Új privát üzeneted érkezett!

Kisvic mentek a minták! Tök jó, hogy a varrás mellett döntöttél!

Jucuu

Kép
 
 


Sziasztok,

tegnap éjszaka elkészült az első pelusom Jucuu mintája alapján, mondhatom gyönyörű lett szerintem :)Még nem sikerült képet csinálni, de ígérem felteszem. Viszont mégis inkább sírnék, mert a lányra annyira határeset, inkább kicsi :cry: Még éppen rámegy, de szerintem nem kénylemes neki.
Miért lett ekkora? Elvettem belőle, de csak azt a 4 cm-t amit írtál Jucuu. Nem óriásbébim van, kb. 8 kilós, mit bénázhattam el? megcsinálom nagyobbra is, de ez alapján el nem tudom képzelni, hogy 18 kilós gyerekre is rámegy :shock: a minta alapján, pedig ez egy szuper minta tényleg, még nekem vasrró analfabétának is sikerült. Na, a gumival azért megszenvedtem. :lol:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Szóval itt vannaka képek: Kép Kép Kép [/img]

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 

 
 

Nagyon ügyes vagy Kinga! Hány kiló Gerda? Szilárd 9kg. Hosszában lett kicsi, vagy a hasán? Érdekes. De nagyon szép lett a pelenka!

Jucuu

Kép
 
 


Basszus, most látom hogy írtad hogy 8 kiló :oops: :shock: jó vagyok mi? Akkor még érdekesebb.
Most jut eszembe, hogy megnézted a kis kockán, ami a szabásminta mellett volt, hogy az 1x1 cm volt-e? Mert lehet, hogy kisebb méretben nyomtattad ki, mint amekkorának kell lennie. Ezért raktam egy 1x1 cm-es kockát minden minta mellé, hogy le lehessen ellenőrizni. Igaz, elfelejtettem szólni, hogy ezt nézzétek meg... :oops:

Jucuu

Kép
 
 


Szia,

megnéztem és 1 cm-es volt, direkt lemértem. Hát hosszában főleg, ahogy kész lett már láttam,hogy tuti kicsi, de gondolom az mindegy hogy a gumi milyen ráncosra van húzva. A hossza ugyanakkora marad. Derekánál nem rossz szerintem, bár lehet oda nem is hiányzik a gumi, ennél a méretnél pláne :)
Még arra gondoltam, hogy Neked ez nem az a minta, amiből már elvettél 4 cm-t és úgy küldted el nekünk?
Mindegy szupi egyébként, most majd megcsinálom nagyobbra, csak már nem tudom, hogy így a teljes minta mekkora lesz, de szerintem az lesz a jó.
Y gumit kérdeztem egy helyen, a nő csak nézett, hogy mi bajom? :roll:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Az eredeti mintát küldtem el, azaz nincs elvéve belőle semennyi. Hmm. De legalább látod, mekkora kell.

Jucuu

Kép
 
 


Jucuu

Megnéztem a szoknya anyagát, a cimke alapján úgy látom, hogy csak kézzel mosható. Sajna nem rugalmas, merev. A biztonság kedvéért bemásoltam ide a képét. Ezek alapján akkor varrhatok belőle külsőt?


Kép


Találtam egy oldalt, ahol gyapjú külsőt varrnak:

http://www.boiseclothdiapers.com/sew_wool_wrap.htm

Szerinted milyen cérnával varrjam? A szegőpánt is gyapjúból lehet? Vagy az is varhatom az Y-gumiból?

Elkészült a második külső pelus. Ezt már poliészter cérnával varrtam. Persze mikor rávarrtam a tépőzárat, akkor esett le, hogy fehérrel és nem sötétkékkel varrtam, de mindegy.

Kép
 


Kinga

Mikor először vettem ezt az Y-gumit, akkor azt mondtam az eladónak, hogy olyan gumit adjon, mint amivel a bugyik vannak leszegve és persze nem csipkés. Annyit még hozzátettem, hogy hasonlóan kell felvarrni, mint a ferdepánotot. Ekkor már tudta, hogy mire gondolok és kapásból adta is a gumit.
 


Egyébként marha érdekes, most hozzámértem a Kushies2az 1benhez, amit használunk, és az a méret,így elvéve a 4 cm-t, kicsit nagyobb varrásráhagyással, ugye.
De akkor mit a csudát bénáztam el? A varrásráhagyások sztem nem lettek nagyok, talpszélességben ment, gumikat jól meghúztam de hát az sem lehet. Ha esetleg béna módon rávarrok a gumira az kicsinyíti? Jucuu, nem akarom rádfogni az bénaságomat, remélem elhiszed :lol:
Ilkuchta, hát ez gyönyörű!

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Ilkuchta, én is ezt mondtam, hogy olyan, mint a ferdepánt, csak gumi és, hogy mit akarok vele csinálni, így sem fogta fel :o
Mondjuk, nem a legnagyobb rövidáru bolt volt, csak itt a környéki.

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Találtam egy oldalt, ahol pulóverből varrnak gyapjúnadrágot. Képekkel illusztrált lépésről lépésre. Egész jónak tűnik.

http://www.boiseclothdiapers.com/wool_l ... attern.htm
 


Kép

Marica & Levi :)
 


Kép így néz ki leterítve

az előző kicsit nagy lett bocsi. és levi sem ül rendesen benne, csak hirtelen belekaptuk, hogy fel tudjam rakni.

nagyon szeretem az erszényt mint találmányt, mert habár a kendő is remek, de ez zsebben elfér, és ha bicajjal megyünk bárhova akkor csak előkapom és máris nem kézben kell cipelnem a 12 kilóját. :)
a minta egy barátnőméről készült.

és ma végre megvarrtam a mamapelusokat is!!!
hát arról nem rakok fel képet, mert a jucuué mellett igen szerény a design :) de én nagyon örülök neki.
csak még kiváncsi vagyok mennyit bírnak. flanellből csináltam 4 réteg flanell kockával a két külső réteg között.
szerintetek ez elég????[/img]

Marica & Levi :)
 


De jó babaerszény! Milyen anyagból varrtad? Én is pont azt használtam ma a boltban, kaptam is pár érdeklődő pillantást :)

Szerintem elég lesz a mamapelusba az a 4 réteg, én 2-t rakok a nedvességzáró anyag mellé, és eddig nem volt gond.
Rakjál fel képet légysziii, nehogymár az enyéim miatt ne láthassuk őket! Az első mamapelusaim nekem babapelus flanellből készültek, kutyusos, űrhajós mintákkal :)

Jucuu

Kép
 
 


ilkuchta
Szerintem érdemes lenne kimosnod kézzel a szoknyát, hogy mi történik vele. A cimkén az van hogy "dry clean only", ugye? Nem tudom, hogy az ilyen ruhákat lehet-e otthon is mosni, azért próbáld meg mi lesz. Szerintem szegőpánt lehet az y-gumiból, meg poliészter cérnával varrd. Persze az lenne a legjobb, ha nem kellene rávarrni semmilyen poliésztert, de így hirtelen nem jut szembe, hogy lehetne máshogy megcsinálni, majd megnézem, hátha valaki varrt ilyet. Most kicsit késő van már gondolkodni :lol:
Én itt titokban kötögetek, férjemnek 2 hét múlva van a szülinapja és az ajándék nem tudom, hogy készül el. Csak reménykedni tudok, hogy Szilárd ügyes nyugodt kisfiú lesz napközben a köv. egy hétben, hogy tudjam csinálni az ajándékot. :roll:

Jucuu

Kép
 
 


Találtam pár infót a gyapjúnadrág varrására, majd holnap ideírom, hogy miket nem ajánlanak (pl. épp az y gumit...). Most jó éjszakát!

Jucuu

Kép
 
 


Hihi, jól elbeszélgetek itt magammal... :lol:
Utána olvastam ennek a gyapjúnadrág dolognak, és van, akinek jól működő kisnadrágja lett poliészter cérnával és y gumival varrva, valaki azt írta, hogy mivel ugye a gumi és cérna nem öntisztuló, mint a gyapjú, így azok a részek elkezdtek szagot engedni egy idő után, ezért nem ajánlja. :roll:

Ez a szoknya mennyire vastag? Tudnád 2 rétegben varrni? Mert akkor használhatod azt a mummut szabásmintát hozzá, amit küldtem. Találtam aranyos képet ilyenről:
http://www.kestovaippainfo.fi/tee-se-it ... jpg&id=862

Itt is olyan aranyos képek vannak, gyapjúpulóverből készültek:
http://hyenacart.com/FernandFaerie/index.php?c=10&p=15 :roll:

Jucuu

Kép
 
 


Sziasztok,

Jucuu, ezek olyan aranyosak, most már én is akarok gyajúkülsőt, vagy egy gyapjúpulcsit. :lol:
Feladtam Gerdára a pelust, én már nem tudom, lehet hogy csak azért látom kicsinek, mert ez olyan kisgatyó szabás, nem pedig, hatalmas bugyogó, mint az itteni pelusok? :shock:
Mindegy, most teszteljük, mert a külsőt nem tudom, hogy fog szuperálni, ha nem jó nem is varrok belőle többet. Akkor keresek PUL-t , de remélem nem kell pestig mennem érte.

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Na, teszt megvolt. Hát a külső nem tökéletes. másfél óra alatt kb. átázott a széle eléggé, a közepe meg kezdett. A szélén lehet esetleg azért, hogy nem jól varrtam, kicsit kilóg a polár?Akkor, hogyan kell, hogy ne lógjon túl, gondolom kicsit nagyobbra kell szabni a kölsőt, de megvarrni? Brr. :shock:
Ezek után nem tudom merjem-e megvarrni ebből nagyobbra, mert volt már,hogy a Monapel külsőm is érdekes módon középütt ázott át. Vajon mitől?

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


A széle nem hiszem, hogy a polár miatt ázott át, nekem is kilóg egy kicsit. Szerintem a lyukakon jött át a pisi, amit a tű ütött, itt erre 60 fokos mosást vagy száratógépben negyed órát ajánlanak. A PUL-on legalábbis ettől bezárulnak a lyukat.
De hogy a közepén átjött, az nem a varrás miatt van az biztos, akkor az anyag nem jó, de ezek szerint a Monapelednek is hibás lehet az anyaga, ha átjön rajta középen a nedvesség. Velem még sosem fordult olyan elő.
Pont Marica gondolkozik azon, hogy megpróbál PUL-t beszerezni vhonnan külfödről (remélem nem gond, hogy elkotyogtam... :oops: ) a netes boltjába, de gondolom ha talál is gyártót, az nem 2 nap.

Sokat pisilős Gerda? Pont azon gondolkoztam, hogy Szilárd nem pisil olyan rettenetes mennyiségeket (mikor pici volt, akkor rengeteget pisilt, de elmúlt), így nekünk ezért sincs sok gondunk a pelenkázással.

Jucuu

Kép
 
 


Fú, ezt most nem értem. ha megvarrtam a pelust utána kellett volna kimosnom 60fokon? Bevallom, nem tettem. :oops:
Gondoltam, gyorsan kipróbálom :)
Ha most kimosom lehet javuni fog? A monapelt is 40 fokon mostam, nem szoktam 60-al, de akkor lehet ezeket megpróbálom.
A Monapelnek pedig látom, hogy a belseje olyan "műanyagos",én is nagyon meglepődtem. Ennnek meg annyira nem olyan, lehet tényleg csak vízlepergetésre jó. Hol a csudába kapok PUL-t? Utálom, hogy itt semmi nincs.
Megyek Finnországba :lol:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Aztaaa, miket műveltek itt! :shock: Gyönyörűek a pelusok. Most már nekem is hozzá kell látnom varrni, mert nincs elég, tegnap már a kinőtt pelenkákat adtam rá a lányomra, mert nem volt más...

Zorka, a monapel külső nagyon bő szabású, szerintem könnyen lehet, hogy ezért látod kicsinek.
Nem emlékszem, milyen anyagot használtál. Épp olvastam, hogy egy sor anyag, amit szívesen eladnak ilyen célra, nem jó a pelenkakülsőhöz. Pl. esőkabát, vízlepergető szabadidő-kiránduló stb. anyagok, sőt, van egy fajta PUL, ami szintén nem bírja a rendszeres 60 fokon mosást, és idővel elveszti a vízhatlanságát. Elsőre belelkesültem, hogy Ilkuchta írta, hogy lehet kapni itthon PUL-t (bár nem szeretem a műanyag külsőt, de egy pár AIO jól jönne, ha elmegyünk itthonról), de aztán előbújt belőlem a kisördög, hogy hátha ezt a gyengéb PUL-t hozzák Magyarországra...

Tépőzárat milyet használtok? Nekem most hoztak külföldről Velcrot, de ha esetleg tudtok hazai lelőhelyet, az is érdekelne.

Ilkuchta (azt hiszem, te kérdezted), ha találsz valakit, akinek van patentolója, szerintem azt meg lehet vele beszélni, hogy elmész hozzá, viszed a patentokat és ott felrakod a kész pelusokra, gondolom pár perc az egész. Esetleg egy kisebb összegért, de talán a itt ingyen is találsz jelentkezőt. (Szoktak ilyen jellegű kérések is lenni.)

Pindi
 
 


Na, ha akarjátok és nem kaptok sokkot az áraktól, viszek nektek nyáron egy kis PUL-t :) (3700 ft métere kb., 150 cm széles)


Én mindig 60 fokon mosom a pelenkákat, én így szeretem, meg itt ezt ajánlják. Néha 90-nen is kimosom (pár havonta), amikor elkezdenek pisiszagúak lenni és mosás után is kicsit lehet érezni ezt. De tudom, hogy otthon kisebb hőfokon is mostok, láttam a másik pelusos fórumban.

Jucuu

Kép
 
 


Szerintetek érdemes megpróbálni fém patentokkal a rögzítést tépőzár helyett?
Arra gondoltam, hogy úgy alakítom ki, hogy ne érintkezzen a gyerek bőrével.
Találtam egy oldalt, amin prefoldból varrt anyuka pelnkát és azon fém patentokat használt. Nem magába a pelusba ütötte be, hanem egy köpper szalagba és a szalagot varrta rá. Szerintem jó ötlet, mert ha mégse válik be, csak simán lefejtem és tépőzárat varrok a helyére.

http://s56.photobucket.com/albums/g167/ ... d/?start=0
 


Nekem jó ötletnek tűnik.

Jucuu

Kép
 
 


a mama pelusokra milyen patentot használtok?
édesanyám azt mondta ne vigyem patentoshoz, mert az nagy meg fém meg ilyesmi hanem rakjak rá bébipatentot (varrni lehet kicsi és műanyag)
szerintetek?

Marica & Levi :)
 


Nem tudom, milyen patentot rak rá patentos, de láttam már olyan mamapelust, amin pici fém patent volt, meg olyat is, hogy a patent egy pici anyagdarabra volt rárakva és az volt felvarrva a mamapelusra. Szerintem olyan bébipatentot idegörlő felvarrni :lol: , már próbáltam másra, de le is szedtem gyorsan :)

Jucuu

Kép
 
 


Én fémpatenttal csináltam, rövidáru boltban lehet kapni kis készletben, van hozzá egy műanyag valami, amivel felrakod. (Belerakod, összezárod és rákalapálod.) Na ez így nem hangzik túl értelmesen, de elég egyszerű a használata és nem is volt drága.

Szerintem tartósabb is, mint a rávarrós.

Pindi
 
 


Elkészült a legújabb pelus belső. Állíthaó méretű. Ezt abból a matrachuzatból varrtam, amit valamelyik nap turkáltam. Nem volt egyszerű megvarrni, mert nagyon nyúlik az anyag, ráadásul most nem volt az a gumi, amit használni szoktam, így egy kicsit lazábbnak érzem a lábrésznél. A kisfiam egyik játékbabájára próbáltam rá.

Kép


Varrt már valaki úgy pelenkát, hogy kétoldalt vannak a tépőzárak és nem a hasnál (mint a Popolini Two Size-nél)?

Leteszteletem a sötétkék pelenka külsőmet. Beletettem egy jó nedves belsőt és vártam az eredményt. Nem ázott át. Majd szeptemberben az igazi bevetésnél kiderül tényleg jó-e. Ezt a módszert kipróbálom a drapp külsőmnél is.
 


Jó lett nagyon! 2 rétegben raktad ezt az anyagot? Én is varrtam már ilyennel, hát elég idegörlő tud lenni.
Tök jó, hogy le lehet hajtani kisebb méretre.

Jucuu

Kép
 
 


Igen, két réteg frottír. A belőshöz vartam 2 réteg nedvszívót régi törölközőből, és nyitva hagytam a hátát, ahogy Te is szoktad. Az egyik wee weka-s szabásminta alapján készítettem.


Ildi
 


Segítsetek lányok! Mi a különbség a pocket nappy és a fitted nappy között?
 


Szerintem a pocket nappy az a pelenka, aminek a külső rétege nedvességzáró, a fitted nappy pedig belső pelenka.
Itt is ugyanezt a nevet használják a pocket pelenkára (természtesen finnül :)), hogy zsebes pelenka.

Jucuu

Kép
 
 


Akkor mi a különbség az AIO és a pocket nappy között?
 


Ahogy Jucuu is írja, a pocket az a "tölthető" vagy zsebes, ez lehet csak belső vagy nedvességzáróval ellátott. Ez utóbbi már majdnem olyan, mint az AIO, de az igazi AIO-ba bele van varrva a nedvszívóréteg.
A fitted eredetileg a nadrágpelenka, vagyis ami nem tetra vagy prefold (talán a "kontúr" még idetartozik), vagyis ami "formára" van szabva. De leginkább a belsőt hívják annak.

Pindi
 
 


Köszi, most már tiszta a kép!
 


Elkészült egy wee weka szabásminta alapján a pocket nappy pelus. Soha többet nem varrok ilyen pelenkát. Csúsztak egymáson az anyagok, a minta sem tökéletes, így a lábrészt vissza kellett bontani. Nagyon macerás volt!!
A külseje a Röltexben vásárolt vízlepergető anyag, a belseje sherpa, amit a varrónő barátnőmtől kaptam. Tölthetőre hagytam a hátát, mert nem varrtam bele nedvszívót. Remélem ennél a vízlepergető anyagnál is igaz, hogy 60 fokos mosásnál beszáródnak a varráskor keletkezett lyukak, mert ha nem, akkor olyan lesz, mint a szita. :?

Kép
 


Valamelyik magyar mosható pelenkás netboltban láttam egy gyapjúkülsőt, amibe rögtön beleszerettem. Gondoltam, ilyet én is csinálok, de belefogni nem mertem, mert már jártam pórul amiatt, hogy saját fejem után kötöttem vmit. Erre ma nézegetek egy finn pelusos fórumot, és mit találok, ennek a gyapjúkülsőnek a leírását!!!! :D :D :D :D
Annyira örülök, hoy megtaláltam, ráadásul annyira egyszerű a megkötése!
Itt az oldal, a leírás angolul:
http://warmheartwoolies.com/store/WsAncillary.asp?ID=8


Hú, alig várom, hogy legyen egy kis időm, és kipróbáljam.

Jucuu

Kép
 
 


Látom, megint szépet varrtál Ilkuchta!
Pindi, a Monapel tényleg nagy, ezért használom még mindig a kisebbet, mert a másik óriási, de ez meg határeset. És már megint átázott, totál az agyamra megy. Ha használni akarom a Monapelt is, akkor szereznem kell hozzá valami külsőt, mert ez gáz. Kipróbálásra kaptam a barátnőmtől, de így hiába. A Kushies 2in1 az szuper, pedig nem mai darab, azt is most tesztelgetem.
Jucuu, ez annyira aranyos ez a kötött kisnadrág! Tényleg olyan kis formás! Előkellene vennem a kötőtudományom, amit még drága nagymamám tanított! Meg a régi kötőtűket. Úgy szerettem kötni tinikoromban :oops:
Jucuu, a Mummut pelus az belső vagy külső belsős? Vagy mindegy? Kipróbálnám azt is, frottírból, vagy flanelből. szerinted?
Lehet, ha nem kapok tényleg itt normális PUL-t hozatok Veled, ha jöttök :lol:

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 


Jucuu

Nekem is tetszenek ezek a kötött alsók. Nekem elsőre a második kép, első nadrágja tetszik. Megpróbáltam internetes szótárral lefordítani, hogyan is kell megkötni, de nem boldogulok vele. Segítenél egy kicsit? Milyen szemekkel, hány sort, illetve a méretezést hogyan tudom változtatni?

Előre is köszi minden segítséget!!
 


A Mummut lehet ilyen is meg olyan is, én belsőket varrtam belőle, főleg olyat amit snappivel lehet rögzíteni, azaz nem raktam rá se tépőzárat se patentot.
De ahhoz olyan anyagot kell használni, hogy tapadjon a snappi. De gondolom ezzel ti is tisztában vagytok :) (csak azért írtam le, mert én egy pelenkával úgy jártam, hogy nem tapadt...)

PUL-t meg szívesen viszek. :)

Jucuu

Kép
 
 


Ilkuchta nekem nagyon tetszik a kék pelus! Emlékszem, nekem is majdnem agyvérzésem lett, mikor először varrtam ilyet, mert minden elcsúszott, a varrógép nem vitte vagy leszaladt az anyagról... Szóval ne veszítsd el a kedved!! Amúgy te szoktál mást is varrni? Olyan szépek amiket csinálsz, gondoltam van már tapasztalatod.

Jucuu

Kép
 
 


Jucuu
Kisfiam most 4 éves. Korábban elég sokat varrtam neki, főleg nadrágokat. Mivel sokat járok turkálóba, ott sok kincset találok, mint pl. mintás ágynemű a kedvenc mesék szereplőivel. Ilyenekből varrtam például falvédőt. De magam készítettem annak idején a kiságyba rácsvédőt, ugyanis a boltban kaphatók semmire sem jók. Tavaly nyáron a játszótérre készítettem egy táska+bevásárló szatyor kombinációt is stb. Ami épp az eszembe jut. Szerintem már agyára megyek a férjemnek, mert a varrógép mindig elöl van (ráadásul az étkező asztal egyik felét foglalja el).
 


Nagyon édes gyapjú külsőket készít ez a csaj! Szerintetek ez milyen anyagból készülhetett? Pulcsiból is készített egy kettőt. (Varrás képekben.)

http://katrinassqs.blogspot.com/

Kép

Ha pulóverből v. más gyapjú anyagból készítek külsőt, akkor jó ha poliészter cérnát használok? A sima pamut cérna gondolom kivezetné a nedvességet.
 


^De jó, ingyen szabásminta van ehhez a gatyóhoz! Gyorsan le is töltöttem.
A színeshez azt írja, hogy gyapjú/lycra anyagból van. Nekem van ehhez hasonlóm, ami 100% merinogyapjú, nagyon vékony anyag, pelenkakülsőhöz 2-3x rétegben ajánlják. Varrtam is hasonló nadrágot még szülés előtt, egy bolti kisbugyit szedtem szét és azt használtam szabásmintának. Elég nehéz volt megvarrni, mert rettenetesen nyúlik az anyag, nagyon vékony, meg a szabásminta sem a legegyszerűbb volt. Ilyen lett:
Kép

2 az 1-ben pelusokhoz használom, biztosítéknak, belső pelusokhoz nem szoktam, mert nagyon nagy lett a láblyuk. Nagyon pihepuha anyag amúgy.
A piros folt a lanolinban áztatás során keletkezett, mellette egy piros gyapjú kisnadrág volt.

Ilyen az anyaga, nem tudom mennyire látszik a képen, milyen vékony meg a szövése:
Kép

Jucuu

Kép
 
 


A PUL meg így néz ki:
Kép

Jucuu

Kép
 
 


Jucuu
Én is letöltöttem mindkét mintát. De nem jöttem még rá, mi a különbség a newer soaker és a soaker pattern között. A szótáraim nem ismerik a "newer" szót.

Ma sikerült turkálnom egy gyapjú pulcsit :D , úgyhogy, megpróbálkozom a napokban a peluskülső varrásával. Már csak az a kérdés, hogy milyen cérnával varrjam.
 


Az valami újabb (newer) minta, de én sem láttam a különbséget rajtuk.
Ja, elfelejtettem megírni, hogy én poliészterrel varrtam és semmi gond nem volt.

Jucuu

Kép
 
 


De jó, én is épp egy gyapjúpulcsit találtam a turkában, de nem mertem megvenni, mert minek ha nem jó.
Szóval szintén az volt rajta, hogy Pure new wool, meg 100% lambwool, és a kézi mosás jele. Szóval eddig oké, de ugye nem tudom, hogy ez ha turkás volt, akkor előtte hogyan használták, nem volt-e géppel mosva, szóval nekem beválik-e? vagy mindegy előzőleg, hogyan volt kezelve? Egyébként, elég vékony volt, szóval lehet ez sem oké, (az én emlékeimben a gyapjú viszonylag vastag, de lehet,hogy csak én nem jól tudom), Szóval vékony szálú volt, és nem volt olyan tömött, mint amikor összemegy :oops:
Na ezt, jól megmondtam :oops: remélem azért erthető volt, szóval szerintek ez használható lehet?

Kinga

Kép

Kép

Kép
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron