem is egy picit bekeményedett mire levágódtam az ülésbe......
Szerencsére szinte mindig hoz és visz apa a munklából, de tegnap pont így jött ki.

KépKép
kisfruzsi

Már most is őt várom, bár fél 5-ig tuti itt leszek :(
De már csak febr. végéig tervezek dolgozni, aztán kiveszem a szabim és utána szülési szabi...alig várom!!!!

KépKép
kisfruzsi

Lányok!

Köszönöm a válaszokat!!
Szóval az itt egy pukli, ott egy hurka kellemetlen érzéssel párosulva szerintetek csak a babó? Az nem keményedés?
Ma voltam dokinál, a méhszáj még rendben van, de sajna az átlagostól több a magzatvíz. :?
Most mégszigorúbb fekvés, hogy bírja a méhszáj.
Vendég

Akkor ágynyugalom tényleg! Jó nehéz lehet betartani!

KépKép
kisfruzsi

Asszem én is ledőlök egy kicsit,nekem is fekvést írtak a görcsök miatt de most nagyon reklamál a Pöttöm(nem is csoda) megyek megnyugtatom. :wink:
Vendég

Evelin
Az étteremben nem tudok segíteni. A szemműtétet mindenképpen említsd meg én úgy tudom ez akadálya a normál szülésnek!!!
A hajadat meg nyugodtan befesdheeted... ezt a kipárolgó gőzök miatt nem ajánlják... tulajdonképpen ha fodrász valaki nem árt ha a várandóság alatt felhagy vele, de egy-két alkalomtól nem lesz bajod... jól szellőző helységben csináld.
Szép a pocid! :) 28 héten....lassan hármassal kezdődik.... :)

Pocakméret.
Most hogy írom a blogom folyamatosan olvasom vissza amiket két éve írogattam a fórumra... én is ki voltam mert mindenki azzal rémísztgetett, hogy óriási a hasam, csak győzzem megszülni stb.

Ezt írtam anno:
"Az is aggaszt, hogy mindenki azt mondja aki meglát, hogy nem húzzuk ki áprilisig, meg hogy milyen óriási nagy a pocakom...márpedig nagyon ki van centizve a biztosításom.... kb április 20 hoz viszonyítva ha egy hónappal elöbb jön akkor már nem kapok gyedet...
...remélem, hogy nem szülünk előbb, csak amikor már az ember mindenkitől ezt hallja... kezdem magam irdatlan nagy bálnának érezni... a hétvégén ráadásul találkoztam egy kismamival, aki vagy egy hónappal előbb van kiírva és akkora a pocija mint nekem 13 hetesen... ( azt is mondta, hogy max 9 kilót akar hízni... és a 12 milyen sok ...én meg boldog lennék ha ott megállnánk...)
Tudom ez sem mérvadó, mindenki másmilyen... csak bogarat ültettek a fülembe ezzel a korábbi jövetellel... így is korábbra vagyok kiírva mint a mensi szerinti időpont. Mondtam a dokinak, hogy mindenki beparáztatott ( apósnál vendégség volt tele gyerekorvossal és mindenki nagyon okos volt), hogy ez a baba óriási és biztos nem húzza ki áprilisig (nekünk a gyed miatt sem szabad, hogy korábban jöjjön)
Azt válaszolta ő csak azt szokta kérdezni a kismamáktól, hogy mondta már önnek valaki, hogy pont jó a pocakja, akkora mint kell lenni, mindenki csak azt mondja, hogy túl nagy vagy túl kicsi... nem kell ezzel foglalkozni. "

:) :) :)

14.-ére voltam kiírva, de már a méret alapján mondta adoki, hogy szerinte előbb jön, csak nem akart változtatni az időponton nehogy feleslegesen kelljen befektetni. 3.-án a a 38 hetesen megszületett Áron. 3200 gramm és 52 centivel. Ideális méretekkel ideális időben.

Szöszi Emi
Én is szeretem ha a gyerekszoba egy külön birodalom, egy külön világ... beleképzelem magam a helyükbe és olyan jól érzem magam... ha nagyobb lenne a hely igazi kis játszóbarlangot csinálnék, kötéllel csúzdával, egyebekkel.
De a túl édeskés dolgokat sem szeretem, a baldachint is feleslegesnek tartom (ha csak nincs valóban árnyékoló funkciója), szerintem a legtöbb mama az első pár hét után letépázza.
Biztos mindannyiunk gyereke abban a szobában fogja a legjobban érezni magát amelyet a saját szülei készítettek, válogattak nagy-nagy gonddal szeretettel. :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

befesdheeted... köhöm... akarom mondani befestheted... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ezek is tök aranyosak...
Kép
Kép
Kép
Szeretem ezeket a színeket...

Kép
Kép
Kép