A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Kiscica beszélj vele! Mennyivel jobb még odabent! komolyan működik!!!!! nagyon érdekes.... Nekem a CTG első 10 percében aludt, és aztán dumálni kezdtem vele. Aztán hatalmas mocorgásnak indult, no meg kiderült a nővér nem kapcsolta be a nyomtatás funkciót, és minden akkor indult, amikor babó elkezdte a "tornát".

Emi, remek hír, hogy minden rendben. Én elvileg pénteken megyek a kórházba UHra, majd összenézem az adatainkat. Kiváncsi vagyok a cukrom milyen befolyással van rá, ha neked a korának megfelelő minden.
Holnap már csak 30 napunk van. Nuska, meg Felsoa nektek is. Ki van még április 11-re kiírva? :oops:

Kép
téjé

ÁÁ!
Nem akartam laptető lenni!!!!

Nono!
Tökre átérzem, amit most érzel!
Nekem is alig lehet befogni a szácskámat, de ha vmi új dolog van, na akkor csönd is van körülöttem.
ÉS a költözés nálam is kb. így zajlott, mint most Neked!
Anyuval új lakás, rá három hétre párommal össze, onnét fél év után meg ide az újba! És még én sem érzem teljesen "otthonak", főleg a sok probléma miatt, ami az új lakással jár!
NE legyél kis Malacka! Jó lesz ott is!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

cicó,
jó a polód, igazi pasis duma :lol: :lol: :lol:
tényleg lent van a hasad, de szerintem még nem annyira, hogy parázz

Kép
1bambi

Bambi
Nem akarsz feltenni képet a mezről?? Biztos nagyon vagány!!

Poci: nem tom, majd összehasonlítom az egy héttel ezelőtt készültel.

Nono
Köszi a linket, nekem akkor már ne is küldd el, majd lementem innét!!

Kép

kisscica80

cicó,
pár képpel adós vagyok még...majd rakok fel, szerintem szerdán. tényleg jó pofák...addig ne szülj! :lol: :lol: :lol: :lol:
na, most tényleg lekapcsolok, jó éjt!
cicó, no para!!!

Kép
1bambi

Sziasztok!

Én is megvagyok, csak kissé fárasztó volt a hétvégém.
Dani köszöni szépen a sok jó kívánságot!!! :lol:
Három menetben lett tartva a szülinapja, pénteken felköszöntöttük mi, szombat du. jöttek anyumék+testvéreim családostúl, vasárnap du. anyósomék+sogoromék....
Hát nem mondom elég volt, amire ugy gondoltam elég lesz 2 napra az elfogyott szombaton, vasárnap kezdhettem előről.
Még kész szerencse, hogy lebeszéltem a Danit a gyerekzsúrról (pótoljuk nyáron a névnapjánál)

Megint jó sok játékunk + könyvünk lett. :oops: :lol:

Sajnos meglett az eredménye az egész hétvégi ugrálásomnak...
éjjel arra ébredtem, hogy mintha folyna vmi, ott ültem a wc-n 10 percet és szaglásztam mi lehet az. Tiszta víz szerű vmi volt.... (nem túl sok, csak elég ahhoz, hogy megilyesszem)
bepánikoltam, erre el kezdtem görcsölni is. Keltettem uramat, szerinte nincs gond próbáljak meg aludni kicsikét...
lefeküdtem, erre ránjött a hasmenés, na ettől még jobban pánikoltam ( biztos tisztúl a szervezet, mert készülődik)
Elég szőrnyű lehettem..... :cry:
Lefektettem magam....megbeszéltem kislányommal hogy még nem jó neki, ha kijön, mert még nincs rendesen kifejlődve...nagynehezen elaludtam.
Reggelre nem volt semmi bajom, csak nyafka voltam, egész de. pihentem... du-re rendbe jöttem.
Persze a doki ilyenkor egész nap nem elérhető (biztos operált).. :roll:
Ja azóta nem érzem hogy csordogálna vmi...sőt még a betétem is tisztább mint szokott lenni :oops:

Aztán azon paráztam még, hogy sehogy nem állunk, nincs kész a szoba ( jövö héten festjük), nincs kimosva-kivasalva a baby ruhái, és még a korházi csomim sincs meg.... :oops: :x reménytelen vagyok....

Na befe a nyafi....

Kevéske reagálás:
Szöszke szupik a képek, viszont ha te nem vagy megelégedve magaddal én mit mondjak?! :cry:
Ja Dani üzeni isteni a muffin... kipróbáltuk..

Zsu Boldog Szülinapot Katának így utólag is. :wink:
Hirtelen ennyi jutott eszembe...
bocsika ha sok voltam

KépKép
Kép
xsara
Érd

Nagyon jó ez a tescó-titok! Még csak az elején járok az olvasásban, de nem semmi, amit művelnek/tek ott!

Ezek után meggondolom, hogy bemenjek-e abba a bababoltba. Bár úgy látom, attól is függ, ki van ott a pult mögött. Szombaton, aki becsapott az a tulaj volt, aki meg elnézést kért és visszaadta pénzt és a napellenzőt, az beosztott volt. Ilyen élményem sem volt még, és ráadásul a beosztott kedvesebb a tulajnál! :shock: Ez azért érdekes, nem? Általában fordítva szokott lenni.

Most sült meg a rozskenyerünk! Ollllyan nagyon finom csipkebogyólekvárral! :D

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Kisscica,
jó lett a hajad és a pocakod is szép nagy. Ahhoz nem igazán értek, hogy hol kellene lennie. Szerintem jó helyen van :)
Ja és mókás a pólód

Nono,
értem és átérzem én is, amit írtál. Nem lehet egyszerű most költözni, de biztos vagyok abban, hogy meg fogod szeretni az új lakást.

Szöszke,
a te babád is kb ekkora lehet most. Egy ideig az enyém is le volt maradva 1 héttel, de mostanra teljesen behozta a lemaradását.

Judit,
igen, holnap mi is a következő kockába lépünk :) Elkezdhetünk visszaszámolni.
Ja az Andi mondta, hogy állítólag holnap kezdődik a Délpestiben a 3-as szülőszoba falazása. (igaz, hogy ezt már hetek óta igérgetik...) Szóval lehet, hogy mire szülünk lesz még egy különálló szoba.

Kép
emi29

Xsara: Bocsi, hogy beleszólok, de lehet, hogy mégis fel kéne keresned a dokidat. Nehogy gond legyen! Nekem is volt párszor hasmenim a terhesség alatt, és a hasfájás, ami vele járt kissé megijesztett, de éreztem egyértelműen, hogy nem mensi-görcs-szerű, így végülis nem mentem nődokihoz, csak a körzetihez, aki vmi brómtartalmú gyógyszert írt fel rá, amit terheseknek is lehet szedni. Az elég hatásos volt, már eléggé kiszáradtam.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Jaj mára teljesen rendbe jöttem, már voltam wc-n is ( nincs hasmenésem) szerintem csak az ideg miatt volt.....

KépKép
Kép
xsara
Érd

Xsara,
Örülök, hogy most már jobban vagy, nem lehetett egyszerű a hétvégéd :(

Kép
emi29

Kiscica - Nagyon csinos a pocid :) Én ugyan nem értek hozzá .. de szerintem ez még nincs olyan nagyon lent .. Akiket a kórházban láttam ("mindjárt megszülök") kismamikat, azoknak még lejjebb volt a súy ;) És én is úgy gondolom, hogy tudunk hatni a picikre .. :) úgyhogy dumálj le vele még jó pár hetet!!!!

Xsara
- Ne ijesztgess minket!!! Vigyázz magadra és meg ne erőltesd magad, pihenj!!
Örülök, hogy ízlett a muffin :) Nem is gondoltam volna, hogy kipróbálja valaki .. Nekem ez az egy, amit tudok sütni :lol: :lol: Mondjuk most már kísérletezem mással is .. szép lassan háziasítom magam :lol:

Emi
- Lehet Alíz is ekkora .. én 2-2,5 kg-ra tippelem .. de lehet jól meghízott .. :D Ha csak azt átgondolom mit összeettem az utóbbi hetkben/hónapokban :lol: :lol:

Bolygó - Én is akarok kenyérsütőt!!!!!
Annyian írjátok a friss kenyérkékről, bucikról az íncsiklandó sorokat. .. én is akarok frissen sült kenyeret! :twisted: :twisted:
Tudom már mit kérek névnapomra :lol: :lol:

Bambi - Én Photo Draw-val dolgozom, ez a Photo Shpnak egy lebutított verziója .. könnyebben kezelhető :)
Én már abba beletanultam, ma kaptam meg a Photo Shopot, most arra igyekszem nem rákattanni .. mert el lehet tökölődni a képekkel órákig, de az most nem fér bele :)

Csütörtökön ki jön a Szent Imrés randira?

Kép
szösszenet

Köszönöm Maszat nevében is a pocidícséreteket!

Szösz
Én mennék nagyom szívesen, de párocskámnak kéne vinnie-hoznia, és szerintem ez akkor nem fog neki menni. MEg lehet, h nem is nagyon kéne nekem sem mászkálnom, bár a kórházban jó helyen lennék.

Xsara
Szegénykém, jól megijedhettél akkor az éjszaka. Én már tuti fogtam volna a motyóm és meg sem álltam volna a kórházig, ha ilyen tüneteim vannak. Pihizzél sokat, Te manódnak is még bennt a helye!

1Bambi
Jöhet minden kép, szeretjük őket nézegetni!!!

Kenyérsütő
Kaptam karira, de azóta se sokat használtam. NEkünk a fél kg kenyér sem fogy el, és inkább zsömle meg a kifli megy jobban. De azért néha használom és akkor olyan jó az igazi friss kenyér.

NA mára ennyi, befogom.
Holnap doki után jelentkezem, 10re megyünk, remélem nem kell sokat várni!!

Jó éjt mindenkinek! Kép

Kép

kisscica80

Mi is nemrég vettük, pontosabban csütörtökön, de már ez a 3. kenyér. Most még próbálgatjuk, melyik milyen, hogy ízlik, kitapasztaljuk az ízeket.

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Jaj, bocsi Kisscica80: elfelejtettem írni, hogy milyen csini pocid van, és a felsőd nagyon jópofa!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Mondjuk mi sem vagyunk nagy kenyérevők, 75-80 dekásak lettek a kenyerek, de ezek ízlenek, így fogy!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Jujj, nagyon eltelt az idő, én mentem aludni! Sziasztok, jó éjszakát minden maminak és pocaklakónak! :)

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Sziasztok!
Csak - sok helyen így név nélkül - egy-két reakció:

Emi, gratula az UH-hoz! A 3 kg körüli születési súly teljesen jó, bár fenntartásokkal kell fogadni a saccolást, jó példa rá Mezsóék (már úgy hallanék róluk, remélem jól vannak!!)

Szösszenet, nagyon jók a képek, nekem az elsőkből a 3. a második eresztésből pedig az uccó tetszett a legjobban, na meg a Te "kreálmányod" Kíváncsi lennék a többire is.

Zsuzsófi, nagyon sajnálom az elkeseredésedet a pü-i helyzet kapcsán..Annyira elszomorít, ha vmelyikőtök írja, hogy sírt...Remélem megoldódik a dolog! (Bolygó, neked is szól!) Én is elég sokat szoktam stresszelni ezen, de fel a fejjel, vhogy csak lesz...

Xsara, engem is eléggé megrémisztett amit írtál, de ha már teljsen jól vagy, akkor csak rendben van már minden!!?

Kiscica, csinos vagy, hát..szerintem is lent van a hasad, de ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy a napokban meg is szülsz..Nekem azt mondták, hogy ha a mell alatti és a pocak közötti részbe befér a tenyered, akkor már lent van (megjegyzem, nekem elég nagy tenyerem, hosszú ujjaim vannak). Nekem egyáltalán nem fér még be..A lényeg, hogy ne idegeskedj, és próbálj a gondolattól elvonatkoztatni. Gondolj arra, hogy a fodrász előtt mennyire biztos voltál abban, hogy még nincs itt az idő. Szerintem is tudunk hatni a dolgokra kellő nyugodtsággal
(persze könnyen szövegelek, főleg, hogy az esti - már-már menetrendszerű haskeményedések nagyon megviselnek. Még a konyhába sem tudok kimenni a Magne B6-ért..)
Ezt leszámítva teljesen jól vagyok.
Ja, Emi kérdezted: bent voltam ma dolgozni, mert leadtam a bérletem, felvettem a kaja-jegyem, és a nőnapi ajándékot..De azért dolgoztam is!!Tényleg, elég rendesen. Persze szövegeltek, hogy menjek csak haza, de azért jól jött nekik, hogy bent voltam..

Nono, a nagyobb lakásba költözés tök szupi és izgi dolog, jó persze lehetne ideálisabb időpont is, de azért tök jó!!

Téjé rólad is már rég olvastam!
Bambi, nagyon csini vagy
Tényleg Emi, mi lesz azzal a pocakfotóval??

Gumimaci, örülök, hogy jól vagy!!

Hirtelen ennyi maradt a fejembe.
Megvolt reggel az első CTG-m. Jó volt, sokat mozgott a baba, köszönhetően annak, hogy eléggé késésben voltam, és kénytelen voltam rohanni. Szerencsére meglett a hatása..Teljesen jó minden állítólag.

Nőnap: én előre kikötöttem a páromnak, hogy ne merészeljen venni semmit. Édesség van, virág nem kell..Nem ez számít. A lényeg, hogy azért felköszöntött szóban, ez épp elég. (Anyuéknak vittünk virágot-csokit)

Hirtelen ennyi
Timi

Kép
tim27

Sziasztok!

Húú, nekem eléggé követhetetlenek lettetek... :-)

Még Mezsóéknak sem gratuláltam, nagyon le vagyok maradva!
Szóval Blanka tüneményes, remélem jól vannak!

Krittta: nektek sok boldogságot!

És akkor néhány reakció, ami megmaradt a mai termésből:

Kiscica: Én is viszem Fülest a kórházba, először Malackát akartam, de ő elég nagy darab és pont kaptam a szülinapomra férjemtől egy kisebb méretű Fülest, úgyhogy azt viszem... Szerintem egyáltalán nem gáz Mici sem...
Privire ezer bocsi, hogy nem válaszoltam, azóta is ezerrel keressük álmaink lakását! :-) Hétvégén gyakorlatilag csak lakásokat néztünk, kicsit be is sokalltam...
Ja, és drukkolok, hogy minden rendben legyen Veletek! Legalább április elejéig várj és akkor mehetünk együtt a Szent Imrébe!

Szösszenet: szuper jók a képek! :wink:

Mangó: most olvasom, hogy kerestél! Még egyben vagyok, csak dolgozok, és amikor benn van a főnököm, (mint pl. ma is), nem tudok egész nap a neten lógni, ezért le vagyok maradva pár körrel... :D

Bambi, Szösszenet: csütörtöki Szent Imrés randira én tervezem, hogy megyek! Asszem Zorroapu nélkül! Neki fárasztó munka után átbumlizni a városon, én meg úgyis ott dolgozok a közelben...

Kamilla: szép súlyúak az ikrek és jobb az óvatósság! Kitartás a fekvéshez!

Bambi: kérek szépen képeket az angol mezről!!! Légyszi, légszi, légyszi! Megöl a kiváncsiság!

Emi: örülök, hogy minden oké volt az uh-on, Lili szépen nő!

Hát most ennyire futotta tőlem, megyek aludni!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Jó reggelt Hétalvók!
Én már 4 óra óta fennt vagyok.Csináltam az emberemnek gyümikenyeret-kenyérsütőgépben, szilvás gombócot ebédre és mindjárt viszem neki ágyba a bundi kenyeret+kávét+teát.Pár napja tisztára be vagyok galydulva.Tegnap 3 szoba ablakát takarítottam meg,meg felnyaltam az egész lakást.Ma nem tudom mi lesz.Gereblyézzek?A szomszédoknál is?Tele vagyok energiával.Viszont az tény,hogy beszélgetni,meg senkivel sincs kedvem.A párom meg is jegyezte,hogy biztos rossz fát tettem a tűzre,mert nagyon csendben vagyok.
Szép napot mindenkinek!

Kép
ágnes27

Sziasztok,

Zorrómama, Te még mindig dolgozol?????

Kisfruzsi,
nagyon tetszik a kis undid! Ezt még el is tudnám képzelni itthon!!!

Ágnes, te tényleg jól beindultál :) Tök jó, hogy van kertetek, nálunk max. a 3 raklapnyi játékot lehet összegereblyézni...

Nono, Zorróné, Ollem, (sőt ha jól emlékszem Mezsóék is) most költözködtök... nem irígyellek.

Kép
Kép
mango.

Xsara, micsoda kalandod volt, én biztos bepánikoltam volna... Vigyázz magadra, pihenjél!!!

Kép
Kép
mango.

Jó reggelt!

Nálunk szörnyű volt az éjszaka, Dominónak nem tudtuk levinni a lázát, hiába lázcsillapítók, hűtőfürdők, prizic, á, szörnyű volt. :( Aztán meg fulladt, alig aludtunk valamit az éjjel. :(

Ágnes, nemsemmi energiád van. :) A férjed igazán odalehet...bundáskenyér az ágyba :) Enyémke bement dolgozi, de nemsokára jön haza, hogy ketten ápolgassuk a kis betegünket.

Szössz, szuper képek:) Nagyon csinos vagy!

Ennyi voltam, finishelőknek drukkok! :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Jó reggelt Mamik!

Párom 7re ment melózni, nekem meg már nincs kedvem visszafeküdni! Az előbb még olyan szépen sütött a nap, de mostmeg elkezdett beborúlni..

Zorróné
Örülök, h végre írtál!! Neked meddig kell még dolgozni??? Hogy bírod?? Lakáskereséshez kitartást, remélem mostmár megtaláljátok a nektek megfelelőt!
Jó volna együtt szülni, megpróbálom addig kihúzni!!

Bolygó
Köszi Neked is a pocidícséretet, meg a pólót is :lol: . Persze Apától loptam el, mert ezek a kényelmesek már itthon.

Tim
Neked visszavették a bérletet? Az tök jó! Nekem ki kellett volna fizetni 11 hónapnyit, mert csak januárban dolgoztam. Az sem zavarta őket, h táppénzen vagyok áprilisig.

Ági
Honnét van ennyi energiád? Küldhetnél ide is egy kicsit!!! Meg abból a gyümölcskenyérből is!!
Receptet kérjük, főleg ha kenyérsütős!!!!

Rólam
Még egyben, de a csípőm az mindjárt leszakad, és ha állok a hasam is fáj meg szúr. Éjszaka nyugis volt, 4ig aludtam, de onnét mintha elvágták volna. Iszonyat gyomorégés és onnét kezdett el fájni a csípőm is. Magneb6 szedem ezerrel, de most olyan negatív vagyok, mert annyira bennem van a para!

NA most menek, nem akarok itt keseregni!

Szép napot Nektek!!!!!

Brigi

Kép

kisscica80

Jó reggelt mindenkinek!
Ma először végre vissza tudtam aludni :D

Kenyérsütőnk nekünk is van, de egyszer a kenyérrel együtt (ami nem sikerült) kidobtam véletlenül a keverőlapátot is :roll: :oops: így egy ideje nem műxik. Találtam egy címet, ahol elvileg lehetne szerezni, de lusti vagyok... Bár annyiszor eszembe jut amikor csak pékáruért kell boltba menni (és sokszor csak állott kifli vagy csomagolt kenyér van csak...)

Kép Kép
celesztina

Csöppke: jobbulást Dominónak!!!

Kiscica: én anno decembertől nem dolgoztam és így is vissza kellett adnom a bérletet :twisted: :roll:

Kép Kép
celesztina

Kiscica,
csini pocak! :D
sirkici

Emi de jó! Örülök a kőmüveseknek. Ez a függönyös nekem, eléggé nyomasztó.
És hogy dolgoznak ha szülés van? Műtösruhában? Mert gondolom közben azért nem áll meg az élet.
Zsuzsával leveleztünk, nincs ideje fórumozni. Ma megy CTGre, majd megírja az eredményeket.

Kiscica ez a kidőlt macs kép, imádnivaló. Bár én inkább kutyás vagyok, de ez tüneményes.

Timi
Köszönöm az érdeklődést! Pedig rendszeresen írok apróságokat. Magamról meg péntekenként, mikor megjövök a CTGről és cukorvérvételről.

Ágnes micsoda energia. Ha van kedved Pestre jönni, nálam is van 1-2 ablak. Én ilyenre már képtelen vagyok.

Xsara én már tuti csomagoltam volna… örülök, hogy jobban vagy.

Megcsináltam a kórházi csomagom (majdnem) , de az elég szörnyű, hogy a táskát nem tudom becsukni. És még a türcsik nincsenek benne. Ti mekkora méretű csomagot raktok össze? Én egy sporttáskányit terveztem. Párom már hülyéskedett, hogy ha nem férek a hatalmas hátizsákját kölcsönadja. :oops:

Kép
téjé

Zorróné,
hogy jobb kedvvel dolgozz!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 1bambi 2009.02.12 15:04-kor.

Kép
1bambi

Szöszkének jó régen ígértem szőnyeg-képet:

Kép

Kép
1bambi

Zorróné,
emlékszem, hogy Neked néztem azt, hogy Beni fejét Nektek is lefogja vinni a feje feletti forgó.
Ezért mi felkötöztük az állatokat!
Tök béna:
Kép

Kép
1bambi

na megyek dolgomra...
kiscica, örülök, hogy egyben vagytok!
Neked kötelező ezután fél naponként bejelentkezni!!!
1Bambi

Kép
1bambi

Kisfruzsi!

tegnap óta felmerült bennem a kérdés....
Ha természetes szülésem lesz, márpedig nagyon úgy néz ki, akkor apa is bejön, mert úgy biztonságban fogom érezni magam (pár szülést már levezetett mentős volt)
szóval Szőnyben kell apának valamit bevinni szüléshez, ruha vagy valami. gondolom tiszta papucs kell... :roll:
És saját hálóingben szülünk?

Jaj lányok, van már otthon is net, úgyhogy majd onnan is tudok írni.
Hamarosan megyek is, mert most anyám nincs itthon és otthon főzök!!! :D
este mindig otthon vacsizunk, főzöcskézünk, de anyám emiatt is megsértődik...

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Az hogyan lehet, hogy én még a 37. héten se megyek CTG-re???
Egy hónap múlva kell visszamennem a dokihoz.... :roll: És akkor 36+4 leszek... :shock:
Vagy akkor még nem vagyok lekésve....???

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

nem tudok visszaolvasni, itt vannak anyósomék, minden délutánt kihasználok, hogy lejussak a friss babás barátnőkhöz :lol: amíg egyben vagyok. Biztos le fogok maradni tőletek :roll:

Celesztina,

annyit láttam, hogy te kérdeztél a kengurukról. Írok pár linket, mert VAN olyan kenguru, amivel elöl-hátul és csípőn is hordozhatsz... :wink: Azt azért tudnod kell, hogy én kendő-rajongó vagyok

www.babakozelben.hu itt van ún. kötős kenguru (sajnos néhány képen kifelé fordított babákkal), de a kötős kenguru pl. olyan kenguru, amit nem nagy ördöngősség megtanulni használni (a kendő azért kicsit bonyolultabb), mégis teljesen jó ortopédiailag, és hátra is lehet vele tenni a babát. Ezt nevezik mei-tai-nak is. Nekem nagyon szimpatikus, nem is nagyon drága, sőt, ha varrni tudsz, a honlapon szabásminta is van, magadnak is megvarrhatod. (Kötős kenguru szabásmintája, a bal oldalon a menüben). Én is tervezem, hogy a harmadiknak készítek egy ilyet (aki megszállott hordozó, annak egy kendő nem elég:) Ha nyárra szeretnél egy olyan hordozóeszközt, ami kényelmes a babának, egyszerű megkötni és nem meleg, akkor érdemes egy mei-tai-ba beruházni. Ez kis helyen elfér, ha éppen nem használod, és szerintem kiváltja a rug. kendőt. Ez megfizethető (azt hiszem, 7E Ft körül van), szépek is, és aki csinálja, nagyon kedves, megbízható nő, ismerem a babanetről.

Mei-tai (vagyis kötős kenguru) itt is van:
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... e=hordozok

Van egy kicsit extrább is, a Manduca hordozó :
http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=MN62500

Ez is nagyon jó, előnye, hogy sportos, férfiak is szívesebben felveszik, és nagyon sokáig használható, tán 20 kg-ig, háton is vihetitek benne majd a gyereket, ha nagyobb lesz. Viszont kicsit drágább. (de ha kiszámolod, hogy 20 kg-ig jó, akkor szerintem behozza az árát.)

Ezt a két fajtát azért is ajánlom meleg szívvel, mert a bababoltokban kapható kenguruk többsége nem helyes test- és llábtartásban tartja a babát, ezek viszont olyanok, amik jók a baba csípőjének, jók a hordozónak is, és sokáig használhatók.

Zsuzsófi,

én nem azt akartam írni, hogy bezzeg, bababkocsit vettetek a kicsinek, hanem biztatni akartalak, hogy ha mást nem is, egy ilyen csoda járgányt kap a kicsi, és ez jó!!!Remélem, nem bántottalak meg.

Vigyázzatok magatokra,

üdv,
Nuska+
nuska1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:47-kor.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:47-kor.
Vendég

Jó reggelt!

Most látom tegnap én zártam a topikot! Na ilyen sem volt még... :-)

Ágnes, te aztán jó korán keltél!

Mangó: még dolgozok, igen! És fura, de most nem is esik nehezemre! A múlt hét rosszabb volt! Akkor nem voltam jól, fájt meg égett a gyomrom egész héten, de most megint semmi bajom. Ma is itt leszek 4-ig, aztán megyek kismama tornára! Húsvétig vagyok még amúgy hivatalosan, onnantól meg ha lesz kedvem bejövök, ha nem, nem! De egyébként a kórházi pakkom itt van a kocsi csomagtartójában, a kórház meg itt 5 percre, szóval nem parázok!
Költözés nálunk év végén, jövő év elején lesz aktuális,csak mivel új építésű lakást szeretnénk, azt már most el kell kezdeni intézni! Tegnap is egész délután-este ingatlanirodában voltunk, meg a hitellehetőségekről tájékozódtunk!

Csöppke: Dominónak jobbulást!

Bambi: köszi a képeket!!!! Csúcsszuperek ezek a szerkók! Meg a szőnyeg is állati édi! Az állatokat mi is felkötöttük, vagyis csak rövidebb "pórázra" vettük őket, így talán jó lesz! Majd a gyakorlatban elválik... :D

Na, dolgozok egy kicsit, aztán visszanézek...

Kép

Kép

zorroné

Most látom, hogy ma vagyunk 35 hetesek és már csak 35 nap! De jó! :D :D :D

Kép

Kép

zorroné

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:48-kor.
Vendég

Nono: mi is a szocpol miatt megyünk újba, meg azért az új az mégiscsak új! :D Azt sokkal inkább a sajátomnak érzem, mint valaki után beköltözni egy használtba! Csak nekünk az a szar, hogy van egy lakásunk amit el kéne adnunk, viszont amíg fel nem épül az új, addig ebből nem tudunk kiköltözni! Az újnak viszont közben már fizetni kéne a részleteit! Ezért kéne valami jó kis hitelkonstrukció és ez a legnehezebb... :(

Kép

Kép

zorroné

szóösszenet

Annyira szépek vagytok h egész elérzékenyültem!

kiscica csinos vagy!

zorroné -Timi minden elismerésem h ilyen idősen tudtok még dolgozni!

Én hétfőn megyek u-ra ,de már alig bírom,mert érdekel h Fruzsi mennyit hízott!

Nekünk lakásrenoválás lesz áprilisban,de én nem veszek részt semmiben :roll:

Ja én ápr. 2-án születtem :lol: voltak viccek!!!!!!!!

Kép
kritta

Sziasztok,

Ollem,

az apának papucs kell és polo. A szüléshez adnak hálóinget, csak utána kell a saját. Nagyon jó lehet az új házban sürögni-forogni!
És mindenki aki új helyen lakik, kitartás! mi már 6 hónapja lakunk itt, és már majdnem minden kész van, csak néha besokallunk...pl. amikor 2 hónapot vártunk egy rohadt hálószoba ajtóra, mert persze, hogy nem standard méret! Most szombnaton tették be, gyönyörű lett, kilincset még kell hozzá venni.

Babaruhák:
Lányok, Ti speckó mosószerrel mostátok ki a minirucikat? Vagy túlzás?

KépKép
kisfruzsi

Jó reggelt mamapajtik!

Látom mindenki jól van senki nem babázott le az éjszaka folyamán, legalábbis reméljük. :roll: :roll:

Szöszke,
még mindig semmi hír Mezsóékról? Gondolom ma már hazamehetnek...

Nono,
ne viccelj egyáltalán nem bánom, hogy Szonjának ugyanolyan szőnyege lesz, mint Lilinek. Egyébként, igen Diegos.
Amikor mi a Diegoban néztük, olyan kopottnak tűnt a többi szőnyeghez képest, viszont készen leterítve szerintem nagyon jól mutat és nem is baj, hogy nem olyan nagyon harsány, mint a neten.
Lili ruháit én is kb a 31-32. héten mostam ki. Nem hiszem, hogy nagyon beporosodnának a szekrényben.

Mary,
a 37. héten már tutira menni fogsz te is CTG-re. Ha legközelebb mész a dokihoz adni fog időpontot. Én is úgy mennék már...

Bambi,
tök jók ezek a rucik :) :) Édi a szűnyegetek is.

Zorróné,
most már te is igazán abbahagyhatnád a munkát! Tudod milyen jó itthon???

Ági,
ilyeneket nem szabad írni. Apák is olvashatják a topikot. Az enyém is állandóan leskelődik, aztán meg jön, hogy hol van már a gyümikenyér + a gombóc és az ágyban reggeli... :lol: :lol:
Le a kalappal, hogy így a vége felé is ennyire aktív tudsz maradni.

Judit,
Andi azt mondta, hogy most elég kevés szülés van, úgyhogy, most nem okoz fennakadást a falazás. Majd áprilisban lesz nagyon sok szülés. Bár azt is hozzátette, hogy már hetek óta igérik a kőművesek, hogy mennek...

Nekem is össze kellene már szednem rendesen a kórházi cumót, de olyan lusti vagyok.

Kép
emi29

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:48-kor.
Vendég

..
!
Vendég

Nono,
köszi, akkor lehet, hogy benézek valahova venni valami speckó babamosóport, DM????
És a sensitive öblítő se jó?

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi,
Én sima arielt használtam. Az öblitő volt csak sensitiv..

Csöppke,
jobbulást Dominónak!

Jut eszembe.
Tegnap voltam a háziorvosnál kiíratni magam. (Másfél órát ültem kint a betegek között, de ez most nem számít.)
Viszont nem adott igazolást, pedig nekem valamit gondolom be kell vinnem a munkahelyemre, különben hogy kapok fizetést? Most mehetek vissza 17-én, mert nálunk 20-án készítik a bérelszámolási lapokat...
Ti sem kaptatok papírt, amikor először mentetek?

Kép
emi29

sziasztok Kismamik!

Én is vagyok, próbállak Titeket követni.
MA vagyunk 33.hetesek. Hétfőn megyek UH-ra mert 4 hete még faros volt.
Remélem azóta már befordult.

Csatlakozom azok táborába akik éjszakánként nem tudnak aludni. Eddih hétalv voltam és most is fél 2-ig csak forgolódtam. Ez normális vajon?
Csajszik nektek nem történt semmi elváltozás az arcottokon? Nekem az arcomon lett egy szemölcs és iszonyatosan nő és zavar. A doki azt mondta ne piszkáljam,lehet magától is leesik, de nagyon zavar.

Evisannak nagy gratula és a kicsi Zsófinak hosszú és boldog életet kívánok, Évinak pedig gyors gyógyulsát!

Majd még jövök. Addig is mindenkinek szép napot!

Kép

Kép
mannogab

Emi!
Nem kell igazolás, hanem havi egyszer elmész, és megkapod a táppénzes papírokat. Hetente állítják ki. Tehát, ha mondjuk 3 hetente mész el, érdemes előre odaszólni telefonon,hogy mész érte, mert elég sok papírmunka. A munkahelyeden tudják, mert gondolom mondtad, hogy táppénzre mész, és a havi bérelszámolás előtt vidd be a táppénzespapírokat.

A mosószerről annyit, hogy nálunk a 3. lányom volt érzékeny az első hónapokban a mosószerre, ezért neki külön kellett mosni, nem volt jó az Ariel és a mi öblítőnk. Ezért most már eleve babáknak való mosószert vettem a babaruhákhoz, és sensitive öblítőt.
emma2008

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?