A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Bosek, hány kiló a kis tündér "zsírkígyó" ? :) :) nagyon cukorfalat

Pumperka, Zsombor milyen édes, hogy ilyen vidám! nálunk mindig lehervad a mosoly mire odaérek a fényképezőgéppel....

basszus mindenki ingyenesen megy a szűrésre? úgy látszik ez is csak Ürömön kerül pénzbe, nekem csak javasolták, hogy menjek és egy fizetős helyet adtak meg javaslatként 8000 ft lesz...

kérdés - mi a véleményetek a babaúszásról
ajánlott a gyerekorvos egy helyet ahova már 3 hónapos kortól lehet menni. csak babaúszásra használják a medencét és ott helyben kell sapkát meg pelenkát venni hozzá, mert csak arra vállalnak garanciát, hogy nem szivárog...
jó húzós, mert 3000 ft fél óra, de állítólag nagyon profik, az orvos szerint sok helyen képesítés nélkül csinálják és az nem szerencsés
azt mondják azért érdemes ilyen korban elvinni, mert ekkor még meg van a veleszületett úszó reflex ami már mondjuk félévesen nincs...

Szilvánusz, Niki, nem érdekel majd titeket, csak azért ajánlgatom nektek mert a rómain van, a királyok útján, relatíve közel hozzánk, pláne neked Szilvi

KépKép
judit18

Judit, 5,64 volt tegnap :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

nem rossz.... mondjuk Eszter is 5,3 volt tegnap :) pedig fiatalabb Blankánál - róla is simán tudnék ilyen képet csinálni

ilyenkor még nem baj ha husik a kiscsajok...

KépKép
judit18

Sziasztok lányok,

gyors bekukk, míg alszik a manó...már nem sokáig, mert nyögicsél.

Nagyon irigyellek titeket, hogy van tejcitek, és tudtok pótlás nélkül szoptatni, nekünk a minimum egy evésnél a 90 pótlás, hiába iszom a laktoherbet, lustika kiszívni a ciciből, inkább sír rajta, mert nehezen jön a cumi után.
Mi ma voltunk ortopédián, holnap megyünk uh-ra, mind a kettő ingyenes volt, Bius köszönet képpen jól oda is pisilt a doki bácsinak.

Bosek, Feri, Kiszazsu: nagyon szépek a képek, édesek a babókáitok.

Teszek fel én is:

Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
bnesz.eva

Sziasztok lányok!
Bocs, hogy eltűntem, de tegnap is, meg ma is sokat prörögtünk, sok intéznivaló volt, holnap meg ugye utazunk haza, szóval megint nem leszek. A szomszédnak van netje, majd igyekszem azért néha bekukkantani, mert már látom, hogy elvonási tüneteim lesznek.
Nagyon fogtok hiányozni!!!

Vendéglátást szívesen bármikor máskor is. Nagyon jó volt végre személyesen is megismerni a Fantettát, meg a Zsut. A babás képek fantasztikusak, hála Ferinek.

Ma voltunk 6hetesen, minden rendben volt én is azt a gyógyszert kaptam, amit itt a többiek. Remélem ma jó esténk lesz, rákészülésképpen ma aludtam kicsit délután. :wink:

Feri: Tényleg, Ces ügyben? Az csak a Klaudia lehetett. És szóba kerültem? Biztos hiányolják nagyon a főnököt, sejtem....:)
Judit, Niki és Linocs: megtaláltam a takarót a fotel alatt, úgyhogy detektívmunka end over.
Judit: engem nagyon érdekel a babaúszás, remélem Marcit is. Én imádok úszni, imádom a vizet, a Tisza mellett nőttem fel és remélem ő is élvezné, szóval mindenképp. És már ki is néztem én is az általad említett helyet, egy csomó ismerősöm ide hordta a babáját és nagyon tetszett nekik.
Jim, Pumperka, Bneszéva és minden szoptatással átmenetileg kicsit bajlódó anyukának ezer puszit küldök és sokszor hajtom a fejemet előttetek, de tényleg. Hihetetlen, hogy ennyi energiát szántok rá, csodálatosak vagytok!
Bosek: nem semmi a kiscsaj, de hogy a te szabadságodat én mennyire irigylem. Én kiszámoltam, a hat és fél hét alatt összesen 1 órát voltam távol a Marcitól. Na nem mintha arra vágynék, hogy minél többet, de nekem nincs itt segítségem aki vigye a fenekét:), csak az uram, de ő meg dolgozik. Tudom, hogy meghézhetném, de már régóta érdekel, hogy merre van ez a Letkés?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Tudom, hogy közületek néhány anyuka és apuka nagy motor rajongó, így megosztok veletek két képet Talmáról - ma délelőtt épp őt fotóztam (talán még pasiként is teccik nektek, nemtom). Képzeljétek, engem sorsoltak ki a rendezvény végén, hogy visz majd a Hungaroringen a Talma a motorján... Már most izgulok! :) Nem tudom még, mikor lesz az esemény, de nekem ma az is nagy szám volt, hogy a saját kocsimmal két kört mehettem a Hungaroringen 8)

Kép

Kép

Keddi babanetes talis anyukák nyugalom, szépen lassan jövök ám minden baba fotójával! ;)

feri (mni)

http://bookline.hu/control/producthome?id=64768&type=22

Ezt a könyvet ismeritek? Most jött meg, már nagyjából átfutottam (most persze mehetek mosogatni turbohajtással), de állati. Legjobb benne, hogy egy csomó dolgoban abszolut megerősít, amit eddig csak úgy pedzegettem. Ha akarjátok, referálok részletesebben, esetleg kölcsönzöm. :wink:

potyka

Eszterke:

Kép

Kép

Kép

Kép

:)

feri (mni)

Sziasztok!

Feri a képek fantasztikusak! Tiszta irigy vagyok, hogy milyen művészi fotókat gyártottál! :)

No, de ahogy az előttem szólók mondták, könnyű profi és szép modellekkel együtt dolgozni! :lol:

Húh, ez a Talmi tényleg jó pasi, csak kár hogy alacsony! :roll:

Bosek!
Annyira aranyos a kiscsajod! :)

Éva!
Olyan a lányod, mint egy rózsaszín habcsók! :D

Szilvánusz!
Te is nagyon fogsz nekünk hiányozni! :) Szomszéd gépét nyugodtan sajátítsd ki! :lol: :lol: Csak semmi szégyenérzet! :lol: :lol:

Pumperka!
Asszem a szopiban ma áttörés volt. Azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó többször cicire tenni. Csak három óránként. És lőn csoda!
100 alatt nem szopik (mko ciciből) és így jól bírja a három órát! És az én közérzetem is sokkal jobb. Arra vagyok kíváncsi, hogy akkor estére is lesz elég tej? Remélem igen. Elvileg ma még egy szopi van! :?

Lányok, hogy mi mit összekínlódunk a gyerekeinkért! :) De így van ez jól! :lol:

Judit!
A babaúszás nagyon jó dolog!
Én azt hallottam róla, hogy két tipúsú gyerek van.
1., aki baromira élvezi
2., aki lehet, hogy élvezné, de rendszeresen összeszedi a középfülgyulladást és így a szülő többet nem hordja!

Remélem mi mindannyian az elsőbe fogunk tartozni!
Én is szeretném majd hordani. Jó dolog lehet! :)
De azért fél óra 3000 ft! :shock: Nem fejés ez egy kicsit? :? :roll:
Vendég

Feri, tényleg jó pali a Talma, csak csökött.

kavics, én sem adnék 3 ezret tuti az usziért, Pécsett 600 Ft-ért hordtuk Milánt....amúgy nem sok értelme van, mert nem tanulnak meg úszni rögtön, 1 évesen majd karúszó...stb...., csak legalább nem fél majd a víztől. Martin imád fürdeni, de nekünk egész nyáron ott a Balaton, le is költözünk majd. Csak nem tudom, hogy fogok bálnaként nyomulni.....grat a tejcihez, menni fog az!

kmanna: lekéstem reggel a férjuradat, mikor szokott lenni pontosan? Régen mindig a Kivánságreggelt hallgattam Világi Péterrel, amikor készülődtem oskolába. 8) csomókkal hogy állsz?

Van közöttetek Erdei Szilvia? Nem rémlik! Mert vki bejelelölt, aztán visszavonta, mert nem jelöltem vissza. Mármint iwiw-en.

na lépek enni.
:wink:
Vendég

az én 3 imádott pasim:D

Kép
Vendég

Látjátok, Milán így nyomul tesókára egész nap 8)
Vendég

Sziasztok Csajok!

Mindenkinek nagyon aranyos a babója. Úgy irígylem azokat akiknek sok a tejcsijük és nem hasfájós a babájuk. Délután és esténként szoktam fejni amiből pótoljuk az estit. Tápszer eddig szerencsére nem nagyon kellet max 30 a 3 főevéskor.Lehet, hogy most megnyugodtam és igyekszem csak a jóra gondolni nőtt a tejcsi. Naponta, hogy hányszor eszünk azt nem tudnám megmondani, mert elég sokat van cicit. Ez megnyugtatja, ha fáj a pocija vagy nyügi.

Nálunk elég sok a bömbi és nem is nagyon állt be még a napi rendünk. Bár az éjszakai rend az már eléggé kialakulóban van, csak 1X max. 2X kel fel. :D Hétfőn ortopédiára kell vinnünk a kicsit, mert az egyik csipőjének a szöge 90 helyett 59°.A gyerekorvos szerint azért lehet, mert ezen az oldalán fekükdt a méhben és elnyomódott neki. Ha ficamos lenne akkor más jele is lenne. Így valószínűleg csak tornáztatni kell,de majd hétfőn kiderül.

Nem hittem a szememnek a mai esti etetéskor. 90-et evett ciciből, 60-at lefejt tejcsiből és még csinálnom kellett neki pótlást amiből 40-et megevett. Soha nem evett ennyit. Remélem a pocija is bírni fogja és nem fog nyűglődni.

Ma elkezdtük a Dévény féle "tornát" és nagyon ügyesen emelgette a buksiját. Azért néha még itthon is nyúzom a hasratétellel nem mindig nagy sikerrel.

Pelus:Nekünk a Pemperssel semmi bajunk. Nem folyt ki eddig semmi csak akkor amikor méretet kellet váltanunk.Ezt azért használjuk, mert ajándékba kaptuk. Emellet már vettem DM-es Babylove-ost az is nagyon jó. És kaptunk még Rossmannost is, de az még méretileg nagy nekünk.Bár megnéztem és az is gumirozott hátul is.

Üdv: Cicuka

Kép
cicuka78

Sziasztok!

most van kicsit időm írni.
Ma jöttek anyósomék, hajnalban. Ma egész vidám napja volt Máténak.
Viszont én elfáradtam.
szval rövid leszek.
Linocs, köszi a gyors linket az oltásokról. kiváncsi vagyok itt mi lesz. május elején megyünk orvoshoz először.
mit csináltok Fruzsival, hogy igy átalussza az éjszakát? nem is merek belegondolni mit adtok neki.... :lol:
és sejtettem, hogy elhibázom, és az egyik fiú lány... bocsánatot szeretnék kérni Fruzsitól, nagyon aranyos a farmernaciban! És Zsutól is, asszem Vikót nézhettem akkor lánynak...? mentségemre legyen mondva szoptatásközben voltam... hormonok meg rövidlátás... :roll: :lol:

Feri továbbra is szuperek a képek, méééééggg.
Talmi télleg jó pasi, de nem olyan tuti mint az én két pasim :lol:

Fnora, nem tudom hogy mennyire fáj utána, mert császáros voltam és a legutolsó tehát még nem aktuális,de egy jóbarátnőm jó előre szólt, hogy ne ijedjünk meg ha az első (jópár) alkalommal fáj majd az ungabunga... szval teljesen normális, főleg ha sokat varrtak odebent is... :roll:
és a kendő/kenguru kevésbé teszik tönkre a derekat mint a kézben tartás.... legalábbis én ezt érzem... ;)

Panny, dejó hogy itt :) tessék gyakrabban jönni, ha tudsz :)
Beuska, Kissani, Panny, ha jól emlékszem még mindig nem kaptunk 3-tappancsos képet... lehet reménykedni? én úgy szeretnék...
tudomtudom tappancsmániákus vagyok... :lol: :lol:

Aranykavics ügyi vagy az egyedülléttel és aszopival!hurrá! :)

Beus,továbbra sincs Lilinek vonalzója... :roll: jobbulást neki!

Pumperka, nagyon vidám kisfiú Oli! milyen kék szeme van... ;) csudaaranyos!

Juditkecskemét, hajrá a dolgozattal,remélem most kicsit LEvivel is könnyebb igy otthon...

Bosek, nem vagy semmi... hullahopp,főzés... :shock: :lol:
Blanka nagyon kúúúúl,főleg az a csápolós :lol: tök jó hogy szeret fürdeni, Máté is :lol: csak utána törülközést nem szereti...

Judit18, a babaúszáson én is gondolkodom, annak ellenére vagy talán épp azért mert én nem vagyok nagy vízimádó. (nem egy nyár volt, hogy többször voltam Balatonnál és egyszer sem fürödtem... mondjuk ennek több oka is van, de nem térek ki rááá. ;) )

ja hamár mérlegelésnél tartunk, ma voltunk mutterberatungon, ami ingyenes védőnői szolgálat, odamész és megmérik a gyereket meg lehet kérdezni. szval megmérték: 4635g :shock: még nincs három hetes... és jójó nem ugyanazon a mérlegen, de +525g.... :lol:
a születésihez képest, a minimumsúlyhoz képest +935g...
na, nem kell asszem méregetnem a gyereket, hogy eleget eszik-e.... :lol:

BneszÉva, olyan tündériek vagytok! :) köszi a képeket!

Szilvánusz, jó utat, remélem tudsz majd lazítani és menj gyakran a szomszédba :lol:

Potyka, tök érdekes a könyv! ide is kölcsönzöd? ;) najó, lehet hogy megvetetem :)

Jim, tündériek a pasijaid!:)

Cicuka, remélem hamar rendbejön Kristóf csipője...

na, beájulok az ágyba, jóccakát. nemtudom anyósék mellett mennyi időm lesz netezni de sokat segítenek amúgy. csak hiába mondom, hogy a babaruhákat nem kell vasalni, én nem vasaltam és nem is fogom, ő kivasalja és mondja hogy kell....
a pelenkákat is... (textil a büfihez)
na mindegy, max 2 hét mig maradnak.
szeretem őket amúgy, csak annyira más természet vagyunk...
majd lehet hogyírok. de télleg jóccakát...

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok

Feri
A képek csudajók!!!!!!! :)))
Irigy vagyok, hogy Talmával motorozhatsz!!!!! :)

Kölyök
Miért nem vasalod a gyerekrucikat?

Jim
Nálunk Ádi is ilyen, most még köhög is, nem győzöm szólogatni, hogy ne menjen közel és ne puszilgassa Rékát.

Szilvánusz
Hiányozni fogsz! Te is olyan leszel mint Eszterxx!

Babás képek nagyon jók, milyen szépen gömbölyödik mindenki!!

Tegnap elsétáltunk a védőnőhöz mert szerette volna megmérni Rékát. 4510 g és 58 cm. 1260 g + a születéshez képest.

Délután megyek a fogászatra végre, mert már nagyon fájnak jobb oldalon alul a fogaim. Lehet írtam már, hogy letört a bölcsességfogam, elől is fáj és van mégegy, ami belülről romlik ezt tetőzve az ínyem is begyulladt. A kiscsaj kiszívott mindent belőlem már! :)

Szép napot mindenkinek.

Kép
Kép
tündérmanó27

Tündérmanó: üdv újra, már te is rég voltál!

böbi: Tiszta boldog és egyben kialvatlan vagyok. Hajnal 4-5-ig volt a Discoveryn Jim Morrison utolsó 24 órája, naná, hogy megnéztem. Pedig szopi után tök véletlenül kapcsoltam oda. 8) Azóta meg kukorékolok. Holnap megyek Tescos pelusért, ma éjjel is csődöt mondott a Pempörsz, tiszta pisi volt a kis dagim.

Twin Peaks, mint kiderült, már nem éjjel megy -folyamatosan sexfilm van abban az időben :roll: -, hanem 22.15-kor a Viasat 6-on. Hihi és megtudtam a filmrendező David Lynche Gordon Cole-t alakítja. Mindig tanul az ember.

Gondolom mindenki most feldobódott a sok szopi-büfi-puki téma mellett :lol: Hédi egyszerű világa, ja ezt már elsütöttem egyszer 8)
Vendég

Sziasztok!

Igaz egy kicsit eltűnve,de jelentkezem.
Nagyon jók a képek a babákról,aranyos mindenki.
Nálunk szerencsére sokat változott a helyzet.Kezd kialakulni a napirendünk.
Reggel 7-fél 8 fele kajcsi,utána egy pici játék,utána szunya, fél 11 fele megint kajcsi utána kimegyünk sétálni ott ismét szunya.2 körül kajcsi, bealvás cicin.Fél 5 körül kaja utána még egy picit kimegyünk,ott szunyókál.Este 7-kor fürcsi előtte játék,utána kaja és 8 fele beájul.Legközelebb éjfél vagy egy körül ébred,majd hajnal 4-5 között.
Egy picit hasfájósak vagyunk még, így adom az Infacolt majdnem minden kaja előtt. A Gripe Water nekünk nem vált be.
Röviden rólunk ennyit, hétvégén majd jövök képekkel.

Puszi mindenkinek!

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Kölyök, szívesen kölcsönzöm oda is, júnisuban pl. lesz egy ismerős Genfből (húszéves osztálytalálkozó, ha az segítség. :) )

Jim, nem is mondtam, hogy meglepődtem, mikro a wiwen a képeidet néztem. Hiába tudom, hogy a kép a hozzászólásaid mellett kit ábrázol, a fejemben egyszerűen olyan szorosan kapcsolódtok... Twin Peakshez egész kedvet csináltál, úgyis nemsokára jön a mikorszülökmár a hosszú forró éjszakákkal... Balatonon hol? Mi tavaly beújítottunk egy igazán vadromantikus birtokot Máriafürdőalsón. És saját kijáró van, legalább nem kell szemebnézni az őrjöngő tömeggel, akik közszerméremesértéssel vádolnák habtestemet. :lol: A halak meg jellemesek, és nem beszélnek.

potyka

Sziasztok! Ne haragudjatok a betolakodásért! Én a nyári topikba szoktam írogatni! Mindenkinek gratula a babájához! (tündériek többen is átjárunk ide nézelődni! :D )

Lenne egy kérdésem: Láttam, hogy közületek talán ketten is a szt. István Kórházban szültetek! Ha egy pici időtök volna írnátok róla valamit? Érdemes e szülésznőt választani? Mi van ha mégsem teszem? Ha igen szerintetek kit? Miket lehet bevinni pl a szülőszobára? A császárosok, mikortól láthatják a babájukat?

Előre is köszi:
Kata
Vendég

potyka: apósnak Fenyvesen van nyaralója :wink: van egy kis vitorlása -horgászőrült-, szerintem inkább vad vizeken fogom süttetni a bőröm 8)
Régen hasonlóképp öltözködtem, zülöttem, mint Jim, de akkor még kislány voltam :oops: amolyan verseket írós elvont rockerlyány :D jó, azért a kokainig nem jutottam el 8) meg azóta felnőttem...egy kicsit :wink:

de a Twin P. még favorit, tegnap angol felirattal néztem, mert a magyar csúszott rajta :x a Tv-ben már a közepénél jár a sorozat, a dvd-és verziónál le vagyok maradva....

te, mint tapasztalt anyuci, mit csináljak Martinnal? ugyanis taknyos...most is szopizik, de köpdösi a cicit, mert nem kap levegőt. pedig direkt kiszívtam előtte. elkapta Milótól szerintem....
Vendég

Sziasztok!

Én is ma szerzem be a pelelnkát a tesco-ból, illetve hozatni akarok!
Levinél a legnagyobb kell, 12-25 kg-ig. De a kicsinél nem tudom pontosan, hogy hogy van a méretezés. Segítenétek? Még telefonon meg tudnám mondani akkor, hogy pontosan milyet hozzanak. 4-9 kg-ig van , vagy hogy is?????? Most épp babylove van itthon ezért nem tudom.
Köszi előre.

Neten nem találom...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit(kmét) a 2-es méret 3-6 kg ez még simán jó Blankára, Pedig már 5,7 kilós. A 3-as méret 4-9 kilóig van.

Judit18, engem érdekelne a két melltartó, ha jó úgy Neked, hogy átutalom a pénzt, Te meg feladod postán.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Feri, köszi a képeket!!! persze tipikus, hogy a mindig jókedvű Eszter akkor volt csak nyűgös. a fekete-fehér képen kb úgy néz ki mintha mindjárt behúzna valakinek :)
nagyon király, hogy Talmával motorozhatsz, nem semmi! majd meséld el milyen volt!

Szilvánusz,
jó utat, na akkor majd megdumáljuk a babaúszást, én ma elmegyek megnézni milyen, mármint még nyilván nem úszunk csak a szomszéd lánnyal megyek akinek már 4 hónapos a babája. lecsekkolom.

ja, húzós a 3000, de én is nagy pancsolós vagyok úgyhogy szeretném ha minél hamarabb ha megszeretné a vizet.
nyáron megyünk is a Balatonhoz.

mondjuk nagyon durva sztorim van tavalyról
a barátnőm 9 hónapos kisfiát lóbáltuk épp a víz fölött a strandon Zánkán, csak persze a lépcsőnél, néha belemártottuk a lábát...
utána 2 perccel ugyanott megyek be a vízbe és valami beleharapott a lábamba!! nem viccelek két oltári mély fognyom lett és vérzett is rendesen!!!
utólag egy horgász ismerősöm a fognyom alapján azt mondta, hogy valamilyen sikló lehetett, de hogy ilyet ő még nem látott.
hát én sem, nem tudom hogy idén bemegyek-e egyáltalán a vízbe
a legdurvább, hogy képzeljétek, ha a barátnőm kisfiának a lábába harap!!!

Jim, én is nagy Twin Peaks rajongó vagyok, meg amúgy is David Lynch rajongó... tudom kicsit fura filmei vannak de nagyon bírom az összeset...

ma megyek a nőgyógyászhoz a hathetes kontrollra, és ahogy megfogadtam mától visszafogott étkezés, végre elmegyek gyantáztatni meg ilyenek, szóval összeszedem magam és ha minden ok újrakezdődhet végre a házasélet is!!

KépKép
judit18

lehet, hogy megkergült a tickerem vagy hogy hívják? Eszter ma már 1 hónapos, 2 hetes és 3 napos... lemaradt volna ?

KépKép
judit18

ok Bosek, csak majd megnézem mennyibe kerültek mert nem tudom mennyit kérjek érte. asszem olyan 3500 körül volt darabja, de a kettőt odaadom 5000ért ha az jó neked...

KépKép
judit18

judit 18: örülök, hogy hasonló a film-rendező-ízlésünk :wink: én szeretem az ilyen elvont dolgokat 8)
a harapásos story tényleg gáz :shock:
te magánra mész dokihoz, vagy a kórházba? mert nekem a János sokkal közelebb van, mint a Deák téri rendelője, így azon filózok, hogy inkább a kórházba megyek, de odaadom neki a magános lóvét. AZ jó? VAgy nem gáz?
Ne fogd vissza a kaját, legalábbis nálam semmi értelme, 2 napja tömöm a fejem és 67 vagyok. Amikor visszafogtam magam, apadozott a tej és ugyanúgy 68 voltam :x Én most sportolni fogok! húúúú, nagy szó, világ életemben antitestépítő voltam. (még klubot is alapítottunk gimiben, ki a leglustább tesiórán, én nyertem, mert még átöltözni sem volt kedvem soha :wink: ) Szóval megtettem az első lépést, behoztam a garázsból a lépcsőzőmet.
Ma én is szépültem, kiszedtem a szemöldököm, befestettem és bekentem magam barnítós testápolóval. Ha már kozmiba, szoliba nem tudok elmenni :D
Vendég

Judit18, írtam privit!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Blanka ma 2 hónapos, mi meg ma vagyunk 2 éve együtt. :D

Böbi

Kép

Kép
bosek

Kedves Linocs,

kérlek segíts ki - hol van pontosan a IV. ker-ben az ortopédia, ahol a csipőszűrést csinálják? Ha jól emlékeszem a Kassai utcában. Megköszönném, ha tel számot is írnál

nagyon köszi!

Renyo
renyo

Renyo:
IV kerület, Jókai u. 1.
Telefon: 369 2333
linocs

Juhé!!!
Szeptember 1-től kismamabérlet Budapesten. Ára 3250 HUF, az kaphatja, aki gyesben, vagy gyedben részesül.
linocs

Babaúszás: hozzánk legközelebb Esztergomban van, 10 alkalom 8000. Az nem sok nem?

Böbi

Kép

Kép
bosek

na hülye vagyok 8 alkalom 10 ezer.

Böbi

Kép

Kép
bosek

[quote="linocs"]J írta:linocsuhé!!!
Szeptember 1-től kismamabérlet Budapesten. Ára 3250 HUF, az kaphatja, aki gyesben, vagy gyedben részesül.

ez tényleg tök jó!!!
mondjuk ettől nem fog helyrejönni a csőd szélén álló bkv, de a lényeg, hogy ne vegyek többé 270 Ft-ért buszjegyet :wink:
Vendég

bosek, tényleg nem sok. csak itt Pesten van elszállva minden :x
Vendég

Jim: Az tény, hogy nem tesz jót a csőd szélén álló BKV-nak, de az is, hogy nagyon szívesen mentek a tanácsadók a BKV-hoz, mert tanácsadásra mindig volt elköltenivaló a BKV-nál... Egy pár ismerősöm szeretett ott tanácsadóskodni...
linocs

linocs: én szeretem az olcsó dolgokat, félre ne érts :wink: a MÁV is kitalálhatna vmi hasonlót, majdnem 10 rugó Pécs oda-vissza. Ráadásul az 1.osztály is már okádék az IC-én.
Vendég

mondjuk a Máv-nál 1szer felvetettem ezt az elméletet, hogy a hadirokkant, a debil, a vak, a katona, az országgyűlési képviselő...stb utazhat ingyen majdnem, akkor a kismama miért nem? elküldtek a sunyiba, hogy mit képzel maga.....tralalala. szóval bekaphatják, sztrájkoljanak csak. Én is fogok, mert kedves régi topiktársak még mindig nem tértek vissza!!!! Pepike felmentést kap, mert nehezen közlekedik, no de a többiek!!!!???? (oké, Pati is felmentést kap)
Vendég

Jim: dehogy értelek félre!!!!! csak tele van a hócipőm, hogy a békávésok sztájkolnak, miközben elég sok pénzt elköltöttek taácsadókra, mindenféle hiábavaló tanulmányokra, elemzésekre...
linocs

jaja, igazad van! Sajna sok helyen így van ez, nemcsak a békávénál:?

már megint folyamatosan ehetnékem van :x
Vendég

Jim én a kórházba megyek a dokimhoz, és annyi lóvét kapott szüléskor, hogy most egy darabig tuti nem kap semmit!! férjen bele....

már két órája alszik Eszter - ez annyira meglepő, hogy hirtelen nem tudok mit kezdeni magammal....nem merek semmibe belekezdni mondván bármikor ébredhet
ma valami komoly álomkór tört rá

bkv-ról meg annyit, hogy nálunk épp az egyetlen buszt tervezik megszüntetni ami a ház előtt jár a bécsi úton. hurrá, gratulálok.
mondván van ám távolsági járat is, igaz ugyan, hogy az fél kmrel odébb áll meg és nincs járda ahol eltolhatnám addig a babakocsit....lehet persze menni a kamionoktól fél méterre is az útszélén...

csoda, hogy sznob módon ragaszkodom az autómhoz?? aztán még én vagyok a környezetszennyező....

KépKép
judit18

Judit, ne mérgelődj :wink:

Lányok, egy hülye kérdés: ugye a maláta miatt tejszaporító a sör? no, nézelődtem a neten, van ilyen cucc, hogy ovomaltine, szerintetek az nem lehet jó? Mármint tejszaporítónak, maláta alapú italpor.
Vendég

Halihó csajok!

Hédi!
Te sosem sportoltál és olyan alakod volt :shock: (és lesz is pár hón belül!, ahogy téged ismerlek :) )
Az nem rossz! Hallod! :)

Én ma betyárlevest ettem és túrosderelyét. :P Isteni volt! :lol:

Én úúúgy utálom, hogy mindenki sztrájkol, aztán a főnökség amikor lelép, akkor több tíz milliós végkielégítést kap! Csak azt nem tudom, hogy milyen pénzből és miért!
De mindenkitől elnézést kérek, ez az én bajom, hogy ilyeneket gondolok! :roll:

Megjött az Uram, hallelúja!
Vendég

cső kavicska, most jössz és le is lépsz, ejnye :cry: én meg nemhogy lefeküdnék, mindjárt itt van Milán is, aztán este 10-ig nincs megállás :? ha tudnád hogy én milyen béna vagyok! csak azért nem kaptam 4-est tesiből, hogy ne legyen 4-sem a biziben. Mármint az ötösök mellé. De szerintem kettest érdemeltem volna, Milán már most nagyobbat dob labdával, meg gyorsabban fut, mint én :lol: Kézilabdánál én voltam a kapus, hogy ne kelljen futni, de amikor jött a labda, ajaj, menekültem gyorsan :lol: még kötelet sem tudok mászni, se kézenállás, se fejenállás. Talán egy kis röplabda, vagy pingpong. Még úszni sem tudok! :oops:

közben még ilyeneket találtam egy fórumon:

"Tejnövelő tippek:

malátatartalmú italok (maci kávé, barnasör) Ezeket soha nem próbáltam, de mások esküsznek rá

birsalmatartalmú dolgok: birsalmasajt, birs-alma ivólé (nagyobb szupermarketekben lehet kapni)

búzacsíra, lucernacsíra(próbáltam, tényleg jó, nem szabad túl sokat)

túró (nekem nagyon bejött)

Nagy folyadéktartalmú gyümölcsök sárga-görögdinnye, őszibarack (ezek inkább a folyadéktartalma, nem az összetevői miatt)"
Vendég

linocs

Linocs,

köszi a gyors választ és bérlet infot is, tök jó - végre vmi pozitívum
renyo

ezt is most találtam:

"1. Megfelelő étkezés: helyes étrendnél jó lesz a tej minősége is.
2. Mindig elegendő folyadékot kell inni: napi 3-4 liter. Lehet víz, gyümölcslé, malátakávé, stb. ha lehet kerüljük a szénsavasat. Napi fél liter tehéntej az ajánlott, többtől hasfájós lehet a baba.
3. Elegendő pihenés, főleg a nap vége felé: egy kicsi délutáni pihenés sokat segít.
4. Fejés: a reggeli maradék tej kifejése a melleket több termelésre serkenti.
5. Mellretétel: gyakoribb mellrehelyezés ingerli a melleket a nagyobb termelésre. Vannak időszakok, amikor hirtelen megugrik a baba igénye, de 1-2 nap és a cici követi, ha gyakrabban teszed mellre (én akkor pl. óránként tettem).

Ami nem segít:

- aggódás: stresszhelyzet gátolja a tejtermelést.
- cumisüveg: könnyebben tud szopni belőle a baba, így csökken a szopóreflexe.
- fogamzásgátló tabletták egy része.

Tejserkentő módszerek:

1: teakeverék házilag:
100g kecskeruta 50g kertikakukkfű
50g ánizsmag 50g majoranna
50g csalánlevél 50g édeskömény
Gyógynövényesben lehet pont ilyen kiszerelésekben venni.
Össze kell keverni egy nagy lefedett edényben és 1 liter forró vízbe 2 evőkanál fűkeveréket kell állni hagyni legalább 10 percig. A nap folyamán többször lehet kortyolgatni belőle. (ezt nem próbáltam ki)
2: tejserkentő golyócskák:
250g búza 150g árpa 100g zab (mindegyik megőrölve, bioboltokban lehet kapni.
100g keshudió (durvára vágva) Az őrleményt és a keshudiót meg kell pirítani, majd még melegen beletenni 150g vajat és
150g muscovado cukrot (vagy barnacukorral)
Önteni kell hozzá 1 kis vizet és még langyosan 2-3 cm-es golyókat formázni belőle.
Nagyon finom, de mivel hasmenést okozhat, ezért csak naponta 3 db-ot együnk. (ezt nem próbáltam ki)
3: kecskerutafűből készült tea magában is tejserkentő (ez bevált nekem), de pl. 1 liter forró vízzel leöntünk 1 filter laktoherbet és 1 kis evőkanál kecskerutafüvet, lefedve állni hagyjuk 10 percig, majd leszűrjük, a nap folyamán iszogatunk belőle. A kecskerutafüvet gyógynövényboltokban lehet kapni.
4. malátakávé - újra lehet kapni, gyerekkávéban is van (pl. Maci kávé), tejbelövő hatása is ismert.
5. alkoholmentes sör (nekem ez nem jött be)
6. amit eszik az anya, lehetőleg szobahőmérsékletű legyen. A hideg (pl fagyik) nem serkentőek.
7. A hideg nem előnyös a tejserkentésre, így melegen kell tartani az anya kezeit-lábait (pl zokni, meleg papucs).
8. zöldfélék, zöldségek.
9. minden szoptatás után inni kell néhány dl folyadékot (fekete teákat kerülni kell).
10. Homeopatias szer: Alfalfa D6 a szoptatas elott 15-20 perccel, szinte nyomban hat. Ha mégsem, akkor Urtica urens-szel lehet próbálkozni.
11. illóolajok: levendula, édeskömény, kömény, ánizs.
ui: nekem pl. sosem sikerült rendesen fejnem. . (viszont 2 éves koráig szoptattam). A tavalyi Anyák lapja augusztusi számában van egy 2 oldalas cikk a homeopátiás kezelésről a tej serkentésére. (nekem ez az újság volt a várandós mamacsomagban) De akár fel is hívhatsz egy szoptatási tanácsadót: www.lll.hu oldalon megtalálod a telszámokat.

Szoptatós tea receptje

kerti kakukkfű 50g

csalánlevél 30g

ánizstermés 50g

édesköménytermés 50g

kecskerutafű 80g

konyhakömény 40g

bazsalikom 30g

majoranna 40g

nagyjából ilyen tasakokban is kapható, van amelyikből kettő kell bele.

ez nekem kb. 1 hónapig volt elég, naponta 1-2 l-t ittam belőle, és kb. 1500 ft. és még finomabb is, mint a laktoherb. Annak nagyon ánizsos íze van..."
Vendég

büszke vagyok magamra ismét:

sok oldalon olvastam, hogy a macis kávé tejszaporító... no de kérem, a cikória az nem maláta!!!! A cikória nem más, mint az útszéli kék virágú gaz -mezei katáng-, gyökeréből csnálnak pótkávét.

szóval malátából is csinálnak pótkávét, de a macis az nem az:)
Vendég

Helló Lányok!

Ma vagyunk egy hónaposak!!! Kicsi fiam ezt azzal ünnepli, hogy alvássztrájkot tart! (Most is itt lóg a vállamon :roll: )
A konyha romokban, a mosógépben poshad a ruha teregetésre várva, én meg netezek, mert ezt egykézzel is lehet. :wink:

Feri, a nyugalomra kérő soraidat nyugodtan címezhetted volna nekem :wink: , mert egyedül én nem bírom kivárni a soromat! :oops:

Fanetta, én innen mentem le a képeket.

Cicuka, jobbulást Kristóf csípőjének! Remélem hamar rendbejön!

Kölyök, igen, Vikó az, aki nem volt farmerban a fiúk közül. És olyan kicsinek látszik a többiek mellett :( , pedig nem is ám, csak szereti így összegombócozni magát. Ott persze végigaludta a fotózást, ma du. még semmit, most meg itt horkol a vállamon lógva. :D

Anita, várjuk a képeket!

Jim, tényleg gáz a vonatjegy és a stb. is. Én csak Dombóvárig szoktam menni, ugyanazon a vonalon. Két gyerekkel már nem vállalom be. Három hét múlva utazom haza a gyerekekkel: unokahúgomék csütörtök du. feljönnek értünk Sz.f.várról, együtt hazamegyünk, aztán vasárnap este ugyanez vissza. De még így is olcsóbb a megosztott benzinköltség, mint a vonatjegy.

Na, megpróbálom a kistököst áthelyezni az ágyába, mert már zsibbad a vállam, nyakam, karom...
Vendég

Siker!!! Vikó úgy maradt!
De megy a szívassukanyánkat projekt, mert Alexa viszont felébredt :roll: , úgyhogy most ő van az ölemben.
De a konyha és a mosott ruha már rendben van. :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?