A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Anikó
Remélem azóta már jobb.

Heni
Jééézus börtönbe? No majd mesélj milyen volt.

Én edzeni voltam :) bringáztam :) addig apa vigyázott lánykára: Mondjuk nagyon szerencsés volt, mert az én kicsi lányom 7kor elaludt. Még most is alszik.

Nektrain
Ha még nem írtam, nagyon cukik a gyerkőcök.

Ja igen Kiskolbi szobacirkálója már jól van :)

Na én meg itt téblábolok, mert zsírégettem és fent van a pulzusom, meg kicsi lányom sem tudom mit szeretne :) de eléggé ki van ájulva a kis drága :)

KépKép
KépKép
fleur

Jó Reggelt!

Mai ébredés? :shock: Nálunk 5:00 de visszaaludt nagy nehezen 6:00-ig.
Kérdés:: Petra tegnap óta szipog vagyis olyan hang jön az orrán mint amikor hörgünk na ezt jól leírtam megint...szóval szerintetek hogy előzzem meg hogy ne náthásodjon be? Adtam neki orrcseppet.Adjak neki fenistil cseppet?Azt akkor kaptuk mikor taknyos volt.

Fleur: Akkor teljesen feltöltődtél? :wink:

Regi: Nálunk Petra 7.kor már alszik általában este és mikor hogy kel 5-7 között valamikor..

Viranka: Jobban vagy már és elmúlt az öngyi hangultod
REMÉLEM!

Ági

Kép

Kép
agica1126

Jó reggelt :D !

Hát én nemtom, mi van, fejlődési ugrás, vagy csak anya köll :wink: , de pici lányom 1/2 2-kor nem akart magától visszaaludni :? . 15 perc szopi kellett...aztán 1/4 7-kor újra :? . De megint visszaaludt :roll: .

Viranka, öngyi hangulat rámragadt...tegnap úúúgy felbosszantott apa, hogy asszem ma nem fogok hozzászólni :evil: ...vagy ha igen, azt se szépen :evil: .
Rendrakásba fogom fojtani a bánatom :twisted: .

Timi26, tudom, anya témát már kitárgyaltuk, de tudod, enyém se jobb :cry: . Ha véletlenül havonta 1x megjelenik nálunk, csodálkozom :shock: . Akkor is csodálkozom, ha elviszi Bencét (és Dorkát, a hugom 5,5 éves kislányát) gyereknapra vagy más rendezvényre, és költ rájuk (bár volt már, hogy megkaptam, mennyi pénzt hagyott ott... :? ). Ha megkérem, vegyen valamit, kifizetteti...még ha 200 Ft-ról van is szó :shock: . Anyósom, sőőőt, anyósom huga és családja (ők a debreceniek) állandóan az én gyerekeimre költenek :oops: . Lesik minden félszavamat, hátja elszólóm magam, hogy mi kellene, és legközelebb, ha találkozunk, már hozzák is :shock: . Egyébként anyu huga is a múltkor két szatyor ruhával állított ide Pankának, felvásárolta ő is (mint Regi :D ) a fél Tescot, a másik szatyor ruhát meg turizta :D .
És anyut már nem is merem megkérni, mert előtte mindig elmorogja, hogy neki mennyi dolga van, ő milyen fáradt stb...tehát ha muszály megkérnem, akkor is gyomorideggel...Bence elmúlt 7 éves, soha nem aludt ott náluk, mert az felborítaná az ő mindennapi életüket (ja, és 3 kutya a házban, akik ugatják a gyerekeket)...Anyósom most is elvitte több napra...Pestre vitte moziba...nyaranta Debrecenbe is elviszik...viszik kirándulni Nyíregyházára, Hajdúszoboszlóra...

Kicsit kisregényre sikeredett, de nem hiszitek el, milyen sz@rul esik ez nekem, hogy Pisti családja ennyire máshogy áll a gyerekekhez :cry: , meg úgy általában a segítséghez. És tegyük fel (persze ne tegyük fel, de az ember lánya, főleg ilyen összeveszések után elgondolkodik rajta), mi lenne, ha egyedül maradnék a két gyerekkel?! Asszem hallgathatnám, hogy az én életem, oldjam meg :cry: . Hát egyedül biztos nem menne... :evil: .

Bocs, hogy így korán reggel depizek, de ez még a tegnaphoz tartozik ... :cry:

Süt a nap!!!!! :D Legyünk happyk :D !
dettyk

Jó reggelt!

Annyit írtatok.... :D

Ami az ünneplést illeti, egyelőre elmaradt, de ma bepótoljuk! :wink:

Zsófi ugye tegnap 5.15-kor kukorékolt. Én meg nem tudtam, hogy lesz ebből normális napi menetrend. Anyukám meg Apa felváltva mondták, hogy ne aggódjak már ezen, vegyem lazábban a dolgokat, ZSófi úgyis jelez, ha valami kell neki.
Én azért nem aggódom, mert Zsófi alakítja a menetrendet, csak ez a korán kelés....

És láss csodát, Zsófi behozta a lemaradást úgy, hogy a 4x30 perces alvás helyett 60, 90, 60, 30 perceket produkált, és így estére (f8-as fürcsi, 8-as szopi és f9-es alvás) rendeződött minden. :D

Irina! Szerintem kicsit túlaggódod ezeket a babakaj-dolgokat. :) Én adom Zsófinak azt is, amiben cukor van, mert ahogy Sense mondta korábban, nem tesznek bele olyan sokat, hogy rászokjon, vagy ártson neki. Mégiscsak bébiétel.
Szerintem ne aggódj, ha citromlé is van benne. Plusz vitamin. :wink:
És ha valami gondja lenne Ádónak miatta, akkor ne add egy ideig. :D
Most már fél évesek, nagyon sok mindent lehet nekik adni.

Én még a "szakirodalmi-sorrendet" sem tartom be, hanem azt adom neki, amit épp jónak látok, és olyan összetételben, amit én is megennék. Csak lazán.

Persze nem tömöm ananásszal, meg nem adok joghurtot, durva hibát nem követek el, csak éppen pl. ha valamiben cukor van, azt is nyugodt szívvel adom neki.

Levi, Boti nagyon édesek, és úgy látom mindketten Anyájukra hajaznak! :D

Timi26! Nagyon sajnálom, hogy anyukád ilyen, én azt látom, inkább magával szeret foglalkozni, mint veletek. De persze ehhez semmi közöm. :oops:
Szerintem inkább anyósodat kérd meg, hogy segítsen, nehogy máskor is csalódjál!

És Zsófi ma normális időben kelt, h7 körül (aludt még volna, csak én a mocorgásommal felkeltettem). :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt!

Kaqk! Nagyon ügyes Emma!!! :D Mikor ébredt?

Szeli éjjel 2-kor felébred, rátettem még egy takarót, mert olyan érzésem volt, hogy fázik, így aludt 3/4 6-ig. :D De még aludt volna tovább, csak az apja zörgött a konyhában… :?

Heni! Nálunk pont fordítva van: ha Apa is itthon van, akkor minden happy. Megszokta, hogy este mindketten itt vagyunk vele, és megy a nyüzsi. :D

Dotildi! Húha! Dorka már ennyi mindent eszik? De jó! :D Belehúzunk mi is most már!
Zsolti teljes mértékben elismeri a munkámat (gyereknevelés), ő sose mondja, hogy itthon ülök a popómon. Ő egy órát se vállalna be! :wink: :lol:

Móni! Köszi! Megpróbálom előrehozni a lefekvést, aztán meglátjuk, meddig alszik reggel. :roll: Csak annyi ezzel a bajom, hogy mi még este 9-ig zörgünk (illetve Apa), remélem, nem fog felébredni rá!
Szeli most esténként 8-kor fekszik (ha nem alszik már du. 4 után), de megpróbálom 7-kor letenni, mert addigra már kész van, és olyankor kezdődik az „őrület”. :?
Tuti a kocsitok (így látatlanban is). :D Én is reménykedtem, mert Apa a kombi és a transporter között vacillált, de valszeg transporter lesz… :( (a munkájához azt tudja jobban kihasználni). De a kombi meg szerintem olyan jó „kis” családi autó!!! :D

Szervezem a hétvégémet. Szeli Anyunál lesz megint egy fél napot, így lehet, hogy elmegyünk úszni az egyik barátnőmmel!!! :D

Ágica! Cebion csepp = C-vitamin! 8)
Nekem az már jó (lenne), ha Szeli 6-ig alszik (aludna). Eredetileg fél 7 volt neki az ébredés, aztán lement 6-ra, és pár napig volt 5 óra. De lehet, hogy fázott a kicsi húsom, asszem kinőtte a takaróját. Még jó, hogy 2 van, azt is ráterítem, amíg nem veszek neki ágyneműt. :P
Ja! És ami még előnye a dupla takarónak, hogy nem tud forogni alatta, mert nehezebb! :wink: Az előbb is elaludt egy perc alatt! Ügyesen betette a cumit a szájába, és egy hangja nem volt, be se kellett mennem hozzá! :D :D :D

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk! Ne depizz!!!
Mi anyósomat látjuk alig, de neki védelmére szóljon, hogy 74 éves… Bár jó kondiban van, de elég nagy a család (7 unoka), plusz két testvére, így mindig valakihez megy. Ő szeretné, hogy én felvigyem néha Szelit, de elég nehéz összeegyeztetni így, hogy Szeli másfél - 2 órát bír ki ébren. Úgyhogy csak ritkán megyünk ebédelni, de gyorsan el is kell mindig rohannunk.

Mesi! Na, látod! Örülök, hogy Zsófi estére kiigazította a napirendjét! :D A koránkelést én se szeretem (a 6 óra előttit). :?

Kaja-para: Én meg eldöntöttem, hogy fogok nemsokára adni szilvát meg banánt is (bár a védőnő ezeket későbbre mondta), de nem akarom túlaggódni a dolgokat. Tök felesleges szerintem. A tej, liszt és a hús persze más dolog, ezekkel még várok. :)

Kép

Kép
regcsiken14

Száműztük a rácsvédőt, ugyanis Szeli még egy helyen letépte. És állandóan azzal játszott, hogy ráhúzta a fejére, és úgy kukucskált, aztán meg belegabalyodott! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Dettyk Hááát a te anyukád se semmi :? Szerintem lesz idő amikor visszasírja azt az időszakot amit kihagyott az unokái életéből.
A "kisregény" miatt meg ne mentegetőzz, írd ki magadból a bánatot meg a dühöt.
Azért remélem apával kibékültök minél hamarabb :roll:

Regi Mi is azért választottuk ezt :lol: Tuti elférünk majd benne :lol:

Fleur Én is szívesen tekernék, de a biciklim még anyuéknál van. Remélem hamarosan rendeződik a lakáshelyzet és akkor felhozzuk és tekerhetek :lol: Anno én sokat túráztam biciklivel 8)

Gréti ma csak 6-ig aludt :? . Pedig olyan jó lett volna még egy kicsit szundizni :roll:
Képzeljétek kevesebbet kell hívnom Cicának mert alig hallgat a nevére, bezzeg a Cicára :lol: rögtön felkapja a fejét :lol:

Kép a babakocsija

Kép ilyen huncutul is tud nézni

Kép a számítógépasztal alá szeret bemászni :lol:

Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kép így szeret pakolni :lol:

Az autóról nem engedi feltölteni a képet :twisted: azt inkább küldöm a gmailre.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni! Szuper a babakocsi, Gréti nagyon aranyos, és tényleg nem semmi, hogy már így mászik!!! :D
(A barátnőm kisfiát Ádámnak hívják, de még a pocakban elnevezték Bömbölőnek - persze nem lett sírós - és azóta is ráragadt a Bömi becenév. Az Ádámra egyáltalán nem hallgat. Most az új neve Matyus... :lol: )

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

AAAAztaaa Móni: hatalmas az az autó!!! És gyönyörű!!! :D Te is fogod majd vezetni?
Gréti cicát meg megzabálom a huncut képen!!! :D :D :D
Ne aggódj, VikDan se tudja még a rendes nevét, ő a Kiscsávóra hallgat! :wink:

Gremese: köszi, csak az a bibi, hogy anyósom Miskolcon lakik, 160 km-re tőlünk! :( És egyikünk sem tehetős annyira, hogy sűrűn találkozzunk, így 3-4 havonta látjuk egymást, de akkor rendesen kitesz magáért!!! Viszont telefonos segítséget rendszeresen igénybe veszek tőle!!! :D :D :D

Dettyk: hát igen sajnos nekünk ez jutott! :D Én a barátaimtól sokkal több segítséget kapok mint tőle, legyen akár az egy szimpla beszélgetés is! Anyámnak bármit mondok mindenbe beleköt! Legutóbb pl. lesajnálta a gyerekeket, hogy menniyre le vannak fogyva, miért nem adok nekik enni!!! :shock: (nem foglalkozott vele, hogy 1 hétig hánytak és ment a hasuk, örültem, hogy a víz megmaradt bennük!) Ja és igazán megvehetnék nekik mindent, amire rámutatnak!!! :shock: (1. az elveimmel ez ellentétben van, 2. mi fix bérből élünk, ami általában a hónap végére elfogy)
Na most már tényleg befejeztem!!! :D

Apával meg próbálj kompromisszumot kötni!

Anikó: hogy vagy???

Mennem kéne pakolászni meg takarítani... :roll: de marhára nincs kedvem!!! :evil:

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok,

hűűű Heni, ez a börtön dolog izgin hangzik. Majd számolj be róla. Kíváncsi vagyok, mert szerencsére még a közelében sem jártam ilyen intézménynek.

Dotildi, jó, h figyelmeztettél. :lol: El is felejtettem írni: Lizkó megette végre a főztömet! Yesss! :lol: :lol: Remélem rendszer lesz belőle és a husi nélküli verziót is enni fogja. Úgy látom, Ti már tényleg jó sok mindent esztek. A zöldbabot/zöldborsót héjastul adod mixelve v lepaszírozod?

Móni, gratula a kocsihoz, abba majd jól tudtok pakolni! Nem semmi, amit Gréti művel, olyan, mintha sokkal idősebb baba lenne. A kocsi is nagyon jó választás! :wink:

Fleur, ügyi vagy, h tekertél. Én is neki akartam állni, de vmi takonykór levert a lábamról. 0 erőm van sajna.

Dettyk, jókedv enerdzsik +++++

Gremese, miért mi van az ananásszal? Mókecoló betyár tegnap óta őszibarack-ananász hippes üccsit iszik. Nem kellene? Mondjuk 4 hónapos kortól ajánlják...
Egyébként én sem dőlök a tőrömbe, ha vmiben van egy kis cukker. De azért cukros vizet nem adok neki... ...még ha a doki javasolja, akkor sem.

Nálunk a helyzet változatlan, takony ezerrel, a porszívót a pelenkázó mellett állandósítottam. :cry: És sajnos időnként kicsit véres a cucc, amit leszívok neki. Pokolian küzd szegénykém, mert ha begyűlik neki, kapkodja a levegőt és köhög tőle...
Az orrspray-n kívül érdemes még vmit alkalmazni, h mielőbb meggyógyuljon? Natur gélt adok még neki, bár öklendezik tőle. Amit valljuk be, nem csodálok. Az íze egy tragédia.

silka
silka

Halihó!

Gyönyörű, napsütéses idő van!!!! Bár kissé friss a levegő. :lol: Kitört a szünet, Gergő és Vacakocska hancúroznak, így van egy szusszanásnyi időm.
Köszi Móni a hiányolást!

Ünneplőknek, évfordulósoknak minden jót kívánok!!!!

Igen, valóban időhiányban szenvedek. Vacakocska meggyógyult, ahogyan Bálint, ő is egyre kevesebbet alszik. Bár az éjszaka egészen jó volt, leszámítva, hogy majdnem 10 óra volt, hogy elaludt.

No, eddig tartott..... Muszáj mennem, még jövök!
dmaggie

No, alszasz van. Tudom folytatni. :lol:
Olvastam ám, csak már arra nem volt időm, energiám, hogy be is jelentkezzek, hozzászóljak a témákhoz. Látom, időről-időre kísértenek az anyósok. :lol: Némelyik nagyon gáz! Ahol meg anya olyan..... Nem is értem. Az én anyukámat meg úgy kell megerőszakolni, hogy ne csináljon semmit. Most, hogy itt van, igyekszem kényeztetni egy kicsit, no meg az infúziós kezelés sem ér semmit, ha jól lefárasztom. Inkább arra szoktam kérni, hogy vigyázzon Vacakocskára. Ez nagyon nem esik nehezére. :lol: Anyósomat évente jó, ha kétszer látom. Akkor nem csinál semmit, ki kell nyalnom a fenekét. Költeni nem költ se ránk, se a fiára. Max. egy kinder tojás, amit kapnak, de az sem jellemző. Bezzeg a lányát kényezteti ezerrel. Albertet egyébként kétéves kora óta a nagymamája neveli. Ez is sokat elárul. No, ő, mármint a nagymami az igazán nehéz eset. Már írtam róla, olyan mindenténtudokalegjobban, mindencsakvelemtörténik, rólamszólazélet típus. De legalább a gyerekeket és a Kedvest nagyon szereti. Amikor kisebbek voltak a fiúk, rá tudtam bízni őket. Tényleg imádja őket, engem nem szeret csak.

Lassan kezdjük mi is a kóstolgatást, az az 1-2 nap ide vagy oda már nem jelent semmit. Ráadásul a gyógyszereknek, illetve a teának, amivel be kellett adnom a gyógyszereket köszönhetően ürítés is van. Alkalmazom is rendszeresen. :P Kiskanállal nem tudok nagy mennyiséget beleönteni, de az a 10-20 mili is elégnek tűnik.

Még mindig nem kaptam meg a csomagot az árzuhanástól, ma írtak, hogy majd, ha holnap sem kapom meg, reklamáljak a postán. :roll: Ráadásul van olyan is a megrendeltek között, amit holnap vinnék magunkkal. Ugyanis elutazunk a barátainkhoz, majd anyukámhoz. Nem megyünk messzire, csak a szomszédba (Hajdúszoboszló, majd Nánás) Most ünnepeljük majd meg a keresztfiunk és az apukája névnapját. A csomagban van az ajándék is. Eléggé izgi a helyzet! No, meg a kisebb babakocsi is jól jönne. Egy öttagú családnak annyi cucca van, főleg egy kisbabával.

Móni, nagyon jók a kocsik! :lol: :lol: Gréti milyen ügyes!!!!! Jól látom, hogy cipővásár volt? :lol:

A vásárlásról jut eszembe! Már nagyon várjuk Momóval, hogy Polgár mellet megnyíljon a Premier Outlet. Gyűjtögetjük a forintocskákat! A budapestit már ismerem, egyszer megálltunk ott, amikor a nyaralásból jöttünk haza. Ez meg közelebb van. Állítólag Ikea is nyílik.

Bocs, mindig elkalandozok. :lol:

Depiseknek! Terápiás vásárlás?!

Silka! Esetleg még egy kis calcium segíthet.

Pusszancs!
dmaggie

Maggie,
kalcium milyen formában?
Jaj, nagyon szorítok, h a csomi beérjen. Minden miatt, de főleg az ajándék miatt. Gondolom izgulsz rendesen.

silka
silka

Hozzátápi: Szeli újból kiköpte a reszelt almát :shock: (ezt kapta legelőször, akkor is csak a leve jött be, reszelve már nem), az üveges komálja, bár abban meg keverve van vagy őszivel vagy mással (abból benyomott majdnem egy üveggel). :? Holnap kipróbálom sütőben sütve és kikanalazva. :roll:

Maggie! Érezzétek jól magatokat! :D Remélem, megjön a csomi!!!!

Kép

Kép
regcsiken14

Szép napsütéses napot!!!

Vándorlás a kiságyban:
Nincs olyan póz, illetve hely a kiságyban, ahol még nem találtam meg Botondot. A legújabb szórakozás (mint Szelinél) a rácsvédő alá bemászás, és onnan kiabálás és kukucskálás. Mondjuk emg kell zabálni, ahogy beszélget kifele a kiságyból . :lol: :lol: :lol: Csak akkor kapok idegbajt, amikor nappali alvásidő van, és mielőtt elaludna bepróbálkozik a rácsvédő alá bújással, majd kiakad, hogy nem hagyom. :shock:

Hozzátáp:
Még egy gondolat erről, aztán leszállok a témáról. :roll:
Még mielőtt elkezdtük a kóstolgatást, ugyanúgy gondolkodtam, mint Irina. No cukor, no mesterséges kaja (majd én megcsinálom! ), szép lassan haladás stb.
Aztán azt kell látnom, hogy Botond szereti a pépes kaját. Most miért fogjam vissza, ha egyszer ízlik neki! :!: :!: :!:
A bébiételeket pedig sztem úgy készítik el, hogy az a lehető legjobb legyen a babának. Már nem teszem vissza a polcra, ha meglátom, h cukor van benne. Ez persze nem jelenti azt, h cukrozni fogok, ha magam főzök kaját.
Olvastam, hogy azért lehet bébiételben szilvát és szőlőt már 4 hónapos kortól adni, mert olyan eljárást használnak, ami módosítja az emészthetőségét ezeknek a gyümölcsöknek.
Gremesével értek egyet ( már :wink: ) : szakirodalom ide vagy oda, kövessük a megérzéseinket: amit a Csöppek szívesen megesznek, nem árthat!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Silka!

Calcimusc injekció. Albertnek 2x fél ampullával kellett adnom. Azt nem tudom, hogy vényköteles-e.

Jaj, ne is mondd. Izgulok, no, meg kicsit pipa is vagyok, szerintem már régen meg kellett volna jönnie a csominak, hiszen már egy hete postázták. Ennyi idő alatt ide kellett volna már érnie. A héten ki sem nagyon mertem mozdulni, mert hátha akkor jön majd a csomag. Itt a hétvége, a csomag meg sehol. Eddig. Remélem a boszitopic majd hat! :wink: :lol:
dmaggie

Regi!
Üvegreszelőn reszeled az almát? Milyen fajtát veszel?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Regi!

Én is ezen agyaltam. Egyszer csak úgy, hogy ne kelljen kidobnom az almát, lereszeltem egy kicsit és megkóstoltattam Alberttel. Valahogyan nem jött be neki, a gyári meg igen. Én arra gondoltam, hogy majd megpárolom és a botmixerrel pépesítem neki, akkor hátha megeszi. Valahogyan más az állaga a "műkajának". Bár, lehet, hogy én is parásabb vagyok most, mert anno a fiúk csak az általam lereszelt almát ették, nem volt fintorgás, stb? :?: Próbálom erőltetni az agyamat, de nem nagyon emléxem, már régen volt. :lol: :lol:
dmaggie

Sense!

Látod, milyen bolond vénasszony vagyok? Amit én reszeltem, olyan szálas volt, nem csoda, hogy nem ette Vacakocska.
dmaggie

Sense! Igen, illetve nem üvegből, hanem műanyagból készült az almareszelő, de totál ugyanaz. Persze nem lesz olyan pépes, mint az üveges, de nem is darabos. Finom, édes almát választottam. :roll: A botmixeléshez meg túl kicsi az adag (egy alma)... :?

Kép

Kép
regcsiken14

...mármint nem lesz olyan pépes, mint az üveges BÉBIÉTEL... Az üveges almareszelő totál ugyanígy néz ki, az nem lehet baj!

Kép

Kép
regcsiken14

Olyan szinten nem tetszett neki, hogy a második kanálnál kiverte a kezemből. Aztán mikor hoztam az üvegeset, azt is alig bírtam a szájába tenni, de aztán rájött, hogy mást adok. Azt bepuszilta.
Így nézett ki :lol: :
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Háát, lehet, h elkapkodtam a kijelentésemet.
Lizi ma HÁNYT a kajámtól :shock: . Tök megrémültem. Először fintorgott, aztán öklendezett, utána pedig kihányta a cuccot. Azt, ami tegnap ízlett neki. Ippeghogy bement neki 120 körül mínusz ami kijött. Nem lesz ez így jó :roll: Pedig nagyon kéne híznia... :?

Maggie, köszi, majd utánanézek.

silka
silka

Silka! Mit főztél neki? (Én hánytam kiskoromban a paradicsomtól, pedig nagyon szerettem, mindig megettem.)

Kép

Kép
regcsiken14

Köszi csajok :D , futottam egy kört (kocsival :wink: ), egy fokkal jobb :roll: .
A mai viccem nem érzékeny fülűeknek való, ezért g-mailre küldtem :wink: .

Ma meggyet kóstoltunk :lol: . (Hihetetlen, de nagyon ízlett a naccsasszonynak :wink: :lol: ):
Kép

És reggel a nagyágyban terpeszkedett :wink: :
Kép
dettyk

Halihó,
még 1x MINDENKINEK köszönöm a kedves köszöntéseket, annyira jólestek! ;-)

Dettyk, Timi26: anyóstéma :cry:
Én ugye írtam már apósomról, amit nem ismételnék meg. Csak a helyzetet érzékeltetendő: amióta Ádám megvan, apósék kb. 5-ször látták. Állítólag azért nem jönnek gyakrabban (15 percnyire laknak tőlünk kocsival), mert ugye mi a szüleim házában az emeleten lakunk. És hát végig kellene menniük egy 3 méteres folyosón, ahonnan a két bejárati ajtó nyílik, ami szörnyű nehéz, mert véletlenül a szüleim is megjelenhetnek... harag nincs, nem az a gond, hanem vmiféle álparák, "nemakarunkzavarni"-féle marhaságok, nem is értem, nem is akarom megérteni már. Én nem telefonálok és nem megyek, csak azt fájlalom, hogy a gyerekemnek ezek szerint 2 db nagyszülője lesz: a szüleim.
folyt. köv.

Kép
Kép
irina

Cica, Szeli és Panka nagyon édes!
Becenevekhez: Ádi is a becenevére hallgat vmennyire, ami a nevére nem is emlékeztet (nem az Ádi az :-)).

Cukor: köszi, hogy leírtátok a véleményeteket. Amúgy a cukorral nekem nem önmagában van bajom, hanem azzal, hogy nem akarom az édes dolgokhoz szoktatni a babát, így sem issza meg a vizet. :cry: Meg aztán a cukrozott gyümölcsök után nem fogja nekem ugyanabból a nem cukrozottat megenni.
Tök aranyos a védőnénink amúgy, felhívtam a Hippet, amikor mondtam neki, hogy az őszibarackban (is) cukor van, ott azt mondták neki, hogy hát igen, az íz és az állag miatt... akkor sem értem, más gyümölcsnél nem fontos az íz és az állag?
Ádinak amúgy nagyon ízlett az almapép (nem babaétel, sima golden alma), ma többet adok neki. Majdnem elsírtam magam, olyan ügyesen nyelte, mintha mindig is ezt csinálta volna...

Maggie: örülök, hogy Albert meggyógyult. TE hogy érzed magad?

Kép
Kép
irina

felhívtam = felhívta (a védőnéni)

Kép
Kép
irina

Irina: én teljesen megértelek, de azért ha van egy kis cukor a gyümölcsben, vagy főzelékben az nem egyenlő az agyoncukrozott nasikkal! (cukorka, csoki...stb). Na azt kell minél később adni a gyerkőcnek.

VikDan megunta a banánt!!! :( Meg az almát meg a körtét!!! Gyakorlatilag csak ezeket tudnám frissen odaadni neki! :(
Egyszerűen kiköpi már napok óta! :(
Most mehetek venni üveges gyümit!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

kisbetű,mert manó itt kiabál az ölemben.

köszönjük a jókívánságokat!!!!sok puszi Irinának és hófordulós társainknak! :D

próbáltam visszaolvasni, de nem sikerült teljesen.kiscsibe annyira hisztis ma. :( nem sír, konkrétan hisztizik.hozzáfogtam csomó dologhoz és most nem bírom befejezni.kicsit leültem, hátha addig lehiggadunk mindketten. :roll:

majd próbálok még jönni ma.

Móni: köszönöm a választ, olvastam. nagyon szép az autó! :wink: :D

puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

képzeljétek!
botond is halad előre fele tegnap óta. eddig csak hátrafele tolatott. megfelelő motiváció esetén (távirányító és/vagy digitális fényképezőgép 8) ), és ha a kifigyelt tárgy hosszas nézés után sem hajlandó közelebb jönni, akkor botond meg hozzá. egyelőre még csak pár centit, de legalább már tudja, hogy lehet haladni ELŐRE :lol:

Ildikó
KépKépKép
sense4

meg = megy

Ildikó
KépKépKép
sense4

l. móni: írtam Neked a gmailre!
Nagyon szép az autótok, gratulálok! Ez a kedvenc márkám (ilyet szerettünk volna mi is tavaly, de a használt autók között nem volt olyan, ami ez a típus is és megtalálhatók benne, amiket szerettünk volna). Jó furikázást! :D

Kép
Kép
irina

Miléna, írtam Neked is a gmailre!

Timi26: [/b]megnéztem a képeket, hát nagyon csini csajszi vagy!!! Gratulálok a fogyáshoz!

Dettyk, teccött a vicc nagyon! ;-)

Kép
Kép
irina

Képzeljétek! Szelinek ma ízlett ugyanaz a sárgarépa püré (Univer), amit tegnap szabályosan kiköpött! :lol: De szerintem tegnap nem melegítettem eléggé fel, lehet, hogy az volt a baja... :roll: Úgy örülök! :D Már féltem, hogy csak a gyümölcsöket fogja szeretni... :?

Timi26! Ha közelebb laknál, adnék Nektek üvegeset, ugyanis most is felbontottam - biztos, ami biztos alapon - egy másik fajta sárgarépát, hogy azt adom, ha ezt megint nem eszi... most majd nem tudom, mi lesz vele. Szerintem Szeli annyit nem fog holnap megenni... :roll:

Irina! Szeli se issza meg a vizet, pedig gyümi után is megkínáltam, cumisüvegből is és pohárból is... :cry: Már azon gondolkodom, hogy nekünk is kell vennünk valami teát vagy gyümilét, de azt meg nem akartam... szerettem volna, ha a vizet szokja meg... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Hát Boti nagyon ügyes! :D Szeli is már előre csúsztatta a térdeit egymás után 1x-1x, de nem jött rá, hogy ezzel haladni is lehet! :wink:

Kép

Kép
regcsiken14

Irina! Én is arra gondoltam, mikor elkezdtem a hozzátápit, hogy még ez is mekkora örömet okoz, hogy az első ételeket kóstoltatjuk a csemetéinkkel! :D Libabőrös voltam én is ettől az érzéstől! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Esik a hó és süt a nap :shock: szép napot :)

Fiam ma már mindkét oldalára pörgött odavissza :) ez a mai napi örömöm :)

Ágica!
tegnap beszélgettünk kicsit :) most már jobb a kedvem :)
szerintem este tudok választ adni :)
Cebion cseppet meg annit adjál ahány kiló(felfele kerekítve a cseppek számát) akár napi 2* is

Dettyk!
:roll: neked nem kell öngyis hangulatban lenned :) olyan édi Panka :)

Irina!
én a helyedbe elmondanám aHeim Pálos dokinak is nagy bajt nem csináltok azzal h. adjátok a bogyót vagy sem.Dokik és gyogyszerészek közt is vannak olyanok akik mereven elzárkoznak a homeotól,baromságnak tartják.Vannak vallásos emberk akik ezt a dolgot az ördög művének tekintik.

Calcium ampullák:
azt hiszem vényköteles,de nem árt ha van otthon,uis nem tudni manók allergiásak-e a különböző állatok csípéseire.Csípésre meg Apis Mellifica homeos bogyó jó :)
Hozzátaplálás:
olyan jókat írtok,le kellene mentegetnem,mert 1 hét múlva már vagy 10 oldallal előrébb leszünk és nem lesz kedvem keresgetni :)
Cukor:
nem valószínű h. sima cukrot raknak a bébikajákba,hanem szerintem szőlőcukrot.Elméletileg a kórházban a cukros vízbe is azt kellene rakniuk...
kíváncsi leszek fiam mennyire fog enni :) remélem jobb/nagyobb zabás lesz mint Míra volt :)

tegnap este tovább szaporodtak a levesben lévő vitaminok :)
a borsóban P vitamin van attól lehet pörögni,
a lében CS vitamin attól lehet jól Apa nyakába csimpaszkodni
ha mindet megeszi akkor lesz KU vitamin ettől tudja erősen összeKUlcsolni a kezét ha csimpaszkodni akar :lol:

Anyák,anyósok:
nekem egyik sincs :( viszont anyámról olyan emlékem amire szívesen emlékszem nincs :oops: pedig már majdnem 8 éves voltam mikor meghalt.Minden kiskori emlékem inkább apuhoz fűződik :shock: sokszor mikor Mírával veszekszem az jut eszembe(mi van ha meghalok) csak arra fog emlékezik akkor,h. veszekszem vele :roll: ha élne anyám tuti egymást nyírnánk,mert ahogy apa elmesélte hasonló természetű vagyok :oops:
Anyósom imádta a gyerekeket,sokra vigyázott is fiatalabb korában :) unokáit sajna ő sem élte meg :cry:
El nem tudom képzelni miért lettek olyanok,amilyenek.miért nem törödnek ennyire a gyermekeikkel,unokáikkal.Miért nem tudnak időt szakítani arra,h. megismerjék ezeket a kis manókat.Annyi szeretetet örömöt tudnak adni.Apám szemében látom az élni akarást(amit nagyon régóta nem)pedig lehet h. csak hónapjai vannak hátra.Rég láttam ilyen boldognak,mint ahgy az unokáival foglalkozik :oops:

no csók mék mert már lassna legurul az ágyról :)

vera

KépKép
viranka

hali, na az esti nagy zaba után is reggel 5 kor volt ébredés. nagyon zabás lett Emma. hízik is. ma a 6 hós kontroll-on 6600g volt. és 64cm.! wow 2 hét alatt nagyon sokat nőtt vagy 3-4 cm és fél kg.
mondta a doki h adjak neki húst meg májat mostmár! Megdícsért h milyen mosolygós nyugott kiegyensúlyozott baba.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Csajok, nekem ez nagyon tetszett (nem szánom vitaalapnak, csak örülök a szellemiségének, mely az enyémmel egyező ;-)):
http://www.nlcafe.hu/noklapja/20080319/ferfitarsam/

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Zéti elfoglalta valami nagyon érdekessel magát a kiságyban, úgyhogy gyorsan írok.

Köszönöm a válaszokat a gmailen! Azért valahol jó tudni, hogy másnak is van hasonló gondja. :oops:

Annyit bírtok a topikba írni, kész szervezés kell a visszaolvasáshoz. :wink: Mi lesz hétvége után? :shock: Szombaton utazunk anyukámékhoz és hétfőig maradunk.

Hozzátápi: én is kanalas kóstoltatással kezdtem, aztán leszoktam róla....Ami gyümi ízlik abból adok amennyit kér, ésszerű határokon belül. Megnézem az üvegen amiket írnak, általában Hippet, Univert vagy Nestlé-t szoktam. Ja és nagyon bejön a Hipp őszibarackos tejpép. Én minden után adok tejcsit, nem szeretném elválasztani. Ma gyümi után nem kért, azt hittem eldurran a mellem következő kajáig. :shock: A fejést nagyon nem szeretném újrakezdeni. :roll:

Nem tudom miért, de felkelés után mindig kijön a pisi a pelusból. :shock: Éjszaka nincs baj, nappal sem...Reggel felkelés után viszont annyit pisil, hogy hiába cserélem ki az oldalánál kijön. Eddig Liberót használtunk, most kipróbáltam mást is. Tudjátok mi vált be? A Tesco-s lila. Hirtelen ötlet volt, de úgy tűnik teljesen jó. Nappalra most az adtam rá, éjszakára pedig a "rövidnacis" Liberót.
Van még valakinek hasonló gondja? Azt hittem már kinőttük a mellépisilést... :roll:

Ismét megállapítottam milyen csodaszépek a topikmanók! :D Na és milyen ügyesek! :wink:

Anikóval taliztunk tegnap, látom írta is. Végre láttam Marcit ülve és nem babakocsiban. Olyan szép nagy fiú! :D

Zéti azt hiszem unatkozik, úgyhogy eddig jutottam. :(

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

El is felejtettem: Zéti súlya 8130 és 71 cm. :D Tegnap voltunk mérésen.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Viranka: megható volt, amit írtál a hsz-ed végén... én is látom apámon, hogy imádja az unokáját, nagyon lelkes. Pedig amúgy sosem ajnározta a kisgyerekeket, anyám szerint más gyerekére sose rá se nézett, csak ránk meg most Ádira. :-)
Gondoltam rá, hogy megkérdezem a sebészt, de hát épp a sebészek nem túl homeopártiak szerintem... amúgy nagyon aranyos doki bácsi... nem tudom, nagyon vacillálok a szereken is. Meg apa nem túl homeopárti (félig biológus a lelkem -- ez nem magyarázat, tény), úgyhogy nem egyszerűek nekem ezek a dolgok.

Kép
Kép
irina

Sense, éljen Boti, a kis ügyes!

Miléna, gratu Zéti méreteihez!
Mi nem híztunk 1 hónap alatt, csak 60 grammot (!), most vagyunk 8560 gramm és 73,5 cm. Hiába, a fogzás (fogak nélkül ugyebár)... jól lecsökkentek a szopiidők... Meg azért reméltem is, hogy Ádi nem fog továbbra is fél kg-kat hízni havonta, mert akkor egyéves korára 14 kiló lenne...

Ja, Viranka, a vitamincsaládotokat védesd le, mert lenyúlom! ;-)

Kép
Kép
irina

jaj, dehogy 14, hanem 11. bár az normális 12 hónaposan. na mindegy, ennyit az eszmefuttatásomról. engem mondjuk nem zavar, ha nem hízik nagyon, csak ne fogyjon.

Kép
Kép
irina

Irina: VikDannak is volt olyan hónapja hogy egy dekát sem hízott. Ilyenkor már lelassul a hízás, egyre többet mozognak, arra kell az energia. :D

Regi: köszi, aranyos vagy! VikDan bezzeg a rizses alma-banán desszertet benyomta!!! :shock: Há nem egy spórolós gyerek!!! :D :D :D

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

nagyon nagy élmény volt ma a börtön! Mennyi elitélt :shock: és mind fiatal :shock:
A tolmácsolás is nagyon jó volt, nagyon élveztem, imádom a szakmám, kár, hogy nem tudok belőle megélni :?

Szakad a hó! :evil: Kisfiam nagyon nyűgös volt, hát most már tudom, hogy ezért :wink:

Majd este részletesen reagálok, csak most nincs időm :oops:

Heni
KépKép
heni81

sziasztok,

olvasok szorgosan, de írni, hát...

kedden nagyon fájt a kezem, így visszamentem a sebészetre..
kifogtam egy akkora bunkót.. :?
így péntek helyett ápr. 11-én veszik le a gipszet. a szombati doki 1 hetet mondott, ez ,meg megkérdezte, h kivolt az a fasz, aki ezt mondta.. a pasi stílusa is ilyen volt. :shock: :evil: .
szval rohadtul fáj a kezem és magatehetetlen vagyok...
gyerkők itthon. :wink:

hozzátápi:
no, ehhez nem tok hozzászólni, mi még semmit nem próbáltunk. holnap lesz 6 hós, akkor akartam kezdeni, de asszem most csúszik a kezem miatt 1-2 hetet...

itt is szakad a hó, fasza..

csajok: elhagytam a gmailes jelszót, valaki elküldené pü-ben?

Kép
Kép
h@jni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?