A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 januárban szülünk

Blongyi,
Hiába marad a pociban, nem lesz eltörölve a napokban ez a zárlat, örökké meg nem maradhat ott. Szóval inkább jöjjön ki. Kedden megindítják, azt jó lenne elkerülni!!
Vendég

Köszönöm a dícséreteket!

Bingii :) Nekem a védőnőm azt mondja (meg a "nagykönyv" is azt írja) hogy tesstömeg 1/6 naponta. Namost ezt mi is túlteljesítjük (a 170-nel Ti is!) de őszintén szólva nagyon nem érdekel! Ha éhes, eszik, amúgy úgyis ordít, elvenni nem tudom Tőle! Nagykönyv és védőnő a sarokba! :lol: Amúgy ilyenkor mikor kel legközelebb enni?

Pandi :) Próbáljatok valamit kitalálni!! Apa polója alá párna és megindult az Ő szülése is! Csak borotválkozzon meg előtte!!! :lol: Bocsánat, hogy poénkodok rajta, de fel a fejjel, tuti megoldjátok!!! Bent lesz Veled! :wink:

Ja, csipahegyek nálunk is vannak, nekünk senki sem mondott rá semmit :evil: (holott én is könnycsatonagyulladással születtem), most magunktól kezdtünk kamillázni...

Laktoherbtől hasfájós??? Én meg pont úgy tudom, hogy attól jobb... Na tessék döntse el az ember lánya... Én már úgy kiérzem belőle a köményt, hogy már forog tőle a gyomrom!! :?

Kép
Kép
sleepin

Sziasztok!

Először is gratulálok az új babáknak, mamáknak :) És hát olyan szépek is babák !!!!!! Norma, Bingi, Lego, Csibe hatalmas gratula!!!!
Pandi, Vikci hajrááááá!!! :)

Hát nekünk nincs egyszerű életünk. Fáj a pocink, így valami hihetetlen keveset alszunk, ma pl. még nem igazán jött össze alvás kb. 20 percre aludt el, szegénykém. Emellett iszonyú nehezen kakil, viszont ha csak egy ici-picit segítek a lázmérővel, akkor aztán jön a kaki és meg is nyugszik egy picit. Csak egyszerűen képtelen vagyok 4 napot várni a lázmérőzéssel, hogy addig szenvedjen :( Elkezdtük az espumisant (azt javasolta a doki) hátha segít, ennek az adagolására meg mindenki mást mond, nem tudja valaki, hogy is van pontosan? Mert a védőnő azt mondta, mehet nyugodtan a 3* 20 csepp, most meg ahogy a neten olvasgattam 1*25 csepp kell elosztva.
Illetve én is iszom a szoptatós teát (naturland fitolac) és most olvasom, hogy írtátok attól is fájhat a pocija. Mert akkor kipróbálom, hogy abbahagyom és akkor mit is kell keresnem homeos bogyót? Az utrica urens 5 ch-t, mert akkor kipróbálom.

Na, meg egy kicsit sikerült is kétségbe esnem tegnap, mert itt volt a védőnő és megmértük. 1 hét alatt 3670-ről, 3700grammra hízott csak :( Mondta, hogy nehogy nekiálljak pánikolni, semmi gáz, na de akkor is..... Lehet, hogy szereznem kéne egy mérleget, hoyg mennyit eszik, bár akkor meg tuti azon paráznék. szóval tiszta para lettem.... :cry:

KépKép
lorcsi

Lorcsi
Nyugi!!Nem kell mérleg,ha van elég kakis-pisis pelus akkor eleget eszik Ajsa. Én ma visszaadtam a mérleget,pedig mi kicsik is vagyunk,de nem idegesítem magam vele....
Homeós bogyó:urtica urens 5ch napi 2x5, ricinus communis 5ch napi 1x5 golyó.Én így szedem,próbáld ki.

3 fajta szopis teám van...a laktoherb,a naturlandos fitolac és a hipp natal...nem tudom mi a szösznek...bár azt gondoltam,hogy 3 hós kortól majd iszom a teát,arra már jól beáll az emésztése Hédinek.

Viki
Nagyon kis huncut Bende baba.:) Nem csodálom,hogy szerelmes vagy.:) Bár csaj ide vagy oda...én is szerelmes vagyok a lányaimba. :lol: :lol: :lol:

A könnycsatorna elzáródás nem is olyan kis dolog... :? Én tartok attól,hogy a kh-ban (szakrendelésen) kötünk ki Hédivel....jajjj,ez az átfúvás nem egyszerű. :cry:

Pandi
Igenis,próbáljatok harcolni az apás szülésért!!!!Határozott Csaj vagy!Sikerülni fog.++++++++++++++++++++++
Vendég

Tyú Panda! Nem semmi, hogy már túlhordtad Dorkát, főleg hogy nálad a fogantatás dátuma tuti... Ez komoly! Ki gondolta volna? Még is csak jó odabent nálad a babának, annyira hogy még el se akar bújni. Végülis ha még növekszik, akkor ez nagyon szuper! Csak az a fránya tilalom! :evil:

Bingii: a tejet hülyeségnek gondoltam én is de meg lett az eredménye! Próbáld ki szopi után nyomj egy picit a szemébe, ennyit bizti hagy bent Maja.

Én most olvastam könyvet gyerek gondozásról, jó régi. abban a tejhiányos anyák babáit tehén tejjel etették...

Hát mi már két napja csak lázmérővel nyomjuk a kakit. Remélem tényleg az ubi sali okozta. Most infacol és kömény teával próbálkozunk...

Norma írd meg hogy a more milk mit okozott, mert én is ki akarom próbálni. iidegesít, hogy mi szopiban stagnálunk a 80-130 között ???!!!
Mi hízás terén:
3470-születési súly
3390-visszafogyás súly
4150 3 hetes súly
akár hogy nézem több mint fél kiló 3 hét alatt, ami a védőnő szerint jó, mert 1 hónaposan kell 600got hízni a visszafogyottból, és már a kisfiam arca nem is hasonlít születési önmagára, de én olyan elégedetlen vagyok, hogy látom itt a 170-eket :( , na látjátok, ezért nem szabad mérni minden evést és görcsölni rajta. én már nem is mérem mindig. ha kiköpi a csöcsöm kiköpi... aztán jön a férfias böfögés (nem böfi, böfögés) aztán még egy próba a szopásra... csak az a fránya kaki. nem tom miért görcsöl rajta ennyit a kis mini nindzsa.

Lego: nem is mondtam, vettem hintát a fisher-től! tök jó! majd küldök képet. igaz az gépi legkisebb fokozat is gyors még, így a XXI. században spárgával huzigálom a hintát :) de jó találmány! nem tom hogy e nélkül hogy ebédeltem volna tegnap.

Apropó evés: hát csajok én alig bírok enni, de muszáj. Ti? hiába kérdi anyósom mit főzzön... mindegy, semmihez sincs kedvem, de muszáj. bár kínait ennék, de azt most inkább nem ha ilyen érzékeny a kisbéka. És még mindig 1,5-2 óránként eszünk :(, már fucs a déli 3 órás alvásnak is :( talán csak éjjel tartja be a 3 órát, akkor is szűken. És a friss levegő se segít.

Hát Norma, Csibe, Vörösbegy, Blongyi... minden elismerésem a tietek, hogy bírjátok! Nem kívánnék én se sokat, csak hogy éjjel aludjon kisbéka is. Olyan szomorúan olvasom a többieket, hogy van aki tud aludni akár 6 órát is egyben :( Én nem is tudom hogy váltom be az elképzelésem, hogy jövő ilyenkor próbálkozunk a következő gyerekkel... Ja és Bingii is főz!??? Nekem is úgy hozzák. Én eddig max mostam (mosógép), porszívó, és mosogatás, a többit más csinálta. De mivel unom már anyósom így én is elkezdek főzni -vagy inkább mi megyünk hozzá, mint ő jöjjön ide
:wink:

És ablakot is kéne mosni :( még jó h nem nyár van és füvet is nyírhatnék.

Én úgy szeretnék elmenni vásárolni is!!! Talán valentin napon. Addig próbálok tejet fejni és akkor akár egy etetésre is elmehetnénk... Tényleg, miben lehet tárolni a tejet? nekem van 3 db aventos tartóm, de amúgy?
konkri

Hát látom mindenkinek meg van a maga keresztje, nem tudom kit irigyeljek jobban, v kit sajnáljak jobban... evés, alvás, hasfájás, tej...
de a legrosszabb az ha sír a baba és nem tudunk rajta segíteni :( szívszaggató ez az anyaság! és csupa kísérlet és látom h sokszor még harmadikra se megy flottul... hát én mindentől cidriztem, de erre nem készültem fel. én azt képzeltem, hogy majd eszünk és alszunk...

na most is sír, pedig tán egy órája sincs h letettem, és most dícsértem meg a mamájának. a kis fenékrázatós kisbéka... na megyek...
konkri

sziasztok lányok! vagyis anyukák :D gratulálok az új anyukáknak is! Minden jót kívánok, ami ilyenkor szükséges (tejcsi, egészség..stb)! :D

panda

látom még 2 in 1! :lol: ti aztán bírjátok! ki gondolta volna 26. hetesen, hogy neked februári babád lesz :D kitartást! a szomszédom ikrekkel van kiírva 4.-re, de még neki sincs semmi a láthatáron! :D
Vendég

Sziasztok!
Régebben az volt normális, hogy 2-3 hós korban elkezdtéka ahozzátáplásálást. De szerintem is úgy kellene, hogy néhány napig csak egy félét, aztán másikat és azután lehet keverni, indentjól be kell vezetni, mert ha valamire allergizál, az nagyon veszélyes tud lenni. A másik ötletem, hogy szerintem egyenlőre egy map csak egy alkalommal kellene próbálkozni és ha azt már teljesen kiváltottátok vagy elég rendszeres, akkor lehet áttérni a következőre.
Mi is tegnap méretzkedtünk (ezt hogy a fenébe kell leírni?). Szóval 2980-nal született, haza 2 naposan 2910-zel jöttünk. egy hetesen 3050, kéthetesen 3270 gram. Én azon parázom, nehogy túlhizza magát. Ugyanis a fiam annak idején 3 hós korára megdupláza, félévesre megtriplázta a 3 és feles születési súlyát. Egy élmény volt cipelni... :lol: De egyéves kora óta semmit nem hízott.
Szerintem a második gyereknél sokkal könnyebben helyrerázódik minden. Annak idején a fiammal én is 3 hetesen tudtam először vasalni. Most már rengeteget vasaltam, takarítottam és minden nap főzök. Akkor ez problémása volt. Moj császáros is voltam és amiatt is szenvedtem sokáig.
Majd lemérem, én Majám menyit eszik 2 hetesen.
Ti mennyi időt vártok, hogy először elmenjetek valahova babástul? Nem a sétára gondolok, hogy nagyobb vásárlásra vagy valami hasonlóra. Éát nagyon mennék valahova és a fiacskám is igénylené, régebben minden héten elmentünk legalább egyszer csavarogni ...
Az én Majám egy kis terrorista. Este 8 körül lefeketetem a mózesébe, ott alszik kb éjfélig, aztán felkel megetetem, de nem tudom visszarakni a helyére. Ott alszik kb 5 percig és felekel. Bezzeg, ha maradhat nálunk, ott alszik tovább (de azért ott is felkel még néhány óra múlva). Szerintetek létezik, hogy egy 2htese baba azt akarja elérni, hogy mellettünk maradhasson? Vagy mi baja lehet? És hogy oldjam meg? Ezért is kérdeztem Marcsit, ők hgy alszanak. Hogyhogy Ádám nem szokott oda?
Bocs, hogy ennyit írtam.

Mi így kendőzünk:
Kép

KépKép

KépKép
lnd

Jaj, még egy kérdés: ha Maja fejét oldalra fordítva cici után kutat, az egyértelmű éhség vagy a babák ezt ösztönösen folyamatosan csinálják?

KépKép

KépKép
lnd

Mármint száját nyitogatva fordul oldalra...

KépKép

KépKép
lnd

Ind: na ezt én is szeretném tudni! És ha éhség, akkor adjak e a másikból, ha az elsőt már kiszívta...
konkri

Sziasztok!

Látom megy a pocakfájás ezerrel. Szegény babucik. Állítólag ezt nem is lehet nagyon elkerülni, mert ugye eddig a babák a pocinkban átfolyók voltak most összeforrtak és bizony szegény baba sem tudja mi történik vele. Hasra is próbáltátok gondolom tenni, mert az is segít állítólag , meg ha felveszitek és a pociját alátámasztjátok.
Én pedig úgy tudom, hogy a kömény az segít a pocifájáson és akkor jó ha az anyuka is issza. Mert ugye a babának is lehet már adni egy kis teát. Én vettem külön édesköményt. Most akarom előkeresni azt a cikket amiben le van írva, hogy a kismami mit igyon szopi alatt. Illetve milyen arányban igya a köményteát.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Na így is kérdezhettemvolna. Mert van, hogy kb fél- 3/4 óra múlva újra kér, úgy hogy előtte 4 órát aludt, de még bőven maradt az előző ciciben, akkor ez már másik legyen vagy még az előző?

KépKép

KépKép
lnd

Ind,

szerintem ösztönből csinálja. Egyébbként nem híznak el a babák.Ez a folymat amit a fiadnál leírtál olvastam korábban, hogy teljesen normális. Mármint a súlyra gondolok itt. Kerifiam is fél évesev volt 8 kiló. Szóval ha a kiscsaj is így lesz akkor ne csodálkozz meg nem parázz. A természet mindent megold.
Ez most keményen fog hangzani lehet, de közeleg az idő amikor már majd tudja a baba, hogy mit követel. Most szerintem ez nem tudatos. De előbb utóbb az lesz. Próbáld meg már most a kiságyban altatni. Kerigyerekemmel is ezt csinálta az anyukája most 9 hónapos de nincs egy perc nyugta sem y gyerektől. Ja és mindíg velük alszik ami nem jó ugye, mert félsz, hogy rágurulsz. Nem tudsz mélyen elaludni. Én már tudom, hogy nem teszem be a nagyágyba majd Mátét, mert hamar rájön a kis huncut, hogy milyen jó az.

Bocsi lehet, hogy hosszú lett. Remélem nem bántottalak meg egyetlen szóval sem. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hasfájás: már akartam írni, hogy ezekkel a hasfájás csillapítókkal is óvatosan kell bánni. Az Espumisan napid adagja a csecsemőknek 1x25 csepp!!! vagyis ezt a 25 cseppet kell elosztani a hasfájósabb időszakokra. Ha esetleg akár az édesköményből , akár minden másból az előírtnál nagyobb adaghoz jut, akkor az ellenkezőjét váltja ki, megint csak fájni fog a poci.
Milán megfingatták ezek a szerek :lol: Aztán úgy adtam neki, hogy evés előtt 4 csepp, majd evés után is. Ez vált be a legjobban, aztán már nem is kell adnom neki.

Szóval ha tejszaporítóban is van pl. édeskömény, és anyuci issza mint a gép, mert azt szeretné,hogy teje legyen, lehet, hogy az már a baba hasijának sok.
A Greap Water-ből is ki kell tapasztalni az adagot, nem biztos, hogy az előírt adag kell a babának.

Gyerekek!! Nektek hogyan megy az altatás? Etetés, büfizés után ha nem alszik,akkor ti mennyi ideig hagyjátok fent? Nálunk úgy van, hogyha minden rendben és nem fáj a pocóka,akkor nézelődik, pöcköli a játékokat. Az etetés utánkb. 1-1 1/2 óra múlva nyöszörög, néha ásít is. Ilyenkor beteszem az ágyába. Persze rázendít, hagyom sírni, majd 15 percenként bemegyek, teáztatom és kicsit ringatom , eddig még így mindig bealudt. Ti hogyan csináljátok?

Együttalvás: háát, nekem is az a tapasztalatom,hogy a kiskrumplik nagyon hamar rájönnek,hogy mi a jó nekik. Jelenleg Milán velünk alszik egy szobában, és azt tervezzük,hogy 1 éves koráig itt is marad. Mondjuk a különszobáját még meg kell teremteni. Vinit is kb ekkor tettük a szobájába, és egészen jól megszokta, szerette. Mondjuk hozzá nagyon sokáig, sokszor fel kellett kelni.

Ciciváltás-szopizás: azzal a cickóval kezdeni a következő szopit, amivel befejezted az előző etetést. :oops:
Vendég

Hu csajok vegem van
Egyre nehezebben megy ez a kakilas.Normalis dolog hogy reggel 6-tol este hatig sikerult csak kakilnia es addig egesz nap bombolt.Ossze vissza delelott alud egy oracskat,delutan pedig 2-ot.Harmadik rasegiseggel sikerult vegre megkonnyebulnie.Mit csinaljak? Kép Kép

Kép

Kép
marcsitita

Marcsi: hőmérőzés??? Én a végén már ott tartottam,hogy felíratok a dokinénivel kúpot
Vendég

Hat az csinaltam,de csak harmadszorra indult be neki.Szegenykem.En meg ilyet nemlatam elvolt kekulve a szajacskaja korul.Annyira sirt,hogy mar en is sirtam vele

Kép

Kép
marcsitita

Na, közben fürdettem-etettem-altattam....2 akaratos kispasit!

No, Marcsi! Milyen állaga volt?

Én adtam cukros teát is, de nálunk nem vált be. A dokinéni azt mondta, hogy adjak neki csak kamilla teát. Ill. az egyik ismerősömnek írtak fel valamilyen cseppeket (laveolac vagy mi) és ez rendben tartja a kakit.
Vendég

Blongyi, kaja után altaás fél óráig, neged óráig pocakon, mellkason, beájulás és aztán kiságy, majd bömbölés 15 percig, hagyom és elalszik, aztán kl fél7kor nyávogással!
Vendég

Lafi: Ti,hogyan csináljátok? Etetés előtt szokott játszani? Aztán eszik, és utána altatod?
Mert igazából attól félek, hogy ahogyan erősödik a drága, egyre hosszabb ideig fog sírni, vagy hagyja,hogy lötyögtessem a popóját :lol:
Mondjuk igazából úgy sem tudom megváltoztatni, ha nem akar aludni, akkor megfeszülhetek nem fog! :roll:
Vendég

Irigykedem ám azokra, akiknél le lehet deffiniálni az alvást!
Nálunk ez annyira változó!

1. Van, hogy kaja után büfi, ájulás, aztán kiságy és ott szunyál, fel sem ébred. Ez a legritkább, sajnos :)
2. kaja, büfi, kiságy (ezt mindig kipróbáljuk:), ahol nézelődik és elalszik
3. a 2-es pont vegyítve azzal, h nézelődés után kéri a cumi és elalszik
4. nem marad meg a kiságyban, kiköpdösi a cumit, majd sír, ezért kivesszük és ringatjuk, aztán egyszer csak elaszik, ezután kiságy és ott vagy felébred vagy nem :?

Persze ez attól is függ, h milyen napszak van, mert napközben, ha látom, hogy éber, jókedvű,akkor énekelünk, 'beszélgetünk' kaja után és utána van csak alvás kb. 1 óra múlva, amikor már ő beájul.

Evés: nálunk is sűrűn beájul a cicin, ezért többszöri büfiztetés és ébresztgetés beiktatása szükséges. Kb. 2-3 alkalommal kell visszatenni a cicire, a végén, amikor már nem éhes, akkor csak párat szippant majd már csak cumizgat és elalszik. Ez kb. 35-40 perc leforgása :( Ja és ha utána felébred, akkor ő is tátog, de olyankor már nem teszem vissza, mert az már szerintem is csak ösztönös.

Lego: mi ez a könnycsatorna átfúvás???

Konkri: tényleg tejet kell a szemébe cseppenteni?? Sosem hallottam :shock: Ja, egyébként anyum is mondta, hogy ők adtak un. feles tejet,tehéntejet hígítva nekem, amikor már anyának nem volt teje, mégsem lettem tejallergiás. Kicsit rosszkedvűnek tűntél ma, vagy csak én gondolom?? Egyébként az anyaság tényleg nagyon fájdalmas tud lenni időnként, de máskor meg gyönyörűűű!

köztünk alvás: én direkt nem teszem közénk, félek, h rákap, mert nagyon hamar kitapasztalja, h mi a jó! Úgy vagyunk, mint Blongyiék, velünk van egy szobában az ágya, és 1 éves kora körül tervezem, hogy külön szobába kerül, de addigra azt meg is kell csinálni.

Házimunka: én mostanában napokig tologatok dolgokat :( Ma akartam vasalni, nem jött össze... Tegnap főztem, de elég sokáig tartott összerakni egy fránya brassóit :evil: A takarítás sem mindig megy, Marci határoz meg mindent. Ez van csajok, lejjebb kell adni és kész, mostmár nem a házimunka a legfontosabb!!!
sagi1

17 óra kaja, anyatej és d vitamin, aztán nincs alvás, játék van, aztán egy kicsit bealszik miközben eszünk, aztán üvöltés, mert felébred, akkor játék, zene, dalok aztán 20.30 fürcsi és pancsi , aztán 20.45-21.00 alvás, a pancsi fárasztó, majd 21-22 kaja!és bealvás pocin büfi közben, majd kiságy, üvöltés , majd elalvás.
Vendég

Lego, mert mi a gond???mert mi könnymentesek vagyunk, a doki azt mondta, most még egyénenként változó, a lényeg, hogy vizes a szem, de én még nem láttam könnyet mégha üvölt is, és aggódok....
Vendég

Sziasztok!

Még mindíg nem indult be a tejem, 20-akat tud szopni a balból, jobból meg 0-t. Úgy szív mint a porszívó,azt hihetném 100 erre 0.

(ja be is alszik az illúzió kedvéért). Igényeltem anyatejet és szerencsére kapunk másfél litert 1 hétre ami nem sok de azért jobb mint a semmi. Sose gondoltam volna,hogy kérni fogok,mindíg idegenkedtem ettől.

Aki tépszeres az teljesen tápszeres közületek vagy anyatej+táp?
A tápszer okozhat szorulást (Milupa) vagy hasmenést vagy hasgörcsöt jobban,mint az anyatej??

Voltam egy 78 éves kézifejő néninél is :lol: első alkalommal 130!-at tudott lefejni össz tőlem, ma 60-at,de legalább nem csomósodik be a mellem.
Bőgve!hívtam fel,hogy nincs tejem! Annyira röhej ez is.Mindíg azt gondoltam,hogy ha nem lesz nem lesz, a barátnőimet is én vígasztaltam,hogy szarják már le, erre 2 napig bömbölök.
Azt mondta a védőnő,ez természetes,mert azt gondolja az agyam,hogy képtelen vagyok táplálni az utódom.

Megpróbálok mindent de ha nem nem. Pedig akkora a mellem mint a ház. Tök röhej!!!

Szerintetek,hogy mikor adom a tápot az mindegy vagy kössem napszakhoz? esetleg este? akkor elvileg tovább alszik,nem?
ndombi

Ndombi, jó tanács, mert ugye nekem sincs tejem. és én is igénylem a gyűjtőből. mivel ez nem sok tej, amiket kapsz, ne használd fel gyorsan, kösd napszakhoz, ez nálunk a déli és a délutáni evés. ezzel érzi a gyerek, hogy ez a kaja más és majd a hozzátápinál is tdni fogja, hogy a déli kaja és az uzsi más , azt máshgy kell enni.
a többi napszak táp!!!!ne keverd őket, mert szoktasd rá, hogy anyatej az anyatej, a többi táp!

a gyűjtős tejről.

üvegben kapod, ez jó a felbontás után 2 napig, ne keverd a tejeket, inkább külön add ha épp fogyóban az egyik. ha nem bontod fel, kb 1, 1.5 hétig hűtőben kitart. ha felmelegted, és marad, sajna ki kell önteni, így mi mindig csak kicsiket adtuhnk, és ha elfdogyott inkább plusz melegítettünk még.

kérdezz bátran, ebben otthon vagyok sajna.
Vendég

Hú, lányok, csak ezt az oldalt tudtam visszaolvasni, de ez atom-káosz.... hogy bírjátok???????????????

Írhatom, nálunk mi van?? Csak jókat tudok írni. Meg ne utáljatok!!!!
mentségemre, az első két gyerekkel én is hasonlóan voltam, Mint Ti most!!!

Jelentem, Panka még mindig alszik éjjel, igaz mellettem, ami valóban nem túl kényelmes, de nekem ez a kisebb rossz, mint éjjelente felugrálni. A középsőhöz így is kell, majd minden éjjel menni...

Továbbra is anyatejet kap Panka, tejem nem több. Három hetesen kerek 4 kg a kezdeti 367o g-ról, védőnő szerint jó. Amíg Panka jól van, addig nem hagyom magam paráztatni. ja és egyáltalán nem hasfájós!!!! Kakii is teljesen jó és gyakori.

ha egész nap dajkálós Panni, akkor egész nap karon van, ha lehet hívok segítséget, mert váltva könnyebb. ha nincs segítség akkor kiborulok én is, de legalább tudom, hogy nem minden nap ilyen...

Kitartás Nőcik!!! Úgyis hamar felnőnek!!!

Zsu

Zsuzska/2oo4.o1.o8. Petike/2oo5.11.o5. Panka/2oo8.o1.1o.
tothzsu

Helloka!

Tothzsu: már miért is utálnánk???? :lol: Max. irígykedhetünk. Bár úgy gondolom,hogy nekem sincsen okom a panaszra,mert éjjel 3-kor kell egyszer fel...szóval...

Viszont most nem tudom,hogy mi van vele??? Szegényke alig alszik és sírdogál. Csak anyun jó :roll: Vagy a szelet is érzik ezek a kisbabák?
A kutyánk sem jön ki a házából, csak az orra van kint. Azzel meg lát ugye, nincs nagy baja.
Vendég

Hahó Csajok!

Tényleg jó nagy a káosz és a pánik :).

Hizás: a lényeg, hogy hizzon, az, hogy heti 10 dkg-t vagy 25-öt, tök mindegy. Azzal sem tudsz mit kezdeni ha keveset hizik meg azzal sem ha sokat, főleg ha csak anyatejes. Ha éhes, nyilvánvalóan adsz neki enni, nem? Ha meg nem fogadja el (mint Boti) akkor ha fejre állsz sem fog enni többet.

Altatás: nappal kendőben van (bár volt olyan, hogy lekéredzkedett! a saját akarat már látszik!!!), este nekem alszik. Én nem altatok, ha egyszre elkezded, nagyon messzi a vége, én azt látom azoknál akik altatnak. Esti szopi után lerakom, elmondom neki sutyorogva, hogy mi a helyzet és eddig elaludt simán.

Sírás: hát, mi nem nagyon sirunk, éjjel sem. Ha éhes, akkor. Én nem hagyom sirni 5 hetes koráig.

Marcsi: anyatejes a babád? attól nem lehetne székrekije, sőt tök folyós a széklet elvileg. Ha tápot is kap akkor attól lesz, váltsatok. Ha sokat sir akkor valószinűleg a hasa, ha akkor is sir ha felveszed akkor biztosan.

More milk: sztem hat valamit! gyorsabban telitődik a cicc, úgy érzem. MEnnyiségre egyelőre sztem nem lett több, legalábbis a mérleg szerint. A jobb oldaliból 50-60-at tud kienni, a balból 80 körül egyelőre. Az igénye olyan 80 ml sztem most, csak nálunk az a gáz, hogy kb 30 után bealszik majd olyan fél óra után kéri vissza és eszi ki a 30-40-et szépen lassan (mert sajna lassan jön le) kb 40-50 perc alatt. Ez nappal nem is zavarna, de éjjel nagyon gáz, pl tegnap 11-től negyed 1-ig evett :( meg meg 60-at. Utána adtam neki 30 ml tápot, simán benyalta. És ezzel együtt felkelt fél3 után, hogy éhes :(. szóval nálunk az éjjel ennyiből még gázos, de majd remélem több lesz a tejci meg kitapasztalaom a tápot is és le tudjuk vinni 2 kajára éjjel.

Kaki az nálunk is van , napi 2-3 eddig, ráadásul imád tiszta pelusba tojni :).

Kép
Kép
normajeane

Amúgy olyan cuki, alig birta a cumisüvegből kienni a tápot :) REmélem ez igy is marad és nem lesz cumizavaros!

Kép
Kép
normajeane

Tiszta pelusba kaki! Az az igaz!!!!! :lol: Tegnap etetés előtt peluscsere, kaja közben hallom,hogy rotty, na akkor inkább a büfivel egybekötött peluscsere,mint telishassal, aztán kibukja nekem.
Ok. Etetés folyt.köv. megint hallom,hogy rotty :wink:
Ilyenek ezek a pacákok!

Ja, mi nem tudunk cumizni....

A másik ami engem kicsit zavar. Kaja közben olyan erővel akarja fogni az üveget, hogy simán kilöki a szájából. Ettől csak az a rosszabb amikor ökölben van a keze és püföli az üveget.
Vendég

Csajok!

Én most elkezdtem 'szakirodalmat' olvasni, kölcsön kaptam a Suttogó titkai 1. című könyvet. Eddig elég jónak tűnik, remélem el tudom sajátítani, vagy ha nem is teljesen teszem magamévá az eszmét, de legalább tudok belőle ötleteket meríteni.
Olvasta már valaki ezt közületek??

Tothzsu: tényleg nem utálhatunk téged a kis angyalkád miatt!! Miért is lenne az jó?? Inkább csak irigy-irigy-irigy :lol: :lol: , bár többnyire azért nekem sincs okom panaszra... (kopp, kopp, kopp)
sagi1

S Ági! Köszi! Nem volt rossz kedvem - se jó, se rossz... legalább nem depi :) Majd lesz nap mikor mi is kirobbanó formában fogonk örülni, nevetni, takarítani, játszani... :) tortát sütni az első szülinapra :) Úgy is a január pangós hónap, majd mi fellendítjük a cukrászdák forgalmát és kari után fogunk vásárolni nagy ajándékot a gyerek szülinapjára! :wink:

Én most próbálom az ágyban levesést neki, mert letettem és 5 percenként két percig sír, de hallom, hogy nem fáj semmije, nem keserves. Ő is elég sokáig szopik, nem is tudom hogy fogunk elmenni hallásvizsgálatra... ott tuti nem fogok 1 órát szoptatni... viszem inkább cumiba.
De én így el se tudom képzelni, hogy hogy lehet bárhol szoptatni ha ilyen sokáig eszik.
konkri

levesést=letevést :)
nem jött be. :)

Kivittük babakocsiba, naná hogy kifúrta a kezét a cucc alól, naná hogy elaludt, de most azt a taktikát alkalmazom, hogy behozás után hagytam a kocsiba, persze a paplan halom nélkül... :), megvárom míg felébred, mert ha kivenném csak friss lenne tőle azt persze hogy nem aludna.
konkri

megtudakoltam h mibe lehet lefagyasztani tejet: gyogyóban lehet kapni zacsit erre a célra!
Tudom nagy munka ennyi tejet összeszedni, de én próbálkozom. ha egy nap nem jön össze egy adag pluszban, akkor megy a lefolyóba :(, de egy már van a fagyasztóba hál istennek! Bár milyen szütymögős és keserves, azért én próbálkozom a gyüjtögetéssel - pedig sose voltam egy spórolós fajta :oops:
+ nagy reményt fűzök a more milkhez... has zedem majd akkor talán könnyebben fejek.
konkri

Sziasztok!

Még egészben.

Konkri,

szerintem a patikában lehet kapni. De vigyázz , mert most másmilyen sűrűségű a tejed, mint majd egy hónap múlva. Így ezt már nemnagyon fogod tudni felhasználni két hó múlva mondjuk. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak titeket, 3 fiam van, a legkisebb jan. 24-én született 3740 g és 53 cm-vel.
Nem irtam eddig, nem vagyok az a "kitárulkozós" fajta :oops:

Látom sok a kérdés, gond a szoptatással, gondoltam segitek... mindenképp olvassátok el a La Leche Liga cikkeit, ajánlásait:
(nem reklám, sosem hivtam öket, véletlenül bukkantam rájuk a neten)

http://www.lll.hu/main, ezen belül pedig föleg a http://www.lll.hu/fuzetek

Nekem rengeteget segitett az elözö babámnál, 10 naposan majdnem tej nélkül maradtam, elkezdtem tápszerezni, aztán a LLL oldalak adtak eröt, hogy higyjek magamban és hogy kb 2 héten keresztül folyamatosan (értsd: fél óránként) fejjek..az elején csak pár cseppet sikerült, max 10 ml-t a két mellböl összesen :( , aztán egyre többet, amig teljesen helyreállt a tejtermelés. Végül 10 hónapot szopott a fiam :lol:
Remélem segithettem, ha már ismeritek, akkor pedig bocs :roll:

Jó babázást és sok tejet kivánok nektek!
Üdv. Elmo :wink:
elmoelmo

Helloka!

Na, nálam ma van az őrület. Reggel 6 óta megy a műsor, eddig bírtam.
Már 3-szor kaptam sírógörcsöt. Most letettem az ágyába, és sír...kész vagyok.
Tegnap olvastam Vörösbegy blogját, szóval most nálam ma dettó a helyzet. Legszívesebben kiszaladnék a világból, már nem bírom hallgatni :cry: Ma össz. aludt vagy másfél órát, enni nem akar, kaki megvolt. Eddig ha felvettem elaludt, én kerek 10 percet voltam ágyabn, hát köszi ezt is.
Most már a karomban is tekereg, letettem, most vagyok ki. Csáááááá
Vendég

és még valami....

Kisebbik fiam folyton a mellemen volt, hol óránként, hol 2 hól 3 óránként szopott, éjszaka pedig velünk aludt, mert könnyebb volt csak odafordulni, mint 10-szer kiszökni az ágyból...ennek ellenére nem lett túlsúlyos, nem lett felkapatva, 10 hónaposan átaludta az éjszakát (teljesen magától) a saját kiságyában, azóta sem eszik vagy iszik éjszaka....
Szóval hallgassatok az ösztöneitekre, tegyétek nyugodtan mellre, ahányszor csak sir...vagy éhes, vagy csak anya-igénye van, de nem árt neki..
Én most is igy teszek, bár 2 gyermek mellett nem könnyü...de megéri, higyjétek el... ugye tothzsu? :wink:

még egyszer bocs a beszólásokért :roll:
elmoelmo

Jajj Blongyiii,nem irigyellek!De nyugodj meg! Nem csak a baba miatt,miattad is!Tudom,könnyű mondani!Esetleg nem tudsz sétálni a levegőn 3 saroknyit???Addig apuci hallgathatná a sírást! :?
Ez a hülye szél-eső miatt is lehet rossz napjuk a babáknak....

Nálunk az éjszakák-esték húzósabbak.NEhezen alszik el este,félóránként cicizik én meg merülök,de éjjel csak 2x kel(fél2kor és fél6kor).Elég jó,szerintem...persze legtöbbször mellettem van reggel már,ezért bírja eddig...

Lafi
A könnycsatorna elzáródás elég gyakori már 1-2 hetes korú babáknál is. Arról veszed észre,hogy csipásodik,összeragad alvás után a gyermek szeme.Ha ez szemcseppre se javul,illetve 2 hónapos koráig többször is megjelenik akkor kell menni átfújásra-mosásra,ami pár pillanatig tart csak,a babákra semmilyen hatással sincs (max az,hogy lefogják),a szülőket jobban megviseli.

Csajok,már írni akartam,hogy vigyázzatok a hőmérőzéssel!Könnyen "hozzászokik" a baba,végbél záróizma sérül és későbbiekben a reflexes székletürítést befolyásolja. Oké,hogy elvétve hőmérőzünk,de ne csináljátok minden nap. :roll:
Remélem senkit nem bántok meg,nem akarok okoskodni. :? :roll:

Konkri
Kéééérek képet a hintáról.
:wink:
Miénk is elég gyors,még csak 2x próbáltuk 5 percre...elég törékeny hozzá Hédi....

Ma kimozdultam....vásároltam apával,csajokra a sügornőim vigyáztak.Hédi végigaludta a másfél órát,meg utána még egyet. :D :D
Vendég

Sleepin: nekem azt mondta a védőnő, hogy egy 120-140-170g után 4órát azért érdemes kivárni a köv. etetésig, mert küldönben attól fog fájni a hasa, hogy nagyon feszül neki.

Székrekedés: próbáltátok már, hogy olyan kaját esztek ami titeket is meghajtna? Paradicsomlé, szilva stb....állítólag ezek is segítenek.

Kaki: nekünk eddig 1 pelusban nem volt csak kaki...de az pont fürdés előtt volt és akkor szoktunk tornázni...hát torna alatt jött rotyi :lol:

Alvás: eddig Maja is közöttünk aludt, de tegnaptól már a saját ágyikójában és semmi gond nem volt. Egyszer ébredt fel enni aztán szépen aludt tovább.

Én próbálok kialakítani amúgy egy napirendet....pl., fürdés úgy este 7körül, aztán kaja, alvás, 11-12körül peluscsere,megint kaja és alvás...hajnal 4körül kaja, alvás....reggel 8-kor kaja....szóval mi úgy 3-4óránként eszünk....
Most is ettünk 4-kor és már alszunk is....
Lekopogom, de eddig csak 2x volt hasfájós éjszakánk....szerencsére jó nagyokat tudunk durrantani :lol:

Tejserkentő: én semmilyen teát nem iszom....maradok a köményes tojáslevesnél és figyelek arra, hogy egyek még ha nem is kívánom

Étvágy: ahogy Konkri is írta, nekem sincs. Viszont muszáj enni, úgyhogy eszem....ma főztem zöldséglevest, fasírtot, zacsis krumplipürét, kukorica salátát...ettem 1tál levest és 1 fasírtot...viszont bevallom nassolgatok, vmiért nagyon kívánom az édességet...lehet,hogy abból van energiám főzni, mosni, vasalni, takarítani....sőt, ma 2 szopi között elmentem vásárolni is. Persze ezt nem tudnám megtenni, ha nem tudnám, hogy Majus ha elaludt akkor úgyis marad és szinte semmi nem tudja felébreszteni.

Tej, szopi: nekem egy mellből ki tud szopizni 170-et és utána már jó puha és csomómentes a mellem, így én a köv. szopinál a másik cicit adom

Mérlegelés: eleinte szinte minden kajálást lemértünk, de most már tudom, hogy 20perc alatt szopizza ki azt ami kell neki....ha csak 10 percet szopizik és bealszik és nem tudom felébreszteni akkor tudom, hogy miután leteszem alduni egy félóra, óra múlva felébred és kajás lesz, akkor szoktam adni még neki.

Na most hirtelen ennyi...

bingii

Lego, Pandi :

Az urtica urens 5ch illetve ricinus communis 5ch nevű homeopátiás bogyókat levadászták nekünk sikeresen, érdekelne, hogy hogyan kell szedni és kell-e egyáltalán ha van tej (hogy ne fogyjon, serkentés miatt). Előre is köszönjük a segítséget! (sajnos Ajsa baba ma ébredés után hihetetlenül keservesen kezdett sírni, sosem hallottuk még így, most szopizik, ezért írom én)

Üdv,

Lorcsi férje

KépKép
lorcsi

Bingii: irigy-irigy a sok tejcire!

Blo: vajh miért sír??? nincsen kendőd?

Ma én is türelmetlenebb vagyok :(, most átpasszoltam apának a bébit mert a kendőben azért reklamált, mert leültem :evil: . Én megértem, hogy az agyfejlődésükhöz kell a mozgás, na de egész nap?

tothzsu: lehet félreértettem, de eddig azt hittem egyáltalán nincsen tejcid hanem úgy kapod a tejtestvértől. Ezek szerint vmennyi van?

Istenkém, ha 20 perc alatt kiszopizná ami kell neki, az de csodás volna, akkor dőlne a lé, az annyit jelentene. Sajna mi még mindig küzdünk, van tejci de elfárad és igy 3 részletben kb 60-70 perc amig jóllakik. Ez egy agyrém, komolyan.

Kép
Kép
normajeane

Urticaból napi 3x5, a másikat nem tudom

Kép
Kép
normajeane

[quote="normajeane"]U írta:normajeanerticaból napi 3x5, a másikat nem tudom

El kell szopogatni ugye?

KépKép
lorcsi

Brigi
Tényleg szerencsés vagy tejcsit elletően...meg amúgy is.Majus nagyon jó kislány.:)

Lorcsiék!!!
Én az így szedem: urtica napi 2x5 bogyesz (reggel-éjjel), ricinus 1x5 (ezt ált du vagy este veszem be).

Norma
Kitartás!!!!
Vendég

Lego: hát azt hiszem tényleg nem lehet egy szavam sem. Kopp-kopp-kopp...el ne szóljam magam :) Hogy megy az evés nálatok?

bingii

Nem tudom ki kérdezte, de Bingii a tej nekünk bevállt a szembe. Szopi után nyomtam pár cseppet a szemébe és nem hazudok, másnapra jó lett a szeme!!! Megszereltem. Hiába kamilláztuk előtte, a tejtől másnapra jó lett.

Legus: küldöm a képet, ha benne lesz kisbéka és eszembe jut a fényképező is (de a vakut nem csipi:) )
konkri

Én sem tudtam, hogy hogyan kéne leírni :D
Utánanéztem: méredzkedni....

Egyébként ti hogy álltok a régi ruháitokkal? Rajtam még 5kiló van és fel is jönnek a gatyák, de begombolni nem tudom....pedig simán voltam ennyi kiló terhességem előtt is és akkor is ezeket a gatyákat hordtam. Mondjuk a hasam még nem ment vissza teljesen.

bingii

Konkri: köszi a tippet, de most már tegnap óta szemcseppezünk és úgy tűnik, hogy bevált. Nem akarom most már abbahagyni....majd ha... ne adja isten...lesz megint ilyen bajunk akkor viszont tutira kipróbálom ha ennyire hatékony!

Csibéről vmi hír??

Pandus?!?!?!

Vikcit láttam, hogy még egyben volt :)

bingii

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?