A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Sziasztok!

gumimaci! a légzésfigyelő a Brendonban van, és Kuponnal most 4 ezer ft-al olcsóbb! ( 18990 ft, 22990 helyett) (kupon az Anyák lapjában van a márciusi számban) A típusa: Angelcare. Ennek a sima változata, tehát amihez nincs bébiőr (az már 34 ezer ft, de szerintem az tök felesleges lakásban, max. nagy családi házban)
epilálókrém: hát hüvelynyílás közelében én tuti nem használnék egyszer sem, mivel ezek a krémek elég erősek, irritálóak, simán hüvelybe is belemehet. Én borotválok majd. Szerintem ha nem dzsungel, max. kicsit kezd kinőni, akkor az még jó, és a kórházban már nem kell akkor borotválni.

Mensi szerű fájdalom néha nálam is van. Elég enyhén, és alul. Aki megy dokihoz és rákérdez írja meg mit mondott! (Emi!!) Én is rákérdezek persze, ha megyek 17--én (ha addig rosszabbodna, akkor előbb). De úgy látom elég sok mindenkinél van, így gondolom, hogy a vége felé ez természetes, ha nem görcsöl...

Kritta! gratulálok, sok-sok boldogságot!!!!!!!!!!

Kép
gabo001

Sziasztok!

Egy-két reagálás...bocsi, hogy nem név szerint!

A szőrtelenítő krémet biztos nem használnám, mert a várandósság alatt ezerszer érzékenyebb minden. Én próbáltam régebben, tényleg büdi és még csípett is.
Irigylem azokat - már nem tudom ki írta - aki bírja a gyantázást kismamaként. Én angyon meglepődtem, amikor kiderült a kozmetikusomnál, hogy nem megy. Pedig korábban szinte "fakír" módjára bírtam a fájdalmat. Milyen jó lenne, ha így lenne most is!

JA, és KRITTÁNAK SOK BOLDOGSÁGOT!

Emi, köszi a cikket!

MoSt már nekem is ki kell próbálnom a gyümölcsleves-recepteteket, mert annyira áradoztok...biztos szuperfincsi!

Én már összepakoltam a kórházi cuccomat! Meg is nyugodtam tőle...

Egy kérdés még: bocsi, ha nagyon egyértelmű a válasz nektek, de a hálós bugyi tul.képpen mire is jó? A tartás végett? Várom a válaszokat köszönettel!
Sajna én nem kaptam a rossmannban wc-ülőke papírt, lehet beszerezni gyógyszertárban is vagy hol lehet hozzájutni?

Sajnos nekem magas a vérnyomásom, írnom kell, mérnem naponta többször :? Remélem nem lesz baj, de nekem mindig is alacsony volt, ezért számomra ijesztő. Holnap kiderül, hogyan tovább, megyek dokihoz ctg-re, és leveszi a tenyésztést is. A múltkori ctg-nk jó lett, bízom benne, most is produkál a bébi.

Üdv Nektek! Ja és jókedvet, örömöt, sok erőt mindenkinek...
Vendég

borakata! Wc ülőke papír a Dm-ben is van!! Én ott még mindig találtam eddig. Ott keresd, ahol wc. papírok, nedves törlőkendők vannak.

Kép
gabo001

Sziasztok!

Lányok én most úgy el vagyok kenődve :(

Megszámoltam a pénzünket, és ami van, az pont annyi mint a rezsi... És még április 5-ig enni kell, még szülinap lesz, még húsvét lesz :( Jah és a múlt hónapról is maradt 2 számlánk :( És nem látom az alagút végét.... azaz látom, de ollllyan messze van, és addig a szolgáltatók leharapják a fejünket :( Pedig azt nem merem megtenni, 2 gyerek mellett, hogy ne maradjon itthon elég pénz :(

És még mennyi mindent kellene venni a kicsinek :( Ágyneműt szerettem volna varrni neki, forgót venni, szobát festeni :( És ebből sem lesz semmi :( Én úgy sajnáltam őt, hogy szegénynek ilyen helyre kell kerülnie, hogy nem tudunk neki mindent megadni :( Pl, egy db újonnan vásárolt ruhája sincs :(

Itt bőgtem 1,5 órát.....jól töltöm a szabadidőmet, mi? :)

Tyar az élet :(

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok na sikerült visszaolvasni.
Mezsónak Gratula!!!!!!!Nagyon édes a pici lány!
Kevinszpészinek kitartást és+++++++++++++++++++++
Kritta neked meg Sok Boldogságot!!!
Nagyon aranyosak az uh képek de már nem emlékszem kié volt. :oops: :oops: :oops:
Mensi szerű fájdalom nekem is volt de a doki azt mondta minden ok úgy tünik nem lesz korababa.Pihi+Mg.
Szereztünk mi is pár cuccot kórházba meg babónak majd teszek fel képeket.
Vendég

A babaruhák a szekrényben vannak. :D De még mindig lesz mit tenni-venni jövő héten. A csomagom sincs még bepakolva. De már alakul. :D

Magika: látom már nemsokára babázol. :D Ez nagyon izgalmas. Drukkolok, hogy 15.-ig még maradjon benn a kislány.

Gabo: köszi az infót a légzésfigyelővel kapcsolatban és a krémmel kapcsolatban is.
Angelcar csak légzésfigyelőt akarunk venni mi is. A Mediamarkt-ban láttuk 21ezerért. Sajnos Brendon nálunk nincs. Ha el kéne utazni, vagy postán rendelni, akkor már azt hiszem ugyanott lenne az ára. És a márciusi Anyák lapja sincs meg, a Kismamát szoktam venni.

Borakata: neked is köszi a szőrtelenítő krémre a reagálást.
Én még bírom az epilátort. Csak a bikinivonalat már rég nem látom. :oops: :D
Papír WC ülőkét most hétvégén vettem a Dm-ben. A törlőkendőknél volt.
Hálós bugyi: arra van, hogy tartsa a "pelust". Nekem nem nagyon nyerte el a tetszésem. Féltem, hogy nem tudok majd könnyen belebújni, így pamut sátorbugyit vettem a kínaiban 180-200 Ft darabja.
Te is a vége felé jársz. Szorítok, hogy ne legyen baj a vérnyomásoddal. Kitartást!

Zsuzsófi: mi is szoktunk ilyen helyzetbe kerülni, persze még nincs gyerekünk. Mivel decemberben költöztünk, egy tiszta üres lakásba, háztartási gépeket, bútorokat, ágyakat kellett venni. És a babakelengye. Ez elég sok kiadás volt egyszerre. De majd lesz valahogy nálatok is. Ne keseregj. :wink:

Mára elköszönök. Jó éjszakát mindenkinek! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!
Jó reggelt!

no, ma sikerült visszaaludnom :D

Nono: milyen jó akkor hogy bírták a nagyszülők! nálunk kicsi nagybáty segítette elő a nyugodt éjszakát Azért az nem semmi ,mennyit dolgozik párod, ha jól emlékszem Te írtad, hogy hétvégén mindkét nap mennie kellett :cry:

Zsuzsófi: nem könnyű, de azért ne szomorkodj! Egy kis bébinek úgyis az a legfontosabb, hogy szeressék és törődjenek vele, ő biztos nem fogja nézni, hogy új-e a rucija :wink:

Kép Kép
celesztina

Elnézést, kifelejtettem, hogy a hasszorítós bugyinál ami segíti a poci visszamenését, ott mekkora méret is kell? Amekkora a várandósság előtt voltam vagy annál eggyel nagyobb?

Kép Kép
celesztina

Jó reggelt!

Zsu, nagyon sajnálom...... :( Mi si voltunk ilyen helyzetben, de hazudnék ha azt mondanám hogy tudom milyen, mert mi ketten voltunk csak nem két gyerekkel.... Remélem azért valahogy sikerül megoldanotok a dolgot, kitartást!!!!

Borakata, én is DM-ben vettem a wc-ülökére papírt, de szerintem Rossmannban is van, ahogy a lányok mondták, a wc papíroknál.

Magika, én is arra tippelek hogy te leszel a következő. :) Már 37 hetes a kiscsaj, korababa tuti nem lesz. Nagyon izgalmas!!!!! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt!

Emi,
mióta nem dolgozol, valakinek kezdenie kell a topikot reggel... :D Jól aludtál? Milyen érzés? És neked, 1bambi?

Zsuzsó,

ne keseregj! Én sem vettem semmi újat Hármaskának...Örökölt és turkált ruhái vannak, és még nincs hova pakolnom, mert egyelőre a második gyerkőc ruhái vannak a komódban, ahova a kicsi ruhák kerülnek majd. Második szekrény pedig 50 ezer pénz, ugyanolyan lesz, mitn a legnagyobbé...Lehet, hogy az elején tiszta zacskóban lesznek a babaruhák? :shock: Különben is, csudaszép babakocsit vettetek neki, nem?

Amúgy a Bajcsyból már hallottam oylat, hogy valaki mindent bevitt a babának, más pedig csak a pelust-popsitörlőt...én is csak ezeket fogom. Két éve mindent adtam neki, sapkát, ruhát, textilpelust is a feje alá. esetleg egy kicsi zoknit tegyél be neki, hogy ne karmolássza magát, szerintem más nem kell.

Szösszenet,

én nem gondoltam volna, hogy eg ilyen fiatal hölgyet még zavar az ápr.4-ben a felszabadulás ünnepe :lol: Mire a gyerkőc felnő, biztosan senkinek nem jut eszébe ápr. 4-ről az orosz csapatok bevonulása. Én még voltam úttörrő, olyan vééén vagyok, de nektek már erre nem is kell gondolni. Én azt mondtam, nem érdekel, ha április elsején is születik, csak ne márciusi legyen...nekem ápr. 1. már a 38.hét, addig bírnunk kellene.

Szép napot mindenkinek!

Üdv,
Nuska+
nuska1

Ha már április 4-nél tartunk, Enyimuram akkor született. Már csak szüleink generációja tudja hogy mi is volt akkor, haverok-barátok senki soha egy fél szóval nem említett neki ilyesmit :wink:

Én mostmár csak azon drukkolok hogy ne május 1. legyen... Csak azért mert nem biztos hogy a dokit meg a szülésznőt sör-virsli mellől annyira jó lenne behívni szülni. :lol:

Kép Kép
szõlõ

Jó reggelt mindenkinek :D

Nállunk szépen süt a nap,tehát alapban megvan a jókedv.Kinn leszek a szabadban,amennyit lehet.

Emi-irigyellek,hogy van még helyed ültetni.Mi 5 éve lakunk a házunkban,és a kert sajnos betelt,ültetésről szó sem lehet :( :(
kertészkedés pocakkal-hát nem egyszerű.Mire rendbetettem a sziklakertet,megmásztam a köveket azt hittem mire végzek megszülök.DE más nem nyúlhat a kertemhez,úgyhogy lassú tempóval,de megcsináltam.

Magika-15-e már nagyon közel van.Nemsokára babázhatsz.

Zsuzsófi-ne keseredj el,szerintem minden családban vannak ilyen időszakok(nállunk is)biztos vagyok benne,hogy meglesz mindene a babádnak,új rucikat majd kap ajándékba.A lényeg az,hogy ti nagy nagy szeretettel várjátok,a többi meg majd alakul.

Bambi-sex kérdés:nekem a doki azt mondta,ha zárt a méhszáj,akkor lehet nyugodtan ungabungázni :D :D Addig,amíg nem érzed kényelmetlennek,vagy kellemetlennek

Szöszi-téged tényleg kupán kellene vágni.Milyen sonkákról beszélsz :?: :?: Toppmodell kismami vagy,pánikra semmi ok.Biztos nagyon jók lettek a képek.

Kép
szibi

Szösszenet április 5-e anyukám szülinapja. Ha akkor jönne Alíz, biztos nem felejteném el köszönteni.
:wink: Örülök, hogy jól sikerült a várva várt fotózás.

Kép
téjé

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:41-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:41-kor.
Vendég

Zsuzsó

Kitartás fel a fejjel még vehettek aztán is cucccot miután megszületett,ne aggódj,mert nem éri meg.
Mondom én aki egy csomót bőgtem-stresszeltem az esküvő előtt :cry: :cry: :cry:

Kép
kritta

Nono nekem a körzeti megmondta, hogy kismamák mentesülnek a vizitdíj fizetés alól. Az szép, hogy te csengettél. És a kórházba se kellett soha. Biztos nem ápr 1-től törlik a dolgokat, mintha a nyár rémlene. (de utána kéne nézni)

Kép
téjé

Jó reggelt mindenkinek! :D

Ritkán kelek ilyen korán, de úgy néz ki ma reggel sokkal éhesebb a pocaklakó, mint máskor. :D Akár melyik oldalamra próbáltam feküdni, össze-vissza rugdos. :lol: Így úgy döntöttem engedek neki. :D :lol:

Amúgyis megyek ma ismét vérnyomásmérésre és súlymérésre is. Remélem nem lesz semmi feltűnő eredményem. Nincs kedvem a héten is naponta védőnőhöz járni.

A szerdát várom, mert akkor ismét kukucskálunk. :D Igaz, csak 2D, de az is olyan jó. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Én is úgy hallottam, hogy április 1-től törlik, de arról még nem hallottam, hogy nekünk kellene fizetni, vagy bárkinek, ha egyszer eltörlik. :roll:

Én csak a fogorvosnál kellett eddig fizetnem 300-at a várandósság alatt. Pedik a körzeti dokinál voltam, igaz, kezelte is a fogamat. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.10 12:24-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

...
Vendég

Igen, minden hónapban több ezret hagyok ott a patikában, pedig csak a vitaminokat veszem meg.

És a 300, az szinte sohasem volt 300. Csak 1 pl. Egy egyszerű vérvétel, még a tavaly nyáron:
beutaló a háziorvostól 300
vérvétel előtt 300
eredménnyel vissza a háziorvoshoz 300

Szóval csak egy egyszerű vérvétel 900-ba került.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lanyok!

Annyira mondjatok, hogy en leszek a kovetkezo, hogy a vegen tulhordom es ugy jarok majd mint a marciusi topicba szilvanusz es eszterx. :lol: :shock:

Magi
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:42-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:42-kor.
Vendég

Magika! Ez nem így van. Ez a topic kicsit más. Mezsónak is jósoltuk, hogy hamarosan babázni fog és tessék. Szóval csak készülődj... :lol: :lol: :lol:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Nono! Teljesen egyetértek veled. De ezt azért nem gondoltam, hogy annyi helyen fizetned kellett.
Kitolás, hogy nem akarnak több pénzt juttatni az egészségügybe. Ennek ellenére én úgy gondolom, az orvosok sem bánják, hogy nem kell ilyen piszkos munkával foglalkozzanak. Egy csomó felesleges adminisztráció volt.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

...
Vendég

Igen, én is tegnap hallottam tőle...

Nem tudom mit lehet kívánni a védőnénihez... kitartást?

Én is nemsokára indulok.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

igen nono, ez a fő probléma a vizitdíjjal. nekem ne mondják azt, hogy ezzel járuljak hozzá az eü-höz, mert a fizimből kva sok pénzt levonnak tb-re. csúsztatás az van rendesen, kár hogy sokan "meg is eszik".
amúgy a férjemet elég sokszor kellett az elmúlt fél évben dokihoz hordani. ritkán került "csak" 300 ft-ban, olyan szépen az 1000 ft-os tarifát gombolták le mindenhol...
vagy csak a táppénzes papirért mikor elment, akkor is 300 ft. (+ kórház után ugye már eleve elkellett zarándokolni a házidokihoz, hogy 2 hétre írja ki-ez is 300 ft.).
azt sem értem, hogy miért kell mindig a házidokihoz menni, pl. a kórházi doki miért nem írhat ki táppénzre, mikor ő látja, hogy pl. műtét után meddig kell otthon maradnod.
DE ABBA HAGYOM ÉN IS! (sajnos "ott fent" most sem fogják a megfelelő következtetést levonni...mi fogunk továbbra is szívni.)
fájások, köszönöm a sok választ. igen, 2 félére fájásom szokott lenni, de úgy látom a többségnek is.
1. enyhe, folyamatos, mensiszerű a has aljában. kb. 20-30 perces. néha.
2. gyalogláskor keményedéssel egybekötött, "követ ciepelek a hasamba-fájás"
Az elsőre mondta a doki, hogy ez most már a végén normális, a 2-nál meg muszály megállnom, várni és utána tudok menni tovább.
azért mindkettő elég kellemetlen.
ha a köv. napokban az első még jelentkezni fog, megyek doki bá-hoz...
magika, legyen márc. 15. azt tuti nem felejtem el. és minden évben ezután amikor kirakom a magyar zászlót, akkor a Te babádra is fogok gondolni :lol: :lol: :lol:
ápr.4., húú, én még verset is mondtam e jeles ünnepen. annyi maradt meg az "ünnepből", hogy a bolond kollegámmal elszoktuk énekelni az április 4-ről szóljon az ének...kezdetű fenomenális dalt.
katavirág, jól emlékszem, Te azt írtad, hogy 37. hétig dolgozol. Miért? Ott kint nálatok, hogy van ez a szülész szabi? Ott is 365 napig jár + 3 hónap az apukának, mint más skandináv orsz-ban?
márciusiak
tegnap lehidaltam, hogy mennyivel túl hordják a babákat...én azért ezt nem szeretném...
gyümileves
isteni, köszönöm a receptet. (Sajnos utána elég durván égett a nyelőcsövem+gyomrom, de azért este még rátoltam egy adagot :lol: :lol: :lol: , mert olyan fini.)

Na, most köszönök el, az első (remélem) meló mentes napomon, megyek vasalni felnőtt ruhákat :roll: :roll: :roll: :roll:

1Bambi[/b]

Kép
1bambi

Lányok!

Csak gyorsban olvasni ugrottam be!
De!!!! A kismamáknak nem kell fizetni!!! A körzetinél sem, laborban sem, nőgyógyinál sem és elvileg fogászaton sem!!!! Én mindig harciasan mutogatom a kiskönyvemet és közlöm, hogy ingyenes vagyok! És eddig sehol nem kellett egy fillért sem perkálni!
De ha nem vagytok határozottak, akkor lehúzzák rólatok a vizitdijat, mert sok helyen nem figyelnek oda erre, magyarán lecarják!!! :evil:
A körzetinél mikor voltam az elején, tőlem is el akarta kérni a pasi a kartonozóban 300Ft-ot, de közöltem vele, hogy kismama vagyok. Erre megkérdezte, hogy és??? Én meg mondtam hogy nem és, a kismamák mentesülnek vizitdij-fizetés alól! Nézett egyet, megnézte a kiskönyvemet és azt mondta, ha maga mondja... :roll: :roll: nos, ilyen tájékozottak. A körzeti dokinőm meg mondta, hogy jó hogy szóltam, mert még levette volna az öreg rólam a lóvét!

Na, de erről többet sem, mert nem akarok megint nagyregényt olvasni a témáról!
Vendég

Sziasztok,
milyen fura, hogy ne én nyitottam ma a topikot :)

Nuska,
azért még eléggé szokatlan. 5-kor fel is keltem, de aztán visszapihiztem még és végül 8-kor keltem ki az ágyból. Ekkora luxust!!!

Magika,
örülök, hogy a keményedést leszámítva jól vagy! Kicsit sűrűbben is benézhetnél!

Zsuzsó,
Sajnálom, de hidd el a babát most nem érdekli, hogy amit ráadsz az új-e, vagy sem. (Majd olyan 12-év múlva fogja érdekelni...).
Ne sírj! Előbb-utóbb megoldódik a probléma.

Betegeknek jobbulást!

Ha megköveztek is, de a vizitdíjjal kapcsolatban én a másik táborhoz tartozom. Én nem sajnáltam ezt a pénzt kifizetni soha. Igaz a terhességem alatt mindössze 1-szer kellett.... Engem a kórházi napidíj zavart nagyon, azt elég durvának találtam... Persze megértem a mási oldalt is. Tőlem is rohadt sok egészségügyi hozzájárulást vontak/vonnak le minden hónapban....

Kép
emi29

Ma lépek a 32. hétbe, és ha nem tévedek, ez már a 8. hó !!! Hurrá :lol:

Szőlő: május 1-be viszont az a jó, hogy tuti munkaszüneti nap és még jó nagy banzáj is van minden évben -párom aug.20-án született és ő is hasonló két dolgot kedveli nagyon a szülinapjában

Nono- köszi az infot!

Védőnőt annyira én sem csípem, de régen rosszabb volt, mert az első védőnőt utáltam. A mostaninál előny hogy jó fej, bár a szívhangot alig találja de azon meg jót mulatok magamban :)

A körzetis tudtommal nem kérhette volna el a vizitdíjat mert a terhesgondozás teljesen mentes ez alól! Ez meg a gyerekek maradtak csak ingyenesek a dokinál. Elvileg ha van kiskönyved akkor nem kérhet pénzt. Nekem első vérvétrelnél még nerm volt és akkor fizettem, de mondták, ha akarom utólag visszaigényelhetem. Én úgy tudom, ha ott szülsz, ahova tartozol, akkor kórházi napidíjat sem kell fizetned. Ha meg nem ott szülsz, akkor hajjaj! :x :roll: (megjegyzem én nem ott szülök és külön félretettünk erre egy vagyont -hüpp hüpp)

A patika valóban rémes, ráadásul nálunk Lau kétszer is beteg volt és persze az orrcseppje lejárt már pont mire újra kellett volna, így mehettünk feliratni megint (oké, úgyis vittem volna dokihoz) de aztán patika kétszer, mert ezt külön készítik... Mi felnőttek nem szoktunk dokihoz menni, mert nem ért hozzá a doki sajna :cry: -amikor vesemed. gyuszim volt várandósan azt mondta csak megfáztam, pihenjek, pedig nem köhögtem nem folyt az orrom, stb stb... Akkor emiatt a baklövése miatt kórházba is kerülterm. Mondanom sem kell, hogy azóta nem bízom benne.

Gumimacinak igaza van -a vizitdíj bevezetése után egy vérvétel a kórházban min 15 perc volt a sokféle papír kitöltése miatt! :evil:

Kép Kép
celesztina

Sziasztok!

Igazából nem érdekel, mert tényleg ott van a kicsinek a Kata ágyneműje, meg ruhái, meg azért használtan vettem is hozzá, az angol használt ruhák amúgy is jobbak mint bármelyi kkenguru gold pl (szerintem) csak szegény férjemet sajnálom, aki kidolgozza a belét, és nem elég, egyszerűen soha nem elég :( És úgy el tud keseredni... Nem is szokta mfelvilágosítani a helyzetről, mindenféle számlát, felszólítást el szoktam tenni, hogy ne idegesítse, elég ha én aggódom... De a múltkor a fejemhez vágta hogy rózsaszín ködben élek, na akkor kipakoltam, hogy ki is él rózsaszín ködben? :) De tegnap elmonndtam neki, és éreztem a hangján hogy kiborult :(

De mind1, ezért nyögtem ki a járulékokat minden hónapban, hogy gyeden lehessek, és ne kelljen filléreskednünk...

Csak az még 2 hónap...
És nem tudom mit NE fizessek ki.... sztem az egyik a távhő lesz, azt úgyse tudják kikapcsolni :) Jah merthogy 45e ft a távhőnk, mert nem vontak támogatást :o :o

Babakocsi, igen én vettem 70-ért, de tegyem hozzá hogy 35 ebből úgy volt meg, hogy eladtam a régi fényképezőgépünket. Szóval csak a másik felét kellett hozzá tenni. És annyira vágytam rá... ennek ellenére bánom már hogy megvettük...De mivel autónk sincs, ne mmondhatom azt hogy kihúzzuk kocsi nélkül egy kis ideig... és más babakocsi sem lett volna olcsóbb sztem...

Vizitdíj: Engem az bosszantott benne, hogy ha nem elég a járulék amit fizetünk, akkor miért nem azt emelték meg mondjuk egy ezressel (az havi 3 alkalom, sztem nem járunk többet dokihoz) éls akkor nem ágállna senki... De két helyre fizetni tényleg bosszantó :(

A háziorvosnál egyébként nekem is kellett mindig fizetni, még akkor is, mikor a terhesség miatt vetettem magam táppénzre. Most másodszor okosabb voltam, a nőgyógyászaton írattam ki magam, ott nem kell fizetnem. Egyébként úgy van, hogy a terhességgel kapcsolatos ellátásért nem kell fizetni.

Nuska, köszi az infót, akkor meglátom viszek-e be neki ruhát, vagy sem :) Végülis van mit bevinni :)

A kórházi csomagot se tudom összerakni, mert nem tudtam hozzá mindent megvenni... Bár betétet, bimbóvédő kenőcsöt vettem, meg intim törlőkendőt, a többi tisztálkodási szert itthonról is össze tudom szedni ha kell, szóval nagy vész azért nincs... Meg most néztem, hogy Kata után eltettem a maradék betéteimet, így csak extra nagy nem volt. Na abból dm-eset vettem.
A hálós bugyiaim is megvannak, abból se kell újat vennem szerencsére :)

Viszont most fogom felhívni a szülésznőt, hogy elvállal-e.... drukkoljatok :) (hogy azt is miből fizetjük ki.....még passz)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jut eszembe,

Ugye minden vizsgálat után kapunk számlát. Hát ahogy én elnézegettem, egyik sem akkora összeg hogy ne tudnám kifizetni (jó persze nem a szülésről van szó), és ennél én többet fizetek havonta az oepnek.... Pl a múlt hónapban 1x voltam a nőgyógyászaton 1200 FT, 1x vérvételen, 1700 FT, és egyszer a gyerekkel a kórházban, ami röntgennel együtt volt 1500 Ft. És ezért fizettem ki több mint 8e ft tb-t a múlt hónapban. És akkor még a párom tb-jéről nem beszéltünk....

Antibigyó: Nem tudom, nekem az az észrevételem, hogy nagyon lementek az antibiotikum árai. Akármilyet írtak fel Katának, mind 1000 alatt volt, csak a legutóbbi, a lórugás amit a tüdőgyulladására kapott, az volt 1300. De antibiotikumért olyan 7-800 Ft-nál többet ne mszokta mfizetni...

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsó,
látod ez a jó hozzáállás! Akkor két hónap múlva, már nektek is egyszerűbb lesz egy picit.
Kitartás!!

Celesztina,
gratula a 8. hónaphoz!!!

Kép
emi29

Zsu!
Kitartás, minden rossznak vége lesz egyszer, semmi nem tart örökké! Én át tudom érezni, milyen nektek... én ezt végigcsináltam cirka másfél évig egyedül a két gyerekkel... a számlaeltologatásban már a mesteri szinten voltam, annyira tudtam, hogy pattra mikor fizessek, hogy ne kapcsolják ki, meddig tudom húzni... és néha nem volt vacsora, nem nekem, mert az lecartam, a gyerekeknek sem. Szerencse, hogy ettek az oviban és vhogy kihúzták másnapig... és ez komoly, nem kamu!!!
De jobb lett, sőt, minden megváltozott azóta és normálisan élünk! Néha még úgy is éreztem, mikor mindent kifizettem meg nagybevásároltam és maradt nálam 20-30ezer, hogy te atyaég, ennyire jól élünk??? A frászt, ez másnak semmipénz, nekem sok, mert nem ezt szoktam meg (sajnos).... de tudod, néha még örülök is neki, hogy át kellett menjek ezeken a dolgokon, mert igy tudom értékelni igazán az apró dolgokat, amiket más észre sem vesz, mert mellékzsebből kifizet! Fel a fejjel, tudod hogy van? "... a szegény néha gazdagabb" :wink: :wink: és tudom, hogy nem vigasz és ezzel semmit nem segitek/segitettem... de próbálj nem kiborulni!!

Április 4: :lol: Zoli cserfes Evelinje akkor született! :lol: Nekem nincsen bajom vele, mert az már régen volt, hogy ennek a napnak jelentősége volt! Jöhet Zsófi akkor, engem nem zavarna, ő lenne a felszabaditó!!!! :lol: Szó szerint ünnepelhetnénk az ünnepet, mert ha akkor kijön, az felszabadulás... :lol:

Hehe én mondtam anyámnak hogy egy életre hálás vagyok neki, hogy október 22-én születtem... mert én bulizhatok este, másnap bizti nem kell dolgozni menni, mert október 23. munkaszüneti nap! :D :D
Vendég

Szijjasztok.
Én mint topiknyitó bejelentkezem és gratulálok a megszülteknek.

vizitdíj:a kismamáknak totáll ingyenes ha körzetihez ha khba ha fogászatra mennek. És a kiskönyvet kell mutatni és erőszakosnak lenni.

kh:Kismamáknál nincs meg az a kötelezettség hogy csak a körzetesbe szülsz hanem ott szülsz ahol szeretnél és nem fizettethetnek veled napidíjat vizitdíjat. Csak ha magán a kh akkor igen.

Most főhet a fejük az sztk-knak hoyg bezsereltették velük drága lóvéért az automatákat és most nem lesz szükség. Ebből is más gazdagodott meg.

Velem annyi van hogy most reménykedek éppen mert aki nem tudta annak mondom hogy sajnos január 29-én volt a műszeres befejezése egy spontán vetélésemnek. Nagyon maratoni a ciklusom. Lent van egy link arra kattintva kijön a mostani görbém. Ebben a hónapban 2x volt pé-m csak a 28-ikai pé-t kivettem mert szerintem eza jó itt volt brutál erős az LH tesztem.

Nektek naggyon drukkolok a továbbiakban hogy hamar meglegyenek a babák. És jövök továbra is kukkolni. Sziasztok.

harivera
Budapest XXI. kerület

Zsuzsófi: megértelek, hogy rossz érzés a párod miatt főleg -mi is ilyesmin vesztünk össze férjemmel :( . És bizony vannak olyan tételek amikből fontos, hogy ha drágább is a jobb minőségűt vegye az ember -nálunk is a kocsi került sokba, de mivel kicsi az autónk muszáj volt a szempontok közé venni, hogy beférjen, ha kell. Mert két gyerekkel egyedül csak így fogok tudni bárhova is kocsival menni. Pedig a régi kocsit úúúúúgy szerettük, csak az egy nagy Graco volt és még a meglévő egy gyerek mellé sem fért be a kocsiba :? Amit meg most nem tudsz megvenni majd menet közben...
Drukk a szülésznőhöz! Ti mennyit szántok rá -mennyit illik? Mi 20-30ra gondoltunk, de nem tudom, ez most így jó lesz-e (elsőre nem volt választott és így nem fizettünk)
Antibioval mázlid van, mi is 1500-2000 körül fizettünk év elején a szirupokért

Körkérdés: lépcsőn melyik fajta kenguruval a legkönnyebb menni?
Nekünk van már egy kengunk, de az nem volt valami jó, ráadásul alacsony is vagyok (168) Most kellene egy másik, de nem tudom, mi a jobb: ha oldalt vagy ha elöl-hátul is lehet benne vinni a gyereket? Mert eleinte még könnyű, de ha már vagy 5-6 kg akkor nem mindegy. És persze olyan nincs, ami mindent tudna...

Kép Kép
celesztina

Zsuzso!

Ami a szamlan szerepel, az az osszeg, amit az OEP fizet a kezelesert a korhaznak vagy az orvosnak.

Ez a penz egyaltalan nem fedezi a tenyleges arat.

Ezert van nagy bajban az egeszsegugy.

A ferjem 1000-1500Ft-ot kap egy tomesert az OEP-tol. Ez fedezi a lidokain, fecskendo, tu es talan az alabelelo anyag koltseget. A tobbit meg oldja meg az orvos, korhaz stb...

Nlaunk ki van teve az sztk-ban, hogy a labor mennyibe kerul, reszletesen lebontva. Egy teljes labor, igazi ara kb. 30 000-35 000 Ft.

Szoval nagyon megteveszto az a szamla amit kaptal.

Magi
Vendég

Celesztina, nekem sok választásom nincs szülésznő-tarifát illetően: azt mondta a doki hogy 30 000. De legalább neki (a dokinak) nincs szabott tarifája.

Egyébként igazad van május 1-gyel kapcsolatban :D a további években tuti bírnám, csak a szülésnél aggódom emiatt picit.

Nekünk a Mamacka-féle hordozó/kenguru van, de nyilatkozni még nem tudok róla, eddig cska a plüssállatot vittem benne itt a lakásban :lol:

Egyébként szerintem a vérvétel nem a vizitdíj miatt lett nehézkesebb.... Nekem sose kellett fizetnem, sőt soron kívül bemehettem mert kismama vagyok és még így is ott szarakodott egy 70 éves néni a számítógépen negyed órát/ember...... Most hogy az adminiszráció nőtt meg nagyon vagy a néni volt béna nem tudom, de gyanítom az utóbbi, met a kinti kartonozóban annyi idő alatt a sor fele lement, sőt volt aki a rendes sorszámával előbb bejutott mint én soron kívül...

Kép Kép
szõlõ

Celesztina,
kengu-val kapcsolatban szerintem várd meg Nuskát. Ő nagyon körüljárta a témát. Igazi szakértő lett!

Én egy hónapja fogadtam szülésznőt, de pénzről még nem tudtunk beszélni. Úgy tudom, hogy a dokinak járó összeg felét szokták adni a szülésznőnek ez nálam 30000 Ft-ot jelent. (Mondjuk én fordítva csinálnám..)

Kép
emi29

Csajok,
ez a hasleszoritó akármi a szülés utánra engem is érdekelne, de mi van akkor, ha valaki többet hizott, mint 15 kg? Akkor mekkora méretet kell venni???
sirkici

:( :( csajok, én akár meg is szüllhetek, nem is kérdezitek hol vagyok? :( :lol: :lol: :lol: na, jó, nem haragszom... :D :D

Legyen szép hetetek!! Én szombaton voltam a fiacskámmal boltban és nagyon fájt a hasam, aztán mire hazaértem, elmúlt....most jól vagyok, holnap kezdődik a 38. hét, már csak 3 hét!!!!

Ja, és nagyon intenzív a baba, Andris ehhez képest egy nyugodt gyermek volt, néha majd szétfeszít oldalirányban...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

Klarka!

En magamban hianyoltalak, elvegre sorstarsak vagyunk.

En ma megittam egy liter paradicsomlevet egyszerre :shock: :shock: :shock: , pedig nagyon nem szeretem, de ugy megkivantam es annyira finom volt.
Regen ra sem birtam nezni. :shock: :shock: :shock:

Magi
Vendég

Sirkici!Az Anita boltba menj el, ott az eladó tényleg ért hozzá, hogy milyen méretű hasleszorító kell. Nekem azt mondta, hogy a terhesség vége felé menjek, és akkor ő meg fogja tudni mondani, hogy mekkora méret kell. A bolt a Kékgolyó utcában van.
emma2008

Örülök, hogy hiányoztam!!-Hú, de önző mondat volt ez...:)

Én is van, hogy megkívánok egy-két dolgot, sajnos elég sokszor az édességet...

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
klarka

 nem kell vizitdíjat fizetni ha az ellátás
­ kötelező járványügyi intézkedés részét képezi (védőoltások, járványügyi érdekből végzett szűrővizsgálatok, kötelező orvosi vizsgálat, járványügyi elkülönítés, megfigyelés, zárlat, ellenőrzés, stb.),
­ katasztrófa-egészségügyi ellátás részét képezi,
­ népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatot vesz igénybe,
­ terhesgondozás, szülés, szülészeti ellátás és gyermekágyas anya gondozásának részét képezi,
­ sürgősségi vagy kötelező gyógykezelésnek minősül,
­ a hajléktalanok ellátására létrehozott és finanszírozott háziorvosnál, valamint az általa kiállított beutaló alapján bármely más egészségügyi szolgáltatónál veszi igénybe.
­ a betegségek megelőzését és korai felismerését szolgáló egészségügyi szolgáltatások
(pl: iskola-ifjúságegészségügyi ellátások, a rendszeres szűrések amennyiben a jogszabályban meghatározott gyakorisággal veszik igénybe)

Amennyiben a biztosított ugyanazon egészségügyi szolgáltatónál egy nap több járóbeteg-szakellátást vesz igénybe, a vizitdíjat csak egyszer kell megfizetni.

Na tehát elvileg a gyerek 6 hetes koráig (gyermekágy)nem kell vizitdíjat fizetni.A fenti szöveg az oep honlapján megtalálható.300-ft nem sok de kérdem én ki az aki annyiből megúszta már?Biztos van csak kevés.Figyeljetek oda mert átvágnak és most sztem 300-ft is számít.Nálunk egyébként ki volt téve a rendelőkben a plakát amin rajta volt minden ezért én nyugodtan hivatkoztam rá.Csak szomorú h azt tudják h fizetni kell de azt nem kinek,és még nekik nagy a szájuk.
Vendég

Én sose fizettem sehol vizitdíjat mióta babát várok. Még a háziorvosnál sem mikor torokgyuszival mentem le hozzá.

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok!

Április 4. - Persze, ha akkor érkezik Alíz, nem leszek csalódott .. vagy bármi, de ha választani lehet, akkor már legyen 5-e ;)

Tegnap voltam bent a kórházban, Kondor Kata körbevezetett a szülészeten, nagyon kedves és aranyos volt! Elmondta, hogy lesz a császár, ha a tervezett időben lesz, ill. mi történik ha hamarabb megindul a szülés :)
Apás-szett a Szent Imrébe is kell :)
Rákérdeztem a haskötőre, és azt mondta, hogy nem mindenkinek van szüksége rá .. Az ő gyógytornászuk nem szokta ajánlani, mondván, dolgozzon csak a hasizom már az elején. Én úgy gondolom, elég nagy a fájdalomküszöböm, és a szép pocakért mindent, így ha bepisilek is kibírom nélküle :lol: :lol: Persze ha nagyon szenvednék, lent a gyógyászati boltban párom fél perc alatt beszerez egyet .. szóval előre nem dobunk ki 3-5ezer Ft-ot az ablakon, így döntöttünk :)

Népszavazás:

Mi nem voltunk vizit-díj ellenesek, mert annyira nem éreztük megterhelőnek ezt az összeget. Mondjuk itt számít, hogy egy olyan körzetben lakunk, ahol én amikor még nem volt kiskönyvem, egy 300Ft-os papírral végigjárhattam a vérvételt, az EKG-t .. a labort .. bármit .. egy nap egyszer kellett fizetni, tehát nem bosszankodtam. Amióta kiskönyvem van, sehol nem kértek egy fillért sem ... a házidokikat nem is értem, amikor kint lóg a tájékoztató a falon (legalábbis nálunk, amit előbb Gitka beírt),hogy kire mi vonatkozik ..
Párom most, hogy beteg volt, befizette .. nem haltunk bele ..
A gyógyszerek árától viszont a hajam szála égnek állt .. most, hogy benyalta ezt a kalici vírust, egy vagyon volt a gyógyszere, és a legdurvább az, hogy az egyik dobozban pl. 6 szem volt, amiből napi 3-at kellett szedjen .. köszi ..
Amúgy a másik két szavazandó dolog eltörlésének örülök, és mi is azon a véleményen voltunk, hogy felháborító. Nekem még megadatott nappalin, államilag finanszírozott képzésben lejárnom 5 évet, és megcsinálni 2 diplomát .. Hugim most van pont ezelőtt .. nagyon drukkoltam, hogy neki is legyen lehetősége. Mert mi vért izzadtunk volna a több százezres tandíjjal :(
A kórházi napidíj szintúgy .. ha bekerül egy dolgozó ember 1-2 hétre, kapja a táppénzt ami nem éppen kielégítő, elesik a fizujától (amiből vagyonokat vonnak) és még plusszban ebben az áldatlan helyzetben még naponta fizet ..
Nah .. én is sok vagyok :)

Köszi lányok a bíztatást a külsővel kapcsolatban :)
Majd keresek 1-2 mutogatható fotót :)

Kép
szösszenet

Sziasztok Mamik!

Na, én is bejelentkezem, a hétvégén csak olvasóban voltam.
Először rólunk, mert zajlott az élet.

Szülés
Hát nem tudom, nálam mi lehet, de ma is elmentem reggel pisilni és utána elkezdett fájni a hasam. MEg már második reggel rózsaszines folyásom van. Nappal aztán semmi. NEm értem.
Szerdán megyünk dokinénihez, aztán kiderül, de MAszaton nagyon úgy tünik, h már jönni akarna. Pénteken lépek a 35 hétbe, jó lenne ha még várna min. két hetet. Meg a magneb mellett is rendesen keményedik a hasam, ha már egy kicsit sétáltam. Szürnyű, h párommal lemegyünk a tőlünk 5 perc sétára lévő közértbe, és a bejáratnál már úgy megyek, mint a saját nagyanyám. Na, de szerdán kiderül..

Hétvége: Vettünk pár dolgot dm-ben, már csak apróságok hiányoznak a kórházi csomagba. PElenka nekem, meg mellbimbóvédó meg mellszívó. Néztem Dm-ben az aventes kézit, 13000ért van és adnak hozzá egy pót üveget. A csomagoláson kívül van a nejlon alatt. Szerintem megéri.
Aztán a rosszhír, h sikerült megtörni az autónkat. Szegény párom nem látott egy fát, és az ajtómmal totál nekiment. Jó nagyot szólt, de szerencsére nem lett bajunk. Viszont az ajtó úgy tünik csere, ami min. 40000 kiadás lesz most. Hát nemtom, ez nem hiányzott.

Na ennyi rólunk.

Kritta:
Sok-sok boldogságot kívánok Nektek.

Zsu
Látod, nálunk sem jobb most a helyzet, de majd biztosan lesz vmi. NE keseredj el.

Emi
Milyen az első "munkanélküli" napod/reggeled??

Szösz
Mikor jössz képekkel?? Már nagyon kiv. vagyok!!

Pumpi
Nekem nincs nagy mellbőségem, de vicces, h hétvégén pl. én sem találtam rám való melltartót. Idegesítő, h már szinte csak az 50 kg-ra gondolnak.

MAgi
Olyan izgi, akkor lehet, h Ti már a héten szültök??!!

Szőlő
Nagyon tetszik a komódotok!! Elárulod, h mennyiért vettétek??

Babafotó:
Nem tudom már, h ki rakta fel, de nagyon husik voltak!!!

HaskötőNA ez engem is érdekel, mert nekem tegnap azt akarták beadni, h a bugyis hasszorítót úgy kell felvenni, h pelenkbetét-hálósbugyi-simabugyi- és utána a hasszorítós ami bugyis. Már nem azért, de akkor itt kapásból már más a méret, mint amit felvennénk pelenka meg ennyi bugyi nélkül. Bár azt mondta az eladó, h inkább a sima hasszorító pántot szokták vinni, ami nem bugyis.
Tapasztaltak Sos.

Sex
ÉS mi van akkor, ha nincs még nyitva a méhszáj, de a méhnyak teljesen el van vékonyodva? MErt nálam ez a helyzet.

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?