A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

cukipofa
Lehet olyat kapni, hogy "pille pelykek". Reform élelmiszer és bioboltban. Csak belekevered a tápiba és kész. Olyan lesz, mint a pép. Ha akarod gyümit is kutyulhatsz hozzá. Van köles, rizs, búza és kukorica. Így mindig változatos lehetsz :D Olyan sűrűre csinálod, ahogy a bébi szereti. Egy zacsi kb 250ft. 100-150g-os, de ez rengeteg! Sokaknak bejön... Ja és jó laktató :lol:

100%-os
Én azért nem csípem őket, mert ahogy Gabi is írta...Ki tudja miféle sűrítményekből higítják vissza. Mindegy milyen márkát vesz az ember. Jóformán csak az árában van külömbség. A narancsban meg a héja is bele van trutyizva :? Attól kesernyésebb, mint a házilag csavart. Én mondjuk nem higítok. Kicsavarok 1 narit és a felét odaadom neki. Utána már csak vizet iszik. Bébiitalok sztem is átverés. Ugyanolyan cukros lötty, mint a többi :x Na jó...Talán hangyányit jobb. Akkor inkább veszek biolevet. Az sem drágább, de jobb minőség :o

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Jelen, és még egyben, és még semmi jele, hogy külön kerülnénk... :)

emano: a csomag valszeg megjött, csak nem voltunk itthon, úgyhogy majd hétfőn. Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönöm még egyszer!!!

És hogy valami hasznosat is írjak, hátha nem ismeritek:
Programok gyerekekkel: http://www.elevengyerekek.hu/
Mondókák és egyebek: http://hoppa.ltime.hu/
Gyerekbarát szállások: https://www.babanet.hu/hol-mi/bababarat_szallas.php

És láttam egy könyvet: Gyerekekkel Budapesten, valami ilyesmi a címe, és végigveszi az összes múzeumot, vendéglőt, egyéb helyet gyermekes kismamák szempontjából - hova érdemes menni.
linocs

Boldog első hófordulót Villőnek!
Boldog hófordulót Larának!

Bébihami:
Mi itthon készítünk joghurtot, joghurtgombából. Abba lehet mindenféle gyümit tenni. A gyerekek szeretik. Nem igazán veszek nekik boltit.
Gyümölcslé: A frissen facsart gyümölcslevet szokták inni, és vizet, nem veszek a kicsinek sem bébiitalt, mert egyiket sem issza meg.

Bébiétel: Egyet szoktam venni:almapüré burgonyával, ez a kedvenc, ha én csinálok neki ilyet, azt nem eszi meg, a többi általam készített ételt általában szívesen eszi.

Néhány napja Danin és Ivánon (remélem jól emlékszem) láttam tigrismintás és talán zebramintás rucit, szeretném megtudni, hol lehet olyat beszerezni? Köszi! :D

Ancsa
Tetszett nekik a játszó, csak a lányomat már nem akarták beengedni, merthogy 8 éves. (10 percre bemehetett :shock: ).

Tikó
Üdülési csekket elfogadnak ott, ahová ti mentek?
Vagy tudtok ajánlani olyan helyet a Balatonnál, ahol elfogadnak és gyerekbarát :D ? Mi már jó régen nem nyaraltunk arrafelé :cry: .
Köszi

Nyugodt estét mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Adri

Nem tudom, hogy elfogadnak e üdülési csekket :oops:
A munkahelyemen kértem a beutalót ebbe a "vállalati" üdülőbe.....ilyenre nem is gondoltam. Én nem nagyon ismerek ott más helyeket de talán Gabi többet tud neked mondani erről. Vagy esetleg az apósa, ő ott lakik Kenesén és ott is dolgozik az egyik üdülőbe.

Kép
tikó

Sziasztok!

Íme egy 1 hónapos anyuka is bejelentkezett :)
Ma a nagy szélben elvitorláztunk a piacra, aztán délután Bene keresztszülei jöttek vendégségbe. Nálunk is nagy alvóka volt én és kiscsaj nyomtuk az ágyat... :)

Krémtúró: ha már más tejterméket eszik eheti azt is. Jól el fogja tömni :)

Én se vettem bébiitalokat, megnéztme, mi van benne: higított gyümölcssűrítmény, és cukor. A bébijoghurt, bébivíz stb is humbug. És jó nagy lenyúlás. Mint minden, ami terhes anyáknak, vagy kisbabáknak szól.
Mostanában meg a sparban vásárolunk, ott is vannak Bio cuccok.
Benével amúgy akkor költöztünk ide, amikor elkezdett főzelékezni rendesen. Nem volt konyha 3 hónapig. Úgyhogy ő gyakorlatilag bébikaján nőtt fel. A kecskeméti és a Hipp szerintem elég jó.

mtunde

Jó estét, sziasztok!

Andi, Ádám eszi a Milli krémtúrót, csak úgy cuppog ha meglátja. :-)

Vacsora: Ádám tápszeres tejpépet eszik a leggyakrabban vacsira. A súlya miatt kellett erre rászoknunk. Utána még szopizik, általában nem is az éhséggel van baj éjszaka. Ha minden jól megy 5-6 között szokott ismét szopizni.

Villő már 1 hónapos... hihetetlen milyen gyorsan megy az idő!

Pénteken voltunk ismét a Tűzoltó utcai partyn. Most 3 órán keresztül várakoztunk csak. Sajnos nem úsztuk meg vérvétel nélkül ezt az alkalmat sem, de Ádám egy hős volt megint, egy pici hangja sem volt. Szegény már rezignáltan figyeli, ill. viseli az eseményeket. :cry:
Úgy néz ki, hogy a vas elkezdett feljebb kúszni szerencsére. 3.8 volt 5 hete, 1 hete már 6.5, s 8 a normálérték alja. Ez szuper, viszont a hemoglobin megint rosszabb lett, ami lehet a hét elejei vírusos betegségétől.
Most dupla mennyiségű vasat kell enni, s két hét múlva mehetünk megint fülészet és hema kontrollra.
Kezdek belefáradni, kész kalandtúra egyedül az utazás, parkolás, várakozás, vizsgálatok stb. Soha nem érünk haza időben, ilyenkor gyorsan megszervezni Ákos délutánját, a pesztrát... No de nem panaszkodom, legalább már látom az alagút végét, még ha csak olyan icipici félhomályban is... :)

Bocs, hogy nem reagáltam rendesen, de szerencsére annyira pörög a topic, hogy 1-2 nap kiesés után már magamat is a periférián érzem, egyszerűen nem tudok lépést tartani ilyenkor. Majd megpróbálom behozni magam... :oops:

Sok-sok álommanót kívánok minden babónak!!!

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Gabi
Boldog névnapot kívánunk Druszánknak!!! :D :D :D
Sajna ma nem találtak jeget, remélem ez nem azt jelenti, hogy visszajön a tél? :shock:

Vali
Borzasztó, hogy mi mindenen mentek keresztül. Remélem Ákost nem viseli meg nagyon ez a herce-hurca. A kicsi hogy bírja a hosszú várakozásokat? Van egyébként tünete a vashiánynak Ákosnál? Mert Marcinak is mindig alacsony a vas, ha vizsgálják a vérét, de nem igazán venni észre rajta.
Kitartás!!! JÖn a jóidő, talán a betegségek is elillannak.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Jó reggelt!

Villőnek nagyon sok boldogságot első hófordulója alkalmából!!!! :D :D :D

Matyi jöhet a fagyónkba jeget törni! :lol: :lol: :lol: :lol: Lányok folyton nyitogatják és tiszta jeges. :roll:

Lányok!
inhüvely-gyulladásnál bármivel bekenhetem a kezem??? Diclofenac pl???? Nagyon fáj!!! Nem is tudok gépelni. :oops:

Sepia meg talán kicsit segített! :D

most rohanunk játszóterezni :lol: majd még jövök.
nagyon szép napot mindenkinek!!!!! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Adri,
MAtyinak boldog névnapot

Tünde,
VillőBorókának boldog 1 hófordulót :lol:
hétfőn feladom a csomit :lol: ,oké???

Vali,
kösz a Millis tippet,majd dumálunk :wink:

Veronikusz,
nem tom,hogy be lehet-e kenni, én aloeverás cuccal kentem

Gyuzsó?Borsa?Gabi?Brigik?Hanna?Steffi?ENi? és a többiek??????

Nagyon szép napot....

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz, szerinterm jó a Diclofenac, kapd el még az elején!

Nekem meg tiszta seb a mellbimbóm a fejéstől :( Úgyhogy én meg bepanthenezek :cry:

Vali, nagyon sajnálom, hogy még megy a herehurca, de tényleg jó lesz, ha itt az alagút vége.

Emano, köszi :)

mtunde

Adri, Ádámnak van vashiányos vérszegénysége. Ákos szerencsére rendben. Ádám 3 hónapos koráig gyönyörűen hízott, majd leállt a súlyfejlődése, dőt volt, hogy fogyott is. Ezért 7 hónaposan küldtek el vérvételre, ahol szinte minden értéke rossz lett. Most elsőként a nagymértékű vashiányát kell helyrehozni, utána meglátjuk a többit...
Van egy elég jó anyagom a vashiányról, ha írsz címet, átküldöm.

Gyönyörű idő van, mindenki kifele...!!! :D

Kép
Kép
Kép
v30

veronikusz: nekem feketenadálytő krémet javasoltak a gyógyszertárban a csuklómra.
linocs

Halihó....

emano!
Turókrém nálunk is nagyon bejön :D bár mi még csak a sima caníliásat ettük eddig.

Veronikusz!
Orsinak pár napja kisbesedett a szája alatt...fájt neki nagyon ezért elvettük tőle a cumit. Megértette és első két nap egész simán ment.
De ma már sír ha nem adjuk a cumiját (illetve nekünk nem, de anyósoméknál igen).
Próbáljuk meggyőzni, hogy csúnya sebes a szája, de hajthatatlan.
Nyekereg...
Nálatok meddig tartott a nyekergés????? Meddig kell kihúzni, hogy aztán jobb legyen???????
Mondjuk mi még csak 4 napnál tartunk....

Kép

Kép
cukipofa

Matyinak boldog névnapot kívánunk!!

Veronikusz,
sztem is fekete nadálytő, én is azzal kentem magam
a safefetus.com-on néztem meg, sztem első 3.-ban ha nem muszáj, ne...
http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp ... adeId=2967

Vali,
Ádámnak a legjobbakat!!m rota/calici pajtástól végleg megszabadultatok??
hízzál, szőke herceg!!! ++++++++++++++++++++++++++3 küldünk!!

Tünde,
szegény... én minden szopi után kentem a kórházban... éjjel-nappal :lol:
remélem hamar meggyógyul a bőr vagy megedződik...

Mi megint buliztunk éjjel és még korán is keltünk, majd csak lesz jobb is...
legújabban a kulccsontomat harapja a kis piszok kölke, azzal a 4+ fogával... nem esik jól! :roll:

KépKép
Kép
gyuzso

Kati,
drukkolunk a cumi-mentesítési akcióhoz!!

KépKép
Kép
gyuzso

Adri
Nem jó hír... Zebrás cucc a börzéről van, viszont a Minimanóban szoktak lenni ilyenek. Sőt tán a H&M-ben is láttam ilyesmit.
Boldog Matyi-napot!

Veronikusz
Ínhüvelyre én homeósat szedtem:
ruta graveolens napi 2-3x 5golyó
Nekem nagyon bevált.

Villőnek boldog 1 hónapot!

R

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Sziasztok,
VillőBorónak Nagyon Boldog Első Hónapfordulót!

Boldog Névnapot Matyinak és ha már nem volt jég, azért, ha lehet már ne is csináljon!

Ádámnak további gyógyulást, remélem hamarosan vége a sok vizsgálatnak és a vele járó hercehurcának.

Készítettünk akváriumos fotót majd feltöltök.
Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Veronikusz, fekete nadálytő nálunk is bevált... Benőke dudorjaira is azt kenjük, jó a húzódásokra, dudorokra. :wink:
vbea

VillőBoró :D
vbea

Dancának boldog hófordulót kívánunk!!!

KépKép
Kép
gyuzso

Köszönjük a köszöntéseket!
Remélem tényleg itt a TAVASZ!

Vali
Ne haragudj, de véletlen írtam fordítva a neveket. :oops: A két fiam nevét is össze szoktam néha keverni. Jobbulást Ádámnak!!!

Dori
Remélem már nem csinál jeget! Majd csak decemberben. :D

Renata
Mi is járunk a bababörzére, most már tudom, hogy mit keressek. :D

Kati
Remélem a cumimentesség még tart! Csak ti bírjátok még egy kicsit! :lol:

Mi ma a kertben ünnepeltünk. Szinte egész nap kint voltunk. Megbeszéltük Matyival, hogy már ne csináljon jeget, mert nagyon jó kinn lenni. Homokoztak, saraztak, úgyhogy most 3 kismalacot kell rendbe rakni. :D
Szép estét mindenkinek!!!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!
Már alakul a babakelengye - mivel mindenki sürget, hogy nem jó a végére hagyni... Ágyikó, matrac, kiskád, mégtöbb ruci megvannak.

Légzésfigyelőt is megvettük végül - én úgy tudtam, hogy ahhoz 'újraélesztő tanfolyamot' is el kell végezni - a boltban erről nem tudtak. :shock: Ti hogy tudjátok? (emlékszem, hogy írtátok a bolcsohalal.hu-t, azt most megnezem)
Mondjuk én 'képzett baby sitter' vagyok :lol: - de azért nem tudom, hirtelen jót csinálnék-e... :oops:

Mégegy, akinek angelcare van: mennyi garancia van rá? Ezt se tudták a boltban. Remélem nem gáz, hogy ilyen korán megvettük, de Apuka már annyira türelmetlen volt... :roll: Kicsit attól félek, hogy átesünk a ló túloldalára... :oops:

Később jövök és visszaolvasok.
Vendég

Csajok!
Én már nem tudom, mit csináljak Pankával. Még mindig fáj a hasa, reggel megint hányt. Eszegetett napközben, meg éhes is volt, de estére teljesen elvesztette az érdeklődését még az ivás iránt is. Tegnap az ügyeletet is megjártuk vele a hasfájás miatt, de ayt mindták, hogy a vírusfertőzés miatt van, és adjak neki glicerines kúpot, hátha megkönnyebbül, ha kakil. De nem kakilt azóta sem, és a kúpok szőrén szálán eltűntek benne. :?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Köszi lányok Villő nevében is a köszöntéseket.

Gyuzsó, most már én is kenem mindig. Az a baj, hogy a szívó iszonyat jól vákuumoz, jól beszívja a, aztán utána meg bántja-nyújtja-húzza a bőröm. Tegnap este kíméletből kézzel fejtem, de az elég hosszadalmas, napközben kivitelezhetetlen. :roll:

Kriszta, biztos ez még a vírus tényleg. a kúp miatt ne aggódj, felszívódott. Biztos azért nem kakilt, mert nem is nagyon evett.

Borsika, én úgy tudom, jó elvégezni a tanfolyamot. Ehhez képest mi sem tettük meg. Néha beriasztott, de csak azért, mert lemászott róla Bene, most meg egyszerűen elfelejtem bekapcsolni. Amíg a mózesben aludt Villő oda nem is tudtam betenni a lapot, most meg feledékeny vagyok... :oops:

mtunde

Matyi!
Boldog névnapot!

Kép

VillőBoró!
Boldogságos első hófordulót!

Kriszta!
Én ehhez nem tudok hozzászólni :( Szerintem azért itatni próbáld...

Vali!
Örülök, hogy rendeződtök!

Veronikusz!
Végülis a bogyó használt a hányásra? Nekem is volt ínhüvelygyulladásom többszőr is, én dolobenével kenem mindig.

Most ennyi, majd jövök, ha tudok!
Szép álmokat mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Emano,
igazad van, hogy az egész baba-biznisz egy nagy lenyúlás! Most látom csak igazán. De Ti, haladó anyukák, legalább már tudjátok, mi alapján szelektáljatok! Remélem, majd én is belejövök! :)
Mikor ma Anyunál jártunk és mutattuk, mi mindent vettünk, csak álmélkodott, hogy bezzeg az ő idejében... És, hogy messze nem vásároltak ennyit (mondjuk nem is volt nagyon mit), "örültek, hogy luk van a fenekükön" :lol:

Linocs!
Hogy vagy? Bocs, hogy mindennap zaklatlak... :oops:

Vali,
sok, sok kitartás és gyógypuszik!

Pankának is jobbulást!!

Steffi,
Martin teljesen jól van már?

Villőnek és mamájának boldog hófordulót! :)

Gyuzso, Tünde
lényeges, hogy bepanthennel kenjük a mellbimbót, vagy minden zsíros krém jó? (Csak gyűjtöm az infót... :oops: )

Tünde,
légzésfigyelő lehet, hogy túlzás, én először nem is akartam, de mikor itt körbekérdeztelek titeket, kiderült, hogy nem tartjátok sokra de mégis szinte mindenütt van. :lol: Látom Te már laza mami vagy! :lol: Én is az akarok lenni! De hát ezt is szokni kell.

:oops:
Kicsit ciki, de nincs valami tuti hashajtó tippetek, ami terhesen bejött? Már négy napja aszalt szilva+meleg tejjel fekszem és kelek, de semmi...
Vendég

Borsika! Lazaságom lassan úgy érzem már felelőtlenségbe-feledékenységbe megy át. Félre ne értsetek. Nem is felelőtlenség, hanem egyszerűen nem aggódok ilyenek felett. Pedig a kis esély is esély. De jobb így élni a mindennapokat, az biztos.

Apropó lazaság, képzeljétek, most tettem be a fagyóba 160 ml tejet, ami feles. hihetetlen. Több lett a tejem, Villő viszont nem eszik többet, így lett felesleg. És hogy ezt fejve? Hihetetlen. Nekem ez hihetetlen sikerélmény, mikor Benével örültem, ha 1 kajálásra összejött tej. Ha nem lenne Bene is napközben, még talán 1,5 órás szoptatásokkal Villő is kinyammoghatná magának valahogyan, de így fél órás próbálkozásokkal nem megy, több időt meg Bene nem enged. Így aztán kihasználom a cumisüveg nyújtotta előnyöket, hogy hidegben is meg tudom séta közben etetni, jövő héten 1 napra suliba kell mennem, stb. :)
Furi dolgok ezek, hiszen ha ő lett volna az első baba, mi lett volna? Akkor is biztos stresszelt volna ez a téma, és ettől nem lett volna?
Ma pont azon merengtem, hogy szinte biztos, hogy elős gyerekként is császáros lett volna. Szóval valahogy nekem mindenképpen ez az út jutott, amit egyáltalán nem bánok, mert a szülés nagy dolog, de hosszú távon egy epizód.

Na, filozofálás bef. Bocsi :oops:

mtunde

borsika25: ugyan már!!! Egyáltalán nem zaklatás!!! Sőt!!! Nagyon köszi, hogy gondolsz rám! Holnap megyek dokihoz: ctg, meg lesz vizsgálat is - kiderül, hogy nyílunk, vagy nem nyílunk ;) Néha érzek kisebb jóslókat (gondolom azok - mert idáig ilyen fájásokat nem éreztem) - szóval holnap okosabb leszek :)
Hashajtás: nekem szerencsére csak a végén volt egyszer-kétszer ilyen bajom. Nekem segített egy evőkanál szilvalekvár esténként. Ami még bejöhet, mások javasolták: egy evőkanál lenmag, akár csak üresen, vagy salátára rakva napközben bármikor, éhgyomorra egy pohár langyos víz, vagy éhgyomorra egy pohár citromos víz (ez csak akkor gáz, ha sok a gyomorsavad...), és persze a legfontosabb: sok-sok zöldség, vagyis rostdús étkezés és sok-sok folyadék (még a második trimeszterben lehet, mert aztán a vége felé a sok folyadék sem jó, hisz úgyis visszatartja a szervezeted).
Ja és nyugi, mi is vettünk légzésfigyelőt, pedig velünk fog aludni Fruzsi, és egy 67 nm-es lakásban lakunk ;)
linocs

Jó reggelt!

Borsika, hasonló problémákkal küzdöttem, de nagyon... Tamarin lekvár jó lehet ill. Linocs által javasolt lenmag. A lekvárt gyógyszertárba lehet kapni, picit kell belőle enni. Nekem a dokim ajánlotta, s bejött.

Matyi, boldog névnapot!!! Ez a szökőévi kavarodás ezzel a pár névnappal... :)

Kriszta, Normaflore? Azt kapott Ádám a hányáshasmenésére. Én is ittam belőle, s hamar rendbetett mind a kettőnket.
Jobban vagy?

hali

Kép
Kép
Kép
v30

jó reggelt!!!

Adri! Matyikának boldog névnApot kívánok!!iSTEN ÉLTESSE SOKÁIG BOLDOGSÁGBAN ÉS JÓ EGÉSZSÉGBEN!!

Kép
Vendég

Kriszta! lehet hogy tényleg azért nem kakil szegényke, mert nincs mit. :oops: nincs vmi kedvenc kajája amit szívesen megenne? Amikor Enci nem akar enni, akkor főzök tejbepapit, és azt ált-ban elnyammogja....és az nem is fogja meg a kakit...
vagy gyümölcsjoghurt??? meggylé??? a meggylé az nálunk mindig nyerő...... :lol: ezt Borsikának is mondom..
most hallgatom az időjárást: 14-19 fok??? tiszta nyááááááááááááááár 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Jó reggel!!
Gabi ezek a képek!!!
nayaraln akarok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Szép jó reggelt! És szép új hetet mindenkinek!!!

Renáta,
Nagyon jók a turis cuccok, majd kérünk képet a kislenyégről!

Kati
Megnéztem a honlapot kedvenc bútorboltodnak! És tök jó!

Borsika,
Lehet hogy minden nap látunk ilyen kis ruhácskákat, de tudjuk hogy mit érzel! És azt is hogy mit fogsz ha minden nap látod! És hidd el akkor is örömmel tölt majd el minden nap! Szóval bátran oszd meg! Mit vettetek a babyoutletben? Volt valami jó?

Hát azt hiszem egy év garancia van rá, nekünk is az van és szintén 69 nm-n, de engem megnyugtat, meg ha megyünk vidékre akkor is visszük, és hát ott bébiőr funkciót is ellát. Apa mért akarta már megvenni?

Sajnos ebben nem tudok segíteni, ilyen gond nem volt! :oops:

Kriszta

Pankának mennek a gyógypuszik!
Hogy van?

Gyuzsó
Hogy TE milyen kis aranyos vagy!
Tök elfelejtettem hogy már egy éves és egy hónapos! Én csak a névnapra koncentráltam!

Éjszaka milyen volt????

Tünde

Villő Borokának boldog, boldog első hófordulót!!!

Kép

De szuper!!
Gratulálok a fagyasztott tejcsihez!!!
Én átérzem, hogy mit érezhetsz!

Linocs
Ezekből az oldalakból sosem elég! Köszi szépen! Én most valami új szállást keresek!

Gabi
Mentek valahova???? :roll:

Adri
Boldog Névnapot Mátyásodnak!!!

Kép

TE is milyen kis rendes vagy!!
Köszönjük a köszöntést!!
Miért hány éves korig lehet bemenni a játszóba??

Vali,
Nagyon, nagyon szorítunk Neked!
és remélem hogy hamarosan el is felejted és csak egy rossz emlék lesz!

Borsa
hol vagytok??? és hogy????
aggódunk!!!

Steffikém!
Martin hogy van?
Hétvége???

Szép napot!!!

ancsaboszi

Györgyi, kislányod ma ünnepel? Ha igen, akkor...

sok boldogságot kívánunk Jázminnak névnapja alkalmából!!!

Kép
Kép
Kép
v30

Köszönjük mégegyszer a köszöntéseket, meg a szép képeslapokat!

Gabi
Kedvem támadt nyaralni a képeid miatt! :D

Ancsa
Az volt kiírva, hogy 3-7 éves korig vehető igénybe. A lányom elég magas és mondta, hogy ő 8 éves. A fiam alacsony, tőle nem kérdezték meg a korát(pedig ő is már 7 :D ). Na mindegy, ez így alakult. Egyébként ugye egy játszó van? A bejáratnál?

Borsika
Nekem szerencsére nem volt ilyen problémám, de többen dicsérik a babás barátnőim közül a Tamarin lekvárt.(azt hiszem vki már említette)

Linocs
Várjuk a híreket!! :D

Stefi
Jó olvasni a soraidat, de hiányolom belőle Martin dolgait! :D :D :D
Mit csinál most a fiatalúr? Hagy végre titeket aludni? :wink:

Ancsa
Te sem írtál túl sokat Laráról! várom a történeteket! :wink:

Gyuzsó
AlvóMica vagy dajdajMica? :wink:

Andi
Balázs ugye jól van? Élvezzétek a jó időt! :D

Vali
Hogy van a szöszke herceg? :wink:

Bosra, Valentina
Rég hallottunk rólatok? Minden rendben van? :roll:

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Boldog hófordulót, Villőnek és Larababának!
Nagyon Boldog NÉVNAPOT MAGYI ÚRNAK!!!!

Zsu
Alvás:Háááát 35671 csillagot számoltunk meg tegnap az égen.....
Ti hogy vagytok? E-mail megjavult?
Micu Úrfi pakolgat rendesen? :D

Eni
Miiiiiiiis Kőbánya, igaz a legszéle az Árkád után Gödöllő fele, Sashalom mellett :D
Ti merre is?

Veronikusz
Jobban vagy már?

Orsi
Na ki viszi a Pálmát???? :wink:

Linocs
Sokat gondolok ám Rátok!!! :D Kitartás és nagyon szorítok, hogy minden a terveid szerint alakuljon!!! :D

Köszönjük a hiányolást, de az elmúlt napok (és éjszakák) nagyon mozgalmasak voltak.
Úgy tűnik kitárult a világ Áron előtt és semmiről sem akar lemaradni... :D
Feküdni nem akar, pedig még nem tud egyedül felülni, kenguruban és ölben tölti napjait...nem eszik, vagyis alig (még szopi sem) nem alszik, de huncut és jókedvű, majd kicsattan!!! :D
Elmúltak a szép idők, amikor tágra nyílt szemekkel nézte az ölemből, hogy gépelek...
Alig várom, hogy jó idő legyen és irány a kert. Már ki is néztem egy pár kerti játékot, ami remélem nagy sikert arat majd.
Tegnap kenguruban rendezgettem Vele a kertet, nagyon imádta, igaz, hogy krókusz egy sem maradt, vagy ami mégis túlélte az apró kezek matatását, az elég beteges és kókadt...észre sem vettem, pikk- pakk elrendezte őket...
Ennyi jutott mára...

El ne felejtsem...pusszancs Flórkának!!! :D

Kép
hanna09

Ancsa!! jaj tényleg! már a multkor is kérdezted...csak elfelejtettem válaszolni... sajnos most nemmegyünk mert barátaink szerint ez nem jó idő :oops: :oops: mármint télen pancsizni gyerekekkel.. :( Apa azt mondta,hogy akkor majd májusban megyünk Prágába kettesben :lol: (még nem voltunk, és mostmár ideje 2 napot kettesben!tölteni)aztán meg majd úgyis jön a nyár. és irány a Balaton... szóval wellnes-be most sajnos nem megyünk :( de ált-ban mindig ez van,ha kitalálunk vmit, az akkor valósul meg ha már visszajöttünk.... :)
Vendég

Gabi
irigyirigy Prága miatt :lol: mi ott voltunk nászúton :lol: ,imádom nagyon szép volt...

Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Jól eltűntem megint, de hétvégén próbáltam gépmentes napokat tartani, és egész jól sikerült... Valahogy vissza kell fognom magam, mert néha úgy érzem, hogy ez már sok...

Közben le is maradtam néhány névnapról, szülinapról és hófordulóról, mindenkinek utólag is gartulálok!!!

Linocs! Kitartást a végéhez, és tényleg jelentkezz minden nap!!! Különben izgulunk!!! :wink:

Borsika! Tök jó, hogy lassan meglesz minden babaholmi! Nekünk nincs légzésfigyelőnk, de én is úgy tudom, hogy ajánlott elvégezni egy tanfolyamot, különben nem tudsz mit kezdeni, ha neadjisten szükség van rá. De nem kötelező.

Eni! Máár akartam neked írni, hogy amikor Léna átállt 2 alvásról 1re, akkor nekem is az volt a gondom, hogy mikor egyen ebédet. Valahogy én 11kor még nem akartam, így akkor kapott egy nagy adag tejpépet, amitől aztán jó sokat aludt. Meg Lénánál az is gond volt, hogy ahhoz már 11kor is túl fáradt volt, hogy egy ebédet megegyen, a tejpép meg gyorsan ment. Aztán szép lassan csúszott hátrébb ez az idő, meg egyre tovább aludt, és hülyén éreztem magam attól is, hogy 3kor ebédelt... És akkor szépne átálltunk az előtte ebédre. De még novemberben-decemberben is volt néha olyan, hogy hulla fáradt volt az ebédhez, a tejpépet viszont még benyomta. Most meg már 1 körül alszik csak el.
Na ez jó hosszú volt, a lényeg csak annyi, hogy fog még későbbre tolódni az alvása és nagyon jól csinálod! :wink:

Vali! Örülök, hogy látszik az alagút vége. És a blog miatt szégyellem is magam rendesen, de mostanság én is alszom Lénával délután, máskor meg nem tudom írni... De nem akarom abbahagyni, a fejemben már megvan...

Veronikusz! Örülök, hogy talán jobban! Inhüvelygyulladásban nem tudok segíteni, de látom, hogy már többen írták!

Joghurt: mi naturjoghurttal kezdtük, a spar bio-joghurtjával. Még most is csak naturt kap, vagy kefírt, néha keverek bele gyümölcsöt, meg kap bele mazsolát, cornflakes-t, ilyeneket. A gyümölcsös joghurtokban, krémtúrókban nem sok gyümölcs van, én még nem akarom adni... A babajoghurtok se jobbak szerintem. A frutapura viszont szerintem jó, de az nem joghurt, csak tényleg 100% gyümölcs, semmi más. De jó drága, és egyre nehezebb kapni.

Na, most megint jó hosszú voltam, de megpróbálok rendszeresebben jönni. Most meg megyek aludni!

Ja, a legfontosabb: Steffivel megbeszéltünk csütörtök délelőttre egy margitszigetezést! Gyertek-gyertek!!! az állatokat akarjuk megnézni! Ki jön??? Gyertek-gyertek! Ha meg esne az eső, akkor alternatívaként jöhettek mind hozzánk! Na??? Ki jön???

Most lelövöm magam...
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Minden ünneplőnek sok boldogságot!!!!!!!!!! :D :D
kissé én is elmaradtam, de a hétvégén is olyan szép idő volt, hogy délutánonként kertészkedés volt végre, estére meg amúgy is kidőlök. alig várom, hogy a manók aludni menjenek. mi lesz itt júniustól???? :shock: :shock:

Kép
Kép
Kép
manóka28

Majd' elfelejtettem! MATYINAK BOLDOG NÉVNAPOT!

JÁZMIN, BOLDOGBOLDOG NÉVNAPOT NEKED IS!

Zsofesz, nagyon köszi a kimerítő választ, és a hozzá tartozó biztatást... :wink: Épp az elmúlt egy-két hétben vezettük vissza a tejpépeket. Korábban már ette Bene, majd leállt vele, és nem kellett, most megint nagy kedvenc, reggelire és vacsira adom. Képzeld, most kezd a ló túloldalára esni a fiatalúr, sokszor 15kor még nem alszik. Szoktam futtatni az udvaron fél-egyórákat 13h körül, az sem segít. Most is pakol.

Akadt egy másik problémánk is. Valószínűleg sok fog jön megint egyszerre, ahogy szokta. Kétóránként peluscsere, laza széklet napi 6-7x, és irdatlan piros fenék. Szegény, nagyon fáj neki. Egy hete már törlőkendőt sem használunk, csak vizet és sudocremet, de nem sokat segít. Normaflore sem. Mivel egyéb más tünet nincs, csak fognyűg, ezért erre fogom...
vbea

Ja, Zsófi, még azt szerettem volna hozzátenni, hogy nyilván emiatt (is) azt hiszem, ismét félretolom a tejpépet egy időre, legalább amíg rendbejönnek az emésztési dolgok.

Kriszta, most annyira együttérzek, hogy min mehetsz keresztül, mióta csak megszületett Panka. Azt sem tudom, mit etessek Benével.
vbea

Eni! Remélem megoldódnak a kakigondok (is)! Enni egyébként szívesen eszik, csak átmegy rajta? Mert akkor jöhetnek a fogós dolgok, de ezt gondolom úgyis tudod! Répa, krumpli, alma, sütőtök, túró. A túró gyümivel (alma, banán, körte, amik fognak olyannak), szerintem tejpép helyett is jó! A tejpép nem tudom, hogy hajt-e vagy fog-e...

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi! Elviszem ma dokihoz. Mondja ő, hogy jön 4 foga, ezért hasmars, ezért piros popsi, és akkor megegyeztünk. Igazából nem hétalvó Benőkének olyan jót tett a tejpép, illetve joghurtok stb. De már lelki szemeim előtt laktóz-intolerancia és hasonlók lebegnek. :? Igen, répa, brokkoli volt ma, és krumpli lesz még. Az a baj, hogy UGYANAZ, mint Lénánál. Ha álmos-fáradt, akkor nem eszik (tejpép jöhetett). Viszont üres hassal lefeküdni, nos az pokoli éjszakát jövendölt.

Hanna, bocsi, elfelejtettem az imént. Mi Szent László tér tőszomszédságában. A templomot látjuk az erkélyről. :roll: Tényleg nem vagytok messze. Szupi.
vbea

Eni! Biztos nincs semmi komoly! Ha tényleg laktóz lenne a ludas, az már sokkal hamarabb és sokkal durvábban kiderült volna. Szerintem. De persze a doki a biztos. Majd mondd, hogy mi volt! Csütörtökön séta? Hátha attól jól elfárad és alszik egyet! :wink:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Tünde,
feladtam :lol: :lol: :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Hahó!
MIntha egy hangyányit jobb lenne a helyzet, bár este szokott igazán bedurvulni. (aszittem ez három hónaposan abbamarad :) )

MOst alszik. reggel voltunk orvosnál, ő is azt mondta, kakidugó van valahol, csak nem a végén, azért nem használt a glicerinkúp. Úgyhogy most felülről támadunk. Hajrá paraffin olaj! Egyenlőre semmi hatás. Viszont azt is mondta, hagyjam abba diétát, mert azért sem tud kakkantani, így ma pörköltet ebédelt tésztával.

Eni!
Biztos rendbe jön mjd, ha meglesznek a fogacskák. Panka evéséről ne is beszéljünk, ne fessük az ördögöt.
Nálunk is ez volt, amikor kezdett leszokni a délelőtti alvásról, hogy olyan fáradt volt ebédidőre, hogy azért (sem) evett semmit. Nagyon ügyesek vagytok. Ügyesebbek, mint én. :lol:

Csütörtök Margit-sziget mikor? Ha jól leszünk már...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Linocs,
mi volt a dokinál??????

emano/Andi
KépKép
emano

Köszi csajok az érdeklődést!
Ctg-t Fruzsi szokás szerint végigaludta - minek is produkálná magát - kis önfejű, pedig mindent bevetettem (csoki, simi, pocimozgatás - aztán jött egy szülésznő, nem az enyém, odanyomott valami kütyűt - ezt nem vettem olyan nagyon szívesen). A negyedóra alatt volt egy markáns jósló - Gabi szerint legalábbis markáns, hosszantartó volt - a keményedést éreztem, de fájdalmat most sem... A dokim épp császározott, de kirohant egy pillanatra, és megkérdezte, mi újság, vannak-e fájásaim, mondtam, nem nagyon, így újból elmaradt a méhszáj-vizsgálat, mondta, nem nagyon szeret ő macerálni kismamákat... :) De azt mondta, majd jövő héten hétfőn már biztos megnéz... Amúgy épp roham volt a szülőszobákban: mindegyik tele volt, és még a babamosdató mellett is volt valaki, és még császár - szóval a melegfront megtette hatását...

Mellékelek egy mai pocakfotót, lássátok, mekkora méretekkel rendelkezem :)

Aztán majd, ha lesz babó, akkor a margitszigeti, szentistvánparki stb. sétákra majd mi is beneveznénk!!!!

Kép
linocs

Andi
Jó az új vonalzód és az avatarkép is! :D :D :D

Kriszta
Rotyimanó eljutott végre hozzátok?

Eni
Sajnos a fogzás nálunk is hasonló piros popsit produkált! Nekünk csak akkor jött rendbe, amikor kijött a fogacskája. Kipróbáltam sok krémet, mosogattam a popsiját kamillával is, de nem igazán használt. (mi vár ránk? nekünk még csak 4 van :oops: )
Próbálj ki több dolgot, hátha valami rendbehozza Benőke popsiját!
(Ami használ, írd meg)

Manóka
Mi is kertészkedtünk a hétvégén, de te szerintem pihenj, ne erőltesd meg magad! A két picur úgyis biztos lefáraszt!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?