A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Pumperka!
Igen! Tudom! :D :D :D

Beuska!
Drukkolunk neked a vizsgáidhoz!

Nekem is Bence néha teljesen szétnyúzza a cicimet!
Tényleg rajtam kivűl van még valaki akinek nem gyógyult be még mindig a cicijén a seb???????
A jobb már vagy 2 hete begyógyult, de a bal az nem akar helyrejönni! :cry:
Már mindent kipróbáltam mindent, mindent!!!!!!!!
És létezik, hogy abban a ciciben nincs annyi??????????
A másikból szopizik 110-130-150, a rossz ciciből meg csak 70-80!
MIÉRT????

Kérdés:
Azt a homeós tejserkentőt hogyan kell szedni??? ( Urtica Urens )
Vehettek be belőle nem, attól függetlenül, hogy van tecim!????????
Vendég

Márti, igen, a két mellben nem egyforma mennyiségben termelődik a tej (sebtől függetlenül!!!)

És urticát szedheted, ha addig nem segít vki, megkeresem Neked az adagolást, lényeg, hogy nem szabad tartósan, mert egy idő után a bogyók előhozzák a gyógyszerképet (azaz magát a problémát).

Sebgyógyulásra a Bába válaszolban körömvirágtinktúrás ecsetelést javasol. Megnézzem a módját?

potyka

Szia Potyka!

Köszia gyors válaszodat!
Ha megtennéd, akkor magköszönném! Annyira szeretném már ha rendbe jönne!
Körömvirág krémmel kentem, de az sem csinált semmit! :cry:
Vendég

Márti!
Urtica Urens 2x5 golyó! :D
Vendég

Szia aranykavics!

Köszi! Te szedted???
Vendég

Márti!

Szedem. De kúra szerűen.
Arra kell vigyázni, hogy fél órával evés előtt és lehetőleg ne moss mentolossal fogat fél órával előtte és utánna!

szerintem jó, de a fene tudja! :lol: :lol: Pszihésen megnyugtat!

Monácska közzé tett egy nagyon jól összefoglalt cikket! Egy másik topikba. Remélem nem haragszik meg érte, ha ide bevágom! :oops:

http://angolbabaruha.extra.hu/index.php ... view&id=28
Vendég

SZia Kavicska!

Nem bizony, miért is haragudna????

Lányok, mióta szopizunk azóta eldurvult úgy a hasfájásunk, hogy sokszro együtt sírunk a kiscsajjal...............
Vendég

Márti: még nem gratuláltam az első anyósmentes napodhoz. Az enyém szerencsére tünemény, de tudom nem mindenki ilyen szerencsés....

Na ezt a homeos bogyót én is kiprószálom, ártani nem árt :lol:
fnora82

Monácska!
Szedtek a hasfájásra valamit? Nagyon sajnállak Titeket én Leventével átéltem egy nagyon hasfájós (az orvos sem látott még ilyet) korszakot....
Most Nimród papaverines kanalas gyógyszert kap, ami görcsoldó és kicsit nyugtató. Emellett adok neki Grape Water-t amit a szélgörcsökön segít. A kettő együtt bevált. De ha még súlyosabb az eset kúp formájában is kaphat a papaverines cucchoz hasonlót (legalábbis nekünk felírt ilyet a doki).
Remélem javul a helyzet. Kitartás, ez egy átmeneti korszak. DE TÉNYLEG!!!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Sziasztok,

nálunk sem jobb a helyzet pocifájás szempontjából. Sajnos nálunk is megy az erőlködés-cicirángatás szopi közben. Mi most espumizan-kamillatea kettősét kezdtük el, hátha segít meg persze a hasimasszázst.

Dobok pár képet a kiscsajsziról.

Kép Kép Kép

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok!

Monácska!
Próbáld meg holnap csak habermannal. Hogy tényleg jó a megfigyelésed?
Mert ha igen, akkor lehet hogy az idegrendszered megörzése végett érdemesebb lenne Habermanból etetni. Végül is, anyatejet kap! :D
Szerintem addig ne öntsd el a 3 dl lefagyasztott tejed!

Éva!
Bianka nagyon szép kislány. Ahogy nevet.... :) Na ettől olvad el a szülő szíve! :wink:
Vendég

Sziasztok!

Márti, akkor kezdődik a szép boldog élet? :wink:
Szilvánusz, még sok ilyen szép napot!

A hasfájós babáknak puszika a pocijukra!

Bnesz.eva, ez a mosoly gyönyörű!

Én is kaptam ma egy félmosolyt, de lehet, hogy csak egy fintor akart lenni, mert unta már, hogy fotózom.
Kép

Cici után így beájult, de nem volt tartós, ahogy otthagytam az ágyon, már fel is ébredt. :roll: Most meg persze itt alszik a karomban.
Kép
Vendég

Linocs!

Volt nálunk a védőnő, és a kakiából illetve pociból stb. megállapította, hogy túl van etetve Alexa. Hogy hány kg azt nem tudom, de nagyon ki van gömbölyödve. Szóval nem bírja megemészteni az anyatejet, így fájhat a hasa azért csinálja az ordítást cicizés közben.
Onnan lehet megállapítani, ha túl van etetve, hogy a kakija darabos (fehér) ami sárgásnak látszik, de ha jobban megfigyeled akkor tényleg fehér darabos, csak a híg része megszínezi.

Szóval nézd meg te is, hogy milyen a kaksi, illetve mi minimum 5x kakilunk egy nap.

Azt tanácsolta a védőnő, hogy 10 percnél ne szoptassam tovább, mert már a ciciéig ér a gyomra. Most kipróbálom, hátha igaza van.

Jelenleg alszik. Eddig evett 10-kor, 14 órakkor, most kivárjuk a 6-7 órát. 3 órakkor a fiam elringatta azóta alszik.

Lányok!
A legjobb tejsetrkentő az alkoholmentes sőr. Én mind a 3 gyerekemmel azt ittam, elég nagy mennyiségben.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Zsu!

Nagyon édi a kis Vili. Nagyon hasonlít az Alexára.

Éva!
Bianka meg egy szépség, hasonlít az én Alexámra .

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beus: a mi babánknak is ilyen a kakija, zöld a kamilla teától, és ilyen kis fehér darabkákkal van tele. De most mit tegyek, ha ennyi kacsira van szüksége. Nem vonhatom meg tőle, mert akkor sír.

Tényleg olvadozni lehet tőle, amikor mosolyog, legtöbbször álmában teszi, de ébren is naponta töbször. Imádom.

KépKép
bnesz.eva

Laura kakija is ilyen, nekem azt mondta rá az orvos, hogy még nem teljesen jó a bélflórája, adjak neki Normaflort. Egyébként azt olvastam, hogy a fehér darabos kaki is normális ilyen piciknél, mert tényleg nem teljesen tudják néha megemészteni a tejet, asszem a zsíros részt. Szerintem nincs túletetve Laura. Egy hónap alatt 900 grammot hízott, kb. 90-120 grammokat eszik napi 7-szer. Ő is gömbölyödik, no de a babák 90%-a gömbölyödik...

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Fnora!
Köszi! Aranyos vagy! :lol: :lol:

Zsu, Évi!
Nagyon édi kis babótok van! Igazán gyönyörűek!
Ja és tényleg hasonlít Alexára Vikó! :D

A kakink nekünk is fehér darabos!
Akkor Bence is túl van etetve?

Mzx!
90-120 gr Laura adagja? Akkor Bence tényleg túl eszi magát a 150-180 gr-al! :shock:
De az csak a jobb cicimből jön annyi! A másikból 90-100!
De olyan kis éhesnek látszik mindig! :lol: :lol: :lol:

Kavics!
Hogy érted azt hogy kúra szerűen?????
Vendég

Akkor én is beállok a sorba: az én babám kakija is darabos. (Arra határozottan emlékszem, hogy Alexáé nem volt ilyen, neki teljesen homogén anyatejes kakija volt.) Akkor most ő is túl van etetve? :shock: És mit csináljak vele, ha kéri a cicit? Az sem megoldás, ha tejci helyett teáztatom, nem? Üvölteni pedig nem fogom hagyni. Akkor most mi a jó?
A védőnőmet nem kérdezem meg, mert :evil: :evil: :evil: tudjátok. Kedden megyünk a dokihoz, majd neki megemlítem.

Beus, a pocija milyen, hogy az alapján (is) állapította meg?
Vendég

sziasztok!

tudom, tudom, nem ér eltűnni... de talán megértitek, nekem ő az első... és még kicsit szoknom kell az itthon létet :)
szval Máté egyik nap kisangyal másik nap pocakfájós nyűgös. Felváltva, egyik nap aszik eszik és nézelődik, másik nap sokat sír és eszik... De nem panaszkodom, kezdem megismerni. :) emellett jól gyarapszik :) és ma leesett a köldökcsonkunk is :)
Apát csak szerda éjfélig nélkülöztük és azóta itt van, és lesz velünk még vagy 10 napig :)
szval minden szuper, csak a nyűgös napokon nincs időm írni, a kisangyal napokon meg igyekszem olvasni...
ne haragudjatok most nemigen van időm reagálni....
pedig annyi minden eszembevan miközben olvasok...
De remélem megbocsátjátok, kérek még mondjuk pár napot, max egy hetet, hogy megtaláljam a ritmust :)
a szüléstörténet írása folyamatban :)
csak még annyit, hogy nagyon irigy vagyok a találkozók miatt... :roll:

Mni, a császárra az ok: 7óra vajudás után, 9cmrel nyitottan, elfolyt magzatvízzel, a baba még alig beilleszkedve, azt is arccal előre. Már rendesen toltam de nem ment lejjebb egyáltalán semmit a gyerek....

Potyka, mindenképp írjál nekünk, hogy épp hogy vagy :) merthogy most Te vagy a topik egyetlen várandósa :lol: és mint ilyenről, mindent tudni akarunk :) Milyen doktorit nem csináltál meg? és miért nem? elkezdted csak félbemaradt? mert engem most leginkább ettől féltenek egyesek, hogy nem fejezem majd be....

Pumperka, gratulálok! 10 év az nem semmi... :) Isten éltessen Titeket sokáig!
nekünk 10 nap múlva lesz az első... ugye Mni? ;)
most is azon gondolkodom, mit lehetne csinálni, itt lesznek anyósék... talán egy vacsira elmehetünk kettesben... ha Máté jól alszik...

Bosek, ennyire nem javul az arcod? azt reméltem, hogy már jobb... :roll:

Juditkecskemét, tudom, hogy nemsokat segít de mindannyian drukkolunk, hogy LEvivel legyen végre könnyebb ++++

Feri, nem ér, amikor olvastam a tejfakasztódat, kinevettelek, és másnapra a jobb mellemben kevesebb tej volt, egyre kevesebb. Csodálkoztam, miért csak abból, eszembejutott, hogy a bal kezemmel épp akkor töröltem le a monitorrol a koszt... szerencsére volt eszem és visszajöttem és a jobb kezemmel is töröltem egy kis koszt, miközben újra elolvastam a hozzászólásod.. így már minden rendben újra... de ennek a fele sem tréfa, itt sámánkodni szerencsétlen újszülött anyával.... :shock: :lol:

na csak nem bírtam ki, hogy ne reagáljak néhány dologra :lol:
nem szándékosan hagytam ki senkit sem, csak fáradok... szval megyek... :)

de mégegykét kérdés:
Anya azt kérdezte tőlem, hgy nem szoktam-e fertőtleníteni a cicimet néha, mert az ő idejükben ez szokás volt. nekem itt nem mondtak ilyet. Nektek?

a köldökcsonk helye mikorra szárad meg és gyógyul be "szépen"?

ruha: jól értem, hogy mostantól amíg szoptatok vagy gombolós, vagy elég tág, könnyen felhúzhatós polót hordhatok? :? és nektek is le kell cserélni a ruhatárat? most jöttem rá, hogy a kedvenc blúzaim sem jók rám mellben... sem...

mikortól lehet körmötvágni?

hihi a végére:
rájöttem, hogy a kisfiúk pelenkázásánál oda kell figyelni, amikor hajtom rá a pelenkát, hogy merre áll a fütyi :lol: volt nap, hogy 3szor cseréltünk ruhát és lepedőt. utólag is köszi, hogy rábeszéltetek a 4db lepedőre :lol:

vidám hétvégét, igyekszem jönni, nemcsak olvasó üzemmódban :)

Kép

Kép
kolyok28

Zsu!

Óriási a pocija, széles, és nagy gömbölyű. Nekem 3 naposan evett kb. 100-at, hogy most mennyit ehet nem tudom, de nagyon hurkás 2,5 hetes létére. Jövőhét szerdán megyek megméretni akkor többet tudok mondani. vagyis, hogy mennyit hízott. Annyit tudok, hogy 3500 grammal született, a súlya visszaesett 3290-re és 3390-el hoztam 3 naposan haza.
Tudjátok én nem vagyok a méreg híve. Magamat sem méregetem.
Ha lenne csecsemőmérlegem állandóan méricskélném, és kérdezgetném magamtól most eleget evett-e vagy sokat vagy most miért sír.
Így nincs mire fogni csak találgatok és szépen hízik.

Beuska

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

méreg = mérleg!!!
Nem akarom megmérgezni!

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Szia Kölyök, persze hogy megértjük. :D Utolsó befutóként épp eleget vártál a babádra, hgy most minden idődet vele akard tölteni.
Cici: fertőtlenítésről nem hallottam, csak sima vízzel nem árt lemosni szopi előtt.
Köldök: nekünk már teljesen normális 3 hetesen. De szerintem ez gyerekenként változó. Alexánál pl. a leesés után is még váladékozott, Vikónál nem.
Fütyi: szinte minden pelekázáskor Mzx jut eszembe. Ő mondta nekem az egyik talin, hogy figyelni kell az irányra. :wink:
Vendég

Beus, én sem méricskélek, kedden megyünk az első mérésre, 4 hetesen. A szopik mennyiségét sem tudom, pedig néha kíváncsi lennék. De úgy vagyok én is, hogy ha lenne mérlegem, tuti állandóan méricskélném, és stresszelném magam.
4090-nel született, 3850-nel hoztuk haza, három napja próbáltam mérni a konyhamérlegen :oops: 4620 volt, de nem biztos, hogy pontos, mert eléggé mocorgott és billegett a mérleg. :?
Vendég

Kölyök!
Én azt olvastam, hogy nem szabad a cicit fertőtleníteni.
Elég a meleg vízes lemosás.
A körömvágás pedig 1 hetes kortól. Én akkor vágtam mikor aludt,
így nyugodtan le tudtam vágni! :D

A pisilés az nagyon szupi, Bence is egy párszor szembe lőtt már,
ma meg az ágyneműnket vette célba, úgyhogy még estére adott nekem egy kis melót! :lol:

Mennyi a normális heti hízás???????????
Vendég

Márti:

Az igény szerint szoptatott, egészséges kisbabákra jellemző a jó és folyamatos gyarapodás.

Ismérvei:

-A kezdeti súlyesés nem haladja meg a hét százalékot.
-A harmadik-negyedik életnapon megáll a súlyesés.
-Születési súlyát a második hét végére visszanyeri.
-Gyarapodása legalább heti 12-12,5 dkg, de lehet ennek a kétszerese, háromszorosa is. Ezt azért emeljük ki, mert szoptatással nem lehet túletetni a csecsemőt, ezért akkor sem kell "fogyókúráztatni", ha másfél kilót hízik egy hónap alatt.
-A gyarapodás üteme a negyedik-ötödik hónaptól kezdve általában lassul. A kezdettől fogva csak heti 12 dekát gyarapodó csecsemőknél ez a lassulás általában későbbre tolódik.
-Az egészséges, időre született csecsemő hat hónapos koráig megduplázza születési súlyát. Előfordulhat, hogy ez már három-négy hónapos korban is bekövetkezik, ettől kezdve a gyarapodási ütem csökkenését tapasztaljuk. Egyéves korára háromszorozza meg születési súlyát.

Ezt pedig arról találtam, hogy anyatejes csecsemőt nem lehet túletetni. Engem megnyugtatott.
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kerdes14
Vendég

Sziasztok!

Minden nap olvaslak titeket, ha nem is tudok minden nap reagálni rátok. Bár, ma még nem sikerült olvasni, viszont sikerült megírnom a szüléstörténetemet. :D Majdnem egy hónap késéssel. :lol: Jó hosszú lett. Bocsánat érte, de nekem ez mind fontos volt.

M. Luca Sára születése 2008.03.23. 21:37 (3150g, 52cm)

2008. március 12-re voltunk kiírva, én március 15-16-ra számítottam. Azonban egyszer csak az előbbi és az utóbbi dátumok is elmúltak. A szülés közeledtének még semmi különösebb jele. Méhszájam már a 30. héttől megrövidült 1cm-re, baba is szépen befordulva és szülőcsatornába beilleszkedve. De azóta semmi változás. Méhszáj masszívan zárt. Még a 20. héten gyakori keményedéseim is megszűntek.
38. héttől málnalevél teát iszom és homeopátiás golyócskákat szedek a könnyebb tágulás elősegítésére. Ahogy eljött a kiírás dátuma 2-3 naponta kellett NST-re, méhszájvizsgálatra járni. A babával minden rendben, szép szívhang, aktív mozgás. Jól érzi magát bent. Méhtevékenység gyakorlatilag 0. Eljött a betöltött 41. hét is. CTG-k naponta. Továbbra is minden ok a babával. Méhtevékenység nincs, méhszáj végre 1 ujjnyira nyitva! Viszont még mindig hátul található.
41. hetet betöltve az UH-on is teljesen rendben a baba. Méhlepény II-III-as érettségű, az ultrahangos doki szerint még pár napot lazán bír.
A dokival már arról beszélgetünk, hogy mi legyen a teendő. Meddig érdemes várni arra, hogy magától történjen valami. Mert egy idő után már előnye nem származik a babának, ha még mindig a mama hasában van. 2008.03.22.-re oxytocin terhelést beszélünk meg, hogy hogy reagál a baba és hogy reagál a szervezetem... Hátha beindul a szülés.
22-én reggel megvizsgált a doki, továbbra is bő 1 ujjnyi a tágulás, semmi változás. Aztán mentem ctg-re, de közben elsírtam magam, mert azt mondták, hogy kb. 50%, hogy beindul a szülés, és pangott most a húsvéti hétvégében a kórház. Ismerősebb szülésznő sehol... És én csak tesztre készültem fel és nem szülésre, indításra.
A CTG-n kicsit aludt a baba, mondták, hogy hát, kicsit beszűkült a szívhang, azt nem szeretik. Pedig jó 130-as volt a szívhangja. Hiába mondtam, hogy persze, mert alszik.

Aztán bevittek az egyik szülőszobára, teljesen előkészítettek úgy, hogy akár szülés is lehet a dologból. Kaptam hálóinget. Hirtelen azt sem tudtam, hogy egy ilyen hülye kötős hálóingbe hogy kell belebújni. Bevallom, először kényszerzubbonyszerűen vettem fel, mert a hátán volt a kórházi felirat. Azt hittem, az kell elöl legyen... :)) Aztán rájöttem, hogy az úgy mégsem lesz jó. De azért még a bugyit magamon hagytam... Hiszen miért venném le? :)) Persze azt sem kellett volna... Ott a csuklómba kaptam egy kanült, vért vettek és bekötötték az infúziót. Fél óránként jött a doki ellenőrizni és olyankor emelgették is az adagot. A baba jól bírta. Nekem meg rendszeres, keményedés jellegű "fájásaim" voltak. Igazából nem tudom, hogy milyen fájást kellett volna érezzek.
Minden esetre reagált a méh, bár nem tudom, hogy eléggé-e... Férjecském végig velem volt. Nagyon édes volt. Fogta a kezem, puszilgatott, simogatott, vízzel, csokival kínálgatott, derekat masszírozgatott. Jó kis főpróba volt. Talán arra jó, hogy lelkiekben jobban felkészülök az elkövetkezőkre.

Láttam szülésznőn és a dokin is, hogy legszívesebben már végig csinálnák a szülést, de én nem voltam indításra még feélkészülve lelkileg. És mivel nem volt 2 óra elteltével sem jelentős fájás erősödés, sem méhszáj tágulás, végül hazaengedtek. Én meg megkönnyebbülten, de rosszhangulatban hazamentem.

Este bábakoktélt hajtottam fel (baracklé, ricinus olaj, barack pálinka), és reménykedtem az aznapi oxytocinban és a koktélban, hogy meghozzák a hatásukat. A bábakoktélnak nem lett különösebb hatása, csak annyi, hogy másnap délelőtt egy kicsit megkönnyebbültem. Igaz, annak örültem, mert nem szerettem volna az akkor már több napos salaktól a kórházban megszabadulni...

Másnap délután 4-re kellett menni. 41+4 napnál járunk. (Az én számításaim szerint kerek 41 hétnél.) Az előző naphoz hasonlóan minden megismétlődött. Este 7-ig folyt az infúzió a szülőszobán, minden különösebb hatás nélkül. Méhtevékenység rendszeresen, 2-3 percenként volt, de nem igazi fájások. A dokival 7 körül már azon tanakodtunk, hogy mit szeretnék, hogy legyen? Haza akarok menni, vagy esetleg indítsa meg a szülést burokrepesztéssel? Én nem nagyon szerettem volna semmiféle beavatkozást. Egyszercsak, 19.10-kor 2 erősebb boxolást éreztem a hasamban és éreztem, hogy elkezd folyni a magzatvíz. Mondtam a dokinak, hogy úgy tűnik, Luca eldöntötte, hogy mi legyen. Folyik a magzatvíz, maradunk. A magzatburok szakadásával azonnal erős, 2-3 perces fájásaim lettek. Gyorsan szülőszobát váltottam, mert iszonyú kényelmetlen volt az a szülőágy. Mondták is, hogy azt csak akkor használják, ha a másik kettő foglalt. Kiválasztottam a Pirkadat nevű szülőszobát. Míg azt előkészítették elmentem beöntésre. A borotválást megúsztam, mert sikerült otthon egész ügyes munkát végezni. :)
Fél 8 után foglaltam el a szülőszobát. Ott is rám kötötték az infúziót, így sajnos helyhez kötött voltam. Nem sétálhattam, nem ülhettem labdára. Erős fájások mellett ugyan nem értettem, miért kapom továbbra is az oxytocint, de az ügyeletes szülésznő azt mondta, hogy ha azzal kezdik, akkor azzal is folytatják... (Pedig nem attól indult be a szülés...) Kb. 8 körülre a fájások átváltottak elviselhetetlenül erős és szinte egybefüggő fájásokká. A 1,5-2 perces fájások közt maximum fél percnyi szünet volt. Már nagyon kínlódtam. Fájdalomcsillapítást szerettem volna. Az előkészítésen azt hallottam, hogy a gázos fájdalamcsillapítás nem jut a baba szervezetébe és a fájdalomcsillapítás eleve segít a lazulásban, tágulásban. Férjemet küldtem a szülésznőhöz az óhajommal, de ő nem akart fájdalomcsillapítót adni, azt mondta, hogy akkor nem lesz aznap szülés.Hozott inkább illóóolajat és homeopátiás szert. Én meg egy idő után már kétségbe estem, hogy ez így nem produktív fájás, mert nincs is szünet közte, nem tudok erőt gyűjteni 2 fájás közt, kikészít. Végül 1/2 9 körül mégiscsak megkaptam a nitrogéngázas maszkot. Fájások közben abból vettem levegőt. Talán valamicskét enyhített a fájdalmakon. Teljesen magamba fordultam, szememet szorosan zártam, férjemmel sem beszéltem, csak próbáltam nyögdécselve elviselni a fájdalmakat. Azért érzékeltem, hogy szegény párom is szenved mellettem, hogy nem tud a fájdalmaimon segíteni.

9 után jött a dokim, hogy megnézze, hogy vagyok. Addigra teljesen eltűnt a méhszájam és elkezdődött a székelési inger is. Azt mondta, hogy lassan készülhetünk a kitolásra. Végül 5-6 fájás alatt a feje már láthatóvá vált a kicsi lánynak. A gátamat a szülésznő átvágta. Én ebből semmit nem érzékeltem, a férjem szerint kaptam valamelyik fájás közben helyi érzéstelenítőt. Én szerettem volna, ha kicsit lassabban, nyugisabban jutunk idáig és megkíséreljük a gátvédelmet.
A következő 2-3 fájással sikerült kinyomni a kiciskét. Én még megnéztem volna a kezemmel, hogy ott van már a feje, de nem engedték, hogy odanyúljak. :( Nem tudom, miért, pedig az is szokás, hogy erőt meríthessen az anya. Az utolsó nyomásnál még kiáltottam, hogy mennyire fáj, de sikerült és egyszercsak 21:37-kor (az első fájástól számítva 2,5 órán belül) kint volt! Odarakták a kislányomat még a köldökzsinórral a mellemre és nagyon nagy boldogságot éreztem, a fájdalmak egy csapásra megszűntek. Nagyon gyönyörűségesnek és esetlennek, babusgatandónak éreztem a kicsikét. A mellemen megnyugodott, megragadta az ujjamat és erősen szorította. :) Hihetetlenül jó érzés volt!

Utána apa elvágta a köldökzsinórt. És elvitték a kicsit édesapja kíséretében mérni, fürdetni, öltöztetni. Nem sokára viszahozták Luca babámat felöltöztetve és a mellemre tették. Rácuppant a cicimre és cumizott, nyugalomban volt. Majd apukája elvitte és próbálták megszüleszteni a méhlepényt. Nem akart kijönni. Masszírozták a hasam, toltam, nem jött. Csak iszonyú adag vér távozott közben. Szülés után fél órával már arról beszéltek, hogy valahogy el kell távolítani, ami állítólag nem túl kellemes. Míg végül egyszercsak levált a lepény és kijött!
Engem elkezdtek foldozgatni. 1 órán keresztül varrogattak. Állítólag a dokim így szokott, mert nagyon alaposan stopolja össze az anyukákat. Elég kellemetlen volt. Közben kicsi lányom erőteljes cuppogását hallottam a folyósóról, cicit követelt, öklét, ujját a szájába tömte!

A foldozás után zuhanyozni mentem volna, meg át a gyermekágyas szobába, csak nem tudtam lábon maradni. Néhány lépés után minden sötétült el előttem és estem össze. Végül kerekes széken kellett áttolni. Éjszaka egyszer felkeltem, mert átvéreztem. Azt akartam intézni, de 1-2 percen belül a földön koppant a fejem... Egész napom ilyen volt. Csak nagy nehezen, segítséggel, néhány másodpercenkénti pihenéssel tudtam megtenni néhány lépést. Estére sikerült komolyabb rosszullét nélkül megtenni egyedül néhány métert.

Úgy érzem, hogy talán túl gyors és a szervezetnek megterhelő volt a szülés. A folymatos oxytocin infúzió talán túlzottan felerősítette a fájásokat, felgyorsította a szülést. Hozzám képest nagyon sok vért is veszítettem. De a lényeg, hogy kislányom itt szunyókál édesdeden mellettem! A kórházban órákig meghatódva nézegettem, ahogy aludt és meghatódottságomban, örömömben potyogtak a könnyeim. Nem győzünk betelni a ksi drágánkkal, azóta is folyamatosan csodáljuk szép ívű szájacskáját, gyönyörű, hosszú ujjacskáit, édes kis arcocskáját, mosolyát, grimaszait, minden moccanását és úgy összességében az egész kis tüneményt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2008.07.25 23:14-kor.

biribon

Sziasztok!
Mi mindig pénteken mérünk, Nimród 5 hetesen 6070 gramm.
Szépen kikerekedett ő is, de a hossza is nőtt :D :D Egy darabig nem jövök, mert Gyulán leszek :D :D, ahol nincs Internet. Illetve van csak tesóm hordozza a laptop-ját, csak ritkán lesz otthon.
Megint csak ajánlani tudom a Grape Water-t, Nimi ma szinte egész nap aludt kopp-kopp-kopp - csak így maradjon....
Teszek fel egy pár friss képet, úgyis régen raktam, és hát jó itt látni őket... :)
Kép Kép Kép Kép Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Zsu!

Igazad van, tényleg megnyugtat. Egyébként én is így gondolom, minek kínozzam, ha ez megnyugtatja. Én meg azért vagyok itthon, hogy öt dédelgessem, babusgassam és ápolgassam. És olyan jó. A Marciékat is úgy szerettem babusgatni, de most kifejezetten jobb, talán azért is mert tapasztaltabb vagyok, és tudom, hogy ezek a hónapok milyen fontos a baba számára. Meg azóta tanultam pszichológiát is és rádöbbentem, hogy anno miket szurtam el a nevelés terén. Most megpróm ezt korrigálni.

A védőnő arra értette a túletetést, hogy attól is fájhat a hasa!

Juditkecskemét!
Nekem is a tesóm Grape Water-t ajánlotta, csak az a gond, hogy 1 hónapos kortól ajánlott. Hát az még odébb van.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Na korai volt a dícséret Nimródról. Egész éjszaka szinte virrasztottam. 1,5 órát aludtam egyszer, meg egyszer 2,5-öt a többit fenn voltunk, iszonyat mennyiségű puki kínozta Nimit...4-től eddig csak nyögött, durrogott... :( Mégsem jó az angol víz???? :?: :!:

Biribon!
Még nem olvastam el a szüléstörténeted, kinyomtatom és majd szoptatás közben, de a képeken már úgy meghatódtam, hogy megkönnyeztem. Látom Lucán hogy ő is (gondolom Te is) megküzdött (hihetetlen színe van, ez az amit én nem láttam, és nem is fogok :( ) és olyan megható ahogy fogja az ujjadat :)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Biribon: csodálatosak a képek!!! És egyáltalán nem lett hosszú a történet - így kerek!
linocs

Jó Reggelt!

Zsu!
Köszi az infót! :lol:
Ami azt illeti engem is megnyugtatoott! De akkor mik azok a bogyók a kakiban????????

Biribon!
Nagyon aranyosak vagytok!!!!!!!!! Tetszett a történeted!

Judit!
Akkor még sem vált be az Angol víz??? Ma akartam venni! :(
Szegény Nimi!
Vendég

Márti, azt írja a Bába válaszol: Az érzékeny mellbimbók elsődleges ápolója a levegő és a napfény. (nem tudom hogyan kell utóbbit kivitelezni...) . Azt írja, a silices nevű szer alaptípusába tartoznak az ilyen mamik, melynek jellemzője, hogy a kismama jobban érzi magát, ha rend veszi körül, ezért érdemes a szoptatást ritmushoz igazítani (3-4 óra). Melltartóbetétnek tiszta selymet ajánl (ne krédezd honnan... de mondjuk hobbiboltokban kapni festéshez), ecsetelésre körömvirág eszencia (gyógynövénybolt) Ratanhia tinktúra (szintén), vattapálcikával a seb letisztítása. (tehát nyilávn nem alaposan bekenni és rajtahagyni, gondolom erősen szárítanak. A nedves közeg nem túl jó, hajszárítót is érdemes bevetni. És körömvirág, vagy feketenadálytő kenőccsel, rózsa és citromfűbalzsammal érdemes még a sebgyógyulást segíteni. Ha a körömvirág nem hatott, sztem próbálj másikat. A rózsa nekem pl. nagyon jó sebeknél, de balzsamot még nem láttam, illóolajat szoktam mandulaolajba tenni.

SOha ne használjon vastag kenőcsös borogatást, mert az felpuhítja a bőrt, gátolja a levegő áramlását, nedves kamrát alkot, ami tuti a baciknak, gombáknak.
Jó lehet még a rózsa-teafa eszencia, szoptatás után egy csepp közvetlenül a sebre, ha már nem nyitott,m akkor uez hidrolátum formában (azt nem tudom mi. :cry: )

Hoemos szerek még: arnica, castor equi,, Causticum, Phytolacca, Sepia, Silicea, Sulfur. Na erről többet itt nem ír, ígérem ha hozzájutok a délutáni alvás alatt elkezdem a homeos idevágó részeket fordítani.

Remélem segítettem vmit.

Biribon, azért két és fél órás vajúdás nem semmi. :lol: Én simán kiegyeznék vele. És a lényeg, hogy jól vagytok. Biztos sok vért vesztettél, az is kimeríthetett.

Angol víz nálunk nemigen jött be, inkább a narancsos szirup, de sajna fogalmam sincs a nmevéről.

potyka

Jó reggelt!

Biribon!
Köszönjük a történetedet, nem volt hosszú! A képek nagyon jók és a történet olvasása közben, ahogy beleéli magát, aki olvassa szerintem érzelem megindító.

Melinda80
Kérdezted az anyós témát. Amikor megszültem hajnalban nem aludtam semmit utána és még aznap bejöttek hozzám anyósomék, holott kértem, hogy ne jöjjenek, mert gyengének érzem magam és hulla fáradt voltam. De ez nem érdekelte őket. Megérkezésüket követően beviharzottak a gyermekágyas szobába, ahová nem lehet bemenni. Ezt is hiába mondtam. Mellette anyósom kivágta az ajtót "Jó napot kismamák" köszöntéssel, persze mellettem próbáltak pihenni a szobatársaim.
Utána elkezdtek fényképezni, anyósom éppenhogycsak ki nem vette RÉkát mellőlem. Közben okoskodott, össze-vissza pakolt a szekrényembe. Nyomult ezerrel és én ezt nem szeretem!!!! Utána pedig végigküldték mindenkinek a fotókat, amit csináltak, ahol laknak mindenkinek megüzenték és ő kapta vissza a gratuláló sms-eket, ami önmagában nem is baj, de én úgy éreztem, hogy teljesen megfoszt minket a baba megérkezésének örömétől. Nehéz leírni azt az érzést, de akkor bennem elvágott teljesen valamit és olyan irtózatot kelt bennem az is ha csak beszélünk róla, hogy szörnyű. Persze azóta is hozza a formáját. Az a legnagyobb baj, hogy szeret középpontban lenni és csak a hangja nagy és az ígéretei, de nincs mögötte semmi.
Az első ilyen visszataszító megnyilvánulása az esküvőnkön volt. Azt még átvészeltem, de ezt már nem sikerül.

Szép napot mindenkinek!
Még én is adós vagyok a születéstörténettel. :oops:

Kép
Kép
tündérmanó27

Tegnap délután csak habermanból ettünk, és éjjel is. Csend és nyugi volt!
Ma reggeltől megint cicizünk, délutánra kiderül, hogy tényleg a szopi-e a gond.......

Infacolt vettem, espumisan nekünk nem vált be!

Elkezdték az építkezést. Hulla vagyok, és még kosz is van, alig bírom elviselni a dzsuvát. Az eső is esik, menekülni sem tudok itthonról! Főzni kéne! :) Húslevest fogok alkotni! Hetek óta nem ettem egy jó húslevest!

Tündérmanó!!!! Totál megértelek!!!! De nagyon. Majdnem elsírtam magam, ahogy belegondoltam, én is küzdök magammal és az anyóssal, illetve az érzésekkel! Nálunk nem készülhettek Nóriról újszülött fotók a szülőszobán, mert Rómába vitte a fényképezőgépet, és azóta is csak külön kunyerálásra kaphatjuk meg, saját fotónk nincs Nóriról! Nagyon bánt!

Akit nem érdekel, bátran lépjen túl rajta, csak kis panaszkodás!Megint! :shock: :roll:
Tanulom még Nórit. Egyre több jelzését megismerem már, sokszor előre tudom, mi következik, de gondolom ezzel Ti tis így vagytok....... De a hascsikarós iszonyat sírásokat nem tudom megszüntetni, és kudarcként élem meg. Hülye dolog, de totál megőrülök, hogy jön, és kiveszi a kezemből, és ha sikerül neki megnyugtatni, akkor veri a mellét, ha meg nem, akkor visszaadja...... Ezzel csak a "szaranyu" ( A szaranyu szót csórtam egy ksimami társunktól!!!! Szegényt nagyon letoltam, hogy ne írjon ilyet magáról, de megértem már miről beszélt.....) érzést erősíti bennem, pedig nem akarja ezt, csak segíteni akarna.
Ááááh, talán tényleg csak féltékeny vagyok. De Nóri az én lányom, húsom-vérem-kínom-izzadságom! Harcolok érte és a szeretetéért körömszakadtamig. Pedig sokszor érzem, hogy hibázok, de magam nem tagadhatom meg. Csak ritkán. És kicsit!
Vendég

Potyka!

Köszi, nagyon sokat segítettél, és próbálkozom. Remélem valami csak bevállik! :)

Úgy látom mindenkinél vannak poci gondok! Ez olyan szörnyű!
Úgy ysajnálom én is, hogy a szívem szakad meg.
Most beszéltem Anitával, nekik sem jött be az Angol víz, úgyhogy nem veszek!

Monácska!

Csak kitartás! Az hogy hibázol az pedig nem igaz, csak mint egy jó anya (nem szaranyu ) mindent tökéletesen akarsz megoldani, és ha valami nem úgy sül, ahogyan te azt eltervezted, akkor hibaként éled meg. Pedig ez nem így van!
Ezek az érzések idővel elmúlnak!
:)

Nem tudom kinél milyen idő van, de itt olyan pocsék, hogy csuda!
Bence is szinte egyfolytában sírdogál!
Szerintem az időnek is köze van hozzá!

Valaki megtudja nekem mondani, hogy a tej fogyasztása korlátozott??? ( saját részre :D )
Vendég

Sziasztok!

Ma megint sikerült ideülnöm a net elé és olvasgatni. Nagyon hasznos a tejszaporítós oldal. Nálunk is valószínüleg az a probléma, hogy nincs elég tejcsi. Már kipróbáltam a homeós bogyót (1 hete szedem), a szoptatós teát is minden nap iszom minimum 1/2 l-t. Mondták ugyan a fejést is, de mivel nem túl sok maradt benne ezért nem igen fejtem. Most kipróbáltam a 7-7-5-5-3-3-1-1 módszert és úgy néz ki bevált. Elkeseredésemben már felirattam a tápszert és tegnap este és ma reggel is etetés után még 30-at behúzott a Kisnyúl belőle. A védőnő is ezt javasolta,mert nagyon sokat sírdogált napközben és más okot nem találtunk. Remélem ez a fejés dolog segíteni fog és elhagyhatom a tápszer pótlást.

A jobbik eset, hogy éjjelente viszont 3-6 órákat alszik. :)

Viszont van egy másik próblémám. Már 2 hónaposak vagyunk és nem igen tartja a fejét. Nem szeret hason feküdni és annak hogy megerősödjön a kis gerince és a nyakizma ez szükséges. Ha hasra teszem ordít. Elkezdtünk járni gyógytornára és megnézettük egy Dévény technikát alkalmazó hölgyel is. Hozzá is jövő héten kezdük járni + itthon is kínzom őt. A hölgy azt mondta mivel ilyen picike ereje sincs hozzá és hiába kellene a kora miatt már tartania a fejét még ne aggódjak, mert az ilyen pici babáknál ez nem számít lemaradásnak.

Súlyra nem hízott túl sokat (2520g-ről 3600g), de nőni viszont majdnem 10cm-t (47-ről 55cm). Én betudom a növésnek a súlygyarapodás nagyobb hiányát.

A dr.nő szerint, ha megerősödik akkor ügyesebb lesz. Ezért is tuszmákolom tápszerrel is.

Ha valakinek van hasonló tapasztalata, vagy élménye örülnék ha megosztaná velem.

Üdv: Cicuka

Kép
cicuka78

Csak most egy gyors kérdés:

Cicuka írásáról jutott eszembe.Ezt a horror fejést mikor érdemes csinálni. Közvetlen egy etetés után, vagyutánna mondjuk 1 másfél órával? Csináltam, de akkor sajna következőnek nagyon kevés tejhez jutott Zsombor. Mert ugye kifejtem.... Valahogy én nem érzem, hogy nme számít mennyi telt el az előző etetés óta, mert úgyis szoptatás közben termelődik a tej nagy része. Ha rövid idő telik el nálunk, akkor kevés van. :evil:
Monácska!
Most én is elégedetlen vagyok magammal. Nem értem ez a tejszaporítás miért nem megy nekem, napok óta. Már egy hete szinte mindig hiányolja még a végén... :(

Ettől függetlenül a kedvem nem rossz, egyszerűen próbálkozom, majd csak lesz valami....

Bocs,hogy a kérdésből panaszáradat lett. :? :roll:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Márti!
Most láttam csak meg a kérdésedet. :oops:

Az én védőnőm max napi 3 dl tejet mond. De ha más tejterméket is eszek akkor még ennyi se legyen.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak olvasoban! Latom szepen novogetnek a babak :) !

Marti! azt mondjak, h napi fel liter tejnel neigyunk tobbet, itt viszont a dokim azt mondta, h mindent lehet, ez babafuggo... en vedelem a tejet, tejtermekeket es semmi gond, de hallottam mar olyat, h a baba hasfajos lett...nem tudom...

Kép Kép
rima

Rima, Pumperka!

Köszi nektek a választ!
Már csak azért, mert tegnap többet vitten be fehérjét, és ilyen kis kiütések jöttek ki Bencén!
Attól lenne???????

Pumperka!
Milyen tej szaporítás??? Hogyan csinálod???
Vendég

Sziasztok!

Tegnap szörnyű napunk volt! Egész nap nagyon fájt a hasa a drágámnak, ma meg semmi!? Nem értem....Eddig még nem fájt a hasija.
Engem is érdekelne milyen tejszaporítós oldalról írtok.

Beuska!
Drukkolok az államvizsgádhoz. Mikor lesz?
Írtad hogy lesz védésed is. Gondolom a szakdolgozatod véded. Ilyen nekünk is lesz de nem tudom mi az :oops:
Ha lesz időd majd leírod?

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!

Nekem a tanítóképzőn abból állt a védés, hogy kérdéseket tettek fel a dolgozattal kapcsolatban. Főleg olyan dolgokkal kapcsolatban amiről úgy gondolták nem fejtettem kik eléggé, vagy hiányoltak esetleg valamit. A bírálomtól kaptam egy megajánlott jewgyet (5-öst), és úgymond azt kellett megvédenem...

Lábad hogy van?

A Monácska által felrakott tejszaporítással kapcsolatosc oldalon található fejési módról írtam, vagyis kérdeztem. Hányszor és mikor érdemes csinálni. Bár nem sok erőm van még fejegetni. Ma is egyedűl vagyok a 3-mal, plusz a szomszéd gyerekek is voltak itt délután. Még a fürdések most kezdődnek majd, meg a vacsi... De jobban sikerült mégis összességében a nap, mint ahogy reggel gondoltam. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Szia Rima! :)

Pepike!
Ez a honlap!

http://angolbabaruha.extra.hu/index.php ... view&id=28

Pumperka!
Nekem sem megy a tejszaporítás. Nem sok táppal, de időnként ki kell egészíteni. :roll: Különben sír, hogy még éhes! És van olyan hogy még csak 15 ml kell. Vagy max 30 :? Ilyenkor érzem, hogy meggalydulok, miért nincs több a ciciben?
Pedig kiszívja, mert olyan mint egy kispióca! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok,
biribon, teljesen elérzékenyültem a történeteden :cry:

Beus, nagyon drukkolok neked hétfőre. Marci hogy van?

lányok, megmondom őszintén, nekem nem nagyon van kedvem jönni irogatni, hogy kedvenc Patikám, eszterxx-em, kvaszévim, kölyköm ritkán írnak :cry: :cry: :cry:

Lexa is megint eltűnt :(

tejszaporítás: vettem aloe veras turmixport (vaníliás), nem olcsó, no de mi olcsó manapság. Nem akarom bebeszélni magamnak, de amióta iszom, szerintem több a tej. Mondjuk elég is, szerencsére nem kell fejegetni, de utáltam. Majd fejek akkor, ha nem tudok itthon lenni -pl amikor kontrollra kell mennem- és megetetni a bébit.
Én most már mindig lemérem MArtint, hogy megnyugtassam magam. És mindig nyugodt vagyok, mert szépen eszik, úgyhogy így tudom, nem amiatt bömbizik, hogy éhes...

és örülök, hogy nem rohantam dokihoz tápszert iratni, hogy kevés a tejem, amikor voltak az elején nehézségek. Milánnál elkövettem a hibát. Mert pl szopott 60-at és 40-ekkel pótoltam, ahelyett, hogy gyakrabban megetettem volna...és a végén tényleg kevés lett a tej. most sokkal türelmesebb vagyok, élvezem az anyaságot, akkor örökké stresszeltem, most semmi ideg és van annyi tej, amennyi kell. Beusnak igaza van, az ember tapasztaltabb, valahogy tök más, mint első gyereknél!

na lépek, csajok gyertek írni, mert hiányoztok és sztrájkolni fogok, nem írok én sem, amíg nem jöttök!
Vendég

Jim: a "mester" műsora alatt Te babanetezel? Hát ilyet! :) (a többiek remélem a TV2-t nézve szoptatnak vigyázülésben) :P

Ez a mai adás szerintem mindent alulmúl, volt már egy szívmegállítás, meg egy sólyom távolbalátás is. Jujjj, sietek mert a reklám után TV-re kézrerátétellel le fognak szoktatni a cigizésről! Sietnem kell, mert előtte még rá is kell szoknom a bagóra, hogy aztán ez a Geller gyerek le is tudjon szoktatni róla... ;)

Ma esti velős gondolatunk: "Look Zoli, look TV2, look one (a fenekemen)"

feri (mni)

Szívmegállás a németeknél:
http://www.freevlog.hu/video/12558.html&ch=13

az USA-ban:
http://www.freevlog.hu/video/12557.html&ch=13

és a hollandoknál:
http://www.freevlog.hu/video/12559.html&ch=13

És a bizonyíték arra, hogy ezt a műsort tényleg parafenomének készítik, akik a jövőbe látnak:
http://tv2.hu/2008-04-19/A_Kivalasztott ... entesseget

Vagyis valaki nagyot bakizott, aki már a műsor kezdete előtt háromnegyed órával véletlenül kinyomta a hírt a TV2 oldalára, hogy ki kap a mai műsorban nyújtott teljesítménye alapján a mai műsor végén védettséget. Ez a teljesen átlátszó népbutítás és szimpla átverés teljesen felháborító! Az ORTT ilyenkor hol van? Bocsi, de ezt nem tarthattam magamban :)

feri (mni)

Lányok tejserkentés napi minimumfél liter alkoholmentes sőr. Tuti jó próbáljátok ki. Azt hiszem Linocs is azt issza!
Igaz Linocs?

Pepike!
Államvizsga nálun l így néz ki!
1. Szakdolgozat védése. Prezentáció készítés, előadás 8 perc.
2. Szakmódszertan 21 tétel
3. Általános módszertan 11 tétel
4. Neveléstan 23 tétel
5. Oktatáselmélet 23 tétel
Szóval ennyi ebből szinte semmit sem tudok, próbálkozom a tanulással de nem megy. Vagy a gyerek sír vagy épp főznöm kell vagy stb.

Elmegyek és majd meglátom mi lesz. A szakdogámat elfogadták, hogy hanyas azt nem tudom, de a bírálaton nincs kérdés és csak pozitív dolgok vannak írva.

A vizsga Hétfőn lesz 9-től én vagyok az első. Állítólag hamar lezavarják 5-en leszünk aznap, már a múlthéten a többiek vizsgáztak, eddig mindenkinek sikerült. TÁllítólag délre végzünk.

Jim!

Igaz az ember már nem izgul úgy a dolgokon, mint az első gyereknél. Nekem egy kicsit most fura, mert olyan sok a korkülönbség, igaz Pumperka? Szóval megy minden rutinosan, de valahogy jobban félek a dolgoktól.

Köszönöm kérdésedet Marci jólvan. Most már csak egy műanyag védősin van az ujján. A varratokat kiszedték, még egy öltés fogja a drótot amit, 2-án vesznek ki. Szegény a szülinapja előtt egy nappal. Utána gyógytortna és minden kiderül. A középső perc mozog, használja a kezét és akaratlanul mozgatja, ma többször is megfigyeltem. A végperc meg majd kiderül. Jó lenne, ha leesne, mert akkor még egy műtét (szalag beültetés) és tuti meggyógyul.

Szegény Marcikámat úgy sajnálom. Tegnap volt az iskolának a Medve estje. Gála műsor. Marci is fellépett 2x is. Verset mondott stb. Nemtudtunk elmenni megnézni. Én a picivel nem vállalkoztam, illetve nem is lett volna mivel elmenni, mert a Szilárd dolgozott tömegközlekedés pedig nem volt. Marcit is 6. emberként vitte el Barna Csilla. Ilyenkor úgy fáj és úgy sajnálom, de ő olyan aranyos. Boldogan mondja anya nem baj mejd legközelebb.

Tegnap is meg ma is ő altatta el délután Alexát, énekelt neki stb. Olyan édes. A lányom anyuéknál van nem akar hazajönni. Vagyis azt mondta, holnap hazamegyek, de utána viszajövök a nagyival és majd a szülinapomra megyek haza legközelebb. (Persze mert egy új biciklit kért, van esze!)

Ja tegnap hívtalak telcsin, de nem vetted fel.

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Beuska!

Nálunk is Marci nagyon szeret Bencével foglalkozni! :D
És ez olyan jó érzés.
De még az a jó, hogy elfogadta Marci, hogy nem tudtál elmenni az előadásra. :D

Ja igen! Azt akartam még kérdezni, hogy odáig rendben van, hogy alkoholmentes sört igyunk, de az nem baj, hogy szénsavas????
Nem az van, hogy nem lehet szénsavasat inni :?: :?: :?: :?: :?:

Jim!

És ti milyen gyakran esztek????
Vendég

Hali!

Az én Olikám kakija is tele van fehér darabkákkal...akkor ő is túl van etetve??!!Én nem tudnám tőle megvonni ha egyszer kéri :wink: Olikának is méretes :wink: pocija van.Én naponta legalább 7x kakil :shock: Ja és hurkásodik ő is ezerrel :wink:

Ja és nekem is mérlegem(egyet értek Beuskával)engem is stesszelne.Havonta egyszer beviszem megmérni.Pl.most csütörtökön voltunk,1 kg-ot hízott Olika majdnem egy hónap alatt.

Tegnap megvolt az első egész napos családi programozás 5-en...Elmentünk a Camponába motorokat nézni,játszóházazni,Mekizni....
A Camponában levő pelenkázó és szoptatós helység minősíthetetlen :( Undorító kosz,büdös,egy szakadt fehér műanyag székkel...a férfi WC mellett nyitott ajtóval :shock: Úgyhogy maradt a kocsink hátsó ülése,letakart ablakokkal...szal szuper ügyesek voltunk és jól telt a nap,a nagyok nagyon élvezték :wink:

Ja és pénteken meg a nagyfiam néptánc fellépésén is ott volt az egész család(Olika is :wink: )nagyon ügyes volt.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Hát........ nekem az a baj, hogy itt van a szobába a mérleg, és mindig ráteszem, pedig már megfogadtam, hogy : na holnap nem mérem!
De csak rádobom! :oops:
Nektek mikor kezdődik az etetés, akkor bekeményedik a cicitek??
Mert nekem az elején annyi volt benne, legalábbis éreztem, hogy majd szétdurran, de most nem. De mégis csak van benne, de akkor miért nem érzem??
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?