A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Katinka csak a hosszú azaz nyújtott téglalap alakúakat tudod lecsökkenteni annyira. A fekvő téglalapuakat nem. De ha akarod küld el nekem emailra a képet amit szeretnél és én lekicsinyítem neked.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Csajok!!!!!!!!!

Melus75:nézd meg a babaszobán a babaholmikat,ki lehet fogni a jó dolgokat.Én is ott vettem a kislányom babakocsiját meg adtam is el pár dolgot.

Akira:Boldog Szülcsi Napcsit utólag!!!!!!!!!!!!!!!!

Képzeljétek már ott tartok hogy reggeli helyett ebédelek 10 kor.Nem kívánok nagyon semmit csak téblábolok a konyhában egész nap.Mondjuk annyira nem bánom.

Bár anyukám házi kovászos uborkáját nagyon kívánom,de hol van az még!!!!!!!!!!

Zsemlyécske elősszőr fogsz szülni az Uzsokiba?

További szép napot kismamik!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!
Most nem tudok visszaolvasni hosszan, mert telefonról pötyögök. Olvastam, h.valamelyikőtöknek hematomája van!
Én is így jártam! 1 hete egyre erősebben vérzek. Mint írtam a múlt héten rendben volt minden. Most már nem! Hematoma alakult ki a méhlepényen, ami kicsit le is vált. Centiske emiatt nem kapott elég táplálékot 1hét alatt. Él, de csak 49 mm, pedig 60körül kellene lennie. Szigorú fekvésre vagyok fogva és reménykedésre. Nagyon magam alatt vagyok! 1 hét múlva kiderül mi lesz. Szorítsatok!

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka! Nagyon szorítunk! Nekem volt hematómám, de nekem a méhembe nem a lepényen! A második gyermekemmel volt a lepényen, de sokkal később 20 hetesen. Szigorú fekvés és nagyon vigyázzatok magatokra!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hangolka!

Nagyon szorítok :( Remélem minden rendben lesz! Nagyon vigyázz magatokra, és pihenj sokat. Sajnos nem tudok túl sok okosat mondani, de küldök táv-pozitív energiákat ;)

Judit

Judit
Kép
sonny

Még ha bírom addig (már miért ne bírnám) hosszított munkaidőban (9,5 óra naponta) augusztusig fogok dolgozni! Utána rövidített munkaidőm lesz (hurrá!) Az biztos, hogy az Olympiát ki nem hagyom!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hangolka szorítok hogy minden rendben legyen veletek!!++++++++
Ezek a hematomák csak úgy jönnek mennek?? És még akkor bármikor kialakulhatnak? :roll:
(Mesi
csöpög a nyálam a koviubi miatt! :twisted: )

Kép
katica_75

Hangolka! Én is nagyon szorítok Nektek! Pihizz és próbálj meg ne túl sokat idegeskedni (tudom, hogy innen könnyű, de mégis)!

Hogy mennyi minden tud történni egy terhesség alatt, én meg tök gyanútlan kismami voltam anno Lilivel... :roll:

Mesi, Katica, a koviubit én is imádom! :wink:

Klarissza hogy bírod a 9,5 órát? Én az elején a 8-at is alig bírtam :wink: És nem is tudom, visszaenged-e még a doki egyáltalán. Nekem semmi gyógyszert nem írt fel a múltkori után, viszont azt tanácsolta, hogy ne dolgozzak. Pedig (lekopogom 8) ) semmi problémám nem volt eddig a hányingert/hányást leszámítva. Na, azért persze kibírom itthon is, de azért a fizetésem mégiscsak több, mint a táppénz és ha semmi bajom, miért ne dolgoznék. Irodában ülök, számítógép előtt, nem túl stresszes pénzügyi munkám van, szóval szerintem azért nem ártana meg. Majd kiderül 3 hét múlva.

Harivera, köszi, persze pont egy fekvőt akartam kicsinyteni. Újra nekifutok és ha nagyon nem, megy, akkor élnék a felajánlott segítséggel. :wink:

Na megyek, begyűjtöm Lilit, aki elment szomszédolni. :D

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok lányok!
Nagyon rég írtam már, többnyire végigolvasgattalak azért benneteket, de reagálni mindenre lehetetlen, mert annyi témát feldobtatok!
Üdvözlöm azokat akikkel még nem "találkoztunk".Iwiwen rajta vagyok én is:Szappanos Klara/ékezet nélkül/ és Vigh János név alatt futunk.

Nem lustaságból nem írtam ,több oka is van, amelynek egyik része egy ügyintézés, másik pedig, hogy sok mindenhez nem tudtam és nem is akatrtam hozzászólni.
Mikor még nem csatlakoztam hozzátok és a 5. terhességi tsztről alig tudott lebeszélni a férjem/az előbbi 4 mint pozitív volt/, azt hittem én vagyok a legkiváncsibb, mindent tudni akaró kismama.Ismerősem körében voltak akik a tesztet a a várható mensi után 1-2 héttel merték csak venni, első uh szigorúan csak 12hét körül-szóval joggal gondltam, hogy én rendkivül sokat akarok egyszerre.

Aztán" Találkoztam" veletek és lassan rájöttem, hogy kiváncsiságból, utánajárásból jóval leelőztök.Valahogy szeretnék egy fajta egyensúlyt és nekem picit sok volt, hogy 10-12 hetesen már a korházi szükségcsomagot írtátok,bevásárló listát...Én még nem akarok ott tartani.Ne vegyétek kritikának, valószínű ez azért is van, hogy hála Istennek nekem már lehetetlen a szakmámban dolgozni, így igazoltan pihenhetek és jobban beoszthatom az időt.
Így mi még nem nagyon nézegettünk nagyobbdolgokat.A babakocsit valószínű a nővérem szeretné adni-már nem emlékszem milyen, de nem akarom megbántani őt, ha többnyire megfelel, természetesen elfogadjuk.Ha nem, akkor valószínű az apróneten fogok először nézelődni.Hála Istennek megengedhetnénk az újat, de úgy vagyok vele,hogy nem 4-5 évre veszem,így lehet inkább a hosszabban használható dolgokért költök többet./kisszekrény stb../
Kismamaruhákat nézegettünk, az elmút 2 hét alatt kezdett jelentős változás végbemenni rajtam.Hát a C&A-ban vettünk nem túl olcsón két nyári nacit, viszont vagány darabok.
Akinek még nem túlnagy a pocakja annak ajánlom a kismamaövet,én vettem és nagyon praktikus, a régi nadrágaimat nagyon kényelmesen hordhatom vele még egy darabig.

Ma viszont picit lelombozódtam.A barátnőmnek május végi esküvőjére kerestünk valami kis ruhát.Olyat akartam ami cici alatt szabott, csinos-nem kifejezetten kismamás.Nos a 36os méretemből kiindulva nagy önbizalmam hamar elillant, amikor a 40-
ből is kikandikált a cici,és a dereka pont jó volt.é
És nem éreztem csinosnakmagam :o .Úgyhogy az eddigi illegetés-billegetés, "ugy-e szép vagyok" jelzés a férjemnek most elmaradt, helyette " majd nézek egyedül mást" érkezett. :(

A lényeg: ma voltam 12 hetes uh-n, CRL 66 mm,BPD 21,6mm, NT 2mm.És láttuk, ahogy forgolódik,izeg-mozog.Nagyon szép élmény.
Ne haragudjatok, hogy ilyen sokat írtam és hogy csak magamról.bepótoltam a lemaradást és igyekszem reagálni azokra a dolgokra,amihez hozzá tudok valam i hasznosat fűzni.
Szeretettel üdvözlök mindenkit:
Sclara
sclara

Hello!
Kismamák elvesztettek?

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hangolka, drukkolok ezerrel! Pihenj sokat!

Én ma lelombozódtam Úgy látszik ez egy ilyen nap. A terheléses cukrom, ami lassú ch-s és nem lehet több 6,8-nál, 7,4 lett. Kedden hívom a dokinőmet. Kicsit félek mit fog mondani.
És az idő is rossz lett!!! :evil:

Gratula mindenkinek a szép eredményeihez!!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Hangolka, csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzet állt elő, s bízom benne, hogy rendben megoldódik minden! Szorítok én is Nektek!!!
Scarla, örülök, hogy minden rendben van Veletek, régen jelentkeztél! Megértem a csöpp riadalmadat, illetve az álláspontodat. Először nekem is furcsa volt, hogy hát még semmi sem biztos, meg egyébként is, babona-féleségek stb. Jelenleg is az a véleményem, hogy jómagam a 6. hónap után kezdek bele a tényleges vásárolgatásokba, addig csupán tájékozódom.
Sokan vannak azonban, akiknek előre kell tervezniük, ha másért nem, hát hogy tisztában legyenek azzal, hogy havi szinten mennyit szükséges megspórolniuk annak érdekében, hogy felkészülten várhassák a kis jövevényt :)
Szerintem sajna kissebbségben vannak azok, akiknek van félretett pénzük s nem fájdogál még azon is a fejük, hogy mit miből, hogyan oldjanak meg, hisz' mindenki a lehető legjobbat szeretné születendő gyermekének nyújtani. - Noh, de ez csak az én hozzáfűzni valóm volt.
Mesi, igen az első babánkat várjuk, így első alkalommal fogok szülni az Uzsokiba. Vera említette, hogy jövőhét szerdán megy be a kórházba szülészet-látogatásra..., vonz a dolog, hogy csatlakozzak, csak nem tudom még, hogy megoldható-e a meló szempontjából.

Rólunk..., tegnap voltam a belgyógyászati vizsgálaton, EKG, vérnyomás, tüdőhang stb. Mindent rendben találtak. Említettem a dokinak, hogy nem vált be számomra sem a Centrum Materna, sem a Gravida... igen, ott lenne még az Elevit, de köszöntem, azzal már nem kísérleteznék. Tökéletes a vérképem, rengeteg zöldséget, gyümölcsöt van szerencsém enni, így abban maradtunk, hogy csupán folsavat szedjek, esetleg kiegészítésül kalciumot.
Most megint az az állapot áll fent, hogy szinte semmi "másállapot-szerű" érzésem sincsen. Miután már volt hasonló tünetmentességem, igyekszem nem aggodalmaskodni :wink:

Az elkövetkezendő hosszú hétvégén várhatóan nem leszek net közelben, ha mégis, akkor jelentkezem.

Mindenkinek jó pihenést, kikapcsolódást, vigyi magatokra!!!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Hello!

Na szóval annyiban értek egyet Zsé-vel, hogy valóban tudni kell előre, hogy mennyit is takarítsunk meg. Vásárolni én csak az utolsó héten fogok ahogy azt a srácaimmal is tettem, de azért nem árt az árakról időben tudomást szerezni! Az se baj ha tudjuk, hol tudunk dolgokat jóval olcsóbban megvenni!.

Zsé az én tüneteim is elmúltak már a múlt héten ezért végre nyugton ehetek bármit! Végre! Csak csokit nem mert az szorulást okoz sajna :?

Gabi remélem azért lesz ez még jobb is!

Sclara garatula a szép nagy babához!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok Lányok!

Pár napja már olvasgatlak Benneteket, és gondoltam, hogy most már én is csatlakoznék Hozzátok. Új vagyok még itt nagyon, és mivel én nov. 30-ra vagyok kiírva, ahogy olvastam Ti pár héttel előttem jártok. Így egyelőre csak figyelek, hogy mi vár rám 1-2 hét múlva. Lehet, hogy a decemberi kismamákhoz kellett volna csatlakoznom? :) A 10. hétben járok most, és persze mint mindenki, nagyon izgulok én is, hogy rendben legyen minden a következő uh-n.
Tudom, hogy butaság amit írok, de nekem nincsenek nagyon tüneteim, ami egyfelől jó, de néha aggódok is miatta. Se hányinger, se rosszullét, se szédülés, se semmi. A hasam se nagyon nő, persze egy picit én már látom a növekedést. Farkaséhség és álmosság! Ez a kettő, ami nekem jutott, legalábbis egyelőre. Remélem minden rendben odabent, de sajnos még várnom kel 1-2 hetet, amíg biztosra kiderül.
Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kívánok és örülök, hogy megtaláltalak Titeket!

Üdv:

Orsi

Kép
rborsi

Hangolka, rettentően sajnálom, hogy ilyen állapotba kerültél. Szorítok Nektek én is! Kitartás! Pihenj sokat!!!!

Gabika, ne aggódj a cukrod miatt, valószínűleg majd oda kell nagyon figyelned az étkezésedre, ami persze nem könnyű, de a babáért megéri. Biztos nem lesz komolyabb gond. Ne aggódj és vigyázz magatokra!

Sclara gratula a babához! Remélem azért többször fogunk rólad hallani.

Zsé, örülük, hogy a belgyógyászaton mindent rendben találtak. A vitaminokról annyit, hogy bizonyítottan fontosak a manók fejlődése szempontjából. De az én dokim például az első és a mostani terhességemnél is azt javasolta, hogy ne vitamint szedjek (kivéve vasat), hanem változatosan étkezzek. Én így jártam el anno és most is. De mindenki maga dönti el, hogy ez mellett szed-e vitamint vagy sem.

Tünetek, hát nekem sem nagyon vannak most már tüneteim, mint korábban írtam az étvágyom is megjött. Bízom benne ez jót jelent és más dolgok már nem jönnek "közbe".

Mindenkinek kellemes hétvégét! Legközelebb csak hétfőn tudok jelentkezni. Addig is vigyázzon mindenki magára, és a babá(i)ra.

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Sziasztok Mamik!!!!!!!!

Hangolka:nyugi minden ok lesz.Pihenj sokat és ne idegeskedjél.Majd írd meg hogy mi volt.

Sclara:egyáltalán nem rossz amit írtál.Szerintem mindenki maga eltudja dönteni hogy mikor szerzi be a babadolgokat.Én amikor megtudtam hogy babánk lesz(kislányomnál nem most)egyből mentem nézegettem a babadolgokat.Pár dolgot vásároltunk is(nem nagyon vagyok babonás)De a legtöbb dolgot az utolsó hónapokban vettünk meg.Hát azt kell hogy mondjam hogy iszonyú fárasztó volt mert alig bírtam menni annyira vizes volt a lábam,és a baba feje nagyon nyomta lenn a csontomat,meg keményedett a hasam.A lihegésről meg nem is beszélve.Persze mindenkinél máshogy van ez de én azt tanácsolom neked hogy félidőnél vegyétek meg a legtöbb dolgot mert nagyon fárasztó lesz már a 8-9 hónap.Egyébként gratula a babához!!!!!

Zsemlyécske:én a kislányomat tavaly szültem az Uzsokiba ha van vmi kérdésed akkor szívesen válaszolok rá.Előzetesbe annyit hogy akkor tudtok csak bemenni a szülőszobát megnézni ha éppen nincs szülés.A szülőszoba nagyon szépen meg van csinálva Ha gondolod szívesen megbeszélhetjük a többit privibe.Az én dokim egyáltalán nem ajánlotta egyik terhességi vitamint se mert nem is szedtem mielött terhes lettem és igazából amire jó(gerincfejlődés)az a második hétre befejezedődik.De rám bízta hogy szedem vagy sem.Ő inkább az egészséges kajálást javasolja.Szerintem is ha minden ok egyél olyan ételt amibe sok vitamin van.Én úgy tudum hogy a tul sok vitamin se jó.

Na ennyi csajok,mindenkinek jó pihenést :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
mesi01

mesi.
Jövőhét szerdán tuti be lehet majd menni mert születés hete lesz és emiatt tuti bemutatják. Én élnék az ajánlatoddal. Lécci írd meg ide vagy privibe hogy hogy zajlik egy előkészítés egy szülés ott. Lécci. Aszülés után mehetek a saját lábamon vagy kötelező a tolószék? szülés után csinálnak kötelező pisit ha meg nem produkálok akkor katéterrel megpisiltetnek? Mert én fekve tuti nem tudok pisilni de viszont mikor bementem a saját lábamon a szobába és mentem zuhizni na rögvest pisiltem.

harivera
Budapest XXI. kerület

Itt vagyok megint!
Bocsánat, ha picit félreérthető volt a levelem-túl sokat akartam bepótolni-nem volt bennem semmi olyan szándék, hogy azt sugalljam, hogy aki most vásárolgat az nem jól teszi.Babonás sem vagyok, Istenben hiszek. :)
Természetesen mi is nézegetünk,érdeklődünk,ahogy lehet.Inkább nekem ijesztő volt, hogy már a szűléscsomagról írtok.De Zsé igazad van, valószínű sokan számításokat akarnak már most végezni, hogy mi fér bele a költségvetésba.Én picit úgy vagyok ezzel,hogy vannak alapvető dolgok, amelyek nélkülözhetetlenek, abból próbálunk reális áron beszerezni aranyos dolgokat "ócsót s jót", az apróságokat a végére inkább, és akkor eldöntjük belefér-e a bébiőr meg egy csomó olyan kütyű amiről most hallok először-pl sterilizáló :?: Na, erről ennyi.

Gabika, nekem még nem volt terheléses cukrom,én azt hittem azt a 16hét körül végzik.De próbálj nyugodt lenni, habár tudom hogy nehéz,ha idáig nem voltak ilyen problémáid, az is lehet ez csak egy pillanatnyi állapot volt-habár nem értek ehhez.Az orvos biztos találkozott ezer ilyennel, valószínű azért nézik ezt ilyen korán, hogy ha valami kis rendellenességet látnak, segíthessenek időben változtatni.Amúgy mikor van ez a terheléses cukor mérés?
Nekem ami még hiányzik, hogy többen írtatok, hoy orrcsontot nézett az orvos, nálunk említést sem tett. :?:
Terhességi vitamin:nos erről is annyi elmélet van.Én is szedtem a folsavat és Elevitet, biztos nem árt,de szerintem is az a legjobb, ha ezek természetes úton jutnak inkább be a szervezetbe.A baj inkább ott, hogy ma már ki tudja mi egészséges.Minden tele van tartósítószerrel, génkezelt gyümölcs, zöldség...Talán ezért javasolják.A védőnő szerint általában aki végig szedi ezeket azoknak nagyobb súlyú babái születnek.
Orsi üdv!Ne aggódj a tünetek miatt, nagyon sokan tünetmentesek, aztán vannak akik végigrókázzák.A 10. hétig rajtam sem látszott semmi, cak a melleim nőttek.Most vagyok 12 és kb 2 hete kezdett nőni a pocak.

Na búcsúzom!Jó hétvégét és gyönyörű időt kívánok nektek!
sclara

Sziasztok!

Csak egy pillanatra jöttem, hoztam egy képet Zsebiről!
Minden ok vele, vígan úszkált, alig lehetett lemérni :lol:
Legközelebb hó végén megyek AFP-re, szóval addig csak várni kell!
Méretet nem mondott, elfelejtette megmondani :? De majd legközelebb!

A kép:

Kép

Ja, és egyre biztosabb, hogy októberi bébi lesz, mert hát ugye császár, és előbb kikapja onnan, szóval....azért remélem nem baj ha itt maradok ebbe a topikba :roll:

Jövőhéten majd jövök és mindent visszaolvasok, bocsi, hogy csak magamról írtam! :oops:

KépKép
KépKép
akíra

Helló!
Akíra, ari a bébi!! És tessék itt maradni ebben a topikban!!!

Sclara,nekem azért nézik, mert gyógyszert szedek a cukrosság ellen. De fura mert annyit kellett reggelire kajálnom, amit egész nap eszek meg. Szóval alap esetben szerintem ez nem mérvadó. :)

Orsi, üdv itt! Nem gond, hogy nincs tünet. Örülj neki. n végig hánytam 2 hónapot. Most meg állandó énekelhetnékem meg táncolhatnékom van. :D Ez azért elviselhetőbb!

Itt ki ki süt a napocska!!! Mindenkinek jó Május 1-et!!!!

Kép
Kép
gabi82

Gabi
aranyos ez a táncis énekes fordulatod!! :lol:

Akira
édes a babátok! Gratu hogy minden rendben! És el ne menj!! :wink:

Sclara
örültem neked hogy újra jöttél és gratuálok a Ti babátok szuper eredményéhez is!

Orsi
Üdv néked! :P Örülj neki hogy nincs bajod és ilyen könnyen viseled.

Klarissza
én is ezt a kocsit néztem és szerintem is szuper!! Az utolsó héten vásárolsz/vásároltál? :shock: sokan már menni sem tudnak addigra olyan vizesek...én sztem a félidő utáni begyüjtés módszerét fogom választani.

Én sem szedek már vitamint, a sok zöldség és gyümölcs sztem is elég kell hogy legyen...Zsé a folsavnak van még ilyenkor értelme??
Bibi-bi holnap megyek kismamajógára!! :lol: alig várom!

Elveszett kismamik jelentkezzetek LEGYEKMAMI, GRÖNI, DERIKA mi újság veletek?

Kép
katica_75

Sziasztok!

Látom senki nincs mindenki elveszett! Én ma is nyomom a melót ezerrel fél 6-ig.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hello!

Látom ma sincs senki :cry: Nem baj pihenjétek ki magatokat!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Vera!
Ezek friss képek???
Mert akkor tényleg így nézek:
Kép

D.

Kép

Kép
ditta76

Harivera,
Biztos, hogy ez a mostani terhességed? :) Nem a fiúk a 6. hónapban? Nagyon szép, és tényleg hatalmas!
Akíra,Megvagyok még, köszi az érdeklődést, csak keveset jutottam a géphez, most meg utazgatunk ide-oda. HÁnyinger megszűnt teljesen, csak ha sokat zabálok (ami sokat előfordul, dehát olyan éhes vagyok) akkor előjön estére. KÉpem van a babáról, de a szonográfus olyan béna pillanatot kapott el, olyan rajta, mint a Sikoly maszkja. De tényleg! Miből lesz a cserebogár!
Sclara,
Köszi, tényleg szépszemű a kissrác. Remélem a második fiam hasonlít majd rá! Mondjuk nem is gondolkodok, milyen lesz, mert mi az apjával hasonlítunk egymásra, így valszínű a második is szőke kékszemű kerekfejű baba lesz! Annak izgi, akik nagyon különböznek (szülők) hogy vajh' barnahaj-kékszem? vagy barnahaj-barnaszem? vagy szöszi kékszemű, hogy kreol-e, vagy fehérbőrű? Van sok ilyen ismerősöm, és izgi volt találgatni, milyen lez a gyermek. Na jól belemásztam a kérdésbe...
Ja, még annyit, hogy előzőleg húztam-halasztottam a bevásárlást a gyereknek kérdést, aztán a végén kapkodás lett egy csomó mindenből! Amit nem vettünk meg a 6.-7. hónapban, az vagy elmaradt, vagy drágábban vettük, mint lehetett volna, ha jobban körülnézünk, és nem "jó lesz,csak menjünk már haza!" hozzáállással válogattam volna. De mint mondtam, mindenki másképp viseli az uccsó hónapokat. Te az alkatodból ( :) ) kiindulva és abból, hogy légiutaskísérő vagy (és azok biztos stramm csajok) biztos könnyebben fogsz mozogni a végén is!
Gabi,
Énekelj, táncolj! Olyan jó így! Hamarosan csak az éneklés marad! :wink:
Üdv az újaknak!
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
dalminha

Megpróbizok egy dátumosat csinálni :lol: :lol: a kis hitetlenkedőknek
:D :D :D

Kép
a férjem üzeni hogy a cédula hiteles. :lol: :lol: :lol: nagyon tetszett neki hogy odaraktam. :lol: :lol: amúgy a kék nadrágos képet megfordítottam mert csak így passzoltak. És az 8 hetesen készült. A cédulás meg ugye ma 10+4 naposan :lol: :lol: a csíkok azok a gyerekkori hízásom óta ott vannak. Nem rosszabbodtak a várandóságaim alatt.

megmutatom a hasamat a többivel.

ez andrissal 36 hetesen
Kép
Ez csabival 39 hetesen. az arcom azért olyan ronda mert itt dolgoztam kint decemberben kari vásáron.
Kép
Ez Petivel 38 hetesen
Kép
és Bazsival szülés előtt egy órával
Kép

IMÁDTAM ÉS IMÁDOK BABÁT VÁRNI. ÁLLAPOTOSNAK LENNI. FŐLEG HA MAJD MOZOG IS.

harivera
Budapest XXI. kerület

Jahh és kébzeljétek fogytam 6 kilót a védőnői látogatás óta mert akkor voltam 114 most meg vagyok 108. És a terhességet 115-tel kezdtem de az első hetek zabálása miatt lettem 118 és én tudtam hogy lefele fogok menni mert a többivel is 10 kilót fogytam igaz ott mindel kb 95-tel lettem terhes és annyival mentem szülni is. Így a fogyás ott. De itt reménykedtem hogy legalább 10 kiló le fog menni de ha így folytatom akkor reményeim szerint 98 körüli kilóval fogok menni szülni. Ami szuper lenne. A baba nem szenved semmibe se hiányt emiatt. ettől nem félek.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok,

Dalma, jól értem, meg tudták mondani, hogy kisfiad lesz? :D

Harivera, már elsőre is szép nagy pocakod volt! :D A fiúk milyen súllyal jöttek a világra?

Bevásárlás: mivel már van egy lányom, azt hittem, nem sok minden kell. De tévedtem. Ahogy gondolkodom, kell egy ikerkocsi, még egy kiságy felszereléssel, légzésfigyelőből kettő, mert nagyobb eséllyel lesznek korák, aztán a fogyóeszközök, mint melltartóbetét stb, úgyhogy azért lesz mit vennünk...
Magunkról csak annyit, hogy- nem tudom, írtam-e- egyéjszakás lázam volt kedden, 38, algopyrin levitte, reggelre semmi. :shock: Bízom, hogy nem történt semmi baj. Vol közületek valakinek láza?

Sziasztok, Eszter

KépKép
KépKép
kornéliusz

Ezen a héten Születés Hete program országszerte!
Debrecenben ha vannak itt debreceniek:
Csütörtökön 11 órától baba-mama jóga bemutató, beszélgetések a kismama jógáról
Bemutató és előadás lesz május 9-én és 10 én a Turmalin Életmódközpontban (Csapó u. 19) a textilpelenkázás előnyeiről, gyermekorvos válaszol a kérdésekre!
Szeretettel várunk mindenkit!!!
Részletes program: www.turmalin.hu

Marica & Levi :)
www.babamosoly.hu
marica75

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Jó reggelt!

Bocsánat, hogy ilyen ritkán jövök, de elkezdődött a vizsgaidőszakom és előre sok dolgozatot meg kellett írrnom, amikkel még most is szenvedek. nagyon lassan megy most a tanulás.
Rosszullétek elmúltak, de ha sokat eszek akkor fáj mindenem. Sajna és híztam vagy 4 kilót, de a védőnő szerint nyugodtan tarthatok gyüminapot (én inkább gyümidélutánra gondolok), nem fog ártani a babának, sőt inkább csak hasznára lesz. Bocsi ha már írtam.
Holnap megyek az első vérvételre az integrált teszthez és utána a 12 hetes uh-ra. Nagyon remélem kapok képet és akkor este fel is teszem ide.
Nagyon furi érzés volt, de éreztem egyszer a babát. Egy furcsa csiklandós kaparászós érzés volt a köldök alatti részen. beszélgettem anyuval és a nővéremmel és ők is érezték ezt a 12-13. héten. Szóval nem vagyok hülye, ez megnyugtató.

LÁZ!!! Nekem a 6. héten volt lázam és én is algopirint vettem be, mert azt ajánlotta a dokim. ha nem volt tartósan 38.5 és a feletti a láz, akkor nincs semmi baj.

Majd valamikor visszaolvasok és írok.

Harivera! Szépek a pocakfotók! Hihetetlen, hogy már ekkora a pocakod, de mivel az 5. babát várod már, így érthető. Mitől fogysz? Fogyózól??? Én is szeretnék egy kicsit fogyni, vagy legalábbis nem hízni a következő 3 hónapban. :roll:

Kép
Kép
nati80

harivera nem vagy semmi!Téged már biztos előre engednek a postán!Én meg hiába nyomom kifele a pocim,csak az tudja aki nagyon ismer, hogy ez valami más!Kenegetitek?vettem én is egy olajat, Elanee, kenegetem néha, de valahogy úgy vagyok, hogy többnyire genetika kérdés a terhességi csíkok intenzivítása!

Dalma, én sem akarom a bevásárlást az utolsó pillanatra hagyni, mert még terhesség előtt is fárasztott-idegileg.Nálunk általában én vagyok az, aki útálja a shoppingot-főként a bevásárló központokat-brrr, a férjemet viszont alig lehet kiráncigálni.Majd, úgy félidőtől...Fiú lesz?Úgy hangzott :)

Kérdés!Az orvososmnál csak 2d-d uh lehetséges?Nagyon szeretném a 3d-t, a neme miatt.Ki mikor megy erre?Nem árt a túl sok uh?Vagy melehet beszélni a dokival, hogy a köv.uh helyett máshoz megyek 3d-re?Ez működik vajon :?
Na ennyi a kérdésekből!Elég borongós idő van ma, érezzétek azért jól magatokat!
sclara

Sziasztok!

Most már hogy lement ez a hosszú hétvége egy kicsit talán én is tudok jönni gyakrabban!

Most csak az utolsó pár hozzászólásig jutottam, ugyhogy azokra reagállok amíg Kyra alszik!

Sclara! A legtöbb doki csak 2d ultrahang géppel rendelkezik! De van akinek szuper gépe van és ott csinálhatnak 3d-t is de ez ritka, rá kell kérdezni :) Nekem Kyránál úgy volt, hogy én a 25. héten mentem és akkor nekem mondta a dokim, hogy mivel pont uh lett volna csak, így nem is kell mennem hozzá abba a hónapba, csak ha baj van! Szóval nálam kiváltotta! De ezt meg kell beszélni a dokiddal, mert ahány doki annyi szokás :)

Harivera, nem semmi a pocid! Nekem is látszik már, akik tudják már mondták, hogy milyen cuki, hát nekem annyira nem cuki, mert 3hós helyett 4hósnak néz ki, de hát megszokom lassan :lol: Tényleg már akartam kérdezni, hogy neked a fiúk ugyan olyanok voltak? És most mit érzel fiú/lány? Mármint azt mondják a fiúk tök mások mint a lányok, akinek volt fia tuti érzi ha lány és fordítva! Te hogy érzed? :)

Terhességi csík! Genetika! Semmi más! Nem egy és nem két olajat és méregdrága krémet használtam...hiába! Szóval ezeket annak adja el a szépészeti ipar akinek akarja, én tuti nem dőlök be megint! Veszek egy jó zsíros krémet "20forintért" és az a has feszülésre, viszketésre jó lesz, a többire meg ugyse használ más se :lol: :wink:

Bevásárolni én is még nyáron akarok, minimum 2-3 hónappal a vége elött! Addig nálunk ugyis sok minden alakul! Hiába van Kyra, ha Zsebi fiú akkor úgyis veszek neki pasis kis ruhákat párat, ha lány akkor azért könyebb :lol: De nálunk még kérdés, hogy Kyra kiszáll-e az ágyából vagy vennem kell még egy kiságyat, és ez majd csak a vége felé dől el! Meg a babakocsi is kérdés, hogy a testvér fellépő működni fog-e ahogy én gondolom! Szóval én egyenlőre kinézem a dolgokat, aztán úgy 5-6 hónaposan, majd júni-júli környékén neki indulunk 8)

Fogyni
sajna én nem fogytam, de ha anyámék mérlege nem csal akkor eddig még csak 0,6 kilót híztam aminek nagyon örülnék ha így lenne! De majd meglássuk jövő héten a védőnőnél! :roll:
De szerintem se tehet rosszat egy gyümi nap, vagy fél nap! És ami kell úgyis kiveszi belőlünk a gyerek, nem fog éhezni az tuti! Ha meg igen akkor úgyis jelzi, egy kis köldökzsinór rángatással :lol:

Dalma, tényleg megint fiú lesz? Már meg is mondták? :D

KépKép
KépKép
akíra

Vásárlás:
Mi holnap megyünk pestre és a párom már akar venni 1-2 dolgot. Pl: mellszívót (jó előre, mert azért drága), meg én szeretnék valamit a Tökinek venni, talán egy takarót, hogy legyen mit nézegetni itthon. nem akarunk minden kiadást 2-3 hónapra sűríteni, mert a gatyánk is rámegy. Inkább szép fokozatosan megveszünk mindent.
Már nem kérdés, hogy veszünk légzésfigyelőt is. olyat néztünk ki ami bébifigyelő is egyben. Mivel nálunk két szint van, így tuti ki lesz használva.

Most vasárnap mondtuk el a nagyszüleimnek, hogy érkezik a 6. dédunoka. papám majd kiugrott a bőréből, könny szökött a szemébe, hogy ez a legszebb dolog a viklágon, hogy jön a következő dédunokája. Mamámnak is leesett, hogy miért hívtam naponta hogy mit, hogyan kell főzni, amit még életemben nem csináltam, de meg se ettem eddig.

Kép
Kép
nati80

Sziasztok!

Nekem sajnos nem sikerült valami jól ez a hosszú hétvége: az utolsó két napot ágyban fekve töltöttem, mert elkaptam valami hülye vírust :( Hasmenésem van, lázas vagyok, mindenem fáj és semmi sem marad meg bennem. Fogytam újabb két kilót (összesen már 5-öt).
Remélem hamar túljutunk rajta. :(

Ja, és sikerült összeszednem egy hülye kullancsot is, most amiatt is izgulhatok :(

Más: lányok, nektek volt olyan, hogy pl. megfordultok az ágyban és hirtelen meghúzódik valami a méhetek körül? Ez normális? Nekem már többször is volt, mindig éjszaka, de legutóbb annyira fájt, hogy délelőtt is éreztem.

Ne haragudjatok, hogy csak magamról irogatok, csak szükségem lenne egy kis táv-támogatásra
:roll:

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Látom azért történt egy-két dolog a hosszú hétvége alatt is.

Harivera, gratula a pocakhoz és a pocakfotókhoz. Neked már tényleg szépen látszódik. A képeket elnézegetve (korábbi terhességeid), azon töprengtem, hogy a várandós mamák, hogy kivirulnak, pedig a végén a plussz x. kilót senkinek sem könnyű cipelni, viselni stb...
Mégegyszer gratula.

kornéliusz (Eszter), nekem még nem volt egy napos lázam, de azt én is hallottam, hogy az algopyrin jó rá. És tudomásom szerint ez nem okoz problémát a babáknál sem. Úgyhogy nyugi!

Sonny, nagyon sajnálom ami veled történt. Jól kifogtad.
A hasmenésre mindenféleképpen szedj bélflóra helyreállítót Normaflore-t vény nélkül kapható, és nem árt a babának. Mi is azt kaptuk anno, amikor calicit kaptunk Mikulásra a fiamtól.
Azért eszegess, de csak egyszerre keveset. De ezt biztosan Te is tudod.
Hát a kullancshoz nem tudok mit mondani. Sajnálom.
Nekem is szokott lenni, hogy húzódik a méhem körül, de olyan még nem volt, hogy órákkal később is éreztem volna. Valószínűleg a méhed növekszik és "helyet csinál" magának. Én legalábbis mindig erre gondolok, ha húzódik. :D
Jobbulást neked, szorítok, hogy most már javulgass.

Velem semmi extra, várom a jövőhetet, mert akkor fogok menni a 12 hetes UH. Be is vagyok előre tojva, hiszen már több mint egy hónapja nem voltam UH-n és hát annyi mindent történhetett ennyi idő alatt odabenn.

Próbálok dolgozgatni, bár így nagyon nehéz 4 nap után. Mindenkinek szép napot!

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Hello!

Végre visszajöttetek!

Hát én most teljesen másképp érzem magam mint a fiaimmal, de az is lehet, hogy azért mert ennek a babucinak más az apukája :roll: !?

Még nem híztam egy dekát sem, de most nem is érzek késztetést arra, hogy két ember helyett egyek :lol:

Akíra a terhességi csíkok megelőzésére én hagyományos, de jó zsíros testápolót használtam, használok. Márkát nem írok mert ez nem a reklám helye.

Sclara azt te döntöd el, hogy hová mész 3d-s uh-ra, ha nincs a dokidnak akkor legalábbis nálunk van erre szakosodott szonográfusi magánrendelők! Általában a sima 2 d-s uh-n is meg tudják mondani a nemét 18 hét körül. A sok uh meg nem árt a gyerkőcnek állítólag. Én tuti nem félek tőle mivel a kisebbik fiammal minden héten kellett uh-ra mennem mégsem lett semmi baja!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Ja az előbbi gondolathoz, lehet ezért nem szeret kicsi fiam fényképeszkedni??? :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sonny no para! Ezt para-anya mondja neked! Nekem szinte minden naposak a belenyilalások, sőt van hogy egész délelőtt fájdogál, meg keménykedik a hasam, de ezek a tünetek teljesen az előző terhességeimre emlékeztetnek!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Ja, a vásárlásról még annyit, hogy Kyránál mi is pont úgy csináltuk Nati mint ti, hogy a 4.hónapba már elkezdtük szép lassan venni a dolgokat, szóval mi októbertől márciusig vásároltunk apránként! Mert az úgy jóval pénztárcabarátabb megoldás! Mi most csak azért várunk mert ugye nekünk már csak pár dolog kell és az is kérdéses hogy kell e szóval mi most megvárjuk előszöris hogy milyen nemű mert az is sokat számít :lol:

Sonny, nagyon sajnálom ami történt! A hasmenésre én is csak a Normaflore-t tudom ajánlani, nekem is az segített karácsony elött, meg páromnak és Kyrának is kiláballni valami hányásos hasmenéses vírusból :? És azt tényleg szedheted!
A kullancsról okosat én se tudok mondani, de egy dokival konzultáljál szerintem!
A hasam nekem is szokott fájni! Vagyis inkább azt mondom, hogy forduláskor (az ágyba) mintha meghúzódna! De erre a dokim is azt mondta hogy normális, és a magneb6 sokat segít ám! Meg én most a béres féle magneb6ot szedem amiből csak napi egy kell, és tök jó! Szóval szerintem próbáld ki az egyiket ha még nem szeded!

Macsiv
, nyugi, tuti minden ok odabent :) Majd hozzál képet :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!
Nem, nem mondták meg konkrétan, hogy fiú lesz, csak az ingás természetgyógyi mondta, és teljesen olyan a közérzetem, mint Korinál volt, bár most hamarabb abbamaradt a hányás. Erről jut eszembe: egész hétvégén anyóséknál voltunk Tamásiban, ott semmi bajom nem volt, tegnap éjjel hazaértünk, elsőre ment a VUK a wc-be... :( De híztam ott 1 kg-t. Itthon meg tudom állni, hogy egész nap egyek, mert az van, amit megfőzök, de ott... kaja-süti hegyek.
Sonny,
Szegényke! Jótanácsot nem tudok, mert még nem volt ilyenem, de pihenj sokat, és igyál teácskát finomat! És nézz sok filmet, lazíts!
A hasam nekem is fáj ha a hátamon fekszek nyújtott lábbal, húzódik nagyon. Ha nem görcsös, nincs baj! Meg amúgy sem biztos.
Terhességi csík
Nekem van, de csak a köldököm alatt kezdődik kb 7 cm-rel, de végig a csípőmön, és a combomon is hosszában. A hasamat kentem mindig a leírhatom? (pregnacare ) krémmel, a lában nem, és ugyanúgy néz ki. Pedig ebből 3 tubus rámment. És kb az utolsó 2-3 hétben képződött.
Más
Kornél megbolondult, egy hete kötekedig, visong, verekedik, amire rátett egy lapáttal, hogy 4 napig nem fegyelmezhettem, mert csak felemeltem a hangomat, és négyen hurrogtak le, hogy "szegény gyerek". Mától ismét "gyereknevelés". Letöröm a pici szarvát.
Bocs az off-ért!
Mindjárt töltök le képet és teszek fel!

Kép
Kép
dalminha

Ez hétvégén készült, már azért látszik ruhában is.
Kép
és egyet az okosan figyelő Kornélról:
Kép

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok,
Anita vagyok, most írok először, úgyhogy, ha valami nem jól jelenik majd meg, bocsi. :oops:
Lenne is rögtön egy kérdésem.
kicsit be vagyok kavarodva, ezekkel a terhességi hetekkel. De nem is ez a lényeg. A 9.héten voltam orvosnál, és azt mondta, hogy 4 hét múlva menjek vissza, ez akárhogy is számolom 13. De mindenhol az van írva, hogy a nyaki redős UH-t a 12. héten kell elvégezni. Nem leszünk ezzel elkésve a 13. héten???? Bár egy gyakorlott doki ezt csak tudja? Csak ez az első terhességem, és semmit sem tudok, hogyan megy, mi a dolgok menete...aggódom is folyamatosan. :?
Köszönöm
Sziasztok
Anita

Kép
lovani

Szia Anita!
Gratulálok a terhességedhez! Hát igen, ezek a terhességi hetek elég zavarosak. A nyaki redőt a betöltött 12 hét után szokták nézni, így a 13. héten. Egyébként nem késő, ha később mész sem, max jobban látszik, hogy minden OK! :) Ne aggódj, nől bennt az a babuci magától!

Kép
Kép
dalminha

Szia,
Köszönöm a gyors választ...nagyon megnyugtató, ahogy telnek a hetek úgy vagyok egyre nyugtalanabb, hogy minden rendben van-e a Picikével...még nem tud szólni, ha valami nem Ok, bár azzal nyugtatom magam, hogy valahogy úgyis jelez, ha valami nem stimmel. De ez azért elég izgalmas, furcsa, új állapot, és nemcsak nekem, hanem a férjemnek is.

sziasztok

Kép
lovani

Sziasztok!

A hosszú hétvége után ismét munka. Huh. Nem tudom hogy vagytok vele, de ilyenkor én mindig csak még egy napért könyörgök, amit valóban láblógatással töltök.
Nekem jól sikerült a hétvége, meglepetés partit csaptunk a nővéremnek, öcsémnek és a barátnőjének születésnapja alkalmából, ami 30 vendéget jelentett és sütés-főzést 2 napig, 3 torta sütést, stb. Szóval kicsit elfáradtam, de mindenért kárpótolt a szülinaposok öröme.
Még mindig aludnék reggeltől estig, állandó álmosság van rajtam. Remélem ez azért hamarosan megszűnik.
Sclara: megnyugodtam, hogy nem csak nekem nem látszik a pocimon semmi, és tényleg úgy kell elhitetnem az emberekkel, h. babát várok. Most már talán látszik egy kicsit, de persze csak az veszi észre, ugyanúgy, mint nálad, aki ismer. Viszont tegnap szétrepedt rajtam az egyetlenegy használható fekete nadrágom :oops: , így ma rohanok kismamagatyót venni. Ez már jó jel, mégiscsak növekszik az a pocak, mégha láthatalanba is! :D
Én már nagyon szeretnék egy-két dolgot venni a picinek, olyanokat, ami nemtől független. Én is úgy vagyok vele, mint Nati és még sokan mások, hogy egyszerre úgysem tudnám megvenni a dolgokat, így szépen lassan beszerzek egy-két darabot.
Én most péneteken megyek a dokihoz, nem tudom, hogy megcsinálja-e a 12 hetes uh-t. Épp nem lépek még át a 12. hétbe pénteken. Szerintetek attól még megcsinálhatja? Vagy tutira ki kell várni a 12. hetet a tarkóredőmérés miatt?
Mennem kell, vár a munka! :cry:
Pocakfotókhoz gratulálok! Hihetetlenek!!!

Üdv Mindenkinek!
Ja, és még mindig semmi rosszullét! :D

Orsi

Kép
rborsi

Hello!

Orsi az én védőnénim azt mondta, és az újságban is azt írják, hogy 11-12. héten kell elvégeztetni!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Orsi
nekem 11+4-en volt a genetikai uh. A 11-13. hét között ok.

Új lányok tessék képeket rakni mert lehetetlenség megjegyezni mostmár sajnos!!!! Régiek már mind raktak minimum az avatárba.
Vannak akiket folyamatosan keverek :roll: :oops: segítetek? :lol:

Szép pocakok itt is ott is...nálam szintén szinte semmi...

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?