A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Akíra, hát, fel kell kötni a nacót, az tuti... De micsoda boldogság, ezt már igazán Ti tudhatjátok, akiknek van babájuk, gyerkőceitek.
Én törlöm ezt a fránya vonalzót. Láttam már néhány helyeset, de esetleg más vonalzó-készítő netes cím ötletek?
(Lehet egyébként, hogy nem is maga a vonalzó számoló állt meg, hanem már eleve másként számolja a megadott szülési időpont alapján a program.)

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok!
Vendég

Szia Beagle!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok. Első babánkat várom, 6 hetes a pocaklakó. Sok sok kérdésem lesz a jövőben és látom, hogy ti már gyakorlott anyukák vagytok. Az első dolog, hogy naponta vannak kisebb görcseim, amik az alhasból indulnak, a doki azt mondta hogy a méh változása okozza, és akkor jöjjek vissza a következő vizsgálat előtt ha fokozódik vagy jobban fáj, de igazából nem tudom hogy mi a normális. Ha napjában 2-3 görcs van, az normális???? Illetve nekem már most van hasam...Pedig úgy hallottam 3 hónapig alig látszik.
Vendég

Beagle, én 10. hét körül járok (vagy 8.) és még most is vannak görcsölgetéseim, alhas fájdalmaim. Sőt, olyan jellegű is, mintha beszorulna valahol a belekbe egy kis buborék. Nem tudom jobban leírni az érzést. A doki, amikor rákérdeztem most hétfőn, hogy normálisak-e ezek a fájdalmak, azt mondta, hogy igen, sőt. Hogy lesz ez még komolyabb, erőteljesebb is. A pocak is befeszülhet már rögtön az elején, legalábbis nálam is ez a szitu. :)

Zsé - Anita
zsemlyécske

Nekem ez olyan érzés ami az alhasból indul, és a combomban is érzem, remélem ez normális: :)
Más panaszom nincs, csak többször vagyok éhes mint eddig, és ahogy éhes vagyok, rögtön émelygek is. Ja és 6 hete nem ettem jóízűen, mert vhogy bármit kívánok ahogy egy falatot eszem belőle, már annyira még se jó....
Vendég

Sziasztok!

Zsé, vonalzó ügybe azt ajánlom hogy kattints rá valakinek a vonalzójára! Akár az enyémre akár máséra akinek van! Nem feltétlenül kell, hogy ez tetszen ami nekünk van, de ezeken az oldalakon több száz közül választhatsz! Szóval szerintem nézz körül! És tuti, hogy a női vonalzónak jól kéne működnie, mert nekem jól működött mikor nekem az volt! Szóval most lehet valami gubanc az oldalon!
De csinálj mindenképpen újat!

Judit, te nem akarsz csinálni? Nekem is könyebb lenne :lol: :wink:

Beagle, üdv köztünk! Beagle kutya utáni rajongás miatt beagle vagy más az ok? :) Ne aggódj a görcsölgetések miatt! Nekem is van a mai napig is! Hidd el ez normális :) És a has is teljesen egyéntől függ! Nekem Kyrával a 10-12. hétig nem igen látszódott (szerencsére, különben nem is tudom hogy fértem volna bele az esküvői ruhámba :lol: ) most viszont már érzem, hogy nekem is szűkebbek a nacik! Ez attól függ, hogy mennyire gyorsan tágulnak a dolgok odabent! Hidd el ha nő a poci az nem baj :)
Gratula a bébihez :)

Ja, Zsé, még azt akartam mondani, hogy itt a babanetnek is van kalkulátora, számold ki ott és akkor talán már te is tudni fogod, hogy mennyi idős is a bébi :D
Vagy a babaszobának is van kalkulátora, ott még azt is megkérdezik, hogy milyen hosszú a ciklusod (hisz nem mindenkinek 28 mint ahogy azt a legtöbb kalkulátor gondolja :? ) és még a korodat is! Szóval az egy jó kis kalkulátor!

KépKép
KépKép
akíra

Köszi Akíra! Lesem az oldalakat!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Szia Akira,
A beagle név onnan van hogy van egy 13 éves beagle kutyusom, akit nagyon szeretek. Jobb név nem jutott eszembe :oops:

Nekem most nyáron lett volna az esküvőm, júniusban, illetve lesz is, csak a forgatókönyv változik. Cipruson szerettük volna a tengerparton a szertartást, és így a nászúttal egybekötöttük volna. De ez a baba nagyon jönni akart, én meg nem merek így 5 hónaposan Ciprusra utazni, szóval most át kell szerveznünk mindent.
Vendég

Sziasztok!

Voltam ma UH-on. Sajnos elég rossz itt a kórházban az UH, tehát szívműködést eleve nem is láthatott.

Ezenkívül 7 hetet betöltöttem szerintem tegnap (pontosan tudom mikor volt peteérés), és mégiscsak 6 hetesnek felel meg szerinte.

Valaki volt így ugye???? Szerintetek mit csináljak? Úgy ki vagyok, most mi lehet?

Azt tervezem elmegyek Győrbe jövő héten, ott jó UH van.

És képzeljétek, a doki adott papírt, hogy menjek védőnénihez, és ráírta, hogy CRL 23 mm. Hát má hogy lenne annyi, mikor tisztán látható, hogy az a petezsák mérete. Na most ki vagyok kattanva.

SEGÍTSÉG!!!!!! Ki volt így, akit hátrafokoztak????? Volt azóta UH-on?

Kati

Aztá

Kép

Kép
szakmarinekati

A babaszobás kalkuláció szerint:
Utolsó mensi első napja: 01. 10. - Ciklus: 35 nap - Kor: 28
A szülés várható dátuma:
2008. október 23., csütörtök, KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi napja.
Hol tart Ön?
A terhesség 12. hetében van, ez a teljes terhességi időszak 30%-át jelenti.

A párommal február 10-én voltunk először együtt védekezés nélkül, aztán zsinórban :oops: , de előtte nem. Az orvosom ezt és az UH-n látott adatokat vette alapul, így jött ki végül a november 05, mint várható időpont. De ehhez képest most megakaszt az október 23-a is :shock:

Zsé - Anita
zsemlyécske

Kati, Akíra is hasonló szituban volt.

Zsé - Anita
zsemlyécske

Kati, én amikor mentem elvileg már 7 hetesnek kellett volna lennem, de visszafokoztak 5 hetesre! Nekem elég hosszú 32 napos ciklusaim vannak mostanába, Kyra után nem állt vissza a normál kerékvágásba! Így a doki most utolsó menzinek egy ál időpontot írt be! Mert különben a szülési kalkulátorok nekem november 1. adtak ki! Szóval egyenlőre ne aggódj! Nem tudod a peteérésedet, hogy mikor volt? Vagy, hogy mikor voltatok együtt, tehát mikor foganhatott? Mert az sokat segíthet! A másik meg, hogy én tuti nem várnék! Hanem keresnék egy magándokit és elmennék akár ma! De mondjuk én aggódósabb vagyok :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Zsé, ezt nézd meg!

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Itt utána kiadja azt is, hogy mikor volt a valószinűsíthető fogamzás!

És legfeljebb vissza állítod kicsit a menzesz időpontját ha túl korai dátumot ad meg! Ja, és csak, hogy tudd, nem bizti, hogy neked pont közép idős petpeérésed volt, és akkor meg borul minden! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

És igazából ahogy írod neked már kvázi ismét meg kellett volna jönnie amikor együtt voltatok, szóval neked enyhén megkésett peteérésed volt! :lol:
Szóval ne is nagyon várd, hogy egy szüléskalkuátor meg tudja adni neked a normál szülési időt!

Nekem majdnem ugyanez volt a szitu, és ezért a dokim megnézte a kb. korát a magzatnak és utána ahhoz csinált ő egy elvileges, ál menzit! Mert nekem igazából január 25 a menzim első napja, de mivel nekem is megkésett a peteérésem, így áttettük a menzit február 4re és így jött ki ez a kor!

De most meg úgy néz ki, hogy azért kicsit nagyobb az a magzat mint amit előszőr tippelt, szóval :lol: Mi nem tartozunk a könnyű esetek közé!

Van olyan kalkulátor is ahol megadhatod a fogantatás időpontját és az alapján kalkulál...csak azt most nem találom! Ha megtalálom szólok :)

KépKép
KépKép
akíra

:) ahány számolási lehetőség, annyiszor különböző eredmény.
Hagyom azt hiszem inkább. Megnéztem ezt a Timmermann dokisat is, a többit is, és mindegyik mást és mást mutat. A november 5-e akkor jönne ki, mint szülési időpont, ha a mensim nem január 10, hanem január végére esett volna. Mindegy. Lesz, ahogy lesz. :wink:

Zsé - Anita
zsemlyécske

Azt majd még megnézem akkor Akíra! Köszi!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Szerbusztokk hú de sokan vagyunk már szuper :lol: :lol: :lol:

Még egy kicsi dpt kérek és én is most már aktívan bekapcsolodom holnap lesz a kaáliban a remélhetőleg bucsú Uhm...osztán ők utamra engednek :lol: és akkor jövööövöövövövövövööök 8)

nagy nagy drukk Midnenkinek!!
Vendég

miket irok :)

dpt=időt
Vendég

Legyekmami, jajj de jó, hogy te is jelentkeztél!

Nagy nagy drukk holnapra! De tudom én, hogy minden rendben lesz veletek :)

És akkor holnaptól nagyon várunk :)

A dpt meg egy kis fejtörést okozott ám :lol: már mindenre gondoltam, hogy milyen rövidítés lehet (dpo és minden eszembe jutott, de úgy se volt értelme a mondatnak :lol: )

KépKép
KépKép
akíra

Szia Akira, Harivera!

Köszi hogy irtatok!

Már kiderítettem, hogy mikor rendel Győrben a Nagy Miklós, úgyhogy elmegyek hozzá jövő szerdán. Elvileg akkor lennék 8 hetes, addig csak kibírom valahogy.

Dalma! Nem jössz el velem????????? Vagy voltál már?

Pontosan tudom, hogy poz. LH teszt a 16. cn-n volt (ekkor volt utoljára sex), másnap délben (17. cn) nagyon szurkált a petefészkem, tehát én aznapra tettem a tüszőrepedést.
Ha a következő nap az 1 DPO (és meg is történt a megtermékenyülés) akkor ma van a 36. nap, tehát tutira vettem azt, hogy már 7 hetes.

Lehet az, hogy szurkált a petefészkem, de mégis később volt ovuláció???? Valaki biztos szakértő ebben.

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Huh, de sokat írtatok.

Kép
Kép
gabi82

Na vagyok.

Szóval, nekem elég sok fehér folyásom van, amit még az utro is tetéz. Szex nem nagyon van, mert hányás előtt nincs sok kedvem. :oops: De tényleg lehet máshogyan is kényeztetni kedvest :oops: 8) :D

Akíra, Kyra egy tündér, hagy pakoljon, ez a dolga. Ezt nem is lehet rendetlenségnek nevezni. Nekem gyerekeseknél ez a természetes.

Üdv itt Beagle!

Kép
Kép
gabi82

Ja és a C&A-s gatyámon megtaláltam a madzagot és most már nem kell nadrágtartó. Vicces, mi? Két hete hordom lassan.. :oops:
Én nem csinálok a kismamagatyóból ügyet, mert tuti kényelmes.

Pocakfotó? Hááát, nekem szerintem nem nagyon fog látszódni sokáig semmi, mivel 104 :oops: :oops: kg vagyok.
Bár büszke vagyok, mert jan.2 óta már majdnem 10kg-ot leadtam. És az uccsó két hétben is 2-3 kg-ot fogytam.
Szülés ideje? Hát nekem is csak bökött egyet a naptáron. Szerintem 7-én lesz az igazi, de elvileg 18-án megtudom.

Kép
Kép
gabi82

Sikerült elérnem az orvosomat, április 17-ére kaptam időpontot UH-ra. Eddig szakrendelőn belül, térítésmentesen voltam nála, most már a magánrendelésére megyek. A recepciós hölgy mondott néhány tarifát. Miután egyáltalán nem vagyok képben a díjakról, kiváncsi lennék a véleményetekre:
Vizsgálat: 7000,-
Rákszűrés: 8000,-
2D ultrahang: 7000,-
4D ultrahang: 13000,-
Ultrahang esetén, ha külön vizsgálat is szükséges (amire azt mondta a hölgy, hogy nem feltétlen) az összegek összeadódnak.
A szülés költségeiről a recepciós nem tudott felvilágosítást adni, azt mondta, hogy azt majd személyesen a dokival tudom egyeztetni, mert függ, hogy fogadunk-e szülésznőt stb. Lehet, hogy bárgyú dolog, na de ha az orvos szülész-nőgyógyász, akkor a szülésznő az miért is? Hogy ha ő, mármint a doki nem érne oda a kórházba időbe, akkor legyen - csúnyán fogalmazva - kéznél egy másik szakember? Ti, akik már szültetek, hogy is van ez? :?

Zsé - Anita
zsemlyécske

Zsé :)

Az árak teljesen normálnak mondhatóak! Nekem is hasonló áron dolgozik a dokim! És a szülés 100.000 az én dokimnál ugyhogy azt hiszem te is ilyen összegre számíthatsz!

Szülésznő! A dokid nem fog ott ülni veled 12 órán keresztül ha esetleg annyi lenne a szülés! A szülésznő viszont ott van veled folyamatosan! Legtöbbször a doki csak a legvégén van ott, vagy néha rád néz, hogy hogy állsz! A szülésznő elvileg elötte is segít, pl. mikor ctg-re mész a végén többször, stb. de ez mindenhol máshogy van!

Nekem nem volt szülésznőm és nem is bánom, mert ugyis császár lett, szóval sok dolga nem lett volna :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Szisztok!

Látom ma is volt élet itt! Én most nem tudok visszaolvasni mert nagyo fel vagyok dúlva és vad kutatásba fogok kezdeni de légyszíííí ha tud valaki segíteni nagyon várom.

Az történt h. a múlt héten betegállományban voltam de hétfőtöl újra dolgoztam.A fönökeim nincsenek tekintettel a megváltozott dolgaimra és továbbra is rengeteg a teher és a határidő.Máig bírtam, kiakadtam és hangot is adtam ennek.Nagyon felizgattam magam és szégyellem hogy kiteszem a babámat ennek...Holnaptól legszivesebben soha többé nem mennék.Valószínűleg újra kííratom magam bár -és most jönnek a kérdéseim- hétfőn álltam csak miunkába az előző betegácsiból, gondolom ha azt mondom görcsölök ki kell újra írnia a körzetinek?? 2. védettséget élvezek e ha már bejelentettem a munkahelyemen hogy babát várok? Kirúghatnak e még?? Légyszives ha valaki tud biztosat ezekben a kérdésekben segítsen nekünk.

Kép
katica_75

Sziasztok,

Kati, nem rúghatnak ki, ha bejelented, ún. felmondási védelem alatt állsz.

Zsé, a szülésznő van veled végig, a vajúdáskor is, nem az orvos. Ha nincs bent az orvosod, akkor az ügyeletes vizsgál, hogy mehetsz-e már szülőszobára, mennyire tágultál, és aztán, ha kellően előrehaladt a folyamat, ők szólnak az orvosodnak, akit előre megkérdeznek, hogy ki. A szülésznő kezébe "pottyan" a baba. Bár nekem sem volt szülésznőm, mert az ittenieket mindenki nagyon dícséri, és valóban igazuk volt.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Kornéliusz
de nincs korhoz kötve hogy csak a 12.betöltött hét után van ez a védelem?

Kép
katica_75

Nem, nincs, de mindjárt megkeresem Neked, hogy pontos legyen.

KépKép
KépKép
kornéliusz

Ezt most a netről másoltam, mert kölcsönadtam a könyvemet valakinek, de ugyanez van benne.Nincs megkötés, 12. hét. Mi történt a munkahelyen?
A terhes nőt felmondási tilalom védi, azaz munkáltatója nem szüntetheti meg munkaviszonyát rendes felmondással

a terhesség teljes időtartama alatt,
a szülést követő három hónap alatt,
a szülési szabadság alatt
a gyermek gondozására kapott fizetés nélküli szabadság teljes időtartama alatt,
a gyermek hároméves koráig a GYES folyósításának ideje alatt, akkor sem, ha a munkavállaló nem vesz igénybe fizetés nélküli szabadságot.
A rendes felmondás akkor is érvénytelenné válik, ha a felmondás közlésekor a munkavállaló már terhes volt, függetlenül attól, hogy terhességéről tudott-e, vagy hogy azt megállapították-e. A munkáltató a rendes felmondást csak a védelmi időszak letelte után kézbesítheti a munkavállalónak, és a felmondási idő a fenti körülmények megszűnése után harminc nappal kezdődhet.

KépKép
KépKép
kornéliusz

lányok. tudom ez a ti dolgotok de én soha nem adnék ennyi pénzt egy olyan dologért ahol az orvos csak 5 percet van bent!!!! Mert tényleg a szülésznő foglalkozik veled nem az orvos. És plusz neki ez a munkája. Ő ezért kap pénzt. fizetést. Tudom ti azért fogadjátok fel hogy ott legyen és akármikor a rendelkezésetekre álljon. de azért ha belegondoltok csak egy kicsi idő miatt amit ott tölt azért odaadtok egy valag pénzt amit a gyerekre is költhetnétek. Én nem akarok ezzel vitát szítani mert mindenki azt csinál amit akar csak gondoljatok bele hogy pont ezért nem fog a hálapénz megszűni soha itt magyarországon. Mert adunk nekik és ők meg totáll elfogadják.
Szóval ne haragudjatok erre de muszály voltam kiírni

harivera
Budapest XXI. kerület

Köszi Kornéliusz! :) Ha ez így van akkor tényleg nem tudnak mit tenni velem.Hát igazából nálunk minden egyes ember ki van centizve három melóját végzi egy,ígérték hogy tehermentesítenek ha visszamegyek de ez nem történt meg.Nyilván érzékenyebb is vagyok, és kibuktam mondjuk jogosan. A férjemmel megbeszéltük hogy ez volt az utolsó napom ebben a bolondokházában. :lol: Holnaptól táppénz...újra

Harivera
Te ügyeletesnél "szoktál" :D szűlni? Látom Csepeli vagy esetleg a Dél-pstiben is hoztál már világra babát?
Tudod valahol én is nagyon egyetértek veled, de ha mégis valami komplikáció lenne és esetleg azért mert a szülésnél valami hanyag orvost fognák ki,akkor azon nem tudom hogy tenném túl magam?Persze semmire nincs biztosíték...
Egyébként szombathelyi rokonunk ügyeletesnél szült mert ott máshogy állítólag nem is lehet.Adtak a segédkező dokinak 10db ezrest és ennyi volt. Itt Pesten tényleg nagyon el vannak kapatva.De én nem merek kockáztatni így biztos lesz fogadott dokim, meg szülésznőm is sztem.

Kép
katica_75

Sziasztok!

Akira
Ha látnád a mi lakásunkat, borzasztó, nincs erőm takarítani se, de a Márk gondoskodik, hogy még katasztrófálisabb legyen a helyzet...

Kati
Ez a visszafokozás nem olyan nagy, teljesen természetes, hogy az elején kisebbet mondanak, Márkkal 9,5 hetesen mentem és 7,5 hétre becsülték, pedig a SOTÉN jó gép van, a 12. hét után beáll a jó "nagyságra".
MÁs:
hasgörcs, múlt hét elején is görcsöltem de elmúlt, de ma újra kezdtem, teljesen lent a hasam alján, egy kissé ijesztő, remélem nem lesz semmi, az én dokim is mondta, hogy méhnövekedés miatt van, hát remélem, hogy így is van

Pénz
Megdöbbentő árakat mondtok:100.000,-Ft?????? az nagyon sok.Nem tudom, hogy kitalálja ki az összeget, a doki, v. betegek licitálják túl egymást. Egy barátnőm húga 5. éves orvostanhallgató volt mikor babát várt és ő 2000 adott a dokinak, mondtam neki ,hgoy az kevés, mire ő azt válaszolta, hogy ő örülne neki ha vki az ügyelet ideje alatt 2000 a zsebébe tenne (hozzáteszem nőgyógyszá apukája van, és nem vitt haza millókat, mert megalázónak érezte a hálapénzt). Szörnyű, hogy a munkáját csinálja és majdnem egy félhavi fizuval ajándékozom meg+ amit még közben adok...
Az én dokim magánrendelése:
sima vizsg. 5000
rákszűrés 7000
UH 3000
a múltkori 10.000-ftot sokaltam, mert úgy éreztem nagyon pénzre kezd rámenni, főleg, hogy magánba rendelt még vissza is./a klinikán mindig adtam neki 5000/ Ennek ellenére szerintem 60-nál nem valószínű, hogy többet adok, nálam "nincs" szülésznő a császár miatt csak a doki van hálapénzügyileg. Így is nagyon nagy kiadás az első baba, csak úgy repkednek a százezrek (légzésfigyelő, ágy, autósülés, babakocsi stb....). Ja és a védőnőnek is "szokás" dni vmit mert a babánál ő nagyon sokat tud segíteni, és tök jó, hoyg nem kell 2 hetesen bevinned, hanem házhoz jön ,segít, tanácsot ad.
SZép estét.
bea
kumpibogar

Sziasztok!

Grönland!
Hát én elmondom amit gondolok, és nem vállalnék be beteg gyereket. Szerintem ahhoz nagyon erősnek kell lenni, extra türelemmel, és bennem ezek nincsenek meg.
És a következő hozzászólásodhoz kapcsolódva…én inkább nem latolgatom, hogy hol mi van, mivel én itt vagyok Londonban, igazából nem is nagyon tehetek mást, mint elfogadom azt, ami itt van, és kész. De ha már véleményt kell alkotni, akkor az otthoni rendszerrel kapcsolatban nekem olyan érzésem van, hogy tényleg kicsit betegségérzetet keltenek a kismamákban, és ami engem pl. jobban zavar, hogy tényleg feleslegesen paráztatnak. Rengeteg vizsgálat, ide szaladj, oda szaladj…nem tudom, az egészből valahogy nekem sugárzik a feszkó. Itt valahogy természetesebbnek tűnik a dolog, mint egy pozitív állapotot kezelik a terhességet, nem mint egy „jajj de sok baj lehet” betegséget. Nyilván mindkét országban kb ugyanannyi a kockázata a beteg babynek (hozzáteszem itt egészségesebben élnek, így nem biztos), de itt valahogy abból indulnak ki, hogy minden Ok, nem úgy hogy na ilyen, meg olyan, meg amolyan vizsgálat, hogy nincs-e baj. És még mielőtt bárki nekem esne, én sem vagyok most nyugodt, hogy majd csak 3-5 hét múlva fog kiderülni, hogy minden rendben van-e. Per pillanat nem tetszik ez a rendszer, de alapjában véve tudom, hogy sokkal jobban fogom szeretni a későbbiekben. Na meg nem mintha megtehetném, hogy hazamenjek hirtelen terhesnek lenni és szülni, akármi is a véleményem. Ja és ez a kifejtés már nem csak konkrétan neked szólt, hanem mindenkinek. :) És asszem ezzel zárjuk is le. :)

Akíra!
A 11 hónapos pótgyerekem is egyfolytában pakol, rendetlenséget csinál, mindenhova felmászik, leesik, macskakaját eszik, és lehetőleg mindent imád, ami tilos neki, újabban pedig a könyvtépkedés a kedvenc időtöltése, tegnap már elfogyott a cellux. :P Edződöm. :)

Zsemlyécske!
Asszem már rég lecsengett a dolog, de én még itt tartok, hogy nem tudom ki szólhatott be neked, de ne foglalkozz vele (ez már úgy látom így is van), egyszerűen nem értem. Ha valaki ennyire konzervatív vagy prűd, az nem tudom mit keres itt. Vannak itt olyan topikok is, amitől lehet el is ájulna az illető, mert ez semmi ahhoz képest. De hát basszus, 21. század, fiatal csajok vagyunk…
Vonalzóval kapcsolatban a lilypie.com-ot ajánlom, sztem ezek a legcukibbak, és megbízható, bár nekem is egyszer újra kellett csinálnom, mert a kort jól mutatta, de a hátra lévő napokat nem, vm 80 nappal kevesebbet.

Eftímea!
Örülök, hogy a ruhagondokkal nem vagyok egyedül! :) Huhh én az elején küzdöttem székrekedéssel, de mostmár helyreállt a dolog, sőt van, hogy megy is a hasam. Azért még nem tökéletes, de kellemesebb. Így már nem is nagyon vagyok felpuffadva. Hőingadozást nem tapasztaltam.

Dalma!
Ne ijesztgess, én nem tervezek 8-10kg-nál többet hízni!!! 51kg a kiidulási súlyom, ami 4-5-tel több, mint az alap kívánt súlyom. (még mielőtt megbotránkoznátok, kicsi vagyok, csak 158cm :P) Próbálj enni sok gyümit, azok 90%-a folyadék, így egy részét azzal is beviheted. Hát kajára van pár ötletem, de nem vagyok nagy szakács. Pl. ma estére tükörtojást pirítóssal kívántam meg. Kívánós kajám még a milánói sok parmezánnal, tejszínes csirke, amibe vagy mustárt vagy sok fokhagymát, vagy kis fokhagymát+sajtot keverek, és ehhez megy a rizs pl. Vaaaagy húsleves, na ezt most nagyon kívánom, sok tészával! Sajttal-sonkával töltött pulyka, ránott sajt vagy gomba, csirkepaprikás, paprikáskrumpli, akkor ilyen fura rakott krumpli, ami egyszerű, nyers nagyon vékony krupliszeletek közé tejszín, bacon, fokhagyma, sajt, fóliával lefedve 50-60perc, majd anélkül megpirítod. Rizses hús gombával, brokkolival, sütőben összesütve. Pita humusszal olivabogyóval. Házi Gyros, pizza. Na jó abbahagyom. Gondolom nem sokat segítettem, mindenki jobb háziasszony, mint én. :P

Harivera!
Nem akarlak elkeseríteni, de nálam hajszál pontosan 6 hetesen kezdődött a haddelhad, és ezt sokaknál olvastam így…egy hétig nagyon durva volt, azóta csökkent, de délutánonként és este hol erősebb, hol gyengébb formában mindig utolér. De már csak kéééét héééét! És nekem is volt pár tünetmentesebb nap, akkor idegesített, de azóta visszasírom. Egyébként meg te úgyis tudod mire készülj az 5. gyereknél. :)

Sclara!
Szerintem se hagyd abba csak úgy az utrot, nem szabad! Többet ártanál vele a babának. Sex….nuku. És még sajnos mindig hozzáteszem, hogy már nem is annyira a terhesség miatt, hanem mert nem vagyunk rendben egymással. :S Védőnőhöz asszem 12 hét előtt kell menno, különben nem vagy jogosult vm pénzre. De az otthoni rendszerről én aztán nem sokat….

Kornéliusz!
Jajj szegény kiscsaj! Hála az égnek gondolom ez még nem állandó fog…ne haragudj, lehet, hogy tudnom kéne, de nem tudom mennyi idős a kislányod.

Eagleszem!
Bendegúznak boldog szülinapot! :)

Judit!
Azért sajnálom a másik kiskrapekot, vicces lett volna egy ikerpár….jó tudom, neked annyira nem. És gratula a hatalmas babyhez, biztos kisfiú! :) Durva, hogy hogy jártak az ismerőseid.

Beagle!
Üdv közöttünk! Nekem is vannak néha görcsök, bár most hogy belegondolok, eltűnni látszanak. Sztem ne aggódj, puffadástól is lehet, mert én pl soha nem tudtam megkülönböztetni a hascsikarós görcsöket a mensis görcsöktől. Ha nem görcsöl sokáig folyamatosan, akkor biztos csak alakulnak a dolgok. Az evési gondok ismerősek. Úúúúútálok enni, pedig eddig imádtam. Mindent le kell küzdenem, mert enni ugye kell, főleg,ha érzem, hogy ha nem teszem, akkor jön a rosszullét. Alig kívánok valamit, ha meg épp olyat tudok enni, amihez kedvem van, abból is csak egy nagyon pici megy le. Szörnyű! Alig várom, h elteljen ez a bő 2 hét…állítólag utána jobb lesz. Szépek az esküvői tervek! Én nem változtatnám meg, 5 hónaposan még simán lehet ciprusi esküvőd sztem. 32. hét után necces csak a repülés, meg minden, valszín nem bírnád már.

Szakmarinekati!
Ne aggódj, sokmindenkit visszafokoztak már, a fogamzás lehet változó attól függetlenül, h mikor volt az occsó mensi.

Legyekmami!
Holnapra tied az összes drukkom! (remélem nem sikottam el semmi más felett, mert megoszthatom ám őket)

Ma vettem egy tökjó könyvet, kicsi alakú az egész, de a terhesség 280 napjára van 1-1 oldal, és mindegyiken egy 4D-s fotó, hogy éppen hogy néz ki a baba. A kép alatt van arról szó, hogy épp mi történik a vele, mellette egy nagyobb szöveg pedig részben, hogy mi történik veled, meg minden féle….hasznos tanácsok, mire figyelj, lehetséges betegségek, tornáról, szülésről, vizsgálatokról, mindenről, fel sem tudom sorolni. Nagyon nagyon jó könyv! Nem tudom, hogy otthon van-e ilyen….
Nekem kb elmúltak a paráim a tünetmentességgel kapcsolatban, most erősen érzem, hogy minden rendben van a babymmel, nem tudom miért, de most kicsit megnyugodtam…remélem tényleg így is van! A pár nap furcsaság után, amikor elig éreztem vmt, most megint minden délután és főleg lefekvés előtt rossul vagyok. Nem elviselhetetlen módon, de azért elég kellemetlen. Alig várom, hogy elmúljon! Már csak bő két hét. Most úgy érzem, tudok várni az első vizsgálatomig, de meglátjuk, ha felhív a midwife, és megmondja az időpontot. Lehet, hogy mésgsem fogok tudni várni. :) Viszont eldöntöttem, hogy tutira megyek majd 4D-s Uh-ra már hamar, ahogy ma nézegettem az új könyvemben a fotókat. Max 16 hetesen, de inkább 14 körül tervezem…majd meglátjuk. Hihetetlen, hogy tök picin már mennyire kis formásak, és arik. :)

Na mostmár eltűnök! Bocs a nagyregényért (ez már nem is kicsi), de majd’ 2 oldalt kellett visszaolvasnom, és reagálnom rá.
Vigyázzatok magatokra, minden jót!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Katica nem nem ügyeletesnél szültem hanem volt saját orvosom de tudta hogy nem fog látni pénzt tőlem és még is tök rendi volt. Nekem szerencsém volt e téren.

Sensi
Én már beléptem a 7-ik hétbe :wink: :wink:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Fizetett doki kontra ügyeletes!
Énnekem ami a legfontosabb, hogy a 9 hónap alatt egy dokihoz járok, nem az épp a korházba sztk rendelésen lévőhöz aki futószalagon kezeli az embereket, és semmi kapcsolat nincs köztünk! Én tudom, hogy bármi van felhívhatom a dokimat akár éjjel is, hogy most ez vagy az van mit csináljak (és ilyen történt míg terhes voltam Kyrával)...
Nekem most is császárom lesz és azt nem akarom, hogy egy ügyeletes doki végezze el! Nekem Kyránál ott volt a dokim végig, kvázi lerágta minden körmét helyettem is :lol:
Nagyon gyorsan és jól döntött, így megmentette a lányom életét! Míg nem biztos, hogy ezt az ügyeletes doki megtette volna! Sőt...aki aznap ügyeletes volt...csak rosszat hallottam róla...és a szobatársam lánya meg is halt....egyszer se foghatta a kezébe... :cry: Nem mondom, hogy ez másként lett volna, ha nem az ügyeletesnél szül...de...én nem kockáztatok!
Én sokkal jobban érzem magam ha tudom valaki 100% ba figyel rám, ránk! Szóval nekem ennyi pénzt megér a gyerekem! Lehet, hogy pont miattam nem fog megszünni a hálapénz, de én a nődokimnak odaadom! Semelyik más doki soha nem látott tőlem pénzt, de a nődoki igen, és most is látni fog! :)
És evvel én se vitázni akartam, hanem a saját véleményemet, élményemet mondtam el!
Ja, és én a körzeti kórházamba sose szülnék, ugyhogy mindenképpen kéne, hogy legyen egy dokim!
Ja, és ez nem hálapénz, ő erről számlát is ad! Mint minden rendelése végén odaadja a számlát!
Ennyi nála a szülés! Nem borítékba kéri!

KépKép
KépKép
akíra

Sensi, azt hiszem tudom melyik könyvről beszélsz! Itthon az a címe. hogy terhességem napról napra vagy valami ilyesmi! Nagyon jó én is nézegettem, de aztán egy másik mellett kötöttem ki ami ugyanúgy 3d fotókkal van tele, és nagyon szupi infókkal! De én is mindenképpen ilyen pocakos naplót akartam amibe fotók is vannak!

Méretek vannak benne? Mert akkor megmondhatod nekem milyen korú egy 19mm-es bébi :lol: :lol: :lol: :lol:
Na de ígérem most már leszállok erről a mm-es témáról :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Még egy utolsó hozzászólás a doki témához! Visszaolvasva rájöttem a nekem megér ennyi pénzt a gyerekem elég rosszul hangzik, szóval nem úgy gondoltam, de a császár miatt nekem főként nem mindegy kinél szülök!
És a dokim pedig nem dolgozik egy kórházba se, csak szerződése van és odaviszi a kismamáit szülni az egyik korházba, szóval nálam tuti ott lesz, nekem nem a kórházba kell szólnom, hanem őt kell telefonon hívnom, és hát neki ez a fizetése! Nem kap fizetést az államtól, hiszen magán! És ezt én vállasztottam!
Ez olyan mintha valaki magánklinikán szülne!
Ha valaki a Telki magán kórházba szül ott 400.000 a minimum a terhesgondozásért és a szülésért, de inkább több!

Ez volt a végszó részemről :lol: :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Hu hallod sensi nagy ritka aki számlát ad róla. Ugyan úgy aki pl mint nálam hogy nem fizettem és ugyan úgy bánt velem. Én se a körzetesbe szültem és nem is ott fogok hanem ahol eddig. Az Istvánba. De én nem magán rendelésre járok kontrolokra hanem be a kórházba.

harivera
Budapest XXI. kerület

Akíra!
Egyetértek, ha otthon lennék, valszín én is fizetnék, sőt alternatív szobáért is, ahol van minden jó. Tudom, hogy mennyire érzékeny vagyok krízishelyzetekben (meg egyébként is), úh tudom, hogy a legjobbat kell magamnak ilyen helyzetekben biztosítanom. Ehhez hozzátartozik az is, hogy ne dobajanak be a szülés után még 3-3 nő és baba mellé, mert abba tuti megkattannék. Hozzám jöhessenek akkor és az aki épp akar, vagy inkább én akarom. Lehet, hogy csúnyán néznek rám páran emiatt, de én is csak leírtam a véleményem, és tudom, hogy mindenki más...és asszem azt kell mondanom, h ebben a másik oldalt tartom szerencsésebbnek, nem magamat, de ez van.

Könyv. Jaja, ez a címe: Your pregnancy day-by-day. (Professor Stuart Campbell) 2005-ös kiadás. Ez lehet az? Én is mondjuk pocakos naplóért indultam, de nem találtam olyan jót, így emellett döntöttem, mert ez nagyon tetszett. Volt egy szép is jó is, de tele volt olyan rublikákkal, hogy na ekkor-akkor erről-arról neked, és a PÁROD-nak mi a véleménye....hát ez nekem most nem tenne jót, úh ott hagytam. De majd beszerzek egyet, biztos. Csak baby boltokban kell néznem, mert igaz ez egy nagy könyves bolt (Waterstones), de csak 2 fajta volt.

Ja, és egy nagyon fontos dolog, amit tegnap elfelejtettem leírni. Tegnap előtt feküdtem az ágyon nyugiban, pólóm felhúzva, kezem a pocimon...és egyszer csak olyat éreztem, mintha egy 2-3 centis buborék hozzácsapódott volna a köldököm alatti részhez...nem pukkanás szerűség, hanem konkrétan mintha egy labda odapattant volna, jó azért enyhébb verzióban, és utána szertefoszlott volna. Olyasmi volt, mint amikor buborék van a beleimben, de mégis más! Elképzelhető, hogy a babyt éreztem? 9hét 2 nap elég korainak tűnik, de valahogy tényleg azt érzem, hogy ő volt. Legutóbb is 11 hét valahány naposan éreztem valamit, amiben biztos voltam, hogy a baby lehet. Ez is korai elvileg. Mit szóltok?

Na most rohannom kell, mert elkések a melóból! Szép napot!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja Akíra!
8. hét betöltésénél ír 14-20mm-t. A méretek csak heti lebontásban vannak ott, mielőtt elkezdené a következő hetet, nem napiban.

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Ja és mi most elvileg 42mm-esek vagyunk (illetve majd csak szombaton). :) Ez durva....
Wááá, télleg rohanok, elkééések!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sziasztok Lányok! :)

Lehetséges az, hogy már nekem jött valami kis váladék a bal cicimből?
Reggel úgy vettem észre :? Nem korai ez még?
Vendég

Melus, sokaknak semmi nincs még az utolsó napon se (nekem se volt) de sokan számolnak be ilyenről, hogy majdnem végig volt előtejük!
Viszont nem jelent semmit! Mármint engem avval rémísztgettek, hogy nem lesz tejem mert nem volt ilyen előtejem és főleg hogy császáros vagyok! Hát nekem amint Kyra rácuppant már ömlött is :lol:
És az hogy ha valakinek végig van se jelenti azt, hogy sok lesz neki!
Ezt most nem azért mondtam, hogy neked nem lesz, csak azokat próbálom inkább nyugtatni akik most majd megrémülnek, hogy neki nincs :lol:

De lényeg, hogy nem korai ez egyáltalán :)

Sensi, nem semmi 42 mm 10 hetesen? Az igen! Na a méretekkel tényleg nem vagyok tisztába :lol: Ugyhogy most ezt kell mélyrehatóan tanulmányoznom! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra, köszi, aranyos vagy, hogy megnyugtattál :)
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál.Minden rendben a mérete valami 0,92???
Valami ilyesmi. A fekvése jó és mindent rendben talált.És vany szívhang ezért idegeskedtem sokat...Örülök és ezek alapján nov 14 mensi szerint méret alapján nov 18 szülés időpontja...
Most mennem kell egész napos rohangálásban vagyok mindenkit puszilok ha van időm benézek még ma :Ági
angelo2

Sziasztok!

Katica_75, ugyanazt írtad le a munkahelyedről ami az én problémám is. 2 hónap alatt 4 kollégám állt fel mellőlem, még nem pótolták a hiányt, rengeteg a munka, és mindenki annyira le van strapálva, hogy nem tudnak nagyon kímélni. Én még nem jutottam el erre a pontra, hogy akkor holnaptól nem jövök, de nagyon érik bennem. Hála istennek nem görcsölök, semmi problémám nincs, csak a hatalmas fáradtság, néha émelygés. Viszont a stressz akkora, hogy félek rosszat teszek a babának ha még hónapokig itt ülök benn....
Vendég

Lányok, szerintem akinek ilyen stresszes a munkahely jöjjön el tb.-re!

Igazából azt is lehet, hogy csak az első trimeszterbe jöttök el és később ha a rosszullétek elmúltak visszamehettek, de igazából jobb ha pihiztek és nem stresszeltek! Mert ha valakinek olyan munkahelye van ami nem stresszes akkor persze maradjon amíg jól esik! De a stressz tényleg nem tesz jót a babának! És persze nektek se!
De ez csak az én véleményem!

Angelo, örülök, hogy minden ok! És a szívhanghoz külön gratula :)
Azt viszont, hogy mi az a 0,92 azt nem tudom...lehet, hogy a baba nagysága csak nem milibe kifejezve hanem centibe! :roll:
Mert elvileg te most ha jól emlékszem 7. hét körül vagy, és akkor elvileg 7-10 mm körül van a babó, tehát az lehet akkor neked 9...
De ez csak tipp! Ha valaki tud okosabbat akkor arra én is kiváncsi vagyok :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?