A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

[quote="kisfruzsi"]
írta:
kisfruzsiA szúró fájdalom:
engem is megtalált tegnap éjjel. Minden egyes fordulásnál olyan érzésem volt, mintha elk akarna szakadni a baloldalon a méhszalagom,

Kisfruzsi, pont ezt érzem, csak a jobb oldalon, és minden egyes mozdulatnál... :-( Azért kicsit megnyugatató, hogy vagyunk ezzel így egy páran! És bár nem kibírhatatlan a fájdalom, azért nagyon idegesítő, hogy mitől van tényleg... :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Tiszta hülye vagyok!!! Már az pocakosságom elejétől fogva figyeltem arra, hogy ne foglalkozzak semmi rémtörténettel, erre tessék!!!
Azthiszem írtam, hogy még farosak vagyunk. Tudom, hogy még van bőven ideje átfordulni, de valahol olyanokat olvastam, hogy rövid lehet a köldökzsinór.....
ennek az esélye tudom az eszemmel, hogy kicsi, de azért minden bajom van!!!!
A védőnő meg megint nem hallgatott szívhamngot én meg elfelejtettem rákérdezni, mert siettem a dokihoz utána.......

KépKép
kisfruzsi

Zorroné,

Szerintem a méhszalag nyúlása lehet, legalábbis olyan érzés teljesen.

KépKép
kisfruzsi

Kép [/img]

Kép
geni

Kép

Kép
geni

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202720457.9031.jpg[/img] [/img]

Kép
geni

Kisfruzsi
Azt nem bánom, ha "csak" a méhszalag nyúlik, de akkor vajon ez már el sem múlik??? :roll: :roll: :roll:

A fordulás miatt szerintem ne aggódj! Még bőven van ideje! Nekünk az elején (15.héten) azt mondták rövid a köldökzsinór (és én is olvastam, hogy ilyen esetben lehet, hogy nem fordul be), ehhez képest már most teljesen be van fordulva szülőpózba Beni!

Kép

Kép

zorroné

Geni,

ilyen zsiráfos nekünk is van 3 féle színben, nagyon édes!!! Meg a többi is persze!
Mi használtan kaptuk őket, illetve egyet vettem én is a turiban.
Újonnan mennyibe kerültek?

KépKép
kisfruzsi

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202720510.2411.jpg[/img] [/img]

Kép
geni

Fruzsi!
Énis alszom háton, sőt, szerintem az éjjel nagyobb részét hátonfekve töltöm. Én nagy hasonalvó vagyok, de nagyon szenvedek most, oldalt csak nehezen tudok...

Hasszúrósoknak.... nekem is szúrt most reggel megint, igy fiúk maradtak itthon, nem fogok szúrós hassal hegyet mászni velük az oviig... de már múlik. Lehet, hogy elfeküdt (em) valamit...

Magi, dejó neked! 50 nap! Bár én már a 30.hét betöltésének is nagyon örültem!!! :) Most valahogy gyorsabbnak tünik az idő múlása, hogy a bűvös hármast átléptük... :lol:

Mariann! Ha én nem vásárolnék egyedül és nem szervezkednék-rendezkednék a babadolgokban, nálunk sem lenne semmi még! Ezek a pasik úgy látszik ilyenek, legalábbis a nagy részük, persze, tisztelet a kivételnek!!! De pl. ha nem kezdek hisztibe, hogy rakja össze ezt, csinálja meg azt (vagyis nem kerülök hisztiközeli állapotba, mert szerintem ennyi is elég neki, hogy belássa, jobban jár, ha megcsinálja) akkor énis itt állnék még szétszedett kisággyal, stb.

Nekem nagyon nagy bánatom (már megint a panasz) hogy nem jön velem vásárolni. Szombaton (mint már emlitettem) elvoltunk Szfehérváron barinőmnél ágynemü+rucikért... api vitt le kocsival, Zoli szabadnapos volt, mondta, hogy ő is jön (már kezdtem örülni, hogy esetleg érdekli, mit szeretnék venni).... odaértünk, kiszállt velem a kocsiból, rágyújtott, eljött a kapuig velem, mondom neki, gyere, aszongya, menj csak... mondom, nem jössz? Erre: :evil: ha felmegyek veled, a felét nem veheted meg, mint amit egyedül igen... :evil: :evil: húúú, fel tudtam volna robbanni! Mindegy, kapja be! Két pasi volt velem, egyik sem jött fel, lefelé barinőm segitett a cuccokkal, bár nehéz nem lett volna, csak terjedelmes... mondtam is, hogy szégyelljék magukat mindketten! :evil: Hazafelé anyáékhoz mentünk ebédre, szerintetek ott megnézte, miket hoztunk? Pedig anya a szeme előtt szedte szét a ruhákat és visongott, hogy milyen édesek, meghát az ágynemü is... ezek meg pasik álltak a konyhaablakban, szivtak és járt a szájuk egymásnak... itthon sem nézte meg a ruhákat...
Tegnap este látta az ágynemüt, mert úgy hagytam, hátha észreveszi. Észrevette, vigyorgott, mint a vadalma, hogy milyen csini malackás lesz a kiscsajnak... ezt többször is elmondta, ok, tetszik neki, de nem igaz, hogy nem lehetett volna egy pillantást vetni rá, hogy ugyanmá, mire szórja az asszony a fizetésemet.... (minimális részét).... de akkoris meg egyáltalán és különbenis.... :twisted:
Vendég

Geni, nagyon cukik a ruhák... főleg a zsiráfos a kissapkával! :-) Hol ettétek őket, ha nem titok? :wink:

Kép

Kép

zorroné

Geni, nagyon édesek ezek a ruhák :D

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok Lányok!

Megvolt az uh. Babával minden rendben. 29. hetesnek felel meg.
Éééééééééééééééés.....
KISLÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Úgyhogy Szösszenet, légyszi írd be véglegesítve, hogy Boglárkánk fog születni.
Egy rossz hír, hogy a cukromra azt mondták, magas.... :cry:
Mert 7 felett van. Úgyhogy meg kell ismételni, és ha az is 7 felett lesz, akkor be kell feküdnöm a kórházba, amit nem szeretnék.... :cry:
Úgyhogy e miatt szomorú vagyok!!! :cry: :cry: :cry:
Kaptam orthopédiára beutalót, rá van írva, hogy veszélyeztetett terhesség... :roll:
Ja és a dokinál 30.000 a szülés. úgyhogy én megfogadom, nem szeretnék az épp ügyeletesnél szülni, pláne a gerincem miatt nem.

Visszaolvasni még nem sikerült, majd szerintem holnap.
Nemsokára indulok férjecskémmel árut vinni.
Legyen szép napotok!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Zorroné,

szerintem a szalagok kinyúlnak rendesen, ilyenkor csak 1- napig olyan intenzív az érzés, legalábbis remélem! Én régebben éreztem már ilyet, elmúlt 2 nap alatt. Akkor azt hittem, hogy valami fertőzés, gyulladás lehet, de a doki megnyugtatott, hogy ez bizony a szalag.
Igen én is tudom, hogy van még idő és hogy nem kell feleslegesen aggódni, de azért mégis! Anyák leszünk vagy mi a fene! Azok meg mindig aggódnak! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Ja és a fejecskéje odalent van már. Az nyom annyira... :lol:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gratulálok Ollem!!!!

KépKép
kisfruzsi

Kép

[/img] Kép [/img]

A multheti témánk hogy milyen hállóinget és hol vegyünk?
Én kaptam egész kis aranyosat az Ázsia centerben kimondottan kismama hállóing, két rejtett szoptatós nyílás van a mellrészén, és a szine is praktikus!
Volt pizsiben is! És bőven belefér a pocak is kicsit A vonalú!

Kép
geni

Lehet, hogy találkozunk a kórházban a szülésnél????

KépKép
kisfruzsi

[quote="kisfruzsi"]L írta:kisfruzsiehet, hogy találkozunk a kórházban a szülésnél????

Hááát...
Lehet.
Április 30.-at szerintem nem fogja megvárni Boglárka.
Jó lenne találkozni, nem?

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Geni, nagyon édesek a ruhák! :)
Vendég

Sziasztok!
Először jövök az uh hírekkel, aztán visszaolvasok!
Szombaton megvolt a 4D! Minden oké a babával, szívműködés, vese... norm. menny. magzatvíz, koponya végű fekvés!
súlya: 1081 gramm
HC: 25,91 cm
AC: 21,94 cm
FL: 5,43 cm
Pont ideális minden paraméter!
Kicsi drágánk éppen aludni akart, úgyhogy nem nagyon mutogatta az arcát, takargatta, elfordult! :D De azért 1-2 képet sikerült elcsípni profilból! A lába közét viszont egyértelműen megmutatta, hogy KISLÁNY maradt! (ezt mindig megmutatta eddig) Szóval, nem volt együttműködő éppen, de nem baj az a fontosabb nekem, hogy egészséges, és jól van!! :D :D

Íme Zsófink (27+6)
Kép

Kép
gabo001

Pumpóka, igazad van, picit tényleg lehetne lelkesebb.... De sajna a legtöbb pasitól nem várható el szerintem hogy elolvadjon minden egyes rugitól. Jani is ilyen. A bababoltokban 3 perc után elkezd flegmázni hogy mit kell ennyit válogatni, ő kiválaszt egyet (ami amúgy tényleg mindig a legaranyosabb, valahogy azonnal kiszúrja :lol: ) de aztán meg csesztet hogy menjünkmá. Ha meg nélküle vennék valamit az se jó, ne hagyjam ki ezekből. Most hétvégén berágtam rá, úgyhogy megbeszéltük hogy egyedül is mehetek ruhácskákat venni, ahhoz kocsi sem kell.

Kép Kép
szõlõ

Mary, gratulálok a kislyánykához!!!! :wink: Azért remélem a kórházt megúszod!

Kép Kép
szõlõ

Ollem,.

Igen én 25-re vagyok kiírva. Jó lenne, ha találkoznánk tényleg. 5 napot kell bent maradni, szóval szerintem nagy rá az esély!!!!
Az ördöghre rákérdeztél tőle, hogy mennyi lesz a szülés?

KépKép
kisfruzsi

Gabo, örülök hogy minden rendben veletek is. Nagyon édes pofija van! :)

Kép Kép
szõlõ

Mary!
Dejó, akkor marad Bogi! :) A cukor nemjó, de bizzunk benne, hogy nem kell befeküdnöd!

Gabo!
Édi Zsófibaba!!! :) Enyém Zsófi is fejvégü még mindig! Remélem, most már eszébe sem jut forgolódni, ha eddig kényelmes volt neki fejjel lefelé! :lol:
Vendég

[quote="kisfruzsi"]O írta:kisfruzsillem,.

Igen én 25-re vagyok kiírva. Jó lenne, ha találkoznánk tényleg. 5 napot kell bent maradni, szóval szerintem nagy rá az esély!!!!
Az ördöghre rákérdeztél tőle, hogy mennyi lesz a szülés?

Kisbérieknek kedvezmény van: 30.000 Ft a szülés.
Komáromiaknak: 40.000 Ft.
Akkor lehet, hogy talizunk, sőt....99,9999 %. Szerintem.
Majd vhogy egy szobába kéne kerülni!!! :wink:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nagyon nem szeretnék befeküdni egy hónap múlva....
Mert akkor tuti, hogy az utolsó egy hónapot a kórházban töltöm....és az olyan szaaaaaaaaaaaaaaaar.... :cry: :cry: :cry:
Még a férjemnek meg sem mertem mondani.... :cry: :cry: :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Ollem: gratula Bogihoz (engem is így hívnak, ezért külön örülök, hogy kislány lett)

Kisfruzsi: nekem is volt már korábban ilyen, de az tényleg 1-2 nap alatt elmúlt! Sőt, volt hogy pár óra alatt! Csak ez már a 3. nap és most már kezdek aggódni... :) Bár tudom, hogy nagy valószínűséggel feleslegesen, de azért tényleg mindig volt/van min aggódni a terhesség alatt... Meg innentől kezdve, most már mindig lesz is! :D

Ma én is megyek a cukor eredményemért, bár nem hiszem, hogy ez lenne az oka a több magzatvizemnek, mert egy hónappal ezelőtt full rendben van, de ki tudja! Majd kiderül...

De most lépek egy időre, mert valami értekezletünk lesz 10:30-kor! Most tudtam meg, hogy menni kell rá... Jobb később, mint soha... :D

Kép

Kép

zorroné

Ez jó, ez a kedvezmény dolog!!! Viszont nem vészes az ár!
Remélem nem kell kórházba menned. Mikor veszik a következő cukrot? És ha addig megpróbálnál diétázni? Nem tudom, de segíthet.

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi! Zorróné!

Ezeket is az Ázsia Centerben vettük!

Török rugik de kínaiak árulják, (egyébként a török minőség hozzávetőlegesen nagyon jó!)
Nagyon meg kell nézni viszont hogy melyik üzletben veszed mert 500-700ft árkülönbség is lehet boltok között!
3 boltot találtunk na persze a végén lett meg a legolcsóbb hely de mostmár mindegy!
1700-2500 között vannak ezek a kisrugik.
Egyébként kiságyat voltunk venni a nagykőrösi úti Bippában és ott láttam dettó ezeket és úgy döntöttem a címkéjüket olvasva hogy inkább az Ázsiában veszem meg!

Kép
geni

Kép [/img]

Ez a kiságy amit szombaton újítottunk!

Kép
geni

Kisfruzsi!

3 hét múlva kell mennem vércukorra újból.
Azt mondta a doki, hogy addig diétázzak. Nem ehetek tésztát, édességet....Na bum. ezeket amúgy sem csípem...
na jó a krumplis tésztát igen.
Betartom, mert nem szeretnék befeküdni... :cry:

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Geni,

köszi az infót. Akkor megnyugodta, mert a turiban a zsiráfos rugit (sárga plüss) 850-ért vettem. Akkor az nem rossz ár.

KépKép
kisfruzsi

Geni, tuti ez a kiságy. De a fal színébe egyenesen szerelmes vagyok 8)

Kép Kép
szõlõ

Pumpoka!

Az en ferjem is ilyen, csak O jon velem szivesen, de 1 perc utan ragja a fulem, hogy induljunk mar.
Ugyan ez a bolt.
Eljon velem vasarolni, de bar ne jonne, mert akkor nem tudok nyugodtan, mert halalra unja magat.
Ha veszek valamit megnezi, mert megmutatom neki, de tok erdektelen.
Ha Zolinak veszek valamit ugyan ez a szitu.
De ha raadom agyon dicseri, hogy milyen jo cucca van a gyereknek es milyen jol nez ki.
En mar megszoktam, legalabb nem szol bele, hogy mit veszek.
Ha megyunk vasarolni O bemegy masik boltba, mig en a gyerekeknek vasarolok.

Mary!
Hatalmas gratula a kislanyhoz!
Sajnalom a vercukrot.

Geni!
Az agy nagyon jol nez ki es a rucik is.

Gabo!
Edes a kep!

Csoppke!
En mar varom a veget, mert eleg aggodalmas ez a terhessegem.
Mindig van valami.
Most is barnazom.

Raadasul visszatertek a rosszulleteim.

Kavarog a gyomrom, hanyok, nem birom a szagokat es egesz nap csak aludnek. :shock:

Magi
Vendég

ollem! Látom nektek is maradt kislány! Gratulálok az uh-hoz! De miért kéne befeküdnöd a kórházba? Ezt nem értem. Cukor, vagy derekad miatt???? Ezért nem szoktak...

mozgás, csuklás, nyilalás: Zsófi baba elég élénk éjjel-nappal, ennek nagyon örülök! Meg sokszor kinyomja magát, vagy a talpát!!
Ő is csuklik elég gyakran, valaki nagyon jól leírta az érzést: belső finom, ritmikus rezgések, amit párom nem érez.
1-2 napja nekem is húzódik a hasam felül, mintha a szalagok nyúlnának, ill. néha meg mintha izomláz szerűség lenne...
Arra én is kíváncsi lennék hol vannak a szerveim....?? :roll: :lol:

Kevinszpésziéken én is nagyon ledöbbentem! Azt hittem már nem lehet baj!!!! :cry: :cry: Őszinte részvétem nekik! Most én is elkezdtem megint parázni picit... Zsófi cica maradjon benn még sokáig!

Pumpóka! Tök jó a malackás ágyikó!

Mi februárban akarjuk végre megvenni a babakocsit, márciusban kiságy + belevalók. Meg légzésfigyelő, mellszívó... húúú
Szerencsére ruha, törölközö, pléd ügyileg jól állunk!

pelenka: szerintem én veszek először Liberot, meg Pamperst.

mosószer: Dreft Sensitiv and baby. Tud erről valaki valamit??(kamillával, az van ráírva)
Valaki mondta a Gabit, azt nem láttam én az Intersparban.
Illetve Brendonban van az a Domol, vagy mi. (vagy Damol?)
Ki milyent vesz???

Kép
gabo001

Érdekes ez a rosszullétes dolog. Nekem is egyre szarabb a gyomrom megint! Remélem nem lesz olyan mint az elején!!! :shock: :shock: Meg már én sem eszek olyan sokat, mit 1-2 hónapja!

Ma megyek még dokimhoz is. du. 5-re. Strepotcoccus leoltás lesz, meg még nem tudom mi. Lehet, hogy uh is lesz.

magika! köszi! nektek is tök jók lettek az uh képek! nagyon édes szép kis babátok van!!!

Kép
gabo001

Ollem, gratu Bogihoz!

Pumpóka, mi nagyon sok dolgot kapunk majd, és így nem tudjuk mi fog hiányozni, ezért sem akar felesleges dolgokat venni. arról nem is beszélve, hogy manó már így is elég nagy, ki tudja mekkora lesz mire kibújik... :shock: :roll: De majd ha berendezzük a lakást véglegesen, akkor már biztosan vásárolgatunk.... :roll:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Gaboo,

Nem tudom mosóportéma engem is érdekel. Nem tudom, hogy egyáltalán fontos-e külön mosóporral külön mosni a babaruhákat???? Én azt olvastam, hogy az enzimes mosóporok a nemjók, de a foltoldó hatás pont az enzimnek köszönhető, szóval szinte mindegyikben van.....Nem elég alapos öblítésre kapcsolni a mgépet? Nekem van olyan kímélő többször öblítő progi rajta.
És az öblítő???

KépKép
kisfruzsi

Na, ma reggel sikerült nekem is hánynom egy szép nagyot... :shock: :twisted: Egész éjjel szenvedtem a sav miatt, állandóan keményedtem, még jó, hogy ma délután én is megyek a dokimhoz uhura. Még egy ilyen éjszakát nem bírnék ki, a két picur is szinte folyamatosan fent volt és rugdostak jobbról-balról (még jó, hogy két dolgot kiabáltam el tegnap: a savat, meg gergő kevesebb rugdosását...háááát, most megkaptam :( )

Mary, Gabo, gratula a kiscsajszikhoz!

Tominál is ilyen zöld lesz a fal...Ő is szerelmes ebbe a színbe :D

Kép
babyteve2

Ilyen korán már csinálják a Streptot? :shock: Nem a 36. héten nézik?

Kép
babyteve2

Gabo! Mosószerbe nem vau bele, mert én semmilyet! :lol: Vagyis alapból Dosiát használok (én teljesen meg vagyok elégedve vele) és Zsófi rucijait is azzal mostam és fogom mosni, csak öblitőt Lenor sensitivet tettem bele a megszokott Silan mézes-mandulás helyett.... de nekem nagyon bejött az illata a Lenor sensitivnek, lehet, hogy lecserélem sajátruci-mosásra is... és akkor nem kell kétfélét vennem majd, meg úgyis egybe fogom mosni a ruhákat... igy egyszerübb lesz...
Sokszor kinyitom a babaszekrényt, ahol sorakoznak a ruhák mosva-vasalva, és olyan finom babaillat árad belőle!
Úgyhogy én spec az vagyok, aki nem mos külön mosószerrel!
Én kezdek visszatérni nagyanyáim-dédnagyanyáim korához, hogy akkor sem mostak mással, mégsem lett bajunk... már a levegő is allergizál... :roll: :lol:
De én csitt.... :lol:

Geni! nagyon jó a kiságy, és igen a fal szine nekem is nagyon tetszik! :)

Mary, Fruzsi! Ingyen van a szülés ahhoz képest, amiket itt pesten elkérnek a dokik! Én Atisnál fizettem ennyit a dokinak!
Vendég

Ollem!

Gratulálok a kislányhoz!
Jó áron megússzátok a szülést, igazán nem sok amit kérnek nállatok!
A vércukrodat egy kis diétával és több mozgásal(persze ha nem megerőltető) próbáld valahogy letornázni, bár gondolom nem könnyű!
Kitartás nem lesz ebből probléma!

Gabó!
Nagyon édes a kis Zsófi, gratulálok a jó eredményekért!

Szőlő!Köszönöm a dicséreteket! De még halvány gőzöm sincs milyen színű dekorációt választok ehhez a falszínhez mivel én a bárányokba vagyok szerelmes, de minden bárányos dekoráció fehér-drapp és kék színből áll!
Talán szinesebb kéne egy gyereknek!

Kép
geni

A mosás dologgal kapcsolatban nekem is az a meglátásom, mint Pumpókának!
A kérdés már csak az enzimtartalom. De majd utánajárok!

KépKép
kisfruzsi

Tominál még nem volt mosógépem, így kézzel mostam mindent (szép volt, egy bukós kölökkel :oops: ), de semmi baja nem lett...pedig tutira nem tudtam tökéletesen kiöblíteni..és akkoriban még ilyen -olyen sensitive bigyók sem voltak...szóval, nálunk is marad az eddigi.

Kép
babyteve2

pumpóka! lehet igazad van, hogy ezt is túllihegjük!
De hát nálunk ugye első babó...

kisfruzsi! Én öblítőből mindenképp sensitivet veszek (Silan. Lenor...), vagy Gabit ha magtalálom, vagy azt a Brendonost.
Viszont mosóporral úgy vagyok, hogy babának inkább folyékony legyen!!

Babyteve! nálunk a 28. héten van a strepto. Nem tom miért!? Lehet, hogy később is vesz majd le, a 36. hét körül? Na rákérdezek erre ma!
De Pl. nálunk az elején volt vércsoport+ ellenanyag vizsg. ez oké! De nekünk a 32. héten is nézik ugyanezt! Ezt nem értem. Pedig 0 Rh poz. vagyok.

Köszönjünk az uh dícséreteket!! :D

Kép
gabo001

Az ellenanyagot és a vércsoportot nekem is már 2x nézték: 1. legelején, 2. most a 24-25. héten

KépKép
kisfruzsi

Geni, a zöldhöz nagyon jó a sárga, a narancs, de szerintem a fehér-bézs is tökéletes. Nem kell hogy hetven féle szín legyen attól mert babaszoba, a lényeg hogy harmonikus legyen :wink:

Kép Kép
szõlõ

ollem, gaboo, gratula a jó eredményekhez :)

geni, klassz a kiságy! A fal nekem is állatira bejön, ilyet szeretnénk mi is :)
Esetleg tudsz nekem egy színkódot mondani? Mert amit kis papírfecniken mutatnak, abból elég nehéz kitalálni hogy mi s lenne a jó. (Vagy ha nem, esetleg hogy milyen festék?)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?