A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

hene: ez a koverseg? az a neni igen rosszul lathatott! nagyon is vekony vagy es a hasad szepseges!
Vendég

Hene_: nem is kövér, hanem kismama! :evil: Szerintem cuki a pocid!
Jó a hordozó is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.07 20:00-kor.
Vendég

nah lányok!

depis vagyok én is... reggel is az voltam. anya még szörnyűlködött is.
aztán elmentünk vásárolni. nah mondhatom mennyi kedvem volt hozzá... de szegény tényelg jót akart és igaza van!
persze meg venni is kellett tejfölt meg szilviát meg apróságokat.
vettem kakaóscsigát és fonott kalácsot is. nah talán ennek volt értelme elmenni ! :D :D

most meg lassan készítek ebédet nyusziapunak és elmegyek hozzá is. persze felöltözni nincs kedvem. mármint nem bugyiban fogok menni, de mindig szépen felöltözök kismami szerkóba. dicsérnek is érte állandóan az utcán is az ismerősök és a kollégái is hogy mindi gmilyen csini vagyok. smink meg frizkó meg ruci... nah most szerintem néznek majd nagyot. :oops:
de tényleg nincs kedvem megint felöltözni. ráadásul ugy hogy este még egysezr kell szeritnem mert 6-ra eligérkeztem, vagyis nyusziapu igért el valami ökör aloeverás előadásra.
tudjátok ilyen piramisrendsezres szarság. nah aki "nem hisz benne'" annak minek elmenni???
mármint biztos jók az aloes cuccok, de az amit én kinézek és érdekel. nem pedig ilyen összevisszaság minden... már most sz@arok bele. bocs a csunya szó hazsnálatért de tényleg ennyi kedvem van hozzá!!! pedig visznek is és hoznak is. tehát még buszozni vagy vezetnem se kell.
de ha belegondolok hogy mennem kell sirni tudnék. :oops: :roll:

nah megyek tényleg dobok edénybe kaját és indulok toplákos kismamisan nyusziapuhoz. :oops: :oops:

Kép

Kép
timi1982

Timi!

kitartás!! :lol:
Vendég

Hene! Miiiiféle kövérség? Hiszen "csak" egy iszonyú édes pocak!
És a hordozó is tök szupi!

Szerintem ez az AIDS-szűrés sem hülyeség. Én támogatnám! Valamikor még a legeslegelején kéne csináltatni.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

jah egyébként nálunk sem tudok róla hgoy néznének streptot maguktól.

de a dokival én is elbeszélgetek hogy nézzenek.

mi az hogy kövér kismami????? pocid van és semmi mást nem nagyon látok. persze mindenki ugy látja hogy nő a feneke is a pocak miatt, de az sem feltétlen van ugy. meg egyébként is!!! ez a kép inkább csak pociközpontú. én nem látok semmi bármi más nagyot... persze élőben lehet hogy van egy óriási fenék is?!?!? :D
idióta emberek vannak. egy kismama nem kövér, hanem pocakos!!!!

Kép

Kép
timi1982

Köszi Kata!

Remélem minden rendben lesz!
Azért tényleg megnézhetnék mindenkinek,nem is értem miért nem!!!

Én megjártam a boltot,postát,betettem egy adag mosást és most bekéne szabadulnom a konyhábavalami rendet vágni! :cry:

Úgy látom ma tényleg senkinek semmihez nincs kedve!

Tegnap olyan jó kedvem volt! Ma meg..............

Na megpróbálom magam rávenni!
Engem úgy ver a víz mintha 40 fok lenne kinnt!

Hene! Kismami vagy de nem kövér!!!!!!!!!!!!!
Szép pocak és mindjárt itt lesz a babád!! :lol:

Wera! Mizu? Ablakokat kiszedték már?

Kép

Kép
ibm

Azért tűnik nekünk nagyobbnak a fenekünk, mert ilyenkor megváltozik a testtartás! Semmi egyéb! No para!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

timi: gondolom ez teged nem vigasztal, de en most jutottam el odaig, hogy levegyem a pizsim, pedig 7 ota ebren vagyok.
Szoval nem vagy egyedul a nyugoddel.
Viszont ahhoz gratulalok, hogy minden mas alkalommal tiszta topon levonek nezel ki. En sokszor ranezni sem irok mar a kismama ruhakra, baaaaaaaaa. Pedig nem csunyak vagy valmi, demar ugy felvennek valmi mast, mert most egeszen lekorlatozott a ruhataram:(
Vendég

Sziasztok!

Wera köszi a tájékoztatást!
Patr, drukk a dokihoz!!!
Titi, gyere csak amikor tudsz! Szívesen hallunk rólad! :wink:
Anyjuk, gratula a 30. héthez!!!
Bondi, örülök hogy minden rendben!!!
Kriszti, szuper hogy jó lett a cukrod! Drukk a 4D-hez!!! Jó fej a párod! :lol:
Teó, én is olvastam olyat, hogy a 30 valahanyadik héttől kevesebbet mozog a bébi, de én ezt nem vettem észre! Sőt!!! :shock: :lol:
Hene, nagyon cuki a hordozó! Szép nagy pocak! Nagyon csini vagy!!! :D

Nekem nagyon rossz éjszakám volt. És ma extrán fáj a forgóm és a csípőm! :cry:
Azt álmodtam hogy szültem, de nagyon szomorú voltam, mert nem emlékeztem rá. És még két barátnőm is szült, az egyik császárral, és közben ott ültem mellette. :? Miket produkál az agyam? :roll:

Kép
sziszka82

ibm: Te hos vagy!:) en magamat ismerve valamivel meg fogomnak magamnakmagyarazni, hogynem is fontos kimennem:)
elmosogatnom mar sikerult:)
meg vagy 3szor elindultma, hogy nekiugrok egy ujabb ajto lemosasanka, es hogy hogynem mindig itt kotottem ki:)
Vendég

Hene! Nagyon aranyos a pocid! És úgy irigyellek mert neked már nem is sok van hátra :)

Csajok lenne egy kérdésem! Cukorterhelésen kiderült hogy terhességi cukrom van, 8.1 -re ment fel a lötyi után. Voltam egy dokinál aki azt mondta hogy ne foglalkozzak vele, mert ilyenkor a gép nem tudja hogy kismama vagyok, így persze hogy egy kicsit magasabb lehet. Viszont voltam belgyógyászaton ahhol ugye megnézte az orvos a vérképet, és azt mondta hogy szigorúan diétázni kell. Van esetleg valakinek közületek ilyen terhességi cukra? Nektek is diétázni kell? Most elküldtek diabetológiára. Ott mit fognak csinálni?

Kép
linda24

sziasztok..

ime pár foto Kép Kép Kép Kép

Képimg][/url]
Kép
ronix

neha elgondolkodok, milyen jo is, hogy igy napkozben nincs itthon a ferjem- annak ellenere hogy utalok egyedul lenni- mert ha mindezt a szenvedest latna amit en minden tenni valo elott levagok....eleg a hetvege szegenyemnek!
Vendég

na a leányzom jo kicsi lett
amugy ö a legnagyobb
ez a tavalyi ballagási foto

Képimg][/url]
Kép
ronix

jaj lányok! nem merek elidnulni szabadidőben :oops: felvettem a nacimat meg a felsőmet.
de smink meg frizkó meg óra meg nyaklánc meg vicik vacak már tényleg nem fér bele... nincs kedvem. most valahogy inkább takaró kéne a fejemre és kész. elbujdosnék.

ruhatáram nekem is korlátozva van. 2 nadrág, ha jó idő lesz 2-3 szoknya ami jó rám, és vagy 3-4 póló. annyi hogy 2 pólót tudok variálni mással is mert alá ugyis veszek valamit mert azok pántosak.
de éppen ezért a korlát miatt igyekszem "csini" lenni...

de mondom most takaró kéne vagy egy nylon zacsi a fejemre és hagyjon mindenki békén.

nah tényleg indulok. legalbáb a napocska süt. és akkor már szétnézek a zöldségesnél. szemben a céggel van olyan zöldséges :D isteni!!!!
ez lelkesít :D

Kép

Kép
timi1982

linda: vannak itt paran akik mar dietaznak. Tenyleg orvosa valogatja kit milyen ertekkel kuld diabetologiara. Ott megint vervetel lesz, meg ha tanyleg magas a cukorszint, akkor etrend tanacsadas, kapsz tablazatokat, es megmondjak mikor mennyit ehetsz, stb, es jarogatni kell kontrollra.
en a 14ik hettol dietaztam, de mivel a 26 hetes terhelesen jo lett az ertek abbahagytam.
A lenyeg hogy a cukrot es cukros dolgokat melloznod kell, es nagyon kell figyelnia szenhidratra. Attol fugg hany grammos dietara fognak. de hidd el, nem nehez raallni, plussz nem kell veresen komolyan kicentizni a grammokat! Szerintem ez iranyado, hogyfigyelj oda, es lehet eleg hamar jo lesz az erteked. De gondolom a diabetologian is ahany szakemer annyifele ut, es eloiras.
De a lenyege tenlyelg ennyi, hogy napi 5szori etkezes, keves szenhidrat, no cukor!
Ne aggodj, ha nem emelkedik az ertek, lehet csak egyszeri kiugras. Sokminden befolyasolja!
Vendég

timi ne aggodj nekem nincs ruhám

de nem is érdekel megmondom öszintén :?

juniusban ugyis be kell feküdnöm oda be meg nem kell extra
uristen még háloingem sincss :shock: :shock: :shock:

Képimg][/url]
Kép
ronix

ronix: szupi kepek, nagyon helyes a nagylany!nekem remsegesen bena volt mindket tablokepem:( de o buszken mutogathatja!
Vendég

Ronix! Szupi göncök! Lánykád nagyon szép!

Linda! nekem is magas lett a két órás értékem 8,3. Elküldtek diabetológiára. Onnan elküldtek egy 6 pontos vérvételre. Egy nap vettek vért éhgyomorra, reggeli után 1,5 órával, ebéd előtt, utánna 1,5 órával, vacsi előtt és után 1,5 órával. Akkor már diétáztam egy hete. Az nekem jó lett, ezért nem kellett inzulin. de a diéta végig marad amíg meg nem szülök. Azóta szerencsére jó a cukim.
Meg mondták, hogy szülés után 6 héttel újra terheléses vércukormérés, hogy nehogy maradandó dolog legyen! Akkor már ugye nincs diéta, legalábbis nem kötelező.
Minden héten egyszer vissza kell mennem diabetológiára, ujjbegyből nézik a reggeli utáni cukrot, diétás naplót kell vezetni amúgy semmi extra.
Ja, meg javasolták, hogy szerezzek be otthonra is egy vércukormérőt, hogy többször ellenőrizhessem magam napközben is.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

timi: irigyellek a jo zoldsegesert. en mit nem adnek egyert. Semmi nincs a kozelben, csak az interspar, ahol semi valasztek nincs, es az almat narancsot, grepfruitot meg ugy unom mar. De 500 ftert nem tudok sargadinnyet venni. MAs meg nincs is! Lehet hetvgen kiszalajsztom parocskam valami piacra!
Vendég

Bocsi hogy csak úgy eltűntem, de ahogy az már csak lenni szokott váratlanul beállított a védőnőm! :evil:
Annyira utálom az ilyet!

Közben meg feltettem a krumplit (a sóska mellé) ebédre. :D :D

Szal, én sem látom magam kövérnek, még a védőnéni is azt mondta most, hogy az én pocakom csak a gyerekből áll. Én hogy jól nézek ki! Legalább megdícsért ha már csak úgy jött!
Köszönöm a dícséreteket tőletek is.
Ja , rákérdeztem a sztreptora, és azt mondta azt a múltkor levették! Csak még nem tudjuk az eredményt! :)

Ronix, nagyon szép ez a jány!!! Gratula hozzá!!!!

KépKép
hene

Ronix!

Nagyon szép lányod van!!!

A ruhák, amiket vettél, nagyon aranyosak!
Vendég

na jöttem, még nem olvastam vissza :shock:
megtudná valamelyikőtök mondani, hogy a férfiak miért olyan hülyék????? :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

így születtek...... :twisted:
Vendég

szerintem is... :( :evil:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

idióta, legalábbis az enyém :twisted: teljesen kivagyok vele..... miért van azhogy már azt hiszik magukról hjogy a gyerekszülésben is okosabbak?:??????? :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

mi történt Szilvi?
Vendég

Sziasztok!
Visszaolvastam a mai nap termését..... suliban voltam délelőtt! Jövő hét kedden és szerdán vizsgázok, és remélem sikerülni is fog, mert már eléggé kifáraszt ez a naponta suliba járás, főleg hogy itthon is azért kéne takarítani, főzni, mosni, vasalni........stb.
Itt ma is hétágra süt a nap! :lol: De így sincs igazán kedvem semmihez.....

Anyjuk!
Gratula a 30. héthez!!

Én ma töltöttem a 31. hetet! :) Mindjárt rakok mai képet!

Reggel telefonált az itteni egyik barátnőm (magyar) hogy tegnap megszületett a kisfia (37. hétre). Próbáltam egy-két dolgot kérdezni tőle, de mondta majd ugyis többet mesél ha hazamegy, majd skypeon beszélek vele!
Azt mondta bementek 3 pakli ruhával.... kiderült, semmit nem kellett volna bevinni! :lol: Majd csak hazahozós ruhát a gyereknek.. meg magának! Hálóinget ott adnak... eldobható bugyit adnak.. betétet adnak... a gyereknek adnak pelenkát... sőt csak pelusban van, és egy lepedőbe csavarva (ruhát nem adnak rá, de van vagy 25 fok a szobában). Kaját kap a Zsanett. Apuka mindhárom nap bent alszik (jó, neki 200 koronát kell fizetni naponta - de azért bent alhat, és kap kaját). Szóval teljesen más minden!! Bár biztos én is fogok bevinni korházi csomagot inkább magammal.... de ezek után nem fogok túl sokmindent bepakolni, inkább személyes holmikat!

Kép 31. hét

Kép 31. hét

d.dodó

elmentem az uh-ra, a dokinak nem etetszett hogy nem fordul meg, tehát hogy még mindig farfekvéses, mondta hogy szedjem 3x a doxiumot, két hét múlva kontroll, ha addig nem fordul meg akkor elgondolkodunk hogy bekell feküdnöm....... :evil:

Kép
Kép
h. szilvi

Ja...és azt hozzáteszem.. a szülésért nem kell fizetni semennyit.....!!!!!!!!! Sőt, nem is szabad!

d.dodó

SZiasztok!

Csak nagyjából olvastam vissza mert tudjátok, ablakcserés bolondokháza van nálunk!
Már kiszedték és elvitték, most kezdik beszerelni az újakat. Elvileg 4-re kész lesznek... háát, nemtom. Jó lenne!

Ami - az elázás nem lett volna gázos, de a cipőmből kb fél-fél liter vizet öntöttem ki. Nagyon fázott a lábam, rögtön ugrottam is a kádba ahogy beléptem az ajtón.

A borotválkozásomat még jó hogy nem látta senki... szerintem elég groteszk mutatvány lehetett. Akkora a hasam hogy már tükörrel sem látom a lenti részeimet!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Streptococus: általában a 35-36. héten veszik le, akkor elvileg még a szülésig ki lehet kezelni.

RH NEGATÍV: úgy emléxem tegnap azt mondták a szülésfelkészítőn, amit valaki már írt is, hogy csak akkor kell kapni az anyukának ha a gyerek vércsoportja pozitív, és ezt még ott a szülőszobán megnézik a köldökzsinór vérből.
Viszont aki negatív, az tényleg figyeljen oda hogy megkapja, mert Anyukám nem kapta meg miután engem szült, majd kétszer is elvetélt, nem is kis terhességgel (13 és 20. hét)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Este megyek dokihoz! Kérek drukkokat, sokat, mert kicsit izgulok!

További szép napot! Cuppppa!
Vendég

Szilvi!

Emma is csücsül még, és nekem senki sem mondta, hogy aggódnom kellene...

Persze én aggódom, de a doki nem.
Vendég

felhívom apjukat, erre kioktat meg lebasz, lassan ő szüleszti meg a nőket a kórházba..... :twisted:
akkor mostantól ne csináljál semmit, meg vár a mosás is.....két hétig...hahaha :twisted: ...az ebédé se én menjek....akkor ugyan ki???? :twisted:
nem kell mosogatni se, hahaha....de kifog??? :twisted:
melleslehg megjegyeztem hogy jó lenne a két hét alatt megvenni még ami hiányzik, mert sose tudni...erre kioktat :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

Mesélj Szilvi, erre kíváncsi vagyok!
Amúgy gyárilag ilyenek! :wink:

KépKép
hene

Ja..tudom mit akartam mondani még. Én itt ugy tudom nincs Streptococcus szürés.... vagy csak nem szóltak róla... viszont MRSA szűrést csináltak nekem legutóbb mikor voltam a védőnőnél.... ugyanolyan "húsevő" baktérium mint a strepto... szóval lehet nálam nem okoz gondot, de a babánál igen. Csütörtökön megyek megint a védőnőhöz, akkor már szerintem meglesz annak az eredménye!

d.dodó

azt hiszi hogy ha ezek engem befektetnek akkor majd másnap kijövök....idióta!!!!!!! :twisted: de felmérgelt..... majd ha megszültem elmosogatok!!!!! :twisted: .ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá meg majd egy csecsemővel rohangálok ide oda.... amúgy is még ki se mostam a ruháit se, el se tűrném hogy más itt pakolgassa mert én a kórházban vagyok.... :twisted: ...hogy lehet valaki ilyen??????? :evil:

Kép
Kép
h. szilvi

Ez ismerős....

Nálunk is ugyanez van!
Ha valamit megcsinálok, csak hogy ne érezzem olyan haszontalannak magam, akkor letol...
Ha megkérem valamire, ami nekem már nem megy, azt pedig rendszeresen elfelejti.

Lassan beleőrülök ebbe a faramuci helyzetbe.

azt mondja, nem akarja, hogy kórházba menjek, amit megértek, de így itthon becsavarodok!
Vendég

ne mosogass, majd addig kibírja :twisted: de azt nem mondja hogy hagyjad szivecském majd hazamegyek elmosogatok..... :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

reggel megjegyezte hogy nem bírja már ezt a korán kelést, jajj szegény :twisted: én napi 16 órákat dolgoztam + az utazás...... tehetetlen emberek :twisted:
belehalnának ha nekik kellene szülniük :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

szilvi: csak nyugiiiiiiiiiii! a pasik szeretik azt hinni mindenhez ertenek, mindent meg tudnak oldani, es leginkabb olyan szitukban kepesek orulete baromsagot mondani, amivel nem tudnak mit kezdeni.
bar oszinten nem ertem azert miert kene korhazba menni, mert nem fordul meg a baba? Ott mitol fordulna meg?
Lenyeg a lenyeg, probalj lecsillapodni!!!!!!!!!!!

ez nalunk is igy van ahogy Maria irja, hogy ha valmit csinalok, megkerdi de miert csinaltad meg, en megcsinaltam volna, te csak pihenj, stb, de ha en aztmondom legyszives csinald meg ezt meg ezt, kb 2 het mulva is meg kerem....
Vendég

a postára szerintetek kijár??
nem beszélve hogy a papírokat is intézni kéne, meg az apaságit, mert mi nnem vagyunk házasok.... :cry: meg a boltba??
ez ha elmenne csak hülyeséget venne.... a gyereknek is...meg nem érdekel senki családtag izlése :twisted:
a sajátomat akarom :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

nem tudom miért mondta hogy bekell feküdnöm...viszont megemelte az értágító adagomat, biztos van összefüggés....bár nekem csak azt mondta ha nem fordul meg akkor bekell feküdnöm.....
állítólag a faros gyerekek csak császárral lesznek meg, lehet nincs kedve kaszabolni :twisted: , kényelmesebb egy sima szülés neki, mint ott öltögetni... :twisted:

Kép
Kép
h. szilvi

faros baba is szulethet termeszetes modon, csak kicsit nehezebb melo. es megfordulni a 36ik hetig mindenkepp van ideje, de akar az utolso napokban is megfordulhat.
Nekem is egyenlore faros, es a szonografus rogton mondta, hogy keszuljek csaszar lesz, de utana olvastunk, es ha nem is fordulna be is lehetseges a normal szules. Persze ha vallaja a doki!
Vendég

szilvi: nem lehet azert reagalta le igy a dolgot, mert hirtelen nem tudott mit kezdeni a hirel?
Sajnos sokszor megesik ez hogy a legfontosabb pillanatokban szoljak a leginkabb nem odaillo dolgot, es ez nagyon faj! ezert igaz a mondas, hogy mindig az bant meg legjobban aki leginkabb szeret.
Lehet mire hazaer tisztabban atgondoltabban mar mashogy fog reagalni!
Vendég

Wera! Mennek a drukkok a dokihoz! +++++++++++++++ Biztosan minden rendben lesz!

Szilvi! Ne idegeskedj ezen mert attól nem lesz jobb!

Dodó! Nagyon csini a pocakod! :D Tök jó, hogy Nálatok minden adnak a kórházban! Látszik, hogy külföldön vagy!
Vendég

Szilvi, akkor irány a 4kézláb!!!!!

KépKép
hene

ja, a nagy fozesi akciom eredmenye tudjatok mi lett?
kifoztem egy zacsako szilvas nudlit:( ennyit rolam, es az aktivitasomrol. Ejnye bejnye! Pedig holnap aztan idom sem lesz igazan fozni, mert fel 1 uh, ott uge varok vagy egy orat, utana meg uzsokiban este hatig hetig eloadasok....
Vendég

Én is ugy hallottam, hogy utolsó pillanatban is megfordulhat a baba..... nekem is még harántfekvéses..... pedig már 31 hetes vagyok!

d.dodó

Dodó, ez aztán a csini poci! Gratula!!!!!!!! :D :D :D

KépKép
hene

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?