A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Gabo,
Örülök, hogy nálatok is minden OK. Én a magzatmozgásokat nem írtam egyik babánál sem.

Lituka,
Timinél sokan szülnek. Ő az egyik favorit. :D Az oviban is van két anyuka, aki nála fog szülni. Azt nem tudom akkor mi van, ha két kismamája egyszerre szül? :shock:

Na jó, megyek összepakolom a kórházi táskám.

Andi

Kép
Kép
Kép
felsoa

Felsoa, én is magánrendelésre jártam hozzá, csak UH után mondta, hogy menjek fel hozzá, és elmondja mi-mi... de addigra már kiokítottam magamat a netről, és semmi újat nem tudott mondani... :lol:

ercsi_3

Andi - Ne vedd azért készpénznek az infokat :)
Barátnőmnek (aki szombaton szült 40hét+2naposan) ugyanabban az időszakban mondtaka babára 3600grammot, majd az utolsó UH-kon 4kg fölé mondták .. erre megszületett időre pontosan 3500 grammal :lol: :lol: :lol: :lol:
Meg hát Mezsó példája is beszédes...
Ügyesen :)

Klarka - Szorítok a közös Húsvéthoz :)

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Új vagyok itt és csak egy pár napja olvasgatom a fórumot. Sajnos eddig nem találtam rá, pedig jó lett volna veletek mindent megosztani.
Igaz a 31.hétig végig dolgoztam, igy nagyon időm se lett volna irogatni.
Jelenleg a 32.hétben járok, május 17-re vagyunk kiirva a pici fiammal, Attival. (első baba) A Barossba fogok szülni. Esetleg ha valaki már szült ott, megirná a tapasztalatait a kórházról?
Jó olvasgatni, hogy mindenki már egyre nagyobb izgalommal várja babája érkezését.
Remélem befogadtok még a csapatba. :roll:

Edina (24)
medina83

Medina!
Üdv. itt! Nyugodtan írogass ide, ez egy nagyon jó topic. :D

Andi!
Hát akkor lehet, hogy tényleg beelőzöd Magikát és Klarkát. :D

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

gumimaci: Köszönöm szépen! Akkor csatlakoznék is egy-két témához.

Személy szerint engem se fog érdekelni szerintem, hogy vajúdás közben ki mit lát. Nem azzal leszek elfoglalva.
Bár ki tudja, hogy az adott pillanatban ki hogy viselkedik.
Apás szülést tervezünk, bár a férjem még a nyers hús látványától is ki van akadva. :D
Lehet, hogy ez kinzás, de én úgy szeretném ha benn lenne.
medina83

Hahó, visszatértem! :D Nem olvastam vissza, mert továbbra is szigorú ágynyugalom a büntetésem....velünk minden rendben, babók szépen nőnek, Mira 1935, Gergő 2111 gr volt tegnapelőtt, jövő keddig szabadságon vagyok, aztán meglátjuk...remélem, nem kell ismét befeküdnöm.... :shock:

Ugye mindenki rendben van?

Kép
babyteve2

Babyteve!
Örülök, hogy jól vagytok és hogy ismét otthon lehettek. :D
Pihenj, már csak néhány hétig kell benn tartanod a pocaklakókat.
Itt még mindenki egyben van ugye Mezsóékon kívül. Ők is már otthon vannak.

Medina!
Nálunk is apás szülés lesz. Bár a férjem első perctől akarja. Én amúgy nem erőltetném, de nagyon örülök, hogy benn lesz. Nálunk, ha választani lehetne, inkább én maradnák kinn a szülőszobából. Ő sokkal jobban viseli az ilyesmit. A tv-ben is néha műtéteket néz végig. :D :?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szia BAbyteve
De jó, h újra itt!!! Örülök, h még egyben vagytok!!!! :)

Melinda
Üdv. itt közöttünk! Gyere nyugodtan!!!!

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

Mannogab!
A CTG általában 30 percig van rajtad, ha minden oké.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Xsara, aranyos a kisfiad!

Nono, Emma, tudom, hogy igazatok van, viszont úgy érzem, hogy ha már ennyire nem biztos abban, hogy bent akar-e lenni, akkor inkább maradjon kint…. Hozzáteszem, hogy az apás szettet ettől függetlenül megvettem és ha az utolsó pillanatban azt mondja, hogy meggondolta magát, nem fogom megtiltani, hogy bejöjjön, az viszont nekem eléggé szarul esik, hogy még mindig szórakozik velem. :(

Emma, én most vettem Anita szoptatós melltartót, de szilikonpántos nem volt. Te hol láttál???

Benettke, valahol nekem is szarul esik, mert egyébként is a várandósság minden pillanatából kimaradt.

Kamilla, sajnálom a rossz híreket. :( Vigyázz magatokra!!

Magika, Klarka Kitartás!!!!

Litu, FelsoA, Mannogab, gratula a szép UH eredményekhez. A nagy babának is vannak ám előnyei. Én úgy tudom, hogy ők bentről többet tudnak segíteni a szülésnél. :wink: :wink:

Gabo, én úgy tudom, hogy napi 10-12 magzatmozgást kell éreznünk.

Babyteve, de jó, hogy újra itt vagy!!! Örülök, hogy még egyben vagytok. Itt minden rendben, Mezsó óta senki nem babázott le.

Nagyon örülök, hogy végre hazamehettek Mezsóék :) :)

Kép
emi29

gumimaci: Jó neked, hogy a párod igy birja. De ahogy ismerem a férjemet, ha rosszul lesz, ha nem, akkor is bent akar majd lenni velem, mert mindig mindenben kitartott mellettem.
Csak most kéreti még magát egy kicsit. :)
Persze, ha látom, hogy nem birja, akkor nem fogom kinozni.
Egyébként eleinte még én tiltakoztam, hogy bent legyen mellettem. Mert úgy véltem sokáig, hogy ha egy olyan ember van mellettem, akit nagyon szeretek, akkor hajlamosabb leszek a hisztire. Akkor ő akarta annyira az apás szülést.
Úgyhogy ki tudja még mi lesz.....
medina83

Sziasztok!

Sajna még nem sikerült utolérnem magam, mióta hazajöttünk, ezért olvasgatok, de nem volt idpm írni, pedig úgy mutatnék már képeket is :?
Ma elhoztuk végre a kiságyat, nagyon várom már, hogy összeszerelje apa :)
Lassan megint útrakelünk, ma megy Szandi az új helyre úszásra!
A TF-re fog járni ezentúl, van ott ismerős, és komolyabban foglalkoznak velük! :)

Ma találkoztam egy szülésznővel, akit az orvosom javasolt... sokáig nem akartam fogadni, anyagi és "minek" okok miatt, mivel nekem jó élményem van az első szülésből, de apósomék ragaszkodtak hozzá, hogy majd ők kifizetik, és az összevonások, emberhiányok miatt igenis fogadjak!
Na most ha adódott ez a lehetőség, akkor élek vele :oops: :D
Nagyon szimpi a nő, jól elbeszélgettünk, kb 2 hét múlva kell majd megint taliznunk!

Próbálok mostmár majd becsatlakozni a beszélgetésbe, mert hiányzik a fórum, és "lakói" :) remélem lassan sikerül! Mostmár csak csak 2-3 nap melót vállalok be, jövőhéten pl csak szerdán és szombaton fogok menni, úgy érzem ennyit még bírok, ha nem azonnal abbahagyom!

A finishben lévőknek megy a drukk :)

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Kritta Párod hogy van?

Kisscica Van egy formanyomtatvány az apaságihoz, de ha rendesen ki van töltve minden adat az igazoláson, akkor tuti elfogadják. Mi rosszul jártunk, mert az anyakönyviben a nő nem fogadta el amit a dokim ír (ő csak az ucsó mensen idejét írta rá, és a születést) mondván, hogy ő nem volt ott tartani a gyertyát. Poénos,de én meg megszi.....tam. Aztán vita volt az anyakönyviben, mert törvény van rá, hogy az Emi által írtakat ráírják. Ezért inkább összeházasodtunk. Én nem vagyok hajlandó pingpong labda lenni a dokim és az anyakönyvi között. De te biztos nem leszel ilyen kellemetlen helyzetben.
Hogy mikor vannak a joslók, nem hiszem, hogy azt jelzi mikor kell menni. Nekem eddig csak nappal volt. Éjjel olyan jól alszom, ha pisilni kell csak akkor ébredek.

Lituka a temetés nagy lelki megrázkódtatás és fizikai megterhelés. Én biztos nem mennék. (tudom már lerágott csont, de azért megírtam) :)

Szösszenet a Kíra nagyon szép név. Én imádom a különleges neveket. Kár, hogy csak lányban van nekem tetsző.

Én pl már nem megyek át a párom szüleihez, most húsvétra. Ugyanis a város másik felén laknak, és a páromnak nincs jogsija. Kíváncsi vagyok mi lesz a reakció! Ebből tudok majd következtetni, ha nem kívánom a látogatásukat a kórházban sem, mi lesz. Tuti sértődés. Evann

Zsuzsó kiderült már valami, hogy miért nem akar menni a fiad? Valami sérelem érte szegényt, amiről nem beszél?

Ercsi
én pl. heti 2x elvitet. A vasat C vitaminnal. És néha a Calcium pezsgőtablettát kiegészítve. Semmi külön magnézium.

Bolygó Isten ments, hogy ezen görcsölj, az utódod nem jött még,. A cég majd megoldja, tisztában vannak azzal, hogy meddig maradsz.

Emi A körzetinél meg milyen „tökösen” viselkedett a párod! :oops: Ha megjegyezték a neved az nem biztos, hogy mindig negatív.

Én jövő kedden megyek TP papírért, már előre tartok tőle!

Bambi
A Tescos cseh tetra meg olyan papír vékony, hogy kiakadtam rajta, de valamire jó lesz. Én másik fajtát vettem a Nagykörösi úton, de ha kell onnan fogok még.

Sterilizálás még Ha ki van sterlizálva mibe teszitek? Egy külön zacskóba? Mert a dobozba vissza nem sok értelme van, nem_? És akkor mindent be kell vinni hozzá a kórházba? Úristen, nem hiszem el, ezt a sok pakkot!

Chicco sterilizáló a gyógyszertárból 1090 ft

Gabo a kutya nem mondta, hogy számoljam.
Kádas vajúdás: csak lehet rajtad felül valami? Legalábbis én biztos nem akarnék csupaszon. Kérdés, hogy az embert mennyire fogja ez már akkor érdekelni. :roll:

Mango
a steril anyatejgyűjtő zacsihoz, hogy/hol lehet hozzájutni?

Mezsó
DE JÓ, hogy már otthon vagytok!

Zsuzsa, de ha jól van ő is, meg a baba is miért indítják el a szülést?
Ha neked nem indul magától, akkor rögtön császár???

Xsara nekem is 122 cm a pocak körméretem +10kiloval

Emi, ZSuzsa! Ma voltam bent reggel a kórházban. Szerintetek mi fogadott a bejáratnál? 3 köműves. Na mondom hurrá, a szülőszobát csinálják. És aztán felmentünk a 9. emeletre, és a pasi aki lent csevegett már fent tolta be az Ytong téglákat az osztályra. Na lesz új zárt szülőszoba! :P Bejött amit írtál, Emi. Sajnos én potyára mentem, mert 7 szülés volt egyszerre és a szülésznőm nem tudott CTG-t csinálni. Úgyhogy este megint megyünk.

Kép
téjé

Ha a csuklás magzatmozgásnak számít, akkor a kis drágám 2 perc alatt teljesíti a napi adagot. :D :lol: :lol:
Általában kajálás után szokott csuklani a kis falánk. :D

Nici!
Ne várass minket a képekkel! Utánna is tudsz visszaolvasni. :wink:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Judit!
Amiatt nem vár a doki a kiírt időpont után a császárral, mivel ismét nem fejvégűek vagyunk, nincs beilleszkedve. Így meg nem szoktak várni vele, hogy beinduljon a szülés. De nem is bárnom. Bettinél ráhúztunk egy hetet, mivel ő már a 20. héttől fejvégű volt, de nála is indított szülés volt ekkor már, igaz akkor már majdnem 4 hete 2 újjnyira nyitva volt a méhszáj. Nem szeretnek egyébként a41. betöltött hétnél tovább várni még akkor sem, ha minden lelet jó. Ilyenkor indított szülés van.

Ez az egy hátránya van a fogadott szülésznőnek, mikor CTG-t kell csinálni. Ilyenkor hozzá kell menni, de ha szülés van és nincs üres gép, akkor mehetsz újra. Én maradok végig a 8.-on a Zitánál.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Babyteve, örülök hogy itt vagy és egyben vagytok!!! :D

Megjött a Szopipárnától amit rendeltem, gyönyörű színe van a napsárgának, inkább narancsos, nagyon szép! Viszont az almazöld katasztrófa, arra azt hiszem huzat megy :lol: :lol:

Basski nem bírom azt a rohadt baldachint feltenni a tartóra..... Vagy én vagyok iszonyat béna, vagy ez a baldachintartó sz.r... Egy órája szenvedek vele, kezdek begurulni :D

Kép Kép
szõlõ

Judit,
na ezek jó hírek!!! Mármint, hogy már készül a következő szülőszoba :) Hurrá!!
Bár már múlt héten be kellett volna fejezniük....

Az már kevésbé jó, hogy egyszerre 7-en szültek :( Nagyon szorítok, hogy amikor mi szülünk, ne legyenek ennyien.

Medina,
üdv köztünk

Gumimaci,
na igen, a szülőszobát én is szívesen elkerülném. Milyen jó lenne, ha a kilenc hónap lejárta után, egyszerűen lecsatolhatnánk a pocakunkat! A baba sem szenvedne annyit :roll:

Kép
emi29

Szőlő,
én kétszer szakítottam el a baldachint. A másodiknál úgy döntöttem, hogy már meg se varrom..

Kép
emi29

Ikresek, Babyteve, Kamilla, vigyazzatok magatokra :!:

Orulok, hogy Mezsoek ujra otthon, biztosan hamar elmulik a sargasag.

Felsoa, mi kozel egyidos terhesek vagyunk. Szep sulyu babt mertek nalatok :!: Hetvegene mi is voltunk UH-on, de csak amolyan gyors baratin. BPD 9,4, mas meretre nem emlekszem, de amikor a sulyra kerdeztem, azt mondta a doki, hogy ilyenkor 2700 g-osak szoktak lenni :shock: Most akkor mibol szamoljak ki, hogy hany grammos egy gyerek :?: :?:

Kerekes, szoval a 4. szamu is lany :!: Szuper :!:
Neked van tapasztalatod beinditott szulessel kapcsolatban... En szulehetnek egy ismerosnel, de a terminusom elott egy hettel elutazik. Nem beszeltunk beinditott szulesrol, de megfordult a fejemben. Ugyanakkor szertnek szep fejlett, normal sulyu babat szulni. Van valami kulonbseg a mestersegesen, oxitocinnal elinditott es a siman beindult szules kozott :?:

Akinek van tapasztalata, irjon :!: Koszi :!:
katavirag

[quote="felsoa"]M írta:felsoaary,
Merre jársz? Mikor költöztök?

Andi

Itt vagyok, itt vagyok....
Mostanában inkább olvasok, olyan depis a hangulatom.... :cry:
Már napközben otthon vagyok/vagyunk a házunkban (innen is netezek), csak aludni járunk fel, meg pisilni stb...Mivel még nincs víz. de már fűtés van!!! :D
Remélem, hogy Bogi még bent marad pár hétig....
Mensi szerűen szokott fájni a pocim, meg ugyanakkor deréktájon is...valamikor olvastam, hogy ez mit jelent, de nem emlékszem... :oops:
Szóval azért megvagyunk, és köszi az érdeklődést jól esett!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

[quote="emi29"]
írta:
emi29
Gumimaci,
na igen, a szülőszobát én is szívesen elkerülném. Milyen jó lenne, ha a kilenc hónap lejárta után, egyszerűen lecsatolhatnánk a pocakunkat! A baba sem szenvedne annyit :roll:

:lol: :lol: :lol:

Szőlő!
Mi csak az almazöld ágyneműt rendeltük. Már kimosva, kivasalva, feltéve. :D De nekünk nagyon tetszik. Szépen harmonizál a szivárvány színű baldachin-nal. :)
Igaz, hogy ha minden olyan színű lenne, akkor kicsit halvány lenne...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Katavirág!
Annyi a különbség, hogy indítottnál kapsz infúziót és burkot repesztenek, majd beindulnak a fájások. Sima beindult szülésnél pedig fájásokkal mész már be, és esetleg ott repesztik meg a burkot, ha még nem folyt el a magzatvíz. De ez is változó, mert van olyan eset, amikor egész a kitolásig várnak a burokrepesztéssel.
Egyébként nem igazán szeretnek hamarabb indítani szülést hivatalosan, csak akkor ha valami probléma miatt kellene. Inkább meg szoktak várni még egy hetet plusszban.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Felsoa!

Hű az uh szerint a 40. héten vagy??? Döbbenet!!! :shock:

Mezsónak örülök, hogy már otthon vannak!!! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Gumimaci, nekem az almazöld az ilyen jó élénk zöldet jelent, nem ilyet, ez inkább menta. Szerintem. :)

Mindjárt kivágom ezt a b.zi baldachint a tartóval együtt..... :evil: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Mezsóék jó, hogy már hazamehettek! Drukkolok, hogy a maradék sárgaság hamar elmúljon!!!

Zsuzsa: jó, hogy írtál a tapasztalatodról a kádban vajúdás kapcsán. Engem megerősített abban, hogy kihagyom mindenképpen.

Klarka: azért vagy a szüleidnél, hogy a kórházba be tudjanak vinni ha eljön az idő? Kitartás, ha ott kell lenned. Mi ugyan mind egy városban vagyunk, de szétszórtan -a nagyi, aki Laura fog vigyázni a szülés alatt a 11. kerben lakik, Újbuda vagy mi a neve, mi meg 17. ker. BKV-val két óra az út, de ha napközben nagy a dugó kocsival se sokkal kevesebb... Férjem meg Óbudán dolgozik, BKV-val ugyanannyi a menetidő, taxival még nem tudjuk... Így én simán el tudom képzelni, hogy Lauval a kórházban várjuk majd a befutókat :) Ja, és a kórház meg Kistarcsán van... (Bár az innen max 20 perc kocsival)

Felsoa: azta, szép súly! Örülök, hogy minden rendben

Mannogab: szintén klassz, hogy minden oké Nálatok is, pláne, hogy befordult! A CTG alapból 30 perc a vizsgálat maga (ha nem mozog eleget a kicsi akkor több) Aranyérre nekem szülés után a Hemorid kenőcs vált be -mire hazamentem a kórházból már el is múlt! A szobatársam ajánlotta, mert neki máskor is volt ilyenje. (látom, más is írta ezt már)

Szia Edina! Isten hozott ;)
Nálunk is az van, mint Gumimaciéknál: párom most is bent lesz, én a helyében kint maradnék, mert még a House-nál sem bírom a műtős részeket, pedig az csak ügyes "smink". De szerencsére úgysem fogok semmit látni.

Babyteve: jó hallani rólatok is, örülök, hogy minden rendben!!!

Szülésznőről: én ugyan fogadtam, mert elsőre rengeteg múlott rajta és nagyon szimpi volt, de mikor felkértem azt mondta, nem tudja ígérni, hogy tuti ott lesz, mert messze lakik a kórháztól :( Viszont ha majd megyek ctg-re akkor hívjam mobilon és segít, hogy ne kelljen olyan sokat várni pl. az orvosi aláírásra meg majd mond homeobogyókat is. Kicsit bizonytalan vagyok, hogy akkor most elvállalt vagy sem? Férjem szerint csak kényelmes és ha olyankor hívom, amikor a családjával akar inkább lenni (lánya valamikor mostanában szül talán) akkor nem fog jönni egy "idegenhez" a vajúdásra... De mivel a kórházban van pár nagyon nem szimpi szülésznő, így emiatt még kicsit aggódok.

Téjé: steril anyatejgyűjtő zacsit én bababoltban láttam (amúgy 7 szülés egyszerre? fú! ezt hogy bírják? mármint a szülésznők pl. Nálam nagy para, hogy pont akkor fogok én is szülni amikor már sokan mások is ugyanott és se doki se szülésznő se rendes szoba nem fog jutni....) Káe, hogy hiába mentél ctg-re, remélem, nem utaztál sokat!

Magzatmozgás-csuklás: én még sosem éreztem, pedig Laura rengeteget csuklott. Ez is normális, hogy még nem csuklott a 33. hétig?

Szőlő: baldachint nálunk csak anyám tudta feltennni és ugyan alig használtuk és hamar lekerült, de azóta se szedtem le a "függönyt" a vasról. Sok sikert és kitartás Neked!

Katavirág: nálunk túlhordás volt és ugyan beindult magától a szülés, de elmúltak a fájások és mivel úgyis beindították volna aznap már, így kaptam rögtön oxytocint és úgy folytattam. De hallottam olyat is, hogy volt akinek nem használt az oxy és azzal együtt nem fájogatott. Bár ez nem olyan sok info számodra, pláne nem hasznos azt hiszem... (Meg volt burokrepesztés is, mert az sem ment magától)

Kép Kép
celesztina

Hú, Felsoa!
Azok szép méretek már! Akkor lehet ebből előzés lesz Magi és Klarka felé... :D

Zsófink is összeszedte magát, BPD: 9,1cm, FEM: 6,8cm, súlya kb. 2400-2500 gramm.... méhszáj: 2100 (csodás)...
Magnézium ezerrel, ha még bent akarom tudni, szép kis keményedéseim voltak a negyedórás benntartózkodásom alatt... doki csak nézett... és közölte, fekvés! Hát hogyne!
Még jó, hogy a lepény nem meszesedik egyáltalán és jó az áramlás meg a szivhang is.
Jövő héten kedden du. megyek hozzá CTG-re... :D nem kell bemennem a Jánosba, hanem megcsinálja a rendelőben.. :D nagyon tuti! Azt mondta, ha nem akarok, nem kell a Jánosba járnom (járnom? szerinte is jó, ha még két hétig kihúzom ilyen méhtevékenységgel...) legfeljebb egyszer érdemes elnézni, hogy milyen a szülészet, de mondtam neki, hogy nem a szülőszobán csinálják, ott csak annak,akinek van fogadott szülésznője, másnak lent a földszinti CTG-szobában a nővérkék... :roll:
Úgyhogy hülye leszek bemászni a kórházba, ha nem muszály, mert a rendelőben ott vagyok gyalog 10perc alatt... :D
Kellemesen úgy megvizsgált, szépen fáj a hasam... :roll: mondtam is neki, hogy ha még csak egy ujjnyira van nyitva a méhszájam, nem kell ám még tágitani rajta... majd szólok, ha szülni akarok és akkor nyúljon belém könyékig.... de csak röhögött... a mocsok... :lol:

Mezsóéknak nagyon örülök, hogy már otthon vannak!!! :)
Vendég

Szőlő! A baldachinnal kitartás! Elég rafkósan kell feltenni, nekünk mutatta a nőci a boltba, amikor megvettük, mert mondta, hogy elég nehéz. valahogy fordítva kell elkezdeni az egészet.... na még mi sem tettük fel, kíváncsi leszek! :lol:

Emi! a 30 db naponta nekem is soknak tűnik! :shock: Zsófi általában simán hozza ezt, de nem egyenletesen, hanem inkébb du., este indul nála az élet. Jó nagy hülyeség ez az egész!
Gondolom te sem számolod?

medina! Üdv köztünk! Gyere gyakran!

Kép
gabo001

Nálunk a kiságy még sehogyse áll. Előtte ki akarjuk még festeni a szobát, de mindig közbe jön valami. Most például az ünnepek. Családi összeröfi lesz, nameg ilyenkor minden zárva van.
Hiányzik még egy-két dolog amúgy is. Pl. ágynemű, matrac az ágyikóba, sterilizáló, stb.
Még össze se szedtem a gondolataimat, hogy ugyan mire lehet szükség.
De egy babaáruházba megyünk Pestimrére, ahol minden van egy helyen babának és mamának egyaránt.

Én nem fogadtam szülésznőt, mert nincs ki tanácsot adna, hogy ott ki jó. Ugyanis a barátnőm szült a Barossba, de ő a sorsa bizta a szülésznőt.
Azthiszem én is igy leszek vele.

Az én picim is szokott néha csuklani. Furcsa, ritmikus érzés. Legalábbis szerintem ez csuklás.
Ma egyébként nem túl aktiv a lurkó, biztos az időjárás miatt van.
medina83

Emi!
A Brendonban lehet kapni a szilikonpántos Anitát. Nézd meg interneten, hogy a hozzád közel lévő Brendonban van-e. A Budaörsiben van. Egyébként én ma fogom megvenni ott az Anitás szoptatós melltartókat.

Téjé!
A sterilzacskót szintén láttam a Brendonban.
emma2008

Szőlő
Csak kifog rajtad az a baldachin! Tuti van vmi trükje, csak rá kell jönni. Én annó unokahugi ágyánál szívtam úgy, mint most TE!

Medina
Ne hari, elírtam a neved és simán elkereszteltelek Melindának!! Bocsi :oops:

Téjé
Majd holnap akkor odafigyelek, h a doki a fogantatást írja meg szülés várható idejét. Nincs kedvem rohangászni. Ha meg kukacoskodnak az anyakönyvnél, akkor kiverem a hisztit. Nagy hassal lehet!!
Párodat átrakták végül a másik helyre??

Emi
Talán, ha megszületik babótok, akkor változni fog párod hozzáállássa is. Én legalább is ebben bízom az enyémnél. Bár az enyimmel az a baj, h nem ért meg még erre az egészre..

Mary
Örülök, h jelentkeztél!!! Majd rakjál képeket, ha vmi változás van a háznál!!

Nici
Kivárjuk a síelős képeket, én tök kiváncsi vagyok rájuk!
TF?? Az tök jó!! Reméljük meg fog térülni az ottani oktatás!!

Hú, most befejezem, rámjött a kajaroham! Igaz, ma még alig ettem vmit. De nem is kívántam. Ja és beléptem én is a reggeli gyógyszertől émelygek táborába. Ügyi voltam, megittam a reggeli tejeskv-t, utána bedobtam két magnéziumot meg a vasat! :roll:
És utána olvastam, h ezt egyben nem kellett volna.. :oops:

Kép

kisscica80

Sziasztok!

Megjöttem UHU-ról.....és hűhaaaaa!!! Egy hónappal idősebbek vagyunk majdnem, a súlya és a fejecskéje alapján ez a 36-37.hétnek felel meg!

2700gr és giga-méretű kobak (annyi amennyivel Szonját szültem).

Már csak az a kérdés h giga-méretű kölök lesz vagy korábban fog érkezni!? Lehet fogadásokat kötni! :D

Ha korábban érkezne az azt jelentené h egy hónappal korábban estem teherbe......hmmm.....apa vagy nagyon gyors volt vagy én voltam túl fáradt vagy a csóktól is terhes lehet az ember, esetleg már attól is ha a sexre gondol, vagy apa annyira penge h rám néz és már meg is fogant (ez a legbiztosabb).... :lol:

Ja, én is hordában szültem! Bennt volt apum, anyum, anyósom, férj, közeli ismerős, doki, szülésznő, én és érkezett a baba!
Szóval végeredményben 9-en a 10 nm-en!
Nem így terveztem...de ez lett a vége....

Kádban: hááát, aki azt hiszi h órákig tud benne ücsörögni az nagyot téved, mert a meleg víz tényleg jó...de benne ülni....max fél órát lehet aztán könyörögsz h kiszállhass!
Nekem legalábbis ez a tapasztalatom......én mindent kipróbáltam, kád, négykézláb, labda....de semmi nem volt jó, minednehol u.úgy fájt. A végén már alig vártam h felülhessek a szülőágyra és ott ücsörögtem és ott is szültem. Nem jutott eszembe h hatalmas seggemmel egyensúlyozzak holmi szülőszéken.....jó volt nekem a széles ágyikó is!
Doki sem problémázott neki is így volt a legjobb.
Vendég

kiscica08: Semmi gond. Örülök, ha irtok nekem. :)

Magnéziumot és folsavat nem lehet egybe bevenni??? Mert én reggelente beveszek egy magneB6-ot + egy folsavat, délután vagy este még egy magneB6-ot.
Elevitet már csak két-három naponta. Egyébként semmi bajom nincs tőlük.
Kalciumot csak tej ill. tejtermékek formájában juttatok be. Rem. ennyi elegendő.

Nálatok szokott olyan lenni, hogy a babóka kidugja a kis lábát, hogy simogassátok. Nekem néha csinálja és olyan fantasztikus érzés. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy bárcsak a kezemben tarthatnám már.
medina83

kiscicca80: Sikerült nekem is átkeresztelnem Téged. :D :D :D
medina83

MEdina
Én MAszaton alienkedéseit nem nagyon lehet elcsípni. Ő a popsiját dugdossa ki, de a fekvése miatt, így az már megszokott. Lábiját csak ritkán, egy pillanatra dugja ki, ha éppen helyezkedik!

Hát reggel, vagy tegnap este írta vki., h a magnézium és a vas ütik egymást, ha együtt vesszük be. Kell két óra a két bevétel között.
Én a vasat csak ritkán veszem be, magnézium 3x2. Mamavitaminból meg az egész terhesség alatt talán egy dobozzal ettem meg.

Kép

kisscica80

Gumimaci a csuklás nem számít magzatmozgásnak. Nekem az első CTG-nél felhívták a figyelmemet erre.

Zsuzsa nekem már 2x van a héten! Nem lehet választanom, egy szülésznős és egy Zitás!!!!!

Már megint nem fejvégű? Lemaradtam!

Emi valamelyik nap én is ezzel hülyültem. A haslecsatolással.

Celesztina köszi a "zacskós" választ! Az a baj, hogy kocsi csak apukámnál van, és ő dolgozik, tehát nagy szervezést igényel, hogy elvigyen. Busszal nem vállalkozom, csak átszállással van, meg csomó gyaloglás. Asszem a délpesti közlekedést nem kell bemutatnom neked. Taxival meg nem engedi (hogy képzelem, ha van kocsi) Szóval a szervezés a gond csak!!!! Meg fáradt szegény, nyugdíjas csak muszáj dolgoznia (anyagiak miatt) Hát ez van..

Kép
téjé

Nono
Akkor most a végén már mindenkinél kiderül, h nagyobb a babó, és április-május topik helyett, március-áprilisi topik leszünk.
Egy hónap az azért elég sok eltérésben!!

Kép

kisscica80

Bocs,ha már tudtok mindent,de hátha v.kinek van újdonság benne a gátvédelemről. :lol:

1205855544.5413.doc

Kép
kritta

Medina!
Én írtam ezt a dolgot a vasról és a magnéziumról. A magnéziumom tájékoztatójában olvasható ez a dolog, hogy nem jó együtt bevenni a vassal, meg az orvosom is mondta. Együtt nem tudják a hatásukat kifejteni, ezért kell várni 2 órát.
emma2008

Hű, mekkora babák csajok!! :shock: :lol:
Kíváncsi leszek Zsófira, de nekünk már csak egy uh. lesz elvileg a 36. héten. (még 3 hét) Vizsgálat az van persze 2 hetente. (méhszáj+szívhang, haskörfogat, sy-fu táv.)

nono! valahogy én is úgy gondolom, hogy engem sem igazán érdekel akkor a labda, bordásfal és egyéb nyalánkásgok a vajúdás alatt, örülök ha fekszem-ülök-járkálok. Ezt így felváltva!

Kép
gabo001

kiscicca80: Hát akkor inkább várok mostantól én is két órát.
Folsavat azért szedek, mert orrvérzős voltam. De mióta szedem, azóta lényegesen csökkent ez a kellemetlen tünet.
Sokkal fáradékonyabb is voltam mig nem szedtem. De ha az terhesvitamint rendszeresen szeded, akkor nem kell plusszba folsav.

Az én kis alienem is szokott olyanokat csinálni, hogy csak úgy lesünk. Szerencsére a kis lábát nem szokta a bordám alá tolni.
medina83

medina! Ilyent nálam is szokott csinálni a babó! vagy a lábát dugja ki, vagy a hátát, hogy simizzem. Ha abbahagyom, akkor újra kidugja, ebből gondolom, hogy Ő is szeretné! (és nem csak én képzelem be)

Kép
gabo001

Emma neked is köszi

Kiscica na most csak annyit mondok, hogy én elbőgtem magam az anyakönyvinél, olyan csalódott voltam. Kicsit azért színjáték volt. :wink: ÉS nem hatott!!
Igen szerencsére megy a Deák térre. Én nagyon örülök. Segítség kellene, mert még 2 hétig van!!

Medina a láb kidugás rendszeres. Halál édes!

Kép
téjé

[quote="medina83"]A írta:medina83z én kis alienem is szokott olyanokat csinálni, hogy csak úgy lesünk. Szerencsére a kis lábát nem szokta a bordám alá tolni.

Juj, nekem ma odarakta, és egész de. úgy tudtam csak ülni, h nyomtam a bordám vissza, mert baromira kényelmetlen volt.

Kép

kisscica80

Emma2008: Köszi a tájékoztatást. Mostmár oda fogok figyelni erre.
medina83

Téjé
Még két hétig van itt? Akkor lehet jöv.héten bemegyek, mert tegnap átjelentkeztem ide Erzsébetre, és akkor ott is le kell jelenteni, többek között..
Nem hatott a sírás?? Hát akkor a dokin a világ szeme, és addig nem jövök el tőle, amíg nem fogantatást ír!!!!

Kép

kisscica80

Judit!
A múlt heti Uh-n volt mikor mondta, hogy megint inkább haránt mint fejvégű a fekvése. Nekem meg ezek a frontok nagyon betesznek, és állandóan hevesen nyomja ki magát ilyenkor. És sajnos érzem is, hogy haránt fekszik megint. De holnap kiderül.

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

gabo001: Persze, hogy nem csak beképzeled. Teljesen ki lehet venni, hogy az a pici talpa. :)

kisscica80: Nem lehet kellemes a borda alá bedugás. Az én picim csak néha beboxol a húgyhólyagomba, de szerintem ez mindenkivel előfordul.

Volt már olyan is, hogy megsimogatta apa kezét. De azt ő nem érezte, csak én belülről. Olyan furcsa és fantasztikus érzés.
medina83

kiscica persze nézd erősen a doki kezét, de nem hiszem, hogy van még egy ilyen mint az enyém Emit is felkészítettem, oszt semmi nem volt.

pü-n egyeztessünk időpontot!

Kép
téjé

zsuzsa, sajnálom, hogy forog... már neked is megnyugtató lenne, ha fejenállna. Igen megint a szél! A múltkor is akkor voltál rosszul, ha jól emlékszem.

Kép
téjé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?