A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Ok csajok! Ezek után én sem fogok visszaolvasni!!!!!!! minek???

A baba a doki szerint 1800-2000 gr! De az nem kevés???

Manka: esküszöm nem vagyok éhes. Ma is ettem 2 szendvicset 11-kor és mást nem! Ez pedig karcsú egy kicsit. Amig dolgoztam eddig (mondjuk 6-ig) ettem 4*!!!! Na jó, még ettem egy danone csokis pudingot. De ez is nagyon kevés, és én úgy félek, hogy a kicsi egészségesen fejlődjön.
De most főzőm a vacsit, ami sonkás, sajtos, tejfölös spagetti lesz!!
NYAMI!!!! Azt nagyon szeretem, és talán ér is valamit szénhidrátot nézve. Már alig várom, hogy kész legyen, de tudom, hogy ma azon kívül már nem fogok mást enni. És akkor csak 2* ettem! :(
bszilvi25

Mindenkinek aki a FÁNK RECEPTJÉT kérte!

1210783413.3063.doc
csipisz

Szilvi, én sem eszem túl sokat... Igaz, hogy a bébi 2,5kg-nál tart, de szerintem ez nem csak attól függ mennyit eszel.
csipisz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:01-kor.
hékás

BARI!!!!!

Örülök a hírnek, de a végén még én maradok itt :cry:

Manka: kérdezted a fájásokat. Hát mit mondjak, nagyon érdekes. Ha ülök, akkor tűrhető. Ha felállok, akkor be.......ok :cry: Szó szerint :cry: Fáj, egyfolytában, most nem hagy ki semmit :cry: A hátam meg leszakad. :cry: Na nem panaszkodom, ennek így kell lennie :P
bluebox

Csipisz köszi a receptet, angyal vagy :wink:
bluebox

BAsszus, nincs itthon élesztő, csak porélesztő, mert a kenyérsütéshez az kell :cry: Most megint mehetek a bóóóóóóóóóóóótba :twisted: :twisted: Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :oops: :oops: :oops: Na, meg lekvár, az is csak szilvalekvár van a francba. Na megyek, mingggggggggggyyyyyyyyyyyáááááááááá gyüvök :P
bluebox

Szilvi - az én Picúrom a 32. héten csak 1780g volt, azóta nem tudom mi a helyzet, majd a jövő héten mérik meg. Én egyébként időben születtem anno 2750g-al és nem volt gond, lehet nekem sem lesz túl nagy babám. Amíg a doki nem mondja, hogy kevés súlya, én nem aggódom. Megnéztem a könyv szerint a 34. hétre 2200g-ot mondanak, na de hát a babák nem olvassák a könyvet! :wink: Másrészt pedig ezek a becslések sem túl megbízhatók! Kedves barátnőm, aki szintén most terhes, azt szokta mondani, ráér inkább kint megnőni a baba, így a szülés is könnyebb lesz! Igaza van! Ha nem eszel rendesen, akkor szedj vitamint, próbálj meg egyszerre keveset enni, de többször. nekem a husileves is bejön, minden héten főzök és nyugodtabb vagyok, hogy levest is ettem, könnyen csúszik, de igaz néha csak fél tányér fér belém, de akkor is ettem. Aztán egyre jönnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, biztosan te is szereted az epret, a dinnyét, a banánt....tele van piac finomsággal, vagy csak egy rántotta, vagy ha már szendvics, akkor legyen kiadós, egyél mellé paprikát, paradicsomot, retket, hagymát, én egy ilyen után szinte csak este eszek, de tudom, amit ettem az jó volt a babának. Ja és minden nap egy tál Chocapiccal indítok, mert ugye imádom a tejet.... Remélem tudtam segíteni! Ja, ha más nincs, egyél sütit, az is jobb, mint a semmi! Én most újra a meggyes piskótát kívánom, de meglátjuk holnap elég lesz a fánk, ha nem akkor sütök azt is! a kilók pedig nem érdekelnek! Bár szerintem +14 kg még nem olyan gáz. :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Jó sütögetést nektek, én megyek mert apa hazaért, és nem szereti ha sokat ülök a gép előtt. :D
csipisz

Márti - mondanám, hogy csinálj mindent ülve... :wink: Egyébként a viccet félretéve sajnálom, hogy ilyen rossz. Én még nem tudom milyen, de úgy látom örüljek neki. Most lebuktál, szóval kenyeret is szoktál sütni, egy ideje próbálkozom én is, be is spájzoltam több kiló lisztet, ha van valami jó receptet, megoszthatnád velem.....pleasssssssssssssssssse!

Manka

Kép

Kép
mankabi

De jó nektek!
Én meg állandóan zabálnék mindent!!
Gyümölcsöt is eszek de azt csakis kaja után és sajnos kilószámra...epret és nektalint...a többit utálom..alma banán fúúúúj
De most tényleg függ a baba súlya attól,hogy mit eszünk?
Nem úgy van,hogy ő elveszi magának ami kell??
Vendég

Amúgy miért kéne minden babának 4 kilósnak lenni?
Szerintem a lényeg,hogy időben legyen és akkor simán jó egy 3 kilós is nem?
nekem legalábbis jó
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 14:01-kor.
hékás

Köszi Manka amit írtál. Most épp apa is elmesélte, hogy kellene napi 5 alkalommal ennem... Végülis nem mondom, hogy kivitelezhetetlen :wink:

Tudom, hogy több gyümit is ehetnék. Na de majd most!!! Vitamint nem szedek, csak magnéziumot és vasat. De az más....
A védőnő mondta tegnap, hogy az elevitet az utsó hónapban kezdjem el szedni megint. kell az??? :? :? :? :? :?
Én annyira nem szeretek ilyen bogyókat szedni. Még ha vitamin akkor sem... A terhesség elején is "csak" muszájból szedtem. Már mindent csak a gyerek miatt eszek, meg iszok. Egyedül amit imádok, és a mai napig is minden este megiszok, az a firssen facsart narancslé!!!!!
bszilvi25

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:04-kor.
pironya

Pironya - nekem is lecsúszik! De én nem bánom! :lol: Most is vágyom valamire, de még nem találtam ki, hogy mit egyek.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Én meg annyit eszek,hogy már gurulok :twisted: :twisted:

Móni :bejött a jóslatom?Csini maradtál???
Vendég

Manka: Kenyeret géppel sütök :oops: Simán, kézzel, eddig csak kalácsot csináltam, az nagyon fini lett, csak rengeteg meló van vele :cry: De nagyon fini, csak olyan hamar elfogy :cry:
bluebox

Kép

ezt most csináltam...ebben a szerkóban voltam a dokinál :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ez térgatya amúgy...kinai 1000 ft volt :lol: :lol:
Vendég

BAri, akkor mikor mész legközelebb CTG-re? Hétvégén, vagy csak hétfőn?
bluebox

szombaton
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:04-kor.
pironya

Térgatya??????
bluebox

.....
pironya

Piri: én most kezdtem el a fánkot összerakni. Az élesztő fel fog futni :wink: Le kell takarni, és kb negyed óra mulva felfut :wink: Olyan habos lesz :wink:
bluebox

Kép

Márti csak neked a GATYA :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

eSKÜ,HOGY 21 KILÓ :oops: :oops: :oops:
Vendég

A gatya az oké, de azt hittem én kis naív, hogy nem elírtad, hanem tényleg az a neve, hogy TÉRGATYA. Ezek szerint TÉRDGATYA. Nem kötözködni akartam Barika :P
bluebox

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ha sikerűl a fánk, küldök mindenkinek :P Megyek, összegyúrom, mert meg kelt az élesztőm. :P Mindjárt jövök.

A papucs sem rossz :wink:
bluebox

Papucs:már nem látszik rajta de ez két ball lábas és a szine sem egyforma!! :lol: :lol: :lol:
A drága férjem vette karira és nem vette észre,hogy nem egy pár :lol: :lol: :lol:

mennem kell mert Szilvi vár a gépre
Vendég

Akkor szia Bari! :wink:
bluebox

Már senki sincs itt????? Ezért siettem?????? Pironya, Te is sütsz????
bluebox

Én vagyok még!!!!!!
bszilvi25

Szia Szilvi!!!!!!
Írj nekem valamit, mert most meg várhatom, hogy ez a rohadt fánk megkeljen :cry:
bluebox

Márti - én is gépire gondoltam, mással még nem is próbálkoznék, csak nincs túl sok receptem és egy bevált recept aranyat ér!

Pironya - nekem is itt bukik meg a dolog sajnos, mindig ledöglik a tészta, mert szerintem a felfuttatást elszúrom!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szilvi - nekem még maradt ki pár szem vitamin, ha úgy gondoltam nem ettem jól, akkor bekaptam egyet. A védőnő azt mondta, ha helyesen étkezek nincs rá szükség, csak ha nem fogyasztok elég zöldség-gyümölcs-öt, vagy ha kellő tápanyag mennyiség nem kerül be.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Pedig tudok helyesen írni! :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka, holnap szólj rám, és küldök Neked receptet. Egyébként én igazából, ami nagyon bevált, az a géphez adott könyvben van, szóval márkára szabott, de tuti lehet más géphez is használni. A méret a lényeg, csak van olyan gép ami alulra a vizes dolgot kéri felűlre pedig a száraz cuccot, vagy épp fordítva. De több receptem is van. Sőt én már csináltam fánkot is. Mármint tésztát :wink: az is tök jó lett :wink:
bluebox

Ok írok!

Tudod mit gubizok most a neten??
De lehet, hogy feladom, mert úgyis kell mennem házassági anyakönyvi kivonatért..... :? :? :? :? :? és majd akkor ott megkérdezem!

Tegnap volt szó róla a szülésfelkészítőn, de a barátnőm is mondta már, hogy amelyik kerületben laksz, ott az Önkormányzat is ad egyszeri támogatást.
Mivel (ha tegnap jól vettem ki a szavukból) az állandó lakcím szerinti kerület adja igy nézegettem a zuglóit, de szted megtaláltam?
Mert ha ott is szigoruan veszik az 5 évet, akkor szívás van. Képzeld nekem az Juli. 7-én lenne meg.
Viszont azt is tudom, hogy a XI. kerületben szinte nem is kell rég óta ott laknod, és megadják. Azért az sem kevés pénz!! 50 körül mondták tegnap azt is.
bszilvi25

És a pizza tésztáját is a géppel csinálom. Egy csomó felesleges melótól megszabadít. Imádom. Nászajándékba kaptuk :wink: Leleményes egy találmány :wink:
bluebox

Szilvi, ez így van :wink: De tényleg kerület szerint más és más. Sajna mi is itt buktunk meg :cry: 1 éve lakunk kispesten :cry:
bluebox

Fel is adtam, nem találom. De még a gugliban sem, ha szakszavakkal próbálkozom... 8) 8) :? :?
bszilvi25

valami helyi önkormányzati támogatásnak hívják. Eddig kerestem azt a rohadt papírt Neked, de az agyam szita, fogalmam sincs hova raktam :cry:
bluebox

Én a mi kerületünkben nem találtam róla infót. Lehet tényleg rájuk kellene csörögnöm! A XI. kerületről én is tudom, hogy ott adnak.

Márti - köszi előre is ha küldöd. Én is a géphez valókkal próbálkoztam először, de nem mindig jött össze, sokszor túl kelt és "kifutott" vagy összeesett. Nem is értem, pedig mindent precízen kimértem. Az enyémhez alulra kell tenni a folyékony dolgokat. Egyébként a fánk illetve pizza tészta speckós vagy ugyanaz mint általában csak a gép dagasztja, keleszti?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hm... erről a támogatásról még nem hallottam. Megnéztem a II. kerület honlapját, de sehol semmi... lehet, hogy felhívom őket... remélem nem azt nézik, hogy az anya mióta él a kerületben, hanem beérik az apával is :)

Kép
elan

A védőnőt kérdezzétek, mert neki mindenről tájékoztatni kell!!!!!!!!!!!! Kötelező tudnia és az infót átadni Nektek. Ne hagyjátok annyiba :wink: Csak annyira peckós, hogy szárazélesztő kell, tejpor, meg ilyenek. Semmi speciális, sőt nekem a piiza tészta tul egyszerűnek tűnik. Én szeretem pl a krumplis pizzatésztát. Na ilyet pl. nem lehet. :cry: De majd azt is leírom jó? Csak tényleg szólj rám :wink:
bluebox

Lányok, megígérem, hogy holnap ezt a papírt is megkeresem :cry: Csak nem rég hoztuk át Apa cuccait, és úgy elpakoltam mindent, hogy meglegyen a helye, hogy most meg semmit nem találok :cry: Türelem, megkeresem és leírom pontosan. De tényleg tudnia kell a kerületi kirendelt védőnőnek. :roll:
bluebox

Akkor holnap telózok egyet.

Arik vagytok, köszi, hogy segítetek nekem.
És mivel annyit beszéltünk a kajáról, meglett az eredménye.
Megettem apával a vacsit amit csináltam (mondjuk egy órával ezelött). most az elöbb olyan éhes lettem, hogy azt hittem, kiesik a szemem!!!!
Hoztam be vajas lekváros kenyeret kakaóval! Most azt eszem... Remélem ennyi.
Szóval tegnap is a tanf.-ra menet és jövet ettem 2 pékárút
(meggyes pitét, és kókuszgolyót) szóval, ha úgy vagyok, akkor eszek, de a mai teljesítményemen egy kicsit kibuktam. Még majdnem sírva is fakadtam, hogy a kicsi azért nem hízik, mert én nem eszem rendesen.
Aztán lehet, hogy több mint 2 kiló, mert ugye ezekben a uh-érétkekben sem szabad 100%-ban megbízni.
De egy biztos, ezt a pár hetet kibírom, ha megfeszülök is, és enni fogok holnaptól rendesen. Ki is kérdezhettek majd! :wink: :wink:
bszilvi25

Elan: nincs jó hírem. Az anyát nézik!!!!! Ezt ki is emelték tegnap!!!
bszilvi25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?