Sziasztok
Lányok!
Mindenkinek kellemes napot kívánok!
Noki
Gratulálok a hozzáállásodhoz, szerintem ez példaértékű, és tudom hogy nem könnyű, azért én is megpróbálok így állni a dolgokhoz.
Képzeljétek el, hogy az ügyeleten nem akarták ma beadni nekem az injekciómat, igaz hétvégén ott azt mondták, hogy menjek nyugodtan, de ma egy olyan "paraszt" ápoló volt, hogy csak na, majd kiosztott, mondta, hogy menjek a körzetihez ezzel.....én meg mondtam neki, hogy a kollégája azt mondta, hogy jöhetek nyugodtan, erre, ő rosszul tudja. Azt hittem, hogy képen törlöm, mert nem hiszem el, hogy egy másfél perces injekció ekkora nagy munka neki - hihetetlen számomra.....
Az inzulinos témához:
Én is PCO gyanús vagyok, mármint sose mondják, ki hogy tényleg az van, és nekem emiatt, mondta az endroklinológus dokim, hogy mercformint kell szednem, mert az inzulim szintem emelkedett, de még nem cukor. Wiegandt dokinak is mondtam, hogy azt szedem, azt mondta, hogy az csak jó, ha szedem, elvileg, ha terhes leszek, akkor kell majd abbahagynom. Találtam az inzulin reziszentciáról egy cikket, ide másoltam.
Inzulin rezisztencia (csökkent inzulinérzékenység)
A túlsúly és a helytelen táplálkozás okozta cukorbetegség első jeleként tartják számon. Az évek során felhalmozódott cukor és a tartósítószerek ugyanis meggátolják a szervezetet, hogy megfelelően reagáljon az inzulin hormon termelődésére, mely szabályozza a glükóz eljutását a sejtekbe. Ennek következményeként a felesleges glükóz zsírként raktározódik el, mely további hízáshoz vezet, ami még inkább megzavarja az inzulinfolyamatokat. A fokozott édesség utáni vágy azt jelzi, hogy a sejtek nem jutnak elegendő glükózhoz.
Tünetek: Magas vérnyomás, fáradékonyság, száraz bőr, édesség utáni vágy.
Megoldás: Konzultáljon orvosával életmódja változtatásáról! Felejtse el a cukros és zsíros ételeket!
A legjobb, ha kezdetben minden nap sétál félórát, később viszont áttér a ritkább, de a szervezetet jobban igénybe vevő mozgásformákra. Emellett orvosi javaslatra szedhet omega 3 zsírsavat tartalmazó étrendkiegészítőket is.
Puszi Mindenkinek
Kriszta