A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

A bálna-érzés szubjektív dolog ám. :wink: Egy tizeskétől szeretnék megszabadulni. Relatív, hogy sok vagy kevés, de engem zavar. :oops:

Ríd: nekem is neki kell már állnom a szakdogámnak. Ma megyek konzultációra (gyerekkel :lol: ). Igaz, már a fele megvan, de a könyvtárazós rész még hátra van.

Johi: Fanni annyira édes! Mennyire vidámnak látszik, mintha semmi baja nem lett volna! De szeretnék tőle tanulni!

Nuk: nem lehet, hogy az egyik orvos inkább arra koncentrált, hogy hogyan tud a leghamarabb változást elérni Réka lábánál, a másik meg arra is, hogy úgy egészében milyen hatással lenne Rékára a sín. Mert gondolom, ha egész nap rajta van a sín, akkor gyorsabban változik a lába, de ugyanakkor visszaveti a mozgásfejlődésében, ha állandóan egyféle pozitúrában van. Szerintem hallgass arra a dokira, akinek a véleménye szimpatikusabb neked. :roll:

Kép
Kép
tinu

Macs!
és mennyibe fáj egy ilyen tok, és mennyire biztonságos. úgy értem, hogy bele mernél tenni egy 100e-s gépet? mondjuk van egy gagyibb régi digigépem is, azzal is lehetne, csak az meg milyen képeket csinál.... :)

Johi!
jajj, olyan megható ez a videó! hurrá, hogy jár, pár hét és fut!

Szrek!
visszakarmolással le lehetne szoktatni. kérdés, hogy te is olyan náci vagy-e, mint én, hogy ilyet tegyél a gyerekeddel.

Curse!
szerintem herpesz csak kívül van. legalábbis az a hagyományos. ez inkább afta. és Zsanci tud rá szereket,mert Igiéknek volt. Boraxos izé meg ilyenek.

Votiv!
akartam tegnap is már mondani, hogy nagymamád annyira fiatalos és aranyos néni! tökre jó, hogy még rá tudod bízni Istit, hogy ilyen jól tartja magát.

GYEREKSZÁJ:
reggel meglepődve tapasztalta, hogy az apja már megint nincs itthon. aszondja: apa! hát gyere már haza! nem kell annyit dolgozni! (klassz, mi? jó lenne egy ilyen főnök...habár itthon velem nem ilyen engedékeny a meló terén :) )

ancsipancsi

adjatok már légyszi linket, hogy hol lehet ócsójé használt Römer ülésmagasítós ülést venni. csak úgy érdekelne. meg az akciók is.
ancsipancsi

ja, és tegnap Zuzival beszélgettünk az ülésekről, akkor még meg voltam győződve, hogy Römer kell, node, miben jobb az, mint pl. ez?

http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 3&mainid=8

és ez csak 10eFt.
ancsipancsi

Tinu,
ugyehogy? Engem is mindig leszólnak itten, hogy így vékony, meg úgy vékony, mit sírok, de rajtam még mindig van + 5 kg, ami nagyon zavar. Főleg az, hogy úgy nézek ki, mint aki testdauerre jár! Szubjektív bizony.. :)

Ancsi,
nekem egy ILYEN tokom van, WP-500, amit 13 ezer ropiért mérnek. Elvileg egy óra hosszára van a vízállósága hitelesítve és 5 méter mélységig. Nekem ez elég, de általában sokkal omolyabb tokokat is lehet venni, speciálisan a gépedhez, ezek viszont közel annyiba kerülnek, mint maga a gép... sztem csak akkor éri meg, ha rendszeresen használod és komolyan fotózol. De ilyen egyszeri, vagy legalább is ritka alkalomra, elég az, amit én vettem. Fürdőkádban és akváriumban tesztelve hibátlan, a többit még nem tudom...

szép napot mindenkinek!

csók

macsek
macskanyu

kösz Macs, átlinkeltem apjoknak.
ancsipancsi

Ancsi, szerintem olyan ülést nem érdemes/szabad 2-3 évesre venni, amiben nincs 5 pontos saját biztonsági öv. Ok, hogy elvileg 3 éves kortól ajánlják, de a kocsi öve nem tudja úgy megtartani a pici kis testet, és félő, hogy ki is bújik alóla a gyerek egy óvatlan pillanatban.
Ha ilyen ülést szeretnél, előtte mindenképpen próbáljátok ki! Jobb helyeken kijön veled az eladó a kocsihoz, és segít bekötni.
A Römer évek óta első a törésteszteken, ezért (is) ilyen drága. De lőhetsz használt Römert is, feleáron, tele vele a vatera/tesz-vesz. ha nem sűrűn kocsiztok, simán érdemes egy jó használtat venni. Ülésmagasító pedig sajnos még sokkal kevesebbet véd a gyereken, mint ezek a Junior ülések. Vagyis konkrétan semmit. És egy gyerek sokkal védtelenebb, még egy satuféknél se tud úgy megkapaszkodni, mint egy felnőtt, vszínű nem is erre figyel, így jobban megnyomhatja az öv. Az oldalról jövő ütközésnél meg bármerre csapódhat a feje, rándulhat a gyönge kis nyaka (ezért van még a Junior üléseken is masszív fejtámla).
Persze nem lehet a gyereket a kocsiban (meg máshol sem) vattába csomagolni, de egy jó ülés sokat számíthat. nem feltétlen a legdrágábbat kell venni (lásd Lindi bölcs meglátását az isofix ülésről - Ha csak ez védi meg a gyereket, akkor mi már rég sehol sem leszünk), hanem azt, amelyik megfelel az igényeiteknek/szokásaitoknak. Már az is több a semminél, ha valamilyen ülésetek van, a legtöbb balesetben, amiben gyerek hal meg, általában nincs is ülés, vagy nincs bekötve a gyerek.

votiv 8)
votiv

Votiv,
köszi, de ezekkel nagyjából én is tisztában voltam. :) viszont Lencse ha kinövi a mostani Römert, bárhogy is szeretnék, nem fogok tudni neki olyan ülést venni (pedig csak nyáron lesz 3 éves), amiben nincs 5 pontos öv, mert már csak az általam ülésmagasítónak hívott (Junior) belinkelt cuccok vannak. nálunk amúgy a kibújás sík mindegy, mert kezeli az 5 pontos övet is, ha megérkezünk vhova, rögvest kikapcsolja és önállóan mászik kifelé az ülésből. eddig menet közben nem csinálta, ill talán 1x, vágtam is a kezére rögvest :/. (ezekben nálam nincs pardon)
szóval, azért akarok most egy másik ilyen magasítós háttámlás izét (nagy kölköknek valót), mert hamarosan kinövi a mostani Römert, s közben apjoknak van egy szolg. kocsija is, és akkor ki-be kell teszegetni az ülést egyikből a másikba, és akkor már most megérné megvenni ezt a nagyobb ülést (egyik kocsiban régi Römer, másikban ez az új). Zuziék kipróbálták, Bazsónak már most jó ez a fajta Römer ülés, Lencse meg annál még nagyobb, lassan eléri a feje búbja az ülés hátulját.
amit belinkeltem, meg utána láttam még sokkal jobbat is (30-ról 15-re leárazva Graco talán), abban van oldal protektor, meg karfa, meg mittomén mi. én ezeket tartom fontosnak. hogy az ülésnek milyen a színe, vagy márkája, majdnem mindegy. szóval kérdésem inkább erre irányult, hogy mitől jobb mondjuk egy 35-40 ezres Römer junior, mint mondjuk egy Graco.
ja, és nálunk nincs pardon. 5 méterre is bekötjük a gyereket, magunkat is.
amit nem értek, hogy - mivel én is fontosnak tartom az 5 pontos övet - miért nem saját övvel rendelkeznek ezek a junior ülések is, mint a kisebbek. én még a babakocsiban is 5 pontban kötöm, mert olyan fostos vagyok.

épp tegnap gondoltam vissza rá, hogy szegénynek már úgy kellett ezt a Römert megvennem, hogy még nem is tudott ülni, de annyira kinőtte a hordozót, hogy féltem, hogy a lába bánja, ha valami gáz történik. mit tegyek, hosszanti gyerek lesz, mint az apja :lol:
ancsipancsi

SZiasztok!
Ancsi, van egy 36kgs ülés, a Concord Trimax, ami szuper, de nem elég nagy, barátnőm most cseréli le a majdnem 5 évesét, mert magasságban kinőtte.
Kikában szoktak Römer Kid-ek leárazva lenni, babaszoba.hu-n találsz használtat, meg van ez is: www.roemer.hu.
rídonli#

P is hamarabb kinőtte az üléseit hosszában, mint széltében, most egy használt Römer vip-ben ül, olyan mint a kid, csak nincs karfája.
rídonli#

Sziasztok láynyok!

Kamilla milyen szép kiscsaj lett :)

Bencének nagyon tuti az a haj :wink:

Kicsi Fanni milyen édes, remélem hamar belerázódik :)

Curse! Én még nem vettem vadi új Clarks cipőt, de a Mammutban már láttam. Mostanában én is ettől a Martos Julitól szoktam vásárolni, nagyon szép cipőket árul és eddig még mindig sikerült olyat kifognom, amit szerintem nem is hordtak. Bajni már a harmadik cipőjénél tart, mert mivel használtan veszem, még ha csak 1-2 hónapot is hordja, de se nem nagy, se nem kicsi a lábára és amennyiért veszem, annyiért tovább is tudom adni.Most a 3 1/2 méretél tartunk, de már bespejzoltam a 4-eset és a 4 1/2-eset is :)

Ancsi! Grétinek is hasonló ülése van, szintén Graco, de nem tudom melyik fajta, amikor vettük az 27ezer helyett volt kuponakciósan 18 a Brendonban. Nekünk 2 dolog miatt kellett cserélni, egyrészt Bajni kinőtte a bébihordozót, másrészt Gréti téli felszerelésben már nem fért bele a Römer Kingbe. Így ugyan még nem volt 3 éves, csak kicsit több, mint 2,5, és 15 kg se volt (még most sincs), csak 13 kg, de szerintem nagyon szupi kis ülés. Annyira nagylányos már benne. De mondjuk neki soha esze ágában sincs kibújni belőle.

Ez a 2 kép novemberben készült,látszik, hogy Grétinek milyen kényelmes a Graco és az is látszik, hogy a Römerben már nem férne el.
Kép
Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Úgy sajnálom, hogy nem tudtam lemenni a Camponás talira, de nem volt kocsi, gyalog meg nem mertem bevállalni.

Csütörtökön lemegyünk Szolnokra, maradunk legalább 2 hétig, úgyhogy naggggyon jó világ lesz rám :)
lindicita

Gréti és Lencse már igazi nagylányok :D

Istóknak még bőven korai lenne az ilyen ülés. Mázli, hogy a Concorde Trimaxot még 1-2 évig tuti nem fogja kinőni (széltében és hosszában, kabátban és anélkül is kényelmes neki, és még 1 lyukkal feljebb is tehetem az övet). És akkor már talán-talán merek neki Junior ülést venni :wink:
Józsi is takarékos csaj, vszínű hamarabb fog felszólítani, hogy "Mami, vegyél nekem igazi autósülést!", mint a bébihordozót kinőni :mrgreen:

Ancsi, pont a babyoutlet honlapján ajánlgatják, hogy a Junior ülésekbe bele lehet szerelni a gyerekhámot, és akkor az lesz a "saját öv". Mit szólsz?

votiv 8)
votiv

Ancsi,
Neked is köszi az aftás választ :) És micsoda főnök lenne Lencséd :lol:

Lindi,
Köszi Neked is Clarks-os tippet :) Ha minden igaz, most délután megnézzük és megpróbáljuk. Remélem jó lesz.

Votiv,
Józsi a takarékos csaj :lol:

Kép Kép
curse

Votiv,
már korábban magamtól azon filóztam, hogy mi lenne, ha hámot...csak túl durva övnek tartottam. de együtt a kettő :DDDDDDDDDDDDDD :))
ahogy magamat ismerem...;-)
nálatok az lesz a gáz, hogyha nem akarsz Istóknak nagyobbat venni, akkor Lilikének is kell egy középülést venned. én meg gondoltam spórolok is vele, de mondjuk én még ráérnék... :). ha "bajban leszel", lehet, hogy megérné kölcsönkérni egy ilyen junior ülést egy napra és tesztelni, hogy Istók hogy nagyfiúskodik benne, mert lehet, hogy simán elvan, s Lilike meg megkaphatná Istók concordját.

Lindi,
tök hasonló nálunk is a szitu, és jó látni, hogy Gréti milyen szépen elfér ebben. http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 3&mainid=8
ezt valahogy a középútnak gondolom, sem nem ócsójános, sem nem az a bazi drága és ráadásul fél áron van. férjem azt hiszi, hogy lesz majd Römer is féláron, de még ilyet nem hallottam. és különben Lencse is furcsán néz már ki a Lordban, mert olyan kakasüllőn ül, lábaival az ülést rúgja, feje majdnem eléri a tetejét, úgyhogy ahogy látom, neki is tök stimmelne egy ilyen ülés. szerintem ráveszem apát, hogy menjünk el és nézzük meg, ott úgyis ki lehet próbálni. (ja, és nálunk se akar kibújni, illetve adnék a képére, ha megpróbálná. mert tetű kápó vagyok, de nem engedek ilyesmiből)

voltunk Zuziéknál, nagyon finom sütit sütött, csak ő fogyózik, úgyhogy főleg én zabáltam :D. Végre láttam Bencust is (Denizsa kisebbikjét), meg Bálintot is, mert nagyon le voltam maradva gyereknézésileg.

ancsipancsi

3tól sok ++ kérünk a Dévényhez

nukada

Szrek: nem lehet, hogy Ábel azé ver titeket mert nem vagytok együtt mindig?? :roll: érted mire gondolok...
Szembeverés: JUJ!

Curse: Afta nagyon szemétláda egy dolog :x nekünk már sokszor volt, általában a láz hozta elő. Az a tapasztalatom, hogy semmi nem használ rá, csak az idő. És amig el nem múlik addig nem fog rendesen enni Adél! De majd utána bepótolja ;) Mi megvettük a nem is olcsó Corsodyl gélt vagymit és hááát csípte neki, meg visított, de szerintem semmi több. Boraxot még nem próbáltam, de elvileg az is jó rá. Ja és hogy vigasztaljalak, ez olyan kb mint a korpa a fejen, szal ha egyszer kijött rajta akkor várhatóan máskor is kijön. Nem lehet kigyilkolni a szervezetből ezt a virust állítólag :? :( Szóval ha máskor is étvágytalan jó körbenézni a szájába, hogy mi a helyzet odabenn!

Ríd: ezek tök jó kiscipők! Kár, hogy egyik se Kamilla méret :(

Votiv: szerinted nem gondoltam már a táncra?? ;)
Igaz nem egy törékeny alkat, szal balerina nem leszen, de kiváló kortárs táncos még lehet :lol: És akkor beteljesíti anyja elcseszett álmát hehehe

Ancsi: milyen ügyes LEncséd!!!!Én még mindig nem bírtam magam rávenni a bilitémára :oops: :oops:

Johi: Fanni videó szegénykém...remélem hamar belejön újra a szaladgálásba!!

Macs: vízalatti felvételek: és hogy csináltad Fülesről? Bedugtad a fejed is a vízalá+pipa+szemü, csakhogy a fiiling meglegyen?? :lol:

És ezt a sok dagadt nőőőt ezen a topikon!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap megint szülni volt kedves dokinénik igy uszkve 2,5 órát seggeltem ott... :o Érdekes, mert Kamillával mindig megúsztam ezt a dolgot, most meg már a második rendelésre megyek úgy, hogy épp szülni van a dokinéne...ez szívás...
Sebaj, de muszáj volt látnom a Manófalvit, mert olyan furán nem mozog mostanában :( hogy már mindenfélét gondoltam. De minden okés hálistennek! A lepényem is feljebb kúszott, igy már nincs a kritikus zónába.
ELőttem a cukorterheléses téma boáááá de addig még van egy pár hetem ;)

EKG meg nem gáz, csak a körzetim alapos és inkább elküldött karidológiára és ott jól megnézték UHval a szívem és az egyik billentyűm befelé vagy hogy áll és ez hajlamosító tényező erre a szapora pulzusra :? és biztos ami tutti még rámrakják ezt a vackot majd csüt. de szerintem ugyis azt mondják, hogy ez terhességi cucc, semmi izgalom.

Ja és én is egy gyerekszáj: (Fanni is és Lencse is hehehe)
MEgkérdeztük Kamillát hány éves vagy (a partin) erre ő:
Négy, hat, nyóc.....TIZENKETTŐ!!! :lol: :lol: Majd büszkén bólogatott, hogy ő biz már 12 éves! :P

Rylie
rylie

Rendelt már valaki a Quelléből cipőt??? :roll:

R
rylie

Rylie,
mútlkor írtam, hogy nem úgy kell ám, ahogy te akarod szenvedtetni magad! reggel felkel, majd tej, vagy akármi után leveszed róla a pisist és mondod, hogy most már bilibe kéne. egészen alvásig. és akkor megint újra pelus. arra én se vagyok képes, hogy reggel rohanjak, hogy kell-e, vagy nem, mert jön át, bújik ide, stb. de napközben szobatiszta.
ancsipancsi

Ancsi, Vot,
VAN olyan junior ülés, amiben 5 pontos öv van:
http://www.autosoldalak.hu/modules/auto ... n=2BA07087
nekem nem tetszik, de ez személyes pártpreferencia.
és ugye azt mondják a bölcsek, h a leggagyibb gyerekülés is SOKKAL többet véd, mint a semmi. Tehát ez is fontos.
Ja, és én nem tom elképzelni miként működhet ez a hám ebben az ülésben. :?
egyébként Igi most kapott ilyen dzsunior ülést, sajna a Kikában már nem volt az az ócsó fajta RÖmer, igy Concord Lift Evo Pro urbe et orbi cum laude-ülést kapott, de mikor beleraktuk eltűnt a szemünk elől, igy cseréltünk, mert a Römer az JÓVAL kisebb, és most B kapta a nagyot, ő a közepes Römert, Memzi meg belakta a Brevit, amiből az új 35ezer Ft, mi meg 10ért vettük újonnan.
és én is durván büntetem a nem megfelelő-utas viselkedést...
B-vel még simán megcsináltam,h addig nem indultunk el, amig nem volt hajlandó beülni, Igivel erre már nem volt idő, igy őt vagy a rendőrbácsival fenyegttük (aki börtönbe viszi...hehehe) vagy mikor mellette ültem, visszatuszkoltam, és összefogtam az övet, mert bizony, az 5pontosból legalább olyan könnyű kiszabadulni, mint a 3-asból, legalábbis Iginek.

Nuk,
+++++++++++++++++++++

Johi,
hihetetlen ez a kicsi lány!!! :lol:

Rylie,
Ilyenkor még előszeretettel öregitik magukat....de majd 12 évesen... :) :wink:

ezek a clarkos cipik nekem is tetszenek, sajna sem Igi méretében nem találtam, sem nem tom, h mekkora lesz Meme lába, mikor szüksége lesz rá...
de nagyon tetsz!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie,
én már rendeltem vagy 10 éve magamnak, és a világ egyik legjobb cipőjét sikerült kifognom...azóta is az egyik kedvencem, és hordom, ha tudom...
de ez lehet, h szerencse volt...
zsancikant

Ancsi! Na, ilyen a miénk is, vagy rosszul emlékeztem az árára vagy egy ezressel felemelték azóta.
De itt az outletben miért ilyen olcsó? Ezeknek van valami bajuk nem? Legalábbsi én egyszer kinéztem egy kocsit, és azért volt olcsó, mert nem volt meg hozzá a pohártartó. Egy autósülésnek mi baja lehet, amiért féláron adják?

Nuk! Drukk +++++ És utólag is boldog névnapot :)

Azt meg nem is meséltem, mi volt a meglepetésmozi. Nem csak a mozi volt ám meglepi, hanem Peti leszervezte a bébiörző szolgálatot is. Grétiék egyik unokatesója (a 12-ből :) ) jött át a barátnőjével, csak az volt a gáz,hogy 19 órakor kezdődött a mozi, Bajni meg 20 órakor szokott elaludni. Úgyhogy én megtettem minden tőlem telhetőt, 1 órával hamarabb megetettem, megfürdettem, megszoptattam és ágyba raktam, de nekünk mrá azonnal indulni is kellett. Persze Bajninak esze ágában nem volt aludni, így hordozták a popóját 1,5 óráig, mire beájult. Gréti meg éppen extra hisztis volt, így ő is ébren várt bennünket fél 11-ig.
Na, a film. A P.S. I love you volt, és nagyon örültem, hogy ilyen kis romantikus, szerelmetes filmet nézünk. Hát, az első fél óra elég gyatrára sikeredett, negyon limonádé volt, és gondoltam, hogy Peti egy igazi hős, hogy csak miattam képes végignézni. Már azon törtem a fejem, hogy fogom neki a film végén valamennyire őszinte arccal mondani, hogy jó volt a film, de fél óra után kezdett egész jó lenni, és így visszagondolva összességében azért nem volt rossz.
lindicita

Lindi,
két fajtát árulnak: sérült, vagy kiment a divatból. (kifutó széria a színe pl.)
sérültet nem, de kifutó színűt vettünk pl. a Lordból is, aminek baromi jó a huzata (mint kiderült), semmit nem fakult 1,5 év alatt, pedig került már rá hányás is többször, szóval mostuk is.
ancsipancsi

Lindi: legalább unokatesó és barinéja eldöntötte, hogy még ráééérnek a gyerekgyártással :)

Zsan: akkor merek egyet én is rendelni...azt meglátjuk!

Ancsi: akkor mond meg a frankót, hogy kell bilire szoktatni a dedet!

R
rylie

Rylie,
férjem módszere: reggel leveszed a pelust és lehetőleg olyan helyen tartod napközben (mondjuk nyár erre jobb), ahol nem baj, ha becsurizik. s mondod neki, hogy nyista pelus, hanem a bilibe kéne nyomni. és mutatod neki, hogy anya hogy csinálja. párszor becsurrant és mutatod neki, hogy "hát az a folt ott mi? mi az a tócsa?"... és akkor érzi, hogy ott folyik a lábán, stb. és hátha jobbnak látja a bigyót. meg még előtte meg lehet azt csinálni, hogy beviszed a klotyóba, te pisilsz, őt meg bilire ülteted, hogy ő is nyomja a csurit. közben én néha játékot is vittem, hosszan ült rajta, és nagy öröm volt neki, mikor először beletrágyázott. mutatta is a Bucimacinak, hogy milyen termést nyomatott. :) de nem vagy lekésve semmiről. ha nyáron mentek nyaralni, akkor a legjobb elkezdeni, mert mondjuk Balatonparton, tengerparton nem olyan gáz, ha becsurrant, mint a perzsára.
ancsipancsi

Rylie! Szerintem abszolut ráérsz még a bilire szoktatással :) Nemsokára itt a nyár, akkor sokkal könnyebb. Nekünk Gréti muszájból átmenetileg szobatiszta lett tavaly télen (kemény 1 hónapig), 2 évesen, majd a hüle pisiviszgálat után mindig bepisilt és nekem nem volt türelmem újra bilire szoktatni az akkor 8 hónapos pocakommal. És utána is egyszerűbb volt a pelust cserélgetni, mint Bajni mellől próbálkozni és a sok göncöt esetleg cserélni vagy mosni róla. Aztán ahogy beköszöntött a jó idő, egyik nap levettük a pelust és onnantól kezdve soha nem pisilt be (max. 1-2x, de akkor is csak későn szólt és a nagyja olynakor is a bilibe ment)
lindicita

Ancsi, Lindi: én is igy gondolom, hogy pucérkodva a legkönnyebb az átállás, csak hát nálunk nincs szaunára felfűtve a lakás és annyi kisgatyánk sincs, hogy álló nap pisis gatyát cseréljek/mossak :?
Az Anyamajmolás már kiválóan megy, mert akár én akár Apjuk megy a klotyóra akkor jön ő is, ráül a bilire (ruhástól) mondja, hogy ps-ps-ps majd tép papírt, kitörli és bedobja a wcbe a papírt, integet neki és közli, hogy ő kész :)
CSak azért gondolom, hogy még nincs teljesen felkészülve erre a dologra, mert mostanában egyáltalán nem szól, hogy bekakilt vagy valami, sőt le is tagadja! Pedig korábban azért volt egy időszak, hogy szólt. :roll: :roll: Na mindegy, majd nyáron...

Lindi: találtam a Vaterán egy olcsó Clarks szandit. Kipróba ;)

Ancsi: nyaralás heheheheh max tavaszolás, mert ugyi június 12-én ip-m van a Hval ;)

Zsan: megrendeltem a cipőt! De ha szívok, akkor a te lelkeden szárad! :mrgreen:

Mikor leszen az össznépi IKejázás????????? Mert ha a Börsibe kő menni és délelőtt 10-11 körül akkor lehet, hogy mi is mennénk. Mert ott jobban/szívesebben engedem el a gyerkőt játszani.

Képzeljétek pénteken megyünk egy pár csoptársammal konzultálni a szakdoga ügyében! Mondanom se kell, hogy eleddig egy betűt nem írtam le :oops: :oops: szóval van rá ööö két napom, hogy valamit rittyentsek, hogy ne üres kézzel menjek... 8)

R
rylie

Rylie!
KAmillának nagyon sok boldogságos szülinapot kívánok!!!! Gyönyörű nagylány már az ünnepelt! :D
bilitéma: szerintem kár ezt erőltetni, megy ez magától is, és akkor nem fog hónapokig tartani a "szoktatás". Minden gyerek máskor érik rá meg, az eröltetésnek elég sok káros hatása lehet.........
hosszan bilin ülni pedig egészségtelen is, a bölis gondozónő mondta, hogy tanulták is, hogy nem szabad hagyni a gyerkeket sokáig bilizni, wc-ni.

Deni!
Köszi a látogatást és sütit, ebéd után a cappuccinom mellé bűnöztem belőle :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Fiaid drágák :D

gyerekülés: mi most próbáltunk a hétvégén, egy Römer Kid ülést, és nagyon masszívnak tűnt, a fejtámasza és az oldala is profi volt, és B-nek is kényelmes, persze nem tudom, hogy kabát nélkül milyen.
De Pannuska már nagyon kinőtte a bébihordozót, és most 2-3 hónapra nem fogunk fölöslegesen venni még egy ülést.

Votiv!
A hajad egyszerűen szuper!!!!!!!! Ez a hajas tényleg tud, de Neked amúgy is nagyon jó hajad van. És már tegnap nem tudtunk elbúcsúzni, remélme, nem haragudtál meg :oops:
és a segítségedet kérném: CSontritkulás ellen Te mit tennél???? Anyámnak ma azt is megállapították. Próbálom őt rá vanni egy alkatiszer meghatározásra, az csak nem árt, szerinted???

Curse!
Nővéremnek is sokszor van aftája, és neki azt mondta egy doki, hogy ez akkor jön elő, ha az immunrendszer egy kicsit rendetlenkedik. Esetleg egy kis immunerősítés se lenne rossz. +++++++++++++++++++++++++++++++++
És decemberben mi is ilyen totoját vettünk, ha akkor meghírdetted volna!!!!!!!!!!! Férjem imádja!!!!!!!

Lindi!
Ki ez a MArtos Juli??? Lehet, hogy felületesen olvastam, de engem is érdekelnének ezek a cipők!
Mozi töki jó :D

Johi!
FAnnid naggggyon ügyes!!!!!!!!!!!!!!!! És mindemellett gyönyörű! :D Minden rendben lesz!

Macs!
Víz alatti képek wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :D Király!!!!!!!
zuzmo1

Ja, Ikejás talit én is akartam kérdezni!
Börsi???? Délelőtt??????????? Melyik nap?????????????? Hétfő????????? :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
zuzmo1

Rylie!
Még bilitéma: nekem azt mondta a védőnő is, hogy ne eröltessük, de azért érdemes meghatározott napszakban megkérdezni, hogy akar-e. Én este a fürdés előtt szoktam megkérdezni, hogy szeretne-e pisilni, és mostanában nagyon szeret, együtt kiöntjük a wc-be és lehúzza, természetesen a papír sem maradhat el. És ma reggel száraz volt a pelus, ezért megint megkérdeztem, hogy szeretne-e, és nagyon megörült neki. De tartottunk már itt sokszor, aztán valamiért mégsem akart ennél többet. Majd szól, ha megérett rá. Több helyen látom, hogy nem eröltetik, és aztán meg pikk-pakk szobatiszta lesz a gyerek. Én ebben bízom. :D
zuzmo1

Zuzi, dehogy haragudtam. Egyébként is beletelt egy jó időbe, míg Istókot kipucoltam a kakiból és átöltöztettem, mert a hátáig olyan volt :? szerencsére volt pótruhánk, és szerencsére utána H&M-ben vetem neki egy(két) felsőt, mert utána még egyszer a szökőkútba is belefeküdt :twisted:
IKEA nekünk is jóóóó :)
Csontritkulásra lehet mindenfélét szedni, van homeós calcarea carbonica is, és apjuknak nagyon ajánlotta a sportorvos a Proenzit (csak az előírthoz képest 2x-es adagolásban, hogy javítson valamit, mert az ajánlott adag csak szintentartásra jó) de én azt mondom, egy jó kis csonterősítő pránakezelés ezerszer többet használ. Nem kell hinni benne, mert látványosan javít a közérzeten és a fizikai állapoton is.
3-4 kezeléssel már nagyon jó eredményeket lehet elérni.
Tudom ajánlani azt a nadi mestert, akihez Istit viszem:
Sélley Éva www.oceaniaimasszazs.hu
06 20 373 3716 és Dohány utca 77.
a kezelésért annyit adsz, amennyit gondolsz, mi 3-4K-t szoktunk, attól függően mennyit maradunk.
És persze a jó hatást még meg lehet turbózni egy Bach cseppel is :wink:

votiv 8)
votiv

Curse!
Leadtuk a drótot a Toyota Corolla Hungary Club-nak :wink: :lol:
zuzmo1

Ja, ti a budaörsi Ikeába szoktatok talizni? :cry: Aszittem az Örsön. Akkor az nékünk nem jó. :?

Nuk: na milyen volt a Dévény?

Kép
Kép
tinu

Ikea:
hétfő/kedd 10-11 fele??? étterem, játszótér???
zsancikant

Johi :) Éljen a járó Fannika!!!! én is majdnem elbőgtem magam az "első lépésein"...

Szrek :) Szemed hogy van??

Ríd :) Szakdolihoz hajrá! és ügyes vagy, hogy így haladsz!! :D

Curse :) Adél szájának +++++++++ (párom chlorhexamed-et szokott használni, de nem hiszem, hogy ilyen kicsinek már lehet adni :roll: ) És nagyon is csinos vagy, én sem értem ezt a +6kilót?!

Nuk :) Dévényezés hogy sikerült?

Rylie :) 12éves Kamilla :lol: Szuper, hogy pocaklakóval minden rendben! :D :D dogádhoz meg +++, egyszer csak kész lesz :wink: Bilizéssel mi sem állunk túl fényesen, tavaly nyáron próbáltuk a szabad popózást a kertben, de nem zavarta a gyerkőt a csurgó pisi, sztem még túl fiatal volt a témához, mostanában itthon bugyipelussal próbálkozunk és tök jól használja a bilit ha ráül, de sajna ritkán szól hogy kell :roll: nem aggódom nagyon, csak lassan már a junior méretű pelusok is kicsik rá... :? :? úgyhogy musz lesz.

Zuzi :) Köszi a vendéglátást!! fini volt a süti! :D és Pannus nagyon bejött Bálintnak, nemcsak ott ölelgette, még itthon is emlegette :wink: Ja, és délután persze hogy Bencus aludt rövidebben, de szerencsére (vagy inkább szerencséjére :mrgreen: ) este korán beszunyt :)

Ancsi :) Tök jó volt talizni Veletek is, nagyon örülök, hogy láthattalak Titeket! :D Lencséd csudaszép nagylány már! :D Mi nemrég vettünk junior ülést Bálintnak, mert már eléggé kinőtte az előzőt, sajnos mi se láttunk már 5pontosat ezekből, de tény hogy ha ki akar mászni, akkor úgyis... (egyébként az jutott eszembe, hogy szereltetek bele övet, ha nagyon kell). Végül ilyet vettünk (csak más színben és akciósan sokkal olcsóbban): http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=32 ez nagyon jó, mert vannak oldaltámasztékai és nem tud könnyen oldalra kihajolni.

Macs :) Segíts nekem coffea-adagolással kapcsolatban, lécci-lécci!!

Fogyókúra: párom most hozott nekem ide egy szelet isteni illatú csokit... hát hogy lehet erre nem-et mondani??? :roll:

Kép
Kép
denizsa

Durva, sírós, szörnyű...
többit BK után :lol:

nukada

Nuk, mi vaaan???????

Hallottátok, h a SztImre az Eü.minisztérium "mintakórháza"? :)
rídonli#

Szóval: Borzasztó volt, 30 perc alatt kb 4x bőgtem el magam, pedig utoljára "idegen társaságban" az inkubátornál sírtam... Eddig ezt el tudtam intézni magamban. "Sajnos" Réka már olyan értelmi szinten van, hogy érti, hogy mit csinálnak vele, és végig olyan könyörgően nézett rám és közben meg sírt, hogy a szívem többször is meghasadt! De látszik, hogy jó ez a terápia IS, de nem bánom, hogy most kerültünk ide, mert ezt nem szívesen néztem volna végig a régi, pici Rékán... Szóval megérte elmenni, fogunk járni ide is, meg minden hova. Aztán egyszer eljutunk oda ezzel is, hogy már nem fogok sírni... A terapeuta nagyon kedves nőci, tök értelmesen beszélt a Rékával, ez nagyon tetszik Kornéléknál is! És azt mesélte, hogy eddig nem volt olyan szülő, aki ne sírt volna az első alkalommal!

Mi ezt néztük ki Rékának:
http://roemer.hu/termek/roemerduoplusis ... ofix.html#
Sajnos ő már a hordozóból alul is és fölül is kilóg, baromira nem érzem biztonságosnak...
Sajnos a Brendonban mutatott az eladó olyan ülést is, amibe biztos nem raknám a gyerekem, de basszu, akkor miért árulnak olyat?!?!?!?!?!? :twisted: :twisted: :twisted:

nukada

Nuk: nyugi, nyugi először én is sírtam Dévényesen, aztán másodszor is és utána már talán sokadjára nem... :-)

Szrek: bocsi, nem volt nálam a telcsim.... azonnal írok smst...

Kép
Kép
johanna1975

Jajj, Nuk, ti szegények... Nagyon nehéz lehet.
Mindenkitől ezt hallom, amit Johi is írt, h oyg az eleje nagyon durva...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
rídonli#

Az ilyenek nekem mindig magasak volatk, mármint, hogy hogy a csába csinálják...

"Gondolás egy kétjegyű számra!Add össze a két számot, amiből áll! Vond ki az eredeti számból! Keresdmeg a hozzá tartozó szimbólumot (a szemeddel), és kattints a GöMB-re.

http://www.messe-ideen.de/upload/magisc ... rkugel.swf

nukada

Indiékkel mi van? Költöznek már?
És Fibiék?
(Most elvileg dolgozok a gépen, gyakorlatilag netezek. :oops: )
rídonli#

Nuk, nekem is magas! :)
rídonli#

Mai fogyókúrám: véégre, kibírtam,h ne vacsizzak, erre Apjuk telefonál, h mit kérek, falafelt vagy gyrost... :evil: :oops: :evil: :oops:
rídonli#

Zsan, korábban emlegetett közgé tanárnőnk dumál a hírtvben.
rídonli#

[quote="nukada"]A írta:nukadaz ilyenek nekem mindig magasak volatk, mármint, hogy hogy a csába csinálják...

"Gondolás egy kétjegyű számra!Add össze a két számot, amiből áll! Vond ki az eredeti számból! Keresdmeg a hozzá tartozó szimbólumot (a szemeddel), és kattints a GöMB-re.

http://www.messe-ideen.de/upload/magisc ... rkugel.swf

Nuk: egyszer vhol leírták, hogy 9-el osztható számok jönnek ki, és ha megnézed, az összes ilyen szám ugyanaz a szimbólum...

Cseles :D

Pussz: Pocak
pocakpacni

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a homeo vs gyerekdokink hsz-eket, mindenkivel egyetértek. :D :D Szóval igen, szerintem is felnő azért a kölyök ha nem kap sose homeos cucot, mivel én is csak most, mikor terhes lettem találkoztam életemben először a dologgal. Ez az oltás kivezető nekem kicsit sok így elsőre maszekban, úgyhogy asszem ezt kihagyjuk, és majd inkább jövök kérdezni ha fogzik Félix vagy van valami más (ne legyen....az oltás utáni hőemelkedésébe is beleőszültem :shock: ). :oops: (Egyébiránt magamon bevetettem az Oscillococcinumot influenzaprevenció gyanánt. Bele a mélyvízbe, mi? :D )

Lindi, unokatesó-bébiszitterkedés: elraktározom a módszert ha esetleg tinédzsereket kellene ráébreszteni a védekezés fontosságára. :D
(+ Napok óta készülök képet csinálni a kádról, mert nagyon szuperül bevált nekünk is és Félix imád benne fürdeni. Ami késik nem múlik. :wink: )

Macs, a víz alatti képek szuperek!

Nagyon irigykedem a találkáitokra, én most éppen messzebb lakom a XI kertől, de valamikor talán eljutok én is egy talira Félixszel, jó lenne.

Ha már itt tartunk: szerintetek mennyire para dolog ilyen influenzaszezonban egy 2 hónapossal BKVzni (konkrétan mondjuk 6os villamos és 2es villamos)? A védőnő lebeszél róla, a szüleim paráznak, úgyhogy mi is letettünk róla, de én annnnnnnnnyira mennék mindenfelé már, kocsink viszont nincs (Anyuékét szoktuk kölcsönkapni ha kell). Túlpara vagy nemtúlpara?

Továbbá: volt már valaki itt babamamatornán? http://www.gymmozgaskozpont.hu/
Gondolkodom rajta, hogy megnézem. Baromira fáj már a hátam, pedig Félix még csak 5,5 kiló.....

Minden elismerésem azoknak akik gyerek mellett valamilyen iskolát végeznek (próbálnak végezni... :D ), el sem tudom képzelni, hogy bírjátok.
kattix

rídonli#

Kattix, én most inkább nem vinném, ha nem muszáj, bkvn a dedet. De ha szopizik, akkor az elég jó kis védettséget ad a vírusok ellen, szal, lehet,h túlpara.
(Én a próbálkozók közé tartozom. De szerencsére suliba m ár nem kell járnom, csak szakdogákat írnom, meg államvizsgáznom.)
rídonli#

Pocak:
Direkt nem 9cel oszthatóra "gondoltam" és úgy is működött...

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?