Ja és a vizsgálatok: Nekem a 28. héten kell mennem egy extra uh-ra a kórházba. Akkor meg is látogatom a dokit (egy helyen van, így kényelmesebb, nem kell átmásznom külön emiatt a dokihoz) és kérek tőle egy vizsgálatot is. Most a napokban kellene mennem a védőnőhöz, ami szerintem át fog csúszni jövőhétre, valszeg kiveszek majd egy nap szabit, a pihenés mindig jól jön
A mai vérvételről, ami miatt ki voltam akadva (akit nem érdekel, nyugodtan ugorja át ezt a részt

):
Kaptam beutalót a 26. heti vérvételre és vizeletvizsgálatra + egy másik beutalót a terhelésre (mert hogy a helyi laborban terheseknek nem csinálják meg a vc terhelést... no komment) Szóval reggel helyi laborban kezdtünk a szokásos teljes vérkép és vizelet vizsgálatok miatt. Jött a párom is, mert őt is szúrták. Ott voltunk már fél 7-kor, hogy a vérvétel után egyből be tudjam nyomni a cukros löttyöt és még meló előtt (9h) le tudjam vetetni a 120percest a Margitban. Ahha, meg ahogy azt Móricka elképzelte. A sok adminisztráció miatt (elszámolás nyomtatása minden betegnek lassú-ősrégi mátrix nyomtatóval) csak 7 óra 10kor tudták levenni a vért... Párom elég türelmetlen típus, és pechünkre még sok öreg nénike is volt ott, akik közül 1-2 "rendezkedett". Végre szólítják a párom, felugrik és menne az ablakhoz, de útját állja az egyik akciónyugdíjas... Nyanya rikácsol: '520-as!!!! Mondom ötszáááááázhuszaaaaaaaaas!' még akkor is ott sípolt, amikor már a párom az ablaknál állt és intézte a dolgát. Végre nagy nehezen megcsapoltak minket, úgy hogy akkor kíméletesen kocsival haza, nehogy a löttyöt visszadobjam... Eltöltöttünk 1 órát otthon tv-vel, nettel, majd irány a Margit levetetni a 120'-t.
Odaérünk még jó negyed órával az idő lejárta előtt, szépen leültem és megvártam, míg kijön a laboros néni, szólok neki, hogy mikor lesz time. Azt mondja vannak előttem. Mondom látom, csak gondoltam szólok, hogy mikor kéne levenni, nehogy az legyen hogy ők azt hiszik még nem ittam meg és ott váratnak. Persze meg volt sértődve, hogy gondolkodni mertem. Tény, hogy kivételesen sokan voltak ott, de nem gondoltam, hogy ennyien lesznek, mert legutóbb 5 perc alatt végeztem... Na jó, mondom akkor várjunk, majd szólítanak. Na és azt, amit én kaptam bent, hát nem tettem zsebre... Azt mondja a csaj, hogy ő ezt nem érti, miért rohangálok több helyre intézni a vizsgálatokat. Miért nem csináltatom meg őket egy helyen? Mondom neki: azért, mert nem akartam itt ülni 2 órát, mikor otthon a kényelmes fotelben, tv-t nézve is tudtam ücsörögni. Aztán jött azzal, hogy hova járok ultrahangra. Na, ekkor már fent volt a pumpám rendesen, mondom SOTE II. Ismét sértődés az arcán és hitetlenkedés, hogy nekem ez miért jó...
Mi köze van hozzá, hogy hol és kinél fogok szülni???? Miért ilyen körülményes az egészségügyben elintézni pár vizsgálatot???
Esküszöm nektek, hogy a következő terhelést inkább a SOTE-n fogom megcsináltatni, mert annyira felhúzták az agyam...
Teljesen kiidegeltek, munkahelyünkről jól elkéstünk, persze magyarázkodás ezerrel...