A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

ügyes legyél Bari

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

......
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:25-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:25-kor.
pironya

Sziasztok!

Pironya, nagyon édes a bébid :) gyönyörű pofija van!
Buci, csini a pocid!

Bárány, minden rendben lesz, várunk a hírekkel!

Egyébként én is ma megyek dokihoz este 3/4 5re. Izgulok én is.

Kép

Kép
[/url]
stella40

Ja, és úgy néz ki egyezségre jutottunk név ügyben.
Mostani állás szerint Viktor Bonifác lesz a neve :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

köszi mindenkinek a dícséreteket, nagyon jól esik. Bárcsak én is ilyennek látnám magam , mint ahogy leírtátok :)

Most elmegyek a háziorvoshoz a táppénzes papírért, meg le fog járni 1-én a jogsim, kell alkalmassági papír is. Aztán anyukámékhoz megyek, úgyhogy majdcsak estefelé leszek! Írjatok jó sokat legyen mit visszaolvasni!

Csiri tényleg nagyon el van tűnve! Vajon mi lehet vele, reméljük nincs semmi baj.

Bari, Stella: drukk a dokihoz!

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Bari
Szívesen!
Várjuk a beszámolót!

Kép Kisember nagy gondja

Kép Tappancs
Vendég

Gigi,

nagyon ari képek!!!

Stella!

Szép nevet választottatok. Nálunk az viban van egy Bonifác, Boncinak becézik, és egy olyan édes.jópofa gyerkőc.

Pironya, tuti ari vagy a fürdőruciban. A kismamapocak tök jól mutat hidd el. Az nem olyan mintha hájas lennél, hanem az tekintélyt parancsol. Én élveztem pocakosan fürdőruciban lenni (én se vettem kismama fürdőrucit, hanem egy egyberészesbe préseltem bele magam :D)

Na én is léptem főzni

Dana

u.i: CSIRI? azonnal jelentkezz!!!! Hol vagy? Tiszta ideg vagyok már :?

Kép
danaaia

viban= oviban

megőrjít ez az O betű billentyű :roll:

Kép
danaaia

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:26-kor.
pironya

GIGI!!!!
Áh nagyon jo ez a kép. Komolyan mondom,eddig a másik tetszett ami a neved mellett van,DE EZ??? Hihetetlen,édi. Grat. :D Klinika? Voltam bent a szülőszobán szétnézőbe. Élveztem nagyon. Majd nem fogom,mi?

Csajok ti hogy kapjátok a táppénzt, 2hete megkaptam végre az elsőt,most 2hétre rá várhato a következő??? Mert én ezeket követni sem tudom már.

Már csak azt utolso adag baba ruhát mosom,kivégeztem a 6 banános doboz gyerek rucit.
Ma behajtogatom szépen a kis szekrényébe. Csak rendszerezni kellene már.

Kép

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Almaani - nagyon tetszik a babaszoba, kíváncsi vagyok milyen lesz a bútorokkal! Aranyosak a fotók Patrikról!

Zöldi - persze, hogy emlékszünk rád, nagyon örülök és szívből gratulálok a jó hírnek!

Buci -
csini pocak! Ne aggódj, én is úgy tudom az előtejnek nincs köze a szoptatáshoz. Egyébként még nekem sincs, nem vagy lemaradva!

Pironya, Gigi - nagyon édesek a fotók!!!!!!!!

Magunkról - tegnap voltunk dokinál és kicsit elkenődtem: magas vérnyomás, méhszáj 2100 és alacsonyan elhelyezkedő méhlepény (még mindig), tehát a dolgok jelenlegi állása szerint császár valószínű, bár nyugtatnak, hogy ez még változhat. A Picur jól van, fejvégű fekvésben van. Imádom, olyan aranyos volt!!!!!!!!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Oszman - a táppénz nekem akkor jön, mikor a fizu jött, a cég utalja. Eddig rendben volt, egy hét múlva okosabb leszek, akkor jön a következő. Egyébként én havi táppénzes papírt adok le, az első két hetes volt, azt a két hét táppénzt kaptam illetve annyi fizut, amennyit még abban a hónapban ledolgoztam.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszönjük a dicséretet :lol:

Oszman
Igen, klinika... :wink:

Manka
Vérnyomás :evil:
Vendég

És még néhány, ha nem bánjátok...

Vigyorgó Tomi
Puszi nektek
Vendég

Gigi!
Nagyon édi Tomi baba :) Gyönyörű a mosolya :)

Kép

Kép
[/url]
stella40

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:26-kor.
pironya

sziasztok!
pironya kicsit homályos, de nagyon cuki a babó
gigi-eszméletlen tiszta képek, nagyon aranyos Tomi
CSIRI HOL A PINÁBA VAGY?[/b]

Kép
Kép
eyi

JA ÉS BUCI:csini pocak

Kép
Kép
eyi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:27-kor.
pironya

Sziasztok!

buci: Nagyon csinos kismama vagy! KOMOLYAN! :D Előtej nálam sincs, egyszer volt, mikor fürdés után erősebben töröltem a kelleténél, most már azért óvatosabb vagyok :D :oops:

bárány: Nekem nagyon tecc a kötött kis ruha. Várunk a hírekkel és ne izgulj, minden rendben lesz! :D

almaani: nagyon szép képek :D

pironya: neked is nagyon szép képed van :D

stella: te se izgulj, minden rendben lesz :D

gigi: nagyon szuper képek lettek Tomi babáról :D

Akit érdekel:
DEBRECENBEN április 8-án babaexpo és -börze lesz a Hódos Sportcsarnokban :D Tuti, hogy nem hagyom ki :lol:

Ma voltam dokinál és uh-on. Mindketten jól vannak, szép nagyok (sajnos súlyt nem mértek), egy babának megfelelő méretekkel rendelkeznek :D A magzatvíz mindkettőnél több. Méhszájam tökéletes :oops: :D , gyulladásom elmúlt :D és megkaptam a tüdőérlelő egyik felét :shock: holnap kell mennem a másik adagért. A dokim szerint a terheléses cukrom tökéletes, nem tudom, hogy miért ijesztgetik a terhesgondozáson a kismamákat :evil:

buci, gigi, oszman: Megkérdeztem a dokitól az együttszüléshez való kérelmet, azt mondta, hogy nem kell ilyet benyújtanom. 300 napnál frissebb házassági anyakönyvi kivonatot sem kell beadni. Elvileg csak azoknál fontos ez, akik a leánykori nevüket viselik vagy megtévesztő a nevük. Mivel én -né vagyok, ezért nem kell. :?
Jelentkeztünk a portán szülésfelkészítőre, azt mondta a portás, hogy a 8. hónap körül szokták indítani, de csak akkor ha megvan a létszám :?

Dobok én is egy-két képet:

Kép

Kép

A képen egyáltalán nem látszik, hogy nőtt volna a pocakom az elmúlt hetekben, de a kabát és a nadrágok szerint igen :D :?

Eldugultam :lol:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Bárány nem ért még vissza a dokitól?

Csiri tényleg hol van már? Az ő száma nincs meg? Wera, te gyűjtöd őket, ugye?

Manka: sajnálom, hogy magas a vérnyomid! :cry: Az alacsonyan elhelyezkedő méhlepény változhat még? Mit mondott a doki?

Gigi: nagyon szuperek a képek!!!

Tegnap este elhatároztam, hogy komolyan veszem, hogy ebben az időszakban miket kell a kismamának különösen sokat ennie. Tehát ettem olajos halat (szardíniát). Utána égett a gyomrom kicsit, tehát ittam kb fél liter tejet. Aztán lefekvéskor éreztem, hogy ez így nem stimmel, sétáltam egyet a lakásban, aztán spuri a wc-be! :evil: :evil: :evil: Rókakomáztam egy párat. Ez nem jött be... Na mindegy. Most egy ideig olajos hal kilőve! :roll:

Az a baj, hogy ebédre se tudok mit gondolni, mert nem kívánok semmit.

Viszont Anyukámmal voltunk pár babaholmit venni, rugit, kissapit, textilpelusokat, alvós kis "zsákot", nagyon aranyosak! Este fotózok.

almaani
Kép
almaani

Szilvi: hogy neked mekkora a pocid!!! Még hogy nem látod, hogy nőtt volna? Én látom! Rengeteget!!! :lol: :lol: Nagyon szép. És így fekszenek benne a bébik?

almaani
Kép
almaani

almaani: lehet, hogy az olajos hal nem a legmegfelelőbb :D :wink:
Kíváncsi vagyok a babacuccokra :D
Igen, így fekszenek, művészi rajzot csináltam :lol: :lol: :lol:

Szilvi

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Szilva!
ATYA ISTEN!!!!! :shock: :shock: Mekkora pocak!!!! :shock: :shock:
Nem csoda,hogy normál méretekkel rendelkeznek,dupla akkora hasad van,mint nekünk!

Majd én is csinálok fotót,csak apa elvitte a fényképezőt.
De majd lefotózom a babasarkot is,meg a pocit is.

Ma védőnőnél voltam(muszáj volt rászánnom magam),de teljesen kiakadt,amikor közöltem vele,hogy nem vállalom a 32 hetes vércukor terhelést.Kiakadt a súlyomon is (+10,5 kiló),a vérnyomásom 100/60 (jó magas!).Kérdeztem,kell-e még jönnöm? De persze ezt nem úszom meg! Egy hónap múlva újra látni akar... :(

Nem értem mi szükség van erre a 300 napnál nem régebbi anyakönyvi kivonatra???????????????????????
Igaz: Nem ott fogok szülni,ahol 13 (!) évvel ezelőtt házasságot kötöttünk,de miért nem fogadják el a 13 éves eredeti ház.anyakönyvi kivonatot? Azt gondolják (már bocsánat),hogy félrekef..ltem????
Bementünk tegnap a férjemmel meg a 3 gyerekkel az anyakönyvi hivatalba (nem tudtuk őket hova rakni-vittük a "bizonyítékokat"),és mire sorra kerültünk,pont akkor szaladt le a férjem a parkolóautomatához.Próbáltam magyarázkodni,hogy mindjárt jön a férjem is ,aki ugyebár az apa,de a nő rám se nézett. Csak az én személyimet kérte el.Már nyomtatta is a papírt.Mire a férjem visszaért,bökdöstem,hogy adja oda ő is a személyijét,hogy tényleg ő a férjem.NEM KELLETT!!!! Ennyi erővel bárki ülhetett volna mellettem,attól függetlenül,hogy ki a gyerek apja,bárki lehetne a gyerek apja,de a férjem nevére anyakönyvezik,pedig lehet,hogy fél éve külön élünk?!
Kérdem én: Hogyan védik így a születendő gyermek érdekeit? Csak kapjon egy nevet és slussz? :roll: :?: :roll: :?:

Kép
orsitigris

Almaani - azt mondta a doki, hogy bizakodjunk, még változhat, de a 18. hét óta sajna ilyen, úgyhogy én lélekben készítem magam a császárra is. "Tök jó", pedig már elterveztem hogyan fogok szülni...stb.

Az igazat megvallva jobban félek a császártól, mint a rendes szüléstől, akinek volt, írhatna róla, hogy milyen és utána hogyan érezte magát, mennyi idő múlva lehetett lábra állni, mikor kapta meg a babát, meddig fájt a seb, mennyit kellett feküdni utána....stb.

Szilvi - hatalmas a pocid, aranyos, nem semmi! Hogyan tudsz aludni, mozogni? Azt hiszem beszüntetem a panaszt, az enyém ehhez képest semmi, mégsem bírom magam. Haskötőt használsz?

Manka

Kép

Kép
mankabi

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:27-kor.
pironya

Orsi: biztos írtad már, csak nem emlékszem :oops: , miért nem vállalod a vércukor vizsgálatot?

Amúgy ez az anyakönyvi hivatalos dolog tényleg elképesztő! :roll:

almaani
Kép
almaani

Almaani!

Én nagyon rosszul voltam ettől a cukros löttytől mindhárom,most már mind a négy gyerekemnél...állandó várakozás éhgyomorra...szédülés...hányinger...öklendezés. Az összes gyereknél.Mindegyik gyereknél egyszer csinálták a 24.héten,mindig tökéletes volt az eredményem.Most is 1x vállaltam,tökéletes lett,és kész -többször nem teszem ki magam ennek a tortúrának...van aki megért,van aki nem... :roll: :roll: :roll:

Kép
orsitigris

Én megértelek, nekem az az egy is elég volt!!! Nekem szerencsére nem mondták, hogy mennem kell még egyre, pedig az első nem maradt benn. :oops: :roll:

almaani
Kép
almaani

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:28-kor.
pironya

Sziasztok!
Megjöttem!
Minden ok!
1,5kg 30+2-nek felel meg!
Minden más paramétere normális!
Méhszáj zárt(ezt nem értem én sem),és nem kell feküdni...kontroll 4 hét múlva!
Majd visszaolvasok és még írok is de most megyünk el!
Vendég

Sziasztok!

Gigi:annyira aranyosak a képek!!!

Szilvi:nagyon szép nagy poci.

Bari nem jött még?
De hol van Csiri?Költöznek vagy mi?!

Sajnos a tegnapi Muffin történet után ma is kellett hallanom egyet. :cry:
Sajnos az egyik barátnőmnek,aki ma volt a 12 hetes UHon,találtak valamit.Pontosabban 6mm volt az értéke és visszarendelték 1 órára,hogy doki is megnézze.Annyira sírt reggel,mikor hívott.
Igaz,hogy van már két szép lánya,de akarták nagyon a harmadikat is.Azóta nem hívott,pedig megígértettem vele.Nem merem még zavarni,de nagyon kíváncsi vagyok mi a baj!

Kép
melike

Bari:jaj,de jó!Hurrá!

Kép
melike

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.11.24 19:28-kor.
pironya

Sziasztok!

Pironya: nincs igazad! Az én babám nem nagy............. :(

Bari: Örülök én is , hogy minden rendbe van!!!! Látod? Mi mondtuk..

Szilvi: Tényleg jó nagy pocid van! És úgy fekszenek, ahogy a rajz is
mutatja? :lol: :lol: :lol:
bszilvi25

Buci: Nagyon csini kis pocid van!!!!!!
Nem tudom, hogy Te hogy látod magad, de csini vagy!!!!!!
bszilvi25

sziasztok!

Gigi: Tomi nagyon cuki, jó minőségűek a képek! Tök tisztán látszik.

Szilva: ÓRIÁSI és GYÖNYÖRŰ pocakod van. Nem semmi mennyit nőtt!! Tényleg kétszer akkora mint nekünk többieknek.

Bszilvi: köszi a pocakdícséretet!

Bari: nagyon örülök, hogy minden OK. :D

Almaani: sajnálom, hogy rókakoma meglátogatott. Múltkor én is így jártam egy nagy tányér mákostészta után. :?

Oszman: én két hetente kapom a táppénzt a MEP-től. Minden második csütörtökön reggel jelenik meg a számlámon. Én úgy szoktam, hogy elmegyek a házidokihoz a papírért, lefénymásolom és személyesen viszem be a MEP-hez. Így a leggyorsabb. Amikor a munkahelyre adtam le össze-vissza utaltak, ki tudja mikor adták le.

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Sziasztok!

Szilva!
ÓÓÓÓriási a pocakod és nagyon jol áll komolyan!
Nem sokat hizhattál!
Jol nézel ki! :D

Bari!
Nagyon nagyon örülök hogy minden okés!
A zárt méhszájnak meg különösen!
Képed nincs?? :D

Gigi!
Kaphatnánk egy táblázatot???
Lécci!!!! :roll: :roll:
Vendég

Képet elfelejtettem kérni...meg a sok 4D után annyira nem is izgi valahogy... :?
Vendég

Elfelejtetted!????
Miaz hogy nem izgi!????
Minden izgi ahol látszik a bébi!
Na sebaj!
A lényeg az hogy minden rendben!
:D :D :D :D :D :D
Vendég

Szia Móni!
Hogy vagy?
bszilvi25

Szia Szilvi!
Köszike jol vagyok!
Hizok mint egy coca meg a pocakom is nödögél!
Egyre közelebbinek érzem ezt a szülés dolgot!
:s tele a gatya! :roll: :roll:

És te hogy vagy?
Vendég

Gigi: nagyon-nagyon jó képek lettek Tomiról. Nagyon cukik.

Manka: azt írtad, hogy a méhszáj 2100. ezt mit jelent?

Szilva: nagyon tetszett a hasrajzod. Egyébként 1 vagy 2 petéjű ikrek lesznek? Jó nagy a pocid, de hát kell is a két babónak. Fejlődjenek csak rendesen. Egyébként a barátnőm 36 hétre szült egy kb. 2,4 kg és 2,6 kg babát (1 fiú, 1 lány). Hát neki is volt rendesen pocija!

Orsi: nekem a terheléses cukrot úgy csinálták, hogy éhgyomorra levették a vért, és utána 1 óra múlva újra és közben nem a cukros lötyit kellett innom, hanem 1 db zsömlét és 2 dl. tejet. Így azért kibirható volt.

Bari: gratula. Szép méretek.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Móni!
Bocsi,hogy nem irtam, de más oldalakon is nézelődőm. :roll: :roll:

Én is gömgölyödöm... szépen !!! (de csak a pocóm)
Most már hétről-hétre tényleg egyre látványosabb.
Jól vagyok, már tudom, hogy ápr. 29-én megyek utoljára dolgozni :lol: :lol: :lol:

Nagyon várom már azt a napot!
És képzeld most emelték meg a fizum, úgyhogy majd megut a guta.
bszilvi25

Köszönöm a dícséreteket :oops: :oops:

bari: nagyon örülök a jó hírnek :D

Terheléses cukor: tényleg sokkal jobb lenne az egy zsömle tejjel variáció. Mondjuk nekem az lenne rossz, a sima tejet nem tudom meginni, az illatától is rosszul vagyok, csak a kakaó vagy egyéb formában :? Az édeset meg imádom :lol: :oops:

Javítok: :oops: :oops: :oops:

Bababörze és -expo: ÁPR. 6-án, vasárnap lesz Db-ben [/quote]

Szilvi

szilvaqueen

Sziasztok!
Mi is megjöttünk a dokitól :)
Minden rendben, méretei alapján korának megfelelő. Méhszáj még mindig 2000, nem lett rosszabb.
Ja, és fejvégű, bár a doki azt mondta még foroghat addig, de reméljük tudja mi a dolga :)
Orsi, Te nem Szegeden jársz védőnőhöz? Nekem nem kell ismételni a cukor terhelést, mivel jó volt az eredmény dehát Neked is rendben volt.
Hugom azt mondja Szegeden a klinikán nem kérik a házassági anyakönyvi kivonatot :shock:

Szilva, tényleg jó nagy a pocid, dehát kell is a hely a két babónak :)

Bárány, örülök, hogy nálad is minden rendben :) Most 1 napig nem parázol?

Kép

Kép
[/url]
stella40

Sziasztok!
Mozgalmas napom volt, rakok fel képet a szerzeményekről, amiket délelőtt írtam. Az első képen azok vannak, amik már voltak, a másodikon a maiak.

Kép

Kép

Délután pedig voltam klinika látogatáson, amire örülök, hogy elmentem, első babásként. Megnéztük a szülőszobákat, van 3 családi, ahol az apás szülések vannak, bordásfallal, labdával, egész kis helyes, és vannak a "boxos" szülőszobák, ahol olyan, mintha kis kabinokban szülnek a nők egymás mellett, hát az nem tetszett. :?
Elmondták a fájdalomcsillapítási lehetőségeket, hova kerül a baba és a mama szülés után, apuka hova megy, stb. Aztán a csecsemősosztályon voltunk, láttunk fél órája született babát, VIP egyágyas szobákat és tényleg nagyon sok új infó volt, jó volt. Aki első babás, azoknak mindenképpen ajánlom. :D

Bari: úgy örülök zárt méhszájadnak! De azért óvatosan, nem bevadulni! Akkor Te is ugyanott tartasz, ahol én!

Stella: gratula a jó eredményekhez! :D

almaani
Kép
almaani

Stella!
Örülök hogy nálaad is minden rendben! :D

Na megyek aludni,bár Mirkom most kezdett el mozgolodni! :lol: :lol: :lol: :lol:
Úgy imádom!

Csiri!Hol a fenébe lehet!
Nagyon remélem hogy minden rendben vele!!!!!!!!!!! :roll: :roll:
Vendég

Bari - örülök, hogy rendben van a méhszájad.

Andóca - 2100 azt jelenti, hogy a méhnyak 2 cm, a külső néhszáj pedig egy ujjnyira nyitva. Azt hiszem ebben a topicban raktak fel egy táblát ami ezeket az értékeket magyarázza. Az első szám jelenti a méhnyak hosszúságát, a második a külső a harmadik a belső méhszáj állapotát. Ha a méhnyak még nem rövidült meg és a külső és belső méhszáj is zárt, akkor ez az érték 3000. Remélem jól írtam le!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?