A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » János Kórházas Anyukák topicja

Nevetős fejet a talpacska mögé szántam.
viky30

hihihi nagyon cuki vagy viki!!!!!!!akkor ost beni hogy alszik? hánytól hányig? te sem alhatsz túl sokat.... vagy nagyon későn fekszik?
kerekpocak

Kata: Szép magas lány lesz Liza, azaz már most az. TÜNDÉRI hogy ilyen szépen tornázik és nyugodtan tűri a mágnesezést. Mágnesterápiákról én is csupa jót hallottam bár én más területen. Reméljük hogy ez a módszer és szuper anyai megérzéseid meggyógyitják a szép kis hercegnőtöket! Kedvenc képem a labdás, annyira cuki a kis keze ahogy letámasztja magát.

CicaÁgi: Van benned anyai ösztön hidd el!!! A rendszer bevezetése pont nem egy ösztönös hanem tanult dolog, ne ahoz viszonyíts! Mikor gond volt Annával a kórházi hazahozatal után szerintem már levizsgáztál anyai ösztönből jelesre! Ugye??
Az altatás témához én még annyit mondanék hogy én speciel képtelen lennék fél óráig sírni hagyni a babámat, mértem az időt tudom. Úgy érezném azért hagyta abba mert csalódott bennem és hiába jelzett nekem, feladta. De hát én ilyen érzékeny tipus vagyok!!!! Magam is nehezen bírom a konfliktusokat... Szóval én felveszem mindig szinte azonnal és ennek ellenére sikerült szerencsére megtanulnia elaludni egyedül (ami persze lehet hogy szerencse), tehát gondolj arra ahogy Bogi is írta, erőltetni nem kell semmit ha nem megy, nem kell hogy a végén te is sírj.

Kép
viky30

Zsófi: Beni nappal mindig háromszor alszik, ami változó hosszúságú, a tízórai után 20-30 perc, ebéd után nagyobbat másfél- két órát, és délután 5 körül is 20-30 percet. A délelőtti alvás hosszabb újabban. Az átlag öszesen 11,5 óra. Fél 10 körül alszik el este mert ugyan álmos már 8 körül a fürdéstő felélénkül, dumál, rötyög, imádja és utána kell újra egy kis idő hogy elálmosodjon. Fél hetes kelés egész jó.

Kép
viky30

értem kb. mit akartál írni ezzel a modernizáció-globalizációval kapcs, de Vikihez hasonlóan, én is úgy érzem, h. vannak dolgok, amikkel jó ill. illik lépést tartani, pl. Ákos is eldobható pelust használ gondolom, és mosógépben mostok, nem a patakparton. és ezek most sarkos példák, de az élet egyéb területeiről is össze lehet mazsolázni azokat a "modernizált" dolgokat, amelyek a javunkat szolgálják, és nem feltétlen az emberiség ellen dolgoznak.

Azt hiszem Marcsi még sem érted: Ezt írtam:
"Én egy Kárpát- medencében ragadt valaki vagyok, aki nem hajlandó a nevelési elveit feladni, a tengerentúlról jövő divatirányzatoknak. Sajnos a korral haladnom kell és a világ diktálta dolgokkal lépést kell tartanom, de a nevelési elveimet nem adom. + Vikynek ezt írtam:"Ja, és 14 éve is használtam eldobható pelust. + amit lehet mindent a gyereknek. "
Sőt a több mint 200 nm-es jurtánkban van még egy-két dolog amit használok. pl. elektromos mángorló, vmi. nyomógombos mosóteknő, stb...Ja, és a kocsimat sem lábbal hajtom.

Röviden: a nevelési elveimet nem adom fel. Még rövidebben és tagolva írom, hogy mindenki értse: AN-TI SUT-TO-GÓ VA-GYOK!!!
A marha nagy modernizációba a gyerekeimet nem adom!!! Amikor kell és érettek rá , úgy is mennek. Árpinál már látom.

Később még írok, csak a kettőt nem akartam összekeverni.

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

Kis BeniPuttó már akkor így vigyorog amikor levetzőztetem és tudja hogy jön a fürcsi! :lol: :lol:

Kép

Tudom, tudom az élet nehéz, de én azt szeretném ha ő mindig ilyen mosolygós és jókedvű baba, majd gyerek lenne!
Felnőtt korában ráér a gondokkal megküzdeni, addig én (ja és apa) küzdök velük....

Kép
viky30

Leírom én is az alvós tapasztalataimat, mert Szonja a nem egyszerű típusokhoz tartozik, ezért a haygon egy kicsit sírni nem vált be.
SZonja szerintem képes lenne órákig is üvölteni, de nem hagyom, mert a szívem szakad meg, és látom rajta hogy annyira kiborul benne ő is. SZüksége van ránk az elalváshoz, csak azt sikerült elérnünk, hogy már nem a kezünkben sétálgatva alszik el, hanem a kiságyában. Sőt, néha már zavarja hogy kézben van, és amint lerakom egy pillanat alatt elalszik. Nagyon fontos az is, hogy a megfelelő "pillanatban" tedd le aludni, mert ha már nagyon fáradt, akkor azért nem tud elaludni, ha meg még nem elég fáradt, akkor játszik még egy darabig az ágyában, és csak utána alszik el.
A SZonja is hason alszik, de amikor berakom a kiságyba, akkor hanyatt fektetem, mert ha hason van, akkor csak felhúzza magát azon hogy nem lát. Mióta meg tud fordulni, azonnal haynatt vágja magát. Berakom az ágyba hanyatt, felhúzom neki a zenélő forgó játékát, és otthagyom. Amior elkezd sírni, bemegyek hozzá, megnyugtatom, odaadom neki a cumiját, és ha megnyugodott kijövök tőle. Ha úgy látom hogy még nem lesz alvás, hagyom egy picit még nyűglődni, sírni, hogy kifáradjon, mert addig nem alszik el. Ha eljött már az alvás ideje, amikor bemegyek hozzá, odaadom a cumiját, fogom a kis arcát, a cumival együtt, ő a két kis kezével fogja a kezemet, odaszorítja az arcához, és így alszik el. Nálunk csak ez működik! Apa persze másképp altatja el, de ez normális. Nagyon ritkán elalszik egyedül is, de azon mindig meglepődök... :roll:

Nelly

Kép
breeki

Viki: úgy meg harapdálnám Beni husiját! Annyira kis stram kisfickó!!!

Bocsi a sok elgépelésért!

Nelly

Kép
breeki

nelly, valójában szonja totál egyedül alszik el, csak szeretetteljesen összebújtok. de ez amit leírsz egyedül elalvás.
samunál este pl mese közben amikor fogom a kezét, sokszor közben alszik el. attól még egyedül, de anya szeretetével.

az egyedül alvás nem azt jelenti, h a szobában sem lehetsz bent.

suttogó - anti-suttogó:

a lényeg (85.x mondom el) H ÚGY NEVELD A GYEREKEDET, H AZ NEKED ÉS NEKI IS A LEGJOBB LEGYEN! ki így ki úgy. attól még h valaki szereti a kiszámíthatóságot

nem rossz annya, főleg semmivel sem rosszabb, mint az aki, igény szerint szopiztat, együtt alszik a baával stb.

mint ahogy az aki így neveli a babáját is pont ugyanolyan jó anya.

az a fontos, h mindenki a személyiségének, és a baba személyiségének megfelelően neveljen! és ÖNAZONOS legyen. mert csak akkor lesz boldog.
kerekpocak

beni putto nagyon nagyon cuki!!!!!!!
kerekpocak

Zsófi: én azt hittem, nem az, de akkor jó! :D A lényeg, hogy már nem kézben alszik el.

Nelly

Kép
breeki

és még vmi: senki ne érezze magát fensőbbségesnek, mert

- az ő gyereke nem kel éjjel és f@szán alszik, és kiszámíthatóan él

vagy mert

-az ő gyereke 3 évig szopizott és egy ágyban aludt vele

mert nem az számít, h a nevelési elveid melyik csoportba tartoznak, hanem az,

H BOLDOG VAGY E TE ÉS A GYEREKED ÍGY??!!

ha igen, akkor a legjobb anya vagy. a saját gyerekednek mindenképpen. ha vki meg máshogy boldog, akkor is ős is a

LEGJOBB ANYA, AZ Ő GYEREKÉNEK.

és így vagy úgy de mindkettő egyenértékű!!
kerekpocak

beniről még még méééééééééééég képeeeeeeet!!!!!!!!!

nelly: örülök, ha örülsz!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: az a lényeg!!
kerekpocak

Igen ez egy így van Zsófi.

Messzemenőkig tisztelem annak a véleményét aki pl. hisz a Suttogó c. könyvben leírtakban és azét is, aki Anti Suttogó!!!
Fennsőbségesnek sem tartom magam amiért pl. én igény szerint szoptatok annál aki nem vagy aki tápszert ad enni a babájának.

Szerintem ezzel itt mindannyian így vagyunk!!!

Remélem az újak miatt írtad most ezt le és nem azért mert azt gondolod hogy bárki többnek érzi magát az elvei miatt. :wink: :wink:

Sőt az egymással ellentmondó nézetek mellett vagy ellenére sokatokat igen megkedveltelek!!! :roll:

Kép
viky30

Szilvi, túlbeszéltük.

Marcsi

KépKép
alon

Nelly, nagyon cuki lehet Szonja, ahogy az arcához húzza a kezed és úgy alszik be.

Beni nagyon-nagyon cuki !

néha szégyellem magam, mert én párotokhoz képest nagyon keveset fotózok.
valszeg azért mert Laura még mindig el akarja orozni a gépet, és ilyenkor a jó pillanatok elmúlnak, így meg legalább átéljük.

Zsófi, azonfelül , h. Samu fiú, Laurának van 2 hónap vor-ja v. fórja is. v. hogy írják.
de tényleg nagyon sok szót tud, igéket is, meg néhány melléknevet. mindent ért, és ha megkérem vmire végrehajtja. a többlépcsős dolgokat is. a feeling fantasztikus, h. nem magamnak v. a falnak mondom a monológot.
mostanában segít mindenben, pl. mosogatunk együtt {ő is odaül a munkalapra, kap száraz szivacsot meg müüanyag edényeket, és csinálja velem}, v. söpörni szeret {kiabál, h. koszóóóós, meg mojzsááás = morzsás}, meg teregetni szeret, meg a m.gépet is ő tölti be. ezeknek azért örülök külön, mert a házimunkával eddig akkor haladtam, ha aludt - és este 10 kor takarítani, mosogatni nem volt túl rózsás.

aztán most fogom megkapni mindjárt, h. versenyistálló van.

Marcsi

KépKép
alon

dehogy is! tök jó ilyesmit olvasni!!!!!! samu is szereti a házimunkát, tegnap is segített pl könyveket pakolni, de tényleg, nem csak széttúrta. házimunkában is segít pl porszívózni, törölgetni, mosógépet bepakolni. ha főzök sokszor ott üla munkalapon v áll mellettem egy dobozon. sztem is ezek tök jók! fantasztikus lehet, h válaszolgat vki! alig várom!!

viki: örülök ha egyetértünk!! :) :) :) :)
kerekpocak

Marcsi: nagyon jó érzés!!! Ilyen képünk nincs, de teszekfel egy másikat. Itt Apa kezében a gép előtt aludt el minden előzmény nélkül! :shock: :shock: :shock: Így néztünk!

Kép

Nelly

Kép
breeki

Zsófi, Viki, én is egyetértek veletek! Szerintem ez már nem is kérdés.

Úgy várom már én is, hogy segítsen nekem mindenben, üljön a munkalapon, beszéljen, stb... de nem sürgetem az időt, mert így is olyan hamar elszalad :(

Nelly

Kép
breeki

haho

Koszi lanyok igazatok van csak hetvegere kicsit lemerul az aku de most mar itt van apuci es besegit igy jobban is erzem magam :D

Beni nagyon edes es mar milyen ugyesen all vagy ez csak nekem ujdonsag

Hat ami a helyesirast illeti sajnos az nekem katasztrofa es ekezetesen nagyon lassan gepelek ezert en meg ebben is hanyag vagyok de remelem megbocsajtotok :oops:

bocsi mennem kell de majd folytatom

Kép
cica_1

Még jó, hogy előre írtam, hogy később jövök, így nem kell magyarázkodnom döntésem miatt.

Így van Zsófi!

Rendben Marcsi!

Hogy még érthetőbb legyek, Kertész nagyi cikkének idézést folytatom:
„ Nincs „jó”, nincs „rossz”, nincs „hiba”. Ezek szavak. Tartalommal én töltöm meg őket. Ebből kifolyólag abban a pillanatban, amikor meglépek valamit, nevezhetem a „legjobb” cselekedetemnek, hiszen, ha jobbat tudnék, úgy csinálnám.
A formális logika szerint akár minden pillanatomat a „legjobbnak” nevezhetem. Így az egész életemet. Tetszik? Nem tetszik? Továbbra is gondolkozhatunk együtt. „
Még mindig Kertész Zsuzsa. A nagyon fiatalok kedvéért 40 évig tévébemondó és még sok minden más. Pl.:pszichológus…..

Búcsú
Ez nem ilyen tragikus, csak nem találtam jobb szót. Egy ideje, már érlelődik bennem, hogy elköszönök, de nem akartam csak úgy eltűnni, mert köszönettel tartozok.

Köszönöm mindenkinek az elmúlt egy évet! Nagyon köszönöm, hogy a várandósságom utolsó hónapjait veletek élhettem meg és velem voltatok a szülés körüli napokban, sőt utána is. Köszönöm a segítséget és bíztatást, amit Ákos születése utáni hetekben kaptam, amikor nem tudott szopizni és, hogy energiát, erőt adtatok, amikor kiderült a betegsége.

Kicsit fáj, mint minden búcsú, de a saját döntésem, és ami nem megy, nem kell erőltetni. Ami rossz benne, hogy a kis pindurok egytől-egyig a szívemhez nőttek és ha ritkán is, de jó volt őket újra látni.

Köszönettel tartozok azoknak is akik hozzásegítettek a döntésemhez. Legeslegjobb barátnőmnek, aki csak olvas minket és az utolsó 17-én írt hozzászólásomra azt mondta, érti amit írok és jó is, de szerinte „szélmalomharcot vívok”. De azért megpróbáltam!

Nevek nélkül azoknak, akik e-maileket és privit írtak. Sajnálom, hogy azok a gondolatok nem kerülnek ide fel.
Rájuk gondolva megfordult az agyamban egy új topik létrehozása, már a címre való ötletet is megkaptam, de felelőtlenség lenne a részemről, mert nem tudnék ott sem aktív tag lenni.

Ha valakit megbántottam, most bocsánatot kérek!!!

Azoknak, akik el akartak érni, eddig is elérhető voltam, ezután is az leszek. A priviket is megkapom, iwiw-en is válaszolok, na meg ott az e-mail.

Amint látható volt Ákos hófordulóin mindig megjelentem, hogy megköszönjem a figyelmességeteket, amit sajnos sok esetben nem tudtam viszonozni!
Természetesen még a következő két hónapban beköszönök, egy-két képet teszek fel, de már nem írok hozzászólást.

Köszönök mindent! Sok boldogságot kívánok mindenkinek!
Szeretettel:Szilvi

Kép
Kép
Kép
Szilvi
csillik szilvi

hú szilvi, de sajnálom!!!!!!!!!! :(
kerekpocak

[quote]
írta:
Köszönettel tartozok azoknak is akik hozzásegítettek a döntésemhez. Legeslegjobb barátnőmnek, aki csak olvas minket és az utolsó 17-én írt hozzászólásomra azt mondta, érti amit írok és jó is, de szerinte „szélmalomharcot vívok”. De azért megpróbáltam!

Kivel, Szilvi??
Én elfogadom a döntésedet, de ezt a mondatodat azért nem értem, mert Te is azt írod, hogy nincs jó, nincs rossz, nincs hiba. Akkor meg kivel állsz szemben? Kivel vívsz harcot a nevelési elveid elfogadtatásáért? Mindenki maga felelős az elveiért, senkinek nem kell bizonyítani hogy az övé jobb. Pont ezért jó az ilyen fórum, mert tanulhatunk egymástól, kipróbálhatunk olyan tanácsokat, amik másoknál beváltak, de nem kötelező őket megfogadni, hiszen mindenki a saját gyerekéért felelős. El kell tudni fogadni, hogy más mást tart fontosnak, más válik be problémák, nehézségek esetén.

Egyszerűen berakunk ötleteket, elveket, értékeket, és megoldásokat egy nagy kosárba, és mindenki azt és annyit vesz ki belőle, amennyire szüksége van, sőt, vissza is teheti bevált/nem vált be "felirattal".

Ez valahogy kikívánkozott belőlem.

Mindenesetre, ha döntésed végleges akkor Nektek is sok boldogságot, türelmet, szeretetet és persze egészséget kívánok!

Klári
Kép
ganti

Sziasztok,
elájulok! Miért lenne versenyistálló, ha a gyerekek segítenek nekünk? Itt nem arról van szó, hogy dolgoztatjuk őket, hanem hogy engedjük őket azt csinálni, mait amúgy is szeretnének. Az pedig mi más lehetne, mint amit tőlünk lát? Már arról nem is beszélve, hogy nem lesz az akkora nagy hátrány, ha sikerül elsajátítani a... mi is volt? Elektromos mosóteknő? - rejtelmeit. Botonddal mi mostanában mindenféle sütit gyártunk. Nagyon tetszik neki, "mér" a mérleggel, meg kevergeti a tésztát, van jónéhány forma, azzal szaggatja, stb. Egész délelőttök el tudnak menni vele! El se tudnám zavarni a konyhából, mondjuk már pár hetesen is mindig ott volt velem, a babakocsiban, vagy a babahordozóban. Apukája is nagy főzős. És különben is vannak séfek pasiban is, nem? Majd legfeljebb nyit egy éttermet.
Itt linzer készült.
zizi
Kép Kép

Zizi
KépKép
Kép
1zizi

Zsófi - nálunk ugyanilyen időpontokban van a fürdés/fektetés, +- fél óra. Juli is 11+2 órát alszik. Neki ennyi kell, de hogy Samunak ez sok vagy kevés, azt nem tudom.

Sajna elfogytak az ötleteim álmatlanság ügyben :cry: :cry:
Akkor lehet hogy mégiscsak a kaja??

Klári
Kép
ganti

Hoppá,
ez a hozzászólásom nem igazán jó helyre került be! ugye nem rám haragudtál meg, Szilvi?
mert akkor inkább én lépek le!!!
1bánatosZizi
1zizi

klári, hátha ma is alszik és minden ok lesz!! köszi a sok ötletet!! remélem használ majd valamelyik! tök jó fej vagy,m hogy ennyit próbálsz segíteni! de tegnap éjjel aludt- hátha ma is. ha nem megpróbálom kevesebbet hagyni aludni du.
hétfőn megyünk egy (a szilvi által ajánlott) hom,eos dokinénihez, aki allergológus és immunológus is.hátha ő tud vmit mondani!

szal még1x KÖSZI MINDENKINEK AZ ÖTLETETEKET!!!!

-de tegnap de jót aludtam!! szuper volt!!!

Zizi szilvi tuti nem miattad írta, főleg mert ő írta előbb.
kerekpocak

Kép
hétfőn írok(Zsófinak :wink: )

kellemes 7végét, remélem jól vagytok! :D

Evu és Vanda
Vendég

Sziasztok lányok!

Olvastam, hogy lesz találka. Mi lett a végleges dátum?

Nagyon tündériek a babák. Benike milyen csinos. :wink:

Nálunk nincsen nagyon rendszer. Eddig is mindent magától alakított (nagyon ügyesen), gondolom ezután is így lesz.
Még mindig rengeteget alszik és max. 2 órát tud ébren lenni, utána elfárad.

Voltunk gyógytornán, rohadtul utálta, mint eddig mindig. Végig sírt, de sajna nem tudunk mit csinálni.
Viszont ez a nő annyira beparáztatott. Elkezdte, hogy NAGYON rossz Luca csípője és, hogy erőszakosan kérjük, hogy viselhessen kengyelt. De azt is mondta, hogy ő nem orvos, de ő úgy LÁTJA, hogy kellene neki, mert az orvosok mindig az olcsóbb megoldást választják. Azóta is nagyon kivagyok akadva erre a nőre. 2 orvos is látta, remélem nem hagynák, hogy sánta legyen a gyerekem, vagy esetleg valami mozgásszervi problémája legyen ami maradandó kérsosdással jár, ha nem kezelik megfelelően. 2 hét múlva kontroll, remélem, hogy akkor pozitív híreket fogunk kapni. Viszont, ha az orvosok hibájából nem kapott megfelelő ellátást, azt biztosan nagyon megkeserülik!!!!!!!! (bocsánat, hogy ennyire indulatos vagyok).

Kép Kép Kép Kép Kép

Még valami. Úgy döntöttem, hogy amíg van elég tejci addig csak azt kap (6 hós koráig).

Edis

Kép
ediske

Sziasztok!

Most csak gyorsan Ediskének csípő ügyben:

Márknak is volt kengyele. 4-7 hónapos koráig. Szemre ezt nem lehet megállapítani. Mi csak kézi vizsgálaton voltunk 6 hetes korában, ott mondták, hogy kötött, tornáztassam és éjjelre terpeszpelus. 2 hónap múlva kontroll. Kb. 1 hónap után kezdte el bevenni a lábát a szájába és az egyiket nem sikerült, ill. nem ért el a szájáig a lába. Na itt gondoltam, hogy gond lesz. elmentünk a Budai gyerekkórházba, ahol megvizsgálta a doktornő. Kézzel ő is mondta, hogy kötött. Aztán UH-val ott már látta, hogy jobb oldalon nem stimmel valami, majd elküldött röntgenre, ahol rögtön látszott a bibi, és már kengyellel jöttünk haza. Márk nagyon jól viselte, pedig kb. 40 fok volt nyáron. Utolsó napokban már hasra is fordult vele.
Szóval szerintem ez ránézésre nem látszik. Hol voltatok eddig vizsgálaton? Ha gondolod megadhatom a mi dokinénik elérhetőségét. Nagyon kedves és lelkiismeretes.

Puszi mindenkinek, holnap megpróbálok jönni és reagálni a többiekneknek is.

Panni

Kép Kép
panni_30

Köszi Panni!

Először kötöttnek mondták, majd a múltkori kontrollon azt mondták, hogy a jobb "csontmag vagy mi, nincsen kifejlődve. Őt ultrahanggal nézték mind a kétszer.

A Királyhágó útra járunk. Ti dokinénitek hol van?

Edis

Kép
ediske

Szilvi: :cry: :wink: :roll:

Kata: azt olvastam, hogy a gyerekek "szenzitív legyek" :lol: :lol: :lol: Jót nevettem. Tényleg olyan néha, mint egy légy. Hesegetem, de nem megy sehova, és mindig ott van ahol én. :lol: :lol: :lol: De imádom, ő a legjobb legyem a világon!!!! :lol: :lol:

Tündérkisfiú, Ediske: ok akkor a tali!

Hívtam őket, nemsokára hívom újra, hogy sikerült e valakit szerezni, hogy vigyázzon ránk. ;)

Klári: irogatsz, irogatsz, de semmi kép! Pedig már olyan kíváncsiak vagyunk Julikára!!!!

[quote=Viki"]Kis BeniPuttó már akkor így vigyorog amikor [/quote]

hihihi, Beni mindig így vigyorog neeeem??? Bennem csak így él, én máshogy nem is tudom őt elképzelni. Olyan helyes mosolya van!!!!!!

Kép

Kép
b79andi

Ediske - sajnos Újpesten volt legutoljára, de eredetileg a Budai gyerekkórházban volt. Csak hát az átalakítások. Az újpesti számát tudom, ott biztosan tudnak segíteni. holnap reggel előkeresem.

Puszi, jó éjt

Panni

Kép Kép
panni_30

Jaj még annyit, hogy

Andi - nekünk a márc. 8. tuti nem jó talira, mert az Zoli nap és Apa Zoli...

bocsi, de csak most esett le.

Puszi

Panni

Kép Kép
panni_30

mi lenne ha a februári utolsó időpont lenne a tali???

ediske Luca annyira szép, hogy olyan nincs is!!!!!!! gyönyörű kitündér!! drukkolok, hogy ne legyen gond. te belsőleg hogy érzed? esetleg egy 3. doki vélemény, hmm?
kerekpocak

Sziasztok!

A háttérben én is itt vagyok néha, de írni, már direkt nem szoktam...

most is azért ragadtam tollat, hogy Szilvi 10 pontosak voltak az utóbbi hszeid!!! Nagyon sajnálom, hogy így elköszöntél, de megértem. Én is sokat tanultam Tőled, és remélem még fogok is privátban :).

Többieket is üdvözlöm természetesen, de annyira azért nem vagyok képben, hogy részletesen kitérjek mindenre.

A babákat mindig megcsodálom szebbnél szebbek egytől egyig!

na ennyi voltam, vissza is húzódom....

sok puszi, Nóri és Farkas

Kép
nóri8

Nóri, nem raknál fel farkasról 1-2 képet? annyira szeretném látni, h vajon még mindig hasonlítanak egymásra samuval???

sokszor eszembe jutsz, h képzeld azóta, már le mer ülni samu a vízben! (amióta átköltöztünk). hörghuruttal és társaival hogy álltok? meg amúgy is? már 21 hónapos lesz farkó!! mindjárt 2 éves! hihetetlen, nem? !!!
kerekpocak

Zsófi: köszönöm Luca baba nevében. :wink:

Én mit érzek?? Már fogalmam nincsen. Nem hiszem, hogy kellene neki kengyel, de, ha az segít csak akkor nincs más választásom.

Lehetséges, hogy lesz még1 valaki aki megnézi. Ráadásul ismerős által. Talán ő normálisan megnézi.

Edis

Kép
ediske

ZSÓKA!!!!!!!!????????????

RENI?????????

EDUSÉK?????
kerekpocak

Szilvi: Megértem a döntésedet, bár nagyon sajnálom! Én is minden jót kívánok nektek sok szeretettel! Sok egészséget és boldogságot!!!

Nelly: Annyira gyönyörű Szonja ezen az alvós képen!!!! Ártatlan kis szépség. :P

Marcsi: De jó hogy már tud segíteni Laura! Nagyon ügyes már most! Ismerős az érzés hogy csak ha alszik a baba akkor haladunk a házimunkával.... A párbeszéd elindulás szintén szuper érzés lehet, bár azt hiszem a tekintetük is van/volt olyan beszédes! :wink:

Zizi: Konyhában szorgalmaskodó Botond nagyon helyes! Akkor nekem is van remény hogy Beni majd segédkezik. Amúgy meg szerintem minden kisfiú szeret pacsmagolni anya mellett és ha nem is nyit éttermet de néha majd meglepi a barátnőjét egy sütivel vagy vacsival büszke lehetsz rá! Egyébként majdnem minden híres szakács férfi! Hajrá! :wink:

Ediske: Luca baba nagyon szépséges! Azok a kék szemek és a helyes kis arcocskája!!! Szerintem vidd el másik dokihoz is, hogy megnyugodjál!!!

Evu: Már pont írni akartam hogy vajon mi lehet veletek! Mennyire hasonlítotok Vanóval egymásra! Szép a fotó!

Nóri: Szia!! Jó hogy beköszöntél! Talira jöttök?

Andi: Máris keresek nem vigyorgós képet! Légy hasonlat csúúúcs. Hát nem hiába, hozod a vicces formát! :lol: Tényleg egész nap szinte rámragad mostanában Beni, mintha be lennék kenve valami édes sziruppal és vonazanám mint a legyet.
Maja próbált már megállni kapaszkodás nélkül? Csak 10 nap van köztük azért kiváncsiskodom.

Kép
viky30

Evu!! nagyon helyes h benézel!!!!! nagyon szépek vagytok vanómanóval!!!!

zizi: boti nagyon édes, ahogy tesz vesz!! samu is imád sütni, főzni velem!!!

lányok már több forrásból hallom, h bp levegője annyira szmogos, h azt tanácsolják, ne menjenek utcára az emberek. pl aki sportol (babázik??!! :shock: :shock: :shock: :shock: )
kerekpocak

Itt egy fintorka, bár ez is határeset...

Kép

Na itt meg egy olyan csodálkozós arc

Kép

Héééé!! Mit szóltoka felsőtestemhez csajok?
Gyúrunk vazze? :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
viky30

Itt megnézhetitek a légszennyezettséget:

http://www.idokep.hu/?oldal=legszenny

Tényleg gáz :cry: :cry:
Már azon gondolkodunk hogy el kellene költözni Pesthidegkútra mert ott mindig tiszta és friss a levegő.
Azért néha muszáj kimenni, de mostanában mi kerüljük a nagy sétákat.

Kép
viky30

Na akkor:
Kép Kép

Nem a legjobb minőségű képek :oops:

Klári
Kép
ganti

Lányok, tényleg annyira gáz a fórum, hogy senki nem akar írni?

Tudom, én is kiakadtam, de nem azon amit írtok, hanem hogy nem figyelünk egymásra eléggé.

Szilvi elment, Nóri is írja, hogy direkt nem ír. Zsókát ezer éve nem "láttuk".

Én annak a híve vagyok, hogy mindenki írja meg őszintén mit gondol, mert ha csak magunkban füstölgünk, majd egyszer borul a bili, akkor annak nem sok értelmét látom.

Őszintén szólva Szilvi kiborulását sem igazán értem, de ezt már leírtam feljebb. Valaki segítene??

Szóval kicsit el vagyok keseredve, mert úgy érzem, a háttérben vannak kimondva az őszinte szavak és ez nem OK.

:roll: :? :roll:

Klári
Kép
ganti

én is nagyon ki vagyok borulva, mert úgy érzem (marcsinak már megsúgtam) h miattam van a dolog ( :oops: :oops: :shock: :shock: :( :( ) pedig, aki ismer az tudja, h nagy a szám, de csupaszív vagyok ( :oops: :oops: :oops: :) :) ).

pont azon gondolkodtam, h reni, eduék, nóri, zsóka és most szilvi vajon új topikot nyitottak?

ööö és timi? vajon azért mert korábban, amikor szó volt az altatás témáról, a két "oldal" élesen elkjülönült?

pedig, látjátok lányok még egy rendszerezősnek is adódnak gondjai!!!
az én fiam se alszik. pedig annyira mindent próbáltam.

meg hát a lényeg, amnit mindig mondunk, h nem az a lényeg , h mit, hanem h ki csinálja. ugye. de nem ismétlem megint.

talán abban van a hiba, h hangsúlyok nélkül sokszor lehet agresszívabbnak, bántóbbnak érezni egy egy hszt, mintha élő beszéd lenne?

én sok mindent írok a tapasztalatlanságom számlájára. mea kulpa ha valakit (akaratlanul) megbántottam, sose volt célom. biztos bennem van. nem hiszem klári, h veled volt gond.

pl anzsi is ritkán ír mostanában.

gondolatok?
kerekpocak

(samu éjjel megint aludt!!)
kerekpocak

juli képei irtóra édesek!!! (tényleg nem lett sokkal rövidebb :D :D :D , de már igazi nagylányos!!) a vonalzóján pl behalok. az a magassarkú cipő!!!!!
kerekpocak

Megint én.

Ez egy nyitott fórum. Véleményem szerint íratlan szabály ilyen helyen, hogy csak az jöjjön, aki el tudja fogadni, hogy másoknak más véleménye lehet/ van egyes dolgokról.

Ez nem a Suttogó hívek vagy az anti-suttogó hívek fóruma ahová más véleményűek is bepofátlankodnak, gerjesztve ezzel a hangulatot.

Mellesleg, nem hiszem hogy csak kétféle módon lehet gyereket nevelni. Jó példa erre kis közösségünk, hiszen kinek ez jön be, kinek az. Lehet ez a suttogó, lehet más könyv, lehet a nagymama tanácsa, vagy éppen a védőnőé.

Ez nem arról szól, hogy ki tud több "hívet" szerezni a saját nevelési elvei mellé.

Senki nincs rákényszerítve hogy Zsófi elvei szerint nevelje a gyerekét, de más elvek szerint se. Mindenki maga felel a gyerekéért, ő ismeri legjobban. ez eleve kizárja, hogy más mondja meg mit csinálj a babáddal, ugyebár.

Szerintem azért vagyunk együtt, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat és kész.

De azon megsértődni, hogy ki hogy altatja, eteti, pelenkázza, neveli a gyerekét, az totál gyerekes szerintem.

Én még sose rágtam itthon magamat azon, hogy "hú, valaki azt mondta AZ a jó módszer, igaz tudom az nekem nem jön be, de hátha ő csinálja jobban"

KICSIT TÖBB ÖNBIZAlMAT LÁNYOK!!!

Nem Zsófi, te tényleg csupaszív vagy, kicsit nyers a stílusod és ez lehet hogy valakinek erőszakosnak hat. De te legalább igyekszel tanácsot adni, ha valaki kérdez. Ha valaki magára veszi ezeket, az nem a Te hibád.

Klári
Kép
ganti

jahaj jól esik, hogy ezt írod. tényleg nyers vagyok- ezt aláírom, de igyekszem ám változni és a kezdetekhez képest én is sokat vettem vissza sztem. szóval ha a stílusom vkit bánt(ott), attól elnézést kérek, tényleg soha egy percig sem volt szándékos.

de nyilván mások nem így élték meg.

pedig én vagyok kisebbségben. (a buta stílusommal)!!!
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?