A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gabo!

Szerintem ez a barackvirág szín, vagy narancssárgás? fiunak is jó. Nem rózsaszín. Bár lehet, hogy élőben kislányos a színe.
Én is vidéki vagyok(Szolnok), tudom miről beszélsz az árakkal kapcsolatban. És a lehetőségekkel... Van 4-5 kisebb bababolt és kész. :? Marad még a tesco, cora, interspar.

Ja, és ha baldechin nélkül vesszük meg az ágyneműt, akkor 20ezer helyett csak 15ezer körül lesz. Csak tudnám, hogy fog menni ez az ágynemű a szivárványos függönnyel. A zöld pont ilyen árnyalatú. :?:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szépek a szettek, amiket felraktatok, ezeket én is láttam a Brendonban, de nagyon drágának találom őket!
Ezekben a színekben, stílusokban nagyon sok helyen lehet kapni garnitúrákat 5-6 ezerrel olcsóbban .. mert ahogy láttam 19-20 ezer a Brendonban - az horror :!: :shock: :shock:
A BabyOutletben is vannak jobb áron, illetve Emivel kedvenc boltunkban is! Az Elefániban is jók az árak .. szóval ezekből a halvány színekből bőven van választék mindenhol!! Nézelődjetek :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Üdv az új tagoknak!

Én túlvagyok a 4D-s UH-on,de képeket majd később rakok,mert én béna vagyok a szkenneléshez,párom meg még nem ért rá nekiülni szkennelni...
Az UH nagy élmény volt.:) Végre láthattuk a kis pofiját.:)Édes nagyon...Igazi húsos kisbaba,nagy kerek pofija van,alig akartam elhinni hogy 28hetesen már ilyen kis kerek arcocskája van.A becsült súlya 1549gram,szóval jó húsban van a drágám.:)
Fejvégű fekvésben leledzik,szóval nem is csoda hogy hetek óta őrült módon fájnak a medencecsontjaim...másfél kilót hordozgatok,és ráadásul fejvégű fekvésben.
Ami poén hogy 4D-s UH-on meg kislánynak látta a doki,a nődokim 2 D-sen meg fiúnak.Jó mi??Végülis majd kiderül ha kibújik a szentem.:)
Amit viszont félve újságolok,mert ha jól emlékszem(ha nem akkor bocsi)Kiscsillagéknál is ilyen probléma derült ki,hogy az egyik veséjében van egy medencetágulat.Mondjuk kimondottan hangsúlyozta nekünk a doki,hogy ne essünk pánikba,mert 10mm-től kell rá figyelni,a mi kis csöppünknek meg 11mm.Szóval épp az alsó határ,csak eztán figyelni kell rá,hogy hogy alakul neki a terhesség alatt.
Hát ez van velem.
Holnap megyek vérvételre a cukor miatt,és 18-án meg a cukorgondozóba ahol majd elválik kell-e inzulinoznom magamat.

Kép

Kép
mezsó

Itt pl. 6500-14.500-ig vannak garnitúrák ;)
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=308
Vidéken nincsenek diszkontok???
Mi Békéscsabán voltunk egy nagyon jó kis babadiszkontban .. szuper áraik voltak, vettünk is 1-2 rucit .. ott is van Brendon is, de szintén horror áron :? és szerintem semmivel sem jobb minőség, amit árulnak ..

Kép
szösszenet

Mezsó - Örülök a jó eredményeknek :)
Jó nagy már a babó!!!
És akkor nem tudjátok, hogy kislány vagy kisfiú - haláli :lol: :lol:
Remélem a vércukrodra inzulinra nem lesz szükség!! Bízom benne, hogy használ a diéta is!

Kép
szösszenet

Mondjuk én azért attól a falra mászok, hogy ha azt hallom, nem vagyok igazi anya, ha kérek fájdalomcsillapitást, mert a szülést KI KELL BIRNI anélkül is! Csak mert anyáink és nagyanyáink is kibirták... Nekem pont anyám volt az, aki (amikor én még gondolkodtam rajta Barninál, kérjek-e) azt mondta, ő kérne, ha ő szülne és ha nem kérek, nem marad bent, mert nem nézi végig még egyszer azt, amit Atisnál végig kellett aszisztálnia... és megértem... totál magamon kivül voltam Attilánál az utolsó fél órában, egybefolyó fájások, azt sem tudtam, ki vagyok, a gátmetszésnél helyi érzéstelenitést kaptam, ami sz@rt sem ért, mert mindent éreztem, a varrásnál szintén... pedig magas a fájdalomküszöböm és eldöntöttem én nem leszek az a kiabálós kismama, de mégis kijött belőlem az utolsó percekben... de nem részletezem, véletlen sem akarom, hogy azt mondjátok, riogatok a szüléssel bárkit is... 8)
Igy nekem a két szülés után bárki bármit mond, tudom, milyen anélkül és azzal szülni... ég és föld... azt nem mondom, hogy EDA-val nem fáj, mert fáj, de máshogy... ahol Atissal már nem tudtam, hol vagyok, ott Barnival még beszélgettem anyuval és a szülésznővel, és a kitolás alatt is végig ott voltam lelkileg is... nem kiabáltam.... és semmit nem éreztem a gátmetszésből sem a varrásból...
De ezek csak az én élményeim...
Én kérek most is, ha lesz rá idő, mert csak kétujjnyi tágulásig adják be, utána már nem.... én újra, sőt most még jobban szeretnék ott lenni nagyon lélekben is, mikor szülök és nem pedig azzal az élménnyel gazdagitani Zolit, hogy azt látja, mennyire szenvedek...
Lehet ezért gyengének és nem igazi anyának tartani, de osztom anyu véleményét abban, hogy ha lehet enyhiteni a fájdalmakon, akkor miért szenvedjünk, ha nem muszály...
Vendég

Nagyon szép ágyneműket raktok fel csajok :)
Hozzáteszem 20 pénzt én sem adnék ki ágyneműre. Az enyém 13 körül volt + az állvány. Úgyhogy csatlakozom Szöszkéhez, nézelődjetek!!

Mezsó,
Örülök a jó eredményeknek. Alig várom már, hogy lássam a képeket is :)
A veséjével pedig biztos nem lesz probléma. Nyugalom...

Kép
emi29

Pumpóka - Teljesen átérezhető, amit írsz ..
És korántsem itt dől el, ki jó anya .. ki nem ..
Főleg, hogy nem szellemi/értelmi/emocionális kérdés, hogy kinek milyen szülése lesz .. pusztán alkat/szerencse kérdése, aminek semmi köze a "jó vagy rossz anyasághoz"
És én is úgy gondolom, hogy ha egy fájdalmon lehet enyhíteni, akkor azt igénybe kell venni ;)
Most akkor én is lehetnék rossz anya, mert a császár mellett döntöttünk, és nem szeretném magam gerincműtétre előjegyeztetni egy esetleges nehéz szülés következményeképp ...

Kép
szösszenet

Szöszi! Az a baj, hogy nálunk van a Brendon, meg kb. 2-3 kisebb bababolt. Aztán kifújt... De azt vettem észre, hogy a kisebb bababoltok sem sokkal olcsóbbak a Brendonnál. Pesten tudom, hogy százával vannak bababoltok, de mi azért nem utazunk fel, (az sem olcsó), neten meg én nem merek rendelni... szóval marad ami van... :wink:
De azokat megnézegetem amiket feltettél összehasonlításképpen! Köszi! :D

Kép
gabo001

Gaboo - Persze, ha felutaznátok, az annyi lenne benzinben, mint a megtakarítás a cuccokon .. :roll: :(
Ne haragudj, eddig nem figyeltem .. merre is laktok?? Környező nagyobb városokban próbáltatok diszkontokat keresni .. mert lehet egy kis keresgélést megérne a dolog :)
Én pl. itthonról, netről néztem meg, hogy anyóséknál Békéscsabán milyen boltok vannak .. és amikor lementünk, már céltudatosan az olcsóbbakba mentünk vásárolni :D

Kép
szösszenet

Emi! Az a baj, mi vidékiek nem tudunk nagyon hol válogatni, max. nézelődhetünk az interneten.

Szöszi! Kíváncsi leszek, nekem is kell e császár a szemem miatt.... egyébként neked altatásban vagy érzéstelenítésben végzik el majd?

Kép
gabo001

Szöszi! Szombathely! Szóval megyeszékhely. Környéken nemigen van nagyobb város. Max. Győr, Zalaegerszeg.... de az sem 2 km tőlünk... :D

Kép
gabo001

Szöszi!

Köszi a tippet. Azon a honlapon, amit bemásoltál, nagyon aranyos a zsiráfos ágynemű. És a sárga még beleférne. Bár a zöld nekem még mindig jobban tetszik. Szerintem más vidéki városban több a diszkont, meg a választék, de Szolnok nem erről híres... :(

Mezsó!

Örülök, hogy minden rendben és gratulálok a nagy babához! A veséjével pedig nem lesz baj, ne félj. Ha 28 hetesen ilyen jól láttátok az arcocskáját is, akkor mi sem fogunk korán menni 29 hetesen.
Remélem nem lesz szükséged inzulinra!

Pumpóka!

Én köszönöm, hogy leírod a véleményed az érzéstelenítésről. Mint már írtam, nekem fogalmam sincs mit jelent a szülés (első gyereknél) és eddig ez a téma eszembe sem jutott.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gaboo - Pont tegnap kérdeztem erre rá a dokimnál .. és azt mondta, hogy ezt nem ő dönti el, hanem az aneszteziológus :(
Én bízom benne, hogy érzéstelenítés lesz, és nem altatnak ..
Szombathely pedig nagy város .. hihetetlen, hogy nincsenek lerakatok/diszkontok .. :? :?
Az én szemem is rossz, de szerintem annyira nem, hogy ez önmagában ok lenne a császárra .. (-4-es) Gondolom el fog küldeni a dokid szakvéleményért .. ebben sem ő dönt, hanem a szemész :) Mennyire rossz a szemed?

Kép
szösszenet

Gabo!

Itt a babaneten van egy topik, lehet, hogy már nem ír oda senki, de lehet, hogy találsz fontos infókat: szülés, szemüveg=császármetszés?. Szerintem olvasgass bele. De mindenképpen konzultálj a dokikkal is.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szöszi! nekem -6-os. Egyébként mindig minden oké szokott vele lenni. (szemfenék stb) Nődokim mondta is, hogy nem a dioptria számít, hanem a szem állapota. Igen, majd kell mennem szemész szakorvoshoz véleményért. Kíváncsi leszek! Talán majd február március körül elmegyek.
Egy babadiszkont van nálunk is, de az olyan picike, még eddig be sem mentem. Szóval nem egy outlet... :D Egyébként szuper lehet az a babyoutlet, megnéztem a honlapját. Jók az áraik is!!
Sőt tegnap 2 kismama boltban kerestem bugyit, melltartót... ilyeneket. Hát mondanom sem kell nem volt, csak nagy méret. Tiszta balkán komolyan mondom..... pedig ahogy írtad azért elég nagyváros a miénk.

Kép
gabo001

Köszi gumimaci megnézem majd!!

Kép
gabo001

Szerintem nézz be a picike babadiszkontba is :D
Pl. mi voltunk most egy olyanban, ami tényleg egy labirintus .. szűk folyosókkal .. de tök jó cuccok voltak - jó áron :)
És a nagy tételeken (babakocsi, bútor, ágynemű, légzésfigyelő, utazóágy és társai ..) sokat lehet spórolni, ha mindegyiket pár ezerrel olcsóbban fogod ki :)
Hajrá! :D :D
Én mihamarabb elmennék szemészetre .. mert azért jó előre tisztában lenni a dolgokkal, nem mindegy, mire készül az ember lelkileg.
Nekem idő volt, míg megemésztettem a császár és főleg a vágás gondolatát :(

Kép
szösszenet

Lányok
Már meg akartam kérdezni, hogy tőletek kérdezte védőnő vagy doki, hogy mikor mozdult meg a babátok???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szösszenet!

Most hogy újra előkerült a téma, hogy ki hogyan szül...
Én most már kérni fogok a nődokimtól beutalót február 11.-én orthopédiára. Már én is szeretnék lelkiekben készülni a szülés módjára...olyan hamar telik az idő.... :shock: :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem! Tőlem mind a kettő kérdezte, sőt be is kell írni a kiskönyvbe!

Szöszi! Igazad van, azt hiszem februárban el is megyek. De most olvastam abban a topikban amit gumimaci javasolt, hogy a szemfenék a döntő. Úgyhogy remélem nem lesz gond! :D De az élet útjai kifürkészhetetlenek, lehet, hogy majd más okból lesz császár... :D

Kép
gabo001

[quote="ollem"]t írta:ollemőletek kérdezte védőnő vagy doki, hogy mikor mozdult meg a babátok???

Igen, nekem már előre mondta, hogy figyeljem, és jegyezzem fel az időpontot, ha már biztosan a babát érzem ... :)
Azt is mondta, hogy nagyjából semmi jelentőssége .. ez régebben volt egy kulcsfontosságú dátum :), hogy tudják mikorra várható a baba :)
Én anno felírtam - november 12 :)

Kép
szösszenet

Gabo!

Azért kérdeztem, mert tőlem egyik sem kérdezte. :shock:
Amikor egyszer én hoztam fel a témát 18 hetesen, a védőnő azt mondta, hogy nem érezhetem még a babát, biztos csak bélmozgás...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Bár már megszokhattam volna....
súlymérés...lecseszés "sokat híztam"....vérnyomás...viszlát.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!

Tőlem is kérdezte a doki is és a védőnő is. Be is írták a kiskönyvbe. Én először december 1-én éreztem.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szösszenet!
Azt hittem, hogy majd most kérdezik, de nem.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem, én sem töltöttem még be akkor a 19. hetet. Csak 18 hetes és pár napos voltam. Igaz, hogy csak akkor éreztem, ha vizszintesen feküdtem a hátamon. De van aki már a 16. héten érzi. Honnan volt olyan biztos az a védőnő, hogy te mit érzel? :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Gumimaci!

Én is már korán éreztem. Jobban a 18. héten.
Hogy a védőnő honnan tudta... :?:
Ja akkor azt hitték, hogy 16 hetes vagyok...aztán 20 hetesen mondta a doki, hogy igazam van tényleg 20 hetes vagyok és nem 18.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

"Áldás" egy ilyen védőnő... :( én nov. 17-én éreztem először (tudatosan) őket...

babyfun diszkontban volt már vki? A Csalogány utcában vannak, neten is van csomó minden...

Na igen, Pumpóka, a varrásról ne is beszéljünk...én mondtam a dokinak, hogy akár most szülök még 10-et, csak hagyjon így...nem kell varrni...(a vágást viszont nem éreztm egyáltalán)

Igen, ezt a 2 órán belül érjen be a kórházba, ha elment a magzatvíz-dolgot felejtettem el a finisben... :oops: de nem volt gond....

Kép
babyteve2

[quote]J írta:a akkor azt hitték, hogy 16 hetes vagyok...aztán 20 hetesen mondta a doki, hogy igazam van tényleg 20 hetes vagyok és nem 18.

Ez eléggé vicces... :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Babyteve!

"Áldás" , de még mekkora áldás...
Már első alkalommal levizsgázott nálam....a vérnyomásomat nem tudta megmérni...még jó, hogy ilyenkor ketten vannak....egyiknek sem sikerült. A modernebb vérnymérőre ráfogták, hogy merül az elem a régi pumpálós meg ereszt...aztán a másik mondta az én védőnőmnek, hogy azt pont ellenkező irányba kell tekerni...de aztán azzal sem tudta megmérni...így lett 100/60 saccra... :shock: :evil:
Én november 8.-án éreztem kisebb blugy-blugyokat. Aztán napi rendszerességgel és rájöttem, hogy bizony már nov. 8.-án is a babát éreztem... :P

Gumimaci!

Hát vicces, csak a baj az, hogy így vették le az AFP -hez is a vért (18 hetesen) és kissé alacsony lett... :roll:
Uh-kon minden rendben , úgyhogy annyira nem aggódok. De a doki igazán lemérhette volna a méreteit rendesen...nem???
A 20. héten voltam uh-n akkor mondta, hogy most már megméri rendesen, hogy mekkora is a baba...előbb kellett volna.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem!

Sajnálom, nem is azt akartam írni, hogy jót nevettem rajta. És erre nem is gondoltam, hogy rosszkor vették le az AFP-t. Ez a doki a terhesgondozóból, vagy a választott dokid?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Haliho anyapajtik :!:

Pumpoka :!: Anyukam nekem csak annyit mondott , hogy ha o az en helyemben lenne most 2008-ban, kerne epiduralt. O mar csak tudja, 4 gyereket szult. Szerinte az egesz nem olyan veszes, de az utolso fel ora :twisted: :twisted: :twisted: Ugyhogy ha en ugy erzem majd... szoval nem habozok :wink:
Noverem es egy baratnom is pont azt meseltek, hogy nem is voltak maguknal. A sok fajdalom, liheges, elfaradas....
Aztan meg ki a francokat erdekel, mit elunk at mi :?: .... magunkon kivul. Tehat mas velemenye lenyegtelen. Az a lenyeg, hogy bennunk szep elmenykent maradjon meg, es fokent a baba ne karosodjon.
Csak az a kerdes, epidurallal is megvan-e az a katarzis, amikor kibujik a kis lurko :?:

Csajok :!: Tud valaki feltenni kelengyelistat :?:
katavirag

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni, ha nem bánjátok! :lol:

Magamról:
Május 03-ra várom a (ha minden igaz) kislányomat.
Már van egy lassan 6 éves kisfiam, Dani. Ő most nagycsoportos ovodás.
Érden lakom.
Mostmár itthon vagyok táppénzem, mert nem tudok folyamatosan ülni, (görcsölök alul-felül) a munkámhoz meg ez kellett volna. :?

No mindegy...

Azt nem igérem, hogy ilyen sokat fogok írni mint ti, mert bevallom csak az elmúlt pár napot olvastam vissza, de az is több oldal volt.

pussza

KépKép
Kép
xsara
Érd

Hű, már több mint egy órája csak olvasok.

Először is üdv az újaknak!

Emi! Igazi kislánybirodalom lett a babaszoba. Nagyon szép. Jó, hogy felvetetted az EDA témát. Nekem eszembe sem jutott ezt megkérdezni az orvosomtól, de most felírtam a következő alkalomra szóló kérdéslistámra. A környezetemben is sokan vannak azon a véleményen, hogy csak anélkül szülés a szülés. Szerintem ezzel nem kell foglalkozni. Nekem elég magas a fájdalomküszöböm, de ennek ellenére, ha akkor, ott szükségét érzem, kérni fogom.

Mamacka! Nagyon szépek a saját készítésű kiegészítők. Én is valami ilyesmiket keresek, mert fehér bútor lesz a gyerekszobában, amihez viszont nagyon színes kiegészítőkkel szeretnék feldobni. A falszín nálunk is adott: kb. ugyanaz a sárga az egész lakás, mint Szösszenetnél. Hát a 8.000,- tényleg sok egy kicsit. Én magánrendelésre járok havonta egyszer, mindig van UH is és így 6.000/alk.

Babyteve! Klassz lehetett hallani őket. Az én védőnőm még sosem nézett szívhangot. Egyszer felvetettem, közölte, hogy még korai (23. héten!!) és egyébként sem tudja, hol van a gép amivel lehet, meg nem is tudja használni. Köszi. Nagyon ki vagyok rá akadva. kb. 3 hetente berendel tök fölöslegesen és semmit nem csinál a kötelező mázsáláson kívül. Már mondtam neki, hogy csak akkor megyek, ha voltam orvosnál is, akkor legalább be tud írni valamit a kiskönyvembe a leletek alapján. Azt is nekem kellett kierőszakolnom, hogy legalább fehérjét nézzen a vizeletben. Állítólag ehhez sem volt nekik műanyagpoharuk és tesztcsík. Sokra megyek majd vele, ha megszületnek a gyerekek :( . Úgy tűnik ezek a kis Mirák nagyon virgoncak. Nálunk is a kissrác a nyugisabb (akár az apja) a kisnő viszont egész nap ficánkol, forog. Szerintem Tomi komoly terror alatt van, a múltkor is láttam az UH-n, hogy Mira a fejét rugdosta :D :D :D . (na jó, utoljára olyan is volt, hogy édesen összedugták a kis fejüket, minta puszit adnának egymásnak). A pocakméretedet szörnyülködve olvasom, az enyém ugyanis sokkal több. 11 - így kezdődik... és utána már nem 1-es következik :( . Mi lesz ebből a végén??

Zorróné! Szerintem ez a komoly megfázás okozta nálad a többi bonyodalmat, és remélem ha végre kigyógyulsz minden más is rendeződik.

Evelin! Gratulálok az esküvőhöz. Sajnos nem nagyon ismerem a XI. kerületet, így étterem kérdésben nem tudok segíteni.

Kiscsillag! Remélem nem tart sokáig ez a nehéz időszak és minél előbb újra kismamaként írhatsz nekünk. Nagyon várjuk!

Zsuzsófi! Nagyon szép a kislányod. Az én húgom is így nézett ki ennyi idősen, ugyanez a hajszín, gyönyörű. Még az is lehet, hogy az én kislányomnak is ilyen lesz, mert apukám is vörös (bár én és a párom nagyon sötétbarnák, majdnem fekete hajúak vagyunk, kiváncsi vagyok, melyik vonal lesz az erősebb). A kis porcelán bőre nem nagyon érzékeny? A testvéremnek a hiperérzékeny bőre az egyetlen gondja, de nem tudom, hogy ez mennyire törvényszerű párosítás vörös hajnál.

Csöppke! Szép poci, nagyon csini vagy!

Ollem! Én meg háborúban menekültem nagy pocival :D . Szerintem gondoljuk át a mai esti vacsoránkat és azt, hogy mit nézünk meg a TV-ben. (én tegnap este láttam egy háborús filmet, az lehetett a ludas) :D :D :D

Mezsó! Örülök, hogy jól sikerült az UH. Hát nem semmi méretei vannak a picurodnak, illetve rá már nem is igazán lehet ilyet mondani.

Gaboo! Akkor nektek szóbajöhet Ausztriában is ?! Januárban elég nagy leárazások szoktak lenni. Én a jövő héten megyek a sógornőmmel (persze + férjek) körülnézni.

Kép

Kép
szofi74

[quote="gumimaci_1"]O írta:gumimaci_1llem!

Sajnálom, nem is azt akartam írni, hogy jót nevettem rajta. És erre nem is gondoltam, hogy rosszkor vették le az AFP-t. Ez a doki a terhesgondozóból, vagy a választott dokid?

Semmi baj, gondolom, hogy nem azt akartad írni, hogy jót nevettél rajta...bár tényleg nevetséges...
sztk-s dokihoz járok. valószínű, hogy nála is fogok szülni, csak őt ismerem, más dokit nem. MEg anyagilag...hát ő 30-40-et kér egy szülésért.

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szia Xsara! Gratula a babóhoz, meg a nagyfiadhoz is!

Biztosan megvan a katarzis, ha másért nem, nekem pl. az volt a kibújása előtti utolsó nyomásnál az utolsó gondolatom, hogy "Ezt most kinyomom, ha beledöglök is..." Katarzis? :oops:

Kelengye-lista van 100 féle, keresek mindjárt linket..ha addig nem rak senki :D

Kép
babyteve2

Ollem!

Tőlem kérdezte a védőnő, hogy megmozdult-e már, éreztem-e, kb 15 hetes voltam. Akkor még nem éreztem, majd kb.17-18 hetesen éreztem. Mondta jegyezzem meg a dátumot, ezt be kell írni a kiskönyvben.Azt mondta, általában 20. hétig meg kell mozdulnia.

Kép
blani28

Gumimaci!
Azért az AFP nyomaszt kicsit. Ha nem lettem volna már 18 hetes, meg kellett volna ismételni (doki mondta) :roll:

Xsara!

üdv.itt

szofi74!
Tegnap rakott krumplit ettem kis mennyiségben és nem néztem tv-t (nem szoktam) meg amúgy is Szabadszálláson voltunk és jó későn értünk haza...fürcsi után kiterültem az ágyon és már aludtam is...
Nem lehetett semmi a háborús menekülés...
Várj csak....most jut eszembe én is menekültem két fekete ruhás pasi elől nagy pocival, ki akartak rabolni...aztán férjem megmentett...Na majdnem egyformát álmodtunk.. :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sajnos nálunk nincs a kórházban epidurálisra lehetőség. sógornúmnek nos-pát?????? adtak fájdalomcsillapítónak. Hát nem tudom, ez mennyire hatásos, de nem nagyon bízok benne.

Kép
blani28

blani28!

Jól van, akkor csak nálunk vannak ilyen védőnők.

Ja most hétfőn kérdezi, hogy nem voltam még belgyógyászati vizsgálaton??? Mondtam neki, hogy nekem egy szóval nem mondták...de ők állították, hogy mindenkinek mondják...
na persze...ennyire nem lehetek hülye, hogy elfelejtsem.... :roll:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Szofi, akkor az már 3 jegyű....és mennyiről indultál? Mert engem még ez a 32 centis növés is megdöbbent, pláne, hogy mééééég fog nőni...a 110 az még 15 centi, majdnem 50 centi meg elképzelhetetlenül sok(nak tűnik :D ha majd ott leszek, akkor biztosan hozzászokom :P )

A dokim még az elején közölte, hogy elég egyszer menni a védőnőhöz a kiskönyvért, utána már nem kötelező...(mondtam neki, hogy úgy néz ki, költözünk, erre mondta ezt!), de szerencsére nekem csak 5-6 hetente kell mennem, meg szimpatikus a csajszi, nézi a szívhangot, meg a vizeletet is rendesen, tehát nem árt, ha ellenőrizget. De ha nem csinálna semmit, háááát, nem mennék, az biztos... :twisted:

Meghozta Apum a barátnőméktől a pelenkázót, meg ismét 2 zsák ruhát, így azt már nem kell vennem egy darabot sem..ahogy elnéztem, még 98-asok is vannak benne :lol: Addig hová rakom? :shock:

Kép
babyteve2

Szofi,
köszi :)
Hát igen. Azért azt nem árt tisztázni a dokival, hogy milyen fájdalomcsillapítási módszerek vannak egyáltalán. Miért kellene a szülésnek rémálomnak lennie?

Mary,
Én a te védőnődet már rég felrúgtam volna. Mi az, hogy nem érezheted a baba mozgását???? Én a 17. héten éreztem először. November 6-án... aznap voltam védőnőnél is. Pont amikor a szívhangot hallgatta rugott egyet Lili, nem volt kérdés, hogy mit írjon a kiskönyvbe, együtt éltük át :) :)

xsara,
üdv köztünk és jó babavárást

Kép
emi29

Én elég későn éreztem dec. 20-án, 21 hetesen. Azt mondta a doki, hogy azért mert a bébi és a hasfal között van a mellső falon a placenta.

Szívhangot még én sem hallottam!!!!!!!!!

KépKép
kisfruzsi

Én sem voltam még sem EKG-n, sem háziorvosnál, sem fogdokinál...és szvsz, nem is megyek már, max. EKG-ra, ha a nőgyógyász is adhat beutalót....mert ebben az influenzás időben sehol nem fogok órákat ülni, betegek között...az elején meg állandóan rosszul voltam, így nem is tudtam volna elmenni. EKG-m volt tavaly februárban és augusztusban (már az augusztusinál is rákérdeztek, hogy minek megyek, amikor fél éve voltam), de hát altatás előtt kell...így megcsinálták végül...szóval, azért nem ezer éve nézték utoljára a szívemet. Háziorvosnál meg eleve kb 11 éve nem voltam, amit néztem a neten, a dokim már nyugdíjba is ment azóta... :D

Kép
babyteve2

Nálunk Gergő oldalán van mellső falon a placenta, kevesebbet is érzem. Miráé hátsó fali, Ő aktívkodik rendesen :D

Kép
babyteve2

Nálunk a védőnő nem nézi a szívhangot, sajna. A nődokim szokta, amikor uh van, de akkor mindig.

Kép
blani28

Emi!

Nem is szimpi a védőnőm. De akikkel beszélgettem a váróban ők is így vannak.
Nálunk terhesgondozásra kötelező menni. minden hónapban egyszer, aztán kéthetente, hetente. És mindig védőnő, aztán doki. Ilyenkor egy helyen vannak. Mert hát együtt csinálják.
Hát kijelentette, hogy még nem érezhetem, mert nem vagyok vékony alkat...a kövérek, mint én csak jóval később érzik a babát...-szerinte!!!

Jaj Babyteve!

Az én pocakméretem is három jegyű.....De pontosan hol kell mérni, melyik részen...??? Bocsika de olyan tudatlan vagyok... :oops:
Megmérem és megmondom, de az tuti, hogy három jegyű... :oops:
Na jó én nagyobb darabka is vagyok, biztosan azért... :oops:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

ollem!

Nekem a védőnő a pocak méretet a köldök vonalában méri. Egy hónapja volt 94, de már azóta bizti nőtt, mert láthatóan nagyobb a hasam.

Kép
blani28

Babyteve!

Nekem mondta a védőnő, hogy FELTÉTLENÜL menjek el a háziorvosomhoz (belgyógyász). Mire megyek 02.11.-én addig intézzem el. Ilyen influenzás időszakban.... :shock: Ez nem normális. :shock: :evil: :twisted:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?