Kis pupu: kezdem az egyszerűbbel: mert bármi mást ettem sokkal jobban fájt Zorka hasa.
Próbálom röviden leírni: szombat du. (aug.18án) elfolyt a magzatvíz, irány a kórház. 1 ujjnyira voltam nyitva, semmi fájás. Mondták, hogy 24 órát várnak, ha nem indul be a szülés akkor beindítják. Igen ám, de a magzatvíz folyamatosan folyt...a szervezet meg ugye termeli, mert kell a babának. Folyadékot nem kaptam infúzióba (vacsorát sem de ez lényegtelen) és kezdtem kiszáradni. Másnap délelőtt kezdődtek a fájások, tágultam is rendesen, dél körül kerültünk be a szülőszobára. Férjem már akkor is azt mondta, nem tudja hogy fogok szülni, iszonyatosan nézek ki..... 14.20-kor (szerencsére gyorsan) megszületett Zorka
Én már a szülőágyon elájultam.....bevittek a szobámba (egyágyas) ahol fekve többször elájultam ismét. Szóltam féjremnek, aki hívta a nővért...vérnyomim 80/60....azt mondta mit akarok, most szültem, pihenjek....hát jó. Féjrem hazament, én meg arra ébredek,hogy áll felettem 3 orvos, 2 nővér, nem találják a pulzusom....infúziót kötöttek be. Közben kimentem wc-re, na onnan is leájultam....
Másnap reggel vettek vért, jött az ügyeletes orvos az eredménnyel..szó szerint ezt mondta:
68 a hemoglobinja (alsó határ 120), kér vért vagy szed vasat?
Miután nem értek hozzá, mondtam hát akkor vasat szednék.....mondta is a doki, hogy megért, ő sem kérne vért...és ezt még kb. 4 orvostól hallottam....
Vasárnap szültem,szerdán hazaengedtek minket úgy,hogy egyedül fürödni sem tudtam....
Itthon semmit nem tudtam csinálni, úgy szoptattam, hogy a férjem tartotta Zorkát a mellemhez...erőm egyáltalán nem volt....
Pénteken vissza kellett menni a kórházba Zorkával, ott leültem 1 padra és nem tudtam felállni...jött az ügyeletes orvos, befektettek,vért vettek....hemoglobin 51...vérnyomásom 160/100.
Mondta az ügyeletes, hogy rendelnek vért, amíg megérkezik infúzóval tartják életben a szerveimet.....Semmi erőm nem volt, de tejem iszonyat sok. Kaptunk 1 kétágyas szobát, Zorka és a férjem ott lehetett velem.
4 zacskó vért kaptam, másnapra sokkal jobban lettem, harmadnap haza is mehettünk....
Egy másik ügyeletes orvos nem hitte el,hgoy ilyen magas a vérnyomásom, azt mondta ilyen hemoglobin szinttel és ilyen vérnyomással klinikai csoda vagyok....
Akartunk Zorkának kistesót....de csak akartunk.....
Bocsi, kicsit hosszú lett, nem tudtam rövidebben.
Ja és mindez a Szt Imrében....