A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok,

HATALMAS GRATULA ZSUNAK, SZILVINEK és természetesen PANDINAK !!!
ezt nevezik babaesőnek : )))

Vikci, nagyon drukkolok ám !!

Vera, neked is, és mindenkinek aki a finishben jár...

Andi

Kép
danidaniel

Isten hozott minden aprólékot!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Pandus!

Gratulálok! Sok boldogságot, örömet, és jó egészséget kívánok nektek!

Természetesen a többi anyukának is hasonló jókat kívánok!

Christell és Klárika
Kép

Kép
christell

Sziasztok!

Nem hatott a koktél. :-( Semmi hatása nem volt. Mondjuik éjjel annyira fájt a derekam meg a hasam mint amikor megvan. Ezek remélem már előjelek.

Andi,

ezek szerint hazajöttetek. Kérjük a szülésbeszámolót! Vagy már lertad? Várjunk csak rossz a memóriám. Te voltál az aki éjjel menzigörcsre ébredt. igen megvan Okszi . :-)
Jól vagytok? Tejecske? Éjjeli alvás?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Szívből gratulálok a sok újdonsült anyucinak és kisbabának! :D Mindenkinek jó egészséget és sok boldogságot kívánunk! :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Kép

Kép
anubias

Andi,

ezek a képek vannak fennt a 2006-os topicban. Ilyen takarónk nekünk is van. Olyan jó puha. Akkor ezek szerint te ezt vitted be a koriba. Nagyon édi a babád. Irígy-irígy. én is a kezemben szeretném tartani Mátét.
Ez a földre rakható tartóka nagyon édi. Ez olyan ami rázza is a kis popsiját? Majd a hozzátáplálásnál klafa lesz. Nekünk csak sima van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Panda írt, apás szülés volt, szülésznő engedte be apát, 15 órát vajúdott, de megérte. Dorka alszik, szopizik, gyönyörű. Kértem tőle képeket,még nem küldött.este beadta a babát, aztán 5től már vele van.
Vendég

Andi!

Örülök, h. ilyen villámszülésed volt és hogy a párod is beengedték...

Vikci!
Én ma reggel az ágyból kikelve éreztem nagyon a derekam, meg mintha erősebb lenne hüvelyi folyásom (bocsi az intim részletekért)... :oops:
Melyik gyorsító koktélt próbáltad ki?

Eszter!
Nagyon édi a kis Domi! Úgy irigyellek érte.. :lol:

Ha valaki beszél Pandussal én is üdvözlöm és várjuk a képeket!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,

a gyömbéreset. Marta is rendesen a számat de nem sokáig. Pedig egy ek. igaz, hogy szárított reszelt gyömbér volt benne. Párom már a látványtól rosszul volt- Pedig ő készítette el. :-) A ricinusosat szerintem nem próbálom meg. Arra azt írják, hogy nagyon durva.
Így a fájós derekammal itt aludtam kinnt a kanapén. mÉg jó, hog yolyan matracot választottunk direkt ami derék barát. Szegény párom alig aludt valamit. Maszírozott is meg persze felébredt így. Hiába tévézett nem sikerült elaludnia.
Most is mocorog ez a kis cuki. Lefelé kéne mozogni! :-)
Remélem a héten megszületik ez a kis manó. Meg a te manód is hét vége felé amikor már mindenki gyógyulgat kezd el majd kibújni.
egyébbként olvasta, hogy van derékféjós szülés meg nem derékfájós szülés is. Te/ti hallotattok erről valamit?
A derekas az kemény állítólag.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Panda:gratulálok a kicsi lányhoz!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo

Sziasztok!

Vikci!

Nekem Petivel nem fájt a derekam egyáltalán, és könnyű is volt a szülésem, szóval nem tudom, ez csak egy a sokból!
Most viszont már pár napja baromira fáj a derekam, sokszor vannak mensis görcseim, és tegnap még pluszban aranyerem is lett :? :evil: ami soha nem volt! Szóval nem tudom, most mire számítsak majd :roll:
Drukk, hogy Máté elinduljon végre kifelé!

Vera!

Neked meg drukk, hogy hétvégéig még maradjon, okés :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vikci!

Nekem akartál írni,ugye,csak mert Andit írtál! :roll: Vagy nem? Na mindegy én válaszolok,aztán ha mégsem nekem szólt,akkor bocsi érte! :oops: Igen,ezek a képek vannak a másik topicban is.Nagyon jó ez a kis takaró én ezt vittem be a kórházba és jó hasznát vettem.A pihiszék nekünk is egyszerű,nem tud semmi extrát,csak beletettem,mert olyan jól mutat benne. :D

Csajok továbbra is feszült figyelemmel drukkolok mindenkiért,aki most szül. :wink:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Kedves mindenki!

Érdi anyuka vagyok, és szeretném eladni a kislányom hordozóját ( Pierre Cardin) , amit 4X használtunk.

Ár: 10000,-Ft

tel: 30/3100056
Kép
g.erika

jaj de gyönyörű!!! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

mármint a baba! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikci, én attól majréztam, hogy görcsölni fogok a szülésnél, na az nem volt, de Gordont "derékból" szültem. Szóval végig inkább a derekam fájt, mint a hasam. Szerintem nem volta annyira durva. Sokkal jobban félnék egy pocigörcstől.

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Sziasztok!

Még egészben. Voltam ma a dokinál jól megvizsgált. Utánna görcsölgettem egy darabig aztán elmúlt de et van. Remélemazért mostmár elindul végre. Legközelebb szerdán kell mennem. Akkor UH lesz +CTG. Ha pedig péntekig nem változik a helyzet akkor méhnak vizsgálat jó alaposan plusz CTG.
Intettem pápát Pandinak,mert ott jöttem el a kori előtt. :-)

Eszter,

bocsika tényleg neked akartam írni. Te hol is szültél? Egyre inább húz a szivem ez iránt a takaró iránt. Mert most egy rövid szőrűt tettem be plusz egy hálózsákot nem tudom melyik lesz neki majd jó.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Halihó!

Még én is egyben :-)
Ma voltam megint NST-n, minden tökéletes, semmi jele nem volt, hogy Lilike esetleg kibújna... :D
Most estefelé elkezdtem megint görcsölgetni, hát kíváncsi leszek. Most már szeretném, ha kibújna. Pénteken lenne UH+NST+amnioszkópia. Annyira nem vágyom rá, megmondom őszintén... :?
Próbálom Lilikét is győzködni, hogy nem olyan jó az neki sem, ha ott bent piszkálgatják, jobban járna, ha addig kijönne inkább....
Itt a topikban hatásos volt a riogatás a bébikben, szépen sorban mindegyik kibújt... :lol: Talán Lilikét is meghatja a dolog.

Vikci!
Drukkolok, hogy beinduljon nálad valami, ha jól megvizsgáltak, akkor bármi lehet... EGy ismerősömet a 39. héten vizsgálta meg úgy a doki, hogy 2 óra múlva ment vissza szülni... :-)
Szóval bármi lehet.
Amúgy koktélt én is ittam, gyömbérest, 2x is, de sok hatását nem éreztem.... legalábbis a görcsökön meg az ujjnyira nyílt méhszájon kívül, de az valószínű nem annak volt köszönhető. Bár ki tudja.

Vera!
Nekem egy hete erős folyásom van, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit?!

Boeske!
Ezek szerint tényleg a nyákdugót hagytam el csütörtök este, más is megerősített abban, hogy a méhszáj vizsgálattól nem lehet vérezgetés. Bízom benne, hogy tényleg az volt, ami :wink: :)

Már olyan kíváncsi vagyok Pandi Dorkájára! Remélem hamarosan kapunk egy-két fotót!

Eszter!
Nagyon édes a kisfiad! Egyébként jó kisbaba? Te hogy vagy?

Én a hétvégén már nagyon szeretnék babázni... Remélem a kis lányzó is szeretne anyucizni!!! :D :D :D

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

anubias nagyon aranyos a kisfiad!!!
Vendég

Sziasztok!

Még egyben, de tegnap már megfordult az agyamban, h. ez akár az is lehet:
Elmentünk vasalót venni az Auchanba (mert miért is ne szülés előtt romlana el az ember vasalója) és ezután este 8-10-ig már 20-15 perces fályásoknál tartottam.
Én a szorulásra Tamarin lekvárt kaptam (egyenlőre még nem használt)..
Holnap megyek CTG-re, hát majd meglátjuk...

Szerintem megint babaeső lesz a hétvégén :lol:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

vera!!
megy a drukk neked!!

vikci!
Neked is drukkolok!! :)

Ma lettem betöltött 18 hetes :lol: csak a felső vonalzóm mostanában csak nap közepén vált!

d.dodó

Sziasztok!

Ismét hazaengedett a doki. Nincsenek még fájások., :cry:

Viszont péntken már nem menekülök azt mondta, mert nem hordjuk túl a babákat.
Addig megprobálok picurival beszélni, hogy vmit tegyen az ügy érdekében. Mert jobban szeretném ha ő dirigálna a jövetelét illetően, mint a doki.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Sziasztok,

Anubias,
Gyönyörű baba :)

Vikci,
Köszönjük, nagyon jól vagyunk, kezdünk belerázódni. A tejcsivel kicsit küszködünk, nincs sok, de remélem most már jobban be fog indulni, nem adjuk fel...( rásegítünk kézi mellszívóval)...és Zsófi nagyon kitartóan tud szopizni... egyenlőre megelégszik annyi tejcivel amennyi van, hát még nem mondhatnám, hogy szépen gyarapodunk, inkább csak annyit hogy kb. stagnálunk ill. igyeszünk visszaszerezni a születési súlyunkat... amúgy azt olvastam hogy kb. 10-14 nap szokott ez lenni, mire eléri a kiindulási súlyát, addig még van pár napunk, most arra gyúrunk : ))
Alvás nagyon jól megy, 3-4 óra is menne, de inkább nappal felkeltem, hogy szopizzunk, hízzunk
Megy a drukk ezerrel

DRUKK, DRUKK, DRUKK.... lássuk az újabb babaesőt : ))

Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok!!

Csak egy gyors bekukk, mert most értünk haza...Először is mindenkinek köszönjük a drukkokat, és a gratulációkat!!!Nagyon szép Martin baba, minden rendben vele, szopizik, és sokat rosszalkodik(főleg este)!Apás szülés volt, ami nagyon sokat jelentett mindkettőnknek!!!Amint lesz egy kis időm mindent részletesen leírok!!!!

Panda:GRATULÁLOK!!!!!Majd mesélj...

VIKCI:Máté baba nem jött még ki????

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

ÍME PÁR KÉP A MI KISMANÓNKRÓL...... :D :D :D Kép Kép Kép Kép Kép

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

szemkozsu nagyon jó képek aranyos a babó (és nagyon véres :D )
Vendég

Sziasztok!

Még mindíg itthon. Ma kitakarítottam mindent amit csak tudtam. Állítólag ez az igazi fészekrakási láz. Hát egyszerre ennyi mindent nem szoktam megcsinálni. Az tuti. Mindenen csak a koszt láttam. Tegnap este azon szurkoltam, hogy nehogy megszülessen Máték a, mert még ezt akarok meg azt csinálni. Na de ez van. Most naggyjából minden kész.

Zsu,

már gondoltam rátok sokat, hogy vajon mikor jöttök haza. Meg, hogy felhívjalak-e.
Nagyon szép ez a baba. Most megint rámjött a szülhetnék. Mert ha ilyen szépségeket látok akkor kivi leszek, hogy milyen lesz Mátéka.
Nagyon hasonlít az apukájára is meg egy kisit rád is. :-) Tényleg szép. Nagyon gratulálok mégegyszer! Sok örömötöket leljétek a piciben!
Én is szülni akarok!!!!

Kriszti,

mi az, hogy nem hodórdjátok túl a babát? Ezt nemis értem hiszen a 40. hetet követően még van 12 nap. Ezekből szoktak jönni a csaszik, mert ugye a baba még lehet, hogy nincs készen , viszont egy hét múlva meg ha megindítanák készen lenne a megszületésére és szépen lezajlana a dolog.
Te a Sotén szülsz ?

Andi,

nem mondod komolyan, hogy felébreszted azt a szegény kisgyereket? Bocs, hogy így lerohanlak, de az a dolga, hogy
3-4 órát aludjon és ha felkelt akkor egyen. Mennyi időnként keltegeted? Ne vegyél komolyen, de ez az én véleményem. Csak megkérdeztelek. Okés! :wink:
Éjjel alszik folyamatosan ezek szerint ugye? :wink:

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Bchkrisz,

küldtem neked privit.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Anubias, Szemokzsu:

gyönyörűségesek a babák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép

mpatr

Vicki!

Nézem a privit.

És igen a SOTE-n szülök.
Nem tudom mert mikor rákérdeztem, hogy mivel meg hgoyan szeretnék elindítani annyit mondott, hogy majd pénteken megbeszéljük.

Kriszti

bchris

Sziasztok!

Megjöttünk a dokitól! Mikor bementem, rámnézett, azt mondta, na, ebből lesz valami, szerinte közel már a vége! Megvizsgált, méhszáj totál zárt, viszont a feje be van illeszkedve! :) A vizsgálat után már azt mondta, hogy lehet mégis találkozunk még 19-én. Most úgy vagyok vele, hogy lesz ami lesz! Még egy jó hír, hogy eltörölték nálunk a látogatási tilalmat! :D :D :D Ja, a szívhang hallgatáskor meg akkorát rúgott Eszti, hogy a doki elugrott a hasamtól :lol: :lol: :lol: és azt mondta, hogy mit képzel ez a gyerek! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szemokzsu
gyönyörű a kicsi!!

Vikci
Én kb most tartok ott mint ahol te tartottál mikor csatlakoztam... és, hogy elrohant az idő!!

Már nincs sok hátra ne izgulj! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

mi ma voltunk cukorterhelésen remélem minden rendben lesz... nagyon fáradékony vagyok mostanában... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka! Nekem nagyon bejött a vas szedése a fáradékonyságra! Bár még mindig ötletszerűen szedem, nem folyamatosan. Le is fogok csúnyán bukni, mert holnap reggel vérvétel... :oops:

Kép
Kép

mpatr

Zsu!

Tündéri a kismanód! NAgyon szépek vagytok mindketten.

Chrisz!
Majd várjuk, h. mit mondott a doki pénteken.
Én holnap megyek CTG-re meg vizsgálatra, de már ma nagyon fáradt voltam, a szomszédom szerint ez az arcomon is látszott.
Mondtam neki, h. hátha még a derekamat is érezné: mint ami le akarna szakadni, a görcsökről meg ne is beszéljünk.
Lassan ott tartok, h. lehet, h. feladom a szülésnél felállított: de jó lenne fájdalomcsillapító nélkül szülni dolgot...

Vikci!
Felhívlak este!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Én még szedem az Elevitet, mellette nem merek plusszban vasat, igaz van, hogy elfelejtem bevenni... talán ma sem vettem be...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vikci,

Elhiheted, nem szívesen teszem, de a doktornéni azt kérte tőlem, hogy napközben ne hagyjam 3-4 órát aludni, éjszaka természetesen nem háborgatom. Csak hát már a terhességnél is látszott, hogy aránylag kicsi lesz a súlya, és úgy is lett, most 2860-2900 g között mozgunk, ezért kért a doki hogy nyaggassam szegénykémet. Tényleg keveset eszik, kb 20-30 ml egy alkalommal, pedig most már tudna többet is ( kopp-kopp, csak el ne kiabáljam) szépen kezd beindulni a tejecske, csak hát eléggé aluszékony és még mindig beéri ezzel a kevéssel, ezen át kell lendülni, remélem csak pár nap és hozzászokik a nagyobb adagokhoz és követelni fogja.

Drukkolok, hogy beinduljon a szülés!

Mpatr,

Szóval a Szent Imre kórház:
Összességében véve meg voltam elégedve a szülészettel, de nagyon hamar "kidobtak", front érkezett és megteletek, így akit csak lehetett kiengedtek...
Éjjel érkeztünk a kórházba, kedves, megértő, mosolygós szülésznők fogadtak,megviizsgált az egyik szülésznő, kezdte intézni a kórházi felvételemet, a vajúdó szobába vezetett, ahol átöltöztem, majd CTG vizsgálatot végzett az egyik szülőszobában ( kb 25 perc) , ezt követően a doki is megvizsgált, amikor ez is megvolt zuhanyt javasoltak, de már túl erős fájdalmaim voltak, így apát is beengedték és a kitolási szakasz következett... a szülést követően 2 óra megfigyelési idő következett, amikor ez megvolt összepakolták a cuccomat ás áttoltak a szobába, a kicsit pedig a csecsemősökhöz vitték ( akkor mész érte, amikor már pihentél egy kicsit, nem ők hozzák)
2-3-4 ágyas szobák vannak, ill. fizetős 1 ágyasok, amikor én kerültem elhelyezésre épp nem volt teltház, 2 szobás terembe helyeztek, elég tiszta, kultúrált, nem nyomorgós, el lehet férni...
zuhanyzós mosdó 2 szobához tartozik közösen, ill. a szobában kézmosó van.
Első éjszaka ha fáradt vagy nyugodtan betolhatod a kicsit a csecsemősökhöz, hogy rendesen kipihenhesd magad, vigyáznak rájuk ( reggel fél 6-6 körül behozzák a szobádba, onnan a tiéd)
Reggel 6 körül minden nap bevágják az ajtót a nővérek, lázmérőzés, ill. második reggel vérvétel, konkrétan arra ébredtem, hogy közeledik a tű : ) Ezt követően orvosi vizit, megkérdezik hogy vagy- mint vagy de semmi különös, napközben benéz a védőnő, a csecsemősök segítenek a cicizésnél, ha igényled. Bejön a gyerekorvos is minden nap;kedvesek, kérdeznek, segítenek, mutatnak, ajánlanak...
Egy alkalommal egy pszichológus is bekukkantott, hogy minden rendben van-e, hogy vagyunk. Este 7-8 körül megint orvosi vizit, kb fél perces.
Étel: nos, reggel és este zsemle, vagy kenyér vaj és szelet felvágott, cba-s joghurt, ill gyümölcs; ebéd egyik nap sült csirkecomb volt rizzsel, másik nap valami nudli féle és barack befőtt, mindig van leves is, harmadnap választhattam A és B menü közül, de ebédre kiengedtek : )))
Fürdetés 2 és 5 között van, csecsemősök szólnak telefonon, hogy viheted a kicsit.
Jah, igen, és az elején elkérték az irataimat és 2 nap múlva hozták a kicsi születési anyakönyvi kivonatát és a lakcímkártyát ( legalább erre nincs gond)
2 ajándékcsomagot is kaptunk...Felicitas és még egy dobozt ( benne többek között domestossal : ) távozáskor
Ha reggeli vizitkor kienged a doki, és a gyerekorvos is rábólint, akkor kb 11 re megvannak a zárójelentések...
Ennyi jutott így elsőre eszembe, nyugodtan kérdezz

Andi

Kép
danidaniel

Kép Zsófi 6 napos

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Megjöttem CTG-ről, UH-ról.
A dokim holnaptól befektet a terhes patológiára, szülésig :cry: :cry: :cry: .
Azt mondta így biztos, merthogy veszélyeztetett terhes vagyok.
A méhszájról azt mondta beton keményen tartja magát, éshogy szerinte max 2 hét van hátra. Erre mondtam, h. nem bánnám, ha nem kéne 2 hetet bennt feküdni és megindítanák v.kor (erre Ő, h. egy teljesen zárt méhszájnál nem jó ha indítják :?: ).

Az Uh-on a méhlepényt II. fokban találták érettnek, iletve a magzatvíz mennyisége minimális, de gondolom ez így a vége felé már normális. Súlyra 3500 g körülire tippelték, a terhességre meghogy 38 hetes (két hete még 37-re mondták, de azóta új UH gépük van).

Hát nem tudom, kövezzetek meg, de nem szeretnék 2 hétig az egyébként szörnyű terhes patológián feküdni..

Szóval most úgy érzem magam mint a bili füle, legalább hétvégére engednének haza.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

JAvítok nem II. fokaban, hanem III. fokban érett a méhlepény.

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera! Nem ismétlem magam,az élet a vetélés után babásaiba már írtam neked!
Fel a fejjel!
Nagyon szorítok!

Kép

Kép
ibm

Vera
Tudom, mit érzel. Nekem meg hétfon kell befekudnom. Hiában lesz császár, nekem is ki kell várnom, míg magától megindul a szulés, vagy legalább 1 ujjnyira nyitva leszek. Jelenleg teljesen zárt a méhszáj, fájások nincsenek.
Vendég

Vera!

Gondolj arra, hogy mindez a baba érdekében történik.

Merre van a SOTE-n a patológia?

(pénteken megyek vizsgálatokra, lehet engem is ott fognak, felugranék hozzád ha az idő ugy engedi)

Kriszti

bchris

Vera!

Nagyon sajnálom, hogy be kell feküdnöd! Kitartást kívánok, és azt, hogy a kismanód elinduljon hamar, ne kínozzon már ezzel a bent fekvős 2 héttel! :wink:

Carpediem!

Neked is kitartást a befekvéshez, ez nagyon gáz dolog lehet. Én is azon aggódtam a Petinél, nehogy be kelljen feküdni, most gyerek mellett meg még nagyobb kiszúrás. :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki
Koszi. Én is attól félek, mi lesz a kisfiammal, míg én benn "nyaralok". Tudom, jó kezekben lesz, de nagyon fog hiányozni, még sosem voltam nélkule egy napot sem :cry: :cry: :cry:
Vendég

Vera!

III. fokú érett lepénnyel nem fogod 2 hétig húzni. Ez tuti. Én is ezért szültem hamarabb. A kevesebb magzatvíz is árulkodó. Az orvosod nem véletlenül fektet be. Azért mondott 2 hetet, hogy ne türelmetlenkedj. De csodálkoznék, ha 3-4 napnál többet kéne várnod.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vera,

Nálam is ez volt, II-III fokban érett méhlepény és kevesebb magzatvíz, ez volt hétfőn, szerdán hajnalban megindultak a fájások,
szerintem is pár nap és a kezedben tarthatod a kisfiadat, ne aggódj, nem lesz az 2 hét : )) kitartás

Carpediem,
Neked is kitartást

Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok!

Vera!
Sajnálom, hogy így alakult, de bízzál benne, hogy hamarabb beindulnak a dolgok, mint vártad!!!!

Egyébként nekem is III. fokú a lepény, kevesebb magzatvíz, de egy ujjnyira nyitva a méhszáj.
Most pénteken kell mennem amnioszkópiára, amit annyira nem várok, de a lepény miatt elővigyázatosabbak, nehogy a magzatvíz esetleg el legyen színeződve, stb.
Bár a lányzómmal is anno érett lepényem volt, tök átlátszó magzatvízzel. Szóval bízom benne, hogy most is így van.
Én attól félek csak, hogy ne húzzam a 40. hétig, mert onnantól naponta kéne járnom NST-re, ami egyenlő azzal, hogy befekvés, mivel 40 km-re lakunk a kórháztól...:-(
Sokat "riogatom" Lilikét, hogy az nagyon-nagyon rossz lenne anyának, ha ott kéne feleslegesen feküdni és várni a hatást.... pláne, hogy ott aztán nyugalom nem lenne, mindennap vizsgálgatnának, stb. Aztán nem tudom.
Esetleg az amnioszkópia pénteken megindíthatja az eseményeket, úgy tudom, hogy néha okozhat burokrepedést... bár az sem túl jó, ha előbb a magzatvíz folyik el, de akkor talán beindul a folyamat.

Boeske!
Szóval azt mondod, hogy III. fokú lepény és kevesebb magzatvíz már jelent valamit?
A nyákdugó kérdésemre is te adtál megnyugtató választ, és azóta többen is mondták - egészségügyisek - hogy biztos, hogy "elhagytam". :-)
Meg voltak elég húzós görcsöléseim is. Szerinted nem húzzuk ki a végsőkig?

Vikciről mit tudtok???

Danidaniel!
Zsófi nagyon édes kisbaba! Most már biztos fog menni a szopizás, ne aggódj, vannak ilyen kis lustizós babák, akik inkább csicsikálnak szopizás helyett... :-) Aztán majd rájönnek, hogy vagy alszunk, vagy eszünk, a kettő együtt nem megy!! :D

Nálunk tegnap este szabályos földrengés volt a pocakban, azt hittem Lilike kirúgja az oldalam és ott kibújik!
Ilyenkor normális, hogy még ennyire mozgékony??? Nagyon erőteljesen rugódozott, meg fészkalódott, szinte fájt, ma meg alig-alig akar megmozdulni is. Ez lehet valami jelzés féle? Vagy csak azt akarom hinni.....?? :lol:

További szép napot mindenkinek!
Jó baba-szugerálást!!!! :D :D

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Ma voltam a dokinál. Teljesen jó a magzatvíz mennyiségem. Azt mondta a doki, hogy péntekig biztosan nem szülünk.

Katuci,

szerintem az aminocentézis vizsglat után megszülsz. Állítólag segíti a szülést főleg ha iyenek vannak, mint amiket írtál.
Lehet, hogy előbb megszülsz, mint én. :-)

Andi,

így már teljesen érthető, mert pont tegnap olvastam, hogy a koraszülött babákat illetve a kis súlyú babákat fel kel kelteni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?