A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Na, nem akartam ilyen depivel oldalt kezdeni...bocsesz.
Vendég

Kriszta
Azt hiszem Ferro-folgammát szedtem egy darabig.

Borsika
Nyákdugó el? Tényleg alakul a dolog!!! :D :D :D
Nekem Matyinál egy hétig távozgatott, majd beindult a szülés.
Hajrá!!!! :D :D :D

Bocsi, de mennem kell fürdetni, majd később jövök és a többieknek is próbálok reagálni.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Bori!
nyákdugó!!!! :shock: :D :D :D WOW! nekem mind a kettőnél közvetkenül szülés előtt távozott az első fájásnál. :D Drukk!!!!!
Anyukád sajnálom! azért ő is bizots meg fog picit változni ha itt lesz az unoka!!! :D
Ezt a tisztító kúrát meg nem értem! :oops: :oops: :oops: mi ez???

Dorka!

neked is fáj ma a fejed???? :oops: :oops: :oops: én kész vagyok! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:29-kor.
Vendég

Lilluska hurrá! (Panka mondja: purrá!)
Egyforma a vonalzónk. :lol:
Pöttyök hogy vannak?

Borsika!
Ne olvass semmit! Mondom én, akinek már a csajok mondták, hogz hagyja abba. De azért ma elolvastam a terhesség alatti hugyúti fertőzésekről mindenfélét. Kész vagyok.
Mi ez a feltisztító kezelés?

Már fűzöm apát képügyileg.

Most főzök holnapra, mert dolgoz-dolgoz van. Gulyásleves, kelkáposztafőzelék (fúj).

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Azta!

Bejövök és ilyen hírek...
Lilluska!, nagyon jók vagytok! :)

Borsika, csak így tovább...

Veronikusz, nem állhatom meg egy privi nélkül. ha nem épp most, de írok.

Cinicini! És rólatok mit lehet még tudni? Isten éltesse Márkot!

Kedves TÖBBIEK, itt vagyunk, figyelünk amennyire tudunk, örülünk a jobbnál jobb képeknek (a Bogi is milyen mutatós kislány!), csak alig bírjuk szusszal.

Gabi, csináld már vissza az avatarodat, olyan rossz, hogy nem látlak.

Mi épp fogzunk, ennek jónéhány kellemetlen következményével - nem vészes, csak az én tündér pici babám most délután pl. két órahosszáig csak karban érezte komfortosan magát, Melinda viszont ezt nem tolerálta, jött ő is, bucskázott át rajtunk, dobált, cincált, provokált, hát hogyne, féltékeny a drágám. Úgy sajnálom ilyenkor, de fel is bosszant, az egész délután úgy telt, hogy hol az egyik, hol a másik ébredt fel szaladgáltam egyik szobábóla másikba, aztán egy 4szer dudáló teherautó a ház előtt mindkettőt kizökkentette végleg, én meg legszívesebben kirohantam volna, hogy 4szer rohadj meg te barom. Értem én hogy meló stb., de telefon nincs?

Most Melinda apjával dömperezik valahol, Eszter kimerülten alszik én meg dohogok itt, bocsánat.
De visszaköltöztünk a hálószobába - amit eredetileg gyerekszobának szántunk - és igy a nappalit visszahelyeztük a jogaiba. Ez mentesít az ágyazás alól - ez rengeteget számít már nekem - és este ha az Egerek már elaludtak, átmegyünk a nappaliba és szusszanunk. Apja azt mondja tegnap este is: " Jaj de jó ez a kis gyerekmentes három négyzetméter..."

Nem t'om mennyi értelme volt ennek itt most,
szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Lilluska,
hatalmas gratulaaa!!! és még +++++++++++++++++++++++++++!!
szuper, hogy a szerológia szerint átestél!!

Bori,
nyákdugó :lol: :lol: :lol: , nálunk másnap már Miklós is idekint dajdajozott!!
nagyival meg majd megbékéltek!!

Dorka,
szupi fotók! túrótortát jegyeztem! :wink:

Gabi, Orsi,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ és ujjak keresztbe!!

MSE,
vatta rímek!!! szupi és 3 versszak! :lol:
takonykórosoknak gyógymanók elküldve!!
verdához meg sok balesetmentes kilométert!!

Heni,
hülye szomszédokkal ne foglalkozz!!

Veronikusz,
szép nevek! én azért még drukkolok Péter Dánielnek!! szomszédnéni megérdemelte a mellényt!!

mindenkinek szép éjszakát! Ancsáék vidéken, majd jön tuti sok szép fotóval :wink:
mi szolidálunk a rossz alvókkal :lol: de nem adjuk fel! :lol:

KépKép
Kép
gyuzso

Lilluska
Gratulálok!!!!!!!! :D :D :D
Hajrá nagycsalád!!!!! :lol:

Zsu
Mi is szolidálunk veletek és mi sem adjuk fel! :lol:

Emese
Gratula a kocsihoz!
Szuper lesz vezetni, hidd el! Ha belejössz, szívesen látunk benneket is!(belépés kizárólag verses köszöntéssel :wink: )

Dorka
Én is köszi a receptet! Holnap kipróbálom!

Memme
Jó korán kezdi Eszter a fogzást! De nem baj, talán hamarabb túl lesztek rajta! Látsz is vmit a szájában? Nekem Matyi 5 hónapig csak nyáladzott, meg a kezét tömködte, sokszor sírt. Mégis, csak decemberben bújt ki az első. :cry:

Veronikusz
Bár nem engem kérdeztél, de a fejem nekem is fáj egész nap.
Valami hidegfronttal magyarázzák az okosok. :cry:

Linocs
Szerintem is pocakfájás. Szorítok, hogy rendeződjenek a dolgok! Egy kis tornáztatás nem árt.

Steffi
Mikor Matyit vártam, egy ideig nem tudtam, hogy milyen nevet adjunk neki.(csak lánynevem volt)
Aztán a hasonló hangzás miatt felmerült bennem a Bercel név. Úgy gondoltam milyen jól hangzik majd, ha a fiúk után kiabálok: Berci-Marci! :lol:
De apa megvétózta az ötletemet. :cry:

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Lilluska!
Gratulaaaa!!!! :lol:

És köszi a "bíztatásokat" :lol: Akkor már nem is merek lefeküdni :lol: De fájások meg nincsenek, csak a szokásos összehúzódások, ez szerintem még tuti nem az.

Adri,
egy hétig távozgatott? Én is azt hittem, már múlt héten, hogy az, erre kaptam ezt a bogyót (doki szerint csak folyás). Aztán ma ami volt az szerintem nem lehet más. Ilyen még sosem volt... De hát ki tudja, gondolom, majd észreveszem, ha beindul... Nem lehetek olyan szerencsés, hogy ennyire ne fájjon :lol:

Na pussz,
összerakjuk a kiságyat :lol:
Vendég

Hűha, itt tényleg van forgalom :) Csak egy napra tűntem el, de nem győzöm visszaolvasni...

Steffi: szuper, akkor mégiscsak tudom melyik az a cuki :) Azért várjuk meg, hogy hétfőn mit mond a doki, mert ha mégis komolyan kell venni ezt a cukros dolgot, akkor a cukrászda nekem kicsit önkínzás lenne... De azért még reménykedem...

Adri: köszi a pozitív energiákat, remélem használnak :D Most látom csak, hogy te meg érdi vagy... Én onnan jöttem át Kistarcsára... Ma épp azért nem voltam netközelben, mert át kellett "ugranom" anyuékhoz Érdre, és reggel röpke 2 óra alatt át is jutottam a városon. :?
Ilyenkor csak azon tűnődöm el, hogy ha egyszercsak beindul a szülés, akkor hogy jutok be a Kútvölgyibe innen Kistarcsáról... Tényleg, van valakinek tapasztalata ilyen ügyben? Ha hétköznap gondolja úgy a gyermek, hogy kijönne, akkor akár 2 óra is lehet (bár párom gyorsabban vezet mint én....)

No ennyi voltam mára... Majd még jövök, bár hétvégén teltház várható (betonozás, kerítésépítés - én meg főzhetek az egész bagázsnak)

Judit

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judit
Látom sikerült vonalzót gyártani! Ügyi vagy!!! :D
Hidd el, néha nekem is sikerült Érdről 2 óra alatt beérnem a kórházba a vizsgálatokra. Gondolom sejted miért?
De hurrá, már átmehetünk az aluljárón! :shock:
Jó főzőcskézést a hétvégére!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Lilluska :D:D:D

Bori!
Nyákdugó! Ez szupi!!!!!

Veronikusz!
Sajnálom az éccakát jobbakat nektek!!!!!

Emese!
Új járgány szupi! És Volvó is :D ;)

Márknak boldog névnapot!

Gabi!
Babát oda meg ide! :D

Hajni!
Áron koma művelődik az újsággal!

Mi ma Zsuéknál voltunk csuda jó nap volt Emma megszerelte Csipát reméljük hamar kibújnak a kiscicák és lesz legalább egy tiszta fekete :D

Dorka!
De édi a szerelmes pár :D

Memme!
Fogacskáknak gyors kijutást kívánunk!

Adri!
Még jó hogy nem törtek be a házba!

Na lelövöm magam! Pussz

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Borsika ez nagyon izgalmas....nem sokáig lesztek már egy gatyóban Pucerkával....DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!Nekem a szülés előtt 2 nappal ment el...közeleg az idő az tuti......Szorítok Értetek!!!!!

Veronikusz én eddig megúsztam fejfájás nélkül.A páromnak viszont fáj, most adtam neki pirulát....
NA megyek fürdetni, majd még lehet jövök....
HA nem akkor jó éjt MIndenkinek és persze Kellemes Hétvégét.Azt mondják jó idő lesz......

KépKépKépKép
vdorka3

Borsa
Hát anyósnál nem mentek be a házba, de hozzánk 3 éve igen.
Kihívtuk az illetékeseket, de mivel nem vittek el "csak készpénzt" meg néhány hivatalos okmányt, nem igazán foglalkoztak a dologgal. Ujjlenyomatot sem vettek(pedig lett volna miről), mert azt mondták, hogy az már nem tekinthető bizonyítéknak, hiszen, ha elfogják az ujjlenyomat gazdáját és azt mondja, hogy vmikor én hívtam be a lakásba, még nekem kell bizonyítanom, hogy az állítása nem igaz. Na ekkor csalódtam jó nagyot az egyenruhásokban. :oops: (bocs, Paklincs)
Még szerencsénk is volt, hogy a biztosító fizetett.
Elnézést, de kijött belőlem.

Na, lelövöm magam.
Jó éjt mindenkinek!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Kaptam tgyást!!! hurrá!!! az üröm az örömben, hogy most ők más dátum szerint utaltak, így mág a MÁKkal lesz egy köröm :) mindegy, ez bonyi, és az a lényeg, hogy végr kapok valamit. De nem olyan sokat, mint Benével :(

Bori, ez izgi!!!

Lilluska!!! :) :) :)

Memme, Benének is 5 hónapig jött a foga.

Linocs, remélem, ez csak front nálatok. Ha nem tudod, mi az oka, fogd a frontra :)

Most ez a pneumooltás hogy van? és én, aki nem adattam be nekik? Adjuk be? vagy örüljünk, hogy mindneki más be lesz oltva, és akkor mi sem kapjuk el?

mtunde

Kriszta, köszi az ovis cikket, pont ma homályosítottak fel az oviban, hogy hát anyuka, ha gyesen van.... akkor ugye a sor végére kerül :(

mtunde

Aztaaaa micsoda hírekre jövök, gyarapodik a 3 gyermekes anyukák tábora??????
Én nem is tudtam Lilluska, hogy nálatok is lesz Hármaska! Gratula hozzá!!!!!!

Képzeljétek, egy másik fórumon ( ahova szintén 2 éve irogatok ) ma megszületett egy lánynak a kislánya. Második gyerkőc, a bátyó júliusban lesz 2 éves. A kisfiú időre , de kis súllyal született, mert a 3 ér helyett csak 2 volt a köldökzsinórban, szegény lányt a terhesség felétől folyamatos stresszben tartották, hogy most ez kisebb, az nem fejlődik rendesen, ezer vizsgálatra küldték. Végül Dávid egészségesen de pici súllyal született ( 1800 gr körül ). A hugival most tart(ott) a 35-36. hét körül, s pár napja szivárgott neki valami alul. Megnézték, tuti nem magzatvíz. Azt modták, ráült a hólyagra a kisasszony, fekdüdjön sokat. De csak jött a "pisi". Végül az uh vizsgálat kimutatta, hogy kisebb a baba a koránál, nagyon kevés a magzatvíz és a lepény is el van öregedve. Befektették, infúzió, 1 nap, másnap kontroll, rosszabbododtt a helyzet átszálították egy másik kórházba ( ahol fel vannnak készülve a koraszülött babákra ) és most az előbb sürgőseb megcsászározták, mert már NAPOK ÓTA a magzatvíze szivárgott!!!!!! Az eszem megáll, hogy ilyenek vannak. Ezt nem egy rutin dolog megállapítani? szerencsére mindeketten jól vannak, 1980 gramm a kishölgy.

Ja, és a nap híre: a drága szomszédunk mire hazajöttünk leverte a felső 3 sort a kerítésünkből ( zsalukő ) beborította a kertünkbe, kb. 50ezer forintos a kárunk.......... :twisted: :twisted: :twisted:

bocsi, de csak ezt az oldalt olvastam vissza......

Heni

Kép

Kép
cancan

Na, nem bírtam jönni, mert mindig van valami ,de most itt vagyok! Képtelenség teljesen visszaolvasni, de pár reakció:

Veronikusz, hát, jobb, hogy túl vagy rajta, ha megjön a baba és meglátja papád, biztos meglágyítja a szívét és rájön, hogy mindegy neki, hogy fiú vagy lány :wink: HÁROM A KISLÁNY!!! :D

Lilluska, GRATULA!!!!!!!!

Gabi, tényleg, kérjük a régi avatart!!!

MSE :lol: :lol: én is csak azt tudom kérdezni, mint Györgyi, hogy ha ezt így csinálod a rossz napodon, mármint a versírást, akkor milyen a jón???

Heni :evil: jesszusom, milyen szomszédok! és nem tudjátok feljelenteni őket???

Györgyi, pisis átázásunk hasonlóképpen nekünk a kertben volt nemrég, szerencsére gyorsan fel tudtunk ugrani átöltözni! :lol: Viszont Dani popója tegnap nagyon piros lett és érdekes, hogy nem a luknál, hanem inkább a hajlatokban körben, de ott nagyon
:shock: :( szegénynek most kenem ezerrel, meg levegőztetem, remélem hamar meggyógyul, már nagyon régóta nem volt baj a fenekével, nem is értem, hogy mitől lehet...

Bori, hajrá +++++++++!!!

KépKép
barimami

tegnapi kukkolás eredményei:
Kép

Kép

jelenleg még popsival van a kijárat felé, de gondolom 2 hónap elég neki, hogy csináljon egy hátra arcot. ugye?:D

gratula Lilluska!!!!!!

Kép
Kép
Kép
manóka28

Lilluska!!!! már vártam hogy mikor jössz ezzel a jó hírrel? mert tudom h már tavaly mondtad, h készültök :lol: :lol: de akkor volt az a nemtom milyen betegséged... :oops: szóval hurrá!!!!!
de jó,de jó!!!!!!! gratulálok!!! :lol: (és irigykedem :oops: )

Heni! szomszéd megörült??? milyen jogon nyúl a ti tulajdonotokhoz??? fotózd le, jelentsd fel!! ehhez semmi joga :evil:
ez a magzatvíz folyás story nem semmi :shock: tényleg hihetetlen ezt nem észrevenni, vagy a dokija nem volt túl lelkiismeretes???

Borsa! igen ide is,oda is!!! :D pláne ilyen babaeső van körülöttünk!!! nekünk is pottyanhatna :lol:

Manóka!!! gyönyörűűűűűűűűűűűűű

Memme meg kell keresnem azt a képet...

Gyuzso! hallottama hírt én is. mondjuk nekem a hütőben figyel már a vakcina, a kullancsellenivel együtt. remélem jövőhéten már megkaphatja... de az tényleg jó h ingyenes lesz. én 16 e vettem. :oops:

Kép
gablaty

Gabi!
Pottyan is először oda, aztán ide! :D

Heni!
Ez szörnyű, amit leírtál nem is értem hogy nem vették észre! És az a hülye szomszéd én tuti kifizettetném vele!

Judit!
Ne aggódj én Dunakesziről aggódtam hogy beérek-e de úgyis legalábbis remélhetően éccaka mentek meg az első baba nem olyan gyors általában nyugi, beértek!

Manóka!
De édes :D köszi a képet! Dunakeszin csinálták? ;)

Steffi!
Martin ügyes alvó végre te is pihizel, örülök nagyon! Megérdemled!

Orsi

borsa

Lilluska!
Hurrrrráááááááá!!!! Hatalmas gratula!!!! Ja de örülök!!! Sokasodnak itt a 3 gyerekesek!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Kriszta!

Nyamííí! Én szeretem. Csak ez a két Szaros nem eszi meg a főzijeimet. Bezzeg a bölcsiben még a fehérrépa főzi is lecsúszik. :cry: Na az fúúúúúj! :lol:

Memme!

Mielőbb kibukkanó fogacskát! :cry: Ez a gyerekmenetes négyzetméter nagyon tetszik. :lol:
Már olvastam a privit, de még nem volt időm válaszolni. :cry: :D

Adri!
Berci-Marci :lol: :lol: te ilyen kis vicces vagy :lol:
Jaj ne! :cry: hát neked is! Borzasztó! :cry:

Borsika!
Egy előadáson a szülésznő úgy fogalmazott, hogy a nyákdugó olyan – ha egyben jön ki – mint egy meztelen csiga. :lol: :lol: :lol:

Judy!
Oh! Te szegény! Jó főzőcskézést! :D
Nem akarlak elkeseríteni, de bizony a babák tudnak piszok gyorsan is jönni. Bár Kata nekem is "csak" 2 óra alatt bújt ki. :D

Tünde!

Szuper!!! Akkor most dőzsölhetsz! :lol:
Ovi: hát igen. Még meg is érteném, hogy a sor végén vagyunk a többi I. kerületi DOLGOZÓ anyukával szemben, csak ne előzzenek be az MTI-s, Duna TV-s és a többi kerületben dolgozó szülők gyerekei!!! (bocsi Györgyi!!!!! ) mert azt botrányosnak tartanám, hogy még a SAJÁT kerületemben se élvezek előnyt. :evil: pedig félek ő utánuk fogunk jönni. :cry: különben meg megőrülök, hogy bármit kérdezek annyi a válasz mindenhol, hogy „majd ha megtörtént a beiratkozás többet tudnak”

Heni!
Hát ezek elég borzasztó hírek!!!
Szólj ha menjek agyonverni a szomszédot! Úgyis kicsit feszült vagyok! :lol:
Örülök, hogy baba és mama jól van! Különben elég bénák voltak a dokik! Lehet kapni olyan betétet, ami elszíneződik, ha magzatvíz éri. Én is olvastam még Katánál - ráérős koromban, - hogy van, hogy nem Niagara van, hanem csak szivárog. Megreped a burok, de a baba feje elzárja, hogy sugárban jöjjön. Kérdeztem is Mészit, hogy vegyek-e ilyen betétet. Ott vigyorgott, hogy még egy túl sok irodalmat olvasott kismama. :lol: Szóval ez elég ritka dolog, de akkor is. Öt perc alatt kideríthették volna, hogy mi a helyzet. :evil:

Barbi!
gyors popógyógyulást! :oops:
:cry: még Szofinál se emésztette meg a papám, hogy ő nem kisfiú!!!! :cry: bár szereti Szofit :D

Manóka!
Jaj de jó! Látszik a kis pofija! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!
Bori!

Nyákdugó elment? Hurrá! Pucérkád nagyon helyezkedik. Anyukád majd megbékél. Sajnos a terhesség, szülés anya-lány kapcsolatban (is) sok konfliktust előhoz! De az idő megold mindent! (azta milyen bölcs vagyok így délelőtt :lol: )

Lilluska!
Gratulálok! Most nézem már nevetek is van? Bocsi a hülye kérdésért, de fiú vagy lány név?

Adri!
Hú ez a Bercel jól hangzik! Ami új nevünk is B-s. De ha elköltözünk innen és a 3. fiú lesz akkor Marcell lesz! Annyira szép név!

Judy!
Minden rendben lesz! Csak pozítivan! Max. csak pogit eszünk és iszunk egy cukormentes kávét! No para! Mi innen Kerepesről 40 perc alatt bejutottunk igaz éjszaka. Max. mentek taxival valami megoldás úgyis van! És azt mondják az okosok első gyerek nem jön olyan gyorsan és elég elindulni, ha olyan 5 percesek a fájások. Az előadáson legalábbis ezt mondta Erika. Szülésznőt választasz? Vannak ilyen rövidített útvonalak, majd segítünk ebben is!

Heni!
Szegény lány! A lényeg, hogy jól vannak! Tényleg furcsa, hogy magzatvíz szívárgást nem tudnak megállapítani! :shock: A szomszédnak meg … :twisted:

Manóka!
Jajj, de édi a kiscsaj! Szerintem bőven van ideje. Nem az van, hogy a többediknél még utolsó pillanatban is befordulhat? Többiek?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja Manóka! A hepinetnél voltatok ugye?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.14 10:31-kor.
Vendég

Sziasztok!

Lilluska, gratulálok!!! Folyamatosan megerősítetek a hármaska kérdésében. :lol:

Heni, adott valami magyarázatot a szomszéd? Hihetetlen.

Ádámról: Sajnos nem javult a vérképe, az eddigi vashiányos anémia, a neutrophenia még mindig fennáll. Most rosszabb lett ráadásul több értéke, és mivel ez az eredmény már a dokinéninél is kiverte a biztosítékot, ezért vírusvizsgálatra küldi a vért. Azt mondta, hogy hasonló problémájú babák 3 hónap alatt már rendbejönnek. :( Ha nincs vírus a vérében, akkor megyünk tovább a vizsgálatokban. Rákérdeztem, h mire számíthatok, mert már nagyon el vagyok keseredve, de azt mondta, hogy nem rosszindulatú a dolog, de többet akkor tud, ha pontosan tudja már, hogy mi ez az egész.
Május 30-ra kaptuk a következő időpontot, addig is 3 hétig folytatjuk a vaspótlást.

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Veronikusz: ezek a drága doktobácsik, annyira tudnak gúnyolódni a kismamákon, ha kicsit "túlképzettek" terhesség terén. Persze ők nem mondják el, miért is tennék, több száz ( ha nem ezer ) terhes nőt gondoztak végig, valamilyen szinten érthető. Engem is állandóan csitítgatott Vida, hogy ne aggódjak, jól ki van ez találva, bízzuk a természetre blabla........ A végén már sírtam, akkor taktikát váltott.
Azt hiszem különben megszüntették azt a betétet ( nekem még van itthon 2 db ) de lehet, hogy újra forgalomban van már. Akkor kerekedett el a szemem, amikor még nem tudtuk pontosan , hogy a víz szivárog-e, és Vidadoki elküldött sétálni és a kezembe nyomott egy hatalmas nagy betétet. Én meg tangabugyi, vékony nyári gatyó...... Szerintetek? Mondom neki, mit kezdjek ezzel a pelenkával? Ha megindul, úgysem lesz elég........

Azta Lilluska, és kibírjátok , hogy nem kérdeziktek meg? Engem megevett már a fene az elején olyan kíváncsi voltam.......

Visszarakták a kerítést - szomszéd fenyeget, hogy feljelent......

Heni

Kép

Kép
cancan

Vali!
Örülök hogy írtál, nagyon sajnálom hogy szegény Ádi meg persze az egész család ilyen nehézségeken megy át remélem mihamarabb rendbejöttök és kiderül végre hogy mi ez az egész! Addig is nagyon szorítunk nektek! Puszi!

Heni!
Azt mondtad hogy előre le volt beszélve a kerítés nem? Akkor meg mit balhéznak már? Nem igaz hogy milyen hülye emberek vannak, esküszöm mindent diktafonra kell venni a mai világban hogy utána ne reklamáljanak.... :twisted:

Veronikusz!
Sajnos érthető a dühöd ovi ügyben az a szomorú hogy ez a sok hülye odafennt nem veszi észre milyen nehéz helyzetbe hozza a családokat, elvileg nem kéne verekedni a helyért 3 évtől kötelesek lennének helyet biztosítani, az meg hogy emiatt milyen nyomás nehezedik az intézményekre megint csak szomorú ezért van ez az ingerült áldatlan állapot :(

Orsi

borsa

Lilluska!
Kötél idegeid vannak ha kibirod hogy ne kérdezd meg a nemét, nekem Tóth doki már ránézésre (uh előtt) mondta hogy tudom mi a mai kérdés de majd meglátjuk hogy megmutatja e magát, nyugalom :D

Orsi

borsa

Jaj Vali, min kell keresztül mennetek, ez őrület....... Legalább már tudnátok, hogy mi a gond, de ez a bizonytalanság felemészti az embert....... Nagyon drukollok, hogy rendbe legyetek mielőbb.

a szomszéddal már nem foglalkozok, komolyan értettem, hogy hiányzik egy kereke.... Mivel megbeszéltük és rábólintott, most meg ezt csinálta..... No comment.....

Manóka: nagyon megható ez a "belső" fotó. Engem annyira elérzékenyítenek, ilyet látni és még kint sincs..... S nagyon jól sikerült.

Le kéne dőlnöm, míg Benus is alszik, olyan mosott rongy vagyok, de rohan a háztartás , azt sem tudom ma meddig van nyitva itt bolt, kéne menni bevásárolni, de akkor lehet cora vagy tesco lesz du. Férjem meg őrzi a kerítést, míg meg nem köt.

MIKOR LESZ SZIGETES VAGY LIGETES TALI??????????

Heni

Kép

Kép
cancan

igen, Dunakeszin készült a Hepinetben. teljesen beköltöztek a Kenguru üzletbe, így oda kellett menni. Gyerkőcök nehezen viselték, pedig férjem kezükbe adott enni és innivalót. így végül kimentek az üzletbe játszani a kialakított játszóhelyre. mondanom sem kell heves hisztivel tudtunk csak onnan eljönni. :oops: :oops:

a befordulásról mit tudtok? csak mert eddig ilyenkorra már fejjel lefelé álltak a gyerekek mindkét esetben, pedig Mikolt jó ideig keresztben volt.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Borsika
Mi van ma veled? Nem jelentkeztél még, mi meg itt izgulunk!

Heni
Ilyenkor mondják, vagy megszoksz, vagy megszöksz.
Elég borzasztó, hogy a szomszédokkal nem tudtok kijönni, de ez már több a soknál! :evil:

Manóka
Nagyon édi a babókátok! :D :D :D A két nagynál még nem voltam ilyenen, csak a kicsinél velük együtt. Szájtátva néztük a képernyőt. Hihetetlen, hogy mi mindent látni.

Vali
Remélem kiderül végre, hogy mi a baj! Nagyon sajnálom, hogy még mindig nem történt javulás. Szorítunk nektek, és a legjobbakat kívánjuk!

Borsa
Te tudod, hogy a törvény szerint, csak az 5 évet betöltött gyerkőcöket köteles felvenni az ovi, a körzetéből, és ha marad hely, akkor jöhet a kisebb gyerek, de előre veszik a dolgozó szülőkét. Mivel mindenhol óvodai helyhiány van(közben meg arról beszélnek, hogy fogy a magyar), valahol érthető. Csak jó lenne a 3 éveseknek is gyermektársaságot biztosítani, hiszen nekik joguk van hozzá, hogy hasonló korúak között legyenek.
Nem tudom, hallottátok-e, néhány hete hangzott el vmelyik hírműsorban, hogy a kisebbség integrálása miatt, még óvodáztatási támogatást is kaphatnak, ha beíratják a gyerekeket. :evil:
(remélem csak javaslat még, és nem válik valóvá, mert akkor lesz igazán patthelyzet az otthon lévő anyukáknak)

További szép napot!
Most mi nem leszünk, mert iskolai gála lesz, ahol a gyerkőceim szerepelnek. :D

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

valaki korábban becsatolt egy cikket az ovi helyzetről. ott a szakértő pont azt mondta, hogy félreértelmezik a törvényt, mert minden 3 éves gyereknek joga van oviba menni, és nem csak fél napra, mert az ovi nem fél napos intézmény. ott azt írták, hogy 5 éves kortól kötelező minimum 4 órát ott lenni, de ez nem jelenti azt, hogy az oviknak csak ekkortól kötelező felvenni. ha valaki jelentkezik a körzetből, akkor azt fel kell venni és biztosítani kell a helyet.
na, most legyen okos az ember!!!!! :? :?

szép az elmélet, de teljesen mindegy, ha a gyakorlatban minden másképp működik. :( :(

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok Lányok!

Ez az ovi ügy katasztrófa...tök jó helyzetben vagyok, hogy nálunk simán felvennék ilyen tök jó helyre erre meg majd a szobatisztaság keresztbe tesz :?
Egyébkén én valahogy úgy hallottam, hogy 3 éves kortól kötelező bevenni a gyereket az ovinak, de ha szülő nem akarja akkkor persze nem muszály járatnia, de 5 éves kortól meg kötelező a szülőnek vinni, mert suli elött egy évig minimum járni kell...
De a suli nem 7 évestől van????? Ha Orsi januárban lesz 7 éves akkor elötte szeptembertől már járhat????? Vagy csak utána... :roll:

Lilluska!
Hatalmas gratula...annyira jó nektek akiknek 3 gyerekük lesz!!!!! Minimum!!!!!!!

Manóka!
Most néztem csak pontosana vonalzókat, hogy milyen egymásután jöttek a gyerkőcök...nem semmi!!!!!!!

Gyuzso,Borsa!
Csipa terhes???????? :D :D :D most komcsin...
MIntha már lett volna szó róla.... :roll:

Tényleg!!!!!
TALI????? VALAMIKOR??????????
Menjünk Zsófihoz Szt. IStván parkba!!!!!!!!

Kép

Kép
cukipofa

közben utánaolvastam a farfekvésnek a neten, és azt írják, hogy a 32-36. hét között abszolut normális, ha megfordul, addig még mocorog. utána kezd rázós lenni, mert akkor már kevés a hely.

(és rögtön találtam pár jó tanácsot is :) : napi 1 óra séta, pokróc a csípő alá stb.)

Kép
Kép
Kép
manóka28

Cuki: idén az volt, hogy MÁJUSIG kell betöltenie a 6. életévét és akkor mehet ősszel suliba. Aki utána született, automatikusan évvesztes.
Szandus is most szeptemberben kezdi, s beindult egy kéttannyelvű angol osztály( igaz, míg kísérleti szinten ) de szerencsére bekerült. Megjegyzem: önköltséges. :twisted:

Heni

Kép

Kép
cancan

Adri!
Úgy van ahogy Manóka írja! 3 évtől kell helyet biztosatni akkor még a szülő dönthet hogy beadja e a suli előtt 1 év ami átlagban 5 éves kor a szülő köteles beadni!

Orsi

borsa

Kati!
igen Csipa koma állapotos, de a kölkök így sem kímélik szegény kismamát..... :D

Orsi

borsa

Kép
Kép
Kép

Orsi

borsa

Még annyit hogy azért van ez a nagy félreértés hogy csak 5 év től köteles az ovi felvenni mert egyszerűen nincs hely a kisebbeknek de ennek nem így kéne lennie. Szerintem egy 3 évet betöltött gyereknek szüksége van a gyerektársaságra egyrészt a szocializáció miatt másrészt mert anyuka hiába van otthon a kisebb gyerekkel már nem tudja úgy lekötni a figyelmét és nem tud a korának megfelelő játékokkal szolgálni, amit a hozzá hasonló korú gyerekek viszont igyen....

Orsi

borsa

Sziasztok!
Manóka! Az én babám is keresztben feküdt még a 23. héten. Kíváncsi vagyok , most micsinál, mert magam sem tudom, mijét érzem, és most éppen a köldököm körül motoszkál. Panka végig fejjel lefelé volt, úgyhogy amikor kérdezték a vége felé, hogy befordult-e, csak néztem, hogy hova és ki. Most azért izgulok egy kicsit.

Heni! Ez a szomszédügz szörnyű lehet. És most ott kell majd laknotok egymás mellett, hát nem irigyellek.

Vali! Azért az megnyugtató, hogy semmi rosszindulatú, de azért borzasztó, hogy nem találják, mi ez.

Tali: Júniustól bármiben benne vagyok, egyedül is akár, vagy Pankát nem viszem bölcsibe. Májusban is, max. lógunk.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Borsa!
Tök igazad van, szerintem Panka néha un engem. :oops: Főleg ilyen hassal nem mindig van kedvem ugrabugrálni a kisasszony kívánságai szerint. Az előbb pl. tökre örültem, hogy esett egy is eső, mert nem kellett kimenni. :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Még vagyok, csak most Anyuéknál, így csak gyorsan írok. Újra szent a béke, ma nagyon jó hangulatban vásárolgattunk végre parkettát, függönyt, lámpabúrát, stb. Fiúk meg cipekedtek.

Meztelen csiga? :lol: Hát lehet... bár nekem más jutott eszembe (influenza idején távozó anyag..), de azt itt nem...

Kriszta,
nagyon durvákat olvastál a terhesség alatti hugyúti fertőzésekről? Szerintem Szalay doki ezért adta nekem januárban a Tinidazole-t, most meg mert panaszkodtam a folyásra..

Steffi,
tényleg bölcs vagy. :) Igen, Anyu kicsit rám akarja erőszakolni az ő módszereit. És ő ilyesmiben (csecsemő-higiénia) naggggyon nagggyon.... Viszont leszólja a mai bútorokat, babakocsikat, kiegészítőket, mondván, hogy felesleges... Hát, akkoriban más volt az biztos.

Köszönöm a bíztatásokat :lol:

Na megyek, este még jövök,
pusz.
Vendég

Kriszta!
Te nem tehetsz erről.... Ez hogy nem elég neki egy felnőtt társaság életkori sajátosság ha a pocid nem volna és több lenne a fizikumod ez akkor is így lenne!

Bori!
Pocidrukk!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk. Viktor már fürdött evett és most már alszik :lol:

Nem olvastam vissza mindent ezért bocsi,majd bepotólóm 8)
Veronikusz: Én is elfelejtettem,de sajnos nem ismerem :(

Borsa: Szupik a képek :lol: A cicus mindig ilyen nyugott?

Manoka: Nagyon édes a babód :lol:

Na rohanok is tovább.Jó éjszakát mindenkinek

valentina

Sziasztok!

távirati stílusban :

Heni :evil:

Vali :( és +++++

Lilluska :D

Manóka
:D gyönyörű, és a szomszédasszonyomnak a 37. héten fordult be, neki a második gyerkő.

Ovi, igen, az új törvény szeirnt 3 éves kortól... agond csak az, hogy mostanában icsit több a gyerek. Na, sajnos azért nem fordult meg a fogyása a népnek, de ha emlékeztek 30-as korosztály, annak idején jó sokan voltunk a suliban, mert mi voltunk a rtakó korszak gyermekeinek gyermekei, én csak ratkó unokának hívom :) nos, mi mostanában jutottunk el a gyermekvállalásig, illetve lett ovisjorú az első gyerekünk. Nos ez már nem akkora bumm, meg jobban szétfolyik időben, de most is van egy növekedés. Csakhogy az ivikat meg jó ideje beázrátk, összevonták, mert kevés volt a gyerek. Előrefele véletlenül sem gondoltak. Pedig alapjáraton fenntarttani olcsóbb lett volna, mint most a romos, elhagyott épületeket újjávarázsolni, amit persze nem is bírnak megtenni az önkormányzatok.

Na, ennyit a távirati stílusomról :)

Puszi nektek
séta engem is érdekelne, de csak zárt játszótéren! :D különben megint csak Paklinccsal rohangálhatunk a fiúk után.

mtunde

jó reggelt...
mi is itt. csak tegnap sem volt időn gép elé ülni,,,mert ha jó idő akkor irány a kert,. tegnap pl füvet nyírtam megint :shock: úgy nő...már minden héten nyírhatom.... aztán d.u. a szokásos gyereksereg... ugyhogy idő nem marad semmire, még jó h a kertben vagyunk ,mert bent szalad a lakás :oops:
és még fánkot is akartam sütni.....de azt majd ma...
most ennyi.....majd jövök.

Kép
gablaty

na megtaláltam a régi avatarom :D

Kép
gablaty

Heni!
Hát igen! Ezek a dokik!!!! :lol:
Azt a két-tannyelvű sulit azért irigylem. Nagyon drága? :cry:

Borsa!

Én megértem az ovikat is, hogy kevés van, meg sok a jelentkező. Nem is ez a gond. Én a sorrenddel nem vagyok kibékülve. Legyenek már a kerületiek az elsők!!! Arról nem is beszélve, hogy kezdem magam egy szemétládának érezni azért, mert oviba akarom adni a gyerekem. Holott, Kata itthon halálra unja magát. Már egy éve hajtogatja, hogy ő oviba fog menni. A nyílt napon is alig tudtam őket elhozni. Nagyon élvezték.
Különbem megint írtam a Nők Lapjás nőcinek, hogy rakja be a hirdetésünk a PÓTNAGYSZÜLŐS rovatba. Kíváncsi vagyok! Múltkor is írtam és akkor se tette be. :evil: Én viszont kezdek aggódni, hogy ki vigyáz a lányokra míg én szülök. :cry: Tele van a hócipőm, hogy a családom (nagy család) csak pletyka-szinten érdeklődik. Meg lesznek sértődve, hogy ÉN NEM MONDTAM MEG, de ha hívom őket, hogy jöjjenek el, akkor „ja most annyi dolgom van”. Mondja ezt egy nyugdíjas nő!!!!!!!!!!!!! Bár tény, hogy a lányának van két fia (3 és 4 éves) és legalább az egyik – de inkább mind a kettő – folyton ott van nála.
Bocsi, ma megint bal lábbal keltem. :lol:

Borsa/Gyuzso!
Állati jók a képek!!! :lol:

Gabi!
Így azért sokkal jobb! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X