A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Sziasztok

Végre én is ideértem, szinte semmi időm sincs...

Pandi:Nagyon szép Dorka, igazi hercegnő!!!!! :D

Vikci:Szerintem is nézesd meg magad, nehogy gond legyen, jobb megelőzni a bajt!!!Édes Máté!!!Ő most hány kiló???

MINDEN BABA NAGYON CUKI!!!! :D :D :D

Képhttp://raczmartin.freeblog.hu/
szemokzsu

Kép Kép Kép Kép Kép

szemokzsu

Vikci,
De, engem is baromira idegesít ez a zene :evil: Bal oldalon ahol ki van írva, hogy nyugtató(inkább idegesítő) babamuzsika ott katt a play gombra, utána megjelenik a stop gomb, arra megint katt, és leáll végre.

Fiúk képeit nem tudom megnézni, mert vírus van a gépünkön, és olyan színe van az összes képnek, hogy ti ilyet még nem láttatok :lol: Biztos mindegyik egy tünemény, de majd ha jó lesz a gépünk, megnézem őket.
Vendég

Sziasztok
Gyönyörűek a babák!

Velünk minden rendben ügyintézek ezerrel már mindennapos vendég vagyok az Oepnél ma a MÁK-ba megyünk... ahhoz képest, hogy még bőven feküdni kellene... :(

hoztam képeket

//www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1210924772.7293.jpg[/img]

Hazafelé
Kép Kép

Kép Kép

Első séta
Kép

Áronom
Kép Kép Kép

Tesók
Kép Kép

unokatesók
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Mamacka!
Hát nagyon aktív vagy, szó se róla! :wink:
De azért még pihenjél, nehogy kipurcanj két gyerkőc mellett! Meg a tejcire is vigyázz nagyon! :-) :-)
Tündéri a kisfiad! Olyan jó itt megint újszülöttes képeket látni! :-)

Zsu, Szili!
Örülök, hogy megvagytok! Nagyon édesek a babáitok! Rengeteget változtak, fejlődtek, amióta nem voltatok errefelé! :-)

Szili!
Igen, lehet a 4 hónaposnál is!

Mi most még megússzuk a 3 hósat, június 3-án megyünk csak, mert a vizsgáim miatt nem mert pontos időben bevállalni. A múltkoriból kiindulva, egyfolytában cicin lógna szegényem, sírna, nem tudna aludni, stb. Úgyhogy inkább elhalogattam.
Azt nem tudom, hogy után a 4 hósat is majd halasztani kell-e, de gondolom igen.

Írnék még, de sajna mennem kell, van egy csomó dolgom, amit még a sulira el kell intéznem :-(
Teszek néhány képet én is!

Kata

Kép kalapos hölgy :-) Kép

Kép kukucs :-)
Kép séta

Kép beájultam

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Rég írtam Andrisról, de most pótlom.

Nálunk is elkezdődött a fogzás, adom neki a chamomilla CH15-öt, egyelőre nem túl látványos a hatása.
Pénteken felvágták a nyelvét, le volt nőve alaposan. Egy picit sírt, de nem volt vészes, egy óra múlva vígan szopott, és egész délelőtt a nyelvét nyújtogatta.
3 hónaposan 6600g volt és 65 cm. Kíváncsi vagyok, mennyit nőtt azóta, mert már a 74-es rucikat is elő kellett vennem.
Forduláshoz még kell neki egy pici segítség, hátról oldalra fekvésig már megy, itt még kell neki egy kis kapaszkodó a hasraforduláshoz. De hason szeret játszani.
Múlt héten adtam neki pár kanál baracklevet, mert nagyon szorulós szegénykém. (Ált. csak hetente egyszer termel a pelusba.) Segített neki, de olyan hascsikarása is lett, hogy inkább nem adok neki még gyümölcslét. Egyelőre maradunk a tejecskénél.

Vizsgázóknak drukk! Jövő héten engem is utolér a végzet, 2 tárgyból is kell vizsgáznom.

Minden gyerkőc csodaszép!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Gyorsan dobok pár képet, majd később jövök olvasni is, de most nem megy :oops:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

v

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Nekünk mostanában megint rendeződnek az éjszakáink.
Fordulás: Nekünk is még oldalra fordul hasról is meg hátról is. De nemsokára nálunk is megtörténik. Mindent el akar érni. Sőt le is szedte a dekorációt amit a pelusozó mellé tettem fel neki. :-)
Látom a képeken, hogy mindenkinél elindult ez a folyamat.

Nemis tudom melyik kisgyereket dícsérjem meg. Mert mindeni nagyon szép. Komolyan ebben az évben nagyon szép babák születtek. :-)

Mamaka,

most ez furán fog hangzani de az unoka tesó nagyon hasonlít rád. A tesódnak a kislánya? Már ha kislány. Nagyon kiscsajos külseje van.

Pandi,

igen erre rájöttem. De ahány dolgotmegnyitok mindíg előjön. Persze eljátszom mindíg azt amit leírtál. Bár most totál levettem a hangot a gépről ez eddig a legjobb. :-)

Zsu,

nekünk is halas a hintánk. Látom nagyon tetszik a kisfiadnak. Nyúlkál érte meg ilyenek. :-)Meg persze el is fárad és jót szunyókál. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Képzeljétek, Eszti ma felfedezte a kezét! :D Hosszú hosszú perceken át csak forgatta és nézegette az öklét, s vigyorgott rá, olyan édes volt! És még beszélt is a kezeihez, meg emelgette a homlokához, meg vissza és nagyokat csodálkozott! :D :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki,

gratulálunk a kéz felfedezéshez!
Majd amikor mind a kettőt egyszerre be akarja venni az vicces lesz. Jobb játék szer lesz ez neki mint bármi más. Mutasd meg majd neki a lábát is. Én felemeltem neki a lábát és azt is szeretni nézni. Mert először megmutogattam neki minden torna alkalmával a kezét egy hós kora óta amíg magától fel nem fedezte. És most a lábát kezdtem el neki mutogatni. Persze csak ha szeretnéd ezt nem azért írtam, hogy muszály. :-) Remélem nem értettél félre.

Máté is nagyon szereti a kezecskéjét. Két hónapos kora körül elkezdte vele az ismerkedést. Ezt is be kellene írnom a naplómba. Azt hiszem ezt kihagytam. Most értem a végére. Nagyon el voltam maradva vele. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Ja meg képzeld el anyósom mesélte, hogy van olyan játék amit a csuklójára kell rögzíteni tépőzárral és ahogy libegteti a kezét azt nézi. Ötletesnek tartom. Mennyi mindent kitalálnaka játékgyártók.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Igen, nekünk van is ilyen csörgőnk.

Viki,
Gratula :D Hihetetlen, hogy fejlődnek nem? Ma még a kisbabád, holnap meg... Nagyon szalad idő :? Gyönyörű Eszti is, meg Peti is :wink:

Boeske,
Juj szegény, lényeg, hogy ő jól viselte!

Katuci,
Nagyon jó ez a kalap :D Igazi hölgy :D

Mamacka,
A harmadik képen gyönyörű, persze a többi is jó, de nekem az nagyon tetszik!!

Zsu,
Martinka helyes kisfiú, így kép alapján nagyon hasonlít az apukájára :D Persze élőben sokszor más... Az első képen mekkora pocakja van :lol:
Vendég

Sziasztok!

Vikci:Martin is nagyon szereti a kezét, van hogy mindkettőt rágcsálná, ahogy írtad is...Minden nap mutat szinte valami újat, két napja szinte folyamatosan magyaráz, tegnap reggel is arra keltünk, hogy magyaráz, és nagyokat nevet rajta, meg sikongat!!! :D Úgy szeretem ezeket a változásokat!!!Tegnap este meg fürdés után ahogy töröltem a hónalját, azon nevetett, de tök hangosan!!!Olyan jó volt!!!! :D Máté miket csinál még?Ő most hány kiló?Hogy vagytok???

Panda:Köszi!!!A te lányod is egy kis hercegnő!!!Olyan szép!!!Martin tényleg tiszta apukája, belőlem nem sok jutott neki, szerencsére!!! :wink:

szemokzsu

Köszönjük!

Vikci
Ábel vérszerint nem rokonom férjem tesójának a fia! :)
Amúgy képzeljétek fél éves és 10 kiló!!!! Akkora pelenkákat hord mint a három éves bátyusa! De mivel anyatejes nem gond, csak éppen bőven sokk cipelni! :)
Mondtam Andornak, hogy ha fél évesen ekkorára nő akkor gyalog jön fel a harmadikra! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy iszonyat nehéz a két gyerekkel babakocsival felcihelődni majd le szakadok... lehet nem kellene ezt csinálnom így a gyerekágy alatt nehogy valami bajom legyen, de olyan szép idő van... :(

Kép
Kép
Kép
mamacka

Hoztam képeket...

Kép Kép Kép

Kép Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

de jó az egészet kitörölte.

Tegnap volt az első nap, hogy Máté nem sírt fürcsi közben egy kicsit sem. Énekeltünk neki mint mindíg. Egyre hangosabban, ha sírásra görbült a szája. Még egy mosolyt is sikerült végre kicsikarni belőle.

Mamacka,

tessék pihizni. Ez tényleg nem jó. annak idején a nőknek két hét ágynyugalom volt. A babákat csak szopizni hozták ki, hogy a méhük és a testük tudjon regenerálódni. Nem is volt enyi baj, mint a mai túl hajszolt világban. Amikor tudsz pihizz le okés. Meg a tejcsire is vigyázni kéne nehogy elapadjon. Amikor apa otthon van te pihizz. Vagy nem tudsz valakit megkérni, hogy legalább egy hétig legyen ott veled? Nekem anyósom volt itt egy hétig addig tudtam pihizni.
És nagyon jó volt.

Nagyom szép a kisfiad. Az első kép a kedvencem.

Pandi,

és szereti Dórika a csuklójátékot? Én is gondolkodtam rajta, hogy veszek Máténak. de nem tudom, hogy hol lehet kapni. Előre is köszike a választ.

Zsu,

Mátéka is nagyon sokat kacarászik, sikít. Gyakorolja a hangját. Annyira édi amikor visszateszem és elvan majd belealszik a saját játékába. Mint ahogy írtam is mindent megfog. Most a dekoráció is megtetszett neki amit a pelusozó mellé tettem fel neki. Már le is szedte. És ahogy írtad is nap mint nap van valami új . Nagyon jó anyukának lenni. Párom is rohan haza, hogy velük lehessen. Oldalra perdül hasról is meg hátáról is. Amikor felkel ritkán sír. Inkább elvan. Reggel mindíg jókedvűen ébred. Meg most már egy- két hete hason is nyúl a dolgokért. Megszokta ugye, hogy háton mindent elér. És most hason is ez megy, vagyis kobrában. :-)
szoktam vele olyat csinálni, amit a dokinéni is, hogy felhúzom és tartja-e a fejét. Meg egyébbként is megtartja már , de azért a biztonság kedvéért oda teszem neki a kezem, mert a múltkor is ellökte magát apjánál annyira, hogy lehajolt. Én meg a frászt kaptam, hogy apja nem vigyáz rá.
Szerdán megyünk a dokinénihez, majd akkor mérik meg.
Írj még te is magatokról!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Lányok! Volt valakinek petefészek gyuszija? Mivel kezelték? Mi volt a tünet?
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük kérdéseteket megvagyunk, jól vagyunk. Sajnos képet a gépem még mindig nem enged feltölteni. :(

Betöltöttük mi is a 3. hónapot. :) Hason nagyon szépen tartjuk a fejünket, oldalra forgolodunk, nagyon sokat dumálunk és hangosan kacarászunk.

Ma megkaptuk a 3. hónapos oltásunkat is, egy hang nélkül tűrtük. Ja és képzeljétek a doktornéni beadta ingyen az első Rota elleni injekciót (még kettőt fogunk kapni). :)

Hajnalban kelünk fel 1* enni.

Sokat vagyunk a levegőn, mert az nagyon igényli a kisasszony. :)

Kriszti és Regi

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Pandi ezt találtam:
Árulkodó tünetek

Az akut petevezeték- és petefészek-gyulladás legfontosabb tünete a hirtelen kezdődő egy- vagy kétoldali alhasi fájdalom, rendellenes hüvelyi folyás, gyengeség, hányinger, hányás nélkül. Nagyon fontos jel a hőemelkedés vagy a láz.

Vérvizsgálat esetén gyulladásra utaló eltérések mutatkoznak a laborleleten, pl. emelkedett fehérvérsejtszám. Nőgyógyászati vizsgálat során alhasi nyomásérzékenység, a petefészek és a petevezeték tájékának fájdalmassága tapasztalható.

A visszatérő vagy krónikus petefészek-gyulladásra sokszor tompa alhasi fájdalom a jellemző, ami hüvelygyulladás kíséretében vagy anélkül időszakosan felerősödhet. A fel nem ismert vagy nem megfelelően kezelt petevezeték- és petefészek-gyulladás azzal a veszéllyel jár, hogy krónikussá válik, a petevezeték elzáródik, illetve petefészektályog is kialakulhat.

Sok bajjal összekeverhető

Bizonyos hatásokra, mint például a felfázás, tompa - a petefészek-gyulladás tüneteit utánozó - alhasi fájdalom léphet fel. De ilyenkor nem valódi bakteriális gyulladásról van szó! A petevezeték- és petefészek-gyulladás gyanúja esetén fontos a differenciáldiagnosztika is, mivel számos kórkép okozhat hasonló tüneteket: például a gyulladásos bélbetegségek, a petesejtéréssel és -kilökődéssel kapcsolatos zavarok, a méhen kívüli terhesség és a vesekő stb. Komoly segítség ilyen esetben az orvosnak a hasi és a hüvelyi ultrahangvizsgálat, ill. a vér- és a vizeletanalízis

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Köszi! Igen az összes tünetet produkálom. Voltam dokinál. Az egész méhem be van gyulladva :( nem csodálom, hogy ennyire fáj, a vizsgálatnál azt hittem, hogy végem van. Szülni sokkal jobb volt. Kaptam antibiotikumot, de nagyon gyengét, hogy tudjak szoptatni. Ha nem hat csütörtökig, akkor megint mennnem kell, és kapok erősebbet, de akkor nem szoptathatok :( erre nem is gondolok, hatni fog!!!

Chris,
Ha elküdöd ide a képet: bubikam1@freemail.hu feltöltöm neked, ha gondolod.
Vendég

Pandi,

Szegényke. drukkolok, hogy mielőbb , meggyógyulj! Esetleg homeósat nem gondoltál szedni?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Pandi!
Meg kéne próbálnod homeopátiával! Nincs a környéketeken homeopata nőgyógyász? Vagy olyan háziorvos, gyerekorvos, aki átfogóan ért a homeopátiás kezeléshez. Hátha tudna segíteni. Jobb lenne, ha nem kéne antibiotikummal bombázni magad!
Régen is volt már ilyen jellegű problémád? Vagy ez csak a szülés után jött elő?

Mamacka!
Nagyon jók a képek! Andornak olyan szép szája van, mint egy kislánynak! Ő az a kisfiú, akire lehet mondani, hogy szép! :-)

Nálunk 1 hete megy a hasról-hátra, ill. hátról-hasra fordulás, de csak amikor kedve van Rézikének. Nem szeret hason lenni, így csak ritkán próbálkozik, de annyira tud erőlködni, hogy sikerüljön, sokat nevetünk rajta, hogy milyen dühös, ha véletlen nem úgy jön ki a fordulás, ahogy szeretné :-)
Játszik a kezével, most már fogdos két kézzel is tárgyakat, mindent csapkod a feje fölött. Egyik nap úgy rángatta a játékot a játszőnyegén, hogy a játékhídon kinyílt a patent és eldőlt. Gondolhatjátok, hogy meglepődött, hogy minden eltűnt a feje fölül! :-) :-)
Sokat beszélget, sikongat, olyan édes kis hangokat ad, meg tudnám olyankor zabálni a drágámat!
Most már aludni sem alszik egyben 3 órákat, inkább 1-1 órát, utána fent van fél-1 órát, megint alszik egyet, közben eszik. A 3 órákat szigorúan tartja, nagyon ritkán megy a 4 óra is, de inkább 2,5-3. Éjjel viszont csak egyszer kel fel, este 8-fél 9-kor leteszem, 3-4 óráig alszik. Utána reggel 7-fél 8-ig szunya és reggeli :-)
Hétvégén, amikor nincs ovi és nem csörög a vekker, akkor 8-fél 9-ig is elalszik (szerencsére a nővérkéjével együtt), így mi is tudunk pihizni.
Szóval összességében nagyon nyugis kisbaba. De ugyanakkor rettentő érzékeny is, olyan mint egy kis mimóza. Viki egészen más volt, ő mindig olyan kis "vagány" volt, most is az. Lilike meg olyan, mint egy kis liliomszál :-) :-)
Tegnap este megmértem, most 6,5 kg-nál tartunk. Hossza kb. 65 cm, mert apa mérőszalagjával mértük, úgyhogy csak kb. adat :-) :-)

Chris!
Örülök, hogy ti is megvagytok! :-) Csinálnod kéne új vonalzót, nem tudjuk, hogy pontosan mennyi idős a lánykád!
:wink: :D

Egyébként itt minden baba olyan édes! Sőt, gyönyörű! :-)
Lehet, hogy topik-elfogultságunk van???? :lol: :lol: :lol:

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci, Vikci
Gyerekdokink homeopátiás, de most nem kiséreletezem. Ilyen fájdalom mellett, nincs időm arra várni, hogy jobb legyen. Tényleg rohadtul fáj :? szoktam homeopátiát használni, de azért az nem olyan gyors.
Vendég

Pandi!

Előre is köszi, küldöm az első adag képet.

Kriszti és Regi

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak olvasó uzemmódban. :wink:

Nagyon helyesek a babák :P :P :P

Én is teszek fel néhány képet.:

Kép
Kép
Kép
Vendég

Bálintról annyit, hogy nagyon jó, nyugodt baba. Szerencsére nem hasfájós /kopp-kopp :wink: /. Imád szopizni. 5900g, és 62 cm.

Ti hogy vagytok az ivással? Bálint a cicin kívul mást nem akar elvenni. Próbáltam már vizet és teát is, de csak tartja a szájában a cumit, és azt a keveset is, ami a szájába megy, "kifújja".

Megyek, mert felébredt.

Szép napot, az esos ido ne rontsa el a kedveteket :wink:
Vendég

Carpediem,
Nagyon édes Bálint, szépek a szemei :D Dóri elfogadja a teát, de nem adok neki. Persze azért kipróbáltam.

BCHRIS TÜNEMÉNYE:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Gitka és Lituka is már babáznak :D Ők is írtak ide! Gratula nekik, jó egészséget és sok tejcit :D
Vendég

Sziasztok!

Krisz és Carpediem,

nagyon édik a babáitok! Kis husisak ők is.

Pandi,

továbbra is jobbulást és kitartást kívánok!

Katuci,

Mátéka ma fordult át hasról a hátára. Ő meg szeret kobrában lenni és úgy játszani. Nagyon ügyi a kislányod.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Nahát, mennyi ügyes, mozgékony gyerkőc. Milyen hamar forgolódnak.

Andrisnak most sikerült egyik oldalra hasrafordulnia. Úgy látom ő kicsit lustább a többiekhez képest.

Drukkoljatok, holnap vizsgázom. Márt az este izgalmas lesz, családostul megyünk Pécsre, ott alszunk, reggel vizsga, aztán jövünk haza.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vikci,
Gratula a forgáshoz :D Dóri már úgy pörög minden irányba, hogy tegnap, ha nem vagyok ott, lepörgött volna az ágyunkról :lol: Szóval most már két szem helyett, 4 legyen Mátén is :wink:

Boeske,
Holnapra drukk!!
Vendég

Sziasztok!

Megvolt ma az oltás. Hála az égenk meg se nyekkent amikor megszúrták. Észre sem vette szerintem. Nálatok is úgy van, hogy megfogjátok a kis kezét és közel hajpltok hozzá amíg beadják a szurit? Ma ezen gondolkodtam, hogy vajon ez mindenhol így van-e.
Máté 6800 gramm és 63 centi. Nem hízott sokat csak fél kilót,de azt mondta a dokinő, hogy aszületési súlyának túl vagyunk a másfél szeresén. Így jól gyarapszik a manó.
Nektek nem nézi néha suttyomban a tévét? Egyszer csak azt hallom, hogy nem hallom vagyis elvan bűvölve. Na akkor már tudom, hogy valahogy úgy tettem le, hogy látja a tévét. Gyorsan elfordítom olyankor.

Pandi,

köszönöni Máté a gratulát. Dorika nagyon kis fürge. Máté picit lustibb , mert nagyon jól elvan hason is meg az oldalán is. Még ugye a hátról hasra hárta van. :-) De majd csak előferdül előbb vagy utóbb. Én leteszem földre szőnyeg plusz játszó szőnyegre. Így buzti nem esik le. Olyankor becsukok mindent , mert különben a hűvös a földre megy le.
Hogy vagy? Most nem tudom mi van velem is, mert három tünetet én is produkálok a gyusziból. De már egy- két hete. Csak most olvastam el ugye a tüneteket.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Minden baba nagyon gyönyörű! :D

Pandácska!

Jobbulást kívánok!

Képzeljétek, Eszti 3 napja meg tud fordulni hátról hasra! :D Hasról hátra még nem, szóval úgy érzem ő fordítva működik :lol: :lol: :lol:

Eszti elfogadja a vizet cumisüvegből, de nem igen szokott kapni, csak mikor sétálni megyünk, beteszek egy kicsit a babakocsiba, mert azért útközben nem szoptatom meg :wink:

Vikci!

Nagyon ügyi Máté a forgással!

Katuci!

Lilike is ügyesen forog már, és jó kis súlya van! :) Eszti 59 cm, és kb 6 kilo most!

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Az utóbbi időben megint nyűgösködéssel teltek a napok, ha meg aludt alig tudtam utolérni magam, ezért nem voltam.
Volt viszont nálunk Vikci, így a 2 manóról készült képeket Vikci engedélyével felrakom:
Kép Kép Kép

Nálunk úgy egyébként a nyügiket leszámítva semmi újság, az átfordulás még nem megy neki, de ha át fog fordulni az hasról fogja, mert nagyon felpúpozza magát sokszor és majdnem sikerül, de lehet hogy a technikán kéne neki változtatni.
A kezét már felfedezte, eszi ezerrel, sokszor elkapja az én kezem is és akkor azt is beveszi.

Chris!
Tündéri a kislányod, hogy vagytok?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, mert ezer dolgom van.

Vera & Vikci!
Hát ez a két kis pasi nem semmi! Úgy fekszenek ott, mint akik legalább meccset néznek :-) :-) :-)
Márknak olyan édes kis pofija van, Máté pedig olyan kis bölcsen néz, ennivalóak nagyon! :)
Jók ezek a kis babatalik, mi a barátnőmmel szoktuk így egy szőnyegen játszatni a csajokat (1 hét van köztük) és annyira édesek szoktak lenni. Gagyognak egymásnak, fogják egymás kezét, rángatják a játékokat, tündériek.

Viki!
Hát igen, Lili jó kis husban van, de hosszú is, úgyhogy annyira nem látszik dundinak, de a combján vannak jó kis hurkák, majd v.mikor lefotózom és felteszem ide :-)
Lili is fordítva működik, ő is hátról fordult először hasra, mivel hason utál, nagyon keveset van hason, így hát nem is tudott volna onnan fordulni!
Mondjuk most a napokban a hasról hátra fordulást elfelejtette szegényem :-) Rossz helyre teszi a kezét és úgy kapálódzik, mint a teknősbéka, amikor a páncéljára fordul :lol:
Kicsit segítek neki és utána már megy magától is, csak a kezdettel van gond! :-)

Most pl. fekszik a szőnyegén, a fejére van téve a ruhapelusa és abba magyaráz teljes gőzzel, közben belenyomkodja az orrába, szemébe és jár keze-lába... :D :D

Olyan kis vicces dolgokat tudnak csinálni ezek a babák! :-)

Na megyek, mert éhes lesz ladyke, aztán meg megyünk jógázni.

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Mi már felfedeztük a lábunkat is :D Megfogja, rángatja, olyan jól leköti :D Nézi, hogy mi lehet az :D Nagyon tetszik neki :D

Vera,
Nagyon jó képek :D

Viki,
Gratula a forgáshoz :D Dóri is úgy kezdte, hogy hátról hasra :wink:

Vikci,
Neked milyen tüneted van?
Vendég

Sziasztok!

örülök, hogy tetszik a két kis haver.

Képzeljétek lefejtem a tejem és a két ciciben van kb.50 mili. Hát ez nem sok, most egy kicsit magam alatt vagyok. Bár én sejtettem, hogy nincs annyi tejem de azért bíztam benne, hogy csak érzéki csalódás. Hát nem csoda , hogy a manó két-három óránként kér enni. Most lehet, hogy bevetem a mormilket. Meg elkezdem fejni minden szopi után.

Katuci,

nem lepődött meg amikor megfordult? Azétr kérdem, mert az egy kicsit visszaveszi őket a lendületből. Máté meglepődött és azóta ha oldalra dől egyensúlyozik ellene. Majd csak megint biztonságban érzi magát és hátha megpróbálja mármint Máté. Neked is úgy csinálja, hogy behajlítja az egyik kezét és a másikkal ellöki magát?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci,
Nyugi, a fejés azért nem olyan, mint amikor Máté szopizik. Én soha nem tudtam fejni, alig jött valami, pedig amúgy Dóri szépen eszik, és hízik. Már majdnem 7 kiló, nem hiszem, hogy éhezne. Mi is 2-3 óránként eszünk, ez miért lenne baj? Minden baba más, valaki egyszerre kevesebbet eszik, mi se vagyunk egyformák. Ezen ne stresszelj, mert akkor tényleg kevesebb tejed lesz. Mátén látszik, hogy jó dolga van, szépen fejlődik, biztos van ott tej bőven! Azért ő jobban ingerli a cicit, egy mellszívó erre soha nem lesz képes.
Vendég

Sziasztok!

Vikci:TÉNYLEG ÉDES A KÉT KISPASI!!!!Szerintem se stresszelj a tej miatt, 20-30ml-nél én sem tudok többet lefejni, de Martin van hogy egy evészetre 150ml-t is megeszik.Már én is csak hó végéig mérem, de ez nem jelenti azt hogy nem lesz tejed...Szerintem is szép nagy Máté, látszik hogy nem éhezik. :D Egyébként Martin is 2-3 óránként eszik, de ez ilyenkor még természetes!!!!Amég jókedvű, és fejlődik ne izgulj!!!! :wink:

szemokzsu

Sziasztok!

Vikci!
A tej miatt ne aggódj. A fejéssel soha nem lehet annyi tejet produkálni, mint szopizással, hacsak nem "nagyüzemi" :-) fejőd van.
Én mindennap többször fejek, mert az unokahuginak viszik a tejcit, naponta 160-190 ml-t tudok lefejni, kb. 3-4 fejésből.
Van olyan, hogy egy fejésre lejön 100 ml, de olyanis, hogy 20-at is alig tudok kicsikarni.
Lili talán 2 napig volt úgy eddig, hogy 4 óránként evett, egyébként 2-3, 3,5 óránként megéhezik. De pl. este leteszem fél 9-kor, utána 3-ig, 4-ig simán elalszik, de onnantól kezdve tartja a 3 órát.
És biztos nem éhezik, mert 6,5 kg és 65 cm. Már megduplázta a születési súlyát. Nem mondom, hogy minden evésnél tényleg éhes, lehet hogy csak szomjas, vagy éppen szeretne "anya-napot" tartani :-) :-), de én akkor is adok neki. Még soha nem ringattam inkább álomba, vagy vártam vele, hátha bírja.
A baba úgyis tudja, hogy mennyi az igénye, nem kell foglalkozni az előírásokkal. A legjobb szakkönyv maga a baba :-)

Tegnap pl. 3-kor evett, elmentünk jógázni, utána lementünk a barátnőmmel, a gyerekeivel, meg az enyémekkel pizzázni, ez volt 6-kor, negyed 7-kor muszáj volt megetetnem, mert az összes vendég kiszaladt volna kb. 5 perc múlva, olyan sírást rendezett, hogy éhes :-) Úgyhogy elbújtam vele egy sötét terembe és megetettem :D
Negyed 8-kor már indultunk is haza, 8-kor pancsi, és utána ugyanúgy szopizott, mintha mi sem történt volna, pedig csak 2 óra volt a 2 evés között.
De ez egy amolyan "rituálé" a számára, amin nem is igazán akarok változtatni, ő ezt szokta meg, így kerek a napja. :-) (meg az enyém is...)

Mondjuk a fejéssel ártani nem ártasz, mert akkor még több tej termelődik, csak rendkívül sok időd el fog menni. Csak úgy "hobbiból" biztos nem fejnék, de ilyen "karitatív" célokra bármikor
:lol: :D A More Milk meg sosem árt.

Szerintem Lilinél is az van a megfordulással, hogy kicsit meglepte a dolog. Hasra úgy fordul, hogy elkezd oldalra fordulni, majd vesz egy nagy lendületet és puff. Csak a keze még sokszor alatta marad, és úgy kínlódik :-)
Visszafele meg úgy csinálta, hogy kinyújtotta előre az egyik kezét, a másikat félig behajtotta, a lábával vett egy nagy lendületet és már át is fordult. Ez kb. 4-5-ször csinálta, de már pár napja abszolút nem. INkább kepeszt hason, kínlódik, nyög, kalimpál össze-vissza, de nem fordul meg. Mindegy, majd alakul :-)

Megyek, mert felébredt és nyöszörög!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást.
Köszike a bíztatást, de ez a tejecske 3 óra elteltével masszírozás plusz fejéssel jött létre. Ma minden szopi után fejem azt a cicit amelyikből először evett kb. 10 percig.
Ma két óránként evett. Most délután sírva kelt fel és semmi nem csitította csak az evés. ezek után mindíg vissza aludt.
Éjszaka az volt, hogy tegnap levettünk tejet neki a fagyiból amit még régebben feljtem le. Azt megette plusz még evett a ciciből is amit csak bírt. És így aludt egytől nyolcig. Eddig pedig úgy néztek ki az éjszakáink, hogy felkelt éjfélkor, háromkor és hatkor vagy hétkor arra, hogy éhes.Előtte pedig bírta fél tíztől ötig. Este persze mindíg három vagy két óránkénrt evett , hogy az éjszakát jól bírja. Ezt azért írtam le, mert szerintem ezek a bizonyítékok arra, hogy nincs annyi eledel.:-) De küzdök érte. Bár egy hónap alatt egyébbként csak fél kilót hízott. Meg most már többet van fent többet is mozog. Több kaja kell. 50 mili nem hiszem, hogy elég lenne már ha kibírná azt, hogy összegyüljön.
Én mindíg ráteszem ha kell neki, mert csak így lesz , meg az az adag ami neki kell.
Mindenesetre eddig is kb. 4 liter folyadékot ittam meg egy nap alatt. Többet már nem tudok inni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Vikci!

Ne aggódj a tej miatt, most van Máténak a 3 hós növekedési ugrása, ezért kell neki hirtelen több kaja, ezért kel többször éjjel, és szopik sokszor, mert így "csinálja" magának a több tejet! Tedd cicire minél többször, ahogy Te is bírod!Pár nap küzdelem, vagy max egy hét alatt be fog állni a kereslet kínálat és visszatérnek a normális szopik közti időtartamok! Az jelen esetben nem nagyon megoldás, ha adsz neki a fagyasztóból, mert akkor a szervezeted úgy érzi, hogy nem kell több, inkább próbáld szoptatni jó sokszor pár napig. Nehéz, de megéri, hidd el! Én Petivel nagyon megszenvedtem a tejemért, de kitartott jó sokáig, szóval megérte :wink:
Amúgy ha az megnyugtat egy kicsit, fejni soha nem tudtam még egy alkalommal 30 milinél többet,soha, sem Petinél, sem Esztinél, de Eszti egy kajára, megeszik 130-140 milit is. sóval fejni sosem fogsz tudni annyit, amennyit a baba ki tudna szopizni! :wink:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vikci,
Óvatosan a folyadékkal, mert a kevés és a sok is árt a tej mennyiségének. Szerintem 4 liter bőven elég, lehet neked egy picit sok is :roll: Én 2,5 iszom meg max.
Vendég

Ma volt egy vizsgám, hát remélem meglesz:-) nem volt túl egyszerű, de azért túl nehéz sem. Hétfőn lesz eredmény, majd meglátjuk... szerdán szigorlatozom, aztán még egy vizsga és vége, remélem... :lol:
Fárasztó volt most ez a félév így baba mellett. Néha úgy éreztem, hogy kifog rajtam, de csak megbírkózom valahogy a feladattal, nem adom fel :-)

Vikci!
4 l-t sosem tudnék meginni, pedig extra szomjas szoktam lenni, max. 2-2,5 l naponta szerintem untig elég. Lehet, hogy egy kicsit túl sokat is iszol.
Lehet, hogy kéne a homeós bogyót szedned egy kis ideig, aztán utána pihi, majd megint újra. Próbáltad?
Ja és a legfontosabb, hogy ne stresszelj azon, hogy kevesebb a tejci, mert akkor tényleg kevesebb lesz. EGy kicsit "programozd" az agyad, csak arra gondolj, hogy van elég tej és akkor így is lesz.
Amúgy szerintem a kisfiad nagyon jól néz ki, jó kis husos és nagyon hosszú is, úgyhogy ne aggódj.
Valószínűleg az van, amit Viki is írt, hogy most emeli az adagját, hagyd annyiszor cicizni, ahányszor csak akar.
Tudom, hogy nem könnyű, de lehet, hogy csak néhány napot kell így kibírni, aztán utána minden oké lesz újra.
Lilike is csinál ilyet kb. havonta, hogy sokkal többször kéri, éjjel is többször felkel, de pár nap és újra visszaáll a rendszer.

Bchris!
TÜndéri a babátok, olyan kis dundi! :-)

Carpediem!
Örülök, hogy te is megvagy. Azt hiszem te írtad, hogy nem fogadja el a teát meg a vizet a babád - Lilike sem. Én is megpróbáltam a vizet, hogyha mondjuk vizsgázom és esetleg megszomjazik, apa meg tudja itatni, de nem kell neki. Köpköd, ikelődik, és olyan pofákat vág, hogy rossz nézni :-) :-) :-)
Maradunk a cicinél. Viki sem fogadta el soha, se a teát, se a vizet, pedig nyáron született, 35 fokban, csak a cici volt mindenre a gyógyír... :lol:
(nem hülyék ezek a babák, tudják mi a jó nekik... :D )

Pandi!
Remélem jobban vagy már, azért elég rossz lehet ilyenkor ez a petefészek gyulladás.
Nekem a leletemen enyhe gyulladás volt feltüntetve, de azóta még arra sem volt időm meg energiám, hogy elérjem a dokit és megkérdezzem, hogy csináljunk-e valamit. Úgyhogy én elkezdtem magam kezelni alternatívan, bár nekem semmi tünetem nincsen.
De ha végzek a vizsgáimmal elmegyek egy újabb kontrollra, hogy esetleg nem a szoptatás miatt volt-e fals a lelet, vagy tényleg van-e ott valami. Nem szeretnék én is jobban belekeveredni valamibe. Nem hiányozna.. :?

Szép napot mindenkinek, most egy kicsit pihenek, Lilike elaludt, Viki a mamánál van, muszáj ezt a mai napot kipihennem :-)

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Egy-két fotót teszek fel :-) Telefonnal fényképeztem, lehet, hogy nem túl élesek a képek, de azért talán látszik a lényeg! :-)

Kata

Kép kistesók :-)

Kép így kínlódok a hasrafordulással :-)

Kép nézd anya, hol vagyok??? :-)

Kép kukucs

Kép csinos vagyok? :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci:Édesek a csajszik!!!! :D

Én is teszek pár képet a két Törpiről... :D Kép Kép

szemokzsu

Sziasztok!

Hát ez a tejecskés dolog sajnos már több, mint két hete tart, de tényleg ráteszem ahányszor csak kéri. Na mindegy remélem hamarosan rendeződik minden. Nem görcsölök rajta, mert ahogy Katuci is írta csak rosszabb lesz. Most a tornát is felfüggesztettem már egyébbként két hete, mert attól is éreztem, hogy kevesebb lett a tejem. :-)

Katuci,

nagyon édi a kislányod. Igazi kis husika ő is. Ugye milyen jó amikor ott hagyod valahogy és máshol találsz rá. Nagyon tetszik az a kép is amikor elfordul a kiságyban. Ma Máté azt kezdte el, hogy fogom az ölemben félig fekve és felhúzza magát ülő helyzetbe. De szopizásnál is ma alig bírtam lenyomni, hogy feküdjön, mert húzza fel magát. Annyira jó, hoyg minden nap van valami.
Nagyon ügyes vagy. És tuti sekerülni fog ez a vizsga is. Minden fejben azon a 10 centin dől el . Vagyis azon, hogy a két halánték között mi megy végbe. te ezt eldöntötted, hoyg megcsinálod. Vagy nem? :-) Kitartást a végéig! +++

Zsu,

nagyon édi a kis Martin. Nagyon hasonlít az unokatesójára. Hogy vagytok mostanában?

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jaj azt még elfelejtetem, hogy tényleg igazatok van, hogy ez túl sok folyadék, mert ugye a sok folyadék vízhajtó hatású. Köszike.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Katuci!
Hajrá vizsgák! Szerencsére nekem is már csak 1 van.

Vikci!
Én is érzem, hogy már nem elég a tejem Andrisnak. És nem mennyiségileg, hanem minőségileg. Szóval jövő héten iratok neki egy kis hipoallergén tejpépet. A nagyfiaim ennyi idős korukban már ették. Egy kis esti kanalazgatás a szopiba sem zavar be, és jobban alszik éjjel, nem éhezik meg olyan hamar.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske!
Sok sikert neked is a vizsgához, nekem még kettő van, de ezt már féllábon is... :-)

Vikci!
Köszi a biztatást! Hát igen, tényleg ott dől el minden, a fejünkben :-)
MIndig annyi új dolog történik ezekkel a babákkal, annyira jó dolog, mindig lehet valaminek örülni.
Nekem sokan azt modták, hogy ó, majd a második gyereknél észre se vesszük, mi történik, mert nem lesz rá idő, stb. Hát én ezt nem így érzem. Ugyanúgy örülök minden újdonságnak, ráadásul Vikinél teljesen máshogy mentek a dolgok.
Aki meg nem tud odafigyelni a másodikra, az mért vállalta...??? :shock:
Örülök, hogy nem akarsz stresszelni a tejcin, nem is szabad, minden rendbe jön, ne aggódj! :-) (ez is azon a 10 centin múlik...)

Ma Lilike huncutkodott az ágyában, a rácsvédőt majdnem teljesen lebogarászta a rácsról, alátette a kezét és tömködte a szájába, és a rajta levő macinak és nyúlnak magyarázott egyfolytában.
Közben a másik kezével teljesen felgyűrte a kis párnáját meg a ruhapelus is össze-vissza volt gyűrködve :-) Szóval elfoglalta magát rendesen. És amikor bementünk hozzá, akkor meg huncutul vigyorgott :-)

Megyek, mert még ki kell sütnöm a halat az ebédhez!

Szép napot!

Kata

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci!
Persze, hogy minden újdonságnak örül az ember, de azért másodszorra, harmadszorra mintha gyorsabban zajlanának a dolgok.
Én pl. sajnos lemaradtam Andris első fordulásáról. :( Letettem hátra, elfordultam, mikor visszanéztem már hason volt.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?