Sziasztok!
Grönland!
Hát én elmondom amit gondolok, és nem vállalnék be beteg gyereket. Szerintem ahhoz nagyon erősnek kell lenni, extra türelemmel, és bennem ezek nincsenek meg.
És a következő hozzászólásodhoz kapcsolódva…én inkább nem latolgatom, hogy hol mi van, mivel én itt vagyok Londonban, igazából nem is nagyon tehetek mást, mint elfogadom azt, ami itt van, és kész. De ha már véleményt kell alkotni, akkor az otthoni rendszerrel kapcsolatban nekem olyan érzésem van, hogy tényleg kicsit betegségérzetet keltenek a kismamákban, és ami engem pl. jobban zavar, hogy tényleg feleslegesen paráztatnak. Rengeteg vizsgálat, ide szaladj, oda szaladj…nem tudom, az egészből valahogy nekem sugárzik a feszkó. Itt valahogy természetesebbnek tűnik a dolog, mint egy pozitív állapotot kezelik a terhességet, nem mint egy „jajj de sok baj lehet” betegséget. Nyilván mindkét országban kb ugyanannyi a kockázata a beteg babynek (hozzáteszem itt egészségesebben élnek, így nem biztos), de itt valahogy abból indulnak ki, hogy minden Ok, nem úgy hogy na ilyen, meg olyan, meg amolyan vizsgálat, hogy nincs-e baj. És még mielőtt bárki nekem esne, én sem vagyok most nyugodt, hogy majd csak 3-5 hét múlva fog kiderülni, hogy minden rendben van-e. Per pillanat nem tetszik ez a rendszer, de alapjában véve tudom, hogy sokkal jobban fogom szeretni a későbbiekben. Na meg nem mintha megtehetném, hogy hazamenjek hirtelen terhesnek lenni és szülni, akármi is a véleményem. Ja és ez a kifejtés már nem csak konkrétan neked szólt, hanem mindenkinek.

És asszem ezzel zárjuk is le.
Akíra!
A 11 hónapos pótgyerekem is egyfolytában pakol, rendetlenséget csinál, mindenhova felmászik, leesik, macskakaját eszik, és lehetőleg mindent imád, ami tilos neki, újabban pedig a könyvtépkedés a kedvenc időtöltése, tegnap már elfogyott a cellux.

Edződöm.
Zsemlyécske!
Asszem már rég lecsengett a dolog, de én még itt tartok, hogy nem tudom ki szólhatott be neked, de ne foglalkozz vele (ez már úgy látom így is van), egyszerűen nem értem. Ha valaki ennyire konzervatív vagy prűd, az nem tudom mit keres itt. Vannak itt olyan topikok is, amitől lehet el is ájulna az illető, mert ez semmi ahhoz képest. De hát basszus, 21. század, fiatal csajok vagyunk…
Vonalzóval kapcsolatban a lilypie.com-ot ajánlom, sztem ezek a legcukibbak, és megbízható, bár nekem is egyszer újra kellett csinálnom, mert a kort jól mutatta, de a hátra lévő napokat nem, vm 80 nappal kevesebbet.
Eftímea!
Örülök, hogy a ruhagondokkal nem vagyok egyedül!

Huhh én az elején küzdöttem székrekedéssel, de mostmár helyreállt a dolog, sőt van, hogy megy is a hasam. Azért még nem tökéletes, de kellemesebb. Így már nem is nagyon vagyok felpuffadva. Hőingadozást nem tapasztaltam.
Dalma!
Ne ijesztgess, én nem tervezek 8-10kg-nál többet hízni!!! 51kg a kiidulási súlyom, ami 4-5-tel több, mint az alap kívánt súlyom. (még mielőtt megbotránkoznátok, kicsi vagyok, csak 158cm

) Próbálj enni sok gyümit, azok 90%-a folyadék, így egy részét azzal is beviheted. Hát kajára van pár ötletem, de nem vagyok nagy szakács. Pl. ma estére tükörtojást pirítóssal kívántam meg. Kívánós kajám még a milánói sok parmezánnal, tejszínes csirke, amibe vagy mustárt vagy sok fokhagymát, vagy kis fokhagymát+sajtot keverek, és ehhez megy a rizs pl. Vaaaagy húsleves, na ezt most nagyon kívánom, sok tészával! Sajttal-sonkával töltött pulyka, ránott sajt vagy gomba, csirkepaprikás, paprikáskrumpli, akkor ilyen fura rakott krumpli, ami egyszerű, nyers nagyon vékony krupliszeletek közé tejszín, bacon, fokhagyma, sajt, fóliával lefedve 50-60perc, majd anélkül megpirítod. Rizses hús gombával, brokkolival, sütőben összesütve. Pita humusszal olivabogyóval. Házi Gyros, pizza. Na jó abbahagyom. Gondolom nem sokat segítettem, mindenki jobb háziasszony, mint én.
Harivera!
Nem akarlak elkeseríteni, de nálam hajszál pontosan 6 hetesen kezdődött a haddelhad, és ezt sokaknál olvastam így…egy hétig nagyon durva volt, azóta csökkent, de délutánonként és este hol erősebb, hol gyengébb formában mindig utolér. De már csak kéééét héééét! És nekem is volt pár tünetmentesebb nap, akkor idegesített, de azóta visszasírom. Egyébként meg te úgyis tudod mire készülj az 5. gyereknél.
Sclara!
Szerintem se hagyd abba csak úgy az utrot, nem szabad! Többet ártanál vele a babának. Sex….nuku. És még sajnos mindig hozzáteszem, hogy már nem is annyira a terhesség miatt, hanem mert nem vagyunk rendben egymással. :S Védőnőhöz asszem 12 hét előtt kell menno, különben nem vagy jogosult vm pénzre. De az otthoni rendszerről én aztán nem sokat….
Kornéliusz!
Jajj szegény kiscsaj! Hála az égnek gondolom ez még nem állandó fog…ne haragudj, lehet, hogy tudnom kéne, de nem tudom mennyi idős a kislányod.
Eagleszem!
Bendegúznak boldog szülinapot!
Judit!
Azért sajnálom a másik kiskrapekot, vicces lett volna egy ikerpár….jó tudom, neked annyira nem. És gratula a hatalmas babyhez, biztos kisfiú!

Durva, hogy hogy jártak az ismerőseid.
Beagle!
Üdv közöttünk! Nekem is vannak néha görcsök, bár most hogy belegondolok, eltűnni látszanak. Sztem ne aggódj, puffadástól is lehet, mert én pl soha nem tudtam megkülönböztetni a hascsikarós görcsöket a mensis görcsöktől. Ha nem görcsöl sokáig folyamatosan, akkor biztos csak alakulnak a dolgok. Az evési gondok ismerősek. Úúúúútálok enni, pedig eddig imádtam. Mindent le kell küzdenem, mert enni ugye kell, főleg,ha érzem, hogy ha nem teszem, akkor jön a rosszullét. Alig kívánok valamit, ha meg épp olyat tudok enni, amihez kedvem van, abból is csak egy nagyon pici megy le. Szörnyű! Alig várom, h elteljen ez a bő 2 hét…állítólag utána jobb lesz. Szépek az esküvői tervek! Én nem változtatnám meg, 5 hónaposan még simán lehet ciprusi esküvőd sztem. 32. hét után necces csak a repülés, meg minden, valszín nem bírnád már.
Szakmarinekati!
Ne aggódj, sokmindenkit visszafokoztak már, a fogamzás lehet változó attól függetlenül, h mikor volt az occsó mensi.
Legyekmami!
Holnapra tied az összes drukkom! (remélem nem sikottam el semmi más felett, mert megoszthatom ám őket)
Ma vettem egy tökjó könyvet, kicsi alakú az egész, de a terhesség 280 napjára van 1-1 oldal, és mindegyiken egy 4D-s fotó, hogy éppen hogy néz ki a baba. A kép alatt van arról szó, hogy épp mi történik a vele, mellette egy nagyobb szöveg pedig részben, hogy mi történik veled, meg minden féle….hasznos tanácsok, mire figyelj, lehetséges betegségek, tornáról, szülésről, vizsgálatokról, mindenről, fel sem tudom sorolni. Nagyon nagyon jó könyv! Nem tudom, hogy otthon van-e ilyen….
Nekem kb elmúltak a paráim a tünetmentességgel kapcsolatban, most erősen érzem, hogy minden rendben van a babymmel, nem tudom miért, de most kicsit megnyugodtam…remélem tényleg így is van! A pár nap furcsaság után, amikor elig éreztem vmt, most megint minden délután és főleg lefekvés előtt rossul vagyok. Nem elviselhetetlen módon, de azért elég kellemetlen. Alig várom, hogy elmúljon! Már csak bő két hét. Most úgy érzem, tudok várni az első vizsgálatomig, de meglátjuk, ha felhív a midwife, és megmondja az időpontot. Lehet, hogy mésgsem fogok tudni várni.

Viszont eldöntöttem, hogy tutira megyek majd 4D-s Uh-ra már hamar, ahogy ma nézegettem az új könyvemben a fotókat. Max 16 hetesen, de inkább 14 körül tervezem…majd meglátjuk. Hihetetlen, hogy tök picin már mennyire kis formásak, és arik.
Na mostmár eltűnök! Bocs a nagyregényért (ez már nem is kicsi), de majd’ 2 oldalt kellett visszaolvasnom, és reagálnom rá.
Vigyázzatok magatokra, minden jót!