kalács
15 gr olaj, 115 gr cukor, 60 g olvasztott margarin, 270 ml tej, 2 db tojás sárgája, 660 gr liszt,11 gr száraz élesztő, és egy tojás sárga a kenéshez.
alulra a tej, és olaj, és tojás, és olvadt vaj erre a liszt, só ,cukor, és élesztő
ez porélesztős! amit vittem, csináld úgy, ha nincs 11 gramm belőle, hogy beleteszel egy zacsi porélesztőt és még 1.5 dkg friss élesztőt
7 es progin, dagsztja és keleszti(mehet végig zárt tetővel)
kiveszed(elosztod 6 egyenlő részre) én szoktam hogy lemérem az egész tésztát, és azt elosztom 6 felé, és egyenként rádobom a darabokat a mérlegre és úgy mérem le, hogy a 6 db egyforma legyen
majd 3-at 3at összefonsz, úgy hogy a végét először kissé összenyomod, hogy ne bomoljon ki
aztán letakar, keleszt
kb, 45 perc -1 óra meleg helyen, letakarva
majd tojisárgával leken és süt
a 2 fonatot tedd szorrosan egymás mellé, hogy ne terüljön el, hanem emelkedjen, akkora tepsibe,e hogy azért oldalra is keljen de ne túl sokat
megjegyzem-Nővérem receptje-én is holnap csinálom először-majd kiderül milyen eredménnyel.