A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szép jó reggelt!

Timi sok boldog születésnapot, teljesüljön minden kívánságod

Márk Marcell boldog névnapot
Nyerkit Marcijának boldogságos hófordulót.

Nyerkit hol vagy?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Olvasó üzemmódban vagyok, csak Cicának 2 fogacskája jön egyszerre és folyamatosan igényel. Még azt is érzékeli, hogy amikor alszik eljövök mellőle és rögtön sír :cry: Remélem hamar kibújik a fogacska és újra tudok jönni többet.

Timi jobbulást Vikdannak+++++

A képek nagyon jók :lol: :lol: Olyan szép minden kismanó :lol: :lol:

Mennem kell, ráunt az apjára :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok !

Timi nagyon sok boldog szülinapot !
Hogy van VikDan szeme ?

Kép .
Kép .

Képzeljétek lehet, hogy utazunk.
A párom egyik parátjának lesz az esküvője. A párom kettős állampolgár és kint nagyon sok barátja van és most vannak abba a korba, hogy mindegyik elkezd nősülni.
Tök boldog vagyok de azért bennem van a félsz is, hogy egy ekkora gyerekkel repülőútra indulni.

Ádikám tegnap akkora hisztit levágott, hogy már azt hittem én is vele fogok bőgni.
Délutáni kajánál Sinlacot szokott kapni üvegből. Na az nem kellet neki akkor próbáltam a tápit az sem kellet akkor egy kicsit azt hittem valami nem jó mert semmi nem kellet neki az üvegből.
De persze addigra már úgy üvöltött, hogy csöpögött róla az izzadság.
Na akkor én lelkes anyuka fogtam betámasztottam Ádi egyik kezét a hónom alá a másikat fogtam és közbe beékeltem a fejét a kéz hajlatomba és fém evőkanállal adtam neki a tápit. SZerintetek 180ml tápit mennyi idő alatt adtam neki oda ? 40 perc volt és a 180ml-ből 30ml-t meghagyott és szerintem másik 30ml az előkén landolt.
Utána úgy bealudt, hogy észre sem vette, hogy felöltöztettem és lementünk sétálni.
Persze a séta alatt aludt volna de mi hárman járunk anyukák sétálni és valakinek mindig valamiért megkell állni így valamelyik baba mindig felkell. Most Ádi volt az és persze rögtön eszébe jutott a délutáni nyügije és elkezdett panaszkodni. Persze elég hamar megnyugodott és vissza aludt.

Na megyek mert hajat kell mossak. Majd jövök még.
20200310173350

csak gyors,mert odáát csapkodják a kiságyat :)

A kamilla,ha a virágból főződ (gyógyszertári csomagos) akkor irritálhatja,allergizálhatja az illetőt.Ez nem mindenkinél fordul elő :!: de ha véletlenül vkinek a gyermekénél ha kötöhártyagyull. van és azzal kenegeted akkor még jobban bepirosodhat.Ezért jobb ha sima forralt vízzel törölgeted. Ez nem mindenkinél fordul elő,de jobb vigyázni vele.

folyt.mert már kiabál erőteljesen :)

KépKép
viranka

Jo reggelt!

Akkor en is bekapcsolodok a koszontok taboraba:

Timi26! Nagyon-nagyon boldog szuletesnapot Neked!!

Mark Marcell! Boldog nevnapot!!

Nyerkit Marcija! Boldog hofordulot!!

Tegnap alig tudtam jonni...e-bayen garazdalkodtam, nehany aukcion nagy csatat vivtam! :)
Delutan meg nagyot setaltunk a varosban, jo ido volt, es talalkoztunk egy baratnommel, aki szinten magyar, es 3 honapos a pici babaja. Utana meg, este : csutortokon kivetelesen nem munka, hanem fosuli (konyvelest tanulok :? ) Szoval zsufolt nap volt! Holnap egesz napos elsosegely tanfolyam lesz a "magan-bolcsi" miatt..kicsit el vagyok havazva.. :roll:

Emese! Kakaovaj... :D egyelore kis kapucinerem "fehercsoki", allitolag ez elso kiados napsutes utan fog kicsit aranybarnara sulni, majd meglatjuk! Nekem igy is jo, ha igy marad, azt se banom! :lol:
Mivel apa 50 % sapadt-feher angol, lehet, hogy tobb gen juttott abbol neki. :? Ja, hat igen a sulya nem semmi...meg szerencse, hogy nemigen szeret kezben lenni, servet kapnek! :?

Kukorica: itt az egyik legkorabban eheto hipp-bebietel sargarepa-kukorica (van par fajta, ami nagyon pici uvegben van, es "first taste" a neve, kifejezetten az elso szilard etetesre). Rania imadja, mert EDES... :? nagyon sokat eszik ezert, es en is szoktam turmixolni nemely kajaba, nagyon szereti.

Nyelv: En ha kettesben vagyunk 90 %-ban magyarul beszelek Raniaval, mindenkepp meg kell tanulnia magyarul, szuleim nem beszelnek angolul, meg amugy is.. :)

Szep napot mindenkinek!! :D
Vendég

K. Timi! Mi mar 3-szor voltunk otthon Raniaval, eloszor 6 hetes koraban, aztan 3 honapos, azutan 6 honapos. Teljesen jol viselte az utat, semmilyen negativ hatassal nem volt ra. Persze, attol is fugg, milyen hosszu az ut, innen M.orszagra csak 2 es fel ora. Hova mentek?
Vendég

Jaj, most nezem: ma vagyunk 8 honaposak!!! :D Jippiiiiiiiiiiii!! :D
Vendég

pocak tele,most épp dünnyögve altatja magát a lelkem :)

így hirtelen ezeket találtam :) mivel én sajna allergiás vagyok(Míra kihozta belőlem,Bálinttal mikor pocakos voltam nem igazán tüsszögtem :) )így többet olvasgattam róla+hallottam/olvastam több helyen

http://www.allergiainfo.hu/inda7k.html
http://www.hazipatika.com/topics/gyogyn ... ekfu?id=55
szetrintem nem véletlenül adták neki ezt a nevet :) bár tényleg HP-s :)
http://www.hazipatika.com/topics/gyogyn ... osi?id=101

itt sok mindent meg lehet tudni :)
http://www.hazipatika.com/topics/gyogynovenytar

KépKép
viranka

Gyönyörű napot kívánok :)

Raniának boldogságosat :) egy napon született Mírával szóval Ő szülinapja rögzült :oops:

Nyekrit Marcelljének,Márk marcellnek is minden jót :)

Timi Isten éltessen sokáig :) Legyél nagyon boldog ezen a napon is :)

Irina!
Bálint is benyalt szemfertőzést születésekor :( Sőt,sajna ha betaknyosodik az rögtön a szemére is hat s kb. havonta/másfél havonta kötőhártyagyull.-a van :( a legjobb az egészben h. nem fertőz senkit :) egy nagyon kedves ismerősőmmel beszélgettünk minap s neki ez a lányánál és fiánál is volt :shock:
Bálint mióta köhög azóta semmit nem hajlandó enni :( csak szopizik :) lassacskán csak előrébb jutunk mi is :)

Ági!
védőnő :evil: dokihoz?passz 8) pedig kellene,mert múltkor a rákszűrés is elmaradt...

Én is adtam fel lottót,szeretnék nyerni rajta :)

szép napot :)

KépKép
viranka

Niki, Isten éltesse Raniát!
Kép

Kép
Kép
irina

Niki : izraelbe mennénk. Oda a repülő út kb 3 óra.
Én inkább attól félek, hogy ott már nagyon meleg van és, hogy azt hogyan fogja viselni meg alapba azt, hogy más emberek vannak körülötte. Igaz nem egy anyám aszzony katonája Ádi de kicsit tartok tőle.
Ti úgy időzítettétek a repülő utat, hogy alvós ideje legyen vagy jött ahogy jött ?
Boldog hó fordulót nektek.
Mit csinált Ranina a repcsin ?
20200310173350

Jó reggelt!

Timi26! Boldog szülinapot! (Na, meglesz az a fényképező???)
Kép

Ny.Timi! Marcinak boldog hófordulót! (Mi van Veletek? Régen jelentkeztél!!!)
Márknak boldog névnapot!
És Raniának is boldog hófordulót!!!

Kép

Irina! Csak a tegnapelőtti este volt ilyen gáz! Sose szokott Szeli 11-ig fent lenni este! :roll:
Barátnőm (csak szopisok) kisfia se nagyon fogad el még semmit, pár kanál gyümi, és kész. Úgyhogy ciciznek. (Szelivel egy napos Álmos.) Nagyon messze vannak még a kiváltástól, de szerintem ez nem baj! Majd Ádi tudja, hogy mikor van itt az ideje! 8)
Ja! És ugyanez a barátnőm megnyugtatott, hogy a régi védőnőnk mondta neki anno (akit imádtam :cry: ), hogy ha nem iszik a baba, nem kell aggódni, ha szomjas lesz, úgyis inni fog! :D Bár olvasom, ez Téged már nem érint, Szeli azóta se iszik... pedig mindig megkínálom valamivel... :?

A mostani éjszakánk viszont szuper volt! :D Szeli 8-kor aludt, én negyed 10-kor követtem, aztán valamikor éjjel kérte a cumit 1x, 6-kor forgolódott, de visszatette magának a cumit, és 7-ig (!) aludtunk!!! Úgy látszik, hogy Szelinél most kezdődik az, hogy nappal csökkenti az alvását, és éjjel hosszabbodik. Jaj, én úgy kipihentem magam!!! :D :D :D

Most lehetne menni már úszásra (mivel úgy tűnik átáll a fél 7 - 7 órai kelésre), de elment a kedvem. Az arclocsolást se csináltuk, meg Anyunak se jó a szombat reggel (tudom)... Úgyhogy hagyom a francba az egészet. Nyáron úgyis megyünk a strandra! :D

Miléna! Ne stresszeld magad! Vedd be a „leszarom tablettát”!!! Pihenj sokat!!! :D

Ágica! Úgy tervezzük, hogy nem lesz kistesó. Persze ez bármikor megváltozhat. Apának már van egy fia. Az én életemben meg Szeli teljes mértékben kitöltötte az űrt, ami születése előtt volt, így nem vagyok rákattanva a dologra. :D Pedig eredetileg kettőt szerettem volna. :roll: De sose lehet tudni, mit hoz a jövő! :wink:
Hú! Petra jó hosszú!!! :shock: :D Szeli is 70 centi, de ő majd 9 kiló! :oops:

VikDannak jobbulást! :(

Tegnap Szeli is csak gyümit kapott uzsira! :D

Mesi! Én is vettem kukoricásat, szerintem pár nap múlva adok Szelinek. Biztos úgy van feldolgozva, hogy az jó legyen a babáknak! :D

Dettyk! Megy a vudu a babakocsira!!! :D

L.Móni! Hát jöjjön hamar az a fogacska! :(
Szeli is kész volt késő délután. Úgy sírt, el nem tudtam képzelni, mi a baja... :roll: Aztán miután megkaparintotta a telefonomat, csendben maradt… :shock: Néztem ám, hogy ez most mi??? Aztán bekentem az ínyét Dentinoxszal, és onnantól nem ordított a telefonért. Valszeg az a legjobb az ínyének…???

K.Timi! És hova mentek??? :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Valaki licitált a teszveszen a fürdetőkarikára (amit be lett linkelve) 3400-ért :shock: , én meg találtam a neten újat, ugyanilyen árban... no comment...

Kép

Kép
regcsiken14

Rania koszoni a koszonteseket!! :D

Timi, hat egy repuloutat nehez alvasidohoz igazitani.. :) De mivel Rania a sajat agyikojan kivul eleg nehezen alszik el, ezert mire felszalltuk a gepre mar nagyon almos volt, es elaludt. Aztan mikor felkelt, elnezelodott, elvezte a sok embert, meg adtam neki jatekokat, stb...nagyon gyorsan elment az ido. Ami nekunk a rosszabb, hogy mi utana mg Pecsre megyunk, ugyhogy megegy hosszabb ut...de jol viselte, amugy is nyugodt baba.
Meleg miatt ne aggodj..amilyen meleg neha Magyarorszagon is van nyaron mostanaban...szerintem a tavalyi utolerte Izraelt.. :shock:
Sok ember..szerintem csak jo Adinak, foleg ha o nem is banja! En kifejezetten orultem, mikor legutobb mentunk, mert itt nekem nincs sok ismerosom, meg a csaladom sincs itt, ezert Rania sokat van kizarolag velem. Kicsit pont elkezdett tartani az idegenektol, mielott haza mentunk, aztan ott kb. ezer ember akarta szejjelszedni... :? na, azota nincs gondja senkivel... :D
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket.Annyira aranyosak vagytok.Szégyenlem is magam hogy olyan ritkán jelentkezek. De azért az eseményeket nagyából követem.

Menségemre szolgáljon hogy itt a tavasz és nálunk megkezdődtek a kertépítő, felújító munkálatok. Hihetetlen mi mennyiségű gaz tud kinőni. Minden nap szedem és így is tele a kert kutyatejjel. Meg nyílászáró csere, falhúzás......

Manót vasárnap megkersztelik.Nagy banzáj is lesz, tehát már egy hete csak a házat pucolom.Ja meg persze ma nekiállok sütni főzni.Viszont a keresztelő ruhácskája annyira gyönyörűséges.Majd lefotózom és felteszem.Persze pont ebédidőre érünk haza így lehet hogy egy nagy kajafolt is fog éktelenkedni rajta a képen. :?

Marcinak még egy fogacskája sincs viszont VikDanhoz hasonlóan neki se lesz gondja a lányokkal.Szorgalmasan gyakorol. :D
Ő is ebédre meg uzsira már szilárdat eszik viszont az ivás nálunk is gond.
Most azzal próbálkozom hogy a pároláskor beleér a gyümi a vízbe és azt a lét adom neki.Ez így hasonló ízű mint az ebédje és talán emiatt 2-3 kortyot megiszik belőle.

Nahát most látom,hogy Raniával egy napon születtek.Csak egy hónap csúszással.

Minden ünneplőnek sok-sok boldogságosat kívánunk.

Puszi

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Szép napot mindenkinek!

Timi! Sok boldogságot kívánok, és nem csak erre a napra!

Kép

Vadvirág Márkjának boldog névnapot!!
Marcinak és Raniának boldog hófordulót!!!

Kép

Viranka! MIntha Zitáról írtál volna! Havonta egy kötőhártya gyulladás, minden kis takonynál rögtön a szeme is váladékozik.....Tök jó, hogy a szemcsepp felbontás után csak négy hétig használható, így mindig újat kell venni..... Ma viszont gondoltam egy merészet, bementem egy gyógyszertárba, ahol nem mellesleg ismernek és kérdeztem ártatlanul, hogy jól tudom-e hogy a kötőhártyára való szemcsepp mind vényköteles? Addig beszélgettünk, míg végül kaptam recept nélkül..... és ráadásul még előre is engedtek a sorbaállók!

Próbálok visszaolvasni.....

Ja, kamilláról még annyit, hogy nekem az előző két srácomnál ajánlotta a doki, most az első szemgondnál mondta, hogy azzal aztán ne! Merthogy allergizál! Vagyis én is csak most tudtam meg Zitánál, de a dokink szerint ez az orvosi hozzáállás általában csak az utóbbi időben alakult ki. És még azt is mondta a doki, hogy ha már törölgettem vele a szemét és nem lett belőle gond, akkor azért használhatom. Csak éppen honnan a fenéből tudjam, hogy amikor piros volt és elkezdtem törölgetni, hogy utána a kötőhártyától vagy a kamillától volt piros?

KépKépKép
bongyi

Nem, nem, nem! Olyan sokat írtam és sikerült valamit félrenyomnom és minden elszállt! Most meg már nincs tovább időm! :evil: :evil: :evil:

KépKépKép
bongyi

Halihó!

Csak gyors életjelet :cry: adok.

Bocsánat, hogy utólagosan, de

Nagyon-nagyon boldog névnapot kívánok: Irinának Márknak és Merykének!

Gyönyörűséges éveket kívánok a születésnaposoknak:
Heninek, Amonának és Timinek!

Nagy gratula a hófordulósoknak: Ildikének,
Máténak és Marcinak, no meg Ranianak.

Niki! Szeretnélek én is üdvözölni, mivel én is új husi vagyok, velem még nem találkoztál.

No, nem tudok reagálni sajnos, itthon áll a bál. Vacakocska ismét beteg, de ilyen még nem volt. Az éjszaka leginkább függőlegesben vagy az előszobában vagy a függőfolyosón álldogáltam vele, annyira nem kapott levegőt. Ismét előjött a gégegyulladása. Iszonyatos volt hallgatni, ahogyan szinte fuldoklik a gyerek. A dokibácsi megvígasztalt, hogy ki fogja majd nőni, de jó sok idő kell hozzá. Ráadásul ezek az átkozott frontok bármikor előhívhatják. Eddig sem nagyon aludtam, de most... Próbálok életben maradni. Ígérem, amint tudok, jelentkezek ismét.

Pusszancs minden tündérkének és anyucijának!
dmaggie

Sziasztok!!!

Jaj, köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok!!! :D :D :D
Most már azért sem fogok újra regisztrálni!!! :twisted:

Rania, Marci: BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Márk Marcellnek BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Köszi az aggódást, VikDan szeme egyenlőre ugyanolyan! Pedig csepegtetem ezerrel meg áttértem a forralt vízre!
Ilyenkor lehet vele sétálni??? Mert délelőtt csavarogtunk a piacon az új járgánnyal egy nagyot!!! :twisted:

Gremese: kívánom, hogy NE nyerj a lottón, és NE adj belőle nekünk, mert NEM mi segítettünk hozzá a nyereményhez!!! :lol: :lol: :lol:
Egyébként nekünk is bejött a tegnapi írás, 6-kor keltünk!!!

Regi: este kiderül, hogy lesz-e fényképező!!! :lol:

Majd jövök még!!!

Kép
Kép
timi26

Ja, mi is beíratkoztunk a bölcsibe. Sajna a főnökasszony nem volt ott, de felírtak minket. Ha nagy szerencsénk lesz, már jövő márciustól járhatunk, ha csak kisebb szerencsénk lesz akkor jövő szeptembertől...

Kép
Kép
timi26

Timikém Isten éltessen sokáig!
Kép

Éljen a 8. hónapos Rania és a 7. hónapos Marci!
Kép

KépKépKépKép
meryke

Maggie: Küldjük továbbra is a gyógypuszikat kis Vacaknak! Kitartást neked! ++++++++++++++++

Felébredt .... :)

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Timi26!Boldog Születésnapot!

Kép

Boldog Névnapot Márk Marcellnak!
Boldog hófordulót Raniának!
Boldog hófordulót Marcinak!

Kép

Vacakocskának és VikDaninak és minden beteg babának
sok-sok gyógypuszi!

Mesi!
Ne nyerj a lottón! :lol:

Találtam egy tök jó baba boltot szertintem elfogadható árak
vannak igaz Vecsésen.
www.katibababolt.hu
babakocsit is árul.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Csak benéztem, mert Zétim beteg. :( Éjszaka belázasodott. Volt egy kis kavarodásunk mert helyettesítés van és ráadásul nem jól van a kiskönyvben a rendelési idő. :evil:

Szegénykém olyan kis bágyadt. :cry:

Tegnapi dolgok alakulnak, de úgy látszik most sorban jön minden... :shock:

Tanácsot megfogadom, "lesz....om" tabletta bevéve. :wink: Csak manócskára koncentrálok, szeretgetés megy ezerrel.

Mindenkinek jó hétvégét, jövök ha jobban leszünk!

Puszi!
Timi boldog szülinapot!!! Hófordulós manóknak is nagy puszi! Márknak boldog névnapot!
Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Na végre átküldte a húgom a talis képeket!!! :D

Há' nem lett valami sok, meg haj de jó minőségű... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
timi26

Dettyk: hajrá a babakocsiért!!! :D

Dmaggie: ez ilyen krupp szerű betegség??? Sajnálom...gyógyuljatok hamar!!! :D

Miléna: Zétikének is jobbulást!!! +++++++

KTimi: én belevágnék!!! Hagy lásson az a gyerek világot, ha már ilyen remek lehetőség van rá!!! :D :D :D

Niki: akkor te is csinálsz mindent egyszerre! Nagyon ügyi vagy!!!

Bongyi: jaj, de jól néz ki az a torta! Kár, hogy nem igazi!!! Szívesen venném ha ilyet kapnék... :roll:
Érdekes, a mi szemcseppünk meg csupán 7 napig jó!!! Addig meggyógyul egyáltalán a szeme??? :shock:

Nyerkit: sok-sok képet kérünk a keresztelőről!!! :D

Kép
Kép
timi26

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Mi van? Elromlott a netetek???

Eztet kaptam:

Kép

Képeket csak holnap tudok prezentálni belőle, mert tölt az elem! :evil:

Kép
Kép
timi26

Miléna!

Zétinek sok gyógypuszi.

Timi26!
Nagyon jók a képek.
Frankó a gép.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi szupi gép! Kezdődik a nyári pangás.

Hát bevallom ez a kamilla dolog meglepett :shock: lassan a levegő is allergizálni fog.

Niki nagyon ügyes vagy , hogy ennyi mindent bevállalsz:-) Én az angolt szerettem volna gyűrni, de még elő se vettem, nem is volna mikor nagyon:-(

K.Timi én mennék!

Miléna jobbulást!

Heni
KépKép
heni81

Megjött a rugós ugráló :D remélem jól megerősiti a kisfiam lábacskáit! Amióta megvan, mindig ha áll és fogom a hónaalja alatt rugózik ( apa azt mondja bugi van a lábában) :wink:
Kép Kép Kép

Pár mai kép még:
Kép Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Jó reggelt :D !

Boginak boldog 7 hónaposságot!!
Kép
Vikdannak boldog 8 hónaposságot!!
Kép
dettyk

Napsugarast :)

Boginak,VikDannak boldogságost :)

Heni!
édi nagyon a képeken Péterke :)

Timi!
fényképeztél már?
Jók amúgy a képek :)

Bálint apjával kelt :evil: most meg a mi ágyunkon szórakozik a játékállvánnyal,ahelyett,h aludna mint a kedves nagytesója :)

KépKép
viranka

Jó reggelt, Lányok! (1/2 6-tól nyomjuk... :shock:)

Isten éltesse Bogit és Vikdanit sokáig!!!!!!!!!! Kép

Maggiem drága, nagyon sok erőt és kitartást kívánok Neked! Sokat gondoluk Rátok, gyógyuljon meg Vacakocska minél előbb!!!

Miléna: megy a rengeteg gyógypuszi Zétinek!!!

Timi26: nagyon dögös fotóapparát, gratu! :wink:

Kép
Kép
irina

Regi: örülök, hogy jót aludtatok Szelivel (tegnapra virradóan), remélem, mindig is így lesz! 8)

Heni, csúcs a kismanód! Isteni a rugós hinta, én is valami ilyesmit gondoltam Ádinak, csak azt nem tudom, hová szereljük fel, nincsenek valami széles ajtóink (a konyhát leszámítva, az meg nem játszik).

Kép
Kép
irina

Heni!

Szuper az ugráló!!! Még én is eljátszanék vele! Péterke nagyon édes, igazi kispasi!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Raniának, VikDannak, és Boginak nagyon boldog hófordulót!!!!

Timi26! Nagyon klassz a fényképező! Ma már kérünk képeket is!!!!

Heni! Péterkéről naggggyon jók a képek! Ezzel a nyaklánccal, meg a melegítővel (ha jól látom), nagyon laza!!!! Már csak egy mobil hiányzott volna a kezéből, vagy egy slusszkulcs. 8)

A hinta is klassz, nem csodálom, hogy a nélkül is bugizik. Én is láttam a teszveszen, gondolkodtam, hogy beruházok, de inkább nem, mert Zsófi már ugye áll, ráadásul kapaszkodva lépked :shock: , és nem biztos, hogy tetszene neki az egy helyben levés.

Kamilla: Én sem tudtam, hogy allergizál. Mikor Zsófinak a könnycsatornájával volt probléma, nekem is forralt, és lehűtött vízzel kellett mosnom. A dokinéni meg mondta, hogy ne használjak kamillát.
(Megjegyzem, mikor régen cicáink voltak, náluk a kamillás kezelést sikeresen alkalmaztuk).

Tegnap voltunk sétálni. Ugyebár Zsófi úgy ül a babakocsiban, mint a földön, nem támasztja semmi a hátát (mert nem akar hátradőlni), csak kapaszkodik.
Tegnap a kalap volt rajta, és Ő előre nézett a bkocsiban, úgy toltam. Egyszer csak látom, hogy ezerrel bólogat. Mellémentem, és láttam, hogy az én kis Csücsöriborsómnak ragadnak le a szemei, kapaszkodik ezerrel, és esik le a feje. Annyira cuki édes zabálnivaló volt. :oops: Akkor vízszintesbe raktam a kocsit, és aludt is, fél órát. Pedig már hazafelé tarttottam, de még toligattam az alvás miatt, így 2 órásra sikeredett a séta.

Tegnaptól intenzív, és következetes nevelésbe fogtunk Apával, és Anyummal.
Ugyanis Zsófikám (vagy csak azért, mert a babák ilyenek, vagy azért, mert oroszlán, vagy azért, mert Ő Zsófi), sírással mindent elér!
Sír, ha kimegyek, ha ellépek mellőle, ha játszom vele, ha nem, ha pelenkázunk, ha nem, ha lefektetem, ha nem (persze nem minden esetben), ha kikerülök a látóteréből, ha játékot adok, ha nem, ha sapka van rajta, ha nem....

És ez négy napja nagyon intenzív, én meg kezdtem kikészülni, türelmetlen lenni. Persze gondolom ezt is érezte, de nagyon makacs Kiscsajom van!

Anyu segítségét kértem, és Ő azt javasolta, hogy következetesen, minden hami után tegyem be a járókába, és érjem el azt, hogy ott eljátszon egyedül. Be kell hajolni a járókába, és úgy kell játszani, hogy ne vegye észre, hogy velem játszik. És mikor elfoglalja magát, el lehet lépni, csinálni lehet a dolgokat.

Nem akarom, hogy egész nap egyedül legyen a járókában, csak arra akarom rászoktatni, hogy ott is ellegyen, mert nincs akkor erőm a lakást rendbetenni, mikor Ő este lefeküdt. A konyhából meg nem látok rá.

Szóval tegnap elkezdtük. Katasztrófa volt, mert mikor betettem akarata ellenére, úgy sírt, még az orra is folyt. Leizzadt, meg minden. Persze nem bírtam nézni a szenvedését, és kikaptam, ezzel sajna Ő nyert. Délután lehívtam anyut (mert pár perc alatt járóka-fóbiája lett, ha felé közelítettem, keserves sírásban tört ki).
Úgyhogy hárman próbáltuk lefoglalni úgy,hogy a saját hangunkat nem hallottuk. Mindenki kitartó volt, végén mi nyertünk, 15 perc szenvedés után sikerült lefoglalni.
Ki tudtam menni pisilni úgy, hogy nem sírt, és át tudtam menni a másik szobába úgy, hogy szintén nem sírt.

Sajnos most kell keménynek lenni, mert ha mindig az van, amit Ő akar....

Persze ez egy folyamat, türelem és következetesség.

És az egyik "lefoglaló eszköz" egy kiflicsücsök volt. :D

Ez nem a járókában készült, de ott is működött.

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Jó reggelt, napsütésest, vidámat :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi jó a gép. Ma kérünk szépen fotókat :lol:

Mesi Gréta cica a kezdetektől fogva így van nevelve :roll: 8) Ő eljátszik magába, egyedül nagyon ügyesen szórakoztatja magát :lol: De vannak olyan időszakok amikor egy lépést se tehetek nélküle. Amikor "Belgás" nem tehetek ellene semmit :? Jól csináljátok :lol: Gréti első alkalommal 5 percet bírt ki egyedül majd 2 hétbe telt, hogy megszokja és akár 30-40 percig is eljátszon apa vagy anya nélkül. Most éppen a ládikájából dobálja ki a plüss játékokat és közben magyaráz :lol: :lol: .

Heni édes Petike ahogy hintázik :lol:
Gréti a játszótéren rászokott a hintázásra. Ha arra megyünk jelzi, hogy mit szeretne :lol:

Maggie Remélem a mai éjszakátok jobb volt és már teis tudtál valamennyit pihenni. Sok gyógypuszit küldök neki.

Miléna Zétike jobban van?

Bongyi nem vettem még anyagot. Tegnap bementünk az Örsre, gondoltam beugrok az Ikeába és majd ott, de Cica máshogy gondolta. A foga miatt nyűgös volt, úgyhogy csak a bioboltba jutottam el meg a DM-be. Azért nem adom fel, előbb-utóbb megveszem :lol: :lol:

folyt.köv

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Isten éltesse a hófordulós Bogit és VikDanit!

Jaj, Drágáim köszönöm szépen, sajnos nem tudok jobbulásról beszámolni, sőt... Az éjszaka ismét befulladt Vacakocska, hajnalban pizsiben (őt) vittük az ügyeletre a Klínikára. Igazából csak meghallgatta a dokinéni, megerősítette a laringitist és elmondta, hogy ők is uezt szokták csinálni, mint mi. Gyorsan a kúp, hideg levegő, stb. Majdnem ott kellett maradnunk, de mivel akkorra már enyhült a roham, elengedtek egy beutalóval, hogy azzal jelenkezzünk, ha romlana az állapota. Ma reggel meg a dokibácsinál kezdtünk. Már szükség van antibigyóra is. :(

Timi! Nagyon jól írtad, ez a krupp. Borzasztó hallgatni, ahogyan levegőért küzd a gyereked. Az ellenségemnek sem kívánom. Szerencsére ki lehet nőni. (ötéves korára). Én is jobbulást kívánok az ünneplő VikDaninak! Nagyon szép ajándékot kaptál, remek a kis kütyü.

Heni! Telitalálat! Látszik, hogy nagyon élvezi a kispasi! Egy tünemény a képeken.

Emese! Nagyon jól csináljátok. Én is hiszek a következetességben, be is tartom rendesen. A gyerekek nem örülnek neki. Még a tanítványaimnak is szoktam mondani, hogy vigyázzanak velem, mert én olyan bolond vagyok, aki betartja azt, amit ígér. Kiflirágcsa :lol:

Irina! Köszi Neked is. Ti hogyan? Kaja? Albert néha lenyom pár kanálnyi főzeléket, egy biztos pont a tejpép banánnal. Azt imádja. :lol: Más gyümölccsel viszont nem hajlandó megenni. De azért próbálkozom.

Miléna! Zétikéd is gyógyuljon gyorsan-gyorsan!!! +++++++++

Egyébként még egy hír. Szerencsére a rendelőbe befutott az ismerős védőnő. Egy tündér. Kicsit beszélgettünk és amikor mondtam, hogy hétfőn mennénk mázsálásra egyből felajánlotta, hogy megméri most Albertet. Szóval: 9610 g és 74 cm. Betegsége ellenére hízott 44 dekát. :lol: :lol:
dmaggie

Gremese, l. móni: hősiesek vagytok, csajok! Nekünk ez a "szoktatás" olyan vegyesre sikerült, de Ádi alapvetően nincs el sokáig magában, pedig aztán volt koreográfia/menetrend ("mindig a járókában kezdünk") és játékok (sok meg kevés is, cserélgetve stb.).

Zsófit megzabálom azon a képen! ;-)

Engem lelomboz kicsit Ádi mozgásfejlődése, de próbálom nem idegelni magam. A védőnő szerint várjunk, hogy betöltse a 9 hónapot, és utána lépjünk, ha muszáj. Igazából sokat forog, de 99%-ban az egyik irányba (balra), a másikba hiába fordítom, van, hogy Ádit forgatom vagy átülök a másik oldalra stb., de nem hat. Popsit tol felfele, de nem tud négykézlábra állni. Igaz, ha felemelem és a lábára teszem, ráhelyezi a testsúlyát, ami jó jel. De legalább forogva próbálna haladni valamerre! De csak elvétve tud egy picit helyet változtatni.
Még ami furi nekem, hogy a kis kezét sokszor tartja ökölben, főleg csipiszt mutatva (mellékelt képek). Nagyon édes vele persze, csakhát... jó ez?

Bongyikám, (életemben először) sütöttem muffint a recepted alapján, köszi! "Cserébe" egy nemrég találtam, szerintem igen jó gasztroldal: http://fuszerkert.freeblog.hu/categories/desszert/

Kép
Kép

Kép
Kép
irina

Dmaggie! Szegénykéim! :( Én láttam egyszer egy olyan filmet, ahol egy család elköltözött erdő közelébe a nagyvárosból, csak azért, hogy a kruppos kisgyerek jó levegőt szívjon. Ilyenkor az a legjobb tényleg, ha hideg levegőn van a baba. Lehet akár a nyitott hűtő elé ülni vele, vagy felöltözni, és kiülni a teraszra, erkélyre. Sajnos ez ilyen.... A hideg hatására visszahúzódik kicsit a megdagadt, gyulladt nyálkahártya, és ezért lesz jobb neki.

És micsoda szép súlyban van a Kisherceged!!!!!! :D :D :D

A margitszigeti talira el tudtok jönni??????!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én a hugomon látom a következetesség hiányának eredményét. Vagyis a gyerekein. Szonja (4) nem egyszerű eset. Sajnos ha valamit akar, azt eléri sírással, vagy hangoskodással, vagy erőszakkal! Elég veszélyes. (Apa félti is Zsófit Szonja kiszámíthatatlansága miatt).
Hugom meg szól neki 1x, 2x, harmadszorra már feladja, így mindig a gyerek nyer.

Egyszer nálunk volt a kislány, Apa is velünk volt, és hárman rajzoltunk. Egyszer valami nem tetszett neki (most mindegy ,hogy mi), és a ceruzával a szemem felé bökött, miközben kajánul vigyorgott. Ha nem kapom el a fejem, lehet, hogy most Jumurdzsák vagyok.
Abban a pillanatban megfogtam a csuklóját, és vittem (vonszoltam) fel anyuhoz, mondván, ennek most vége, nem rajzolunk, mert majdnem kiszúrtad a szemem. Persze üvöltött, de engem nem hatott meg.
Lehet, hogy most kegyetlen vagyok, de ismerem, ha magyaráztam volna neki, hogy ilyet nem szabad csinálni, akkor Ő dafke bökdösött volna a szemem felé.

Viszont Ő a két véglet, tündérvirág is tud lenni.

Szóval ezt nem akarom, ezért tartom nagyon fontosnak a következetességet. Szerintem ez alap.

Miléna! Hogy vagytok? Hat a leszarom tabletta???? :lol:

Zsófi ma fog először hintázni. Ha felébred, szopizik, és megyünk a játszótérre Apával. Viszek fényképezőt, mert a cuki kalapjában meg kell örökíteni! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Maggie, nagyon elszomorít, hogy a kis Albert nincs jól, de olyan hősiesen viselitek, le a kalappal! Szörnyű a krupp, néhány ismerősünk mesélt már róla... Nagyon-nagyon sok +++++++++++++++++++++++-t küldök Nektek! Kép
Evés: szerintem szerencsém van, Ádó iszonyú falánk, eddig mindent megevett, amit kínáltam neki (répa, krumpli, alma, sütőtök), 3/4-1 üveggel meg is eszik délelőttre és ebédre, utána még kap cicit. Azért is kérdeztem, ki hogy csinálja, mert én nem látom, hogy a ciciről le akarna szokni (amit megértek valahol), szerintem nem is fog, pedig kap inni a főzelék után. Talán majd ha husit is eszik főzelékkel és teljesen tele lesz... de mostanában nagyon sokat böfizik vissza, amit részben a sok hasrafordulása okoz, részben az, hogy szerintem túleszi-issza magát... Úgyhogy nála, ha már azt látom, hogy nagyon szépen megeszik mindent ebédre, a cici "el lesz felejtve".

Kép
Kép
irina

Irina! De édes Ádó! Jó nagy figyiszt mutat, Ő nem fog mozogni, ha nem akar.
Zsófi is sokáig csak balra fordult, és sok mindent nem csinált, amit az egy hónappal fiatalabb babák már csináltak.
És egyszer csak elkezdett rohamtempóban fejlődni.

Sokat segít, ha meztelenül tud mozogni, és a földön, ahol nagy a tér. Szerintem, ha eljöttök a margitszigeti talira, pikk-pakk mindent elles Ádó a többi babától, és majd akkor futhatsz utána - ha csak addig nem áll fel. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Ez jó, ha husisat kap, akkor nem adsz cicit. Akkor már tényleg "illene" tele lennie a pocijának.
De szerintem, ha 1 üveg főzeléket megeszik, és iszik utána, kipróbálhatod, hogy nem adsz cicit, hátha nem is kéri. Mert ugye Ádó annyit eszik, amennyit adnak neki. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Irina! Igen, én állandóan "zabálom" Zsófit. :oops: Annyit puszilgatom, hogy előre mondom neki: Most leracskázom a fejedet! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

No, Vacakocska alszik, begyúrtam a lángos tésztáját, leves van, én meg nem akarok házitündérkedni, inkább én is bekaptam azt a tablettát. :lol:

Irina! Nyugi. Albert sem szakítja meg magát, szép komótosan halad a mozgásfejlődésben. Ő is leginkább csak forgolódik, azt sem régóta. Igaz, ül, de mást nem. Még csak a jelét sem mutatja. A forgásra is úgy vettem rá. Ahogyan már a többiek is írták, az egyik kis takarójára fektettem, majd megemeltem a takaró végét és azzal gördítettem át. Nagyon tetszett neki, azóta hajlandó magától is ismételgetni. Ha olyan hangulatban van, akkor meg a kúszáshoz úgy igyekszem segíteni, hogy megtámasztom a talpát, hogy el tudja tolni magát. Igaza van Emesének, ha egyszer beindul, majd csak kapkodod a fejed. Már írtam, hogy Dávid például három nap leforgása alatt tanult meg mászni és állt fel. Kicsi Albert is sokat tartja ökölben a kezecskéjét Ádámhoz hasonlóan, de én nem aggódom, mert egyébként meg a játékokkal nagyon szépen dolgozik. A pucékodás pedig valóban csodákra képes.
Micsoda huncut kis tekintete van! Annnnyira szééééép! Már én is figyeltem, hogy az itteni pasik mindannyian mennyire dögös pasik.

Gremesi! Tényleg borzasztó, még most is a sírás kerülget. Akkor igyekeztem nem pánikolni, de utána... Mi is egyből kirohantunk a gyerekkel a függőfolyosóra, hogy a jó friss levegő segíthessen. Bár az éjszaka az apukájával aludt az ablak alatti ágyon. Először csak buktattuk az ablakot, de amikor visszajöttünk a kórházból kinyitottuk, sapkát, mellényt kapott Albert és így folytatta az alvást. Délután meg elmegyünk és veszünk egy hidegpárásítót, amivel állítólag lehet még segíteni a tünetek kezelésében.
Következetességről még annyit, hogy nálunk pl. a gyerekek tudják, hogy nem nagyon szoktam megmásítani a szavamat, amiben megállapodtunk maradéktalanul betartom és betartatom. Nem is volt jellemző a hiszti, a boltban földhöz verem magam és a többi. Megpróbálták ők is kikényszeríteni az elképzelésüket, de ha az nem egyezett a játékszabályokkal és megpróbáltak hisztizni igyekeztem röviden elmagyarázni, hogy miért nem lehet. Ha meg annyira belelovallta magát, hogy nem hallgatott meg, akkor mondjuk beletettem a kiságyba, a járókáva mondván, ha megnyugszik akkor szépen meg tudjuk beszélni a problémát. Kicsi idő után tényleg megnyugodtak és közös nevezőre tudtunk vergődni. Mindig lehet kompromisszumot kötni, csak be kell tartania mindkét félnek a játékszabályokat. Nagyon jól tud működni. No, lehet, hogy zavaros vagyok, de nézd el nekem, alig élek a fáradtságtól.
Nagyon szeretnék menni a találkozóra, ha lesz időpont többet tudok mondani. De, ha más nem is, az öcsém mindig kapható egy kis kiruccanásra. :wink: (Már, ha esetleg a Kedvesnek éppen valamilyen programja lenne)
dmaggie

Gremese, mindenképpen akarok menni a margitszigeti talira! ;-)
A babaagyonpuszilgatást én is nagyon szeretem 8)

Maggie: köszönöm az ötleteket, mindet meg fogom csinálni Ádival! Most már végre kezd napirendünk lenni, olyan jó lenne, ha nem dúlná fel alapjaiban semmi (pl. gyógytornára járás), olyan nehezen alakult ki...

A nevelési elveitek nagyon tetszenek, mi elég erélytelenek vagyunk apával, úgyhogy muszáj lesz felkötni a gatyát.

Kép
Kép
irina

Csak olvasni jöttem, mert picurka időm van, de nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzád néhány szót, Maggie!
Abszolút átérzem a helyzetet, nekem Levente (volt) (kopp-kopp) kruppos! Első gyerek, azelőtt nem is hallottam erről a betegségről, hát volt szívroham. Levi nyáron lesz öt éves és idén télen meg tavaly télen se volt már kruppos rohama. Igaz, a legelső köhintésre, takonyra indul a kezelés, de maximum elvétve ércesen köhög, roham nincs. Szerencsére kúp is ritkán kellett, tudod, azt csak végszükség esetén, erős szteroid tartalmú!
Vegyetek mindenképpen hidegpárásítót, ha lehet ultrahang porlasztásút! Nagyon sokat segített nekünk! Nem írok egyéb okosságokat, az orvos biztosan felvilágosított, ha van kérdésed, szívesen válaszolok, sajnos első kézből vannak a tapasztalatok! Nagyon együttérzek, kétségbeejtő, de hogy írtad, közben nyugodt is voltál, az fontos, mert akkor Vacakocska is hamarabb megnyugszik és rendeződik a légzése! Nem is tudom, mit írhatnék még, most még többször fogtok az eszemben járni.....

KépKépKép
bongyi

Köszi a linket Irina, ma olyat sütöttem, hogy csak na, ha fini lesz, majd lefotózom! Most rohanok tovább!

Viranka, még neked akartam rég írni, hogy sajnos nem tudunk most vasárnap menni a Vasúttörténetibe, pedig nagyon jó lett volna! Amúgy is, meg találkozni is! Nagyon tetszik a vonalzód!

KépKépKép
bongyi

Dmaggie! Nagyon klassz, hogy ezeket leírtad! Mindig tanul az ember. Nekem mondju kszerencsém van, mert Anyukám vérprofi gyereknevelés terén. Csinálhat bármit a baba, Ő el tudja terelni a figyelmét, meg tudja nyugtatni, stb...

És ennek köszönhetően: Zsófi 20 perce elvan a járókában (kop-kop-kop), és közben én tudtam tevékenykedni a konyhában. :D

Voltunk hintázni! Tök jó volt! Sétáltunk egy nagyot.

Zsófinak új becenevet adtam, ami mára már hivatalos lett, ugyanis idáig csak "ízlelgettem" 1-2 hétig, majd végül is kialakult, hogy illik rá, és én már nem is hívom itthon másképp. (Zsófinak csak ritkán).
Tehát az új becenév: Zsozsó. :D :D :D

És az első hintázás: (Érdekesség, hogy előre-hátra dőlöngéléssel hajtotta magát!) :shock:
Felhívom szíves figyelmeteket a kardigán ujja, és a kalap karimája közötti tökéletes összhangra! :lol:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Gremese!
Zsófi egyre gyönyörűbb!!
Nálunk is a hinta volt a program. Lakásban is, szabadban is.
Néhány fotó:

Kép Hintázok

Kép Hová merült el szép szemed világa

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?