A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gremesi! :wink:
Lehet. Most hogy belegondolok, aludt hn6-tól n7 -is. Mit is vártam, hogy majd hn 8 -kor álmos lesz???

Egyébként az utóbbi 2 hétben (kb ) Botond rászokott arra, hogy - a fürdés előtti szopi kivételével - minden evés után alszik 30 percet.
Evés után kb másfél órát bír ki ébren, után szunya. Ez íg ytök jó, mert így mindig pihent.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Szerintem én lépek aludni. Ma egy percet nem tudtam pihenni. Zsófikámmal játszottam, sétáltunk, mostam, teregettem, mosogattam, főztem... Jaj....
Jó éjt Lányok!

Ui.: Márciusban akkor legyen tali! Taknyosok és Pöttyöske gyógyuljanak meg! Írhatnátok tali-helyet/helyeket, hová lehetne menni.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Na látod, megvan a bibi!

Pusza, léptem

Kép
Kép
Kép
gremese

Sense! Néha Szeli is ezt csinálja, de én inkább úgy vettem észre, hogy ilyenkor pont, hogy fáradtabb, és nehezebben alszik el. Én is ezt teszem, mint amit írtál. Kicsit hagyom (1 percet talán) sírni, és utána elalszik a cumival.

Kép

Kép
regcsiken14

Sense! Most olvastam tovább, hogy nem sokkal előtte aludt Boti, akkor tuti, hogy az volt a baja.

Én egyébként azt szoktam figyelni, hogy amikor leteszem Szelit, és emelgeti magát, akkor nem álmos, ki is veszem, és még játszunk negyed- fél órát. Ha viszont lent tartja a buksiját, akkor 1-2 perc és elalszik a cumival. De ezt nem is várom meg, csak otthagyom a sötét szobában (nappal nem sötétítek be, hogy tudja), és behajtom az ajtaját.

Ugyanezt szoktam figyelni, mikor felébred, ha sír, és lent a buksi, cumi vissza, és alvás tovább. Ha emelgeti magát, és vigyorog, akkor kialudta magát, és kihozom.

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
Hát nálunk az nem menne, hogy otthagyom őt! Szerintem te tök jól csinálod Szelivel. Nekem nagyon tetszik a rendszeretek!

Ildikó
KépKépKép
sense4

LÁNYOK! Csak Nektek!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

ÉS A KEDVENCEM , az esküvői:
Kép

Kép
granda

Sense! Köszi, de szerintem ez kizárólag Szeli érdeme. 8)

Granda! Te egy igazi NŐ vagy!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Granda!
Húú!
Az esküvői GYÖNYÖRŰ!!!!!!!

Na de hol vannak a sportcipők??? :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok! "Kárpótlásul", hogy egész hétvégén nem voltam fórumozni. :)

Kép

Kép

Detti
KépKép
kiskolbi

jaj, nagyon aranyos Mátééééé!!!!!!! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ha anyukám ideér, és a térdem engedi, akkor holnap MEGYEK AEROBICRA!!! 1 hónapja még fájt a gátsebem :evil: , utána a térdem :( , de most újra nekiindulok!!! :P

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

A buli nagyon jó volt, Rebeka jól érezte magát és mi is a szülőkkel! :D

Sajna visszafelé rossz hírt kaptam, a bátyámat bevitte a mentő a kórházba... :cry:
Begörcsölt a veséje, most vizsgálják, hogy mi lehet a baj!

Így holnap délelőtt én vigyázok a kislányára (sógornőm influenzás, fekszik), viszont mellette nem tudok netezni, mer teljes figyelmet igényel! + az én gyerekeim.

Amint tudok jövök és beszámolok!!!

Puszi!!!

Kép
Kép
timi26

Nem bírom megállni...
Az én kedvenceim:
Kép Kép Kép
Kép

és a másik véglet:
Kép
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Regi
Hajrá, aerobic!!!! Annnnnyira klassz sport után, olyan büszke az ember magára... Sajna én ezt kb 4 éve nem éreztem (ülőmunka) :x

Sense

Tök jó lehet ez a periodikus alvás, Linda még mindig összevissza alszik délután, délelőtt 10-kor szunyál, az biztos. És mostanság örökmozgó lett, ketten is alig bírunk vele. Hasról hátra már rutinfeladat, hátról hasra 80%-os....

Nektarin
Számomra megoldhatatlan helyzet lett volna :shock: De Ti ügyesen kezeltétek, látom, már a barátnőddel is összejártok :)

Viranka
Szegényke, pici bogárka++++++

Móni

Mi is imádunk öltözködni! Hát hiába, az anyjára ütött ez a leányzó:oops: :)

Dettyk
Hegymászás :D :D Én is imádom, alig várom, h Linda üljön, húzunk a magyarországi "hegyekbe". Hátihordozót már vettem 8) :D

Kolbi

A kis távirányító-zsonglőr! Nagyon megnyerő pofija van, sztem a csajok enni fogják a dumáját :wink:

Kép
granda

K.Timi, látszik, hogy élvezi a fiad az uszit!Nagyon aranyos!

Maggie! De jó, fotók! Annyira jó, ahol ketten vagytok! És azt is imádom, amikor püföli a gépet! Jó, nagy fiaid (is) vannak, hallod-e! Kedves Gergőtől, hogy személyesen megköszönte a köszöntéseket!

Mmarica, Lincsike kis tündér!

Granda és cipómániások, plusz egy cipő mostanra:
Kép Kép

Még a korai tanítással és az öltözködéssel kapcsolatban is van pár gondolatom, de úgy rám tört az álmosság, muszály mennem aludni. Csak még adok a kutyának enni, elpakolok a konyhában, rakok a férjemnek holnapra ebédet, ........kiteregetek, bekészítek, elkészítek..... :D

KépKépKép
bongyi

Timi
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sense
Tetszenek :D :D :D

Kép
granda

Bongyi
Legközelebb a kék cipőt igényelném, de akkor is boldog leszek, ha a rózsaszínűt hozza a gólya :)

Kép
granda

Sziasztok!

Dettyk, boldog szülinapot!!!!

Juba: :lol: :lol: :lol:

Maggie, továbbra is fenntartom, hogy nagyon szép fiaid vannak :D És tényleg látszik rajtuk, hogy nagyon összetartóak.

Babaúszás:
szerintem is mindenképp kell segítség, minimum kétemberes dolog. Mi mindketten bemegyünk Dorkával a vízbe; úszás után egyikünk el kezdi felöltöztetni, addig a másikunk is felöltözik, majd váltjuk egymást. Szerintem nagyon nehéz lenne egyedül elvinni a babucit.

Íme a fotók (bocsi, kicsit sok lesz):

készülök az úszásra; Apa már belőtte a sérómat
Kép

lábtempó-gyakorlás
Kép

Kép

merülés
Kép

Kép
Kép
Apa és Lánya
Kép

mindjárt bealszok
Kép

Kép
dotildi

Granda, Sense, micsoda cipőkollekciók :D
Az az esküvői csodaszép!!!

Kiskolbi, Máté nagyon zabálnivaló azzal a hatalmas távirányítóval :lol:

Kép
dotildi

Jajj lányok!
Annyira nem tudom mitévő legyek babaúszással kapcsolatban. Pont 50 %-os vagyok. Az egyik felem azonnal vinné Törpét, a másik fele meg azt mondja, hogy nem bízom benne. a gyerekdoki szerint inkább ne. Balázs szerint sem. Bár ő rám bízná a döntést.
Sok helyen olvasom, hogy a gyermek úszuásoktatóknak égnek áll a haja, amikor babaúszás után visznek gyerekeket úszni tanulni. A kalovits program viszont állítólag nem is a búvárreflexre épít.
Eddig azt hittem, hogy Bagon is van babaúszás. Van is, de ugyanabban a medencében, amiben mindenki más van. Na ide bioztos nem megyünk. Legközelebb Budapest lenne. Felautózással együtt kb 6000 ft lenne egy alkalom. Hát ezt egy kicsit soknak tartom.
Szóval szédszakadok. Főleg amikor látom a gyönyörűséges babás uszis fotókat!!!! :roll: :roll: :roll:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Kiskolbi!
Édi Máté a távirányítóval!!! Botond is kedveli. MOndtam neki, hogyha így halad, akkor pár hónapon belül "órabuzi " lesz, mint az apukája... :lol: 8)

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense
Valóban hallani sok negatívumról is a babauszival kapcsolatban (fülgyulladás, fertőzések), de állítólag ezek nagyon ritkán fordulnak elő és a mi védőnőnk szerint jóval több van az előnyök serpenyőben.
Tényleg drága, nálunk az uram mániája és áldoz is rá (mint írtam, én csakis az ő kedvükért léptem 15 év után medencébe...) Mi budapestiek vagyunk, de Gödre fogunk járni, mert az közelebb van :shock:
Talán ez a cikk meggyőz, DEEEEEE szerintem egészséges, érett felnőtt lesz Botond a családi ellenzők okán akkor is, ha a babauszi kimarad az életetekből :D
http://www.vital.hu/themes/baba/babauszas1.htm

Dotildi
Gyönyörű szemei vannak Dorottyának!

Kép
granda

Granda!
Én is gondolokdtam Gödön. Ott is a Kalovits féle úszás van. Nekünk ugyanannyi km, csak így nem kellene bemenni a városba.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, az valóban elég borsos ár....

Nálunk a gyerekdoki szerencsére támogatta az úszást (rákérdeztem, mielőtt elkezdtük). Megkérdezte, melyik usziba tervezzük vinni Dorkát. Mivel ez kimondottan csecsemő- ill. gyerekuszoda + állítólag a hozzá tartozó gyerekek közül eddig senki sem szedett onnan össze semmit, kifejezetten javasolta (eleinte mi is tanakodtunk, hogy vigyük-e vagy sem).
Szerintem ez nem is igazán az úszásról szól, hanem arról, hogy a babák megszeressék a vizet, és legyen egy nagyon alapfokú vízbiztonságuk + biztos fejleszti a mozgásukat is.
És persze tök jó családi program is :D

Kép
dotildi

Kép
granda

Milyen szép cipők Granda és Sense

Kiskolbi Mátéka csúcs. Azzal a távirányítóval...... :lol: :lol: :lol:

Dotildi Dorka nagyon aranyos a vízben :lol:

Az úszás nekünk is családi program. Ez legalább fix. Ekkor, szombat de biztos, hogy nem dolgozik apa.

Timi
Jobbulást tesódnak+++++++++++++++

Bongyi Azért pihenj is egy keveset :wink: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Dotildi Ti hová jártok?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mi sem Bp-re, hanem Csömörre. Tök jó családias az uszoda.

Kép
dotildi

Maggie Elmentek már anyukádék és most kipihened magad?

Juba Te merre vagy?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Dotildi!
Csömör???????????
Mesélj róla kérlek!
Nekünk ez nagyon jó lenne! Max 30 perc tőlünk.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense, a weboldaluk www.delfinuszoda.hu
Nekem az tetszik benne nagyon, hogy nem fix időpontra kell menni, hanem egy intervallum van megadva, így nem gond, ha pl. csúszunk egy kicsit az etetéssel.
Az oktató "egyénileg" foglalkozik a babákkal: megmutatja az adott babára vonatkozó gyakorlatokat (figyelembe véve, hogy hanyadik alkalommal van ott, hogyan halad, hogyan fogadja a merülést stb), utána ezeket gyakoroljuk (tehát nem úgy megy, hogy mindenki ugyanazt csinálja). A gyakorlás közben is igyekszik szemmel tartani a babákat/szülőket, és ha valamit nem jól csinálunk, szól. Mindenki addig marad, amíg akar (Dorkánál ez kb félóra, utána már kezd fáradni). Ja, és nem kell előre bejelentkezni.
Úszópelust lehet venni ott is (mondjuk ott jóval drágább, mint pl a DM-ben); csak azt kell a babákra adni.
Mire vagy még kíváncsi?
(Jó kis reklámot csinálunk nekik :wink: )

Kép
dotildi

Timi!
HIPP-HOPP gyógyulás Neki!

Micsoda fantasztikus cipőgyűjtemények - hát akkor választok is magamnak. :):)

És hol vannak a gyönyörűséges táskák? :):)

Granda!
Legfelső sor második és legalsó sor első. :):)
Az esküvői meg csúcsszuper választás, külön GRATULÁLOK!!!

Sense!
Felülről a második. :):)

Dominikát annak idején én is vittem babaúszásra és szerencsére nekem sincs semmilyen negatív tapasztalatom ezzel kapcsolatban...

Dettyk!
Köszi! :):)

Viranka!
Azt javasoltam hogy aki ritkán jön, legalább naponta küldjön egy mosolygós arcocskát hogy tudjuk minden OK vele, ugye? Emlékszem! :):)

Jesszus micsoda memória! :):) Ki gondolta volna hogy valaki észben tartotta amit egykor mondtam. Örülök ám! :):)

Küldjek majd? :):) Persze min. kettőt... :):)

Vadvirág
Vendég

Ja igen, majdnem elfelejtettem: csuda klasszak a fotók mindenkinél, öröm végignézni!!! :):)

Vadvirág
Vendég

Viranka!
Áááááááááááááááh, na ez vagyok én... :):)

Szóval Jázminnak szoktuk néha mondani hogy Te is iker csajszi vagy ám. :):)

De nem emlékszik persze semmire és furcsálja nagyon, miért mondunk ilyet.

Dávid már 3 és fél éves volt, de hála Istennek Ő sem emlékszik a szörnyűségekre amiket 4 hónapon át Ő is átélt velünk együtt pedig...

Amikor éppen valahogy szóbakerülnek a születésük történetei, stb. akkor volt olyan is hogy finoman próbáltuk elmesélni hogy Jázmin sem egyedül volt a pocakomban és hogy egy idő után Márk Axel angyal lett, stb. de aztán leginkább jól belebonyolódtunk a beszélgetésbe. :):)

Úgyhogy inkább hagytuk és gyorsan témát váltottunk - majd ha már elég nagyok lesznek elmondjuk Nekik rendesen. :):)

Vadvirág
Vendég

Dettyk, Kiskolbi, boldog névnapot kívánok!

Kép

Meryke Bencéje, Tünde Domija! Boldog szülinapot!
Kép

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt! :D Kép

Kiskolbi, boldog névnapot!!
Kép

Dominak boldog hófordulót!!
Kép
dettyk

Kiskolbi, de édi Máté, az a távirányítós kép is, mint aki halálosan beindult valami filmre!

Dotildi, Dorka olyan kedvesen néz, és jól látom, hogy a szemei, mint a tiéd?

KépKépKép
bongyi

Kép

Bocsi, szülinapos köszöntés helyreigazítása: Dominak, boldog hófordulót!!!!

Késői lefekvés és sűrű ébredések után korán keltem, hát látszik is az eredmény! A táblázatban hóforuló után kutatva néztem a szeptemberi szülinapokat és persze a szeptember 19-én születetteket gondolkodás nélkül felköszöntöttem......

Domiak a köszöntés így is jár! Meryke bocs!

KépKépKép
bongyi

DETTYK, KISKOLBI! BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
Kép
dmaggie

BENCE, ISTEN ÉLTESSEN!
Kép
dmaggie

DOMINAK GRATULÁLOK A HÓFORDULÓHOZ!
Kép
dmaggie

Szép jó reggelt!

Bongyihoz hasonlóan aludtam(tunk) én is. Úgy érzem, vagy ezerszer ébredtem. Csak gyorsan átfutottam a tegnap estét.

Kiskolbi
Máté olya tünemény! Nagyon büszke magára, hogy megszerezte azt a távirányítót. Hogy tudja használni, nahát..... :lol: :lol:

Dotilti
Mennyire élvezitek! Látszik, hogy Dorka is nagyon szereti ezt a programot.

Lányok, Granda, Sense, jó kis gyűjtemény! :lol: :lol: Ha jól értettem, akkor ez csak a jéghegy csúcsa. :lol: :lol: Granda, az az esküvői, mintha Hamupipőke cipője lenne!

Viranka, jobbulást Mírának, kitartást Neked!
Kép

Köszönjük szépen a dicsiket. Igaz, nem túl sűrűn teszek fel képeket, de akkor ..... :lol: :lol: Bongyi, ne lepődj meg annyira, én már írtam, hogy Dávid nem mindennapi méretekkel rendelkezik. Gergő meg igyekszik követni. Egyébként már születésükkor sem voltak kicsik. Dávidot tegnap mérte az apukája: 184 cm. Még nincs 14!!!

Köszönöm, nagyon jól fogadtátok a kisregényeimet. Nem akarom én az észt osztani, vagy valami, csak érzékenyen reagálok ezekre a témákra. Nem akarok megbántani sem senkit, főleg nem kollégákat, csak egyfajta eszmefuttatás ez mindig a mai oktatásról. Nagyon sok jó tanító van, dolgozik.
dmaggie

Dotildi! Nagyon jók a képek, olyan jó látni!!! Kérünk, még, ha van! :wink:
Megnéztem a weboldalt. Azt írja, hogy 6-7 hónapos korig "él" a búvárreflex. Akkor nekünk "igyekeznünk kell", ha uszizni akarunk?
Nagyon jónak tűnik, a kis videók meg elképesztőek, mit meg nem csinálnnak a babák.
Csömör nekünk nagyon messze van, de ha oda mennénk, akkor odafelé is, és visszafelé is aludhatna a kocsiban.
És esetleg találkozhatnánk is. :wink:
Amikor kijöttök a vízből, Apa öltözteti Dorkát a ff öltözőben? Vagy ezt hogyan oldjátok meg?

Cipők: WOW!

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi! Telitalálat Mátéről a távirányítós kép!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Virágos jó reggelt!

Valahol tegnap délelőtt hagytam el a fonalat, most próbálom felvenni...:-)

Dmaggie: csodálatos a családod, és imádom a közös fotót a legkisebb fiaddal!
Amit a tanulásról írtál, azzal csak egyetérteni tudok, bár az én pedagógiai ismereteim a Tieidnél jóval csekélyebb mértékűek. A szülőket annyiban megértem, hogy elvileg jót (a legjobbat) akarják a gyerekeiknek, amit viszont nem értek, az az, hogy a szakmai tanácsokat miért nem fogadják el.
Fú, nyüszi van, folytatom majd.

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Bence Sok boldog születésnapot
Kép

Dettyk Sok boldog névnapot
Kép

Kiskolbi Sok boldog névnapot
Kép

Kép Kép Kép Kép boldog hófordulót

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok! Bencének nincs szülinapja! Elnéztem hajnalban félkómás állapotban, bocsi még egyszer!

KépKépKép
bongyi

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem egyre jobban kikészítenek a szülinapok :cry: . Tegnap este kb. 2 órát bőgtem apának :shock: , és most sem vagyok valami happy :? . Tudom, hogy annyi vagyok, amennyinek érzem magam, de azért mégis... :(

Panka ilyen volt-ilyen lett hordozóban :D :

1 hetesen :D Kép2 hetesen :DKép

2 hónaposan :D

Kép

és ma reggel, majdnem 5 hónaposan :D
Kép Kép Kép

És ez a fotósorozat abból az apropóból készült, hogy most nem áll égnek a haja :wink: :lol: ! (...annyira...)
dettyk

Domi: boldog hófordulót, Csöppség!
Kép

Dettyk és Kiskolbi: nagyon boldog névnapot, drága Bernadettjeink!!!
Kép
Dettyk: tündéri ez a kis Panka! És hogy belenőtt a hordozóba...

Granda, Sense: zseniálisak a cipőitek, Granda, az esküvői cipellődnél álmodni nem lehet szebbet! Én is nagyon szeretem a szép cipőket, de nem tudok menni bennük sajnos. Jellemző módon van két "gálacsizmám" itthon, szépek, magas sarkúak, na ebből kifolyólag hordani nem tudom őket. (Azt most ne firtassuk, normális-e, aki így vesz cipőket, mint én...)

K. Timi, Dotildi
: az uszodás képek tüneményesek! Számunkra (l. középfülgyuszis előzmény) ez csak álom marad, de nagyon jó nézegetni ezeket a fotókat.

Mmarica: Tudod, Linikére már alig találni jelzőt, olyan szépséges kislány!

Viranka: remélem, jobban van a nagylány! Meddig tarthat el a betegség? Párnatöltet: idézem: "habkönnyű habosított polisztirol mikrogyöngy" :-)

Nektarin: nagyon tetszett a megismerkedésetek története! Nem mondom, bonyolult tud lenni a szerelem...

Kiskolbi: Máté tüneményes, ez a reggeli ébredős kép az egyik kedvencem lett róla.

Timi26: mielőbbi jobbulást a bátyádnak!!!

A tegnapi vendégeskedés (a legjobb barátnőmnél, akinek egy egyéves kisfia van) nagyon jól sikerült, Ádi is élvezte. Úgy tűnik, ha Ádi teljesen rendbe jön (a sebe), heti 1 vagy akár több napot is ennél a barátnőmnél fogok tölteni, a férjem bevisz minket hozzájuk kocsival. Így mindketten "kiszabadulunk" a szokásos hétköznapokból, remélhetőleg tudunk beszélgetni, elmélkedni... Felvillanyoz a dolog![/b]

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?