A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

anyjuk!

szerintem krémet ne használj a csonkra, mert akkor nehezebben esik le! az a lényeg hogy száradjon. és csak a körnéykét takarítsd.

a kórházba tányér nem feltétlen kell. esetleg viszel vlamai műanyag eldobhatót. az inkább csak arra kell, hogy gyümöclsöt vagy a zsömlécskédet rátedd. kanál,kés, villa, pohár az nekem elengedhetetlen mert tuti elkapnék valami nyavaját. itthon is meg kell gondolnom a párom utáni dolgok használatát is. habár már elég rég volt, de régebben akár havonta 2-3 alkalommal is kijött, pedig odafigyeltem.
törölközőt én is viszek vagy 2 nagyot meg vagy 2-3 kicsit. habár azt ugyis tudják cserélni majd a családtagok de azért viszek már én is!
legyen mindig tiszta.
meg sok-sok kendő, niveát szeretem ugyhogy vszínű olyat viszek. meg van lactacydos kendő is a dm-ben. abból is tuti veszek lentre.
a niveás kéztörlő meg jó lesz a többi helyre. kézre arcra vagy ahova éppen majd kell. ilyen kendők nélkül én amugy se tudok létezni :D nálam mindig van.

Kép

Kép
timi1982

kendoket en is hasznalok, nalam is mindig van.
Azokbol mar keszitettem is a cuccokhoz.
Vendég

Halihó!

Én is bekukkantottam, h Anyjuk és Marcsi ne legyen olyan egyedül :)

Tegnap voltam dokinál, még szerencse, hogy a kórustársammal együtt mentünk, mert iszonyú sokat vártunk, 3 óra alatt végeztünk. A drnő eleve késett, mert szülése volt, és extra sokan voltak nála. Így legalább jókat beszélgettünk várakozás alatt.
Velünk minden rendben! A kislányom nagyon édes, formás kicsi baba, egy héttel kisebb a koránál. A vizsgálófejet nagyon nem szerette, folyton beleboxolt :)
Már nagyon várom, hogy 4D-n láthassam az arcát! Remélem, addig ebben a helyzetben marad!
A dr-nő megint a programozott császárról beszélt, amit én nagyon nem akartam meghallani :( , de végül is igaza van, Ottó után nem kéne újra átélni azokat az izgalmakat. Ha arra kerül sor, szót fogok fogadni neki. De a lelkére kötöttem, hogyha van esélye a természetes szülésnek, akkor mindenképp próbáljuk meg.
Ami viszont jó, lehet, hogy mire nálunk aktuális lesz, addigra már meglesz a saját ctg-je, és akkor nem kell bebumliznom a városba hetente x alkalommal.

MI ez a cumisüveg-dolog? Az Aventesekben is van vmi káros anyag??? :shock:

Wera, köszi az együttérzést :) Ma elég sokat tudtam aludni, és a nap is süt, úgyhogy sokkal szebb a világ :)
Az Istenhegyire már eleve Bátorfihoz vagy Hajdú drnőhöz kértem időpontot, jövő csütörtökön megyünk a dr-nőhöz. Nagyon kíváncsi vagyok!

Titi, a szülés utáni "kínzáskor" elvileg elkábítanak vagy altatnak, ha előtte nem kértél EDA-t. Én is megijedtem, de szerintem amikor már ott lesz mellettünk a baba, lehet, hogy a vizsgálatot nem is fogjuk észrevenni. Úgy tudom, természetes szülés után is megnézik, hogy a lepénynek minden része kijött-e. Doktor Katák, tényleg így van?

Marcsi, a tejellátással nekem sem volt gondom, de azért a Laktoherb tea nagyon jó szolgálatot tett ebben. És ami nekem még nagyon bejött: sokat fejtem (az első napokban nem szoptathattam Ottót), aztán szoptatás mellett is, így nem kellett aggódnom, hogy van-e elég teje a gyerekemnek. Csak akkor, amikor hirtelen abbahagytam a fejést.
Köszi a papírülőkés tippet!

Kép
Kép
bondi

Jó "reggelt" mindenkinek!

Voltam diabon, tök jó lett a cukim, pedig rossz voltam és nem vetem annyira szigorúan a diétát. :oops: :wink:

Tegnap este párom nagyon vicces kedvében volt. Úgy kezdődött, hogy mondom neki, rendeltem a neten díszfamagot a kedvenc növényéből, meg hogy milyenből még, hát nem jutott eszembe a magyar neve annyak a nyavajás fenyőnek, mondtam latinul, hogy meg még Pinus Pineát(mandulafenyő-ehető a magja), erre rámnéz és felrikkant, hogy "mi? plussz pin@'t? De rendi vagy!" :shock: :lol: Ezt így nekem szó szerint...
Aztán telik-múlik az idő, egyszer csak nekiáll énekelni(!), hogy "Krisztának nagy a hasa, mert van benne egy kicsi baba" :shock: :lol: Na itt teljesen végem volt, már potyogtak a könnyeim! :lol:

Ete meg megyünk 4D-re! Már alig várom. ha most nem derül ki, hogy ki is lakik odabent, akkor soha!

Pumácska! Most nézem, hogy anyukám szülinapjára vagy kiírva!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Tappancs :D
Örülök, hogy minden rendben veletek! Agykamratágulat ezek szerint csak vaklárma volt. Szép nagy már Dávid!

Anyjuk :D Sziszka :D
Szép pocik!

Anyjuk :D
Uzsokiban egy ismerősöm 2 gyerkőcöt szült gátvédelemmel. Nem lehetetlen! A gátmasszázst valaki olyan jól leírta, hogy hogyan kell. Valamelyik nap, talán a 4 nap alatt. De ki? Segítsetek!!! Nagyjából én is tudom, hogy kell, de ő olyan jól megfogalmazta!

Desviki :D
A sütőtökös rugdalózó nagyon édes!!! Abban cuki lesz a kis Lackó :D

Timi :D
Neogranormonnal ne kenegesd a mellbimbót, mert kiszárítja, és könnyen bereped! Vagy a bimbóvédőkrém a jó, vagy magát az anyatejet hagyni rászáradni, és kicsit szellőztetni - mármint a cicit:wink:

Vidokata :D
Örülök, hogy jól sikerült az évfordulótok!!! A menü abszolút alkalomhoz illő volt! Mi 10 évesek leszünk augusztus 1-jén 8) De akkor már négyesben ünnepelünk :D

Lányok, több helyen olvastam, hogy az idei évben 1 nappal későbbre írták ki a legtöbb kismamát, mert szőkőnap volt febr.29-én, és ez ugye abban a kis forgatható öröknaptárban nincs benne, így a dokik 28 napos februárral számoltak. Tehát akinél 1-1 nap is nagyon fontos, annak javítani lehet a kiírt időpontot.

Szly :D
Én július 2. helyett 1-jét kérek szépen a tábliba! Nincs túl sok jelentősége, de azért, ha akkor leszek 40+0, akkor már legyünk pontosak :wink: Köszönöm!!!

Véda
Vendég

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 19:58-kor.
Vendég

Ledobott ez a nyavajás net... :twisted:

Krisztina!
Helyes a párod...!

Remélem, végre a kis emberke megmutatja magát!
Én drukkolok!
a cukorhoz gratula!

bondi!
Én nem emlékszem, szülés utáni méhturkára....
Lehet, hogy volt, de nem rémlik..
Hogy őszinte legyek, én a helyreállító műveletektől félek.
Mármint a varrástól... :? :? :?

Timi!
Most a kórházban a csajok bimbóra a Bepanthen kenőcsöt dícsérték.
Én azt veszek.
Vendég

Bondi, Kriszti: örülünka jó eredményeknek!
Vendég

kriszta: nekunk a 4 D-n sem derult ki a neme:(

a masszazs ugyeben akkor elkezdek visszaolvasgatni, nekem nem remlik...

otlet, hogy mit fozzek?
Vendég

a szuleszno azt mondta ha valakinek nincs a kiskonyvehez csatolva a strepto szures eredmenye, akkor ugy tekinitk hordozo, es kapja az antibiotikumot a baba, vagy az anya? erre nem emlekszem
Vendég

remelem ez igy is van. En azt sem ertem meg, hogy miert nem kapok majd automatikusan anti d injekciot. ebbol nem lehet bajom?
Vendég

Anyjuk: miért Rh negatív vagy??
Vendég

igen
Vendég

én szerintem nem fogok kapni anti injekciót. vagy lehet hgoy éppen fogok. ezt ki kell számolnom :oops:

pont letelik vagy pont nem telik le az egy év.

katák! ezt mennyire tartják be? mert ugyebár én a missed ab-om után megkaptam. június végén volt a műtétem.

akor most kell kapjak vagy nem? habár a dokim ugyis tudni fogja, de csak hogy én is tudjam :D
most július 24-re vagyok kiirva.

Kép

Kép
timi1982

Szeva Kriszta!

Örülök, hogy itt vagy. Ari lehetett a párod. Puma egyfolytában beszélget a babával (pl: rúgd le anyu veséjét és hasonlok, de hát te is ismered ,hogy milyen :lol: )

Várj azzal a kiírással, nem is biztos hogy akkor lesz meg, már 3x változott az időpont. :shock:

Ugyhogy már végképp nem tudom melyik az igazi.

Én meg pénteken megyek 4d-s UHra

Mindenképpen írj hogy milyen nemű babóka lakik benned.

Kép
Kép
pumácska

Anyjuk!
Nekem azt mondta a védőnőm ,hogy ha nincs odacsatolva az eredmény, akkor a baba kap injekciókat, 3 v.4-et.

Kép
Kép
pumácska

Én rakott krumplit csinálok.
Ahhoz van itthon minden.

Kép
Kép
pumácska

en is rakott krumplin gondolkodom:)
csak en a hagyomanyost nem tudom most csinalni, mert csak egy tojas van itthon, de lehet csinalok Francia rakott krumplit, azt nagyon szeretem:) vagy romai talba gombaval krumpli.Csak a nekiallassal van mindig gond. Utana ha mar ravettem magam megy. Most is mar annyira sikerult aktivizani magam, hogy kiporszivoztam, es a szaraz ruhakat leszedtem:) Szep lassan csak haladok a dolgaimmal:)
Vendég

baaaaaaaar, lehet inakbb palacsinta lesz:)
Vendég

Én nem főzök...
Apa nem engedi.

Asszem én egy kicsit helyrerakom a házat, aztán jövök ismét!
Vendég

a palacsinta jöhet nekem is..... :wink:
Vendég

igaz az meceras, csak ez az allando turoehetnek...:)
lehet valami sutit kene csinalnom, a tegnapi rebarbaras ugyis elfogyott, bar ferjecskem nagyon nem szerettem( savanyu) de egy rakatt tejszinnel csak lecsuszott neki is:)
Vendég

Mindenképpen írok, ha megtudjuk, úgyis az lesz az első dolgom, hogy világgá kürtölöm! :D
Ha meg nem, akkor haza sem jövök! :evil:
Párom is nagyon izgul, hamarabb hazajön melóból. Neki amúgy is nagy élmény lesz, most lesz bent először ultrahangon!

Köldökcsonk. Emlékszem öcsém kicsi volt, hát nagyon csúnya volt az a köldökcsonk, gondolom mindig ilyenek. Az rémlik, hogy valamivel körbe volt kenve, hintőpor, meg le volt ragasztva.

Rémálmok. Vannak-vannak! Bár inkább ledöbbentők. Terhesség előtt mindig izgalmasakat álmodtam, most inkább lelkiseket és szomorúbb témában.

Főzni hála égnek ma nem kell, maradt tenapról bolognai.

Ezt a Strepto-szűrést most kiken végzik? Elvileg mindenkin kéne? Vagy összefüggesben van a vércsoporttal?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

oszinten amilyen nagy fozos voltam regen most annyira nehezemre esik. Nem is az hogy elfaradnek benne vagy valami, de mint a reg ota haziasszonyoknal mit fozzek nyug. Meg kb egy december ota mindig csak hot egyszeru kajakat csinalok:( szegeny uram, lehet mar unja?
Vendég

Húh én palacsintát sütöttem a múlt héten, ugyhogy az most nem lesz, mert olyan hosszadalmas meló.A fenének sincs kedve ott állni a tűzhely mellett x időt.

Mondjuk én jó sokat szoktam csinálni, kb 60 db-ot. Azt Apa benyammogja szépen.

Milyen az a francia rakott krumpli???

Kép
Kép
pumácska

kriszta: a strepto nem a vercsoporttal van osszefuggesbe, hanem azzal hogy no vagy. A legtobb no hordozo, nekunk nem jelent veszelyt, de a babanak nagyon is! Erre valamikor az elmult evekben jottek ra, ezert ezt elvileg szurik! De gyakorlatilag hallottam esetet, hogy kulon kellett kernie, sot olyat is akivel kifizettettek. elvileg itt az orson a 35ik heten kenetet vesznek es azt is szurik, de mondom zarojelbe oda van irva az orvos dont e felol, csak azt nem tudom mi alapjan donti el. Hisz soha azelott nem szurtek ezt nekem- sot gondolom alt egy nonek se- akkor hogy hagyhato ki ha egyszer sulyos betegsegeket okozhat! Volt ido, mikor minden kovet megmozgattam, hogy ezt megtudjam, es semmire nem jutottam sot tavaly szult kismamak is mondtak nekik ilyen nem volt. Milyen szintu felelotlenseg mar? VAN rola tudomas, van ra modszer, van megelozes, es hagyjak a francba...AHH!
Vendég

pumacska: nem tudom igazibol milyen a receptje ez nekem otthonrol hozott dolog, a kedvenc etelem volt kiskoromban, szulinapomra mindig ezt kertem:) a lenyege, nem fott kruplibol van! hanem megpuculom a krumplit, vekony szeletekre vagom, es besozva allni hagyom.Ezt mikor mar levet eresztet- azt leontom rola- es ici picit olajon atpiritom, de tenyleg nem az a lenyege hogy puha legyen csak mar kezdjen uvegesedni. es ez megy a jenaiba, ra egy ontet, ami tej, tojas, so, szerecsendio, bors, es sajt, tetejere reszelt sajt. Lefedem es sutom ki tudja meddig , idoben nem tudom, de amig puha nem lesz, majd fedo nelkul hogy picit piruljon. Ezt szoktam kombinalni porehagymaval, vagy barmilyen kozeretegezett zoldseggel....
Nekem nagyon bejon! Nem kolbaszos magyaros iz, de konnyebb es hat hus nelkuli , ami nekem sokszor jobban esik, mint amiben huz van.
Vendég

Sziasztok!

Wera! Köszi szépen, így már remélhetőleg el tudok igazodni az intézni valókon. Köszi még egyszer!

Titi! Gratulálok az évfordulóhoz! A keményedést meg mindenképpen említsd meg a dokinak!

Vkata! Örülök, hogy jól sikerült az este! A vadasnak a receptjére én is kíváncsi vagyok!
Vigyél magaddal pisit és nyomd az orra alá! Akkor tuti meg kell néznie, és kérd meg, hogy nézze meg a szívhangot.

Timi! Én nem aggódnék a biszfenol miatt. Bár én üveg cumisüveget vettem, nem műanyagot. De hány éve van forgalomban az ételtartó doboz. Lett valakinek valami baja tőle? Olyan rossz, hogy már minden szaron idegesítik az embert. Szóval sztem ne izgulj miatta! De ez csak az én véleményem!

Szilvi! Drukk az uh-hoz!

Szly! Sztem mindenhol kéne csinálni. De csak annyi, hogy pálcával kenetet vesznek. Még csak nem is fáj. Viszont ha kiderül, hogy kitenyészik belőle valami, akkor mindenképpen kezelni kell antibiotikummal. Egyébként a szűrést a 32-32. héten csinálják ált.

Marcsika! Én kerestem azt a wc-s izét, de nem találtam. Helytte vettem egy domestos törlőkendőt. És kicsit több wcpapírt viszek. De ha látok valahol, akkor mindenképpen veszek azt is, mert fő a biztonság!

Anyjuk! Előre ki kell választani a gyerekorvost és ő fogja felírni a szükséges kencéket. Bár van, aki nem szereti előre megírni, de a szülés után rögtön lehet menni. Ott tuti mindent felírnak majd!

Alvás: Már vagy 2-3 napja egészen jól alszom. Meg nappal is el tudok aludni. Nemrég keltem, de megint álmos vagyok. Ki érti ezt? De éjszaka kimegyek ugyan pisilni, de sztem a wc-n ülve is alszom. Visszamegyek az ágyba és folytatom ott, ahol abbahagytam. Remélem ez már így is marad!

sz.andi

VÉGRE ITT!Jó reggelt mindenkinek!

Strepto szűrést nem csinálnak rutinszerűen mindenütt,de csak Katához tudok csatlakozni, mindenképpen kérjétek meg az orvosotokat! Én is megkértem és meglesz! Muszáj!

Viki! Köszi a kérdést este 6 küörül jött a párocskaa, kicsit barnán elég fáradtan, de itt! ( Én meg vártam mintr egy szerelmes kamaszlány, hiába a hormonok! :) Szép esténk volt! :)
Hozott Adélnak ajándékot....
Most viszont hulla... időeltolódás...

Én még sehol se állok a kórházi csomaggal, viszont végre megvan a bútor, elhozzuk a héten, jövő hét Zolinak szabi, összerakjuk végre!!!! És alakul a babaszoba...
Ugy vérom már, remélem minden meglesz, mikorra kell!

A lepényt elvileg mindig meg kell nézni, hgy ép -e...Súlyos szövődményei lehetnek, ha bent marad darab.

Timi a Te kérdésedre sajna nem tudom a választ, nem tudom milyen gyakran kell antiD-t adni. Abbba viszont semmi félelemetes nincs, csak egy szúri...

Na, én lassan lépek a védődőhöz, mázsál majd kiváncsi vagyok- itthon plusz 6-7 kg...
Aztán kis ajándékbeszerzés, hétvégén ikertesó lagzi!!!! És ha lesz még erő este kisamamafittness!

Na, szép napot nektek!

Kép
andkata

b
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 19:59-kor.
Vendég

Sziasztok csajok!

Csak gyorsan bekukkantottam mertr ma rengeteg dolgom van!
Lenne.............
Tegnap jó volt a szülésfelkészítő,bár nem volt túl bizalomgerjesztő amiket mondtak!
A szülőszoba szép,de félelmetes ami ott fog zajlani!
Remélem Áron még marad pár hétig,mert most egy ideig nem szeretném újra látni azt a helyet!!!
Persze a végeredmény a fontos,de akkor is ijesztő!
Na mind1!
Ez elkerülhetetlen!

Amúgy olyan szinten elfáradtam,hogy 22-kor elaludtam és 9:30-kor keltem fel!!!
Igaz 2-4-ig forgolódtam és ettem egy kenyeret,de azon kívül hatalmasat aludtam!
Nálunk süt a nap,jó idő van!
Mosni,főzni kéne,rendetrakni,postára,boltba menni!!!
Nincs kedvem semmihez!

Wera! Képzeld sógor megrendelte a bútort és valószínű csütörtökre meglesz az anyag,talán hétvégén én is babaszobázhatok!
Nagyon eláztál tegnap?

Streptococcus! Én ettől már tiszta para vagyok!
nekem pozitív volt a vetélésem után és most nemrég is,szedtem rá Semicillint most negatív!
Szülésnél Standacillint fogok kapni mindenképp!
Ugye Kata ez elég lesz,hogy ne legyen baj??????????
Úgy félek ettől!!

Amúgy én is úgy tudom,hogy 36. héten mindenkinek megnézik!

Kép

Kép
ibm

ibm: nekem is ez akene szo uralj a hangualatom:(
es meg azt is meglattam a bolt sem maradhat el, mert nincs itthon mosogato, meg kenyer se tul sok. Mikor fogom ravenni...?
Vendég

Anyjuk! Köszi a felvilágosítást! Ezek szerint jobb ha rákérdezek a dokinál? Hozzá egy hét múlva megyek. Bár akkor még csak 28 leszek, de akkor jobb előre tisztázni.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

en is ugy tudtam az anti d jar minden negativ anyanak, pont a jovore valo tekintettel, ehhez kepest mondta a szuleszno csak akkor kapok, a masodik napon, ha a baba pozitiv...Nem vagyok e felol tulnyugodt. Remelem eszukbe fog jutni ! BAr a kiskonyveben pirossal ala van huzva hogy negativ!
Vendég

Nálunk tuti nem csinálnak Strepto szűrést és szerintem a babáknak sem adnak semmit. Erre ma rákérdezek a dokimnál. Tényleg elég nyugtalanító, hogy nem csinálják!

Andkata! Akkor automatikusan neked sem csinálnának? Csak külön kérésre?

Kép
szly27

Sziasztok lányok!

Hát volt mit visszaolvasni, mert megint vírusos volt a gépünk, aztán vihar volt és nem volt net, meg a 4 napban mi is elutaztunk 2 napra a Vértesbe, még így kettecskén, illetve persze már hármacskán.
Ja csak annyit akarok elmesélni, hogy milyen jól indulta 2 napunk, épp indulni készültünk, cuccok már a kocsiban, lakás bezárva, mentünk a kocsihoz, 15 másodperc kellett volna, hogy már a kocsiban üljünk, erre após megjelent a nagy permetezővel, nem bírta persze kivárni a 15 mp-et, hanem nekilátott, persze jött a a szél és mind a ketten az arcunkba kaptunk jó kis adag permetlevet. Jól felidegesített, nem tudom, ha unoka szaladgál a kertben, akkor is ilyen figyelmes lesz?

Viki, ha még nem veszed meg most délelőtt, nekem tönkölybúzás van, ezzel tényleg az van, hogy nehéz, tehát nem tudok vele úgy csinálni, hogy mindig átforgatom arra az oldalra, ahova fordulok, úgyh le van téve a bal oldalamra, és csak akkor tudom vele kitámasztani magam, ha a bal oldalamon alszom. Ilyenkor viszont nem tűnik el a pocakom útjából, mint ahogy Timi írta, hanem nyomja egy kicsit, ja és még zizeg is. Amúgy így is szeretem, meg talán a nehézsége jól jön akkor, mikor már a baba pihizik rajta, hogy nem csúszkál el annyira. Össze még nem esett, picit lapult, de adtak hozzá ajándékba plusz töltetet.
Nekem is a sárgadinnyés cucc jön be, de nagyon édes mind!

Muffin, ha olvasol minket, fizikailag jobb már, remélem, nem fáj a pocakod annyira? Gondolom még azért pihenni kell.

Helyesek a pocakok, szobák is nagyon!
Patrícia, Zsuzska hozzászólása nagyon tetszett! Aranyos!

Gratula a hétfordulókhoz, Andi az évfordulóhoz, Kata a házasságihoz! Tényleg szép menyasszony voltál. Úgy látszik, a májusi esküvő statit erősítjük, nekünk is most lesz az első évfordulónk!

Én tök gyenge vagyok, tegnap is akartam takarítani, hogy délelőtt elkezdem és szép lassan megcsinálom, aztán 2után kezdtem el, előtte leszakadt az ég, lehet arra várt a szervezetem, onnantól picit felgyorsultam. De ilyen lagymatag takarítást, amit végeztem, dehát evvan.
Tegnap baba is lassúbb volt, pedig mostanában kedvenc szórakozása, hogy ugrálóvárat csinál a pocakomból,de ma reggel már be is pótolta.
Ahogy olvastam, 30. héttől kevesebbet fog mozogni, már előre hiányozni fog, hogy ezt figyelgessem.

Ja még azt akartam kérdezni, hogy a nem kötelező védőoltásokon ti gondolkoztok? Pl. én azt tudom, hogy van a rotavírus elleni, amit kétszer kell adni és darabonként 17ezer. Van egy közeliismerősünk, aki védőnő, szerinte nem rossz dolog, én meg nem tudom. Dokinénijeink? Neketek biztos van erről véleményetek.

Kép
teó

Sziasztok Kismamik!

Nagyon sokat írtatok ma is!

Én túléltem a reggeli vérvételt és vizeletet bár a végére már egy fél lovat megbirtam volna enni! :D

Streptococcus! Az Én dokim nem szólt még , hogy lesz-e vagy nem de majd megkérdezem!

Kriszti! Várjuk a fejleményt, hogy ki lakik odabennt! :D

Tappancs! Örülök, hogy minden rendben van Veletek!

Nálunk még sehogy sem áll a lakás és teljesen beparáztam mert a kórházban 3-an is azt mondták(nővérkék), hogy szerintük már nincs hátra 6 hetem csak max. 3. Tiszta ideg vagyok azóta és folyton csak azt mondom Szabolcsnak, hogy még bent kell maradnia! :oops:
Vendég

Úgy látom ma a legtöbben lusták vagyunk. Nekem a kimosott babaruhákat kellene kivasalni, meg a párom pólóit. De nincs hozzá semmi kedvem. Aztán anyához is kéne mennem meg ami még kell, azt megvenni. De sztem én alszom egyet és utána meglátjuk mi lesz. Legfeljebb elmarad holnapra.

sz.andi

Na Mamik! Én tényleg húzok alukálni, mert leragad a szemem. Aztán majd visszaolvasok, mert nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem lesz + 2 oldal. De nem baj, addig is megy az idő.
Du. jövök! Sztem Ti is pihizzetek!

sz.andi

Ma én is gyengus vagyok...
Semmihez sincs kedvem.
azt hiszem, nekem ez a fene nagy pihi nem megy. Megőrülök a semmittevéstől. már a könyvek sem kötnek le... A többi lehetőséget pedig már hetekkel ezelőtt kilőttem...

Most összeírtam, mit szeretnék még venni, legalább ezzel is telt az idő.
Rossz, hogy folyamatosan egyedül vagyok.
Amikor Attila végez az egyik munkahelyén, megy a másikba. Kezdek ismét befordulni, pedig szép időszak következik.
holnapután én is betöltöm a 30. hetet, újabb mérföldkő, amit elértem.

nekem a következő orvosi látogatás időpontja 06.02. ,de akkor már 33/34 hetes leszek...Remélem, még egyben!

holnap úgyis benézek hozzá. A strepto szűrésre akkor feltétlenül rákérdezek, nem hagyom annyiban!
Vendég

maria: valahogy en is hasonloan erzem magam. Allandoen "egyedul", a sok tennivalo amit avgy en nem tudok megcsinalni, vagy meg nem lehet csinalni,vagy nincs erom hozza...tul sok idom van gondolkodni...
engem sem kot le sokszor semmi:( olvasas kozben 5 perc utan elkalandoznak a gondolataim, hazimunkaban nem lelem oromem, tv-nk nincs, kimenni egyedul utalok....
sajna mostansag sokszor van rossz napom, es tudom hogy ez rossz, es szivem szakad meg, mikor faradtan hazajon a ferjem es igy lat es kerdezgeti szomoru vagyok-e, stb, en meg nem tudom neki elmondani mi van, mert amugy semmi baj nincs, csak ilyen vagyok. MInden lehangol aggaszt, idegesit, elkeserit.... Utalom ilyenkor magam de lesz ez meg maskepp!!!!!!!!!!!!
Vendég

amugy ma extra rossz a kozerzetem. Valmi nincs renden a gyomrommal, vagy nem tudom. Kovajgok a lakasban jobbrol balra, es nem talalom a helyem. Vasarolgatni nem tudok, mert nincs penzem, meg elindulni sincs kedvem, pedig a dmig el kene mennem mosogatoert.
Vendég

tuti front van,hogy mindenkinek ilyen nagy kedve van mindenhez!!!

Mennem kell a postára mert mindjárt ebédidő,aztán jövök!

Maria! 06,02. úristen!!!!!!!!!!!
Az nekem már majdnem a cél!!!
Remélem még mindketten egyben leszünk akkor!!

Kép

Kép
ibm

remélem is...!!!
Én már a tv-t is unom...
Meg tényleg nincs is benne olyan, ami lekötne...
Persze lehetne video, dvd, de sajna nem érdekel...

Szeretnék egy kicsit emberek között lenni.

Minden vágyam volt, hogy kismami lehessek.
boldogan jártam-keltem, és mutogattam a világnak a pocakomat, amire büszke vagyok, még akkor is, ha sokan megbotránkoznak rajta, hogy két nagy gyerek mellé be mertünk vállalni egy harmadikat. Úgy gondolom, hogy aki megkérdőjelezi a döntésemet, azzal én nem foglalkozok.
Csakhogy ennek a fene nagy jövés-menésnek vége van, és én itthon ragadtam a négy fal között.
Most már csak arra várok, hogy megszülessen az én kis kincsem, és akko minden visszatér a rendes kerékvágásba.
De addíg meg azon parázok, hogy minél később akarjon a világra jönni, mert ő még nincs felkészülve rá.

szeretnék boldog, önfeledt kismama lenni, és kiélvezni az utolsó kismamiságom minden percét, de be vagyok korlátozva.
És ettől fordulok be...!
Szegény párom pedig ugyanúgy, mint a tiéd Anyjuk, nem tud velem mit kezden.
Ezen nem tud segíteni...

komolyan, már fáj a seggem az üldögéléstől, feküdni sem bírok egész nap...
Ha felkelek, és valamit csinálok, ezektől a nyavajás gyógyszerektől fulladok, és erőtlen vagyok.
A gyógyik miatt a vezetéstől is eltiltottak, persze ha nem mehetek sehova, akkor hiába is...

Ma amúgy Emma nagy formában van, remélem forgolódáshoz készülődik...
Itt ahogy üldögélek, folyamatosan vigyázzba kell vágnom magam, mert nem kapok tőle levegőt... :? :wink:
Vendég

Sziasztok!

Iszonyat mennyiségű témátok van mára! Hát akkor kezdjük!

Anyjuk, gratula a 30-hoz!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Strepto, nekem ha jól tudom nem csináltak, a barátnőmnek kérte a védőnője, hogy csináljanak. Állítólag tényleg az orvos dönti el.
Bár ha már itt tartunk, még ha nincs is semmilyen alapja én jobban szorgalmaznék egy AIDS tesztete. Saját vélemény!

Korházi csomagom tartalma összeállítva, viszont írtatok itt mondenféle babaápolási dolgot. Alkohol, hintőpor, stb. Nekem ilyeneket nem kell vinni, viszont ha nektek kell mindent irassatok fel a háziorvossal, vagy a háziorvosotokkal. Nekem a választott gyerekorvosom megírta a recepteket, az án TAJ számomból kreáltak egyet a babának, és amikor megszületik, és én még benn leszek a kórházban apa izzhon kitölti a nevet dátumot, és kiváltja. Mert ugye a baba neve kell hogy rákerüljön. Ha a háziorvos írja akkor a ti nevetek van rajta és már most ki letne váltani. Nekem azt ajánlották, hogy kezdésnek mindenből a gyógyszertárit használjam! Ideírom nektek miket írt fel a dokinéni. Hogy mi mire való azt ne kérdezzétek, mert még nem tudom!
Vigantol olaj 10ml: napi 1 csepp
Külsőleg hintőpor
Kamilla tea
Fürdetőkenőcs
Valami kevert krém, de csak az összetétel van ideírva, meg hogy külsőleg
Konakion mm paediatric 2 mg injekció 5x0,2 ml: heti 1 amp.
70% alkohol külsőleg

KépKép
hene

Most pedig az írégt képek a hordozóról, meg egy pár ma készült "kövér" kismama pocakfotó! :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
hene

Hene!

Már tegnap is írtam ,de most látom is...
NEM VAGY KÖVÉR!!!

Nagyon csinos pocakod van! :wink: :lol: (jó nagy..)
A hordozó pedig szuper!
Vendég

neked 27 napod van, nekem 72 !!! :shock: :shock: :shock:
Vendég

Hene! Nem, is kövér hanem csini kismamis pocak fotók! :D
Vendég

miert itt az aids szures nem kotelezo? nekem az elso labor meg kinn volt Irorszagban es ott azt is neztek. Hepatitis, meg aids, megminden ilyen fertozo betegseg. Azert ebbe a doki donti el szituban az a szomoru, milyen alapon donti o el, hogy ekkora veszelynek kitegye az en gyerekem! En tuti ha nem hajlando megcsinalni elmegyek maganba. Inakabb fizetek 10000ret plussz a szures koltseget, minthogy agyhartyagyulladast kapjon a gyerekem- jo lehet nem kell a legszornyubbre gondolni, de en 5 even at ezt hallottam az egyetemen a prevencio alenyeg, es en ebben hiszek is, ha valminek elejet lehet venni, ugyan mar tegyuk meg ezt az apro lepest!

Ez nem nektek mamiknak szol, hanem ennek a hiresen felepitett egeszsegugynek! Mert ha valmi jar, akkor az ugyan ugy jar a legkisebb faluban, mint a 2.keruletben! Szerintem!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?