A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Lindi,
akkor marha nagy szerencsétek van az ovival! mázlista :)
Bajninak gratulálok az első lépésekhez!

Ríd!
ja, nem tudtam, hogy van nem állami ovi. azaz azt hittem, hogy csak nevében református, de attól állami kezelés alatt áll. így tényleg mások a szabályok. viszont akkor nem kell fizetni az egyházi oviért valami havidíjat? ("támogatást")

Szellőke!
fáj??? :(

Nuk!
haveromék lánya is kapott sínt, s éjjelre kellett viselnie. pár nap után rájöttek, hogy nekik jobban "fáj", mint a gyereknek, akit nem igazán zavart.

Barbi!
inkább nem mesélem el, hogy hogy tanulok. a lényeg, hogy egy tetű anya vagyok, aki nem foglalkozik semelyik gyerekével.

na, ma tanulás ezerrel, gyerekre meg Zuzi nevezetű bébiszitter vigyáz délelőtt. mindjárt indulunk hozzá :).

ancsipancsi

Macs és amúgy a témához: én póló nélkül is köcsög vagyok a kéregetőkkel. :oops: Tényleg. Én soha nem adok pénzt senkinek. Úgy érzem, a társadalom szolgálata részemről megvan azzal, hogy pszichológus vagyok és segítek azoknak, akik kérik tőlem. Ez biztos valami kognitív disszonanciacsökkentő gondolat, de ezt használom. Egyszer karácsony napján (ez van bennem, bár minek mentem volna akkor metróval bárhova is? :roll: ) nem adtam a metróban pénzt egy kéregetőnek és megfenyegetett, hogy a pokolra fogok jutni. :? Amúgy asszem két oka is van ennek az én köcsögségemnek. Az egyik a dac, hogy úgy érzem, érzelmi zsarolás az egész, arra hajtanak, hogy ne tudjál ne adni neki (mert ha nem adsz, akkor köcsög vagy...). A másik, hogy nem szeretem ezt a pénzezést. Hajlamos vagyok inkább a munkámat felajánlani ingyen, mint a pénzemet adni. Most is dolgozom ingyér levelezési tanácsadásban, meg a most induló csoportomat is ingyér fogom vezetni. REmélem, azért nem jutok mégse pokolra. :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Boldog Szülinapot Tünde!!! :)

Ovi kérdés

Ezt ovija válogatja, sógornőm is be tudta előre íratni a gyerekeket a bölcsibe is és az oviba is pedig abszolút állami XIX. kerület. Ahol viszont én érdeklődtem bölcsik iránt ott mindenhol májusban kell jelentkezni van egy egy-két hetes beíratkozási időszak, szóval ez bölcsitől, ovitól függő dolog. Az is, hogy felveszik-e ha van otthon másik gyerek, ez is attól függ, hogy mennyi helyük van stb. De ha olyan helyre akarjátok beíratni, ahova tartoztok, ami a legközelebb van, akkor mindenképpen kedvezőbb az elbírálás. És kistesó ügyben meg letagadni úgysem lehet, de azt például lehet mondani, hogy rá vigyáz a nagymama, de neked dolgoznod kell, végül is az a lényeg, hogy ha dolgozol akkor fel kell venniük a gyerkőcöt, bár van ahol kérik az igazolást a munkaviszonyról, amit ha van ismerős akinek van cége akár adhat is azt már nem fogják leellenőrizni, hogy valóban igazi-e a munkaviszonyod.

Amúgy én is óvszer párti vagyok (már amikor nem vagyok fáradt :lol: ). Én soha nem voltam hajlandó fogigátlót szedni, alapelv nálam, hogy pasi csak akkor közelíthet hozzám, ha hajlandó óvszert húzni. És ma már lehet kapni színes illatos óvszereket, mert a simának a szaga borzalom. Macs, :D ezt a párom meg ne tudja, hogy ilyen is van, aki nem fáradt hozzá. :lol:

Nuk

Fúúúú ezen a doki viccen nagyon meglepődtem... :shock: szerintem ez olyan dúúrva. Remélem Réka könnyen viseli majd a sínbe tevést! +++++++++++

Képzeljétek Bendi a bölcsiben állítólag nagyon rossz szokott lenni meg bántja a többieket és mivel még nem beszél az egyik nyanya a bölcsiben mondta, hogy szerinte vigyük el valahova fejlesztésre... :roll: Valaki aki szagértő, hova kell vinnem, ha meg akarom vizsgáltatni, hogy minden rendben van-e vele?

ruz
ruzicsky

TÜNDÉNEK BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!
zsancikant

TÜNDÉRKÉT ISTN ÉLTESSE!!! :)
Én is várom a folytatást!

Ancsi, klassz a bébiszittyótok! :)
És igen, az ilyen ovikban ált.kell fizetni vmenniyt, de pl. a miénkben egy évben kevesebbet kell fizetni, mint egy magánoviban egy hónapban.

Tinu, igazad van, sztem "pszichológiai hadviselés", amit művelnek... Pl zuhog az eső, te ülsz a meleg kocsidban, hazafelé tartasz, ő meg rongyosan, fázva bekopog...
anyukám egyszer régen boltból jövet adott egy kiflit egy kéregető asszony gyerekének. A nő meg elkezdett üvöltözni, elmondta mindennek,h miért nem pénzt ad... :shock: Úgy látszik, ő nem kaját akart volna venni a gyerekének... De az is lehet, hallottam már ilyesmit,h lelszedik tőlük a pénzt a "futtatóik". Régebben volt erről szó,h van vmi maffia, aki még Romániából is importált kéregetőket, akiket időnként meg is csonkítottak kicsit, hogy hatékonyabbak legyenek...
Szép kis világ ez!
rídonli#

Boldogságos Első Szülinapot Tünde Alíz! Kép

Tinu,
én adakozni, utalni szoktam és vannak "szponzorált" hajléktalanjaim, akik az őszinteségük és kedvességük (mert ilyen is van) miatt kapnak, ha van miből. De a bekopogós-rámtukmálós-erőszakos-kamumelózós egyedek el vannak hajta a vérbe. Részemről..

Ruz,
oké, majd titkolom! :wink: :lol: Bendi nem-beszéléséhez nem tudok okosat...sajnos..

mi nem mentünk bölcsibe 38C-ből kifolyólag, de csak a hőmérő tud arról, hogy Füles beteg.. :roll: :lol: :lol: :lol: meg némi "fíííka"
Kb ötpercenként elmondja hogy " Diababa szeletem annyát, alanyos vagyok, megyek bölcsibe, anya autokján. " :lol: :lol:
macskanyu

Ríd,
nem a gyerekéről volt szó.... hanem a kifliért nem adnak piát a sarki talponállóban.. :roll:
macskanyu

Diababa gyógyuljon meg hamar!!!
A dumája, mint mindig: :lol: :lol: :lol: ééédes!
bukcsi

No, hát akkor be is mutatkozom, kb 2 hónapja olvaslak titeket, nagyszerű társaság vagytok! Épp orvost keresek a Szentimrébe, a második babómat várom, 17+2 nél tartunk. Tudtok valakit ajánlani? Inkább nőnél szülnék szívesen, az elsőt is nőnél szültem 2 éve, de egy másik kórházban.
Segítségeteket előre is köszi!
bukcsi

Tinu:
ISTEN ÉLTESSE TÜNDÉT
Kép

Nuk:
sok sok++++++++++++++ küldök,hogy csak így tovább :!:

Macs:
gyorsan gyógyuljon Dorka sorstársa+++++
Nagyon köszönöm az ajánlatodat,de az a baj vele,hogy ezt a védőnő írja meg és BS-nek kéne aláírnia. :x Mivel a védőnők már nem írhatnak semmit alá.Szóval itt kell keressek majd valami szakorvost/mert ez a lényeg/,aki aláírja :evil:
Tegnapi napotok nagyon szuper lehetett :D

Lindi:
gratulálok Barnidnak :D

petergabi

Sziasztok,

Egy gyors zug bekukk (alá munkahelyről) :-)

Macs: Fülesnek jobbuást, bár ha csak a hőmérő "beteg" akkor nincs nagy baj. Irigyellek sex téren, én már régebben is panaszkodtam, hogy nem vagyok egy lepedőakrobata, de amikor Fanni volt a pocakban, akkor különösen nem. Úgyhogy most apa drukkol, hogy ne oly györsan jöjjön össze ketteske. :lol: :lol: :lol:

Rájli: kéregetőn ne idegeld magad, hiszen tök fölösleges. Te adtál neki, részedről a jó indulat meg volt. Te megtettél minden tőled telhetőt. Az átveréssel neki kell majd elszámolnia, Te jól cselekedtél. Az más kérdés, hogy én is úúúúúútálom a kéregetőket és jól megválogatom, hogy kinek adok. És Tinuhoz hasonlóan engem is már elátkoztak, amikor nem adtam és még én éreztem magam szarul, de ha mindenkinek adnék akkor nekem is mennem kéne kéregetni....

Nuk: jaj ez a sin nem hangzik jól, de ha segit, akkor viszont nagyon is.

Tinu: lánykádnak boldogságos első szülinapot kivánunk.

Ruz: mit jelent, hogy nem beszél? Öcsém kb. majd három éves koráig nem beszélt, ma a zürichi egyetem vendégelőadója. :-) Szóval no para.... fog ő még beszélni.

Zuz: köszi a kedves szavakat, amiket rólunk irtál és a látogatást is.

Votiv: gyertek, gyertek gyertek... legalább megnézem a dögös séródat. És Lili képei nagyon tetszettek, ezt még a múltkor akartam irni. Ja és egy vicces, Fanni kapott egy babát karira, kibontja meglátja és mondja JÓZSIKA, tök csaj a baba, de sebaj. A másik neve pedig Lili. Lili Józsinak hivja, anélkül, hogy tudna a TE egyetlen lánykádról.

Szellőke: nagyon sok +++++++++nektek és remélem nem lesz gáz. Illetve már amit irtál az önmagában gáz, de drukkolok, hogy ne zároljanak, ne függeszzék fel apát stb...

Zsan: Emese:-), jót nevettem. Én is voltam a saját dokimnál ilyen esti bulin egyszer. 1/210 mentem és kis csúszásszal éfjélre értem haza. Ennyi anyáklapját és "nő szennylapot" (nem babamama újságokra gondolok) az életbe nem olvastam még ki.

Lindi: Bajninak gratula az önálló járáshoz. Remélem én is hamarosan ilyenről számolhatok be.

Rólunk: engedélyezve van a járás. Szegénynek újra kell tanulnia, ráadásul nagyon fáj a lába, úgyhogy csak szép fokozatosan indulunk, egyedül még nem ment egy lépést sem, de ha fogom a kezét, akkor akár 20-at is. Olyan szomorú igy látni, a nemrég még szaladó gyereket, de remélem hamarosan minden rendben lesz. Bölcsibe még nem mehetünk, majd csak februárban, de talán jobb is, igy annyira jó vele lenni sokat, annak ellenére, hogy dolgozom, reggel plusz 1 órát kapok és délután is legalább két órával többet vagyunk együtt. És ez szuper...

Deni: láttalak kedden a gyerkőkkel sétálni. Figyi a babakocsi nem hiányzik Nektek? Nem venném a szivemre, mert lassan vissza tudnánk adni, mert már nem kell polcolni a lábát a kis drágámnak.

ÉÉÉÉÉÉÉs megkezdődött ketteske gyártása, ahogy irtam nálunk sincs nagyüzem, de szépen lassan öregesen, apa nagy bánatára.

A többit elfelejtettem, pedig akartam még.... Zug irásnak vége...

Kép
Kép
johanna1975

Gabi: ez lemaradt.. Dorkának is jobbulást.

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT TÜNCINEK!!!! :D :D :D

fogtól lehet lázas a ded? Ábel tegnapról mára minden előzmény és egyéb kísérőtünet nélkül egyszerűen belázasodott :? és nem tudom, mitől. utolsó 4fogat még növesztjük, tegnap vagy előtte voltak klasszikus fogzós tünetek, de Ábel még sosem volt lázas fogtól

Vot,
hajadról képet, képet, képet!! :P :D :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Macska,
nem volt még olyan, h a fáradtság miatt nem volt enerdzsid ölelkezni? Jéé. :D Van még ilyen Macskán kívül? Nincs, ugye? :lol:
Kismacskának bulást. +

Tündének boldog első születésnapot!!

Egy időben a Stefánia környékén volt pár emberke, aki őszintén mondta, h piára kell, mert addig sem érzi azt, h milyen szar az élet, és 2 kifli meg 10 deka párizsi úgysem viszi előrébb... hm.. de mióta sokan ezzel jöttek, már nem hatja meg az embert az őszinteség, nem? :roll:

Aki meg tanártól akar lejmolni (nyelvészek??), az magára vessen. Többet keres a tesco parkolóban, mint én, sztem. :shock:

Pgabi,
már csak ennyi van vissza?? :D

Szia Ruz!
Nyanya maga nem próbál(t) valamit kitalálni? Egyből hárít? Fejlesztés? Tudja valaki, mikor jött be ez a szó a köztudatba? Esetleg a diszlexia, demokrácia, stb, megjelenésével együtt...?

neet
neet

Tündének nagyon boldog születésnapot!!!! :lol: :lol:

Bukcsi,
üdv köztünk :lol: Régen 3 női doki volt a szentimréban (Kocsis Éva, Urbán Márta, Rabóczki Marietta), ill. ott dolgozik Guttmann Orsolya is, de nem tudom, hogy szakvizsgázott-e már, és anélkül nem lehet magánbetege.
Nincs velük tapasztalatom, de majd a többiek jönnek, és megmondják, milyenek :)
De most, hogy bezártak soksok kórházat, lehet, hogy külsősként még néhány női orvos idekerült, lehet, hogy őket is érdemes felkutatnod.
Azt tudnod kell, hogy ennyi idősen (18. hét) már elég kevesen tudnak elvállalni, a legtöbb - főleg a népszerű - orvos már be van táblázva :(
Egy kérdés, hogy tudjunk segíteni: milyen orvost szeretnél azon kívül, hogy nő (fiatal-idős, pénzbeli limit, atyáskodó vagy partnerként kezelő, humoros vagy visszafogottabb stb.)?

v
kisün

Johi

Hát a nem beszélés az úgy van, hogy egy szótagos szavakat azért mondogat, vagy a szó elejét, vagy a végét, vagy összevonva. Pl. saját magát is megnevezi már, Bendi az Bí, és tudatosan mondja is, pl. hogy ha valamit ő akar csinálni én meg nem akarom hagyni, akkor mondja visítva, hogy Bí, Bí. :D vagy ha kérdezzük, hogy hol van Bendi, akkor mutat magára és mondja, hogy Bí. Akkor például a Pom-Pom-ra azt mondja, hogy popó, vagy a halacska az ka, meg a múltkor sokáig tartott, mire leesett, hogy a bi-zsí az azt jelent, hogy vizet akar inni. Vagy pl. a szineket is meg tudja már mondani, hogy pi-piros, sá-sárga, ké-kék és tudja, hogy melyik szín melyik. VAgy mondjuk a mézre azt mondja, mí. Az autóra meg azt, hogy gligligli. A kakas meg kukorikú, vagy inkáb kulikuliku. A kutya az vauvau. Szóval egy-két dolog van ami megy neki, de inkább egy szótagok.

Neet

Hát igen, nem tudom, mert a férjem szokta elvinni, meg elhozni és neki mondta a nyanya de nem tudom, hogy mire gondolt, azért verekedés ilyen kicsik között sztem tökre normális, meg hát ők a szakemberek, nekik jobban kéne tudni, hogy mit kell ilyenkor tenni. Mi itthon mondjuk neki mindig, hogy jól kell viselkedni, meg nem szabad senkit bántani. A régi bölcsiben ezzel nem volt gond, mert ott más gyerekek is verekedtek, sőt Bendi sokszor jött haza harapásnyomokkal, de úgy látszik itt minden gyerek egy angyal. :? És hát ugye ha egy gyerek még majd 3 évesen nem beszél és agresszív is, akkor gondolom felmerül, hogy van valami idegrendszeri baja vagy ilyesmi és gondolom ezért mondta a nyanya. De nem hiszem, hogy Bendinek baja lenne, mert egyébként én nem érzem, hogy olyan különös dolgokat csinálna, ami nem jellemző egy ilyen korú gyerekre. Nincsenek dühkitörései vagy ilyesmi. Még hiperaktívnak se lehet mondani, igaz előfordul, hogy nem akar délután aludni, de csak néha, legtöbbször a bölcsiben is szépen alszik a többiekkel. Önállóan eszik, sőt már majdnem önállóan öltözik is, rajzol, kirakózik nem lehet azt mondani, hogy nem lehetne lekötni, és kirakókat önállóan kirakja és nem több idő alatt, mint amennyi alatt én kirakom. Itton már teljesen szobatiszta, csak ha megyünk valahova akkor kap pelust, meg ugye a bölcsiben is, mert még szólni nem szól ha kell, de itthon ott a bili és szépen elintézi, sőt a fenekét is maga akarja kitörölni... :lol: Kisgatyát is simán letolja, utána meg felhúzza, szóval én nem érzem úgy egyébknét, hogy elmaradott lenne a fejlődésben, csak a beszéd nem megy neki.

Ezért gondoltam, hogy elvinném valami vizsgálatra és abban bízom, hogy az fog kiderülni ott, hogy csak elevenebb, mint az itteni gyerekek és a beszédje is beindul nemsokára és nincs semmi baja. És akkor megnyugodhatnék én is meg ezzel le tudom állítani a nyanyák nyafogását is.

Kis betegeknek jobbulást!

ruz
ruzicsky

Johi

Nagyon jó hír, hogy már járkálhat Fanni, drukkolok mindig, hogy minél előbb rendbe jöjjön szépen a lábacskája! +++++++++

Na meg ketteskéhez is drukk! :)

ruz
ruzicsky

Ruz,
abból, amit leírtál, semmi nem mutatja, hogy Bendi más lenne, mint a többi gyerek - mármint probléma tekintetében :shock: még nincs 3, ugye? és már mennyi mindent tud, beszéd meg 3éves korig tök normális, nem is értem a nyanyátokat :x :twisted:

Bukcsi,
én Urbán Mártánál szültem két éve, Rylie aktív pocakos most nála, ő többet tud majd mondani neked róla
nem barátkozós vagy bizalmaskodó, talán kicsit szigorú :mrgreen: mármint ami a rendelést illeti, de szülésnél nagyon jó meg emberi volt, az, hogy mit csinál a szülésnél, az a szülésedtől függ, nekem volt oxytocin, szülésindítás, EDA,vákuum - szóval minden, ami a császárt leszámítva belefér :mrgreen: :lol: de pl Tinu vagy a tesóm második szülése nagyon háborítatlan volt vele ;) :D

Johi,
hajrá Fanni és hajrá kettes számú versenyző!!!! :D :D :P :D :D

Kép

Kép

szrekuc

Johi,
Fanni hajrá, egy kis+++++++++++++, hogy NE fájjon annyira!!!!

Macsek,
nekem egybecsúszott a két irományod, nem tom kihámozni, de a többiek reakcióiból úgy sejtem kicsit betegecske Füli, szal JOBBBBBBBBULÁST neki!!!
Érdekes, tegnap óta mindkét nagy kicsit taknyos nálunk is. Mindkettő kapott alkati szert, meg egy kis ráolvasást, mert kezdődő nyavajákkal sosem tudok mit kezdeni...

Ruz,
sztem kérdezd meg,h hova viheted el Bendit, ők csak okosabbak ez ügyben!!!! :roll:

Bukcsi,
Isten hozott közöttünk! Női dokikból én csak Guttmann Orsit tartom szimpinek, de izlések és pofonok... :lol: ő viszont nagyon aranyos! és 18. hét tényleg necces, de semmi sem lehetetlen!!!

Gabi,
nektek is jobbulást, ez tagnap lemaradt. Irok egy privit neked hamarost!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vot,
dögös hajról képet. És dögös Hajasról is !!!! 8) 8) 8) 8)
zsancikant

vmelyik kőc itt már volt konkrétan lázas fogzástól?
utolsó 4 őrlővel mi a tapasztalat? nekünk még mindig nem jöttek ki és most lázas Ábel de semmi más baja nincs, fogzó tünetek néha vannak, de még nem látom, melyik foga jönne, ha jönne
eni ájdiöz?

Kép

Kép

szrekuc

Sziasztok lányok!

Tündi! Nagyon boldog szülinapot :)

Vot! Csodahajról én is képet szeretnék látni? Hogy jutottál egy a Hajashoz? Csak nem a párod ajándéka volt? Ő szokott ilyen extrémajándékokkal előállni.

Bukcsi! Barátnőmnek Guttmann Orsi a választott dokija, szóval ezekszerint már megvan a szakvizsgája. Ő a 30 valahanyadik héten kérte fel, és elvállalta. (BB már nem,mondjuk nem csoda). Most ahogy számolom, 36 hetes a lány és max 1 hónapja fixálták le a dokit, úgyhogy nem reménytelen. Tőle tudom egyébként, hogy csak szülésznőt már nem lehet fogadni, pedig ő végig ebben a hitben élt (saját dokija már nem vezet le szüléseket).

Fannikának sok ++++++++++++++++++

Bajnim ma egy kicsit óvatosabb, de emlékeim szerint Grétinél is így volt, hogy egyik nap (13 hónaposan) megmutatta tudományát, aztán 2 hét szünet és utána futott (lehet valahol suttyomban gyakorolta :)

Macs! De jó napotok volt :)

És én már félve írom le az éjjelünket és a reggelünket. Kölköket tegnap jó korán (9-kor már Gréti is aludt) ágyba dugtuk, mert mi "nem voltunk fáradtak" :wink: és ma reggel Bajni 3/4 7-kor ébredt szopizni (ami már ha rendesen ébredt volna is szép teljesítmény egy végigaludt éjszka után) és még visszaájult 3/4 9-ig, de még +15 percet hagyott engem ébredezni,addig ő gyakorolta a ba-ba-t meg a dáj-dáj-t. Úgyhogy 9-kor keltünk :) Grétikém meg 1/2 10-kor :) Szerencsére mind a 2 gyerek rám ütött lustaságban :)

KépKép
KépKép
lindicita

Ja és Gréti tapsol, és röhög, ha látja Bajnit menni, és persze ő is ugyanúgy illeg-billeg hozzám és belevágódik az ölembe és neki is örülni kell :roll: Valamint nem Bajni tanul Grétitől beszélni,hanemfordítva, így néha nem is tudom ki gügyög éppen :roll:
lindicita

Köszönjük a köszöntéseket! :D

Tavaly ilyentájt indultunk el a kórházba busz-metró-busz kombóval, mert hogy ráérünk. Kicsi fájások már voltak, de én csak örültem, mert végre éreztem VALAMIT. Kezdtem elhinni, hogy tényleg szülni fogok...

Szrek: nálunk az első két fog kijövetelénél volt láz, de aztán kiderült, hogy háromnapos volt. Úgyhogy nem volt teljesen fogzásos a láz.

Kép
Kép
tinu

Szrek,
Füles volt már fogtól lázas, de inkább a hőemi-takony-nyálfolyás kombót nyomatja. Most a hátsó-felső rágók jönnek, sztem ezért is van ez a láz. Mert ezt és egy icipici taknyót leszámítva semmi baja. Hétfőn sztem már viszem megint, De ha holnap reggel nincs hőemije, lehet, hogy már holnap is...

pluszokat mindenkinek köszönjük!!

Bukcsi,
dokiügyben nem tudok segíteni... de üdv itt :)

Neet,
evvan, én ezekszerint egy fehérmájú, megegyedített perszóna vagyok. :mrgreen:

Johi,
ööö... akkor legyen minden a kívánságotok szerint és Fannikának soksok ++++++++++++++
macskanyu

Szex-motiváció:
A gyüli, ahova járunk, szokott szervezni úgynevezett házasság szemináriumokat, és ott hallottam a következőt:
Egy pár, hogy felfrissítse, vagy izgalmasabbá tegye a házaséletet, kitalálta, hogy egy-egy szeretkezés után x összeget dobnak egy perselybe és azt nyaralásra költik :)
Na, ez ott mindenkinek nagyon tetszett, úgyhogy kíváncsian figyelgetjük egymást, hogy ki hova megy nyaralni :lol:
Mi januárban a Maldív szigetekre készülünk, úgyhogy nálunk már csak ezért sem lehet lazsálás :lol:
Úgyhogy nyitottunk egy külön alszámlát, és sokáig "vitáztunk" az összegről, mert Peti első és szerinte tökéletes ötlete az volt, hogy amelyik nap van szex berakunk 1 ezrest, amelyik nap nincs, kiveszünk :shock:
Na, mindenesetre jövő januárban kiderül, mire futja :lol:

KépKép
KépKép
lindicita

Macs,
köszi :D nektek is +++ akkor
mi most 39,3-nál járunk, ezt már sztem nem lehet a fog számlájára írni :( viszont gőzöm nincs, honnan mit szedhetett össze, egyáltalán mi ez, mert semmi más nincs (hacsak nem az, hogy kicsit büdös a pisis pelus, de ez általában ha beteg, így szokott lenni) :?

Tinu,
te tömegközlekedve mentél szülni? :shock: :lol: jó fejek vagytok :D :D :D

Lindi,
milyen rendesek a kőceid ;)

Kép

Kép

szrekuc

Lindi,
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Lindi,
motiváció :lol: :lol: :lol: :lol: nem gondolod, hogy a májusi különköltözés nem fog jót tenni a Maldív szigeteknek? :mrgreen:

Szrek,
állítólag van valami ronda influenza, ami ennyire magas lázzal jár, viszont gyors lefolyású... soksok++++++
macskanyu

Szrek,
flu simán lehet! ++++++++ igy kezdődik, 3-4 napig magas láz...

ja,é s úgy emlékszem Macs is bkv-val ment szülni...
ezek a januári mamik... :lol:

Lindi,
ötlet tetszik! 8)
zsancikant

Macs! Hú, erre nem is gondoltam :shock: De mivel mindkettőnk érdeke, hogy májusban kerüljük a témát, így arra átlagot rakatok Petivel a számlára :lol:

Szrek! Remélem nem lesz nagyon beteg Ábel. Nálunk a fogtól sosem volt lázas egyik gyerek sem, Grétinek csak az orra folyt olyankor.
lindicita

Lindi,
és ha vkinek nincs annyi fölös pénze, mint amekkora az étvágya? :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Macs,
köszi, figyelgetem, egyelőre csak a láz van, viszont az tök makacs, reggel kapott Nurofent, de most nem akartam neki azt adni, hanem kúpot kapott, remélem, nem baj, hogy kevertem :?

Kép

Kép

szrekuc

Szrek! Hát, az egyen zsíros kenyeret :lol:
De egyébként az alapötletes házaspár nem 1 évnyi pénzből ment nyaralni, ők nem iylen fiatalok voltak, és csak nyugdíjaskorukban veték elő a perselyt.
Ezt már csak mi reformáltuk meg így, így nagyobb a motiváció :lol:
lindicita

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!!!!!!! Én tegnap elkezdet adagolni az oscillot a kőcöknek megelőzés céljából, hátha!!!!

Tündi!!!! ISten éltessen sokáig!!!!!!! Várom a történet végét :D

Votiv!
Foto fiúk fotó! :D Amúgy én már akkor elégedett lennék, ha negyed annyi hajam lenne, mint neked, kiváncsi vagyok, HAjas úr mit ett még hozzá 8)

Johi!
Fannid nagyon ügyes kislány, minden rendben lesz! Puszit küldök Nekei.
lepedőakrobatizmus: tanulmányoztam a honlapodat bach-csepp ügyben, meg az általad kapott szórólapot, és van egy olyan csepp,. ami jó erre, vagy nme??? :wink: Amúgy felíratkoztam hírlevélre :)

MAcs!
Szerencsére én Apjukom is a meggyőzések nagy mestere :wink: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: De azért volt már, amikor inkább aludtam :lol:
Fülinek gyógypuszik!!! Az egyiki barátnőm kisfia szeretett ennyire bölcsibe járni, még hétvégén is akart menni, teljesen ki voltak tőle akadva, vinni kellett szombat-vasárnap játszóházba, mert az otthon nem volt neki elég :D

Szellőke, ZSanci!
:shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:

kéregetők:
én bunkó vagyok, nem adok és kész. Az adóm egy százalékát felajánlom, meg a második egy százalékot is, azt kalap-kabát. Régen fizettem csekken a lábbal és szájjal festőknek, mert küldtek csekket, meg szép lapokat. Biztos elítéltek, de amíg kifizetetlen csekkeink vannak, és sakkozunk, hogy melyiket fizessük be, addig nem jótékonykodok ennél többet.
plusz: nyugatinál mindig volt egy srác, aki hátizsákkal kéregetett vonatjegyre, és annyira irritált, hogy egyszer odamentem hozzá, és megkérdeztem, hogy ez mennyire jó biznisz. ÉS mondta, hogy ha napi 8 órát kint áll, akkor jobb napokon összejön 25-30 ezer forint (ennek kb 5 éve!), és vannak vissztérő támogatói, stb. Belem kifordul! Én diplomával, nyelvvizsgával, becsületesen, rendesen adózva nem keresem meg ennek a felét se :twisted: :twisted: :twisted:
kicsit elragadtattam magam.........

Zsanci!
Hétfő campona oké!!!! :D Bölcsi tök jó, és a kapucninélküliség is :D

Ruz!
Kicsit bunkó az említett óvónő. De nem lehet, hogy arra értette, hogy esetleg azért agresszívabb Bendi, mert nem tudja magát még jól kifejezni? Szerintem lehet ettől, B-n is éreztem ilyet régebben. Persze ettől még teljesen normális a fejlődése!!!
Az viszont szerintem megengedhetetlen, hogy harapásnyomokkal menjen haza egy gyerek a böliből. A gondozónőknek rendet kell tartaniuk!

Lindi!
Gratula BAjninak!!!!!!!!!!! Pannus is 11 hósan indult el, aztán kisebb megtorpanás után már szalad! OLyan fura, B csak 13 hósan próbálkozott, de akkor sem ilyen ügyesen, nála sokkal tovább tartott.

Ríd!
Mint ahogy múltkor is mondtam, minta gyereked van! :D Elindul, és ki is fárad tőle. Nálunk ez pont fordítva működik :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
És úgy érzem a soraidon, hogy igazából fölöslegesen védekeztek :wink: :lol:

KÉRDÉS:
tegnap délután PAnnus bealudt az autóban, ezért nem tudtuk este lerakni aludni, csak negyed 12-kor :twisted: , és kivételesen karban aludt el, nem cicin. ÉS csodák csodájára, fél 6-ig aludt! Ez nálunk HATALMAS CSODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ÉS emlékszem, hogy amikor B-t sikerült leszoktatni az esti ciciről, akkor mintha ő is egy kicsit jobban aludt volna. Szerintetek is van összefüggés??? Mert azért nagyon nehéz őt karban altatni, nyűglődik össze-vissza, egyszerűbb cicin, meg ugye halkabb is.....

Szrek!
PAnnusom minden fogával belázasodott eddig, mondjuk nem volt magas láza, és volt egy kis vízszerű orrfolyás, és max 2-3 napig tartott.
párterápiáért nagyon becsüllek Titeket!++++++++++++++++++++

GAbi!
Jobbulást Nektek is!++++++++++++++++++++++++++

Rylie!
Persze, nem azért írtam, hogy nevetni fogtok ezen a hányós sztorin, mert úgy gondolnám, hogy kis dolog volt! NAgyon kínos lehetett, és nagyon együttérzek, de szerencsére segítőkészek voltak, és utólag minden szebbnek fog tűnni. AMikor anyumat kérdeztem, hogy milyen volt a terhessége, mondta, hogy reggel fölket, megreggelizett, hányt egyet, aztán megint megreggelizett :lol: És, mibóvel már hánytam én is, tudom, hogy az milyen borzasztó érzés, és megviseli az embert, de utólag olyan jó a ygerek orra alá dörgölni :lol: :lol: :lol:
azért nagon-nagyon sok++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
zuzmo1

BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT TÜNDÉRNEK!!!

Szrek: drukk a párterápiához, hogy valami pozitív legyen a vége!
És kéregetők ide sokszor jönnek, plusz a jehovások és a haverjaik is mindig megtalálnak :?
Deni, Szrek: nem az összeget sajnálom, hanem azt, hogy valszeg nem oda kerül ahová kellene :x :?

Szellő: nekem mákom van azzal, hogy edddig varrataim mindig olyan helyen voltak amiket nem látok :lol:

ZSan: bankizé :shock: és esküszöm, hogy a jóembert nem én küdltem hozzátok :)
ovi :)

PGabi: nem az IStenhegyin csinálták az AFDet??? MErt onnan szerintem ki lehet kérni megint!!
Dorkának meg jobbulást!

Lindi: ovi: igy könnyű ;) Lépésekhez meg gratula!!!

Nuk: sín: bariném kisfiának volt műtétje és egésznapos sínje is. Mára tökéletesen jár és akár még futó is lehet belőle! Szóval ne idegeskedj!! A másik barinémnak a kislányának szintén volt sínje szintén egész napos és náluk is mostmár minden okés! Nem mondom, panaszkodtak mind a ketten, hogy nem kis idő míg megszokja a gyerek a sínt, de hátha Tinu tud majd tippeket adni, hogy mit tegyél! Szóval nem kell a legrosszabbra gondolni rögtön és a paralimpiás-dokinénit meg húzzon el a csába!!! :x
pisimintátok jó lett egyébként?

Votiv: kérünk fotót az új fejedről!! És teljesen irigyeltelek ahogy olvastam, hogy miket műveltek a fejeddel! :) Az enyémre is már ráférne egy nagygenerál :? csak én attól tartok, hogy egy sztárfodrász megcsinálná a sérót és kb másnaptól ugynúgy összegumizva hordanám :roll:

Bukcsi: üdv itt! Én UM és bár sokak szerint katonás, szerintem nem az, egyszerűen nem bratyizunk, meg haverkodunk, de számomra egy orvos-beteg kapcsolat nem is bratyizásról szól.

Fehérmájú Macs: Burdát feladtam! (jaj azt elfelejtettem kérni, de gondolom felesleges is leírnom, hogy a tetsző szabimintát másold ki és ne vágd - egyszer sikerült úgy visszakapnom egy burdát, hgoy effektív használhatatlan lett, mert az illető kivágta az ívből azt a mintát ami neki kellett :o :? ) :P
Fülesnek meg +++++++

Szrek: nálunk ha Kamilla fogzik mindig jön valami járulékos nyavaja :? :x szal én előre fosok az utsó örlők miatt!

Neet: remélem van a ritikülödben egy mini poroltó :roll: :lol:
Eszci :)

Ruz: szerintem egyszerűen csak lassabb Bendi. Ennyi. és lehet, hogy a nyanyát zavarja, hogy jobban oda kell rá figyelni, hogy megértse mit akar mondani. Nem lesz vele semmi gond!

Rylie
rylie

Zsána,
én csak mentem volna bkv-val, de Apa a telefonban megesketett a Bibliára, hogy ha már nem engedem hazajönni a melóból, akkor taxival megyek be. Én nem engedte elmismásolni a dógot... úgyhogy betaxiztam és a taxis a végén megkérdezte, hogy mikor születik a babám, én meg mondtam, hogy épp most, pár órán belül... hááááát majdnem lepadlózott... szerintem belegondolt, mi van, ha a kocsijában szülöm meg a kölket.. :mrgreen: De én 11-re mentem be és 14.15-re lett meg Füles.

Szrek,
jófej dokinénim szerint ekkora magas lázat már kúppal érdemes csillapítani. Tőle tanultam azt is, hogy a germicidből azért a c-t szokták magas láznál felírni a babának, mert nem engedi a lázgörcsöt kialakulni. :)

Lindi,
:mrgreen: asszem javasolni fogom az ötletedet itthon is :mrgreen:
macskanyu

Rájli,
nagyon köszönöm :D :D :D
és tényleg nem jutott vóna eszembe kivagdosni.... erre van a másolóív, vagy nem? :D
macskanyu

Lindi: hááát ha nálunk ezen múlna a nyaralás :oops: :oops: :lol:

De Maccsék szerintem akkor körbeutazhatnák a földet! :mrgreen:

Szrek: +++ Ábelnak!!!

És most nem csak influ van két féle ráadásul, hanem calici is megint! (ezt a HPbe hallottam a dokinénitől, hogy a László már tele van :( )

Zuz: tudom-tudom, és amikor olvastam amit írtál én is röhögtem rajta 8)
és nálunk Kamilla is ahogy elmaradt az éjjeli szopi szépen végigaludta az éjszakát csont nélkül!

Kérdés:
hány éves kortól érdemes megtanítani a dedet, hogy egyedül aludjon el a saját ágyában??? VAgy ez hogy megy??
Mert azon gondolkodtunk Apjukkal, hogy este Kamilla ugye köztünk alszik el, simiz engem, meg tapiz, szóval kell neki a testi kontaktus és én is szeretem amikor átölel.
De ezt hogy fogom neki biztosítani, ha közénk "furakodik" egy bébicsek szopizni???? :roll: Félek, hogy emiatt esetleg úgy érzi majd Kamilla, hogy ki lett túrva a helyéről..
Szerintetek??

R
rylie

MAcs: igy van ;)

Szrek: nurofent tudomásom szerint csak ezzel a hülyehosszúnevű kúppal lehet kombonálni!!! Nomadinanozaphen vagy mi a rák.
És 3 órát kell kihagyni minima a két lázcsill között és a nurofent eleve csak 6 óránként lehet beadni!

R
rylie

Rájli,
erre nem tudok okosat mert Füli a saját ágyában aludt mindíg, inkább kivettem, felkeltem hozzá 100x. Mostanában igényli nagyon az együtt elalvást, de beéri a kezemmel... ott ülök mellette, ameddig el nem alszik. De hát ez nem oldja meg a főproblémát... esetleg átszoktathatod még most és akkor talán nem fogja kivetettnek érezni magát, ha már tesó is leszen...
macskanyu

Macs! Nektek már minek a motiváció? :lol:

Szrek! Összeköthetnéd a kellemeset a hasznossal és mondhatnád apjuknak, hogy azokon a napokon, a napi cigi ára a tét :D Hátha még a bagóról is leszokna.
lindicita

noraminophenazoni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
persze, hogy kell :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

és én úgy tudom, hogy a kúpot 4 óránként, de ha nem elég, akkor félidőben Panadol vagy nurofen. De azért még más is írja le, hogy szerinte hogy van! ÉS nálunk nagyon jó hatású a hűtőfürdő, ami enm egyenlő a hidegvízbe dugással. Beraklod a szokásos hőfokú vízbe (ha szeret fürdeni, akkor nagyon jól fogja magát érezni, és lassanként hűtöd a vizet pár fokkal. Szerintem , ha hagyod a kádban játszani, magától is hül annyit a víz. Utána sokkal jobban lesz, de nálunk utána azért megint el szokott indulni fölfelé a láz. Szóval csak átmeneti, de legalább leviszi, ha épp nem szabad semmit bevnni.

jó ez a nyaralás-szex dolog. Bárcsak ezen múlna! Mármint a nyaralás. Nálunk olyan kiscímletek lennének, hogy max. Balatonlelléig jutnánk :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

És olyan jó bébiszittyó vagyok :D Lencse már lassan 2 és fél órája.... :wink: :wink: :wink:
Enyém gyerek persze 40 perc után bömbizett, talán még bírja egy kicsit...... :cry:
zuzmo1

HELP!
>ß÷pmiaz a billentyű kombináció,amivelE megfordította a monitoron a képet?????

Kép
Kép
szelloke

Rylie!
Sok ismerősömnél pont a kistesó érkezése után jött az együttalvás, talán így jött ki a tesóféltékenység. Lehet, hogy most nagy harcok árán átszoktatjátok, aztán ahogy jön a tesó, visszaszokik, akkor meg már végképp nem lesz szíved vele keménykedni. Nem tudok okosat, nálunk még mindig az a helyzet, hogy B Apjukkal, én Pannussal. De ha Pannus már nem fog ennyire igényelni éjjel, akkor megpróbáljuk a gyerekek a gyerekszobába, szülők a hálóban alvást. Szerintem még addig van egy évünk :roll: :lol:
zuzmo1

Kisün!
MA eszembe jutott, hogy itt maradt a cd :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Esetleg hétfő CAmpona? Nem jöttök? :wink: :lol: Igazából direkt nem adtam oda, hogy elcsábítsalak egy talira :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dóci hogy van???
Könyvek hatalmas sikert arattak, főleg az autós :lol: még egyszer köszi :D
zuzmo1

Nuk: a sínnel azért nem tudok nagy tapasztalatot megosztani, mert mikor Tüncinek a lábán egész nap volt, akkor még nem csinált semmit, max. átfordult, de abban nem zavarta a sín. Egyébként combtőtől lesz a sín, vagy térdtől? Mert el nem tudom képzelni, hogy hogyan lehet mászni egy combtőtől levő sínnel? :roll: Mondjuk kúszni lehet, dehát Réka már a mászást gyakorolja, nem? És hogy fog felállni vele? Ezekre mondott valamit az ortopédus? Vagy most akkor a sín kicsit visszafogja a mozgásfejlődését?

Kép
Kép
tinu

okés Macs,
de ez még igy is izgi!!! :lol:
szóval, januári anyukák, ölég bevállalósak vagytok!!!!
gratula nektek!!! :lol:

Rylie,
amit Votnak irtál a frizuról, azt akár én is irhattam volna. Egyszer párom megkérdzte,h akkor minek csináltatom meg egyáltalán, ha utána 10 perccel már begumizom. Hát mondtam, h magáért a TUDATÉRT, h most szép. aszonta, hülye vagyok.
különaltatás: nehéz ügy, mi még dolgozunk rajta. Tanácsot én is szivesen olvasok.

Gabi,
afp vagy hepatitis miatt van a gond? hepatitist hol vizsgálták? mert nekem sem volt meg, védőnéni mondta, hivjam fel a schöpfit, de doki mondta, h ne csináljak semmit, majd ő, és igy is tett, amig én relaxon voltam ,mindent elintézett...
most már változott vmi??? nem tudja a doki megkérdezni? vagy ezt egomban vizsgálták?
zsancikant

Zuzi,
ha nekünk ezen múlna a nyaralás, asszem budaörsig sem jutnánk... :lol:
zsancikant

Szellőke,
durva történet :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: remélem, minden jól alakul!

Zuz,
tökjó volt nálatok, remélem hamar tudunk újra menni! Addig is ide nekem a sütireceptet :lol: :lol:

Nuk,
kár, hogy kell a sín, biztos nagyon nehéz lesz nektek, de ha az egészsége a tét, nyilván el kell viselni :(

Johi,
szegény pici Fannibaba :( Tényleg az a szerencse, hogy az ilyen pici gyerekek regenerálódóképesssége eszméletlen, nagyon remélem, hogy 1-2 hónap múlva már csak rossz emlék lesz ez az egész! És hajrá tesó!!! :)

Votiv,
ide egy képet a hajadról :D :D

Rylie,
nálunk is kezdettől fogva egyedül alszanak a gyerekek, így nem tudok hozzászólni :(

Szrek,
+++++++++++ nektek! :)

Lázkúp: 4-óránként egy, de gyakrabba nem mehet. Én is úgy tudom, hogy egy kis nurofen mellette nem gáz.

Micsoda szexkiegészítők vannak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kisün

Zuz,
basszus, tényleg :oops: de nekem sem jutott ám eszembe :oops: :shock: hétfőt meglátjuk, ha Dóci megy oviba, és Marci egészséges, akkor tudok menni :lol:
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?