Ruz,
köszi a képet, és a másodikon tényleg érzékelhető már a különbség.

Az első és a másdik szó, ami beugrik, az a vasgyúró.
Tinu,
a világ sose lesz igazságos, se ideális. Ez utóbbi nem baj, az előbbin meg nem érdemes keseregni, mert úgysem volt változni.
Ancsi,
ebben a suliban az a jó, h van benne gimi is, szakközép is meg szakmunkás is. És a legjobb esküszöm, a szakmunkás, a gimis tökváltozó, a szakmunkás meg anyag-függő. Értelmes, de egyszerűbb gyerek itt is akad, és van, h egy szakmunkás sokkal rendesebben készül egy órára, mint egy gimis, szal támadom az elméletedet. Az meg, h a tanár dolga az érdeklődés-keltés... ebben ugyan van valami, de ha a diák olyan mereven ellenáll, hogy fejenállva is tarthatsz órát, akkor se le se szar, kiben van a hiba? És még egy question: még régebben, Eszter előtt, ugyanebben a suliban volt egy olyan csoportom, ahol a tizenvalahány (15?) főből kb 10 megbukott nálam, és ezzel párhuzamban a másik csoportban 12ből 10 ötös és egy négyes - egy hármas lett. Mindkettő gimis osztálybeli csoport volt. Most akkor az egyes sz. osztályban baromi szar tanár voltam, a 2esben meg rekordokat döntöttem meg? Nem. Egyetértek abban, h a tanáron RENGETEG múlik, de nem MINDEN! Mert ott van végülis egy diák is a szüleivel, akinek meg kéne tanulni az anyaggot. Akkor is, ha tökszarunalmasbéna a tanár, és akkor is, ha sziporkázik.
Ja és nem azért, hogy hazabezséljek, de ezeket a dolgokat akkor is így láttam, amikor még eszem ágában sem volt, h tanár legyek. Mondjuk tizenévesen.
Amit általában írtok a kül. szakmákról, az sem tetszik. Bocs,.
Bár van, akivel egyetértek, pl Zsugyu és Curse gondolatainak egy (nagy) része.
Viszont azt eldönteni, h mely munka fontosabb, nemesebb és több fizetést érdemel, az nem megy csak úgy. Pl a tescoban polcra pakolás sztem sem a legfontosabbak netovábbja, de pl egy bölcsisnéni, vagy óvisnéni, aki napi 10 órát van a gyerekkel a kezdet kezdetén, és mindezt kb 60-70 ezer HUF-ért, az nagyon durva. Akárcsak a tanárok fizuja. És ez nem hazabeszélés, lásd mint fent. Az kapja a legalja fizut, aki az egyik legfontosabb munkát végzi, pl megtanít egy szakmára vagy csak írni-olvasni. Nélkülük mi lenne velünk, a gyerekeinkkel?
Mi lenne, ha a pék reggel nem tenné ki a kenyeret a polcra? Mit ennénk? Mi lenne, ha minden jelzőlámpa kiégne, és senki se cserélné ki őket? Káosz a köbön. És ezeknek az embereknek a munkája is másodlagos, mert nem érzékeled, csak azt veszed észre, ha valami nem jó, nem működik, mert ami jó, az természetes... tyű, kezdek közhelyes lenni... nem jó.
A doki kapjon 200-300-400 ezret az ÁLLAMtól, de ne az én zsebemből közvetlen. A tanár kapjon mondjuk csak 200at, és így tovább.
Ha belegondolsz, az Ancsi által jellemzett tanár (és az átlag anyuka szíve-vágya: készüljön fel mindig ezerrel, tudja mindenre a választ, legyen motiváló, érdesek, vicces, izgalmas, a tanított tárgyat 102%osan ismerje, stb), na ez kap kézbe 70et-100at, a hivatásában eltöltött évtizedektől függően. Pont.
Vera,
nem egy klubba járunk.
neet