A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Én is azt hittem!!
bszilvi25

BAri, nagyon tetszik :P Szép szerzemény :wink:
bluebox

Egyébként én is azt hittem :oops:
bluebox

Orsi! Nem a konferenciára menés miatt volt érdekes a story, hanem felhívta a ctg-s nő hogy itt van egy betege, értékelje ki a ctg-t. Ő meg mondta, hogy akit éppen elérnek, kérjék meg. Meg is nézte ott egy doki, valami Atif és hát nem találta jónak, felhívta ő S. dokit, elmondta mi van, erre azt mondta S. hogy jöjjön kedden. Ez nekem kicsit furcsa volt.

Kép

Kép
[/url]
stella40

De én írtam,hogy babapihenőszék :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nemsokára ideér anyum a húgom kislányával,úgyhogy eltűnök pár órára,de 1 körül újra itt leszek.

Kép
melike

:?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.29 23:47-kor.
Vendég

Na lányok, megyek készülődni, aztán indulunk korházba CTG-re. Ha megjöttem, akkor jelentkezem :wink:
bluebox

Sziasztok!

Bari hunyoríts, megint itt vagyok...

Mai reggelem fél 10-ig a labor-védőnő bermuda-háromszögben telt. És éhgymorra mentem, mert a házidokim hiperaktív és cukrot is akart látni...de rossz volt éhesen elmenni. Viszont a laborban a nagyon aranyos vezető laboros nő behívott soron kívül merthogy kismama vagyok!!!! 48-as volt a sorszámom és a 18-asnál tartottak. Hogy én hogy örültem!!!! Végre valami örömteli is egy laborvizsgálaton.

Megmért a védőnő...71 kg vagyok...kezdtem 50-nel...Már nem kéne nagyon híznom...egy szülés segítene a súlyfeleslegemen azt hiszem 8)

Holnap UH is lesz...
Ezut azért utálom így a végén ezt a sűrű dokihoz járkálást...minden napom valami rendelőben telik.

Márti,
köszi hogy kérdezted hogy vagyok. Egész jól...estére mondjuk dagad a bokám, és a bal jobban bedagad mint a jobb...ez mitől van...

Különben én is olyan nehezen hiszem el, hogy babánk lesz, negyedszer...a 3 nehezen jött össze...tudom ez így utólag furán hangzik, mert akinek csak 1 van az mondja hogy nehezen jött össze...de a 3 is lehet így...a 4. meg csak úgy lett...és a mai napig olyan hihetetlen hogy nem kellett dokihoz járkálni hónapokig hogy megfoganjon...én is naponta elcsodálkozom a pocakomon hogy itt van, megnőtt, mindjárt találkozunk...hisz még csak most volt a rádöbbenés, hogy lehet hogy van bent valaki...

Nem lenne rossz ez a babazene, de minden új oldal nyitásánál újrakezdi és mindig ugyanazt. Én 1 kattintással le tudom blokkolni..(Firefox)
Azért rakhatnának rá egy rendes leállítás opciót...

Szép napot mindenkinek

Dana

Kép
danaaia

Bari, én úgy tudom, hogy a betöltött 36. héttől már nem számít koraszülöttnek a baba...

Kép
elan

Elan én ezt a betöltött 37-ről halottam....de kiváncsi lennék,hogy mikor van az amikor már nem tartják vissza...mert mondjuk a 36+6-ot tuti nem tartják vissza...de nem tudom hol a határ
Vendég

Hivatalosan a betöltött 37. héttől nem koraszülött a baba... ha megindul a szülés, megreped a burok, akkor 35-36. héttől a terhesség befejezésére törekszenek... akkor már olyan érett a baba, hogy az esetek nagy százalékában komoly gond nem fordul elő...
Vendég

Hát ha megreped a burok akkor ok...de csak ha görcsök vannak akkor még megállítják?
Vendég

A 35-36. héten már nem... akkor már elég fejlett a baba a kinti élethez...
Vendég

Értem! akkor jó,na nem mintha nem akarnék még várni,és szerencsére nem is fáj a hasam,csak jobb tudni
Vendég

Barika
Mi elvileg egyszerre fogunk szülni... :wink:
Vendég

De jó lenne...ne kérdezd,hogy miért...csak úgy :lol:
Vendég

A 35. héten kb. 2500 g a gyerek...van ahol azt veszik a koraszülöttség felső határának...
Vendég

Megyünk ebédelni...
Nem volt kedvem főzni... átmegyünk az egyetemi menzára...
Vendég

Jó étvágyat...imádom a menza kaját..én a kórházban jól éltem mindíg... :lol:
Nálunk spenót lesz.
Vendég

Basszus érzem,hogy egy kicsit szorul a gyomrom és rájöttem,hogy a holnapi ctg től kezdek félni

basszus 3 naponta fogok így félni
Vendég

Bocs a csúnya szóismétlésért
Vendég

Bari: A Margitban azt mondták a felkészítőn, hogy a 37. hetes baba már nem koraszülött, de van olyan, hogy a súlya vagy a fejletlensége miatt viszont még annak veszik. Tehát lehet, hogy megszületik egy 2400gr-os baba és nem kiáltják ki koraszülöttnek, de lehet hogy egy 2800gr-ost viszont igen... minden attól függ, hogy a baba mennyire fejlett. Elvileg a 36. héttől már nem tartják vissza a szülést, addig viszont igyekeznek kihúzni...
Spenóóóót, de rég ettem. Imádom :)

Gigi: Jó étvágyat!

Kép

Kép
bettica

Ja és Bari: Tetszik a pihenőszéke a picinek :) Ebbe mennyi idős korától lehet beletenni?

Tényleg lányok: Az autós hordozóban ugye a gyerek nem vízszintesen fekszik. Meddig lehet benne hagyni egy újszülöttet? Pl. 1 óra? Mikortól lehet hosszabb ideig "ültetni" benne a picit?

Kép

Kép
bettica

Megjöttem.
Tündéri volt a kiscsaj és azt mondta mikor elmentek,hogy imádlak!

Én gombócot főztem és már ettem is egy jót meg dinnyét is. :lol:

Kép
melike

Betti ebbe a pihenőszékbe nulla évestől be lehet tenni mert tök viszintesre fektethető...ezen a képen úgy van állítva ahogy a 9 hónapos kislány utoljára használta akiktől kaptuk..
Megszámlálhatatlan fokozata van...nagyon jó
Szerintem autósülésbe is órákig elvannak,nem ül benne végül is olyan mintha egy kagylóba feküdne,a gerincét nem terheli
Vendég

Jaj Melike Te is dinnyézel? Behalok... :) Apa meg nem tudott nekem hozni tegnap :( Egyébként milyen dinnye? Ízre nem volt kicsit ízetlen?

Kép

Kép
bettica

Bari: Ahha. Én azt hittem, hogy neki a teljesen vízszintes kell. Csodálkoztam is, hogy agyártók miért írják azt, hogy 0+, ha nem teljesen vízszintes... Na jó, akkor nem agyalok ezen :)

Kép

Kép
bettica

Én utálom a dinnyét,mindkettőt :mrgreen:

Őszibarackkal viszont szünetelnem kell mert,kicsit bezavar... :?
Túl sok a rost!! :lol:
Vendég

Bettica bár már ott tartanánk,hogy beletesszük az autósülésbe :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jaj, a barack sem rossz... Uhh, ha így folytatjátok, akkor muszáj lesz lemennem a piacra ebéd után :)

Kép

Kép
bettica

Nekem lehűtve nagyon jól esett,de tény,hogy még messze van a mézédestől.

Kép
melike

Hajat kéne mosnom... :twisted:

Kép
melike

üdv mindenkinek!

Bari, de jó az a pihenőszék! Én csak olyat láttam, ami elringatja a gyereket, zenél, tele van mindenféle mütyürrel... Szerintem az legalább olyan lehet a gyereknek, mint nekünk Bach és Mozart :lol: :lol: :lol:
csipisz

Kép

A dinnyéről jut eszembe... a Sparba láttam de nem mertem megvenni, olyan seszíne volt. :shock:
csipisz

Hát lehet, hogy próbaképp veszek egy keveset a dinnyéből is meg a barackból is. Tegnap vettem epret meg banánt és este apa csinált nekem gyümölcsös joghurtot... Hmmm, lányok nagyon fini volt. Fel sem ér a bolti dobozos cuccokkal ;)

Bari: Igen, tartsunk már ott :D Tényleg jó lenne 2-3-4 héttel idősebbnek lenni most ;)

Kép

Kép
bettica

Csipisz:cuki az a kép!

Kép
melike

Sziasztok!!!
Bari!!! nagyon jo a kis pihenő szék.
Mindig is hive voltam ennek. :lol:
Oldalt biztosan állithato,és sikba lefektethető.
Szeretni fogod,mert etetni is nagyon jo benne.
Anno sokat adtam el ilyet. :wink:

BLU!!!!!!Márti!!!! :lol:
Itt vagy?
Te csináltad meg tegnap a fánkot??? Jol emlékszem???
És te irtad a kenyér sütőt h.mindent benne csinálsz.???
Azt hiszem. Abba akarom öszze dolgoztatani a géppel.
Szerinted??

Kata&Milán

oszman777

Oszmann!

Márti dokinál van!

Andi

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.27 14:57-kor.
pironya

Köszi Andoca!!!
Mentem hozzá kezdek. Majd lesz valahogy. Már vagy 40 perce csak olvasgatom a fánkokat a neten.
De ezt a receptet csinálom,és jo gyorsan a kenyérsütőbe.
Ma nem hiszem már hogy jövök. ÍPusza.

Kata&Milán

oszman777

Oszmann igen teljesen síkba fektethető

Márti reméljül még vissa jön az orvostól nem csak 4 nap múlva 2 darabban :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok Csajok!

No, megjöttünk :wink:
Képzeljétek, most találkoztam előszőr a Bába barátosnémmal :wink: Eddig csak irogattunk egymásnak, emlékeztek, írtam, hogy levelezek valakivel a korházból és ma fogunk találkozni. Nos, képzeljétek, engem, meg apát bevitt a szülőszobára, ott csinált nekünk CTG-t. Annyi mindent elmesélt, és jó tanácsokkal látott el, és töviről hegyire elmesélte, hogy fog zajlani a császármetszés. Mi lesz előtte, mi lesz utána, ki lehet ben, ki nem? Katéter, babalátogatás.......stb. kaja, pia, szóval minden. Az előkészítést is átbeszéltük. Mondta, hogy mikor induljak be a korházba, szóval annyi mindent elmesélt, hogy szinte semmit sem tudtam kérdezni, csak pislogtam, na meg persze nyomkodtam a gombot :wink: A CTG eredményem egyébként, jó :wink: A "josló" fájások 8-10 percenként jelentkeznek, szépen felkúsznak a 100-as skáláig :wink: Ez a része már inkább kellemetlenebb, de a lényeg, hogy Kristóf nagyon jól érzi magát. Megtapogatta a pocakomat is, mondta, hogy szép nagy baba Kristóf :wink: Ő jövőhétre saccolta a szülést, az állapotokat és a CTG-t látván. Szóval, talán összejön az IKREK jegy :wink: Jaj nem is tudok most többet írni, annyira izgatott vagyok már :wink: Kaptam a korházi gyógyszertárba végre budira való papírülőkét is :wink:
Ez történt eddig -Velünk. Kellene egy picit aludni, mert egész éjszaka nem sikerűlt. Bár, azt is mondták, hogy nagyon ne számítsak alvásra :cry: Sajnos, ezt is tudomásul kellett vennem :cry:

Oszi: én nem mertem belerakni a kenyérsütőbe, mert szerintem nagyon váladékos a tésztája :cry: De kb 10 perc alatt össze lehetett gyúrni.
bluebox

Blue:császár?????? :shock: :shock: :shock: :shock:
Miért?
Vendég

Bari Látom, mi elolvasunk egymás mellett :wink: :wink:
Hatalmas a baba hozzám képest és faros :cry: 95mm volt mult héten a feje. Már nem engedik spontán megszűlni. Több mint 3 kg volt 2 és fél hete. Ő már nem tud befordulni. Nem akarnak progis császárt, mert nincs értelme, jönni fog időben :wink: Kb jövő hétre várják a bába is és a doki is. :wink:
Úgy legyen :wink:
bluebox

Remélem Szilváéknak jók lesznek az eredmények, és hazaengedik Őket a hétvégére.
Remélem, Csiriék is hamarosan már jönnek hazafelé :wink:
bluebox

Márti, ez ám a hosszú célegyenes, nem semmi ahogy lelkileg birod. nem tudom mi lesz velem ha hosszú napokkal (sőt hetekkel) a szülés előtt elkezdek fájogatni... :roll:

Bárány: NEM SZERETED A DINNYÉT??? én asszem még nem is találkoztam ilyen emberrel! komolyan mondom! múltkor valaki meg azt mondta hogy nem szereti a fahéj illatát.... :shock: én aszittem hogy azt mindenki szereti! én kis naiv...

ma bejártam a fél városunkat, voltam dokinál, gyógyszertárban, ajándékboltban... holnap lesz a barátnőmék esküvője, pénzt fogunk adni, de akartam venni valami helyes kis ládikát, amibe beletesszük. nagyon jót találtam, úgyhogy ez is megvan, az utolsó pillanatban.

mia_snow

Szia Mia!

Én már mindent kibírok, ha kell akkor féllábon is :wink: Ténlyeg nyugodt akarok maradni, sokat számít ez a Pocaklakónak :wink: Siettetni nem tudom és nem is akarom. Akkor fog jönni, amikor csak szeretne :wink: Nagyon sok szeretettel várjuk már :P
Azért egy picit pihenj, ne mászkálj ilyen sokat :wink:
bluebox

Vettem én is bió köles-golyót :wink:
Meg nektarint, meg grapefruit-ot. Ez utóbbi nagyon jó vízhajtó :P A kezeimre ráfér :wink:

No senki nincs, akkor én most elmegyek egy picit szundikálni, hátha nappal sikeresebb kísérlet lesz, mint éjszaka :P
bluebox

Blue: Én is most voltam a piacon. Vettem fincsi nektrint megy görögdinnyét. Utóbbit pedig nem is szeretem, de most megkívántam, ahogy szóba került ;)
Jó pihit, remélem neked összejön...

Kép

Kép
bettica

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?