Sziasztok!
Én már nem leszek novemberben anyuka... Képzelhetitek, hogy tudnék szentségelni...
Kedden, amikor említettem a mini hőingadozásaimat, csak nem nyughattam, mert ismerős volt, csak intenzitása volt jelentősen kisebb. Be is mentem hát a klinikára. Nagyon, de tényleg nagyon rendesen megvizsgáltak. Halmos doktornő volt az egyik ügyeletes, ő vizsgált. Aggódva nézte az UH-t velem együtt, ugyanis a méhben talált valamit, ami megfeleltethető volt petezsáknak, a jobb petefészkem meg majdnem öklömnyi.
Szegény, alig akarta nekem elhinni, hogy milyen régen menstruáltam, mert a petezsákban sok mindent nem talált. Így nem engedett haza - áldom az okosságáért utólag -, mert méhen kívülire gyanakodott, de annyival bíztatott, hogy lehet, rövidebb ideije vagyok terhes, mint ahogyan azt én gondolom. Mivel barna pöttyöm is volt, hőingadozásom, és már kívántam a cigit is, én már sejtettem a bajt.
Szerda reggel vérvétel, HCG szint vizsgálat, elküldtek belgyógyászhoz is, hátha mégis méhen kívüli, és hasi műtét, de UH-t is csináltak. Az UH-n már görcsöltem, nem is volt a méhben petezsák, UH utáni törölközéskor az a kezemben maradt... A petefészek azonban az éjszaka alatt nőtt, a hőingadozás volumene is (a hormonok elkezdetek visszaállni). Másnap méhöblítés, ma megint HCG mérés, és mivel az már csak 50, így hétvégére hazaenedtek (nincs méhen kívüli). Hétfőn vissza, HCGmérés és petefészek nézegetés... Hőingadozás most is van még, ugye amíg a HCg visszaesek a bázisszintre, tartani is fog...
Petefészek problémával kapcsolatban több gyanú is van, az egyik sárgatest bevérzés, így nem termelt hormont, ami megtartotta volna a terhességet, ezért vetéltem. De hát van más verzió is, utána kell járni...
Nincs kirobbanó jókedvem, csak azt tudom, a múltkor is, most is az első pici gyanús dolognál szaladtam az orvoshoz, és hiába.
A múltkor egyértelműbb volt a jel, mert vérezgetni kezdtem, most egy jelentéktelen (ahhoz képest, most milyen, meg a vetélés után közvetlen) hőingadozás volt, ami nyugtalanított.
Mások meg kapartatják el az ötödiket, mert bulizni akarnak még, vagy olyannal is találkoztam, építkeznek és az fontosabb, mint a baba.
Nem riogatásképpen írtam le a történetem, hanem mert én hoztam szóba az orvos és terhesség témát, és a hőingadozást is. Sajnos az álláspontom nem változott, pedig igazán a tenyerükön hordanak engem a klinikán, egy rossz szavam sincs rájuk. Nem is mennék máshova se terhességgel, se más nőgyógyászati problémával, de azért ebben a pár napban voltam én méhen kívüli is, miközben tudtam, "egyszerű" vetélésről van szó. Jó, lehet, nem mindenki ismeri, figyeli úgy a teste legapróbb jelzéseit is úgy, mint én.
Írok pozitívat is: az egyik ismerősöm 16. hétig vérzett, egy végül mégis gyönyörű, egészséges kislánya született.
35 éves múltam, 2 éve ismeretem meg a párom, előtte se ő, se én nem találtam olyat, akivel családot akartunk volna. Alapvetően egészségesek vagyunk, és hiába próbálkozunk. Időm meg nem túl sok van, negyvenévesen nem akarok szülni, mert fel is kell nevelni ...

(
Nem tudom, mikor nézek be legközelebb, be fogok, ígérem, de most eléggé el vagyok keseredve.
Neketk minden jót, kitartást a rosszullétekhez, vigyázzatok magatokra, a munkahelyi stresszt én se javaslom senkinek, annál inkább derűs jókedvet és problémamentes terhességet!