A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Gabi,
+++ oda is :D

Ancsi,
:o szerintem ez nem így van, hogy mindenki frankó szopiztatásban te meg nem és nem csak magamra értem, aki nem szoptatott, hanem arra is, hogy azt, amit te végigcsináltál a sok fejéssel, hogy legyen tej, nem értheti meg az, akinek ez nem gond, mert sok tej van és a baba is elfogadja
szerintem nincs értelme összehasonlítani, senki ne érezze magát rosszul amiatt, ahogy a szopi-kérdés náluk alakult; mindenki a lehetőségekhez és alkatához képest a legeslegjobban csinálja, csinálta :D deviáns az lenne, ha direkt fosztaná meg valaki a tejtől a babáját vagy ha iskoláskorú gyereket szoptatna :lol:

Zsan,
minden okés? :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Sziasztok!

:D :D :D

Ezt én sem hagyhatom ki :wink:

Én a 3 gyerekkel 3 különböző szopis tapasztalatot szereztem...
A lányomat 6 hétig (!) sikerült kizárólag szoptatni, utána 2 hét alatt átállt a tápira :( Ennek, utólag tudom, hogy nagyon sok oka volt.
Marcinál tudatosan próbáltam ezeket kizárni, és sikerült is. 6 hónapos kora előtt picivel kezdtük a hozzátáplálást, és egész jól fogadta. 8 hónapos volt amikor kiderült, hogy Balu a pociban van, akkor még szopizott igény szerint. egy éves volt, amikor úgy döntöttem, hogy befejezzük a szopit, mert nagyon elfáradtam, és féltem, hogy mire a pici megszületik, addigra megutálom a szoptatást :( Marci szupin vette az akadályt, csak az éjszakai szoptatásokat kellett kicsit erélyesebben megszüntetni, a nappalit magától hagyta el, és én is szomorkodtam miatta...
Volt kb 4 hónapom, hogy "kipihenjem" magam.
B viszont egy óriási cicifan lett :shock: Igaz, nála én is elrontottam azzal, hogy többször csendesítésre használtam a cicit, hogy M ne ébredjen fel :oops: Viszont egyáltalán nem igényelte az egyéb táplálékot, alig evett pár falatot az anyatejen kívül, mindezt másfél éves koráig. Akkor mentem el dolgozni és hitetlenkedve hallgattam apát, hogy miket és főleg mennyit eszik Balu. Pláne, hogy amikor hazaértem rámcsatlakozott és kb másnap reggel fejezte be, amikor elindultam... Na ekkor már én is egy óriási cuminak éreztem magam és megérett bennem az elhatározás, hogy véget vetünk ennek, csak kicsit lassan és nehezen ment. Ill. addig amíg VALÓBAN azt nem tudtam mondani, hogy vége. Akkor sikerült és egyáltalán nem viselte meg B-t, pár nap híján 2 éves volt. Tehát volt 6 hét, egy év és 2 év :D

Na, most én is elmondtam a tapasztalataimat :D

Óriási pussz Mindenkinek!!!

Pocak
pocakpacni

Fibi: köszi, hogy megírtad, amit. :) Igyekszem nem bűntudatoskodni, de egyre jobban megy. Ugyanis TÜnci tényleg halálba szekál a szopival. Kb. úgy, mint ahogy Lindi írta Grétivel. Úgyhogy egyre inkább azt érzem, hogy szeretném elválasztani valóban. Biztos lesz ez még máshogy, mikor már ott tartunk, hogy akkor vége a szopinak. Akkor majd elsiratom.

Kép
Kép
tinu

- Bazsika, mostál fogat?
- Hogyne, persze!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
zuzmo1

[quote="fibi"] írta:fibis apjuk ma 20 percet vigyázott Ábelre, majd teljesen kiborult, hogy minden veszélyes helyre bemászik, és nem lehet lekötni egy helyben a figyelmét meg nyafog (szegénynek egyszerre jön a két felsö foga). és utána megbeszéltük a "problémát", és véégre megértette. és azota empatikusabb felém. aztán majd meglátjuk, ez meddig tart...

Fibi :) Én ilyenkor szoktam idézni Al Bundy aranyköpését, hogy "Isten hozott a világomban!", na ez hatni szokott :mrgreen: :lol: :lol:

Gyerekszájak isteniek!!!!! :D :D :lol: :lol: És akkor már én is bővítem a repertoárt:
Bálint este meg akarta nézni a holdat, de az nem világított az égen (a felhőktől nem látta), erre megjegyezte: "Lemerült az elem, ki kell cserélni!" Apja próbálja neki magyarázni, hogy a holdon nehéz elemet cserélni, mire ő: "Nem baj, akkor a holdat kell kicserélni!" Szóval van logikája a gyereknek :lol:

Ketteskés h.sz.-eket is köszi, akkor megnyugodtam :P tényleg nem egyformák a gyerkők, miért is lennének azok és valszeg én is lazább vagyok, de legalább nem ismétlődnek a dolgok és nem unatkozunk :lol:

Votiv :) HF: igen, asszem Te voltál a fő forrás (de remélem ez még nem plágium) :wink: Lili és a nyalóka :lol: :lol:

Fibi :) Ábelnek sok +++++++++++++ a fogakhoz!!! mi is megszenvedtük ezt a kettőt... :roll:

Ríd :) Buljatok +++++++++++++++++++++

Ancsi :) Sátorhoz gratula! :D és hogy bírtad a bújkálást?

Lindi :) Szupi, hogy jól vannak a gyerkők!! :D :D :D

Szrek :) Szakdolihoz kitartást ++++++++++

Macs :) Fülinek gratula a versikékhez!! ééédes! :D :D

Gabi :) Akkor Neked mennek a drukkok, párodnak meg bulást!!!!

Rylie :) Hurrá, hogy ilyen jól haladsz a szakdolival! :D és nyugi, JÓ lesz és kész!! (a pasi meg elmehet...) :wink: Fehéret én ált. 60-on mosom (régebben "főztem", de ezt már csak ritkán) Mondókákat Bálint is nyomja itthon, de az az érdekes, hogy a foglalkozáson véletlenül sem énekelne, itthon bezzeg :wink: :lol:

Melody :) Bulást Á-nak!! ++++

Zuzi :) Bulást Nektek +++++++++++++++++ és Pannusnak sok +++++++++++a fogakhoz is!!! A "7 pont" rulez!! :D :D A bocitejes hasonlaton meg behaltam! :lol:

POcak :) Szia!! :D Meló hogy megy?

Na jó hosszú lettem, megyek is...

Kép
Kép
denizsa

Rylie,
majd írok pü-t, köszi :D

biztatásokat is köszi :D

Ma volt Ábel másik nagymamájánál és olyan jó volt, tudtam haladni kicsit, Ábus is jól érezte magát és én is kicsit szabad voltam - hasznosan töltöttem az időt, de nem is tudom, mikor volt ilyen, hogy ennyire ki tudtam volna kapcsolni és egy dologra koncentrálni :D
Ábusnak már nagyon hiányzott apuci meg a másik nagyiék és szerintem mindenki nagyon jól járt, hogy így alakult végül ez a délután :D :D
úgyhogy mindjárt el is kábítom Ábelt, sűrű nap volt neki :mrgreen: (zenebölcsi, séta, nagyi, apuci, buszozás, vásárlás :lol: )
és megy még ugyanígy szerdán, úgyhogy van remény :lol: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szopi:
Sztem 2-2,5 évesig még elmegy nassolásnak, de a fölött én már kicsit kellemetlenül érezném magam, amikor odaszalad mondjuk a majálison, hogy mutter, dobj meg egy kilával, had menjek a körhintán és felhajtja a pólóm, szív kettőt és szalad... DE EZ SAJÁT VÉLEMÉNY!!!
Azért a Viasaton múltkor a 13 éves kiscsaj..., na, az már beteges szerintem...

Ancsi:
Ha ez vigazstal, én bénább voltam :lol: :lol:
Pont ma gondoltam erre, amikor az esti tápit itta a Réka (és közben motozott a cickómnál), hogy hogy bírtam ki az első három hónapot, amikor KÉT óránkét kellett ennie... óra csörög, szopi, mérés, tápi, fejés, sterilizálás, óra beállít, alvás...óra csörög...
De akkor kevésbé éreztem magam fáradtnak , mint most :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Ma Kornél egy órát nyüstölte Rékát, azt mondta, hogy most tök jól lehet vele dolgozni, csak a motivációval van probléma. Sajnos nem akar nagyon mászni/járni, mert úgy van vele, hogy bárhova el fóka-kúszhat... :cry: :cry: :cry: De ma csak úgy mehetett a kutyákhoz, ha mászott (támasztottam a lábát közben), jutalmul meglovagolta Szörmit! 8) 8)
Kezdjük itt a családban azt érezni, hogy valaki fentről küldte a kutyát! Zsiga is sokkal összeszedettebb lett mióta itt van, a kutya maga meg annyira jóságos, Zoli teljesen odavan érte. Ma is oda kúszott a Rékához és engedte (persze szigorú felügyelettel!!!!!!!!), hogy a szőrébe kapaszkodva rámásszon! Ez már motiváció :wink: Csak sajnos Biára nem vihetem el minden nap a kutyát :lol: :lol: :lol:

Azt múltkor nem írtam le, hogy cranión (nekem) elértük azt a pontot, amikor a "trutyi" feldolgozást elkezdhetjük. Múltkor már ment volna, csak sajna nem volt elég idő, de csüt. megyek, én leszek az uccsó páciens... Kiváncsi leszek, mert napról-napra rosszabb a lekivilágom. Me pl (ne röhögjetek) az Oscar-díj átadás bemutatóján sírtam el magam, amikor Halle Berry mondogatja, hogy tenkjú, tenkjú. Szánalmas?!?!?!?!?!?!

És Réka tud tapsolni, ez a mai tudományunk! Továbbá bővült a szókincs a hapci és hoppá szavakkal! va-vát és hammot is mondogatja néha! De a nagy favorit még mindig az apa-papa-mama. Anya sehol :cry: :cry: :lol: :lol: :lol: :lol:

nukada

na látod Szrek, mindig van megoldás :D

Tinu,
szivesen :) és kitartás meg minden :wink:

Deni,
Al Bundy-t megjegyzem :lol: :lol: :lol:
és köszi, az egyik fog már áttört felül is :D

Szia Pocak :D

na megyek...
fibi

Nuk, Zuz,
Tiveletek micsinálnak cranio-n???????
fibi

Nuk,
én kb. 2-3 óránként etettem Lencsét, de nem kellett óra, mert az ott volt a hasában :)

Szrek,
én viccből írtam azt az utolsó mondatot. amolyan öniróniával!

ha lakatlan szigeten élnék, sok éves koráig is szoptatnám (kényelmesebb), hacsak nem lepattintana a gyerek magáról :))

Votiv,
korábban kérdezted, hogy pocakos fotót teszek-e fel. hát nem! :) dehogyis! semmilyen fotót nem bírna el a net rólam!

na, itt a sátor. többen kérdeztétek, nagyon nehéz volt belebújnom, de inkább az fájt, mikor a hátamra fordultam s megnyomódott a derekam. mivel nekem is és apjuknak is kilógott a talpa, Lencse ezt utánozza mostanában. délután csak ebben volt hajlandó aludni, úgyhogy teljesen megágyaztam benne neki :)

Kép

ez meg a Hello Kitty, de nagyon házi lett :). látom már, hogy miket csesztem el, s ha előről kezdeném, a feje is nagyobb lenne, mint az igazinak, meg nem lenne nyaka... :), node ez egyedi, mert anya csinálta. a legnehezebb volt a pulcsiját megcsinálni (ami direkt kicsi, ha már ilyen dagadtra csináltam a macskát). szája meg azért nincs, mert a HK ábrázolásoknak sosincs...
Kép
ancsipancsi

Ancsi,
:mrgreen: akkor bocsi :D
Hello Kitty nagyon jó nagyon ügyes vagy!! :D
és sátor is szuper, tesóméknál is nagyon bejött, úgyhogy én is szeretnék majd Ábelnek :D melyik szobában van nálatok? tesóméknál nappali közepén kerülgetjük :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

na és még egy kis onoff :)

nálunk így megy a szopi (mivel anno én is úgy olvastam, hogy 2 éves koráig legyen neki tejcsi/tápi, így rászokott a reggeli/esti ivásra.) reggel ébredés után bevágtázott a sátorba, betakartam, s itta a tejet. annak a nagy farkú egérnek a farkával ráadásul a fülét szokta bizergélni ivás közben. (ez lehet a cicimatatás helyett)
Kép

ez meg az előbb a Kittyvel. a haját én vágtam le elől ilyen kegyetlenül :)

Kép
ancsipancsi

Nekem a hormonproblémámat próbáljuk helyrehozni, ami egyre gyanúsabb nekem, hogy lelki cucc lesz, mert a hormonszintem jó a laborlalet alapján... Sztem annyira letaglózott ez a szülés-élmény(?), hogy nem akar a lelkem (és így a testem) több babát. Férfit csinál belőlem... de tényleg... a "szakállam" lassan be lehet fonni :cry: :cry: :cry: :cry: :roll: :roll: :roll: :roll:

Zuzi meg anyukáját hozta el!

nukada

Ancsi:
Vicces, de Réka, amíg be nem töltötte a 40 hetet, CSAK aludt!!! Azt a Hban is a lelkemre kötötték, hogy két óránként keltsem fel enni!!! Onnatól aztán lassan rájött, hogy van hangja, meg van szeme, amivel nézhet :lol: :lol:
Lencsi anygon cuki, HK meg nagggyon pöpec!

nukada

Nuk,
ez nem vicces, hanem Réka koraszülött babuci volt, aki gyenge, s még meg kellett tanulnia harcolni a kajáért. Lencse meg már a kórházban kezdte az üvöltést. amit nehéz volt megkülönböztetnem, hogy a hasa miatt bömbizik, vagy a kaja miatt. úgyhogy otthon kialakult, hogy ha 2 órán belül sírt, nem adtam még kaját, így is nagyon hasfájós volt, de ha 2 órán túl, akkor gyanús volt, hogy kaja miatt rí, és akkor kapott. aztán ha 3 órán túl se kért kaját, én is ébresztettem ám, szerintem még 6 hónapos kora után is este 11-kor ébresztettem kajálni, mire rájöttem, hogy tök hülye vagyok. (csak persze előtte azt csinálta, ha nem ébresztettem 11-kor, akkor 11:20-kor, mikor anya már csicsizett, kért azért kaját :) )
és én voltam a topic egyik díszpéldánya, aki nem tudta, hogy éjjel nem kell átpelusozni, úgyhogy ha éjjel 3x evett, 3x pelenkáztam át :), szivatván ezzel magamat. viszont ösztönösen tök sötétben és gyorsan csináltam mindent, hogy ne higgye, hogy játszóházban van ;-)
ancsipancsi

Ja és nem mondtam, ma babfőzeléket fasírttal uzsonnázott a gyerek 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

nukada

Ancsi:
Nem Te kerestél múltkor Pampersös popsitörlős dobozt????
A viccest nem olyan viccesnek értettem, hanem amolyan viccesnek, érted????? :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezzel a pelu üggyel néha én is bajban vagyok, mert Réka 8-8ig alszik, ergó több, mint 12 órát rajta van a pelus...

nukada

[quote="nukada"]A írta:nukadancsi:
Nem Te kerestél múltkor Pampersös popsitörlős dobozt????

de én kerestem! lehet vhol kapni???? (azt a nagyobb zöld, hagyományost keresem)

babfőzelék majd meghozza hatását :DDD
ancsipancsi

Nuk,
de nem is pisil annyit, mint amúgy 12 óra alatt! egy jó fajta pelus ezt kibírja, Lencse is sokszor aludt ám 12 órát, még fél éve is!

na csetelés befejezve, mert széjjel vágják a többiek a fejemet :D, hogy tömöm a topict.
ancsipancsi

Sziasztok!

Hűű, Ancsi, ezt a Kittyt te csináltad? Olyan mintha bótból lenne, nagyon ügyes vagy! Sátor meg rulezz! Lencsi pedig édes! :)

Szrek, de jó,h tudtál egy kicsit koncentrálni a szdolira! Meglesz az hamarost! :)

2,5, esetleg max3 év fölött sztem is gáz már a szopi.
(Hehe, a 13,5 hósom ma össz.3x szopizott, abból 2x nem túl sokat...)
Nuk, ne izélj már, nem voltál te béna, és Ancsi, előtted meg le a kalappal, ennyi ideig fejni, erre nem lenne mindenki képes!!!
Szerintem itt már rég túl vagyunk azon, hogy aszerint minősítsük egymást, hogy ki mivel és meddig tömte a gyerekét! Szal PÍSZ!!! (Egymással és magunkkal szemben is.)

Fibi, fogakhoz++++++++!!
B suttyomban jól megövesztette a 3db rágófogát, úgy tűnik, csak a kibújás viselte meg, a növekedés nem. Tök fura,h tele van a szája! :)

Deni, elemes Hold :lol: :lol: :lol:

P meg majdnem úgy hörgött este, mint B, amikor asztmás rohama volt... :shock:
VAN VKINEK TAPASZTALATA A SPIROPENT NEVŰ GYÓGYSZERREL????
Nem merem, anniyra durvának tűnik...
É is taknyolok még rendesen. Apjuk most ért haza, és elmondta a heti programját, háát, nem sokat lesz itthon... :(
Jóéjt!
rídonli#

Ancsi, Bartók mozi helyén llévő dm-ben láttam pamperses törlő-dobozt!
Holnap megnézem,h milyen. (Nincs egy képed arról,h milyen kéne?)

Nuk, babfőzelék :D B rakott kelt zabbantott a minap, nagyon ízlett neki. (De ha éjjel nyafog, akkor tudn ifogod,h mitől.)

Na, télleg el...
rídonli#

Majd jövök olvasni később, de most ismét egy (banális) segítséget szeretnék kérni.

Melyik a helység és melyik a helyiség???? (basszus pedig mindig ötös voltam nyelvtanból)

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi,
helyIség a kicsi. pl. mellék helyiség.
Helység a nagy. pl a falu.

ha most elszabtam, egy hétig nem jövök, igérem! :wink: :oops: :lol:
zsancikant

http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=43335 innen
a helység – földrajzi fogalom, lásd „A helység kalapácsa!”; a helyiség – a zárt lakótér része.

Kép

Kép

szrekuc

Rid,
én spiropent nem adnék, de ez személyes... :roll:
de nem tom mit lehetne helyette...
jobbulást!

és Ancsi, én is le a kalappal előtted azért a rengeteg fejésért, és most majd tényleg minden sokkal könnyebb lesz! :wink:

Nuk,
sztem a Jóisten tudja, h kinek a babája nem hal éhen, ha tápot kap. Az enyéimnél jobbnak látta a ciciből táplálást. Ők biztos éhenhaltak volna, ha nekem két óránként el kell ezt játszanom hónapokon keresztül.
Te is nagyon ügyes vagy!!!!
zsancikant

Kössz csajok, tudtam, hogy rátok mindig számíthatok :)

Egyébként így tök logikusnak is tűnik :oops: :lol:

Na, nyomatom tovább a zipart :twisted:
lindicita

Lindi:
Sztem helység a pl település és helyiség a pl szoba!
De nem 100%, csak SZTEM.

Ancsi:
Nekünk van!!!!!
Ma fürdőtakarítás közben találtuk a fürdőszoba szekrényben, anyu ki akarta dobni, mert úgy is van 3 egyéb, de egyből emlékeztem, hogy valaki keresett! Úgyhogy megtartottuk!
ha esetleg Zuziék jönnek még cranióra valamikor, elküldöm velük, ha kell!!!

Ríd:
+++++++++++++++++
Remélem nem lesz semmi Pvel, "csak" köhög.
Amúgy én is köhögöm föl már 2 hónapja a szöttyöt... :roll: :roll: :roll: :roll:

nukada

Zsanci:
Ne haragudj, de te tiszta hüjjje vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ez az éhen halós magyarázat eddig a legjobb! Mától azt fogom mondani, hogy én azért nem szoptattam, mert bennem megbízott a Jóisten, hogy fel tudok kelni etetni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Most nem fogok tudni aludni, annyira röhögök!

BüszkeNuk :lol: :lol:

nukada

na, ma bnet szempontjából is érzékelhető,h NEM vagyok szalma ;-)

Most megerősítem Ríd febr.12-i hsz-ét, miszerint a Bryonia cretica nagggyon jó a mell kiürítésére!!!A csomót már az első adag bevétele után 20perccel ki tudtam fejni!!!!A második adag a szopi előtt volt: soha ennyire nem lapította még le fájdalmommentesen a cicimet a gyerkő!!!

Szopi-téma már jól kivesézetten hever előttem, ezért csak annyit tennék hozzá,h a lényeg sztem az összebújásban van, s az már egyéni,h ki meddig adja oda még a cicijét is hozzá ;-)

Lindi,
jó h a gyerekek jól vannak!És csatlakozom az előttem szólóhoz (Ruz), hogy tényleg óvatosan ezzel a nagy megerőltetéssel!!!(megjegyzem azért baromi ügyes vagy, h végigcsináltad!)
Tesódnak még sebes a cici??Mert nekem a nitricum acidum helyretette!!!És erre csak 8hét után jöttem rá :-( Plusz azt is nézzék meg sztem,h nem feszes-e a pici (lehet,h egy kis masszír is elég rögtön!), mert sztem nálunk az volt a baj, hülyén tartotta a fejét szopi közben....

Nuk,
diétás uzsi :-DÉs élen Szörmi-motiváció!

Erről jut eszembe a régóta fel nem tett kérdés:
a következőket mikortól lehet sztetek adni:
ananász,dió,mandula,kókusz,gomba ?

ANcsi,
a Te Henitéd tényleg másik fajta-hasonló lányzó!!E-nek is ilyen kis kerek feje van :-D

Deni,
AlBandy-t kösziiii, hú, de sokszor ismételt mondat lehetne nálunk is ;-)

Ríd,
barlang-terápiára kéne mennetek!!!Komolyan, nagggyon sokat segít a felső-légúti megbetegedésekben!!!

És még vmit akartam,de most nem jut eszembe :S

Kép
Kép
szelloke

Nuk,
örülök,h segithettem!!!! :lol: :lol:
És mikor derül ki,h pasid/párod/Zolid tud-e nappalos lenni????
és TÉNYLEG légy büszke!!!!!!!!!
zsancikant

és az most nagyon gáz mi,h nekem dolgoznom kéne, de nem azt teszem?????????
úúúúúúúúúgy utálom,h mindent az utsó pill-ra hagyok........grrr
hülyehülyehülye

jóéjt!
zsancikant

És én is Zsan-nak adom a pontot!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
köszii!!!!! már ezért érdemes volt Hozzátok csatlakozni :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
szelloke

Ancsipancsi!

Nekem még nem volt szerencsém Hello Kittyhez (fiús anyuka, nincs TV), és egyébként is azt gondoltam róla a képeid megjelenéséig, hogy egy nagyon csini, csak kissé elefánt lábú baba. Ha ezek után érdekel a véleményem: igazán jól sikerült ez a macsek. A hajvágással kapcsolatban már kissé árnyaltabban fogalmaznék; biztosan a szép szemeit akartad még jobban kiemelni.

Üdvözlettel!
zsini
zsini

Szellőke,
Ez a világörökséges sztori nagyon durva :shock: És tök jó, h használt az a bogyó, amit Ríd írt :)

Lindi,
De jó, h a kőcök jobban :)

Szrek,
Hasfájásra mi az infacolt használtuk. Nem tudom, h attól-e, de tényleg elmúltak a hasfájásos dolgok. Meg talán a tornáztatás is jót tehet, a védőnőm mondta anno :?
És tök jó, h ilyen jól sikerült a nagyizásos napotok! :)

Macs,
Annyira jó dumája van a csajodnak :lol: mondókákhoz is gratula :D

Ríd,
+++++++++++++++!!! Mi használtuk a spiropent, de tényleg csak p mennyiségben és rövid ideig, mert hamar rendbejött a csaj.

Gabi,
++++++++++++++++++++++++++++!!!!

Rylie,
Próbálkoznék én levesekkel is, de azt sem hajlandó megenni Adél :roll: vhol sejtheti, h az baromira nem laktató a számára :lol: Több fajta levest is kipróbáltunk már.
Kamilla szövege :lol: :lol:

Zuzi,
Bulást Nektek!!!

Nuk,
Tök jó, h Rékának ennyire motiváló a kutty :D :D

Ancsi,
HK nagyon király lett, én biztos azt mondanám rá, h bóti :) Csajod meg hihetetlenül édes :D

Deni,
Al Bundy :lol: :lol:

Zsanci,
Ez az éhenhalatos szöveg volt a legtutibb, köszi!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Szrek! megnéztem a jutúbot :lol: :lol: :lol:
testem visszakapás téma: a cicizés csak egy dolog... 8)

Ancsi! amit írtál a kórházi cicizés depiről, no pont emiatt vagyok kiakadva a szopizás felnagyításán :evil:
a Kitty-d nagyon szuper :lol: ! s csajod látszik mennyire boldog a sátrával :lol: :lol: :lol:

Ruz! pont kezdtelek hiányolni :D
Gondolom, hogy furin/kellemetlenül érzed magad, de szerintem is majd kinövi. sztem fontos hogy ne legyen nagy fenék kerítve neki.

Tinu! :D

Ríd! +++++++ nektek

Szelloke! wow :lol: :shock: :lol: .
ha Eszternek kérded akkor már mehet mind

Gabi! +++++++++++

Deni! Hold és kellékeinek cseréje :lol: :lol: :lol:

Nuk! én nem vagyok szakember, de szerintem az nem baj ha a 11hós elvan a mászással.
Szörmi pedig tünci :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barbi,
persze,h E-nek :lol: És sztem is mehet mind,de mivel eddig sehol nem mondták,hát inkább kihagyta szegény :? :lol:
Asszem egyedül a diót hallottam eccer,h 3évig ne? :?
Ja, s csak én maradtam le,h mikor fejezted be a félévet???

Kép
Kép
szelloke

Szelloke! Befejeztem, de az uccsó vizsgám nem sikerült :?
Ha jól emléxem déli gyümi másfél v két évig ne. a magok mehetnék szintén vhogy így. nem tudom te hogy vagy vele, de én másfél éves korában vhogy úgy éreztem most mán mehet ami jön :wink: 8) . (annak ellenére, hogy nekünk baromi nehezen és problémásan indult az evészet)

ja és ha mán itt vagyok, bővítem az ezoterikus gyermekélményeket. csajom azt hiszem előző hét szerda óta nem alszik délben. tegnapi próbálkozásnál egyszercsak felállt, felemelte a kezét, mintha egy gömböt tartana, s azt mondta. "nehéz. nehéz".
esténként hajnalig már nem szokott felébredni, de tegnap fél óra múlva sírva hívott. csukott, síró szemmel nyujtogatta a kezét, s mondta, hogy "tessék.tessék" (ezt akkor szokta mondani amikor ad vmit). próbáltam megnyugtatni, de addig amíg úgy nem tettem/mondtam hogy elvettem, addig csak sírt és anya-zott. miután "elvettem" megnyugodott, s visszafeküdt.
gödibarbi

Nukada!

Az egyik utcai bódénál mindig ücsörög egy csendes, szelíd kutya. Ennivalót szokott kéregetni, de ezt sem erőszakosan, csak nagyon intelligensen, a szemeivel teszi. Ma egészen megvadult, kifutott a közeli (lámpa nélküli) kereszteződésbe, ugatott, fel-alá futkosott. A túloldalon egy vak férfi álldogált, ez a kutya pedig nyilvánvalóan miatta állította le a forgalmat, mert amikor a férfi áthaladt, már ment is vissza a szokott helyére. Döbbenetes volt. Biztosan Rékának is sokat fog segíteni a kutyival való szoros kontaktus. Nekem még csak most kezd összeállni a történetetek. Nem tudtam visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat, mert a napi "termés" nyomon követése is nehezen megy.

Üdv.
zsini
zsini

Kismamás táblázat alapján (nekem ez a szamárvezető vagy mi): kivi, ribiszke, szeder, egres, áfonya, málna, eper, ananász, mangó 18 hós kor után.
Olajos magvak darálva (gondolom a dió és mandula is ide tartozik): 12 hó után; egészben 2 éves kor után.

Kép
Kép
tinu

Kókuszról nincs infóm és a gombáról egyszer valaki azt írta, hogy azt olvasta valahol ( :) ), hogy 6 éves kor alatt nem ajánlják, mert nagyon nehezen emészthető.

Kép
Kép
tinu

MINDEN KEDVES ZSUZSANNÁNAK NAGYON BOLDOG NEVENAPJÁT! :D

Zuzi, Deni, Nektek különösképpen :D :D :D És Zsugyunak is természetesen :)

KépKép
fibi

Összes Zsuzsák! (Denizsa, Zuzi, Zsugyu, esetleg Votiv :wink: és ha van még általam nem tudott Zsuzsi-nevű )
Kép

Boldogságos Névnapot Kívánunk Nektek!

macsek és Füles
macskanyu

ZSUZSANNÁKAT ISTEN ÉLTESSE!
Den, Zuz, Zsugyu, + akit véletlen kihagytam! :)

Ríd,
mondanám, hogy vedd meg a dm dobozt, de már olyan terhes vagyok, hogy nem hinném, hogy át tudom venni valaha :)). meg hol volt a Bartók mozi? (a doboz magas zöld, s a fedele rendes nyitómechanikával rendelkezik, egy pöcköt megnyomok és felugrik. és minden fajta kendő jó bele) most látom lejjebb, hogy Nuk lehet, hogy ad egyet! :)

Zsanci,
még hogy le a kalappal??? veszed vissza mindjárt, te 3 gyerekes ősanya, aki folyton szoptat, meg elfoglalt! :)

NUK!!!!
KÜLDD EL LÉGYSZI NEKEM A DOBOZT LÉGYSZILÉGYSZILÉGYSZI! ZUZIÉK NAGYON KEDVES SZOMSZÉDASSZONYÉK MINDENT ELHOZNAK NEKEM! :) és akkor az új babánál már nem szívatom magam a másikkal.
férjem már nem dolgozik felétek :(.
ha Zoli nappalos tud lenni, akkor talán sűrűbben tud téged is karban tartani. (szó szerint :D)

Zsini,
egyszerűen muszáj volt frufrut vágni, ami csak a képen ilyen rövid, mert épp fel volt túrva. életben nem olyan gáz, én sem örülnék, ha mindig ilyen bilivel körbenyírt gyerek nézne vissza rám :). még el kell döntenünk, hogy teljesen le akarjuk-e vágatni a haját, s ha igen, akkor megint visszük fodrászhoz, mert járt ám már ott is! :)

Tinu,
én is vhogy így csináltam a eperrel stb-vel, de az olajos magvak még nagyobb korában is megviselték (fosti, hasfájás). most már nem. szerintem módjával érdemes kezdeni, aztán ha minden okker, lehet nyomatni.
a gomba kitint tartalmaz, nehéz emészteni, Lencse nem is szereti, csak az anyja.

KITTYHEZ:
igazán aranyosak vagytok. tényleg én csiniáltam, de el vagyok keseredve, mert tényleg benga lett. (hiába a sok dícséret, egyre bénábbnak látom) tudom jól, hogy mit hol csesztem el. két választásom van. szétszedem, vagy újat csinálok. Lencse nem engedi a szétszedést. kettő ilyen meg nem kell. de lehet, hogy majd csinálok egy óriást neki (úgyis egy óriás Kittyfej párnát akartam), a leesés gátlója mellé, hogy ne üsse bele magát. igen, asszem ez lesz a legjobb megoldás :D
hab a tortán, hogy a hüle keresztanyja (tesóm) most vett neki egy HK-t plüssből (este hívott telón), pedig férjem megmondta, hogy nincs már újabb plüss, amit veszünk. na, én meg biztos ezért kezdtem gyártani, azt csak nem szólhatja le apjuk. :) (aki különben este meg volt lepve, azt hitte bótban vettük amit csináltam)

LENCSE TUDOMÁNYA:
már jó ideje reggel nem akar öltözni. ám, ha kikészítem a cuccot neki, magától levetkőzik, felöltözik. a felsővel mindig oda jön hozzám, hogy húzzam a fejére, de a többit felhúzza simán. tök frankó, mi? addig én Babanyetelek.

ancsipancsi

Zsuzsannáknak boldog névnapot!!!

Kép
Kép
tinu

Kedves Zsuzsannák!
BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(ugye, milyen szépen szinezek??? :wink: )
zsancikant

Ancsi,
nem az a lényeg, te mennyire látod bénának! Az a lényeg, hogy Lencsének tetszik és szereti. Egyébként meg jól eltaláltad, miért baj, hogy nem teljes koppintása a boltinak? Sztem ügyes vagy, ne edd magad ezen.... Náluk is rengeteg a plüss, de Füles imádja mindet és nap mint nap használja is őket....
macskanyu

Mi féllábszárig járunk a plüssben, és mindnek saját sztórija van, lehetetlenség megszabadulni tölük, és mindig jönnek újak is...

Ancsi,
HKitty nagyon jó! Még zapa is felkapta rá a fejét, és azt kérdezte rád: "-Ezt ő csinálta??" :D És Eszter is ilyet akar. Szóval ha még kell a babakocsi, leszszíves pár HK-t legyártani. 8)
És mi is hajat vágtunk este! És rajzoltam egy Kisvakondot, mert megirígyeltem Lencse sikerét, majd egyszer felrakom ide, életem főműve. Még apjuk is megjegyezte, hogy látod Eszter, anyád még rajzolni is megtanult. :lol:

Eszter este: "-Ha vajakit imád vajaki, az őt is imádja. Optimájis."

Éljenek a Zsuzsák!!

A Spiropenttel vagy mivel mán megint mi a baj? Mi párszor szedtük, dednek nem nőtt 3. füle, vagy csak még nem látszik.... :?

Nálunk a kuty, hihetetlen, de igaz, akkor (is) szokott kaparni és kikéredzkedni és a tálkáját lökdösni, ha a MACSKÁK éhesek! Már annyiszor megesett, h nem lehet véletlen, ha kiosztom a kaját, megszagolja és arrébb megy, a macskák meg nekiesnek a haminak, Marci meg dolgavégeztével odébbáll. :shock: :D

neet
neet

Zsuzsannákat Isten éltesse! Deni, Zuzi, régnemlátottZSugyu, és akiről nem tudom, hogy az a jendes neve!!!
(P szerint mindenkinek van "jendes" neve, meg "VEZETŐ" neve. :) )

Áh, Zsan, lehet,h csak mi vagyunk ilyen parázósak a gyógyszerekkel? :?

2 féle homeósszert is ajánlottak a mi problémánkra:
Drosera (c9/12)- ez teljesen P köhögésére illik
Ipeca (c9)-ez nagyjából uarra jó, de még "hajnal 4 körül erősödik a köhögés". (Tegnap gondoltam,h ennek milyen kicsi az esélye, erre hajnal 4 kor P, Apjuk meg én is köhögőrohamra ébredtünk...)
Droserát megrendelrék a patikában, délutánra meglesz.

Mindenkinek köszi a +okat, javulunk, bár B is icipicit taknyos, nemtom lesz-e folytatása. A Salvus víz csodát tesz, P néhány inhalálás után máris hurutosan köhög (eddig tök száraz volt és görcsös). Viszont most épp utálja az inhalálást, amikor Bnek kellett, akkor meg ő is akarta... :)

Nít, de rendes ez a Marci! (Beagle, ugye? És nem szökik? Minden ismerősöm, akinek ilyen kutty van arra panaszkodik, hogy imád ellógni a dög.)
rídonli#

Zsan éhenhalós szöveg :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És valszeg nem csak vicces, hanem IGAZ is!!! :lol:

Szellőke, örülök,h bejött a Bryonia! :)
rídonli#

Hát, sajnos Á. lebetegedett, tegnap este már láza is volt. Kúp, tea, éjfélkor még nem aludt..... Orra folyik ezerrel, viszont jön egyszerre 3 foga is, most néztem meg újra, 3 nagy örlő :shock: Szal ez is biztos belejátszik.....

Spirop.-t szedte Á. kb. 11 hósan, nem lett tőle semmi baja, de a hörgős köhögését mintha elvágták volna. Én is rossz szájízzel adtam be neki, de muszáj volt,mert akkor már hetek óta betegeskedett. Használt. :roll:

Ne haragudjatok, nem tudok most sem írni, sem olvasni többet, mindenkinek jobbulást akinek kell, puszi!

üdv.
melody :wink:
melody11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?