A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

GRATULA MÓNINAK ÉS JOBBULÁST A KIS MIRKÓ BABÁNAK!
Vendég

MÓNI!!!!!!
TUDOM,HOGY NEM OLVASOL MOST,MAJDCSAK 1-2 HÉT MÚLVA ESETLEG VISSZA!!!!!!!!!!!
DE MINDEN OKÉ LESZ!!!!!!!!!!!!!!!!GONDOLOK/GONDOLUNK RÁTOK!!!!!!
Vendég

Ha burokrepedéssel indul a szülés, és elég sok idő telik el utána a szülésig, akkor előfordulhat fertőzés... a hüvely ugyebár nem steril...

Egyébként szoktak streptococcus-szűrést végezni... ha fertőzött a mami, akkor szülés alatt antibiotikumot adnak... nekem ma vette le a doki a mintát a tenyésztéshez... és terhességem alatt előszőr megvizsgált... méhszáj 3000-ás... :lol:
Vendég

Kép

Kép

Kép
Vendég

GIGI!!!
Köszi hogy irtál.
Egyébként én is igy gondoltam. :lol:
2honapos voltam mikor kezdtem egy gyulladt gyökérrel,gyökér kezelés.
Na azt a fogam most fejezte be,mert közbe hányinger stb. Az a lényeg 1 hete lett kész,és az utána levő fáj.
Lehet ujra gyökér kezelés kellene annak a fognak is?
Kihuzatni nem akarom.
Azt mondta vagy gyogyszer,vagy kihuzni. :cry:

Kurva jo a táblázat,Köszi neked Gigi. :D :lol: :)

Kata&Milán

oszman777

Csak azt nem tudom,hogy miért nem császározták meg??????
Én is olvastam amit Gigi mondott,hogy a burokrepedés után ha sok idő telik el fertőződhet a baba!!
Annyira dühitő...fő a természetesség ...de minden áron????????,
Vendég

Én azt hallottam, hogy a babának nagyon jót tesz a kinti élethez való felkészítésben. (saját vélemény, szerintem sem kéne ennyi ideig hagyni vajúdni Valakit, de nem vagyok szakember, nem tudhatom mégis miért hagyták). Nagyon sajnálom szegény Mónit, kellőképpen megszenvedett Mirkóért.
bluebox

Holnap jön hozzám előszőr a védőnő :lol: Én csípem az arcát, jó fej, fiatal, és nem tukmál semmit az emberre.
bluebox

Szegény Mirkó,remélem minden rendben lesz!
Móninak kitartást!

Nálunk most volt egy nagy vihar jégesővel.Máté meg majd kiugrik az oldalamon.

Kép
melike

Ha a szülés burokrepedéssel indul, kb. 24 órát várnak a fájások beindulására... közben persze figyelik a fertőzés jeleit a maminál...

Császár... azért azt ne felejtsük el, hogy az egy nagy hasi műtét... annak is millió veszélye van...

Én inkább simán szeretnék szülni...
Vendég

Lányok!
Konkrét nevekre nem emlékszem,de kinek valószínű vagy biztos előreláthatólag a császár....?
Barit tudom fixre...
Vendég

Én :wink:
bluebox

ésmég ?:wink: :lol:
Vendég

Kaptam ma pár tippet,pont az aneszt. orvostól,amik megkönnyíthetik a sebbel való "lebénult" időszakot,illetve kerestem is hozzá....tényleg hasznosak lehetnek így visszagondolva....
Ha gondoljátok begépelem....
Vendég

Miért nem gépeled be Csiri?Még engem is érdekel,pedig nem császáros vagyok (elméletileg).

Kép
melike

Köszönjük Csiri, érdekel engem is.
bluebox

Mindjárt írom,nem nagy dolgok,de hasznosak,még keresek hozzá....

Most hívott a kisebb lányom EX anyósoméktól,hogy a fehér ingjét rakjam már rendbe,mert csütörtökön 5-től anyáknapi ünnepség lesz....

csüt 5-re kell mennem 3D-s UH-ra a meszesedés miatt....és most telefonáltam,nem lehet tolni és nincs más időpont....

Megszakad a szivem....
Ráadásul ugye egy tanterembe lennénk 60-an,meg a gyerekek....levegő nuku!!!!

Most döntsön okosan az ember!!!!!
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:55-kor.
hékás

Szia Brigi!
Vendég

Sziasztok,

Nagyon szoritok én is a kis Mirkónak! Szegény Móni, nagyon nehéz lehet neki...

Csiri, én is fix császáros vagyok, megköszönném, ha begépelnéd az infókat!

Kép
elan

Szia Hékás :lol:
(ha priviben írsz adatokat, te is bekerülhetsz a táblinkba :wink: )
Vendég

Szia Brigi!
Üdv közöttünk én is egynapra vagyok Veled kiírva :wink:
bluebox

Szia Brigi!
bszilvi25

Csajok! Emlékeztek még "Hariverára"??????
bluebox

Decemberi topikban van. Én őket is olvasom néha. (amikor megöl az unalom)
bszilvi25

csajok bár nem tudom a részleteket,de gigaboszinak igaza van. 24 órán belül megszült..terhesen is benyelhetett bármilyen vírust,ami megbetegíthette a babát,és a burok is meg lehetett repedve úgy,hogy észre sem vette...
Vendég

[quote="bluebox"]C írta:blueboxsajok! Emlékeztek még "Hariverára"??????

Igen... ő indította a topikunkat... aztán nem lett akkor babája... :cry:
Viszont most a decemberi topikba irogat... Zöldikével együtt... :lol: :wink:
Vendég

Én a Jáhn Ferenc kórházi topicban találkoztam Velük :wink:
bluebox

[quote="cseriani"]c írta:cserianisajok bár nem tudom a részleteket,de gigaboszinak igaza van. 24 órán belül megszült..terhesen is benyelhetett bármilyen vírust,ami megbetegíthette a babát,és a burok is meg lehetett repedve úgy,hogy észre sem vette...

És ezeknek a picuroknak attól is lehet tüdőgyulladása, ha egy kicsit beszippantják a magzatvizet... és ez akár császár közben is előfordulhat.... :cry:
Vendég

Az a legnagyobb baj, hogy Szekszárdon messze van a szülészettől a koraszülött osztály... :cry:
Jó kis kirándulás az Móninak... :cry:
Vendég

Na vagyok!
Elöljáróban annyit,hogy ezeka dolgok jól jöttek volna nekem annó,DE MOST OKOSABB LESZEK... 8) :wink:
Viszont nem bizti,hogy mindenkinek bevállik!!!!

Tehát csaszis kismamák plusz KÓRHÁZI "KELENGYÉJE" (SZERINTEM)

Ugye mint ahogy Gigi is írta,az egy hasi mütét....(Bari Te tudod),hogy)hasizom nélkül felülni,köhögni,beszélni kész katasztrófa...és fogunk köhögni,fel kell ülni és beszélni is kell...
tehát a könnyebbség miatt:
SZÍVÓSZÁL...(lehetőleg olyan,aminek hajlítható a vége....)nagyon sokat kell majd inni viszont mozogni még nem nagyon tudsz...
VALAMI KÖTŐ A FELÜLÉSHEZ....(a rácsos ágy végéhez kikötni pl a köntös megkötőjét vagy erős fáslit,sálat,kendőt....)aminek a segítségével felhúzod magad...Nekem nagyon jó volt,de a végén jöttem rá :?
VALAMI PUHA ANYAG,NEM SZIVACS a mosdáshoz...DE OLYAN AMIT NEM SAJNÁLSZ,MERT UGYE A JÓD MIATT KI KELL MAJD DOBNI.. és nagyon érzékeny lesz az egészhasalja a szivacs is durvának fog tünni,akármilyen puha!!!!Tetra pelus nem rossz...a frottir anyag is durvának fog tünni
FOLPAKK-ezt most olvastam...(okos ötlet)Ugye a sebet nem érheti víz...ezért zuhi elött körbetekerni a kötést vele....

Én emlékszem olyan szélgörcseim voltak csaszi után odabent,hogy azt hittem bentmaradt egy bébi és még bent rugdos...ezért valami enyhébb HASHAJTÓ....fél óránként megkérdik volt-e széklet és addig nem hagynak békén amíg nem volt,sőt talán rendes kaját se adnak...

Mindenképp PLUSZ PÁRNA valami nagyobb mögéd a szoptatáshoz,mert ugye simán ülni még nem nagyon tudsz,a kórházi párnák,meg semmit nem érnek...

És mivel a tejcsi csaszisoknál nehezebben indul be,lehet számítani gyulladásra....arra is 1-2 PUHÁBB RONGY (tetra pelus) mert melegvízesen a hónalj alá rakva oldja a csomókat...

kb ennyi....ha eszem be jut még valami akkor írom....de ti is kiegészíthetitek!!!!
Vendég

Barika
Rád gondoltam, mikor ezt találtam...

A méhen belüli magzati állapot észlelésére alkalmazott szűrővizsgálatok közül a magzatmozgás számolása a legegyszerűbb szubjektív szűrővizsgálati eljárás.
Kétféle módszer terjedt el a gyakorlatban.
A Cardiff-technika alkalmazásakor a terhes reggel 9 órakor kezdi számolni a magzat mozgásait. A tizedik mozgás időpontját feljegyezve megállapítható, hogy a magzat átlagosan mennyire aktív.
A Sadovsky-technika szerint az egy óra alatti magzatmozgás-szám meghatározás javasolt, délelőtt két óra, délután két óra időtartammal. Az egy óra alatti átlagosan 4 mozgás élettani érték.
Vendég

Ez a sebet nem érheti víz ma már megdőlt... egy a lényeg, hogy ne ázzon fel... egy zuhanyozás után át kell cserélni a kötést...

(mikor az idegsebészeten dolgoztam, akkor a gerincsérveseket a műtét utáni reggel kikisértük zuhanyozni... és utána átcseréltük a kötést...)
Vendég

Köszi Csiri, ezek tényleg hasznos infók.

Visszatérve erre a méhen belüli fertőzés dologra... A 35. héten ugye mindenkinél megcsinálják ezt a streptococcus-B szűrést. Ennek mikor van meg az eredménye? Én úgy tudtam, hogy ha a szűrés eredménye nincs meg, akkor automatikusan adnak antibiotikumot a babának szülés után....

Kép
elan

Sziasztok!

Hékás! Még az is lehet, hogy összefutunk az Istvánban? :wink: Ahogy nézem 5-6 nap különbség van köztünk, amiből ugye bármi lehet. :wink:

Ma voltam ctg-n, meg megcsinálták az utolsó vérvételt, levették a kenetet is. A méhszáj totál zárt, még megrövidülve sincs, a baba teljesen a gyomromban, és fájásnak nyoma sem volt. Szóval elég előkelő helyen vagyok a táblázatban, de azt hiszem páran beelőztök engem. Főleg a programozott csaszisok.

Persze tudom én, hogy a legjobb helye van a babának odabent és véletlenül sem akarom siettetni, de azért pár napot elengednék ebből a 9 hónapból. :? Már nagyon nehéz ez a pocak. :oops:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Elan! Nekem egy hetet mondtak az eredményre. Azt nem tudom, hogy mi lenne, ha addig megszülnék. :roll:

Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem, igazad lesz!
Kép Kép
montana

Köhögéskor, tüsszögéskor jó megtámasztani a sebet... (odaszorítani a kezedet)
Felülés... oldalra fordulsz és úgy nyomod fel magad... könnyebb, mint a friss hasi sebbel felhúzni magad...

Szerintem hasi sebbel ülni könnyebb, mint gátmetszés után... (bár a gátmetszést még nem próbáltam...)
Vendég

Gigi én már roncs vagyok a magzatmozgás témától,és álmomban is ctg-n voltam és nem is mondom tovább az álmot!!!!!!
Néha már azt mondom jöjjön aminek jönni kell.....
Attól,hogy a depresszióba kergetem magam,nem lesz jobb semmi!!

Csiri:én szerencsés vagyok mert császár után semmi problémám nem volt ,tudtam ülni,menni,és ahogy hazajöttem erobikozni,nem fájt semmi...na most jól elszóltam magam
Viszont víz jobb ha nem éri a kötést mert nekem előrebocsájtották,hogy ha vizes lesz nem adnak másik kötést!!
Gondolom most meg a mai csóró helyzetben méginkább nem adnak :twisted: :twisted:
Vendég

Magzatvíz-belehelés
Magzatvíz-aspiratio; a magzat valamilyen oknál fogva a megszületés előtt erőteljes légzőmozgásokba kezd, és így magzatvizet szív be légutaiba. A folyadék a légutakat jelentékeny mértékben eltömheti, ezért a megszületés után nehézlégzése észlelhető. Még rosszabb a helyzet, ha a magzatvíz fertőzött (normális körülmények közt csíramentes), vagy bőven tartalmaz levált magzati bőrfüggeléket, esetleg magzati székletet (magzatszurkot). A magzatvíz-belehelést mindenkor megfelelő intézményben kell kezelni.*

http://www.vitalitas.hu/konyvek/babalex/blm.htm
(nagyon hasznos olvasmány)
Vendég

Gigi!

Reggel van itt kötözés fél 8 körül....és én szeretnék este is zuhizni...nekem lehet,hogy jól jön...

Igen a támasztást kihagytam....arra van egy olyan szerkezetem,ami tépőzáras gumiszerű és megtart....

felülésnél nekem a felhúzás jobban bejött mint a felnyomás.... :wink: (de azt ne feledd,hogy engem akkor köldöktől vágtak még....)
Most lehet,hogy a feltolás lesz a jobb a kereszt sebnél :wink:

Ezért írtam,hogy ezek nekem jöttek be...de úgyis mindenki kitapasztalja majd!!!!
Vendég

Csiri most majd meglátod,hogy a bikini vágás sokkal jobb,az nem fáj...na jó azért a gátseb még így is 20x lájtosabb

Üdv:Brigi
Vendég

Csiri
Engem 2-szer operáltak... úgyhogy van tapasztalatom... :wink:
Vendég

Gigi:itt azt írják nem jó megoldás antibiotikummal kezelni az újszülöttet...hát bizony az enyémeket azzal kezelték és a dokim mondta,hogy most is így lesz..
Vendég

És figyi!!!!
Ti megborotválkoztok otthon indulás elött????
Mert én nem akarom,hogy ott 1 éltelen vacakkal nyúzzanak meg.... :evil:
Vendég

Csiri én vizsgálatok elött is megborotválkozok nagy kín keservvel
Vendég

Engem 5 ször sajna,mind hasi.... :oops:
ez lesz a 6. :cry: :evil:
Vendég

Gigi amúgy ez azt jelenti,hogy de illetve du nem alhat ababa 1-2 órát,mert mi van ha akkor van a számolgatós óra amikor alszik csóró...
Tényleg föl kell kelteni???Vagy rohanni a korházba?
Egyre jobban elegem van ebből az egészből...
Vendég

BARIIIIIIIIIIII!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mit operáltak ennyit rajtad?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?