Új privát üzeneted érkezett!

Szüval és tettel!

Ide jöhetnek a finomságok. ;)


Bundázott csirke pekingi módra

Hozzávalók (4-6 személyre):
· 75 dkg csirkemell,
· 3 evõkanál szójamártás,
· fél kávéskanál feketebors,
· 4 újhagyma,
· 1 tojás,
· 7 evõkanál kukoricaliszt,
· 2 evõkanál búzaliszt,
· olaj a sütéshez

Elkészítés: Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm élû kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig.

Keverjük össze a tojást a kukoricaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat.

Hevítsünk olajat egy közepes méretû serpenyõben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk.

Csípős szecsuáni mártással és rizzsel isteni.


Bakonyi sertéscsíkok
Hozzávalók:
 6 szelet karaj,
 3 db gomba,
 3 evőkanál paradicsompüré,
 1 zöldpaprika,
 1 evőkanál pirospaprika,
 2 dl tejföl,
 1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítés: Csíkokra vágjuk a húst, és megpirítjuk az olajon megdinsztelt hagymán. Nagy kockára vágjuk a gombát, és amikor majdnem puha a hús, belerakjuk a zöldpaprikával együtt. Megszórjuk a pirospaprikával. Ha minden megpuhult, a tejfölt a paradicsompürével és egy evőkanál liszttel elkeverjük, majd ráöntjük a húsos gombára. Összeforraljuk. Tésztával vagy nokedlivel kínáljuk.

 
 

Balatoni töltött sertésszelet
Hozzávalók:
4 db 10-12 dkg-os sertésszelet ( lehet sertéscombból és sertéskarajból is)
4 szelet sonka
4 szelet trappista sajt
4 szelet bacon szalonna
só, étolaj a kisütéshez

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk. A sonkát és a sajtot összefogjuk, rátekerjük a baconszalonnát, rátesszük a hússzeletre és behajtogatjuk úgy, hogy a töltelék ne lógjon ki a húsból. Olajban minden oldalát jól átsütjük


Muffin ala' Stahl Judit:

Csokimorzsás (12 db lesz belőle):
10 dkg finomliszt, 10 deka teljes kiőrlésű liszt, 1,5 kv-skanál szódabikarbóna, 5 dkg apróra vágott étcsoki (én jóval többel csinálom Wink ), 1 tojás, 1 kv-skanál vaníliaaroma 10 dkg barna cukor, fél dl olaj, 2 dl tej. 200 fokos előmelegített sütőben kb 20 percig kell sütni.

Almás-fahéjas:
10 dkg finomliszt, 12 deka teljes kiőrlésű liszt, 1,5 kv-skanál sütőpor, 1 kv-skanál szódabikarbóna, 1 kv-skanál őrölt fahéj, 1 citrom, 8 dkg barna cukor, 1 tojás, 15 dkg joghurt, fél deci olaj, 15 deka alma 2 evőkanál méz, 5 deka mazsola.
A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citromhéjat összekeverem. Másik tálban a cukrot, tojást és olajat géppel összedolgozom. A reszelt almára rácsurgatok egy kis citromlevet, majd az egészet összekeverem. Félig töltöm a muffin formákat, a közepére teszek 1-1 kiskanállal a mézzel kevert mazsolából, majd rá mégegy réteg tészta kerül. Így töltött lesz a muffinunk, de ez a művelet el is hagyható.
Szintén 200 fokon 20 percig sütöm.

Meggyes-mákos:
15 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1,5 vanília rúd (szerintem jó a vaníliás cukor is), 2 tojás, 12 dkg liszt, 3 dkg darált mák, 1 kv-skanál sütőpor, fél kv-skanál őrölt fahéj, 1 citrom lereszelt héja, 4 evőkanál tej, 10 dkg magozott meggy.
Szintén 200 fokon 20 percig sütöm.

Képwww.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
 


Akkor már a nagysikerű FÁNK receptem se maradjon ki a sorból! :lol:

Fél kg liszt, 3 dkg élesztő (vagy annak megfelelő menny. szárított élesztő), 5 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2 tojás sárgája (ha picik, akkor lehet 3 is), csipet só, fél liter tej, olaj a sütéshez. A lisztet, sót, élesztőt egy tálba tesszük. A porcukrot ki kell keverni a t.sárgával, majd mehet az is a többihez. Végül hozzáadjuk a tejet. Én először csak 4 dl-t szoktam, mert nem bizti hogy kell bele mind. Az állagáról lehet tudni, ha szépen összeáll és leválik a tál faláról, már nem kell több tej. Végül a megolvasztott margarint is hozzákeverem. Meleg helyen kb 1 órát kelesztem, kb 1,5-szörösére kell dagadnia. Ezután ujjnyi vasagra nyújtom, szaggatom (utána be lehet nyomni a közepét nagyujjal, úgy még gusztább! :wink: ) és kb 2 ujjnyi olajban kisütöm.
Vendég
 


Epres túrótorta

Hozzávalók: 50dkg eper( ebből pár darabot dekorációnak félre tenni), 50dkg túró, 4dl tejszín, 10dkg cukor, 1 csomag habkeményítő, 10 lap zselatin, 1 csomag vaniliás cukor, 1db citromnak a reszelt héja, 1 piskóta tortalap.

Epret pürévé törni, a túrót, cukrot és a citrom reszelt héját kikeverni és az eperrel összevegyíteni. A zselatint, előírás szerint elkészíteni( feloldani) és a túrós masszához adni. A tejszínt a habkeményítővel és a vanilíáscukorral keményre felverni és ezt is a túróhoz adni. A túrós masszát ráhalmozni a piskóta lapra és a tetejét eper darabokkal diszíteni. 3 órán keresztül hütőszekrényben lehüteni. ( vagy fél órát a mélyhütőben) A süti alapot lehet darált kekszből vagy babapiskótából is csinálni.
Vendég
 


Akkor jöjjön a legkedvencebb kedvencem! :D :D :D Igazán édesszájúaknak ajánlom, tuti nem fognak benne csalódni! :wink:

LÁGY CSOKIFELFÚJT

Hozzávalók (10 főre):
- 50 dkg étcsoki (-->nem tévedés!!! És minél nagyobb kakaótartalmú, annán tutibb!)
- 5 db tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor

Elkészítése:
A vajat és a csokit összeolvaszttom. A cukrot és a tojást habbá verem. Az egészet összekeverem, formákba öntöm (én 10 db 1,5 dl-es porcelán cappuccino-s csészébe szoktam, de teljesen jó a muffin-tepsi is) és legalább fél órára a hűtőbe teszem.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 15 percig sütöm. A lényeg, hogy kapjon egy kemény kérget, de belül lágy, krémes maradjon. A formákból kivéve, forrón, 1-1 gombóc vanília fagyival és néhány szem eperrel tálalom.

(Megjegyzés: fejenként 1-et számoljunk, mert annyira tömény, hogy nem ált. nem bírnak többet enni belőle, hidegen meg már nem az igazi. Azért jó csészében csinálni, mert pl 2x-re is meg lehet sütni, akár másnap is a 2. adagot.)
Vendég
 


Almás pite
Hozzávalók:

A töltelékhez:
2 kg savanykás alma
20 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj 
1 citrom reszelt héja

Az omlós tésztához:
50 dkg finomliszt
 25 dkg margarin
 12,5 dkg porcukor
 2 tasak vaníliás cukor
 1 tasak sütőpor (10 g)
 2 tojás + 2 tojássárgája
 2 evőkanál tejföl

Továbbá: 6 dkg zsemlemorzsa vagy darált dió 1 tojássárgája a kenéshez (fahéjas) porcukor a szóráshoz

Előkészítés: A töltelékhez az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citromhéjat, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a levét el nem fővi (30-40 perc). Hagyjuk kihűlni.

Elkészítés: Közben az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojásokat és tojássárgákat, 1 csipet sót és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Sütőpapírból kivágunk két tepsi nagyságú lapot, megszórjuk liszttel, és éppen akkorára nyújtjuk rajtuk a tésztacipókat, amekkorák a papírlapok.

Az egyiket behúzzuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, megszórjuk a zsemlemorzsával/dióval, majd elkenjük rajta az almapépet. Úgy, hogy a papír legyen fölül, a tetejére fordítjuk-fektetjük a másik tésztalapot, végül lehántjuk róla a sütőpapírt, és lenyomkodjuk a tésztaszéleket.

Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával sűrűn megszurkáljuk, és középső bordamagasságon aranybarnára sütjük (50-60 perc). A tepsiben hagyjuk kihűlni, tálaláskor 5x5 cm-es kockákra vagy tetszés szerint szeletekre, háromszögekre, rombuszokra vágjuk, és megszórjuk (fahéjas) porcukorral.


Legényfogó leves


15 dkg vegyes leveszöldség
1 kis fej vöröshagyma
2 ek olaj
40 dkg lapocka v. karaj
10 dkg zöldborsó
20 dkg szárnyasmáj + szív

őrölt bors
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1-1,5 dl tejszín
fél citrom leve
1 kockából készített leveslé

vajgaluskához: 7 dkg liszt, 3 dkg vaj, 1 tojás, só

Leveszöldséget kockára vágom. az apróra vágott hagymát (le is lehet reszelni) olajon megfuttatom. beleteszem a zöldséget, borsót és a kockára vágott hust. átpiritom egy kicsit.sóval, borssal izesítem, beleteszem a darabokra vágott májat a szívvel. nagyon minimális vizzel párolom, és beleteszem a citrom levét is.
a tojássárgáját, tejszínt, tejfölt kikeverem.
közben külön vízben kifőzöm a vajgaluskát.
ha összeforrt és megpuhult a levesben minden, akkor hozzáöntöm a leveslét. összeforralom és beleteszem a vajgaluskát is. ha szükséges utánaízesítem.

ha kapok fürjtojást akkor azt egészben beleütöm (nem kavarom szét!!) és megfőzöm benne.

megjegyzés: én kicsivel több citromlét és tejfölt használok hogy sűrűbb és pikánsabb legyen!
tálalásnál ügyelek hogy mindenki kapjon egy fürj tojást a tányérjába





Töltött sonkatekercs krumplipürével

a krumplipürét a szokásos módon elkészítem, és jénaiba simitom. hordós káposztát jol kinyomkodok és olajon megpárolom őrölt borssal és őrölt köménnyel.
a sonkaszeleteket megtöltöm a káposztával és feltekerem.
a krumplipürére pakolászom a tekercseket. sajttal megszórom a tetejét és sütőben ráolvasztom, szép aranysárgára sütöm a sajtot.
aki szereti tejföllel is megkenheti a sonkatekercsek tetejét és arra szórhatja a sajtot.

tálalásnál még lehet kínálni mellé a savanyúkáposztából aki igényli.

Kép

Kép

Kép
 


Kivis krémes-sütemény

1,5 csomag kör alakú babapiskóta
500 ml tejföl
250 ml habtejszín
100 g porcukor
10 g zselatin
baracklekvár
8 db kivi

kettesével ragasszuk össze a piskótákat a lekvárral. egy kerek kb. 20 cm átmérőjű tálat béleljünk ki folpackkal. a kiviket hámozzuk meg, vágjuk fel fél cm vastagságú karikákra, és béleljük ki vele a tálat. a tejfölt keverjük el a habbá vert tejszínnel és a porcukorral.
a zselatint 50 ml vízben főzzük fel. a zselatint öntsük a masszához és keverjük sűrű krémmé.
a tálat felváltva töltsük piskótával és krémmel. a tetejére piskóta kerüljön. ha maradt kivi azt is nyugodtan közé tehetjük.
hűtőszekrénybe 4-5 órán keresztül hűtsük.
majd borítsuk tálcára és vágjuk meg mint a tortát.


megjegyzés: szerintem ugy még finomabb ha egy kis vaniliáscukros túrót is keverünk a masszába.

Kép

Kép
 


Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

HOZZÁVALÓK:
1 kis fej káposzta
1 húsleveskocka
1 zöldségleveskocka
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
25 dkg csirkemáj
1 teáskanál grill fűszerkeverék
fél teáskanál zsálya
1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű


ELKÉSZÍTÉS
Felforraljuk a vizet, és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük.

Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, és félretesszük.

A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, és pár perc alatt puhára pároljuk.

A káposztás levest tányérokba merjük, és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat.


Padlizsánnal, gombával töltött gombafejek :D
Hozzávalók:
8 nagyobb fej csiperke
2 szál újhagyma
8-10 vékony szelet bacon
fél guriga füstölt parenyica sajt
1 tojás
1 kisebb padlizsán
5 dkg vaj
kevés olivaolaj
2 duci gerezd fokhagyma
1 kk morzsolt majoránna
löttyintésnyi száraz fehér bor
só, frissen őrölt bors

A gombát megmostam, a szárát kiszedtem és apróra vágtam. Egy sütőtálat kivajaztam és kibéleltem a megmosott, felszeletelt padlizsánnal, melyre borsot tekertem és meglocsoltam kevés olivaolajjal. A maradék padlizsánt (ami nem fért a sütőtál aljára) apróra kockáztam. Az újhagymát felaprítottam, megdinszteltem kevés vajon. Amikor kezdett üvegesedni hozzáadtam a zúzott fokhagymát, ment hozzá a gomba szára és nemsokára az aprított padlizsán. Fűszereztem, kapott egy löttyintésnyi fehérbort és félkészre pároltam. Átköltöztettem a masszát egy keverőtálba, hozzákevertem az apróra kockázott füstölt sajtot (lehetett volna reszelni is) és hozzákevertem egy egész tojást. A padlizsános-gombás-sajtos keverékkel megtöltöttem a gombafejeket.Betakartam bacon szeletekkel és a padlizsán ágyra fektettem, 25 percet sütöm a 250 fokos sütőben

Képwww.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
 


Kedvenc bundáskenyér (Francia toast TV Paprika módra)

Hozzávalók:
- szeletelt szendvicskenyér, 2x annyi, mint amennyi szendvicset szeretnénk
- sonka és/vagy sajt
- tojás
- tej
- só
- olaj a sütéshez

Elkészítés:
Előveszünk két tálkát, amibe bele lehet mártogatni a kenyereket. Az egyikbe kis tejet, a másikba tojást ütünk (5 szendvicshez kb. 2 tojás kell). Mindkettőbe teszünk egy kis sót.
Közben melegíteni kezdjük az olajat.
A kenyérszeleteket úgy mártjuk be tejbe, hogy ne ázzanak át, csak az a felük legyen tejes, amelyik a töltelékkel érintkezni fog. A külsejük maradjon száraz.
A kenyerek egyik felére 1-1 szelet sonkát/sajtot teszünk, rátesszük a másik szelet kenyeret. Először a szendvics széleit mártogatjuk tojásba, majd beleforgatjuk egészen. Olajban kisütjük, átlósan elvágva tálaljuk.

Az egyetlen baja, hogy nagyon sokat lehet enni belőle :)

Kép
Kép
 
 


jughurt tesztas "pizza"

A non plussz ultra, kb 5 perc elkesziteni, es azt teszel ra, ami csak van othon

a teszta: 1 pohar joghurt( minden mashoz is a joghurt doboza a merce)
2 pohar liszt
fel pohar olaj
kis so

A hozzavalokat kanallal osszedolgozom egy kor alaku tepsibe szoktam simitani, es rateszek mindent ami van otthon, csinaltam mar lecsos feltette, zoldsegest, legtobbszor hallal, vagy sonkaval keszitem, de volt mar hogy edes feltet raktam ra:)

Tuti eg yrecept, mert mindig kihuzza az embert a kakibol ha nincs kedve fozni, meg mi piknikre is mindig ilyet viszunk, mert nem szaraz, es guszta:)
Vendég
 


Dobos torta

Tészta: Simán sütök két 6 tojásos kör alakú piskótát.... mind a kettőt 3 lapra vágom szét. Egyik piskótát ugy, hogy legyen egy vastagabb (ez lesz az egész torta alja) és egy nagyon vékony (erre jön majd a cukormáz - a teteje).

Krém: 25 dkg margarin, 3 dkg kakópor (én sima édessel csinálom) 3 dl tej, 25 dkg cukor, 4 dkg vanilia puding.
Először is a tejet, cukrot és a pudingot sűrű masszává főzöm (ne forrjon) lassu tűzön kevergetés mellett. Majd egy tepsire terítve hagyom kicsit meghülni. Egy tálban összekeverem a margarint és a kakaót, majd hozzáadom a kihült pudingot. (kicsit turmiygéppel is össze szoktam dolgozni, mert különben elég darabos a puding.
Majd megkenem a lapokat....szépen elosztva a krémet (oldalára is hagyva) de a legfelső vékony félretett piskótára nem rakok.....sőt, még rá sem teszem a többi tetejére azt az egy lapot (arra előbb a máz jön).

Máz: 10dkg cukor. Ezt egyszerűen lassu tűzön keverés mellett felolvasztom... ha már aranybarna, akkor le is emelem a tűzről, és a vélony piskótalapra öntöm ( gyorsan kell dolgozni vele) és vizes széles kézzel elsimítom... amjd mig még teljesen meg nem köt gyorsan egy ollóval (könnyebb mint késsel) 8 részre vágom (tényleg gyorsan kell dolgozni, mert ha megköt, akkor törik). majd ráhelyezem a tortára.

Egy nappal a fogyasztás előtt érdemes megcsinálni, mert idő kell hogy összeérjen.

Mellékelek egy képet is (saját készítés) Itt még hűtés előtt van... 8és egy-két tető nekem is megtört sajna....na de majd legközelebb már profibban megy. Ja, az oldalát még beszórtam darált dióval (ez elhanyagolható).

Kép dobos torta

 
 


Vargabéles


Hozzávalók:

20dkg cérnametélt
egy csomag réteslap
2dl tejföl
50dkg túró
3 tojás
15dkg cukor
vaníliás cukor
1 citrom
vaj vagy tojássárgája vagy olaj a kenéshez

Elkészítés:

Kifőzzük a tésztát, alaposan lecsepegtetjük.
A tojások sárjáját leválasztjuk, külön tálban a cukorral, tejföllel, túróval és a citrom reszelt héjjával összekeverjük.
Hozzákeverjük a tésztát, majd a keményre vert tojásfehérjét is.
Egy mély tepsit kikenünk, a réteslapok felével kibéleljük, majd beleöntjük az előbb elkészített masszát.
A tetejére rétegezzük a maradék réteslapokat, melyeket egyessével megkenünk olvasztott vajjal.

A vaj a hivatalos, de csináltam már olajjozva, úgy kicsit ropogós lett, meg tojássárgájával is, úgy pedig puha maradt az egész.

Előmelegített sütőben 180-on 40 percig sütjük. Akinek hőlégkeveréses, ott szintén 40percig 200fokon.

Kép
Nagyon finom, nem túl édes, jó étvágyat hozzá! :D

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya
 
 


Répatorta

Hozzávalók:
½ kg sárgarépa
25 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg barnacukor
6 db tojás
1 cs. sütőpor
1 evőkanál fahéj
mazsola, fenyőmag, aszalt gyümölcsök (vagy bármi, ami belevaló lehet)

A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, azokkal is összekeverjük. A répát lereszeljük. Először a lisztbe kevert sütőport és fahéjat adjuk a masszához, utána a répát és a magvakat/gyümölcsöket.
Kivajazott, kilisztezett (nagy) tortaformába (vagye egy kis tepsibe) öntjük, az előmelegített sütőben kb. 180 °C-on 40-45 perc alatt lassan megsütjük (hústűpróba!). Akkor van készen, amikor a teteje már majdnem megég. Jó étvágyat!

Kép
Kép
 
 


tejberizsből rizsfelfújt: (nagyjából fél liter tejből készült tejberizshez)

2 tojássárgáját elkeversz 2 dkg vajjal, ezt hozzáadod a tejberizshez. Közékeversz egy kávéskanál lisztet és a tojások felvert habját. Ha szeretnél egy citrom reszelt héját meg a levét is beleteheted, illetve mazsolát. Ha esetleg a tejberizsbe nem tettél vaníliás cukrot, azt is tehetsz bele. Amikor ezzel készen vagy, kikened a tepsid, megszórod finom morzsával és beleöntöd a masszát. Közepes sütőben 30 percig sütöd. A végén kifordítod a sütőedényből és szörppel, lekvárral tálalod. :) Ha kész lesz, teszek fel képet is. :)

KépKép
 
 


És akkor a kész remekmű :)

Kép

KépKép
 
 


Muffin :D

Nagyon jól néz ki!!! Köszi!!! Meg is csinálom holnap!!!

Véda
Vendég
 


Rakott zöldbab

Hozzávalók:
1kg darált hús
1kg fagyasztott vagy friss zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
15dkg rizs
egy pohár tejföl
olaj, só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A rizst megfőzzük. A babot puhára pároljuk.
Hagymát összevágjuk, olajon megpirítjuk, majd kozzáadjuk a darált húst és tovább pirítjuk.
A kész rizst a hússal összekeverjük, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük.
Jénai aljára babot terítünk, rárétegezzük a húst, a tetejére szintén babot teszünk. Megkenjük tejföllel, és fél órát sütjük 180-200-on.

Én nem szoktam több réteget rakni, hanem a bab kb kétharmada megy az aljára, a maradék a tetejére.
Nagyon finom kelkáposztával is!
Ma olyat próbáltam, hogy az aljára bab került, rá a hús, a tetejére pedig vegyes zöldség. Nagyon finom lett. Íme:

Kép

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya
 
 


Tehát a hagymaszósz!
(Anyjuk, két főre főzve irom az adagot...de nekünk igy is maradt még egy kicsi másnapra is)

2 nagy fej hagymát (vagy 3 kisebb) nagy darabokba kell vágni... felőnteni vízzel hogy épphogy ellepje, só, bors, és kb 3 teáskanál cukor (izléstől függ hogy több vagy kevesebb). Ezt jól össze kell fözni! Majd mikor a hagyma teljesen puha, akkor csinálni egy sima tejes habarást (csak liszt és tej).....azzal behabarni. Nem olyan nagy gond ha csomós lesz, ugyanis ha rotyog, le kell venni a tűzról, és botmixerrel összeturmixolni...... majd hülni hagyni, és ha már visszahült, akkor kb 2-3 teáskanál ecetet kell belekeverni (ez is izlés hogy ki mennyit tesz). És tényleg vigyázni kell, hogy ne legyen már meleg, különben (mivel tej van benne) az ecet összetúrósítja....
Sós pirított burgonyával a legfinomabb szerintem
:wink: !
Jó étvágyat!

 
 


Citromos kuglóf

Hozzávalók:
24 dkg vaj
24 dkg porcukor
1 tasak vanilliáscukor
2 citrom reszelt héja
fél citrom leve
4 tojás
24 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor

Bevonathoz:
12 dkg porcukor
kevés citromlé
3 evőkanál darabolt pisztácia

Elkészítés:

A vajat a porcukorral, a vanilliáscukorral, a citrom héjával és a citrom levével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyesével hozzáadjuk.A sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 160 fokon 1 óráig sütjük!

A mázhoz a porcukrot a citromlével habosra keverjük, a kihúlt kuglófra öntjük, majd a kuglófot a pisztáciával díszítjük!

Megvallom őszintén, én nem mindig öntöm rá a mázt.


Kuglóf

4tojás,250gr.porcukor,1dl olaj,1dl forró víz,250gr.liszt,fél csomag sütőpor/és persze még sok mást is tehetünk bele:ribizlit,epret,csokidarabokat/Én a tésztához még pár evőkanál kakaót is szoktam rakni,hogy szép színe legyen.

A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük,és folytonos keverés melett apránként hozzáadjuk a forró vizet,és az olajat..A lisztet elkeverjük a sütőporral,és beleszitáljuk a tojások sárgájához.A tojás fehérjét keményre felverjük,és először csak a felét keverjük a tésztához hogy fellazítsuk,majd a maradékot is,de azt már óvatosan hogy a hab ne nagyon törjön meg.
A kuglóf formát kivajazzuk,és zsemlemorzsával megszórjuk.
És mehet a sütőbe,úgy 170-180 fokra,Kb.35 perc-tűpróával ellenőrizzük.

Jó étvágyat,garantáltan hamar elfogy :wink:

Kép
Kép
Kép
 
 


Azoknak, akik oda kell figyelni a cukorra vagy akik csak úgy kipróbálnák, milyen egy diabetikus süti:

Joghurtos gyümölcstorta édesítőszerrel
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 5 dkg margarin, 1 db tojásfehérje, fél csomag sütőpor, pici tejföl, Canderel édesítőszer.
Krém: 2 db tojássárgája, 2 dl joghurt, 2 g zselatin, 25 dkg meggy, Canderel édesítőszer.
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint elmorzsoljuk benne, majd a tojásfehérjével, a tejföllel és az édesítőszerrel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy egy közepes nagyságú kizsírozott, lisztezett tortaformát kibélelhessünk vele, de egy-másfél centis pereme is legyen. Előmelegített sütőben megsütjük. A meggyet kimagozzuk, a tojássárgákat a joghurttal és a zselatinnal simára keverjük, majd a tűzről lehúzva édesítjük. A kihűlt tésztát tálra borítjuk, kimagozott meggyszemekkel kirakjuk, és a kocsonyásodó joghurtkrémet rásimítjuk. A hűtőszekrényben megdermedni hagyjuk, a tortakarikát lehúzva csúsztatjuk tálra, majd 1 2 szeletre vágjuk.
1 szelet E: 119 kcal
Sz: 15 g

Annyi, hogy én teljes kiőrlésű liszttel csináltam, hogy még egészségesebb legyen, de ha valakinek csak picit kell ezekre figyelni, akkor a sima liszttel biztos finomabb.
Ja és itt 2 gr zselatint írnak, lehet ez elírás, én azért többel csináltam, majdnem egy 20 gr-osat elhasználtam.

Kép
 
 


A közkedvelt lángos:

2 kefírt kikeverek 2 tojással, majd ezt beleöntöm 500g liszt, egy kiskanál só és egy porélesztő elegyébe. Jól megdagasztom, majd 4-5 órára a hűtőbe teszem. Ennek leteltével kisütöm.

KépKép
 
 


Csőben sült karfiol

Hozzávalók:

1 nagyobb fej karfiol, fél pohár joghurt, 20 dkg cheddar sajt, 1 teáskanálnyi dijoni magos mustár, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors.

Elkészítés:

Szedjük szét a karfiolt rózsáira, mossuk meg hideg vízben, majd forrásban lévő sós vízben főzzük 8-10 percig. Szedjük ki a főzővízből és csepegtessük le. Egy kisebb tálba keverjük össze a joghurtot, a reszelt sajtot és a mustárt. Fűszerezzük őrölt borssal és sóval.
Tegyük a megfőzött és lecsepegtetett karfiolt egy hőálló üvegedénybe, kanállal a sajtos keveréket simítsuk a tetejére, majd zsemlemorzsával szórjuk meg. Középmeleg sütőben süssük 30-40 percig.
Elkészíthetjük úgy is, hogy a karfiol alá fűszerezett és serpenyőben elősütött csirke- vagy sertéshússzeleteket teszünk.

Képwww.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
 


Tejszínes borjúleves:

borjúhús 0,30kg
vegyeszöldség 0,20kg
zeller 0,05kg
gomba 0,04kg
z.borsó 0,05 kg
v.hagyma 0,04kg
só,bors izlés szerint
liszt 0,02kg
tejszín 0,1l
finomra vágott petrezselyem izlés szerint
1 tojás
olaj 0,1l

A finomra vágott v.hagymát aranysárgára piritjuk.
A kockára vágott(1*1) borjúhust hozzáaduk, mikor kifehéredik a hús hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket+gomba+petrezselyem és együtt tovább piritjuk (kb.5perc)
Majd liszettel megszórjuk -ősszepiritjuk. (1perc)
(1l) csontlevesselv. vizzel felengedjuk . lassú forralással puhára főzzük. kb.(40perc)
Majd 1dl tejszin+1db tojássárgáját kikeverünk(plusz 1 evőkanál tejföl v. joghurt?!) izlés szerint
a készre főzött leveshez hozzákeverjük, újra felforraluk. utána izesítünk!

Magdi a húsi lehet bármilyen és az arányokat én nem szoktam igy betartani. De igy kaptam a receptet eredtileg! 8)
 
 


Csirkeraguleves Des módra

Hozzávalók:

csirkemell, gomba, sárgarépa, zöldborsó, tyúkleveskoca, víz, tejszín, citrom, tárkony, delikát, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A csirkemellett apró kockára vágom, bepácolom kb. 1 órára. A pácba teszek: delikátot, borsot, pirospaprikát és olajat.

A csirkemellett kevés olajon aranysárgára sütöm. Hozzáadom a gombár, répát és borsót, kicsit együtt párolom őket. Felöntöm vízzel, amikor felforrt dobok bele tyúkhús leves kockát. Készre főzöm.

Amikor kész a levéből veszek ki, összekeverem a tejszínnel és ráöntöm a levesre. Felforralom és kész.

Tálalásnál teszek rá tárkonyt, + mindenki annyi friss citromot amennyire szereti (én nagyon citromosan).

Megjegyzés:
másnap még finomabb


Trópusi turmix

1 adag
3 karika lecsöpögtetett konzerv ananász (10 dkg)
2 evőkanál joghurt (5 dkg)
2 evőkanál méz (4 dkg)
1 zöldcitrom
1 másfél centis, friss gyömbérdarab
1 deci szénsavmentes ásványvíz
1 kávéskanál kókuszreszelék (0,5 dkg)

Ananászt darabokra vágom, turmixgépbe rakom, hozzá a méz, joghurt, ráreszeelem a lime héjat, majd a levet is belefacsarom. Gyömbérdarabot megpucolom, majd belereszelem a gépbe. Ásványvizet is hozzáadom. Ha összeturmixoltam, megszórom kókuszrezselékkel, de bele is turmixolhatom.

ps: Én nem friss gyömbérből szoktam, ugyis jó.
ps2: Nekem ennyi mézzel kicsit édes, fele annyit szoktam bele rakni, de ez izlés kérdése.

Üditő és finom! :D

Kép
 
 


Káposztás oldalas

Hozzávalók:
savanyúkáposzta
sertésoldalas
(1,5-1,5kg-ból csináltam, két tagú családomnak két napig elég lesz)

Káposztát alaposan kiöblítem és vízben alacsony lángon hagyom kb fél órát. Oldalast feldarabolom, megmosom.
Jénai tál aljára rakom a leszűrt káposzta felét, majd rápakolom az oldalasdarabokat, amiket bőven sózok, borsozok, majd beborítom a maradék káposztával.
Alufóliával letakarva egy órát sütöttem hőlégkeverésesen 200-on. Akinek nem ilyen sütője van, annak elég a 180-on is az egy óra.
Fincsi barna kenyérrel tálaltam.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya
 
 


Chillis bab (ahogy én készítem) :)

egy fej vöröshagyma
olaj
kb fél kilo darálthús (sertésből szoktam)

bors
erőspaprika (én a szárított piri-piri-t szoktam használni - az ilyen nagyon apró és nagyon erős)
és konzerv fehérbab olyan, ami már alapból paradicsomszószban van
(2 kis konzerv - kb 200g-os a konzerv)

Vöröshagymár apró kockára vágom, olajon megdinsztelem... rárakom a darálthúst, sót, borst, és kettőt szoktam ebből a piri-piri paprikából mozsárban összetörni (de izlés szerint lehet többet is).
Majd egy deci vizet öntök rá, fedő alatt picit párolom a husit. Majd ráöntöm a két paradicsomos babkonzervet (elég gyér a paradicsomozása, ugyhogy szoktam még egy kis extra íznek pici ketchupot belenyomni). Fedő alatt még egy kicsit összefőzöm, hogy összeérjenek az ízek (mert amugy a bab már puha - mivel konzerv).
És már lehet is tálalni friss kenyérrel!

Jó étvágyat!
Jó kaja, mert gyorsan készvan, és laktató is! És persze finom! :wink:

 
 


Chilis bab (aki nem szereti a darálthust) --> én azzal már pórul jártam, és a párom sem szereti.

50 dkg tarkabab
karaj vagy comb (ízlés szerint)
1 kisfej vöröshagyma
15-20 dkg füstölt husos szalonna
pár karika kolbász
1 doboz kukoricakonzerv
bors, só
paprika vagy chilipor


A babot feltesszük főni babérlevéllel, kevés vizben (elég ha ellepi). a vizet pótoljuk, időközönként, de ne leves mennyiségre!!
Közben a szalonnát kockára vágjuk, és a hust is.
A hagymát is felaprítjuk (hagymakrém is jó), üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a sűr. paradicsomot és a félig megpuhult babhoz adjuk, majd a husit is beletesszük és a szalonnát, kolbászt is. a vizet pótljuk hogy legyen zaftja.
a magginak vagy a knorrnak van chilis bab alapja. az isteni bele! én 1-2 tasakkal teszek bele, és akkor a fűszerek elmaradhatnak(bors, só). a csípősségét chilivel pótolom ha ezt a port használom.
Ha megfőttek beletesszük a kukoricát. A vizet szükség szerint pótoljuk, nem szabad szárazra főzni, a kész ételnek szaftos álagúnak kell lennie.
Bográcsban elkészítve még finomabb.
A sóval óvatosan a szalonna miatt!!!


Friss kenyérrel kínálom. Néha van mikor orsótésztával.

Kép

Kép
 


Hagymás bab:

Hozzávalók:
4-5 fej hagyma
80 dkg konzerv vörösbab
3-4 nagy paradicsom (vagy 2-3 kanál konzerv paradicsompüré)
1 teáskanál őrölt paprika
1 kiskanál fokhagymakrém vagy 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
csipet majoránna
oregánó, só, bors, tárkony, bazsalikom - ízlés szerint
olaj

Elkészítés: Egy nagy serpenyőbe olajat teszünk, majd a felvágott (nem kockázott) hagymát üvegesre sütjük. Majd hozzáadjuk a konzerv babot levestől, és hagyjuk pár percig főni. Ezután jön az őrölt paprika, majd a paradicsompüré konzerv.(Ha friss paradicsomból csináljuk, akkor a bab előtt kell megsütni a paradicsomot, a hagymával együtt.)Pár perc főzés után fűszerezzük, és a legvégén hozzáadjuk a fokhagymát.


Ezt tegnap csináltam és iiiiiiiiiiiiiiisteni lett. Figyelmébe ajánlom a pikáns íz kedvelőinek, valamint az ínyenceknek!

Képwww.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
 


A chilis babokhoz próbáltátok már a tejfölt? Isteni!

Kép
Kép
 
 


FAGYI

Hozzávalók:
2 kis pohár joghurt
2 dl habtejszín
porcukor vagy édesítő ízlés szerint (kóstolgatni kell)
kb. 30 dkg gyümölcs (lehetőleg piros, lehet fagyasztott is)

Botmixerrel vagy turmixgéppel mindent jó alaposan összekeverek, és ha kibírom addig, lefagyasztom :)

A joghurt és tejszín arányát az otthon lévő hozzávalók arányában lehet változtatni, vagy akár mascarponéval (vagy más nem sós krémsajttal) helyettesíteni.

Jó étvágyat!

Kép
Kép
 
 


Anyae ehhez hasonlit a leginkabb, de irtam neki, kuldje el:Hamis vadas
Hozzávalók:
# 1 kg hús (bármilyen, én pulykából szokam csinálni)
# 3 hagyma
# 2 tejföl
# mustár (kb. 2 evőkanál)
# babérlevél
# só
# ételízesítő
# bors
# étkezési keményítő
# zsiradék

Elkészítés: A felkockázott nyers húst, az összeaprított hagymát és a felolvasztott (de nem forró!) zsiradékot felöntjük annyi vízzel, amennyi a húst ellepi, beledobáljuk a babérleveleket, megfűszerezzük (só, bors, ételízesítő), és fedő alatt annyi ideig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor ez a pillanat elkövetkezett, elkeverjük a tejfölben a mustárt, és ráborítjuk a fazékban rotyogó húsra. Ha egy kicsit híg lenne, étkezési keményítővel besűrítjük.

Nagyon könnyen elkészíthető, nem pepecselős kaja és szerintem finom is (amellett, hogy laktató). Rizs, tészta illik hozzá, de szerintem friss kenyérrel az igazi.
Vendég
 


Vadas - -mifelénk módra

Levesben megfőzök rengeteg zöldséget, meg húst igény szerint (van hogy a húst külön megsütöm, pl. pmellet), aztán úgy két ek olajon megfuttatok egy hagymát, beleteszek egy jó kanál cukrot, megvárom míg barna lesz (fekete túl jó!!! keserű), megszórom kenál liszttel, felöntöm vagy a levessel, vagy egy pohár vízzel, bele babérlevél, és a megfőtt és turmixolt zöldség. Nagyon fröcskölős a cucc, fedőt neki!!! És ha egyet rottyan, még behabarom tejföllel, és egy evőkanál mustárral ízesítem. Ja, ha van otthon, szoktam beletenni citrom csücskét, jó ízt ad neki, de nem szabad nbagy darabot, mert akkor meg savanya lesz. Végén még lehet sózni, cukrozni, hasonlók...

Ha a levesben van hagyma, akkor azt is beleturmixolom a zöldségbe, akkor az olajba csak cukrot teszek.

Nálunk krumpligombóccal a legmenőbb (héjában főtt krumpli, egy tojás, só bors szerecsendió, és amennyi lisztet felvesz, hogy formázható legyen, olajban aranybarnára sütni).-

 
 


Pogácsa:

Hozzávalók: fél kg liszt, fél kg margarin, 1 tojás, só, annyi tejföl amit felvesz (kb. 1 kis pohárnyi 1,5 dl)
Sajtos: ugyan ez csak kevesebb tejföl és 15-20 dkg reszelt füstölt sajt
Túrós: a fentiek csak + fél kg túró és kevesebb tejföl
Hagymás: a fentiek de margarinból kevesebb (kb. 20 dkg) és kell készíteni apróra vágott hagymát libazsíron vagy olajon megpirítani

Elkészítés: a lisztet a margarinnal valami fa eszközzel eldolgozod (a margarint elmorzsolgatod amennyire csak lehet) azért nem kézzel és azért nem fémmel, hogy ne olvadjon nagyon meg.
Ha ez kész adsz hozzá egy tojást sót tejfölt és (sajtot, vagy túrót vagy semmit) és összegyúrod kézzel. Ne mardajon nagyon ragacsos.(ez kb 10-12 perc)
Tedd be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy a margarin visszaszilárduljon. (én néha előző nap csinálom a tésztát)

Majd nyújtsd ki (a hagymásnál ilyenkor kend rá az olajban pirított hagymát és tekerd fel mint egy bejglit hajtsd be a a "kígyó két oldalát rá a tetejére és nyújtsd ki újra)
Vágdosd be a tetejét egy késsel kockásra és szaggasd ki pogi szaggatóval, kend meg a tetejüket tojással és ha van otthon szórj rá, sajtot, vagy szezámmagot, vagy köménymagot de ha nem raksz rá semmit úgy is jó. Sütőben kb 200 fokon kell sütni. (nem tudom meddig, amíg olyan világos barnás lesz )(nem túl sokáig ) (ez a rész attól függ hány tepsire fér rá de kb 20-30 perc) És kész!
Vendég
 


Hamis csirkevadas Des módra

Hozzávalók: hagyma, sárgarépa, csirkemell, tejföl, liszt, citrom, delikát, bors, szerecsendió.

A hagymát és a répát turmix-szal leapritom, olajon megpárolom. Erre jön az apróra vágott csirkemell, együtt párolom kicsit. Amikor félig kész jön rá a delikát, bors, szerecsendió és citrom facsart leve. Készre párolom, jön még 1 kicsi citrom.

Tejfölben kis vízzel lisztet egyenletesre keverek, és rá öntöm a csirkehusira. Párat rottyan és kész is.

Én ált. tupperes ultra +ban készítem.


Sóskamártás ahogyan mi készítjük (savanykás, cukor nélküli)

a sóskát megpucolom, megmosom, felaprítom.
felteszem egy kis sóval dinsztelni.
az egész tojást (2-3), tejfölt (nagytejföl) kikavarom meg egy kevés liszt, és egy kevés tejjel.
ráöntöm a sóskára, és addig higitom tejjel amig megfelelő állagú nem lesz (ízlések és pofonok).
ha még kell só teszek bele.


ha valaki nem igy savanyúan szereti tehet bele cukrot. vagy van aki fokhagymát nyom bele. a tojástól azért nem lesz olyan nagyon savanyú!!!

Kép

Kép
 


Sóska leves: kb 1/2 kg sóska, csipet só egy két evőkanál cukor (tej) 2 dl tejföl egy evőkanál liszt, főtt tojás

Sóskát felaprítod és kevés olajon meg kell dinsztelni (egész addig míg a levelek szét nem főnek pépesre) Majd felengedni vízzel cukorral és sóval ízesíteni ( a víz fele lehet tej is) majd tejfölbe elkeversz egy kis lisztet és ezzel behabarad! Mi főtt tojással szoktuk enni!
Vendég
 


Feltettem a sóskalevest (ami egébként rém egyszerű) a receptekhez!
Vendég
 


Bocs ezt nem ide akartam! :oops:
Vendég
 


kalács
15 gr olaj, 115 gr cukor, 60 g olvasztott margarin, 270 ml tej, 2 db tojás sárgája, 660 gr liszt,11 gr száraz élesztő, és egy tojás sárga a kenéshez.
alulra a tej, és olaj, és tojás, és olvadt vaj erre a liszt, só ,cukor, és élesztő
ez porélesztős! amit vittem, csináld úgy, ha nincs 11 gramm belőle, hogy beleteszel egy zacsi porélesztőt és még 1.5 dkg friss élesztőt

7 es progin, dagsztja és keleszti(mehet végig zárt tetővel)
kiveszed(elosztod 6 egyenlő részre) én szoktam hogy lemérem az egész tésztát, és azt elosztom 6 felé, és egyenként rádobom a darabokat a mérlegre és úgy mérem le, hogy a 6 db egyforma legyen
majd 3-at 3at összefonsz, úgy hogy a végét először kissé összenyomod, hogy ne bomoljon ki
aztán letakar, keleszt
kb, 45 perc -1 óra meleg helyen, letakarva
majd tojisárgával leken és süt
a 2 fonatot tedd szorrosan egymás mellé, hogy ne terüljön el, hanem emelkedjen, akkora tepsibe,e hogy azért oldalra is keljen de ne túl sokat

megjegyzem-Nővérem receptje-én is holnap csinálom először-majd kiderül milyen eredménnyel. :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
 
 


Vadpörkölt

1-1 1/2kg vadhús.lehet vaddisznó,szarvas
3-4szem szegfűbors
3-4szem szegfűszeg
5-6 szem borókabogyó
1/2mokkáskanál őrölt kömény
1/2mokkáskanál szerecsendió
(az utolsó kettő helyett én vadfűszerkeveréket használtam)
3óriás fej vöröshagyma
3-4gerezd fokhagyma
1evőkanál pirosarany
1/2doboz paradicsompüré
pirospaprika

bors
Száraz vörösbor (3dl)

Elkészítés:
A húst lehártyázod,és felkockázod ízlés szerint.
A vöröshagymát apróra vágod,és olajon megpirítod.
közben a szegfűszeget-szegfűborsot,szemesborsot összetöröd mozsárban.ha megpirult a hagyma,rádobod a pirospaprika kivételével az összes fűszert,és egy kicsit piritod.kb.fél percig.
Utána belerakod a vadhúst,és megvárod,míg levet enged.nem teszel hozzá vizet!!!!
Ha levet engedetthozzáadod a pirospaprikát,pirosaranyat,fokhagymát,sót,és a paradicsom pürét.lassú tüzön főzd fedő alatt,hogy párolódjon a vad.kb.1/2óra múlva öntsd rá a vörösbort,amenyi jól esik,ne sajnáld,inkább több legyen rajta,elpárolog az alkohol.
óvatosan kevergesd,míg nincs kész.
Vendég
 


Bólyi túrós (lusta rétes) bögrével mérve

50 dkg túró
1 bögre (2,5-3 dl) rétesliszt
1 bögre porcukor (aki nem szereti nagyon édesen, kevesebbet is tehet bele)
1 csomag sütőpor
10 dkg margarin
2 egész tojás
1 bögre tej
mazsola
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj

A sütőt bekapcsolom 200 fokra! Amíg melegszik, addig előkészítem a sütinek valót.
A lisztet-porcukrot-sütőport egy tálban fakanállal-kézzel összekeverem, összerázom.
Normál tepsi aljába 5 dkg margarint elkenek, darabolok, majd a lisztes-porcukros-sütőporos keverék felét beleszórom, egyenletesen elterítem. Rámorzsolom a túrót, erre a mazsolát, a vaníliás cukrot, citromhéjat. Végül erre a maradék lisztes elegyet. A tojásokat a tejjel elkeverem, ráöntöm a sütire és végül az 5 dkg margarint rádarabolom. Forró sütőbe tolva 40 percig sütöm.
Vendég
 


Padlizsanos- paradicsomos teszta

Hozzávalók:

* 1 db padlizsán (enyém 35 dkg volt, recept 50-et ír)
* 1,5 ek só (fél kilóshoz 2 ek)
* 1 dl olívaolaj
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 doboz 40 dkg-os hámozott paradicsom-konzerv
* 2 ek sűrített paradicsom
* 1 púpos ek morzsolt oregánó
* szerecsendió
* 1 ek szárított bazsalikom (akinek van friss, a végén vagdossa a tetejére)
* (a recept írt 2 ek balzsamecetet is, de én kihagytam)
* 40 dkg csavart tészta (fusilli) az eredeti Stahlban penne
* 25 dkg túró (ricotta lett volna, de én semelyiket sem raktam bele nekem nem illik bele, bar ugy is ettem mar)
* só
* bors
* (sajt megszóráshoz)


Elkeszites: olivaolajon, preselt foghagyma megpirit ra a paradicsomkonzerv( en friss paradicsomot tettem, plussz puret picit) a fuszerek, es ezt jol atrogyogtatod lehetoleg fedo alatt, mert spriccel, amig a paradicsom teljesen pepes nem lesz. ezalatt padlizsant vekony szeletekre vagtam( en negyedeltem, ugy szeleteltem) es besozva felrerakni( a hejat izles kerdese, leveszed e) ha a paradicsomos cucc kesz, akkor egy serpenyoben kis olajon a padlizsant( amit miutan allt en at is mosok, a keseru iz, meg mereganyag kijojjon) megpiritod, majd puhara parolod, en meg mielott teljesen megpuhult volna osszeonottem a paradicsommal, es egyutt rotyogott meg parat. Ez a martas, ezt kevered ossze a kifozott tesztaval. izles szerint tehetsz turot( ricottat) a tetejere, vagy sajot. Olyan laktato hogy csak na.
es finom is!
Vendég
 


Intelligens krémes
Hozzávalók:

8 tojás
30 dkg cukor
15 dkg margarin
10 kanál liszt
6 csomag vaníliás cukor
1 liter tej

Elkészítés:
1. A 8 tojás sárgáját 30 dkg cukorral és 15 dkg lágy margarinnal habosra keverjük.
2. Apránként hozzáadunk 10 kanál lisztet, 6 csomag vaníliás cukrot és 1 liter tejet.
3. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
4. Hideg sütőbe tesszük vajjal kikent és morzsávalt szórt közepes tepsibe. 15-20 percig a legmagasabb fokozaton hagyjuk, majd takarékra vesszük, és 1 és negyed óra alatt készre sütjük (a sütőt sülés közben nem szabad kinyitni).

Nagyon klassz, mert alul marad a tészta rész, azután a krémes és felül a habos rész.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron