A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

móni!
nálunk dettó ez volt a helyzet ma. csak botond legalább nem sírt, csak nyöszögött. semmi nem volt jó vagy max 5 percig. ami máskor minidg nevetést vált ki belőle, azt egykedvűen figyelte. alapban rosszkedvem volt nekem is, de a nap végére én is kikészültem. apa nálunk is dolgozik, csak reggel jön haza. :cry: őszintén alig vártam már, hogy este 8 legyen én botond elaludjon. ilyet ritkán érzek, és nagyon rossz most, hogy érzek ilyet egyáltalán. de sztem tuti front volt ma.... legalábbis remélem. :? :? :?

Ildikó
KépKépKép
sense4

silka!
gyerekdokid naggggyon brutál! :evil: :evil: :evil: bár néha a miénknek is vannak beszólásai. pl amikor hétfőn voltunk nála felírta nekünk a sinlacot. a következőt javasolta (próbálom idézni) : itt a sóskazezon. a kertből kétnaponta szedjük le, olajon dinszteljük meg, pici sóval pici cukorral ízesítsük, és ebbe keverjük el a sinlacot! :shock: :shock: :shock: :shock:
sóska kétnaponta : :shock:
olaj :shock:
só : :shock:
cukor : :shock:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense
Remélem igazad van és tényleg front. De már tegnap is az volt? A tegnapi napra azt mondtam, hogy nem tudja überelni nyűgösségben cicus. Hát tévedtem :cry: :cry:
Szegénykém, csak reggel. Apa legalább 8 után hazaesett.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni küldtem privit.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna válaszoltam

KépKép
Kép Kép
l.móni

Látom mindenhol megy a nyügi ezerrel... Nálunk ez már megszokott dolog sajnos,főleg este öt-hat óra körül indul és elalvásig tart MINDEN NAP szinte születésétől kezdve ez van :shock: :cry: :cry: És szerintem sose lesz vége!!!(Mármint nálunk)

Silka!Gy.doki egy tirpák!!!!Had döntsed már el TE,hogy milyen oltást adatsz be a babádnak!!!!!

Zsuzsóci!Jó,hogy írtál pár sort :D nagyon édesek a gyerekek!!

Kolbi!Máté egyszerüen zabálnivaló!!!(köszi Emese)

Szomszédok:Amikor ide költöztünk(régi ház de csak egy évet lakott bent a tulaj mert meghalt)rögtön ki kellett vágni a diófát ami az utcán volt mert zavarta a szomszédot,de húsz éven keresztül amig senki nem lakott itt addig jó helyen volt... Aztán következett,hogy csináljunk új kerítést mert ők harci kutyát hoznak és ezen átt tud ugrani,aztán most nem oly rég a kéményt kellett megcsinálni mert ő szerinte le fog dőlni az ő udvarára és ráesik az ott álló autójára(a kéménynek nem volt semmi baja de megcsináltuk azt is...) Aztán egy időbe amikor voltak cicáim ráugrottak a házuk előtt parkoló autóra,azt mondta,hogy csukjam be őket.. :lol: Hát igen ők igazi IQ harcosok!!!!!!!!

KépKép
juba

Halihó!

Csak gyors helyzetjelentés, aztán én is próbálok pihenni. Hihetetlen két nap van mögöttem is. Tegnap szinte egész nap egyedül voltam én is, ma du-n legalább a fiúk itthon voltak. Ha más nem segít, akkor jön Gergő a bohóckodásával. Eddig még hatott valamennyire. De látom, nem vagyok egyedül a problémával.

Cukkancsok a képek nagyon!!!! :lol:

Tali: nekem, nekünk biztosan nem jó. A Kedves konzultál, no meg pont 12-re szerveződik már egy ideje egy főiskolás csoporttali. Aznap is konzultál a Kedves, de dél körül el tudunk indulni Békéscsabára.

Gyerekdoki: borzadalom! Silka! Nem gondolkodtál még váltáson? Én a mienket nagyon szeretem. Nem ad egyből antibiotikumot, maximum úgy, hogy receptet ír, ha szükséges mégis akkor kiváltom. Legyen kéznél. Megbízik bennem, hogy csak akkor nyúlok én is az ágyúhoz, ha nagyon kell. Remek diagnoszta, imádják a gyerekek is. Én is rákérdeztem a nem kötelező védőoltálsokra. Igazából nem reklámozta egyiket sem. Kértem, ha ő fontosnak látja valamelyiket, szóljon. Csak mosolygott. Teljesen megbízom benne. Én egyedül a bárányhimlő ellenin gondolkodom. A nagy fiúk már voltak, de Kedves még nem. Őt féltem inkább. :)

Bongyikám! Gyógyuljatok, gyógyuljatok, gyógyuljatok.......

Ma írtak az árzuhanásról, holnap postáznak! Már nagyon várom! Szerintetek mikorra érkezik meg?

No, megyek is, mert hulla vagyok. Holnaptól legalább du-n apa tud egy kicsit segíteni. Hétfő óta csak meccsekre jár hol a fiúkkal, hol egyedül. Mondtam, hogy holnaptól szeretnék magamra egy kis időt, hogy tudjak tornázni. Nagyon megértő volt. :D

Jó éjszakát, jó pihenést mindenkinek.
dmaggie

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok !

Lányok kitartás.
Nálunk is nehéz nap volt mert Ádi hozzá van szokva a sétához és most se délelött és se délután nem voltunk.
De meglepően délelött is és délután is szépen aludt. Igaz kicsit résnyire nyitva hagytam az ablakot lehet a friss levegő miatt.

lmóni : a videó amit küldtél csúcs. Elvileg nekünk bármelyik hétvége jó max ha szombati napra esik a tali akkor nem megyünk úszni.

Kép .

Na lépek megyek tv-t nézni aztán tenti.

Reménykedjünk, hogy holnap szép idő lesz. Hideg lehet csak esni ne essen.

Mindenkinek kellemes nyugodt éjszakát.
20200310173350

Jó reggelt!

Fleur!
[color=violet]Lillának boldog félszülinapot :) :)

Silka!
B@sszus nagyon gáz ez a doki :evil: nagyon kiakadtam.A mienk alig tanácsolt pár oltást,úgy kezdi h. nem ír AB-t csak akkor, ha már pl. 1 hete köhög a gyerek és nem javul stb...

LMóni!
szerintem érezték ezt a szelet :( itt most úgy fúj :( Bálint éjjel 2 óránként kelt,persze 4-től már megint nyomja a dumát 8)

Kolbi!
nagyon édes Máté :) látom kedvenc szájtartása neki uaz mint Bálintnak :) :)

Szomszéd:mi meg vagyunk áldva velük :) igaz az egyik néha úgy üvőlt a gyerekeivel h. az egész utca tőle zeng :roll:
mikor ideköltöztünk akkor volt egy öreg banya aki mindenkit beperelt vmiért :) mi voltunk utolsók a sorban :) mikor hírdette a házát volt h. kiírta 10-12 gyerekes cigánygyerekes családnak eladó ház :roll:

tegnap du. nálunk is nyüszi volt,de mikor Míra elkezdett nevetve Bálintnak varázsolni,kispasim akkorákat kacagott :lol: ott olvadoztam :) múltkor azt magyarázta Mimó az öccsének h. majd varázsol magukanak piros színű porszívót és együtt fognak takarítani :) :)

pár kép,rég raktam :)
a legfiatalabb és a legöregebb :)
Bálintnak dédipapa tetszett :)
Kép
Kép

Szélmentes, napsütéses,nyüszitől mentes szép napot :)[/color]

KépKép
viranka

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök nektek.
Köszönjük a fél éves köszöntéseket!

Utólag Boldog Névnapot az Ildikóknak!!!!

Silka! Dokicsere??? Én biztosan nem mennék vissza hozzá!

Mi nagyon jól vagyunk, Marci egész nap szórakoztat. Állandóan kacag, gügyög, forog, kúszik. Szuper baba!

Ti hol jártok a hozzátáplálásban? Hányszor kap a babátok más kajcsit az anyatejen/tápszeren kívül? Nálunk úgy van, hogy tízóraira gyümölcsöt, ebédre főzeléket és már vacsira is főzit kap. Így is felébred éjszaka, hogy éhes-szomjas.

Dobok fel néhány képet.
Kép Kép Kép Kép Kép

Szép napot nektek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Visszaolvasni persze megint nincs időm, de remélem mindenki jól van, és a betegek mostanra meggyógyultak!
Kedden vége a vizsgának, utána próbálok visszaolvasni.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Jajjj.... A tegnapunk.... :evil:
Munka kapcsán felhúztak, de rendesen, ez eleve rányomta a bélyegét az egész napra.
Apának el kellett mennie órákra (ő itthon dolgozik, mindig együtt vagyunk, annyira nem szeretem, ha nincs itthon).
Zsófi.... Annyira talán nem volt nyűgös, de valahogy mégis úgy alakult az egész nap....
Az alvása össze-vissza.... Du. lenyomott 1,5 órát, mikor az Apja elment, ébren volt f4-f8-ig :shock: , nem bírtam elaltatni. Közben agybeteg és csúzli voltam a fent említett dolog miatt.
Szegény babámtól nem győztem bocsánatot kérni, hogy ne haragudjon, amiért türelmetlen vagyok. :oops: Ő meg csak mosolygott rám. :oops:
Ilyen még nem volt, fél 11-kor tudtam letenni. És nem sírt, nem azért, hanem feszt nézelődött, meg vigyorgott.
Én már tök kész voltam, mentem volna aludni.
És mikor kelt? 6-kor! :shock: :shock: :shock:

Ja, és szerintem tegnap szolidaritást vállalt a szüleivel, ő is fogyózott. 5 órai nem evés után valamit azért betápolt.
Azt én is észrevettem, hogy mintha kevesebbett enne... :roll: Na, azért így is szép súlyban van. (És mi még nem váltottunk ki szopit).

Kérdés! Apa tökre kivan. Zsófi állandóan nálam akar lenni, ha kimegyek, sírva néz utánam, ha az Apjánál van, csak engem néz, és kéredzkedik hozzám, ha sír, az Apja nem tudja megnyugtatni, csak én. (Miléna, asszem egy cipőben járunk).
Ez a szeparációs szorongás? :roll:
Apának ez borzasztó rosszul esik. És Ő olyan Apa, aki egész nap a babája mellett van, Zsófi őt sokszor látja, sokat van nála is.
Már azt mondja, becseréljük Zsófit valami Apaszerető babára. 8)
Ez meddig tart???????

Silka! A gyerekdokid biztosan nem akar semmi rosszat, csak éppen sajnos itt ütköznek ki a generációs különbségek. Régen nagyon durva dolgok voltak. Anyu mesélte - nézett egy TV műsort -, hogy ott két anya beszélgetett (1940-es évek). Az egyiknek hirtelen hízásnak indult a babája, mert mákos tésztát adott neki. A gyerekorvos meg azt javasolta a másiknak, hogy ő is adjon mákos tésztát.... :shock: Na persze akkor sokkal korábban is haltak az emberek....
A gyerekdokid idejében nem figyeltek a gluténre, meg laktózra, meg anyám kínjára. Adták a pálinkát az ínyükre, a száraz kiflicsücsköt rágcsálni, a tehéntejet. Vagy allergiás lett a baba, vagy nem.
Szőlő..... Hát igen.... Szerintem ezeket el kell engedni a füled mellett, mert szerintem - már bocsánat -, de a mai kismamik tájékozottabbak, mint a nyugdíjkorhatárt súroló gyerekorvosok.
A nem kötelező oltásokkal kapcsolatos véleményére szerintem nincs mentség, ott nem lehet generációs különbségekre hivatkozni!
Az én gyerekorvosom rákérdezett, mit akarunk beadatni, elmondta, mit javasol, ahogy a védőnő is. Nem beszéltek rá semmire, mi döntöttünk Apával, hogy mit adatunk be.
Ahhoz pedig semmi köze, hogy te üvegeset vagy saját készítésű főzeléket adsz.
Szegény családok.... Jó, hogy nem kezdett el politizálni.
Ki tudja, mikor megy nyugdíjba, szerintem váltsatok gyorsan!!!

A mi első gyerekorvosunkkal anno megbeszéltem, hogy kijön Zsófihoz. Konkrét időpontunk volt.
No, nem jelent meg, nem is szólt.
Én meg fogtam magam, felhívtam a másik gyerekorvost - amit nagyon jól tettem, mert nagyon meg vagyunk vele elégedve -, és azóta hozzá járunk.
Aki nem jön kis az 1 hetes gyerekhez gyerekorvos létére, az számomra megbízhatatlan, ne is lássam.

Kép
Kép
Kép
gremese

Anikó! Jaj, de szép kisfiad van!!!!!! :P
Mi még ötször szopizunk, tízórai szopi után fél üveg gyümi, ebéd-szopi előtt fél üveg főzi, uzsi-szopi után fél üveg gyümi.
Lassan kiváltjuk az ebédet. Azért megy ilyen lassan, mert nem minden főzit eszik meg, még azért kísérletezgetni kell, de már nagyon jól haladunk, mert sokfélét megeszik.
Meg én nem is siettetem. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Timi26! Jaj, ne haragudj! Nemsokára felszólok anyunak és megkérdezem az orrmandula-dolgot. :oops:

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt :D !

Kicsit itt is fúj a szél, de gyönyörűen süt a nap :D ! Már ez is valami :roll: .

Viranka, nagyon jók a képek, annyira megható... :roll: .

Tegnap délután nálunk is csak Bence bohóckodása vált be... :?

Míra dumája megint haláli :lol: :lol: :lol: , de az U-vitamin tarolt :lol: !

K.Timi, nagyon jó a képeslap, már le is nyúltam a forrást :wink: :D !

Juba, tudom, hogy reménytelennek tűnik, de hidd el, el fog múlni ez a nehéz időszak :roll: . Lehet, hogy egyik pillanatról a másikra...kitartás, elkezdenek kúszni-mászni, ülni, állni, és teljesen más napirendet fognak kialakítani maguknak...reméljük, anyabarátabbat :wink: :D !

Folyt.köv. :D .
dettyk

Ja, a mákostésztát anno 4 hónapos babának adták. :shock:

Juba! Igaza van Dettyk-nek, ez nem marad így! :wink:

Viranka! Teljesen behalok Mirán! Annyira jóóóóóóó!!!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, arra, hogy anyás vagy apás a gyerkőc, szerintem nincs recept. A hugom kislánya (9 hónapos) amióta felállt, és kitágult a világ, azóta kezdi elfogadni az anyján kívüli embereket. Őt sem lehetett sokáig az apjával hagyni, tőlünk meg egyenesen ordított :shock: , nem foghatta más kézben, csak az anyja. Mostmár sokkal jobb a helyzet.

Viszont: a boltban dolgozik egy csaj, asszem' olyan 2 éves lehet a kislánya, ő mesélte: annyira apás a lánya a kezdetektől, hogy ő nem is anya a lánya szemében, csak táplálékforrás :wink: :lol: . Pár órát dolgozik, addig apa van a gyerekkel. Egyszer felhívták telefonon, apa mondta a kicsinek: "Köszönj anyának a telefonba!" Erre a kiscsaj:"Cicíííííííí!" :lol: :lol: :lol:

Silka orvosára még egy pár mondatban: szerintem nem mentség a generációs különbség. Bence és Panka orvosa az én gyerekorvosom volt. Ő felvette a lépést, halad a korral. Ennyi :roll: .
Húúúú, a mákos tésztától biztosan jól aludtak a gyerekek :wink: :lol: .

Aniko80, Marci csodaszép!! Nagy kalappal a vizsgákhoz!!!! :D
Mi ott tartunk, hogy a délutáni szopi után gyümölcsözünk.

Én tegnap a Fókuszban kaptam el egy mondattöredéket: riport gyermekeink fogápolásáról. Már a pociban elkezdődik...aztán azzal ronthatjuk el, hogy a babák elalszanak a cicin :shock: . Ha így történne, töröljük át a száját valami ruhával...hagggyááá máááá. :evil:!!!!!!! Már azért is lelkiismeretfurdalást keltenek bennem, hogy esténként a cicin alszik el a gyerek :evil: . És az alvó gyereknek majd ronggyal turkálok a szájában, és fel sem ébred, ugye?! :evil:
No most én is dühöngtem egy sort...
dettyk

Jó reggelt, Csajok!
Itt őrült szél van, úgyhogy szerintem nem megyek Ádit leméretni az sztk-ba :shock:

GERGŐ, BÁLINT, MARCI, ÁDÁM: Gyönyörűek vagytok, srácok, anyáitok oda is lehetnek értetek! ;-)

Félre ne értsetek, de leheletnyit megnyugtat, hogy most más babák is nyüsziztek, mert ez vigasztal, ha próbálom vhová tenni a mi nyüszizésünket. Illetve hangulatváltozásokat.
Amit viszont nem értek: Ádi 7. éjszakája kel fel, most már egyre többször. Fogzásnak tűnik, de az eltarthat ennyi ideig? Éhségre is gyanakodtam, de amikor 15 perc meg 1 óra múlva is ébredt 15-20 perces intenzív szopi után, akkor ezt elvetettem. Talán elviszem a fülészetre, hogy legalább a középfülgyuszit zárjuk ki, bár nem tűnik fülfájásnak a dolog, de az erős sírás mögött ez is lehet.

Maggie: hát vérzik a szívem, ha nem jöttök a talira, de megértem.

Gremese: csajszi, fel a fejjel, angyon erős vagy, peregjenek le rólad a dolgok (munkaprobléma)! :-)
Zsófi és apája viszonya szerintem ismét csodás lesz, ez vsz. tényleg az a bizonyos szorongós időszak kezdete már...

Juba, engem is mindenki azzal vigasztal, hogy ez csak jobb lesz. És tényleg, apró léptekben javultak a dolgok mind. Egy itteni topikban olvastam a NINO-ról (nine in nine out), miszerint az érzékenyebb babák 9 hn-os koruk után látványos javulást szoktak mutatni, mert addigra szokják meg ezt a kinti világot. Hátha így lesz!

Kérdés: mi az almától akkorákat pukizunk, hogy még. Még csak almalevet kap Ádi. A kakik ritkultak. Másnál is ezt okozta az alma (úgy tudom, fogja a székletet)?

Kép
Kép
irina

Jó reggelt!

Lillának boldog hófordulót!!!

Móni! Jaj, ez nagyon rossz, mikor kéne a segítség, de nincs… utálom én is, hogy olyan tehetetlennek érzi magát az ember, és csak pár perc kéne, hogy összeszedje magát, de nincs… :cry:

Nekünk tegnap csak délelőtt volt nyűgös napunk, de az is csak azért, mert hamarabb ébredt Szeli a reggeli visszaalvásból. Délután bepótolta, fél 2 helyett fél 4-kor ébredt :shock: , így kipihente magát. Evett, és mentünk unokatesómhoz szülinapozni, ott is elvolt, letettük a földre és játszott, meg figyelte a két rohangáló szőkeséget. :D Fél 7-kor kezdett nyűgös lenni, akkor eljöttünk, fél órát aludt a babakocsiban (egyébként 5 percre laknak tőlünk, de sétáltam vele az esőben :wink: , hadd pihenjen egy kicsit), aztán jöttünk haza, fürdés, vacsi, és 9-kor elaludt (bár kellett a hátát is simizni). Kimaradt egy kaja a csúszás miatt, 2-kor és 4-kor ébredt éjjel, de elég volt a cumi. Reggel a szokásos időben ébredt, 6-kor. :D

Maggie! Kíváncsi vagyok, mit mondd a gy.dokitol a plusz oltásokra!!! Lehet, hogy úgy van vele, mint az enyém (nem díjazza), inkább homeopátia párti. :D Egyébként jó orvosnak tartom, és megbízom benne, bár neki is vannak néha ötletei pl. disznózsír Szeli puncijára a pirosság miatt… :shock: :lol:

K.Timi! Nagyon jó lett a képeslap!!! :D

Viranka! Édi Bálint a Dédipapával! :D
Nekem is meg kéne már mutatnom Nagyinak (Apám anyja) Szelit, még nem látta... :?

Anikó! Szeli még csak ebéd előtt kap 50 millit, egyelőre gyümit. A főzelékeket még csak kóstolja, sütőtök nem ízlett, a krumplit holnap kóstolja meg. :D
Marci nagyon aranyos! :D

Csajok! Csak Szeli nyúlkál bele a kanalába??? :roll:
És képzeljétek, annyira ízlik neki az őszibarack, hogy evés közben nyög! :shock: :D ÉÉééédi! :D

Mesi! Minket még nem ért utol ez a szeparációs szorongás, de Zsoltit is meg fogja viselni, az biztos! Jaj! :? Nem irigylem apátokat! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk: te jó ég, súlyos műsor lehetett! Épp a szopizás jó a fogaknak (hogy a helyükre kerüljenek). Jahogy édes az anyatej? Most már ez is baj... hiába, mindenféle őrült következtetésig el lehet jutni. :shock:

Kép
Kép
irina

Fleur, Sikoly cica Lillának boldog fél évességet!!!!
Kép
dettyk

Igen, Lillát isten éltesse!
Kép

Regi: milyen őszibarackot adsz Szelinek? Lassan megkóstoltatnám Ádival (csak a cukrozottakat egyelőre nem akarom adni neki, nem cukrozottat meg nem találtam bébikajában eddig).

Kép
Kép
irina

Regi, Panka is kezd nyúlkálni, ezt Bencével úgy oldottam meg, hogy adtam a kezébe egy másik kanalat :roll: .

Én tegnap este ittam Panka előtt, és valahányszor a poharat a számhoz emeltem, kiáltott egyet :shock: :lol: . Bence úgy rötyögött, hogy majd' lefordult a székről :oops: .
Csináltam neki a kapott minta granulátumból almateát...rögtön Máté meggyevése jutott eszembe :shock: :lol: :lol: . Habzsolta :shock: !! Járt keze-lába :shock: ! Húzta a poharat a szájához :lol: :lol: . Csúcs volt :lol: .
Bár maradok a víznél, akinek nem jön be, próbálkozhat szerintem ezekkel a teákkal.

Irina, nálunk az alma gyorsan átment rajta, és eleinte ugyanúgy jött ki, mint ahogy bement, néhány óra múlva. Nekünk előtte elég híg székletünk volt (mármint Pankának :oops: :D ), most kicsit masszásabb. De minden nap van kaki.
dettyk

Boldog félévességet Lillának!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt,

Süüüüt a nap,

Visszaolvsok, addig is gyorsban

Lillának boldog félévességet!!!

Irina, én fagyasztott barackot vettem, kiengedtem, lehúztam a héját és össze botmixereztem, megjegyzem, nem igazán jött be neki, csak almával összekeverve, de azzal falta.
Amúgy igen, az alma fogja a székletet, a barack lazítja, úgyhogy a barac jó lesz a kakira is.

Anikó,
mi még csak gyümizünk 2x, de. és du. de az 5x szopi megvan. Főzinélmég nem tartunk. Ja és szopi előtt jön a gyümi kb. fél üveg, ha a bolti üveget nézem, bár általában sajátot kap, aztán a szopi. Majd kb. két hét múlva kezdjük a főzit.

Dettyk, ne is mond, tegnap ezen én is kiakadtam, ébresszem fel a gyereket, h áttöröljem a száját, valószínűűűűűű, hú én is itt dühöngtem rajta.

Nyügis babáknak, remélem ma már jobb lesz, biztos ez a hülye szél, Robesz is kicsit nyügisebb volt este, de azért Apájával jókat nevettek, ahogy szoktak.

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Gyerekorvos Te jó ég Silka :shock: :shock: Szerintem is cseréld le. Lehet, hogy kicsit messzebb lesz a másik doki de őt legalább ti választjátok és nem fog titeket ilyen bődületes baromságokkal traktálni.

Mi még nem kezdtünk el semmit sem kóstólgatni :roll: Van még így valaki?

Viranka Nagyon aranyos Bálintka a dédivel :lol:

Anikó Marci nagyon cuki :lol:

Zsuzsóci Meryke megelőzött, küldeni akartam neked levelet a taliról, de már tudod :wink: :lol: Nagyon szépek a gyerekek.

Fleur Kiderült, hogy tudsz-e jönni a talira? A másik topiknak mikor lesz?
LILLÁNAK BOLDOG FÉLÉVESSÉGET

Mesi Ez a szorongás Cicát is kezdi elérni. Ha lát nincs gond de ha eltűnök akkor rögtön sír, még apánál is.
Remélem ma jobb napod lesz.

Bongyi Jobbulást nektek+++++++++++++++++++++

Lányok képzeljétek Cicus ma előre mászott :lol: A kávésbögrémet letettem a parkettára miközben neki dumáltam és annyira érdekelte, hogy elindult felé :lol: :lol: Olya édesen koncentrált minden mozdulatára :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Azt nem is mondtam, hogy tegnap volt egy 75 perces alvása :lol: :lol: Lehet, hogy a nyűgösségének tudható be de én mégis örültem neki. Ott feküdtem szorosan hozzábújva és gyönyörködtem benne :oops: :roll: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina! Cukrozottat, én se találtam mást... :roll:

Dettyk! Próbáltam, azt eldobja. Az kell neki, az őszibarackos, tök mindegy, melyik színű kanál! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Ideért a szél :evil: !
Kép
dettyk

Regi!
Apukád anyukájával tartod a kapcsolatot?
Amúgy dédipapa is most látta élőben Bálintot,eddig csak fényképről ismerte :)

LMóni!
Bálint is csak szopizik még :) de már kinézi szánkból a kaját :) kíváncsi leszek az első reakciókra majd :)
már csak 2 hét :) :)

Dettyk!
Míra már a legelején megitta a minta granulátumos teákat :) megbeszéltük h. azokat Ő kapta :wink:

Gyerekorvos: már mi is hozzá jártunk ennek immár 20 éve :roll: vannak dolgok amiben eléggé maradi,de sok mindenben viszont nagyon rugalmas :) s tök ugyanúgy néz ki mint ahogy mi megismertük anno :roll: kortalan egy nőci :) gyerekeim szeretik :)Míra állandóan megdumálja miért is kell matricát adni neki,Bálint meg minden vizsgálat után vigyorog rá 8)

S mikor hazajöttem óviból megmutatta HasikaPasika hogyan is kell hátrafele csúszni az ágyban :) a pelenkázó alól vettem ki :)

KépKép
viranka

Hello Lányok,

Zsuzsóci, de jó, h jelentkeztél! Milyen nagy fiú már Gergő! Édes pofa! Akárcsak Kolbi-Máté! :lol:

Ez a napok óta tartó nyügi mindenkinél! Borzasztó! Jó lenne, ha normalizálódna már az idő. Bár megint úgy fúj, h nem tudom mi lesz a sétánkkal.

Kőszegi Timi! De jó fotót csináltál!

Viranka, milyen megható a kép! A 3 generáció különbség!

Marcika milyen édesen alszik a hordozóban. Jól belekapaszkodik, nehogy vki elvegye. :lol:

Irina, a fogzás miatti éjszakai ébredezések január elején kezdődtek, a fogunk viszont csak múlt héten jött ki. És az a sanda gyanúm, h kezdjük a következőt. Már megint ébred éjjelente és a fogát tapicskolja...

Doki: nemsokára megnyitnak egy új rendelőt a szomszéd utcában, arra is nagyon kíváncsi vagyok. Addig meg vhogy csak kibírjuk. Szeretnénk a környéken maradni doki ügyileg.
Ja, és itthon derült ki, h antibio-t írt fel. 38 fok fölött kellene adnom. Este kereken 38 volt a hője. Úgy döntöttem kap egy kúpot, de gyogyót nem. Rühellem az antibiotikumokat! :twisted: Szerencsére ma teljesen láztalan volt :wink:

silka
silka

Lillának nagyon boldog hófordulót!

silka
silka

Sziasztok Csajok!

Az idő javul. Remélem, ma jobb lesz, mint tegnap. Minden!

LILLA!
ISTEN ÉLTESSEN!!

Irina!
Én is cukrozott barackot adok. Nincs másmilyen üveges. :evil: A cukorral kapcsolatos elveim is gyengülni látszanak. :oops:

Anikó!
Mi a reggeli és a déli szopi között gyümölcsözünk. Eddig csak barackot evett Botond. Kb 1/3 üveggel. Az uzsonna eddig tápszer(és /vagy lefejt tej) volt, most a tápszer felét (kb 90ml) sinlaccal keverem. Nagyon ízlik Botondnak. Egyébként szopi éjszaka egyszer, 1/2 8-kor, 11-kor, 14-kor, és 20-kor. Nagyon ritkán van olyan, hogy Botond éjszaka nem ébred fel.

Nekünk még nics fogunk. És nem is látom Botondon, hogy a fogzás vmi gondot okozna. Szerencsére. Kopp-kopp-kopp.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Tegnap óta áttört a 2. fogunk :D . Bár nappal nyűgös volt, tegnap 20-7-ig aludt, mára virradóra pedig 20-6.15-ig, úgyhogy szerencsére az éjszakánkat nem befolyásolta (sőőőt, előtte pár napig ébredt 4 körül). :roll:
dettyk

Punky Pankának nagy gratula a 2. fogacskához!!!

Lányok, van összefüggés a piros popó és a gyulladt torok között?

silka
silka

Viranka! Hát, nem is tudom. Néha összefutunk az utcán, akkor beszélgetünk, de nagyon jól megvan nélkülünk is. Igazából sose volt a "nagymamám". Gyerekkoromban 2x találkoztam vele, akkor is azért, mert Apu húga és Anyu barátnők a mai napig, és mentünk oda értük. Egyébként itt lakik a keresztező utcában, kb. 1 percre... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok Anyukák!

Jó régen jártam felétek megint, de ideértem. :)
Néhány hetet vidéken töltöttünk családilag az anyukáméknál. Nagyon jól sikerült, a gyerekek jól érezték ott magukat és én is össze szedtem magam romjaimból. Na jó, ez túlzás volt, de azért jó volt, hogy volt egy kis segítségem.

Anikó!
Mi 5 hónapos korukban elkezdtünk esténként rizspépet enni, mert Gergő éhen akart halni éjszakánként. Azóta ebédre is eszünk főzeléket kisebb nagyobb sikerrel. Ettünk már sütőtököt, sima krumplit, répás krumplit és almás krumplit is. Hol ízlik nekik, hol nem. ez utóbbi esetben tápszer kiegészítést kapnak. Délelőttönként már kóstoltunk almát és őszibarackot is. (az őszit a dédimama fagyasztotta még a nyáron. - nagyon ízlik nekik) Tegnap pedig azt mondta a védőnéni, hogy mivel mostanában csak 4x eszünk naponta,(reggel 7 és 8 között valamikor tápot, délben főzi és táp, ha szükséges, 4-kor tápi, és este 7-8 között rizspép) délután kínáljam meg őket egy kis tápos gyümölcsturmixszal. Majd kipróbálom...

Húha, megkezdődött a szeparációs szorongás? Hát nem tudom mi lesz. Így is néha nagy arénában tudnak kitörni, mi lesz akkor...

Silka!
A gyerekdokid nem semmi. Reméljük ténlyeg elmegy nyugdíjba mihamarabb. Bár meg kell jegyeznem, hogy nekem az anyósom javasolja állandóan a pici cukrot, pici sót azokba a kajákba amit én készítek. Én eddig ezekbe nem tettem és nem is akarok egyenlőre.
Én is egyébként lépcsőházi csaj vagyok :wink:

Irina!
Az üveges gyümikben úgy láttammindben van cukor sajna. Nem tudom miért. Mi is ittunk már Hipp őszit, abban is van.
Azt viszont megfigyeltem, hogy a Hipp sütőtök-krumplijában nincs, mígy azt hiszem a kecskemétiben van.

Lányok!
Ti jártok játszóházba, vagy babamama tornára? Én ringató foglalkozásokra szeretném vinni a lurkókat, ami délelőtt van, de mostanában éppen akkor szundítanak. Ti hogy csináljátok, ilyenkor hagyjátok aludni őket, vagy keltitek és mentek?

Sense!
Nekünk sincs még fogunk. Rágni persze rágnak mindent, de még semmi.

Mi egyébként még nem kúszunk, csak próbálkozunk és csak a hátról hasrafordulás megy és a lábfogdosás. De majd jön a többi is nemsokára.... :wink:

Megyek, lassan ébredeznek, bár ma jó dolgom van, mert üveges papi lesz (sütőtök-krumpli).

A tali hol lesz és mikor? Apák jönnek?
Puszi Mindenkinek
Gica

Kép
gica1

Silka: hm, nem nyugtattál meg a fogzással kapcsolatban... de ahogy visszanézem a babanaplónkat, egyre kevesebb az átaludt éjszakánk. Amúgy ha "csak" szopizni kellne fel Ádi, az nem zavarna, a baj az, hogy nem az éhség veri fel, de cserébe jól beeszik. Ez sem lenne gond egyszer, de háromszor? És egymás után rövid időkre? Mindig figyelem pedig, hogy mikor álmosodott el annyira, hogy a cicit kivehetem a szájából. Ádi ugyanis sosem komfortszopizik, ha csak komfortra vágyik is, eszik. Más viszont nem nyugtatja meg, és nyilván éjjel mi is minél előbb vissza akarunk kerülni az ágyunkba, nem fél-egy órát visszaaltatni...
Piros popó és gyulladt torok: biztos összefügg? ;-) Szerintem a piros popesz lehet a fogzástól...

Dettyk: gratulálok a fogacskához!

Kép
Kép
irina

kellne = kelne

Kép
Kép
irina

Gica! Mi úszásra járunk, pont alvásidőben... :roll: Szeli 6-kor kel, fél 8-kor alszik vissza olyan 9-10-ig, az úszás meg pont 3/4 8-tól fél 9-ig tart... :? Hát sírni szokott, de visszük a kacsát, ami eltereli a figyelmét (úgy nem sír), a végén rohanunk az öltözéssel, a múltkor még a cumit is be kellett vetni. :wink:
Egyszer viszont 4-kor ébredt (nem szokott), gyorsan megetettem, visszaalvás, és 7-kor kellett újra ébresztenem (!), így viszont nem volt álmos, csak a végén az öltözésnél. Szóval egy kis napirendborítással meg lehet oldani... De ezt Neked kell kitapasztalnod, én is itt kísérletezgettem, a többiek biztosan emlékeznek, hogy mit össze vaciláltam a megoldáson. :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Takarítás: 3 nap alatt sikerült végeznem a fürdővel :D , de a konyhára nem visz rá a lélek! Jaj, úgy utálom, 30 éves szekrény... hiába takarítok ott, tök nem látszik... :(

Kép

Kép
regcsiken14

Helló Lányok!

Lillának boldog fél évet!! Kép

Az éjszakánk nem volt a valami fényes :? Felkelt 2-kor,4-kor,5-kor és valamikor hat előtt aludt el :cry:

Vrianka!Azt hiszem te írtál egy homeós bogyeszról ami allergiára van,nem tudnád mégegyszer leírni a nevét,mert asszem kezdődik valami nálam mert éjjel csak ülve tudtam visszaaludni,nagyon nehezen kaptam levegőt :? :cry: Bálint és a dédi!!Nagyon jó ez a kép!!!!!

Marcika,és Ádám is nagyon édesek!!!!!!!!

Emese!Szegény apátok,bizti rossz lehet most neki!!Nálunk meg akkorákat kacag az apjának,hogy majd beleszakad :lol: de mi is!!!
Majd bizos változik,vigasztald meg Gergőt!!!

Irina az univernek van egy alma-barack deszertje amibe nincsen cukor!Az elöbb pusziltunk be belőle valamennyit és nagyon ízlett neki!!

Gica! De jó,hogy jelentkeztél :D :D Ha lesz időd kérünk szépen képeket a babókról,olyan kiváncsi vagyok rájuk!!!!!!!!

KépKép
juba

Juba!

Coryzalia

most L oviba :)

KépKép
viranka

Köszi Vrianka :D :D !!!!!!

KépKép
juba

Sziasztok!

Innen már tovább ment ez a fránya idő.

Nekünk az éjszakánk kezd újra a régi lenni. Éjszaka 2kor kaja meg hajnali 6kor, fekvés este 6kor. Ebből az látszik,hogy fogak terén is kezdünk rendeződni , kijöttek a felső egyesek így már 7nél járunk. :)

Viszont tegnapi meg a mai napunk katasztrófa,alig alszik valamit,egész nap csak vele kellene foglalkoznom. Na de ma megyünk haza sióra,ott majd egész 7végén dajkáltatja magát a mamával :shock: csak anyukámmal van el meg velem :shock: :) .
Most is játszik az ágyikóban,de nem tart sokáig kb. 10 perc utánna sírás ezerrel. :(

Enni ma gesztenyés-almás-krumplis husis kajcsit ettünk,egyre jobban ízlik neki a más kaja. Esténként én is adok az anyatejcin mást,vagyis tejpépet,de nem sokat eszik belőle csak jó enni egyszerre a családal. :lol:

Mindenki gyógyuljon meg aki beteg!

Nálunk is az volt,hogy hőemelkedése volt Dominak 37,7 ezért annó nem adták be az oltást,de rá egy 7re kijött a foga és nem volt hőemelkedése tovább. Nem a betegség nyomta fel a hőmcit,szerintem Silka jó,hogy nem egyből adtad neki a gyogyot.
varga tünde

Ágica! Az ígért kép! Köszönjük még1x az etetőkabátot!!! :D
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Lillának nagy puszi!

Olyan nem jó napunk van... :( Zéti szörnyen szomorú, semmi nem használ. Ül az ölemben, szopizza a kezét és néz szomorúan. Néha rámnéz, bánatosan sírós hangon gagyarászik valamit aztán minden megy tovább. Azt hiszem megszakad a szivem... :cry:

Most elaludt, éppen amikor elkezdtünk enni. :shock: Üveges gyümit. Belealudt. :shock:

Összekaparom addig magam, majd még jövök.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

MAjd még jövök
Tali:ápr 5-6 és 12-13 is jó.
Bár úgy látom a 12-13 lesz a befutó...:)

KépKép
KépKép
fleur

Én is kerestem az allergiás homeos bogyókat,de neten azt írja bevont készítmény... :roll: Vagy még lehet kapni?

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?