Sziasztok!
Jajjj.... A tegnapunk....
Munka kapcsán felhúztak, de rendesen, ez eleve rányomta a bélyegét az egész napra.
Apának el kellett mennie órákra (ő itthon dolgozik, mindig együtt vagyunk, annyira nem szeretem, ha nincs itthon).
Zsófi.... Annyira talán nem volt nyűgös, de valahogy mégis úgy alakult az egész nap....
Az alvása össze-vissza.... Du. lenyomott 1,5 órát, mikor az Apja elment, ébren volt f4-f8-ig

, nem bírtam elaltatni. Közben agybeteg és csúzli voltam a fent említett dolog miatt.
Szegény babámtól nem győztem bocsánatot kérni, hogy ne haragudjon, amiért türelmetlen vagyok.

Ő meg csak mosolygott rám.
Ilyen még nem volt, fél 11-kor tudtam letenni. És nem sírt, nem azért, hanem feszt nézelődött, meg vigyorgott.
Én már tök kész voltam, mentem volna aludni.
És mikor kelt? 6-kor!
Ja, és szerintem tegnap szolidaritást vállalt a szüleivel, ő is fogyózott. 5 órai nem evés után valamit azért betápolt.
Azt én is észrevettem, hogy mintha kevesebbett enne...

Na, azért így is szép súlyban van. (És mi még nem váltottunk ki szopit).
Kérdés! Apa tökre kivan. Zsófi állandóan nálam akar lenni, ha kimegyek, sírva néz utánam, ha az Apjánál van, csak engem néz, és kéredzkedik hozzám, ha sír, az Apja nem tudja megnyugtatni, csak én. (
Miléna, asszem egy cipőben járunk).
Ez a szeparációs szorongás?
Apának ez borzasztó rosszul esik. És Ő olyan Apa, aki egész nap a babája mellett van, Zsófi őt sokszor látja, sokat van nála is.
Már azt mondja, becseréljük Zsófit valami Apaszerető babára.
Ez meddig tart???????
Silka! A gyerekdokid biztosan nem akar semmi rosszat, csak éppen sajnos itt ütköznek ki a generációs különbségek. Régen nagyon durva dolgok voltak. Anyu mesélte - nézett egy TV műsort -, hogy ott két anya beszélgetett (1940-es évek). Az egyiknek hirtelen hízásnak indult a babája, mert mákos tésztát adott neki. A gyerekorvos meg azt javasolta a másiknak, hogy ő is adjon mákos tésztát....

Na persze akkor sokkal korábban is haltak az emberek....
A gyerekdokid idejében nem figyeltek a gluténre, meg laktózra, meg anyám kínjára. Adták a pálinkát az ínyükre, a száraz kiflicsücsköt rágcsálni, a tehéntejet. Vagy allergiás lett a baba, vagy nem.
Szőlő..... Hát igen.... Szerintem ezeket el kell engedni a füled mellett, mert szerintem - már bocsánat -, de a mai kismamik tájékozottabbak, mint a nyugdíjkorhatárt súroló gyerekorvosok.
A nem kötelező oltásokkal kapcsolatos véleményére szerintem nincs mentség, ott nem lehet generációs különbségekre hivatkozni!
Az én gyerekorvosom rákérdezett, mit akarunk beadatni, elmondta, mit javasol, ahogy a védőnő is. Nem beszéltek rá semmire, mi döntöttünk Apával, hogy mit adatunk be.
Ahhoz pedig semmi köze, hogy te üvegeset vagy saját készítésű főzeléket adsz.
Szegény családok.... Jó, hogy nem kezdett el politizálni.
Ki tudja, mikor megy nyugdíjba, szerintem váltsatok gyorsan!!!
A mi első gyerekorvosunkkal anno megbeszéltem, hogy kijön Zsófihoz. Konkrét időpontunk volt.
No, nem jelent meg, nem is szólt.
Én meg fogtam magam, felhívtam a másik gyerekorvost - amit nagyon jól tettem, mert nagyon meg vagyunk vele elégedve -, és azóta hozzá járunk.
Aki nem jön kis az 1 hetes gyerekhez gyerekorvos létére, az számomra megbízhatatlan, ne is lássam.