A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Heni!

Cuki nagyon.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hú, de sokat írtatok, mióta legutóbb itt jártam! Alig győztem olvasni. :shock:

Köszönöm mindenkinek a császár miatti vígasztalást, és az újabb kedves fogadtatásokat is!

Nektarin, gratula a forgáshoz!
Bárcsak nekünk is sikerülne már. De egyelőre még az oldalrafordulás sem érdekli Dorkát :cry:

Vadvirág, gratula a hófordulóhoz! Megnéztem Lara és Pálma legújabb fotóit. Tök érdekes, hogy úgy fekszenek, mintha tükörképei lennének egymásnak (végülis azok, ikrek vagy mi :roll: :D ) És még az a két játék (rózsaszín és piros-zöld csörgő vagy rágóka) is pont egymás tükörképeként volt a két kiságyban :D
Egyébként láttam egyszer a National G.-on egy filmet az ikrek méhen belüli fejlődéséről, és állítólag "tükörképszerűen" fejlődnek. És általában az egyikük bal-, a másikuk jobbkezes lesz.
És még azt is mondták, hogy ha valaki balkezes (ikertesó nélkül), akkor valószínűleg volt magzatkorában egy ikertesója, csak az ikertesó végülis nem fejlődött ki.
Hát, nem tudom, ezt a gyakorlat vajon mennyire támasztja alá....

Timi26, szenzációsak a képek ViktorDaniról! Főleg ahogy chat-el :lol:
A húsevés "engedélyezését" kötötte valamihez a védőnő? Épp azon gondolkodom, hogy 5 hónaposan elkezdjük majd mi is.
Megszűnt már ViktorDani láza?

K.Timi: Te aztán nagyon szemmel vagy tartva Ádi által! :lol:

Sense: válaszoltam a prividre

Kép
dotildi

Hú, de sokat írtatok, mióta legutóbb itt jártam! Alig győztem olvasni. :shock:

Köszönöm mindenkinek a császár miatti vígasztalást, és az újabb kedves fogadtatásokat is!

Nektarin, gratula a forgáshoz!
Bárcsak nekünk is sikerülne már. De egyelőre még az oldalrafordulás sem érdekli Dorkát :cry:

Vadvirág, gratula a hófordulóhoz! Megnéztem Lara és Pálma legújabb fotóit. Tök érdekes, hogy úgy fekszenek, mintha tükörképei lennének egymásnak (végülis azok, ikrek vagy mi :roll: :D ) És még az a két játék (rózsaszín és piros-zöld csörgő vagy rágóka) is pont egymás tükörképeként volt a két kiságyban :D
Egyébként láttam egyszer a National G.-on egy filmet az ikrek méhen belüli fejlődéséről, és állítólag "tükörképszerűen" fejlődnek. És általában az egyikük bal-, a másikuk jobbkezes lesz.
És még azt is mondták, hogy ha valaki balkezes (ikertesó nélkül), akkor valószínűleg volt magzatkorában egy ikertesója, csak az ikertesó végülis nem fejlődött ki.
Hát, nem tudom, ezt a gyakorlat vajon mennyire támasztja alá....

Timi26, szenzációsak a képek ViktorDaniról! Főleg ahogy chat-el :lol:
A húsevés "engedélyezését" kötötte valamihez a védőnő? Épp azon gondolkodom, hogy 5 hónaposan elkezdjük majd mi is.
Megszűnt már ViktorDani láza?

K.Timi: Te aztán nagyon szemmel vagy tartva Ádi által! :lol:

Sense: válaszoltam a prividre

Kép
dotildi

Bocsi, 2x ment el

Kép
dotildi

Heni: Bakker, az én fiam chatel, a te lányod olvas, micsoda zsenik vannak itt!!! :D

Dotildi: jelentem a láz megszűnt. (legalábbis nem meleg a homloka, felkelteni meg nem akarom, hogy megmérjem... :roll: )
Húsevés: a védőnő azt mondta, hogy ha már egyértelműen elfogadja az új ízeket, tehát teljes adagot kap valamiből akkor lehet próbálkozni a hússal. Kora szerint is már ehet. Tehát semmi akadálya.

Kép
Kép
timi26

Azt hiszem nem leszek képes mindenre és mindenkire reagálni. Többször kellene jönnöm, akkor biztosan naprakész lennék .Az anyarabszolgákat irányítják ám!

A betegeskedő babáknak, apukáknak, anyukáknak, mielőbbi jobbulást kívánok.

Én is azt a nézetet támogatom, hogy rosszul, szerencsétlenül fogalmazott a védőnő. Nem nagy ügy. Egyébként nálunk mindenféle történt már. Sírt, ha sokat voltak itt, ha kevesen, sírt, ha elmentünk nagy tömegbe, ha alig néhány emberhez mentünk, és jól elvolt, ha többen voltak itt, ha kevesebben, ha elmentünk vele bevásárolni, ha meglátogattunk valakit. Én csak várom a jelzéseket.

Vadvirág, én is uezt szoktam mondani: unalmas lenne, ha mindenki egyforma lenne. Éljenek a majdnem féléves „tojáskák”. Öleld meg őket a nevemben, kérlek!

Jaj bfagi, nehogy beparázz! Mindenki más, vannak kövérebbek, soványabbak. Van olyan barátnőm, aki vékonyabb, mint az én majdnem 11 éves fiam. No, akkor mi van?

l.móni, Teréz anyu, én is megtenném. Sőt készültem is rá, csak az én barátnőm kislánya idősebb, így neki már nem lett volna jó az a tej, amit Albert baba eszik. A félév korkülönbség már eléggé nagy szerintem ekkora babáknál.

K.Timi, édes kis vasgyúrótok van. Bár nem tőlem kérdezted, de ma azt mondta a védőnéni, hogy gyümölcs után akkor adjak zöldségfélét, ha a gyümiből már megeszik a gyerek kb. 100 g-ot.

Timi, szerintem semmi baja az ünneplő ViktorDaninak. Észrevennéd, ha lenne, de nagyon kíváncsi vagyok mit mond majd a konduktor. Próbáltad már gurítgatni a hossztengelyén? Lehet jó hosszan, nagyon hasznos még a ringatás, a hintáztatás is. Jól kitaláltad ezeket a képeket, majdnem átmentem Hófehérkébe. Az alma majdnem megakadt a torkomon. Nincs ezzel a gyerekkel semmi baj, hacsak az nem, hogy a szeme se áll jól!

Édes, Drága Fleur! Hidd el, csak az időhiány az oka. Alig volt néhány percem. Ez a Raplilla nagyon jó!!!! Még én is gondolkodom.

Heni: E fiúból pap lesz….. vagy bohóc?! :D :D

Mindenkinek szép álmokat kívánok, főleg az alváshiányban szenvedőknek!
dmaggie

Timi FIAM van :shock: lánynak néz ki?????

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Nem úsztuk meg a 3 hónapos oltást szó nélkül. Tegnap éjjel 1 óra körül úgy sírt fel Levi, mintha nyúznák. Teljesen vigasztalhatatlan volt, 15-20 percig mindennel próbálkoztam, a végén a borogatás és a lázcsillapító kúp hozott eredményt. A mai napunk viszont nyugodtan telt, szerencsére.

Viszont a tegnapi oltásban volt valami "forgatóerő"! :D Miután hazajöttünk, először próbált hasra fordulni, de az még nem ment. Én átfordítottam, de hasról már sikerült hátra. MA PEDIG sikerült hasra is egyedül átfordulnia. Annyira ügyes Kismanó!

Ma reggel voltunk a védőnőknél babamasszázson, több fiú baba volt, mint lány, rögtön kijelentette az órát tartó védőnő, hogy a fiús mamák sokkal jobban szeretnék kényeztetni, mindent megadni a kicsi fiúknak. :)

Apukám pedig arra a következtetésre jutott, mivel Levi mindent sokkal hamarabb csinál, mint kellene, ezért 9 hónaposan majd járni fog és 4 évesen mehet az iskolába. (Nekünk a fogacskánk is újévkor kibújt, most a forgolódás, a nagyon korai fejtartás..) :D

Ma pedig végre betettem a kiságyába, és ott alszik, ez az elmúlt 3 és fél hónap alatt, talán a harmadik alkalom. :oops:

KépKép
becka

Maggie ez vicc??? Komolyan ? Anyu mindig azt beszéli, hogy ez a gyerek pap lesz :shock:

Heni
KépKép
heni81

Jelentem, mi ma megkóstoltuk a céklát (almás-krumplifőzelékbe keverve). Nagyon nagy sikere volt, szó szerint kiabálva követelte Dorka, hogy lapátoljam gyorsabban a szájába :shock: :D
De nagy fába vágtam a fejszém, ugyanis szinte lehetetlen küldetés egy kézzel-lábbal hadonászó babát úgy megetetni a piros céklával - ami ugye mindent összefog, - hogy ne kenje össze magát... Az előke, sőt, etetőkabát :!: nem akadály; egyszerűen felemeljük, és a szánkhoz gyűrjük.
Szóval Anya elhasznált egy fél tekercs papírtörlőt, hogy minél kevesebb cékla kössön ki Dorka ruháján. Mert persze céklaevés közben a legjobb az ujjunkat bedugni a főzelékes szánkba cuppogás végett, ill. céklával a szánkban a legjobb "berregni".... Anya, így jártál :roll: :lol:
És a legjobb, hogy holnapra is maradt céklafőzelék!

Kép
dotildi

Heni: basszus!!! Elírtam! Bocsi... :oops:

Maggie: szerintem sincs baja, de pénzbe nem kerül, legalább megtudom, hogy mi a dolga egy konduktornak... :roll:

Dotildi: :lol: mi így vagyunk a paradicsompürével! És ViktorDani is csak evés közben tudja mondani, hogy : Brrrrr!
Én a kezébe kanalat szoktam adni, amit rövid úton eldob és az enyémre pályázik. Ja meg megnézi, hogy mit is eszik. Néha majd kiönti a tálkát, annyira kíváncsi! :D
A céklát pároltad?

Kép
Kép
timi26

Most már tényleg jó éjt!

Holnap az 1000. hozzászólásommal kezdek!!!

Kép
Kép
timi26

Becka, Levinek is gratula a forgáshoz!

Heni: nagyon édes Péterke, ahogy teli szájjal vigyorog. Hát még amilyen komolyan olvas! :D
Ne aggódj, szerintem abszolút pasis! És remélem, nem lesz pap, mert már kinéztem Dorottya számára :wink: Szóval nem papot nevelni belőle!

Dorka hátán a derekánál kiütések jelentek meg :shock:
Tegnap még csak 1 pattanásszerű apró dudort fedeztem fel, mára már 6-8 lett, és körülötte kipirosodott a bőre is.
Nincs ötletetek, mitől lehet? Szerintem nem kajától, mert a cékla előtt jó pár napja nem kapott semmi újdonságot.
Esetleg a pelus lehet, mert gyanús, hogy pont derékvonalban, a pelenka tetejénél vannak a kiütések. Viszont ezt a pelust (Pampers3) használjuk már több, mint 1 hónapja, és eddig semmi gond nem volt... :?:

Kép
dotildi

Timi: :lol:
Igen, pároltam a céklát a krumpival együtt. Amikor elkezdtem, még nem sejtettem, hogy maratoni céklafőzésbe kezdek... :roll:
Életemben először főztem céklát, és bár állítólag ugyanannyi a főzési ideje, mint a krumplinak, az én céklámnak háromszor annyi idő kellett (kb 35-40 perc). Valószínűleg túl nagy kockákra vágtam, egész apróra kellett volna.

A paradicsomos krumplit Te hogy csinálod?

Kép
dotildi

Mmarica! Milyen szép nagy Linike!

És Viktor sem apró! Bocsi, továbbolvastam, ViktorDani! :lol: REmélem, már alszik mélyen és nem lázas!
Azok a fotók! Nagyon-nagyon jó a közös!!! És a tükörben önmagát szemlélő...!

Emese, Silka, de ismerős ez a vésztakarítás! Már évek óta!

Ágica, én is az árnika krémet ajánlom, használtam a fiúknak és jó volt!

Nyerkit, igen, nekem is jó volna éjszakát átalvó baba, bár az enyém "csak" kétszer ébreszt egy éjjel! De az első gyereknél, amikor én is bevetettem mindent és nem volt hatása, végül maradt a cici, fel is hagytam a próbálkozással. A másodiknál meg most nem is próbálkozom. Nem öröm felkelni, de így (szopi) nagyon gyorsan vissza tudunk aludni mind a ketten, vagyis ez a legjobb mindkettőnknek. Illetve mindötünknek :lol:
És tényleg fincsi a tej is, de anya meleg bőre, illata, látványa... és cumizás(mármint cicin), hát együtt isteni lehet!

Védőnő: az enyém bejlentkezik előre. Félévente egyszer. Többet nem is látom. Ha esetleg találkozunk, mikor a nagyot viszem oviba, odaakiált: jól vannak?, én meg: Jól. Ennyi.

Regi
, küldök priviben útmutatót!

K. Timi! Nekem az ágyban szétterülős a kedvencem, bár az arca nem látszik!

Maggie, most látom, Albert is jó nagy fiú!

Otthonnülős és nyüzsgős babák: Nekem Levente egyedül volt, itthon mindig csendben voltunk, tekintettel rá, nagyon nyugis életet éltünk. Mégis mindig azt imádta, ha történik valami, és most is ilyen, szeret kimozdulni nagyon. Ákoskámnak a tesó már csapott némi ricsajt, illetve a tesó miatt többet mozdultunk ki, és utálta. És most is ilyen. Zita a két tesó mellett azt sem tudja, mi a csönd. És imádja. Bárhova vihetem, bárkinek a kezébe adhatom. Mi ebből a tanulság? Semmi. Mi apával egyformák voltunk, ház ugyanaz, de a gyerek háromféle, akármit csináltunk. Még jó, hogy nem egyformák!

Timi26! És az a számítógépes kép! Vigyázat, így kezdődik a függőség! :lol: Most olvasom, hogy nincs már láz.

Fleur! Tudod befolyásolni később is, hogy mit nézzen a gyerek, legalábbis az én véleményem és tapasztalatom szerint! Én is kezdettől "szűrtem", hogy mit nézzen, pl. hétvégén van Hupikék törpikék, ok, aztán jön Pokemon és társai, na akkor már a fiam kapcsolja ki a tévét és mondja, hogy anyu, ez buta film, ezt inkább nem nézem.

Heni, édes Petike!

Gratulálok minden forgolódó babának! És alig várom, hogy nekünk is gratuláljatok...

Jó sokat írtam, de sokat kellett visszaolvasnom is!

KépKépKép
bongyi

Timi
Háát nagy ez a chatelős :)
De én sértődékeny vagyok :) de már kiengesztelődtem :lol:
De hát Heninek is fijjaaa van....:lol: na most lesz nemulass :)
wow :)

Heni
:lol:
Amúgy szerintem nagyon is kispasinak néz ki nyugiii :)

Becka
:)
Nem is igaaaz mi is voltunk baba masszázson még oklevelet is kaptunk.

Megoldottuk az utazóágy rejtélyét. A fene vigye őket igazán rakhattak volna magyar leírást is. Persze a férjem az ő nagy türelmével és nyugodságával megoldotta a problémát én már attól is ideges lettem, ha ránéztem :lol:

KépKép
KépKép
fleur

óóó én lemaradtam róla mikor volt az 500. hozzászólásom.....

KépKép
KépKép
fleur

Timi, Heni,

nagyon tündériek a babócák!
Lizz is egyfolytában nyomkodja(ná) a billentyűket, ha az ölemben van. És tegnap egy kis jégkrémet ettem, míg ő kajált. Belekapaszkodott a tálamba és nem akarta elengedni. A kis édesszájú, rögtön fagyival kezdené a hozzátápit :lol:

Joccakát!

silka
silka

Mamik!
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a hófordulós gratulát, édesek vagytok - hogy mikre képesek vagytok figyelni, ámulatba ejtő - de tényleg... :):)

Be kell vallanom, hogy ugyan mostanság már rendszeresen jövök és írogatok is, mégsem tudom még mindig szóról-szóra elolvasni a hozzászólásokat úgy mint tavaly nyáron, egyszerűen képtelen vagyok rá, annyit írtok (és egyre gyarapodik a szuper csapat) - aminek szívből örülök. :):)

Tulajdonképpen csak "lefotózom" a szememmel az írásokat és ha valami valamiért feltűnik, akkor azt alaposabban elolvasom.

Remélem senki nem sértődik meg ezen, mert tényleg fontos nekem itt mindenki - csakhát annyi mindent szeretnék belesűríteni gyorsan, szinte egyidőben egy-egy fél órás szabadidőbe, hogy hihetetlen. :):) Pl. e-mailek, chat, blogok, Google, hajmosás és sorolhatnám a végtelenségig...

Na persze ha látom hogy "Vadvirág!" akkor azt mindenképp részletesen átnézem, hogy tudjak rá válaszolni. :):)

De ígérem ha készen lesz L.Móni táblázata, mindig megnézem majd és legalább igyekszem köszönteni mindenkit a megfelelő időpontban - az olyan jó érzés tud lenni. :):)

Dotildi!
:):) Azt a dokumentumfilmet én is láttam, nagyon klassz volt. :):)

Na majd elmesélem a saját személyes tapasztalataimat - már ez az 5 hónap is fantasztikusan érdekes volt!!! :):)

Sok ikres szülő kimondottan különbözőképpen öltözteti az egynemű gyerkőceit, más játékokat vásárol nekik, de én kifejezetten élvezettel vásárolok mindenből kettő-kettő teljesen egyformát - ettől még lehetnek majd egyéniségek szerintem. De szeretném ugyanazt biztosítani Nekik, hogy semmiben ne érezzék esetleg azt hogy az egyiknek jobb, stb. :):)

Pl. mindig egyszerre simogatom, csikizem Őket, ha először Pálmát puszilom meg, akkor figyelek rá hogy a következő alkalommal Larával kezdjem és amikor felveszem Őket akkor is ugyanígy teszek... :):)

Timi!
Jobbulást a Kispasinak!

Fleur!
Gratulálok a csajszinak, igazán ügyes! :):)

Vadvirág
Vendég

Timi!
Hűha! Nem semmi hogy már ennyi hozzászólást gyártottál... GRATULÁLOK!!! Csak így tovább...! :):)

Nekem 2003 óta még csak az 1055. a mostanival együtt - és még azt gondoltam hogy rengeteget szoktam írogatni...

Vadvirág
Vendég

Mióta veletek vagyok nem nagyon került szóba a homeopátia. Vagy legalábbis nem emlékszem rá.
Ismeri valaki? Használjátok? Esetleg többgyerekesek gyerekeknek is?

KépKépKép
bongyi

Bocsi, természetesen jó reggelt mindenkinek!
Csak kicsit szétszórt és figyelmetlen vagyok, megint rossz éjszakánk volt és azt hiszem megint mind a három gyerek beteg lesz és Zita még mindig nem fogja tudni megkapni a három hónapos szuriját se....

KépKépKép
bongyi

KépKép

Nem hiszitek el....a gyerkőc tök jól aludt, az apja meg nem bírt és ott forgolódott, mászkált, evett, megint forgolódott, fészkelődött....van egy 2. gyerekem is :lol:
csak kicsit fáradt vagyok. Most fárasztom Lillát és megyek vissza vele aludni. :roll:

KépKép
KépKép
fleur

Timi26! Aranyos vagy! Azért nem aludtam rosszul, csak amióta az eszemet tudom nem bírok bizonytalanságban létezni (mérleg mivoltomból adódóan). De tulajdonképpen én vagyok a süsü, hiszen nem én állítottam ilyen dolgokat, hanem a védőnénink. Na mindegy.

Bongyi! Igen, sokan használtak és használnak homeopátiás szereket jó eredménnyel. Én nem, így nem tudok Neked erről véleményt mondani.

Dotildi! De! Nagyon is lehet a pelenkától! Nekünk van még Pampers, de mi Liberót használunk amúgy. A Pamperst akkor szoktam ráadni, mikor tudom, hogy csak pisi lesz a pelusban, mert nekünk abból sokszor kijön minden, ráadásul nekem olyan "műanyagos" maga a pelenka.
Ettől, vagy a Liberótól (ez utóbbit jobban szeretem, mert nekünk mindent benntart, és nincs műanyag-érzet), de nekünk is szokott időnként jönni kipirosodás. A derék tájékon még nem volt, de sokszor érzem, hogy Zsófikám összeizzad a pelenkával, dunsztolódik. Állandóan törlöm a derekát is, hogy minél szárazabban tegyem be a köv. pelusba.
Én már rég nem használok törlőkendőt, hanem meleg vizes vattát, és Bepanthen-t, éjszakára meg Bepanthen Plusz-szal kenem be. (Ez utóbbi újításom). És ennek ellenére is elő szokott fordulni pirosság, kiütésszerű pöttyök (nem gomba, mert nem fehérek a pöttyök. Arra ugye tökéletes a Canesten).
Tegnap is pucérkodtunk fürcsi előtt. Lányok, ha tehetitek, fűtsetek be jól, és legyen meztelenül a baba. Zsófi imádja! Vigyorog, tekereg, fogdossa a lábát (térdét, mert ugye nem akadályozza a pelenka), ha hasra fordítom, akkor MÁSZIK!!!! :shock: Tegnap Apa megtámasztotta a lábát, és Zsófi araszolt előre! Szó szerint, elnyomta magát Apa kezéről, és haladt! Annyira cuki volt!!!!!

Timi26! Várjuk az 1000. hsz-t! :P

Vadvirág! Utólag is boldog hófordulót a Lányoknak! Várunk egy-két érdekes, "ikres" beszámolót róluk. Nem árt felkészülni, hiszen bármelyikünknél érkezhetnek iker Babácskák! :lol:

Dotildi, Timi26! Ilyenek nálunk is vannak, csak berregés nélkül - egyelőre. A kanalat persze ezerrel kell fogni, és mind a két kezét a szájába gyömöszöli a kanál mellé. Utána a barackos kezével egyből meg kell kapaszkodni a pihiszékben, mert úgy a biztonságos. :shock:
Mikor meg a partedlit gyömöszöli a szájába, én csak azt mondom, hogy milyen ügyi, megtörli a szájacskáját. :lol:
Amikor meglátja a kanalat, akkor jön a repkedés (de általában így van minden új dologgal, annyira aranyos).
Volt már olyan - mert mi csak a kóstolás fázisában tartunk -, hogy üvöltőrohamba kezdett, mikor nem adtam neki több gyümit. :lol:

Kiskolbi! Tegnap Apa a pörköltös kanállal hadonászott Zsófi előtt, neki meg csak úgy gúvadtak a szemei, még előre is dőlt. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Fleur! Szerintem mindegyik Apuka tudja, hogy ő a második (harmadik...) gyermek. És még mondják is! Legalábbis nálunk. :wink:
Kellemes pihenést!

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! ViktorDani hogy magyaráz...... Édes! És tényleg, én is mintha Zsófit hallottam volna. (Bár Ő hangosabban adja elő magát :lol: ).

Cuki kispasid van!!!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó Reggelt

Petra negyedik napja zöldet kakil.ÉS mást már másodszor etetés után bukik egy kicsit és megszagoltam és nagyon hányás szagú.
Valaki tapasztalt hasonlót?

Kép

Kép
agica1126

mást=most

Kép

Kép
agica1126

Agica! Persze, van ilyen, ne aggódj!
Zsófi borzasztó bukós volt, minden kaja után, két etetés között, és közvetlenül akár a köv. szopi előtt.
Ez mára már enyhült hála égnek.
Ha bukik, akkor annak azért van hányás szaga, mert az anyatej/tápi keveredik a gyomorsavval.
Ilyenkor még nem zár rendesen a gyomruk, a felesleg kijön, ha böfizik, akkor a levegővel is tud még jönni anyatej/tápi, illetve ha rosszul fogjuk (pl. véletlenül megnyomjuk a pocakját), vagy forgolódik kaja után, vagy pl. ha nagyokat sikongat, mert akkor még a rekeszizom is "rásegít".

A zöld kaki miatt ne aggódj, ha Petra jókedélyű, eszik, van pisi, kaki. Múltkor említettem a gyerekorvosunknak (aki eléggé alapos doktornéni), hogy Zsófi napok óta zöldet kakil, ő meg azt mondta, az normális.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Agica Emese már írta, hogy nem kell aggódni a zöld kaki miatt. Petra baba lehet túlette magát egy kicsit :lol: Nekem legalábbis a védőnő azt mondta erre a színre :lol:

Lányok, Gréta cica már egy hete a parkettán dekkol :shock: :roll: és imádja. Tettem le neki egy vastag paplant ketté hajtva, a közé egy 3 cm vastag szivacsot és rá még pluszban egy plédet. Kipróbáltuk apával mind a ketten. A kanapén már nem mertem otthagyni mert egyre többet forgolódott.

Emese Gratulálok Zsófika mászásához :lol: :lol: Mintha Grétiről írtál volna :lol: Ő is 5 cm/ perc sebességgel mászik ha sikerül megtámasztani a lábát. Olyan édi :lol: :lol: :lol:
Ja és a legújabb atrakciója az az, hogy a pelenkázón keresztbe fordul és óvatosan beleeresztkedik az ágyába :shock: utánna meg térdelve kapaszkodik a pelenkázóba :lol: :lol: :lol: Majd megpróbálom levideózni. Nagggggyon cuki :lol: :lol: :lol: :lol: Apa úgy döntött hétvégén lejjebb rakja az ágyát. Ha így haladunk képes lesz kitornázni magát belőle.

Timi26 Nagyon jók a képek, a kis számítógépezős a kedvencem :lol:

Fleur Szerintem itt majdnem mindenkinek 2 gyermeke van :roll: Szerintem :roll: :lol: :lol: :lol:

Bongyi Én rendszeresen használok homeopátiás szereket. Nagyon meg vagyok velük elégedve. Először mindig azt vetjük be és ha nem segít csak akkor jöhet a gyógyszer.

Kiskolbi Örülök, hogy segített párodon a coryzalia :lol: :lol: :lol:

Csajok a kajákat amit a babáknak készítetek küldjétek már el légyszíves a gmailre úgy mint Timi26. Szerintem mindenkinek jó ötleteket ad meg tanácsokat, hogy mit hogyan kell elkészíteni :wink:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mármint kipróbáltuk és nem hideg egyáltalán, ez lemaradt :oops:

Én kezdtem az oldalt :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Gyorsan felteszek néhány képet, később még jövök.
Halihó!
Kép
Wellness
Kép
Három a fiú
Kép
Gömbérzék
Kép
dmaggie

Van még...
Tata, avagy fogatlan vénember
Kép
Koncentrálok
Kép
Kicsi a rakás
Kép
Engem legyőztek :(
Kép
No, de Gergő is?
Kép
Kukucs
Kép
dmaggie

Heni, no akkor eltaláltam a szarva között a „tögyit”. :D :D :D
Egyébként ez csak egy kis idézet volt, ez jutott eszembe, mert Péterke olyan tudományosan olvasgat. De tőlem lehet dr. Péter is. Szerintem, ha leteszed a kisfiadat a tapira, nem fog megfázni. Maximum még egy kis mellényke elég lesz. Mozogni fog, nem lesz semmi baja. Másrészt meg kell nekik szerintem a tapasztalat, onnan fogják tudni, hogy mire kell vigyázni. Ha egy picit beüti majd a buksiját, legközelebb elkerüli azt a helyet. Én annak idején a még kicsit meleg sütőhöz tettem oda a gyerek kezét és mondtam: süt. Egyből megértette. Persze figyeltem, nehogy megsérüljön!

Dotildi, a császár miatt ne keseregj! Neked meg azt mesélem el, hogy mit mondott az orvosom. Egyszer a szülőszobáról jött ki, hogy megnézze az eredményeimet, én meg lelkendeztem, hogy milyen jó dolga is van, hiszen minden gyerek egy kis csoda és az is, ahogyan megszületnek. Erre ő: - Nem jól látja! A NŐ a csoda, hogy képes életet adni. Szóval minden életet adó mami húzza ki magát, fel a fejjel! Mindannyian Csodák vagyunk! A babócák meg csodálatos ajándékok!

Becka: forgatóerő? Ügyi!

Bongyi: Csak Te el ne kapd! Gyógyuljanak meg gyorsan a manócskák!

Fleur: Nálunk is. Albert csak kétszer ébredt, Apa viszont olyan hangosan aludt, hogy most tőle nem tudtam. 1/3-kor még kukorékoltam.

Ágica, a többiek jól tudják! Túlevés, tea, vagy Te ettél valamilyen zöldet. No para!

L.móni, Gréti búgócsigában nyomja?

A szabadnapos csigatempós Gréti és Zsófi hamarosan turbóra kapcsol?! :D :D De hova sietnek ezek a lányok?

Pusszancs: Maggie
dmaggie

Gremese!
Köszi! :):) Rendben. :):) Hát bizony senki nem tudhatja előre, elképzelhető minden további nélkül, hogy valamelyik várandósága éppen gemini lesz - remek móka az biztos... :):)

Bongyi!
Homeopátiás készítményekkel kapcsolatban pontosan ugyanazt tudom írni, amit L.Móni is... :):)

Vadvirág
Vendég

gremese: Köszi most igy már tényleg nyugodtabb vagyok:)

Vadvirág: Ötletet szeretnék tőled kérni van egy kolleganőm és ikreket vár egy kisfiú egy kis lány feb.14-re van kiírva sé azt mondták neki más ikres anyukák hogy felesleges babakocsit vennie a kicsik 6 hónapos koráig és sehogy nem tudom meggyőzni hogy ez igy sztem nem helyes.Mert kérdeztem hogy hogy fogsz elmenni vásárolni ha párod épp nincs otthon vagy orvoshoz hogy viszed őket?És mindig azt válaszolta hogy majd a párjával hordózóba.Szerinted hogy tudnám meggyőzni?

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok!

Timi26!
Nagyon jó a videjó és az a utolsó kép
csúcs. :lol:

Maggie!
Szép család és azok a szemek Albertnak fantaszikus. :D

Micsoda pörgő-forgó araszoló babák vannak :P de jó.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Agica!
Szerintem sehogy... :):)

Majd a gyakorlatban a saját személyes tapasztalatai alapján eldönti hogy elméletben jól gondolkodott-e a várandósság idején erről a kérdésről. :):)

Ha megvannak a babák, még mindig nem késő beszerezni egy minden szempontból megfelelő babakocsit - 1 nap alatt megoldható bármikor.

A Brendonból még online is rendelhet. :):)

Nekünk már volt babakocsink, mikor megérkeztek a csajok, de mi kezdettől fogva jöttünk-mentünk velük (is) mindenfelé.

Azért a hordozó legfőképp az autóban való utazás idejére való szerintem - elsősorban biztonsági okok miatt.

Ha kiszállunk (kirándulunk, sétálunk, vásárolunk, stb.) akkor mindig kinyitjuk a babakocsit és abban folytatják tovább az utat a bébik...

Vadvirág
Vendég

Akkor inkább én is ráhagyom majd lehet tényleg másképp fogja látni mikor pont kellene neki valamiért...

Kép

Kép
agica1126

És te rendesen vagy császárral szülted a lányokat?
Az az igazság hogy nekem is ikertesóm van 4 perc különbséggel.De nálunk vagyis anya nem tudta hogy lesz a tesóm mert annak idjén pont akkor romlott el az uh.és a ctg csak egy szívhangot érzékelt és a tesóm szinte teljesen fent volt a gyomránál és anya mikor megszült engem nem jött utánam a lepény hanem a tesóm jött:) 1,60-al.Ő ott a szülőágyon tudta meg hogy ikreket hordott nagyon nagy volt a hasa de mindig azt mondták egy gyerek de nagyon nagy(2,10 kg).És még az is jó érzés hogy én ott szültem ahol születtem:)
Ez csak ugy elmondtam nem olyan érdekes:)

Kép

Kép
agica1126

Irina! Nem is akartam én vitázni, csak kicsit rosszul esett, amit Emese védőnője mondott. De nem haragszom senkire ezért!!!!!!!!!! :D
Szívemből szóltál! Szerintem is azért van a különbség, mert minden baba más és más személyiség. :D :D

Emese! Nem értettelek félre!!! Nyugi! :lol: Csak a védőnénitekre voltam hirtelen (már nem vagyok) pipa, hogy miért mond ilyet… :roll: Szóval csak vele nem értek egyet!!! :D

Szerintem Zsófinak inkább a keze áll a fordulás útjában, nem? :D Nagyon kis ügyes! :lol:

Nektarin! Nem tartok be mindent 100%-osan a 90 napos fogyiban, de igyekszem. Egyébként 4 éve is így csináltam és egy hónap alatt lement 5 kiló, akkor annyi elég is volt, így abba is hagytam. Sokára jött vissza (az is inkább a vizsgaidőszak miatt… :? ). :D

Viktorka tünemény! :lol:

Megnéztem ám a videókat, mindegyik nagyon jóóó! :D

Dmaggie! Albert nagyon helyes kis kékszemű! :D

Nagyon guszta kis (mit kis? nagy!!! :wink: ) gyümölcskosarat állítottam magamnak össze mára! Nyami! :lol:

Már megint csak átfutottam az irományokat, mert rengeteg, igyekszem részletesen olvasni! 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Gremese, NEEEEEEEE AGGÓDJJJJJJJJJ, nem értettünk félre! Nem is feltételezné Rólad itt szerintem senki, hogy olyat írsz/mondasz, ami ezt váltaná ki! 8)

Csajok, megmázsálták Ádit, és megint nekem lett igazam (mint a születési súly esetében is: 4 kg feletti babát jósoltam): 7980 gr, 70 cm :shock: Na, EZÉRT nem tudjuk cipelgetni, karban ringatni stb.
Viszont mostanság úgy visít az sztk-ban (akár azelőtt, hogy bárki hozzáért volna), mint a kismalac. Szerintem megismeri, ha lefektetem a pelenkázóra, meglátja a neonfényt, a fehér falakat és rákezdi. Édes.... ;-))))

Kép
Kép
irina

Ja! Azt akartam még írni, hogy Szelinek olyan szinten hullik a haja, hogy naponta ki kell porszívóznom a kiságyát :shock: , és tegnap észrevettem, hogy a kád is tele van a hajával… Olyan vicces volt látni! :) Ráadásul nekem is hullik, úgyhogy szépek leszünk… :? :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

És bocs, hogy nem dicsérek meg minden babaképet külön-külön, DE VALAMI GYÖNYÖRŰSÉGESEK EZEK A TÜNDÉRBOGARAK!!! :lol:

Kép
Kép
irina

Timi26! ViktorDani lázas még? Remélem, nem! Szegényke! :cry:

Fleur! Sikerült összerakni (illetve szétnyitni) az utazóágyat? Rajzot nem adtak hozzá? :roll:
Nekünk is van, de Apa annyit bénázott, hogy inkább odamentem, és megoldottam én. Mert persze a rajzot sose nézi… :shock: mindig egyedül akar rájönni a titok nyitjára. :lol:
Szeli is egyre inkább hason szeret nézelődni, fogdosni! :D
Gratu az átforduláshoz! :D

Jaj! Emese! Most én érzem magam szarul, hogy nem tudtam hamarabb jönni, hogy tisztázzam, semmi bajom Veled!!! Hogy lenne már???!!! :D

Péter nagyon édin olvas! És hogy nevet!!! Cuki! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Szijjasztok!!!!!!

Akkor megkezdem az 1000. hozzászólásomat!!!!! :D :D :D

Bongyi: én homeopátiás szerből a fogzásra a Chamomilla CH 9-et adom (fogom adni). Rebekánál bevált. VikDani meg még nem szenved annyira, hogy adni kelljen. A többit nem nagyon ismerem! :roll:

Gremese: VikDani is sokkal hangosabb, csak most fáradt volt már mire felvetted a dumát!
Jelentem tapasztalatból tudom, hogy az alma zöldesíti a kakit!!!

Dmaggie: nagyon helyes a kiskrapek!!! És a bátyjai is!!! Nagyon szép szeme van mindnek!!!

Ágica: akkor anyukádéknak volt meglepi!!! :D :D :D

Regi: nem látszik a vonalzódon, hogy mennyi van hátra a fogyóból!!!

Dotildi: paradicsomos krumpli. Úgy gondoltam, hogy megpárolom a paradicsomot, leszedem a héját meg a magokat és a húsos részét pürésítem. Hát ez nem jött össze, egy nagy trutyi lett az egész (fagyasztott paradicsomot használtam). Mindegy beletettem amit tudtam, aztán hozzáöntöttem egy bébiétel kozerv paradicsomos krumplit!!!! :roll: Ja és egy fél almát is tettem bele, hogy édesebb legyen. (Meg persze egy kávéskanálnyi párolt csirkemellet!)
Legközelebb 100% paradicsomlét veszek és azzal csinálom pari helyett!

Voltunk ma a konduktornál. Hát izomtornára kell járnunk ugyanis kötöttek VikDani izmai. Mondta, hogy jó, hogy most vittem, mert minél később derül ki annál jobban lemaradt volna a mozgásfejlődésben.
Így meg valószínűleg elég lesz pár alkalom, hogy ellazítsák az izmait!!!
Délután meg megyünk az ortopédiára a 4 hós ellenőrzésre. Ott fogunk papírt is kapni róla, hogy mi az ábra. (mondjuk érdekes, hogy az egy hónapos vizsgálaton azt mondták, hogy minden rendben!! :shock: )
Úgyhogy lusta babák mamijai: érdemes egy ilyen vizsgálatra elvinni a babát, csak, hogy megnyugodjon az ember!!!

A tegapi láz szerencsére lement. :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Timi26! Ja, látom, hogy Daninak lement a láza!!! (Bocsi, csak még nem jutottam a végére! :oops: )

Emese! Nem is írtam: Köszi a progit, ezzel tudtam Zsófikát megnézni! :D (A videóra már reagáltam.)

Becka! Neked is gratu a forgáshoz! :D
Nálunk pont fordítva volt: csak lányok voltak a masszázson, és egyszer egy kisfiú! :)

Na, innentől kezdve nem merek felelősséget vállalni, ha valakit kihagyok. Pedig nagyon igyekszem. Úgyhogy előre is bocsi!!! :oops:

Heni! Azért nem biztos, hogy pap lesz ám! Te kis babonásom!!! :wink: :D

Dotildi! Céklaevés: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, nem mondtam el, mi történt: Ádám 10 órát aludt egyhuzamban éjjel :shock: (én persze nem, mert átsettenkedtem megnézni, MI VAN, meg fejnem kellett). Ezzel lekörözte a szilveszter éjszakát is. Szeretem, hogy megajándékoz minket ilyen meglepetésekkel. :wink:

Kép
Kép
irina

Timi26! Igen, tudom! Majd kimegy a csaj a szám mögül, és látszani fog. A fekete betűnél meg a fekete szoknya miatt nem látszott... :evil: Egyébként 81 nap van hátra a fogyimból. :D

Zsófi mászik? Nem semmi a kiscsaj! :D

Olyan jó, mindig tudom előre, hogy mikor mi fog következni, milyen új dolgot fog Szeli produkálni! :lol: Mindig mondom Apának is, hogy most majd ez és ez következik, és izgatottan várjuk! :lol: :lol:

Dmaggie! Nem is tataaaa!!! :wink: :D

Ágica! Anyukád meglepődhetett rendesen! Én nagyon szeretem az ilyen sztorikat! Olyan jó volt olvasni azt is, ahogy „beszélsz„ róla!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina
HURRRRRÁ!!!! :lol: Legalább úgy örülök, mint Te :D És én is dettó így vagyok az alvással: ha véletlenül egyfolytában 3 órát lenyom Linduska, már negyedóránként toporgok az ágyánál...

Regi
Mi is hullajtjuk szépen a hajunkat, így, többes számban :) De Linda egyeéőre még kopaszabb :P

Ágica
Nagyon-nagyon érdekes volt, amit a születésedről írtál és - mivel hiszek a sorsszerűeségben - fantasztikus az is, hogy ugyanott adtál életet a babádnak, ahol születtél! :P

Maggie

Hát eszméletlen krapekok! Gondolom, Te sem cserélnéd már el őket :wink: Gyönyörű szemük és tiszta tekintetük van :)

Emese

Én is mérleg vagyok - és még a családban Linda és Apa is :)

Egyébként Linda nagyon jó gyerek, igényli a színházasdit, úgyhogy Apjuk meg én is ezerrel nyomjuk neki a táncot, dalokat (nem is tudtam, hogy ennyi nápi dalt tudok) :shock: Előtörnek a kisiskolás emlékek...
Nagyon várom már a nyarat, úgyhogy el is kezdtem szervezni a nyaralásunkat :D

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?