A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Curse, akkor kérem szépen a számát!
nagyon köszi előre is :)

votiv 8)
votiv

Ruz,
köszi a képet, és a másodikon tényleg érzékelhető már a különbség. :) Az első és a másdik szó, ami beugrik, az a vasgyúró. :D

Tinu,
a világ sose lesz igazságos, se ideális. Ez utóbbi nem baj, az előbbin meg nem érdemes keseregni, mert úgysem volt változni.

Ancsi,
ebben a suliban az a jó, h van benne gimi is, szakközép is meg szakmunkás is. És a legjobb esküszöm, a szakmunkás, a gimis tökváltozó, a szakmunkás meg anyag-függő. Értelmes, de egyszerűbb gyerek itt is akad, és van, h egy szakmunkás sokkal rendesebben készül egy órára, mint egy gimis, szal támadom az elméletedet. Az meg, h a tanár dolga az érdeklődés-keltés... ebben ugyan van valami, de ha a diák olyan mereven ellenáll, hogy fejenállva is tarthatsz órát, akkor se le se szar, kiben van a hiba? És még egy question: még régebben, Eszter előtt, ugyanebben a suliban volt egy olyan csoportom, ahol a tizenvalahány (15?) főből kb 10 megbukott nálam, és ezzel párhuzamban a másik csoportban 12ből 10 ötös és egy négyes - egy hármas lett. Mindkettő gimis osztálybeli csoport volt. Most akkor az egyes sz. osztályban baromi szar tanár voltam, a 2esben meg rekordokat döntöttem meg? Nem. Egyetértek abban, h a tanáron RENGETEG múlik, de nem MINDEN! Mert ott van végülis egy diák is a szüleivel, akinek meg kéne tanulni az anyaggot. Akkor is, ha tökszarunalmasbéna a tanár, és akkor is, ha sziporkázik.
Ja és nem azért, hogy hazabezséljek, de ezeket a dolgokat akkor is így láttam, amikor még eszem ágában sem volt, h tanár legyek. Mondjuk tizenévesen.

Amit általában írtok a kül. szakmákról, az sem tetszik. Bocs,. :D
Bár van, akivel egyetértek, pl Zsugyu és Curse gondolatainak egy (nagy) része.
Viszont azt eldönteni, h mely munka fontosabb, nemesebb és több fizetést érdemel, az nem megy csak úgy. Pl a tescoban polcra pakolás sztem sem a legfontosabbak netovábbja, de pl egy bölcsisnéni, vagy óvisnéni, aki napi 10 órát van a gyerekkel a kezdet kezdetén, és mindezt kb 60-70 ezer HUF-ért, az nagyon durva. Akárcsak a tanárok fizuja. És ez nem hazabeszélés, lásd mint fent. Az kapja a legalja fizut, aki az egyik legfontosabb munkát végzi, pl megtanít egy szakmára vagy csak írni-olvasni. Nélkülük mi lenne velünk, a gyerekeinkkel?
Mi lenne, ha a pék reggel nem tenné ki a kenyeret a polcra? Mit ennénk? Mi lenne, ha minden jelzőlámpa kiégne, és senki se cserélné ki őket? Káosz a köbön. És ezeknek az embereknek a munkája is másodlagos, mert nem érzékeled, csak azt veszed észre, ha valami nem jó, nem működik, mert ami jó, az természetes... tyű, kezdek közhelyes lenni... nem jó.
A doki kapjon 200-300-400 ezret az ÁLLAMtól, de ne az én zsebemből közvetlen. A tanár kapjon mondjuk csak 200at, és így tovább.
Ha belegondolsz, az Ancsi által jellemzett tanár (és az átlag anyuka szíve-vágya: készüljön fel mindig ezerrel, tudja mindenre a választ, legyen motiváló, érdesek, vicces, izgalmas, a tanított tárgyat 102%osan ismerje, stb), na ez kap kézbe 70et-100at, a hivatásában eltöltött évtizedektől függően. Pont.

Vera,
nem egy klubba járunk. ;)
neet
neet

Ancsi-s első hsz-em helyesen: szakközepes, gimis tökváltozó... stb
neet
neet

Még az jutott eszembe, hogy az orvos-társadalom sem egységes: van belgyógyász ismerősöm, aki nem keres még nettó 160at sem, és vannak a "hálapénzes" orvosok: kezdve a nőgyógyokkal, meg fogorvosokkal. Pedig uganannyit tanultak az egyetemen, ugyanolyan diplomájuk van.
Szóval, it tnem az abaj, hgy az orvosok nem keresnek eleget, hanem úgy általában az EMBEREK nagyobb többsége...
Aki 160nál jóval többet keres, az okos, ügyes, mázlista....
Neet, igazad van,mint mindig (legalábbis, most nem jut eszembe olyan, amikor nem volt :) )
rídonli#

Neet

Hát igen, egy vasgyúró, állítólag félnek tőle a bölcsiben. :) De nagyon remélem, hogy kedvező tendencia marad és most már csak centire fog nőni, még legalább 2 évig.

Johi

Én vékony? Most a 68 kg-al? De egyébként nem cipelem, tud már jönni magától, de néha nehéz, amikor makacskodik és nem akar, akkor kénytelen vagyok felvenni, de nagyon nehéz az biztos. Kiscsajod pedig nemsokára szaladni fog, úgyanúgy, mint régen. +++++++

Vera

Én is én is kérek püt! :)

Egyébként tényleg én is annak a szószólója vagyok, hogy mindenkinek meg kellene adni annyi pénzt, hogy normálisan megéljen belőle, nem csak a dokiknak, de ugyanúgy nekik is, persze a teljes egyenlősítés azért az nem lenne jó, nem kell kommunizmus, de azért néha rosszak az arányok, pl. hogy a dokik a rózsadombon és luxusautóval, míg a tanárok vagy a pékek, meg 60-70 ezer, amiből tényleg nem lehet megélni!! Komolyan néha nem is tudom, hogy akik ennyit keresnek, azok hogy csinálják, hogy megélnek, vagy a házastársuk keres többet hozzá vagy nem tudom, de az biztos, hogy kegyetlen lehet...

Én mielőtt férjhez mentem kb. 120 ezret kerestem és úgy tudtam megélni, hogy közös albérletben laktam másokkal, szóval saját albérletre esély sem volt, és semmi luxus, semmi utazás meg ilyenek, sem autó, mobilom sem volt, mert akkor még nagyon drága volt az is, szóval csak az átlag kiadások voltak, ruhákat is a leértékeléseken vettem. Úgyhogy éppen elvoltam ennyiből, nem haltam éhen. De még ez is duplája a 60 ezernek!!

ruz
ruzicsky

Vera!
én is azért adtam lét a szülésznőnek (noha császárral szültem), mert menedzselte az ügyemet. azaz adminisztrációs segítség volt :)

Szellőke!
és tedd hozzá, hogy BZS azóta 15-re emelt!!!!

Tinu!
én a filozófiát jelöltem volna meg a helyükben. :D számomra a legundorítóbb dolog a világon. :) érdekes módon a pszichológia meg nálam a bölcsészkedés egyik csúcsa, nagyon szeretem, talán mert rejtélyes.
én sajnos a logikai gondolkodást (mondjuk iq-t) többre tartom, mint a sima szorgalmat, de ez semmit nem jelent. mások a villanyszerelő meg a festő előtt borulnak térdre, mert azt nem tudnák utánozni.

Leni!
én veled értek egyet.
demagógia lenne azt mondani, hogy bezzeg a segédmunkás milyen keveset keres és milyen hasznos a munkája. én erre azt mondom, hogy egy orvos bármikor lehet segítsmunkás, míg az sm sose orvos.

Votiv!
sok szerencsét a kereséshez. akartam is már kérdezni, hogy mikor jönnek takarítani, akkor össze kell pakolni előtte? mert én Zuzinak mondtam, hogy nálam nagyon fontos a portörlés, anélkül senki ne takarítson. erre ő mondta, hogy akkor le kell mindent pakolnom. én meg mondtam, hogy pakolja arrébb a takinő, majd tegye vissza, vagy mit tudom én, de ha én pakolok le a polcokról (díszeket pl.), akkor már meg is csinálom a portörlést.

Ríd,
nálunk a maszek rendelőben van az nst is, hogy azzal is keressenek. :)

Neet,
"Mi lenne, ha a pék reggel nem tenné ki a kenyeret a polcra? Mit ennénk? Mi lenne, ha minden jelzőlámpa kiégne, és senki se cserélné ki őket? Káosz a köbön."
rossz példák. ezeket én mind megcsinálom, ha más nem. és sok mindent megcsinálhat az, akinek magasabb végzettsége van. de nem vicaversa. isten ments, hogy egy bolti eladó vegye ki a mandulámat, vagy hogy ő tanítson engem angolra. de felőlem orvos is lehet a boltos.

szerintem gimiben már nem tanul a szülő a gyerekkel. illetve tökre furcsállnám, meg nem is hinném, hogy a szülő dolga lenne ilyesmi ekkor már. mondtam, hogy a példám általános sulira vonatkozik, amikor még meg kell szerettetni a tanulást. volt nekem olyan szar tanárom, hogy mikor ő lett a töritanárunk, mindenki rögvest kettőt rontott. mert egyszerűen csak darált és magasröptekben beszélt (gimiből jött át ált. suliba). középsuliban már késő, ott talán csak a szigor segíthet, ha annyira hanyag a brigád. (és persze nevelés kérdése, hogy az ember mennyire szorgalmas és mennyire tartja fontosnak a tanulást. én bele fogom verni a gyerekembe ezt.)
ancsipancsi

Ancsi, sztem az orvos-smunkás dologban kicsit sarkítottál, ezt senki nem állította.
ÉS MINDEN BÖLCSÉSZ IQ-MENTES???!!! Nana! Vigyázz, itt vagyunk egy páran ! :) :) :)

Nst 15ezerért :shock: :shock: :shock:
(Ennyire jó doki ez a BZs?)
Én az utsó 7en 2 naponta jártam nstre, voltam vagy 10x, az BZsnél 150ezer ft lett volna?!?! + a terhesgondozás....
rídonli#

dehogy iq-mentes, ne légy már izé! :)))
én mindig is hasra estem a magasszintű logikán, a matematikusokon, informatikusokon, stb-ken. ennyi. :))
különben, most, hogy befejeztem egy félévet, férjem azt mondta, hogy szívesen vesz nekem egy tarisznyát és egy indián sapkát. :D olyan szenyó!

még egy eszembe jutott. a tanárok tényleg keveset keresnek, de azon túl, hogy elhivatottak (lásd Neet), kevesebbet is dolgoznak órában (nem 168-at, azt tuti)+ egy csomó szabadságuk van. szomszéd nőci tanár, és azért engedheti meg magának, mert férje nagyon jól keres. minden nap 9 után megy el, korán itthon van, szerintem jó, ha napi 4 órája van. utána egész nyáron és szünetekben itthon van a gyerekeivel, azt mondja, hogy ez kárpótolja mindenért. én is pontosan ezért fontolgattam korábban a tanítást, de már akkor rájöttem, hogyha nem figyelnének a kölkök, az megőrítene, magsabb szintű tanár meg sose lenne belőlem.
lehet, hogy a mentősök, dokik se 8 órát melóznak naponta az X összegükért? nem tudom, csak kérdezem. lehet, hogy itt van a kutya elásva.
ancsipancsi

Ancsi,
igen, a pedagógusok hajlamosak elfeledni a rengeteg szabadságot. És folyton sír a szájuk. De azért a napi 4 óra nem igaz. 4 órád van a suliban, akkor 4 még van otthon is, pláne ha nem vagy halálosan rutinos még. ha meg ofő is vagy, akkor van még napi 2 az tuti. De mostanában a hivatalos (suliban eltöltendő) idő is kb 6 óra, és ha erre csak 3at készülsz, máris 9et dolgoztál. A szünetek viszont űber állesz! Yess! Legalább ez legyen mán meg ennyiért! :D :D :D

15 egy terhesgondozás? wow. :lol: :lol: :lol:
neet
neet

vagyis minden szakmának megvan a szépsége és a hátulütője is:

míg az egyikre rengeteget kell tanulni, utána többet keres vele az ember, vagy több szabadideje lesz, vagy lazább a meló. míg a másikra nem kell sokat tanulni, kevesebbet keres vele az ember, de kisebb a felelőssége, nem rövidítette azzal a stresszes tanulással az életét, hanem majd a fizikai munkával, és még sorolhatnám. a harmadikra meg tehetség kell, meg jó menedzser, s hipp hopp Britney Spears lehet az emberből. :)
hiszen a szakmák legtöbbje telített, mindenki választ egyet és azt műveli, ezért vagy azért. azoknak a legjobb, akik olyat csinálhatnak (s szerintem ők vannak kevesebben), amit nagyon de nagyon szeretnek, s még pénzt is keresnek vele.

külföldön talán másképp. azaz jobban megbecsülik az orvost, tanárt, tűzoltót, rendőrt, stb-t, akik valamelyest felelősek a társadalomért. (a politikust nem sorolom ide, mert őket utálom :D)
ancsipancsi

Neet,
már korábban is kérdeztem, hogy a te tehetségeddel és végzettségeddel nem akarsz esetleg nyelviskolába menni? mert az angol ráadásul olyan kelendő nyelv, sok ember sokat keres vele, ha csak azt a nőt nézzük, aki férjemnek adott alkalmanként valami 2500 Ft-ért órákat, csak , hogy gyakorlatban tartsa magát. (aztán később lebeszéltem férjemet a tanulásról :), mert nem akartam, hogy lelépjen a fekete dél-afrikai nővel, mint Votiv barátnőjének a férje. )
vagy úgy érzed, hogy ez a küldetésed, hogy tanulni nem akaró rossz kölköket nevelj??? :) persze szerintem - miután itt is felmerült ez a kérdés - előbb utóbb talán politikai kérdés is lesz ebből a társadalmi megbecsülés témából, s hátha felemelik a fizutokat úgy, hogy semmi kedvetek nem lesz még egy zűrös nap után se váltani.
ancsipancsi

Sziasztok!
Igazán örültem, hogy kezdeőként is ilyen sok segítséget kaptam a szülésznővel kapcsolatban.
Macsek;Kisün;Curse:A szülésznő paramétereinél csak annyi a fontos, hogy tudja a dolgát kedves legyen , fogja meg a kezem a szükségem van rá bátorítson és ne pusmogjon ha gond vana kollégnőjével tőlem fél méterre.
Lehet, hogy azt monjátok, hogy a Szt Imrében nem lehet "borzalmas "a szülésznő, hát sajnos én 2-vel is találkoztam.
41.hétre rossz áramlási adatok miatt sos kórházba küldött az orvosom, a főorvost kellet keresnem másna 9kor, a szülésznő kritikán aluli hangnemben kérdezte meg, hogy mit keresek én ott.
Jól kezdődőtt, amikor bekötötték az oxitocin infúziót, hogy megnézzék hogyan reagálok elég korrekt módon majdnem elájultam és még csak azt sem kérdezte meg senki, hogy miért kiabálok!
Ezután este 6kor bejött a saját dokim aki szerencsére egy fantasztikus ember és jó orvos is, és azt mondta 1,5 jjnyi tágulásra, hogy akkor szüljünk, azügyeletes szüléznő egy savanyú képű hölgyvalamilyen Zsuzsa, megcsinálta mit mondtak neki beadta a tágítókat, de közben mindenfelé mászkált ésamikor nem akartam tágulni és már a ctg-m is romnlott kedvesen az ágyam mellet pusmogott a kolléganőjével, majd amikor 2orvos probált "könyékig bennm" valamit alkotni, akkor döntörttek a császár mellet.Akkor belémnyomott egy két anyagot még és mehettem a műtőbe császárra, nem sgített nem bátorított, pedíg akkor ,már tudtuk, hogy baj van a kisembernek nem volt elég o2-je a köldökzsinór a nyakakörül ....stb, ott voltam csorgott rajtam a vér, és mindenki azzal volt elfoglalva, hogy valaki eltette a távirányítot és nem tudják hogy állítsák be a műtőágyat.....
22:38kor megszületett a kisfiam és a kedves dzülésznő 2.nap ügyeletben volt agyermekágyasoknál és meg sem ismert, ja azt hozzátenném hogy a párom ettől függetlenül akart neki adni pénzt de a nővérszobából még ki se volt hajlandó jönni....ezért sem

hát nagyjából ennyi....

Krisz
lkrisz

Ancsi,
voltam nyelviskolában is. Sajna nem működik, gyerek mellett pláne. Nem jelentenek be, nincs szabi (azaz ha mész, addig nincs fizu), nincs táppénz, nincs semmi extra. Lehet, h a fizu jó, de sztem ez csak szingliknek jó. Hétvégi tanfolyam, du-i tanfolyam, esti tanfolyam, beoszthatnak akárhova. Bár ebből is biztos van jó is, aki nem feketén dolgoztat és bejelent meg ad szabit stb... de amíg Eszter pici, nem akarok késő du-ig dolgozni, h csak este-éjjel lássam. Inkább beérem a picinyke keresettel, evvan.
neet
neet

Ja, és nemrég lett felemelve 50ről 100ra a bruttónk, (kb amikor kezdtem az egészet) nem hinném, h mostanában megint löknének rajta. :)
neet
neet

Votiv,
Mindjárt küldöm :wink:

Macs, Gabi,
Köszi a bölcsis válaszokat :)

Ancsi,
Szerintem a szakmáknál nem arról volt szó, h ugyanannyit keressenek stb. a munkások, mint mondjuk az orvosok, hanem arról, h az ő munkájuk sem lenézendő és alábecsülendő. És én nem gondolom, h egy orvos mondjuk egy munkás melóját el tudná végezni, nem igaz a vicaverza. Láttam én már olyan diplomást, aki egy piros postai csekket nem tudott kitölteni. Pedig nem kell hozzá sok ész :wink: Aki már agyon képezte magát, annak a legegyszerűbb feladat fog a legbonyolultabbnak tűnni.
Erről az jut eszembe amikor vmelyik híd alá beszorult egy kamion és ott voltak a nagy okos felnőttek és nem tudták, h hogyan szabadítsák ki a kamiont, amikor az egyik gyerek megszólalt, h le kéne ereszteni a kerekeit. Ezt most nem igazán a fentiekre volt pld, de vmi hasonlóra gondoltam.

Kép Kép
curse

Curse,
szavaid aranyba.

De azért Ancsi, téged is bírlak, csak most máshogy gondolkozunk, Kisün szavaival élve így szép, h nem vagyunk egyformák. :)
neet
neet

Ikrisz,
Hú, sajnálom, h ilyen rossz tapasztalatot sikerült szerezned :( Hogy vajon ki lehetett a Zsuzsa nevű, nekem csak egy ugrik be, de ő róla a többiek leírása alapján nem tudom elképzelni, bár hallottunk itt már mindenkiről jót is és rosszat is.
A leírásod alapján az én szülésznőmet is tudom ajánlani. Annyira nem kellendő, szal van rá esély, h tudja a tesódat vállalni. Mellettem ott volt és öntötte belém a lelket. Tényleg csak azt tudom mondani, h annak ellenére, h ügyeletes volt, nagyon lelkiismeretesen végezte a munkáját. Széles Jánosné Ági.

Kép Kép
curse

Neet,
:D :D

Kép Kép
curse

Tinu, az "anya fél a kutyától, és azt kimutatja" témához. Nálunk Beni barátja tipikus példa. A kissrácot soha nem érte negatív élmény, "csak" annyi, hogy anyuci fél mint az őrült, ezért kerülték rendesen a kutyákat. Most a kiskölyök olyan szinten fél a kutyáktól, hogy ha meglát egyet 100 méteres körzetben, soha többé nem megy haza, amíg apa, aki egyáltalán nem fél, érte nem jön hozzánk. (ja 3. szomszéd) És a 9 éves kölyök majdem könyörög, hogy KÉZBEN vigye haza apa. (azért apa e tekintetben erős, mondta itt megy mellette, de döbbenet a kissrác félelme.) Lehet, hogy nagyon egyedi, de azért elgondolkodtató példa. Nem tudom.

Leni, mielőtt nagyon magadra vennéd. Tisztelem az IGAZI orvosokat. De az általad emlegetett "kőbunkó, aki egy életet is ment" nemtörődömsége vezetett apu majd teljes kiszáradásához, és egy kezdő kisdoki alázata vezetett ahhoz, hogy most jobban van. Tehát az a helyzet, hogy az orvos, aki istennek és sérthetetlennek képzeli magát, rengeteget is árthat. És van még családi példám, saját személyemről is, de nem terhelnélek titeket, mert ez nem annak a helye.

Mondom, ezzel én úgy vagyok, hogy a bizalmat, tiszteletet nálam nem a dr. előtag/kor/poszt/stb., hanem a viselkedés az EMBER váltja ki az élet bármely területén.

Ancsi, szerintem Neet példái nem csak a konkrét "szakmákra" vonatkoztak, hanem arra utaltak, hogy az élet kevésbé "szent" területén nem tiszteljük annyira a minket körülvevő embereket, mint az orvosokat, pedig egy gondolatot megér pl. az is, hogy a postás milyen körülmények között hordozza ki a levelünket, stb. meg tudnám csinálni, hogy bicajozom, meg bedobálom a leveleket, de amikor a 40 fokban/hóban-jégben-esőben is hozza, és a légkondiból kimék aláírni, köszönés után gyorsan becsukom az ajtót, és marhára nem irigylem tőle azt a nettó 50-60ezret. Ez is csak EGY példa.

És mégegyszer: nagyon szeretnék orvos lenni, de marhaságom miatt már nem leszek, mert egy nagyon nehéz, de csodás hivatásnak tartom, nem ellenük szólnak a mondataim.
zsugyu

Curse, ez nem igaz. Megírtam, és sokkal később küldtem, erre te ugyanazt írod!!! :lol: :lol:
zsugyu

Zsugyu,
te olvasol a soraim között! :)
neet
neet

Zsu,
Evvan :lol: :lol: :lol: De örülök, h más is így látja :D Végre eccer nem maradok egyedül a véleményemmel :wink:

látszik, h ma baromira ráérek :oops: de elhalasztottam a takarítást :lol: inkább herevere napot tartok :lol:

Kép Kép
curse

Neet,
Ha már itt vagy :D szerinted mi lesz Tilda és Erik között? :mrgreen:

Kép Kép
curse

Curse,
sztem izzadni fognak egymáson. :lol: Ha már itt vagyok én is, és ráérek.
neet
neet

sajna csak ritkán olvasok, de mondtam már hogy mennyi okos nőszemély van itt? :lol: 8)
(ide IQ-tesztes a regisztráció :mrgreen: ?)

holnap van az uccsó vizsgám. ismét kettő a lá mazo :roll: . a múltkorim hármas lett, s oly magabiztos lettem, hogy ezt a kettőt is közepesre lövöm be :mrgreen: mi tesz egy kis önbizalom :lol: 8) ?

vigyázatok magatokra, s csodás gyermekeitekre :lol: !

bí bek szún :lol: (ahogy szoktam ugyon nagyjából...)

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zsu: kérdés, hogy ha az anyuka úgy csinált volna, mintha nem félne a kutyáktól, akkor vajon a gyerek nem ugyanúgy rettegne-e tőlük?

Kép
Kép
tinu

Gödicsaj,
gyere és okoskodj velünk! :lol:
Vizsgákhoz meg részvét!
neet
neet

Na én egy kicsit el, majd éjjel tán még benézek. Addig váltsa meg valaki a világot, mert nagyon ráfér. ;)
neet
neet

Sziasztok!
Hogy ti mennyit tudtok írni :)
Jövök később és reagálok, meg a nemolvasottakat elolvasom, de most a drága párom igényli a gépet, engem meg vár a teregetés.
Üdv

Noé

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
noncsibabó

Tinu, ezért mondtam, hogy elgondolkodtató. Dunsztozásom sincs. Gondoltam, te vagy a szagember, megkérdelek téged. :mrgreen: :lol:
zsugyu

Zsu: szerintem az egyik legfontosabb tulajdonság a hitelesség, kongruencia - szülőnél, tanárnál, bárkinél. Ha már tökéletes úgysem tudsz lenni, legalább legyél hiteles. :wink:

Kép
Kép
tinu

micsoda jó kis téma :D szerintem már mindent elmondtatok, és főleg ilyen pedagógus-képviselő mellett, mint Neet, már nincs szükség nekem is kommentelni :mrgreen:

Ikrisz,
húha, ez a sztori nem hangzik jól :(

Ancsi,
ez az egyetemi elmélet azért túl leegyszerűsített ;) persze alapvetően más készségek kellenek, de pl nagyon is kéne matekot meg logikát tanulni a bölcsészen meg jogon - még jobban, mint most van, mert igenis egy nagyobb értekezés megírásához nagyon kell a logikus gondolkodás pl. és egy gógyis zseninek is meg kell tanulni leülni és figyelmesen elolvasni vmit, ami nem csak problémamegoldásról szól :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Votiv,
nagyon sajnálom a barátnődet, különösen, h ma kezd nálunk először a 19 éves bébiszitter! :wink:

MAcs,
igen, javarészt hand-made a batman cucc, az ál-orcát még anyukám varrta öcsémnek, aki idén 18 éves, de ő is legalább ilyen cuki volt anno ebben a cuccban. A lepelt én "varrtam" azaz vágtam. A pólót, szegény kambodzsai gyerekek varrták,a jégeralsót és a zoknit meg passz.
és: a jelet mi nyomtattuk matricára, és azt ragasztottuk rá a pólóra.
És: az oviban 3 spider-man, 1 superman és 1 batman volt. Volt még denvér, virág, indián, pár kalóz, Aladdin, erdő, Noddy, néhány Tündérke (mind NAGYON tünci volt!!!), volt még nyuszi, cica, és sok sok édi bédi drága picigyerek...
nálatok mikor lesz maszkabál???

köszönöm mindenkinek a Batmanos dicséreteket, átadtam az illetékesnek.

Leni,
nagyon egyetértek veled, valszeg az érintettség miatt, pedig nekem attól már nem lesz jobb, ha a dokik 1 millát fognak keresni havonta. Csak nekem megvan az a szerencsém, h látom a másik oldalt is. És elég siralmas a helyzet, de ezt majd kidumájjuk!!!!!

Ancsi,
veled is egyetértek, amit ott a közepén irtál. :lol: Sztem sem mindegy, h ki mennyit kap a munkájáért.

És mindenkivel egyetértek abban, h itt Mo-on a LEGTÖBB ember jóval kevesebbet kap annál, mint amennyit kapnia kéne.

Curse,
neked még azt akartam irni,h ez a papir dolog nagyon Mo függő dolog, és nagyon idegesitő is. Párom csomó helyre pályázgat, és ált az a követelmény,h suli papir VAGY ennek megfelelő tapasztalat, de legtöbb helyen a sulit nem is kérik, CSAK a tapasztalatot!
És párom is szomorú emiatt, mert hiába van nagy tapasztalata abban, amit csinál, egy olyan vki, akinek mondjuk van egy tanitóképzős diplomája, máris előnyt élvez sok helyen vele szemben.
És! nincs semmi bajom a tanitóképzővel :lol: :wink: csak olyan példát kellett hoznom, ami nagyon távol áll attól, amit a párom csinál.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kriszta,
bocsánat,h nagyon belemerültünk ebbe a nagyon OFF-témába.
szülésznőkkel nekünk (a babanetesekről beszélek) ált jó tapasztalataink vannak, a legtöbben itt Kecskeméti Verát szeretik, aztán a Molnár Gabit, Kondor Katát, azt utóbbi kettőt én is nagyon tudom ajánlani, K. Verát csak azért nem, mert nem találkoztam vele.
Van, aki Újvári Borira esküszik, ő a határozottabb fajta, aztán V-né Icát is sokan szeretik.

Zsuzsa nevű valszeg nem a Fanta Zsuzsa volt, mert ő is nagyon kedves, és volt, aki ügyeletben szült vele, és nagyon szerette.

hááát, most hirtelen ennyi jutott eszembe...
zsancikant

Na, fürdés előtt még egy gondolat és lelövöm magam mára:

Szerény nyomott véleményem szerint jelenleg a világ attól szar, mert kizárólag azokat fizetik meg (nem érdemeik szerint, hanem túlontúl), akik PÉNZT gyártanak. Lásd: bank, bróker, biztosító, befektető, etc. Aki VALAMIT készít, gondol, de abból nem közvetlenül PÉNZ lesz, az bekaphassa. Így két "s"-sel. :twisted:

Neet, ez megfelel? Ugyan nem világmegváláts, csak világfájdalom 8)

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Leni :)
zsugyu

Leni,
nekem a csillagporos tetszik. :)
neet
neet

Nos, ehez a ki mennyit kap/érdemel témához már nem teszek hozzá semmit..... 8) Csak olvastam és hol bólogattam, hol elgondolkodtam, hol "átugrottam"..... közbe popcornoztam :mrgreen:

Vot,
barátnőd :o :? :roll: Húúú, télleg nem egyszerű dolog ez :(
8)

Deni,
ez a nem alvás :x Nem is tudom mit lehetne kitalálni..... Nálunk is előfordúl, hogy L. ébred 1-2 óránként, de ahogy rácuppan a cickóra, rögtön visszaalszik.... :roll: Az igazság az, hogy én tuti a fogakra gyanakszom, mert ugye van Neki ;)
Ami a féltékenységet illeti: Szerencsére nincs..... Bár ez nem teljesen igaz.... Szerintem tudat alatt van valami az Orsimnál.... Pl: a Levus vizéből akar inni (sosem szerette a vizet), vagy pl: Bújik az ölembe.Ja meg visszafejlődik :lol: : kúszik, meg rágókát rágcsál :?
Viszont ha elkezd sírni a Levus és én nem tudom azonnal ölbe venni, mert teregetek vagymosogatok, akkor odajön Orsi és reklemál, hogy vagyem fel Levust.....aztán odaszalad Levhez és mondja Neki, hogy nem kell sírni, mingyárt jön Anya..... és ha tovább megy a bömbi, akkor tele rakja a kiságyat játékokkal, hátha :mrgreen:

Mingyárt rakok fel képeket a Tesókról :)

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Tinu,
én ismerem az utcaseprők főnökét ..Illetve a lányát, aki gimis barinőm...Jófej ;-)

Neet,
én Eszterem apját szórakoztatandó már 3(!!!) cumit is bír egyszerre a szájába tuszkolni:-D

Ancsi,
igen, 6.hetes kontrollon én is csak lestem,h 15e lett+tényleg 17 egy rákszűrés :shock: :shock: ???Mert azt hiszem nem megyek mostanság vissza, max.majd ha esser megint gyereket várok...

Ríd,
még tartozom egy válasszal: igen, van lovunk. De nem burzsujkodásól, hanem igazi állatszeretetből (Apa igazi fun,s a ló az én egyetlen konkurenciám Apánál:-D ).Még nem lakunk együtt a pacival, csak majd ha egyszer kész lesz a házunk.De nem meglepő ez azoknak, akik ismernek mindekt: lovardában ismerkedtünk meg anno :-D Első csókunk is majdnem egy lovon csattant :-D És Szellő volt az én nagy ló-szerelmem...

Magdi,
amit a tesókákról mondtál, hogy hogy viszonyulnak egymáshoz, az olyan, mintha az én gyerekeimről írtad volna!!!
szelloke

megcsináltam az egyedi aláírásomat:

Kép
Kép
szelloke

Ez még a mosolyolimpián készűlt két hónapja:
Kép

Ez meg ma:
Kép
Kép Kép

ééééés Levendula elkaptaaaaa!!!! :mrgreen:
Kép

Mása
Kép
Kép
szmagdi

csodaszépek :D
szelloke

Szellőke,
tetszik az aláirásod :mrgreen: Egyedi :lol: :lol: :lol: Nálatok is u.e. van tesóügyileg 8)
szmagdi

ja,
Kisün!
lécci nekem engem is dobj meg egy privivel, mert kilukad az oldalam a kiváncsiságtól 8)
szmagdi

Igen, u.ez van.Két kis fűmag s máris megőrülnek egymásért és E igazi nővérként vigyázza az öccsét!!
Kérdésem:hogy csinálsz két ticker-t??
szelloke

Ha már úgysincs senki, próbálkoznék:

Kép
Kép
szelloke

SZiasztok!
B ma alig aludt, és most is folyton megébred. Nemtom mi a baja, lehet,h egy rágóog, de én már hulla vagyok... :(

Szellőke, paci, wow! :)
És jó az aláírásod! Nekem sincs soha időm visszaolvasni (pedig akkor lehet,h kevesebb hülyeséget írnék...)

Mása, szuperédesek!!!! A hajhúzós ismerős nekem is :wink:
Na, meg az is, amiket a nagytesókról írtatok.
rídonli#

Szellőke :) ,
Külön külön megadtam a két adatot, azaz csináltam két tickert és aztán beraktam az aláírásba....
De elsőre nem jelent meg a kép, aztán meg sikerűlt..... A Lányok segítettek, mert én itt bénáztam :oops:
szmagdi

Na, most már nyugodtan fogok aludni,
szép álmokat mindenknek :-D !

Kép
Kép
szelloke

Lovas csók, hűű, de romantikus, mint egy filmben! :)
rídonli#

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?