A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:01-kor.
pironya

Orsi én is remélem,hogy fétékenység nem lesz...igaziból úgy halottam,hogy kb5 éves korig szokott ez nagy probléma lenni!!
De tényleg sokat kell velük beszélgetni...mert pl a fiam ki volt rajta akadva,hogy nem mindenkinek vágják föl a hasát,hanem van akinek alul kibujik...na ettől teljesen megrökönyödött :lol: :lol:
Vendég

Orsi!
Eszek rendesen, ígérem. Pl. most is mert kell!!!
A House tegnap valóban érdekesen ért véget.
Apa ma azt mondta, hogy megveszi a jöv. heti tv
újságot és megnézzünk!!!! A nagyimat próbáltam hívni, de nem
vette fel, neki általában 2 hetes van. Még azért próbálom, 1 óra
múlva már tuti otthon lesz, mert ott délben szigorúan ebéd van.......

Márti: én is egyre többet álmodok a kicsivel.

Képzeljétek nem tudom elérni a zuglói önk-ot! Egyszerűen nem kapcsol kezelőt! (melléket meg honnan is tudhatnék :roll: :roll: )
bszilvi25

és nálunk meg azért is más a helyzet mert ugye a gyerekeim tudják jól,hogy ez a férjemnek az első SAJÁT gyereke lesz és egy kicsit látom,hogy félnek,nehogy kiessenek a pikszisből
De nem fognak mert a férjem soha nem fog külömbséget tenni...ő a világ legjobb természetű embere
Vendég

Piri..gondoltam már rá de nem merek :oops:
10 éves a jogsim,megálltam egy szinten és sajnos már nem fejlődök...csak visszafelé :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kép

NEM TUDTAM MÁSKÉPP, BOCSI MINDENKITŐL!!! DE EZ LESZ JÖV. SZERDÁN!!!
bszilvi25

Nem szoktátok nézegetni a port.hu-t? Nekünk papír-alapú TV-újságunk nincs is, csak ezen az oldalon nézegetjük, hogy mikor mi van...

Szegény Montana tényleg befeküdt, és még ki tudja, mikor szül... egy ilyen magas vérnyomásos mókával lehet, hogy még ellesz bent egy darabig.

Kép
elan

Bszilvi: Nem azért nem reagáltam, mert nem akartam, hanem azért mert tegnap délután már muszáj voltam ledőlni szunyálni, aztán meg már nem tudtam jönni egyéb elfoglaltságaim miatt. :( Most értem haza dokitól, mindjárt visszaolvasok (van mit ;) ) aztán megírom neked a számomat vagy valami ;) Köszi

Kép

Kép
bettica

Betti: a lányok írták, hogy van valami önkormányzati támogatás, amikor megszületik a baba. Te nem tudsz véletlenül ilyesmiről itt a III. kerületben?

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Én még ilyen támogatásról nem is halottam...bár szerintem a mi önkormányzatunk nem ad akkor sem ha van
Vendég

Szét unom az agyamat...nincs valami ötletetek?
Vendég

Ha Bari kérdésére, bárki tud valamit, hozzám is juttassa el, mert én is unatkozom!!!!!

Betti: végülis már kiveséztük! Raktam be egy linket. Én is ott tudakolódtam..... és segítettek.
bszilvi25

lányok!

Nincsen valakinek jogász ismerőse? Lenne egy kérdésem, hogy a félszocpolt utólag igénybe lehet-e venni???

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca szocpolról bankban tudnak mindent!!!
Vendég

Montana: Remélem sikerül levinniük a dokiknak a vérnyomásod... Basszus az emberrel bármikor történhet ilyesmi :roll:

Andóca: Nem is hallottam róla. De én nem vagyok "tősgyökeres" békási ;) Csak pár éve lakom itt, fogalmam sincs, hogy az az 5 év (vagy mennyi, ha egyáltalán) meglenne-e hivatalosan.... :( Azért még én is rákeresek, hátha nagyobb szerencsém lesz...
Félszocpolra sajna nem tudok neked kit ajánlani, talán a többiek :)

Szilvi: Igen, láttam. Olvasom mindjárt azt is ;) Köszi
A babóca miatt pedig ne aggódj, ő tényleg elveszi, ami neki kell! Az UH-n meg igencsak tudnak tévedni ;) Ha csak 2 kiló is lenne most, akkor is több, mint 3 kilósan fog születni, ha időre jön. Mostanában én is madárnyi adagokat eszek, ezért igyekszem többször enni (nem mindig sikerül, esténként ezért lenyomok pár almát vagy narancsot ;) ), de még így is van, hogy korog a pocak reggel. Próbálkozz meg étkezések között gyümölcsöt eszegetni, hátha ;)

Bari: 3 naponta CTG? Húha. Az igen! Apa fog vinni ilyenkor? Vagy van valaki, akit esetleg meg tudsz kérni a fuvarozásra?
Én sem vezetek már szívesen, max a piacig, ami kb. 1 perc kocsival. Szerencsére a párom csütörtökönként ott kezd a kórház környékén egy ügyfélnél, úgy hogy el tud vinni. Aztán meg vissza is tud hozni, max majd várok rá valahol, ha dolga van még... Milyen mázli... :roll:

Blue: Egy jó kis melegfürdő állítólag segít a jóslófájások elviselésében, erre mit mondott a bábád?

JKriszta: Részvétem a szomszéd miatt, de tényleg nem szabad most magad ezen stresszelni. Majd mindenképpen mesélj, hogy a doki mit mondott. Gondolom csinálnak neked CTG-t is...

Mia: Gondolom most már akor kicsit nyugodtabbak vagytok :) Milán bármikor jöhet, nem lehet baj...

Elan: Akkor téged most 2 napig nem látunk :)
Az én CTG papíromon 2 görbe van és tappancs is volt a pocimon. Az egyik Bence szívverését nézte, a másik a méh fájástevékenységeit (gondolom én). Szerintem ez gép függő, hogy mennyi vonalkát rajzol, nem? Nem értem, hogy miért nem egyfoma mindenhol ez a vizsgálat :roll: Ja és nyomogatnom sem kellett semmilyen gombot.

Orsi: Bent marad az agyerek még addig, amíg a dokid visszajön ;) Ő lesz a kivétel, megvárja a dokiját :) A párod pedig egy tündér, hogy így intézkedik :D

Megyek összedobom az ebédet, mert éhes vagyok már nagyon... Lassan le is kellene már dőlnöm... Kicsit jobb volt az éjszakám, hogy nem kellett annyit kijárni wc-re, de sajna még így is paníroztam magam éjjel minimum 1 órát, szegény páromat is jól felébresztve ezzel mindig :( Szegénykém mindent megtett annak érdekében, hogy vissza tudjak aludni, pedig neki is reggel kelnie kellett...

Délután még jövök, remélem lesz időm ;)

Kép

Kép
bettica

Bettica ne is mond a férjem már bele van őszülve a gondolatba,hogy 3 naponta mennünk kell!!!
Sajnos nincs aki vigyen...tudod ez olyan dolog,hogy én annyit hordtam a barátnőimet mindenhova mint egy taxis,de ilyenkor nem számíthatok senkire(jó nem minden barátnőmnek van kocsi,jogsi)
Vendég

Betti: pü! hátha segít! Most én is főzök. De vagyok!
bszilvi25

Megettük az ebédet és megmostam a hajam. Be kellene szárítanom és egyáltalán embert kellene varázsolnom magamból, mert 18.30-ra megyek a dokihoz.

Egy szőtelenítés sem ártana és egy fazonigazítás az altájon :oops: :oops: , de basszus, nem érem el magam és nem is látom. Ti hogyan tudjátok megoldani.

Nekem már a combom hátuljának a szőrtelenítése is probléma :shock: :shock:
pironya

Piri: nekem is érdekes dzsumbuj van odalent, már fűzöm a párom egy kis borotválásra, hogy amikor majd menni kell a kórházba, csak gyorsan 'lekapja a maradékot'. Hónaljamat és a lábamat még tudom magam csinálni. De lent már nem is látom, csak tegnap kaptam frászt, amikor a tükörben megláttam...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Bettica: Melegfürdő :wink: :P :P
Nagyon szeretnék beűlni egy kád melegfürdőbe, de nem hiszitek el, nem férek bele akádba űlve :oops: :oops: :oops: Tiszta ciki, de állva nem fogok zuhanyozni, hogy még kellemesen is érezzem magam. Szerintem a kádunk kicsit keskenyebb, mint a régi kádunk volt :oops:
bluebox

Pironya: tegnap doki elött én is tükröt vittem magammal :D :D :D Mókás, de most ez van. Nem?
bszilvi25

BAri: annyit emlegetted a nektarint, hogy kiküldtem a gyereket a zöldségesbe, hogy hozzon nekem nektarint, hát persze hogy nem kapott :cry: Reggel Anyum ment ki a zöldségesbe, kértem hozzon nekem retket, hát persze hogy nem kapott :cry: Tegnap kimentem én a zöldségesbe, kértem patiszont, hát persze hogy nem kaptam :cry: Felgyujtom ezt a zöldségest :twisted: :twisted:

Mi lehet Csiriékkel??????? :roll: :roll:
bluebox

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:02-kor.
pironya

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 15:02-kor.
pironya

Piri én tükörrel borotválkozok..és ha nagyon jó minőségű a borotva akkor könnyű de először a dm-es ócsó borotvával próbálkoztam,na az nagyon gáz volt de a zsilett az baró :lol:

Nektarin..ma is egy kilónál járok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Piri: Nem hiszed el, mennyire gyönyörű a zöldséges bóóóóóóóóóóót tele van minden csodaszép zöldséggel, gyümölccsel, de az soha nincs, ami nekem kellene. Ja, és átkozott drága. Mellette a hentes, az mellett pedig a közért :wink: Tök jó 1 helyen van minden, ez most ilyen szerencsétlen hét :cry:
bluebox

Én nem tudok rendesen borotválkozni, mert legalúl annyira kemény már a hasam, hogy nem tudom kicsit felhúzni, hogy odaférjek borotvával :cry: Hála, nem kell sokat leszednem sosem, én ilyen típus vagyok, de basszus, az agyamat elönti a szar, hogy ennyire béna vagyok, hogy még azt a keveset sem tudom :cry:
bluebox

Én is zsilettet használok :wink: Tényleg nagyon jó :wink:
bluebox

Szilvi!
Köszi a táblit! Ez így tökéletes.... :D :D

Bettica!
Látom már neked is kiírja a vonalzód ,hogy anyának nagy pocakja van.... :D :D

Borotválkozás:
Csak úgy megy,hogy szemben állok a nagy tükörrel,és próbálom levinni a nagyját.De van egy pöpec kistükröm,és azzal finomítok... :wink: :wink:
A lábamon hál istennek csak szőke pihék vannak,de néha azt is leszedem,mert ha süt a nap és közelebbről nézem,akkor látszik... :roll:

Nemrég jöttem meg egy nagyobb bevásárlásból.Leginkább tartós élelmiszereket,mosószert,öblítőt stb.vettem.Még este apát elküldöm néhány karton ásványvízért,és akkor egy időre el leszünk látva...Vettem egy sárgadinnyét is,alig várom,hogy egy kicsit meghűljön,és felfaljam..imádom...
Kíváncsi vagyok,hogy milyen lehet ilyenkor a dinnye... :roll:

Kép
orsitigris

No, megérdeklődtem! Ez a kispestiekre vonatkozik, de ha felmentek a saját kerületi önkormányzati oldalra, és a keresőbe beírjátok azt, hogy EGYSZERI ANYASÁGI TÁMOGATÁS, akkor minden szükséges adatot megtaláltok. Nyomtatvány is van, amit ki kell tölteni.

Egyszeri anyasági támogatás

--------------------------------------------------------------------------------

Gyermek születése esetén egyszeri anyasági támogatásra jogosult a szülő, az alábbi két feltétel együttes fennállása esetén:

a) a szülők legalább egyike a gyermek születésének időpontjában, illetőleg a gyermek születését közvetlenül megelőző egy éve rendelkezik megszakítás nélkül Kispest területén bejelentett lakóhellyel, és az újszülött bejelentett lakóhelye is a XIX. kerületben van,

b) a támogatást kérő szülő a gyermeket saját háztartásában neveli.
bluebox

Márti: egyszeri anyasági támogatás mindenkinek jár. És itt pesten úgy tudom, hogy a Váci úton intézik az Államkincstárnál.

Gyerekek: a hasam mint a beton!!!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 13:58-kor.
hékás

Andóca: Tudom, hogy az egyszeri anyasági támogatást mindenki megkapja, de így hívják azt is, ami kerületenként van. A nyomtatvány, amit le kell tölteni a helyi önkormányzat oldaláról, már saját kerületre van szabva!!! Ez plussz amit lehet még igényelni :wink: :wink: :wink: Kerületenként változó, hogy mennyit adnak. Én letöltöttem a nyomtatványt, de basszus, pár héttel elcsúsztunk a bejelentkezéssel :cry: Nézd csak meg a honlapot, érdemes, meg mindenkinek. Sajtoljuk csak ki a plussz pénzt is, amit csak lehet :P
bluebox

ahaa, értem. bocsi!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Márti: köszi!!!!

Hékás: köszi, de ezt én is megtaláltam már... :cry: :cry: :cry:

Andi: ez nem az államkincstárral kapcsolatos!
bszilvi25

Sok sikert lányok :wink: Én lecsúsztam :cry: :cry:
bluebox

A láb borotválást meséltem???
Valamelyik nap megkértem a férjemet,hogy borotválja le...és elvágta a sarkam fölött,tök kicsi volt a seb de ömlött a vér belőle és olyan komoly sérülésnek tünt....ne tudjátok meg mennyire megijesztettem vele :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De még a gyerekeket is :lol: :lol: :lol:
Vendég

basszus itt a III. kerületben én semmilyen ilyen jellegű támogatást nem találok...

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Tényleg, és mi lett Szilvi fülével????????
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 13:59-kor.
hékás

Andóca: http://www.obuda.hu/intezmenyek_egeszsegugyi/8
itt megtalálod a telcsiszámot :wink:
Bocs, hogy rádtörtem telefonon :oops:
bluebox

Hékás: Ne irígykedj, Te is nem sokára mész :wink:
bluebox

Hékás: Ezt találtam, Zuglóban, próbáld ki, egy telefont megér :wink:

Család- és nõvédelmi Szolgálat
Hermina út 7.
Elekes Aranka védõnõ II. 94.
Telefon: 469-3841
bluebox

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 13:59-kor.
hékás

Márti: nincsen semmi gond! Sőt nagyon örültem neki! Te nagyon benne vagy ebben a keresgélésben.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Andóca: Legalább valamivel elfoglalom magam, nem bírok mit kezdeni magammal :cry: Már nagyon várom a holnapi CTG-t :roll: :roll:

Hékás: Tegyél rendet legközelebb a CTG-s rendelőben :P De ha nem érzel semmi fájást, vagy keményedést, akkor nem fog semmit mutatni. Nekem pl 1 hete, tök normális volt, semmit nem mutatott :P
bluebox

Hát eléggé görcsöltem, amikor elkezdte a CTG-t. Úgy kapaszkodtam a szék karfájába, hogy azt hittem, letöröm. :D

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Bari remélem jó passzban vagy és nem kapsz rohamot a vonalzómtól.
Megvolt az első NST-m. Rendben volt, volt mozgás (nyomni kellett a gmbt :D) Votl méhkeményedés is 2x...ennyi. nagyon aranyos a szülésznőm. És jövő héten 3 napig szabin lesz, na szurkolhatok hogy akkor ne, vagy addig, vagy utána induljon a kibújás. de megígérte beszervez addig valakit maga helyett ha mégis akkor...

Most legközelebb szmbaton lesz UH, meg áramlásvizsgálat...a pcakom kb 112 centi körben...hogy hány kg vagyok fgalmam sincs, de tán már nem is szeretném tudni...de lehet holnap azért védőnéni megmérhet ha hagyom.

Én is szőrös vagyok, de valahogy mst nem izgat...majd regenerálodom szülés után.

Orsi, elálltak a fájások és a vérzésszerűség?
Márti? Neked tűrhető még? Vagy ilyet ne is kérdezzek.

Még én is szoktam vezetni, bár a kormány már dörzsöli a pocakom..elég vicces.

Monti kórházban? Szegény...lényeg hogy minden rendben legyen.

Móni, örülök hogy tthon vagytok már. A szülésed története meglehetősen érdekes...neked nem mondták, hogyha elfolyik a magzatvíz akkor rögtön be kell menni a kórházba? És ahhoz képest hogy ilyen rég folyt a magzatvíz tényleg nem kapkodták el a dolgokat...de örülök hogy végülis minden rendben van veletek. Előtte írtad, hogy félsz a szüléstől...és most, hgy érzed, félelmetes volt? Következő babánál is félnél megint?
Írj ha van időd...már ha elolvasod a hsz-emet.
Mirkót azért rendszeresen próbáld a cicre is rátenni?

Puszik

Dana

Kép
danaaia

Dana:eddig jó passzban voltam de most sárgulok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

Dana: köszönöm kérdésed, ha el tudom terelni a gondolataimat, akkor egészen kibírható az állapotom. Fájások jönnek, mennek. Erősségük változó. Hol be......ok, hol meg szinte észre sem veszem. Egy kedves Bába ismerősöm, ezekkel a szavakkal nyugtatot meg: :wink:

a méhösszehúzódás kényszeriti, hogy felvegye a megfelelő tartást a szüléshez, és a kis mértékben csökkenő oxygén szint miatt marad nyugton. Ez viszont ingerli azokat az agyi területeket, amelyek majd segítik az első légvételét. Eszterint mindenki teszi a dolgát, és hidd el, minden rendben lesz.
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?