A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Manóka!
Szofinak volt afta a szájában, amit iszonyatosan fájt neki. Még szerencse, hogy legalább inni ivott. Ha jól emlékszem neki is volt láza. Mi TANTUM VERDE nevű szájfertőtlenítő SPÉT fújtunk a szájába és az kiölte a sebeket. De szegényke így is pár napig Cataflamot kellett szedjen, mert nagy fájdalmai voltak. :oops: :oops: Jobbulást mielőbb!!!!

Gyuzso!
igen, tudom mi az a kite-ozás, csak épp nekem erre a mezőgadasági témára jár az agyam, hisz magam is - ha nem lógok épp - akkor egy ilyen cégnél dolgozom. :lol: :lol: :lol:

Dorka!
Berka nagyon vagyán ebben a szerkóban!!! :lol: :lol: :lol: te pedig irtó csinos vagy. :D
Képzeld! Hármaska tegnap akkorát rugott, hogy majdnem kiejtettem a kanalat a kezemből. :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: Mi lesz még itt!!! :o :roll: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bocsi Lányok de reggel írtam egy hosszú levelet és elszállt ... :twisted: nincs erőm újra beírni. Különben is szita az agyam, pedig múlt éjjel sokkal jobban aludtunk. Kata egyszer felkelt pisilni, Szofi 1X evett, de többször felsírt, viszont úgy néz ki, hogy még a "gyengébb" hálózsák is meleg volt most nekik és azért nem aludtam, úgyhogy múlt éjjel a nyáriban aludtak. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok, köszönöm a kisasszony nevében a köszöntéseket, drágák vagytok! :lol:

Jaj, ez a fütyi téma, engem is egyre jobban foglalkoztat. Megyünk e hónapban oltásra , meg is nézetem a dokival, mert amenyire ( nem ) értek hozzá, sjanos Benijé is szűk, de én már olvasásá közben is rosszul vagyok azoktól, maiket írtok. Szívem szétszakad, ha ezen kell keresztülmennünk.

BORSIKA! Üdv a kisgyerekes mamik csapatában! Azért ne sokáig csigázz minket, legalább egy képet kérünk Bogiról! Aztán pihenhetsz tovább. Ja! és persze a szüléssztorit is fogalmazgasd - legalább a fejedben...... :lol:

Tudnék még regaálni, de muszály mennem vasalni míg Beni alszik, 3 hatalmas kupac vár rám :x , lassan nincs mit felvennünk.

Ja, gyepszőnyegezik a hátsó kertünket :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Hát cigánytéma nagyon durva...nagyon nehéz eldönteni, hogy mi a helyes és mi nem..
Én sajna azt tapasztalom, hogy bár tényleg elutasitóak az emberek a cigányokkal, de nem okkal. Itt nálunk pl állandóan árusítanak zoknikat a közért elött és van velük két Orsikorú gyerek. Igazából nem volt velük baj, sőt kedvesek voltak, Orsi játszott is a gyerekekkel. Aztán kiderűlt, hogy miért is játszottak a gyerekek Orsival. Mert addig én is leálltam és megpróbáltak kizsebelni...na azóta nem engedem oda Orsit és azóta már nagyon nem kedvesek, sőt elég trágár módon "üdvözölnek"...hát lehet, hogy nem erre kellene nevelni egy 2-3 éves gyereket...
Vörösváron meg azzal dicsekednek a családok, hogy a nőnek 4 gyereke van és (az a nő 20 éves) és mivel apa sittre kerűlt ezért bement az önkormányzathoz, hogy nem tudja egyedűl nevelni a gyerkőcöket, de a nővére magukhoz venné őket...így ő lett a gyámjuk és gyerekeknként 75ezer ft-ot kap a nővér, hogy nevelőszülőként neveli őket...persze az anyukánál laknak mind együtt, csak a szomszéd képébe röhögtek, hogy ők cigányok és sokkal okosabbak mint az utca többi lakója, mert több pénzből élnek már... :shock:
Mondjuk ez a sztori nagyon felháborított...
Na mindegy...
Én egybként nem vagyok senki ellen,se cigány, se homoszexuális, se arab...én is külföldön éltem évekig és engem is kiutáltak...tudom milyen érzés.. :? (mondjuk csak rövid ideig tartott, de mégiscsak 6 éves voltam)...

Veronikusz!
Mi is most pakoltuk át gyerkőcöket nyáriba...Danihoz benéztem este és láttam, hogy izzad szegénykém. Inkább felébresztettem és átöltöztettem...nagyon átmelegedett a panel is...

Képzeljétek Daninak vasárnap volt a keresztelője...
Rakok fel képeket... :D :D :D

Kép

Kép
cukipofa

Barbi!
Örülök,hogy nincs elfelejtve, ha esetleg még is elfelejtenéd megvan írásban :lol: :lol: :lol:
Jó a kép amit, felraktál!
Nem tudom mit nyalt be, de egy pöttyet furcsa, hogy 2 hete is beteg volt. Nem értem mit csinálok rosszul?! :(

Kriszta!
Olyan helyes kismami vagy! Szuper az összes kép, végre-végre!!! Peti baba nagyon drága, már most látszik! Panka meg kis hercegnő! Ja te mondtad tavaly ugye, hogy a hajógyárin tök jó kis játszótér van? Gondoltam valamikor kinézünk családilag.

Memme!
Hát tényleg igazad van, rosszalkodás szempontjából tényleg mindegy. És hát igen amúgy is. De most úgy döntöttünk, hogy inkább gyorsan kiszedjük a dokiból a nemét és gyorsan közhírré tesszük, hátha békén hagynak minket… Bár úgyis fiú :wink:

Heni!
Köszönöm a jó tanácsot, megjegyeztem! Most szerencsére nem kellett, de nagyon jó,hogy leírtad! Kicsi lányodnak boldogságos névnapot!

Veronikusz!
Kistarcsai napok voltak tegnap mentünk ki 5percre olyan 6körül, már pakolásztak hazafele.

Dorka!
Hú tényleg nagyon jók a képek! És te milyen csinike vagy, azta!

Vica!
Jajj, de cuki Lili! Annyira szép nevet találtatok ki, nekünk is nagyon tetszik ez a név! A praxisban kicsinálta az uh-t? 4d volt?!

Valentina!
Tök jó az összes kép! Hol pancsiztatok? Milyen lett a hajad?! Pont arról nincs kép, irgum-burgum! :P

Vali!
Jó az új avatar meg vonalzó! Nem semmi ez a vonatos sztori!

Kukac kérdés: Martinnak is le van tapadva egyik oldalt. Mi egy hétig kenegetjük valami krémmel (ha nagyon fontos megnézem) reggel meg este, aztán egy hétig nem és a doki szokta ellenőrizni. Bár nekünk is azt mondta egyenlőre nagyon nem kell vele foglalkozni, majd ha szobatiszta lesz akkor lesz igazán érdekes.

Martin: jobban van és mégsem :( Szerencsére péntek reggel hányt utoljára viszont letaknyosodott és olyan irgalmatlanul köhög, hogy sírógörcs kerülget mikor hallom! Ma megyünk vissza a dokihoz, nem értem, nem értem mi ez és 2 hete ugyanezzel küszködtünk.

Más: nekem is új hajam van! Illetve a régi csak új fazonnal :D És tegnap kicsinykénk jelzett! Már egy hete éreztem a pici buborékokat, tegnap már erőteljesebb volt, igaz Nimi még nem érezte. Na majd! Holnap hívom a dokit az afp miatt, nem gyengén görcsben a gyomrom...

Szép napot mindenkinek! Irtó meleg van!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Most lehet, hogy süsünek fogtok nézni, de ma voltam a Kútvölgyiben egyéb kivizsgáláson, és láttam egy nőgyógyászt, aki a nagyon kedvesen beszélgetett egy igencsak nagy pocakos kismamával. Amíg vártam az EKG-ra azt mondtam magamban én is ilyen orvost akarok. Az ajtóra Mészáros Gábor volt kiírva. Ismeritek? Vélemény? Annyira megragadott, ahogy viselkedett a kismamával...
mancika1979

Hahó!
Köszi a dícséreteket!

Vica! Lili nagyon édi így is, hát még milyen lesz, ha kibújik!
Dorka! Berke nagyon pasi, te meg nagyon csinos vagy!

Steffi! Ez a hányós ügy nagyon rossz lehetett, én mindig kiklészülök tőle. Hát még Panka. Majd gyere, mondjad, kicsodácska Ketteske!

Kukac ügy: én már előre izgulok, mi lesz. Tisztára úgy tűnik, hogy ezt nem lehet megúszni. :roll: Már kiosztottam apára afeladatot, hogy ezt neki kell figyelni. Cancan! Neked is furi lehetett egy lány után...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

veronikusz:köszi az infót, mi is aftára gyanakodtunk apával, ezért is vittem el ma reggel dokihoz. Ricsi meglepő módon nagyra tátotta a száját, hogy a doki meg tudja nézni, de nem talált semmi aftát sem. ez a legnagyobb bajom. legalább tudnám, hogy mitől szenved szegényke. :( :(

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Kukac ügyben nekünk uganazt mondták, mint Gyuzsónak, és bizony oskat javult is a helyzet, akár spontán meg is szűnhet. Mi csak ellenőrizni szoktuk, mást nagyon nem is engedne Bene.

mtunde

Dorka, nálunk 2 hétig működött a külön szoba, Villő csak mózeskosárba fért nálunk el, azt viszont utálta. Így ment át a gyerekszobába, más lehetőség nem volt. Annyit kell csak variálni, hogy Bene elalszik a szobában, villő addig kint eszik, elalszik, és bevisszük később, szerencsére ez az ő alvását nem zavarja meg. Ha éjjel felsír, én jóval hamarabb felébredek, az ajtó nyitva.
Ha lett volna még egy szoba, a nemek miatt is, tuti külön szobát csináltunk volna nekik.

mtunde

Én sem leszek népszerű a véleményemmel...
Adri, abba belegondoltál-e, hogy mi van, ha egyszer a Te gyereked fog odamenni egy buliban tortát kérni. Esetleg egy cigány kisgyerek buliján... (Tudom, idejében meg fogod tanítani, vagy mondani neki, hogy nem szabad). De ha épp akkor történik, amikor még nem lesznek benne ilyen társadalmi reflexek. Vagy nagyon szeretne kapni, mert gyerek? És mi van ha adnak neki?
Mert én már ilyet is láttam.

És még egy: mi van, ha valakinek a topicon sérti az érzékenységét a nyílt előítéletesség? Nem csupán ennek az ügynek a kapcsán). Ha még azt sincs hozzátéve az ilyenkor szokásos dumákhoz, hogy "tisztelet a kivételnek"?.Nem mintha ez sem volna álságos, de valamelyest tompít.

M.

Kép

Kép

Kép
memme

P.s. A rejtett előítéletesség és pozitív diszkrimináció sem kifejezetten használ az ügynek.

Kép

Kép

Kép
memme

Elnézést kérek mindenkitől, akit megsértettem a hozzászólásommal. Más is írt már történetet, azt hittem én is megoszthatom veletek.
Többet nem fordul elő.
Egyébként tényleg tisztelet a kivételnek. Van néhány roma származású ismerősöm, akik intelligensek, sőt van köztük néhány diplomás is. Természetesen nem általánosítottam, csak leírtam a velünk megtörténteke.
Tudnék többet is. Jót és rosszat is. Bármilyen szemszögből nézve.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Hello!
Van itt valaki, aki mostanában szült a Kútvölgyiben, és tudná, hogy mi a szülés utáni normális csecsemő ellátás? Az érdekelne konkrétan, hogy ha minden oké volt szülés után szoptathat-e a kismama a szülőágyon, és velemaradhat-e a baba (a méricskélés ill. tisztogatás kivételével). Illetve teáztatják-e a babákat, adnak-e cumit, szóval mennyire igazán baba és szoptatásbarát?
Én 2006-ban szültem ott, és azóta már biztos változott pár dolog, és nem is emlékszem az akkori szülés utáni normál protokollra (mivel koraszülés miatt ránk az nem is volt érvényes).
Köszi!
Gabi
angyalka76

Mancika!
Én már két gyereket szültem nála és lassan jön a 3. is. :D Szerintem is rendes,alapos és érti a dolgát. Én mindenkinek ajánlom. :D

Kukac:
hát lányok!! Én eddig meg se mertem szólalni ez ügyben, de én meg mernék esküdni ennyi idő után is, hogy mi öcsém kukiját már kiskora óta húzogattuk, mert meg kellett mosni. Lehet azóta (20 év) változott a nézet ezzel kapcsolatosan???? Én is sokszor fürdettem és én emlékszem, hogy még ülni se tudott és mostuk. ??????

Manóka!
Lehet hogy ez nem afta, de azért nézzétek a száját!!! Ez elég pici is lehet. Jobbulást!!!

Memme!
Szerintem Adri nem azon akadt ki, hogy cigány, hanem azon, ahogy azt a cigánynő előadta. Én is adnák bárkinek HA VAN, de nem egy ilyen arrogáns, követelőző fellépés után. FŐLEG HA NEM IS AZ ÁLTALAM VÁSÁROLT tortáról van szó!!!!!!!!!!!! Nem ő volt a házigazda!!!

Angyalka!
Én 2004-ben és 2006-ban is szültem a kórházban és teljesen szoptatásbarát. A babát ha kéred, ha nem :D még a szülőágyon a cicidre rakják, főleg hogy a szopitól méhösszehúzódás lesz és könnyebben leválik a méhlepény. Sajnos és cukros vizet láttam cumisüvegben a csecsemőosztályon, de ha magad mellett tartod a babát a szobádban, tuti hogy nem kap belőle. (egyébként is ha sír akkor első körben úgyis szólnak, hogy gyere és szoptasd meg). Nekem Szofi kicsit sárga volt és szoliztatták, így kénytelen voltam ott hagyni nekik néha, de én HATÁROZOTTAM MEGTILTOTTAM NEKIK MÉG AZT IS HOGY CUMIT DUGJANAK A SZÁJÁBA. Mondtam ha sír akkor cumi helyett engem hívjanak! Ne is volt gond, mellesleg gyakran be is mentem hisz a babanézésnél nincs jobb. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Köszi!!!!
Biztos nem írtam le mindent, de IGEN felbosszantott, hogy felnőtt emberek a viselkedésükkel teszik tönkre egy GYEREK szülinapját!!!!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Mancika: üdv itt nálunk, én nem vagyok Mészis,de csak jót hallottam róla. Én csak annyit tudok róla, hogy jó doki és az apukája is nőgyógyász :lol:

Angyalka: Veronikusz mindent elmondott. Én vittem cumit és cumisüveget is és kijelentettem csak forralt vizet kapjon ha én nem lennék a helyemen. Mert én sokat jártam kötözésre a császár miatt.

Steffi: Röp láttogatáson voltunk anyukámnál Kecskeméten és ott voltunk az usziban. Viktor nagyon sírt amikor ki kellett jönnie a vizből :oops:

Memme: Bocsi, hogy nem szóltam, hogy megyünk :oops:
A férjem ötletei kiszámíthatattlanok 8) :?

Holnap megyünk a dokihoz és már most ideges vagyok :evil:
Sajnos Viktor se szereti a dokinénit :oops: :cry: :(

Adri: Ti Budaörsön laktok vagy a közelében?
Na rohanok tovább.
V

valentina

Steffi: A hajamat majd máskor megmutttom.
Vagy egy séta alkalmával vagy majd felteszem ide :D

Lányok: Séta lesz valamikor???

valentina

Sziasztok! :D :D

Bejelentkezünk, jól vagyunk, Apjuk fabrikált nekem ülőpárnát, azzal nyomom :D Hát, ha tudom, hogy ez a gátmetszés ilyen durva, jobban rgaszkodom a védelemhez. :evil: De lehet, hogy csak én vagyok ilyen puhány. Me biztos a hormonjaim is bekavarnak. A kórházban ugyanis nagyon vidámak voltunk, itthon viszont olyan nehéz volt megtalálni a helyünket és kialakítani újra a napi rutint. Főleg úgy, hogy legszívesebben fel se keltem volna...
Na ennyit erről.

Rövideket írok, mert még mindig csórjuk a netet és nem akarom, hogy egyszer csak elszálljon.

Túl vagyunk a fürcsin, Bogi alszik, ma itt volt Berend doki néni.
Vendég

Ha hiszitek ha nem az előbb (először) beriasztott a légzésfigyelő. Jól felráztam Bogit, de minden rendben. Hú, de megijedtem.
Na, tudok én szaladni is ha kell :?
Vendég

Látom milyen komoly témákról folyik a társalgás, mivel csak felületesen olvastam bele, nem szólnék még hozzá. Majd ha rendesen visszaolvastam.

És hogy milyn népszerű ez a május 13-a!! :lol: Mindenkinek boldog szülinapot! :lol: :lol:

Szóval jövök nektek egy születéstörténettel, meg kicsinyítek pár fotót is. Ha közben elszáll a net, akkor jövök amint tudok.

Puszi, jóéjt

ui: eddig csak a gyönyörködés volt, most kezdem felfogni, hogy a bébi ellátása komoly munka is lesz itthon.
Vendég

Borsika
Nagyon örülök, hogy jöttél! :D :D :D
Köszönöm, hogy én lehettem az, aki megoszthatta a többiekkel a rólatok szóló híreket!
Sajnálom a légzésfigyelő ijesztését, biztos az érzékelő csúszott el.
Várjuk nagyon a képeket!

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

kuki téma: nálunk műtét lett belőle viszonylag korán, mivel azt mondták, hogy hegesen be van szűkülve és esély sincs arra, hogy jobb legyen. :( :( szóval, ha már műtét, akkor jobb korán. nekem ez is épp elég trauma volt, nem bírtam volna ki, ha még pár kört kell futni és rángatják neki. ahogy a kórházban láttam, ez kicsit nagyobb gyerekeknél nagyobb tortúra volt, a már leírt okok miatt.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Nem hiszem el hogy elszállt amit írtam... :twisted:
Remélem a jóidő jó érv a kimaradásra!

Bori!
Üdv itthon :D

Szandinak és Zsófinak sok boldog névanpot!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Képek szuperek itt van pár friss rólunk ha nem bánjátok! :D

Kép
Kép
Kép
Kép

Orsi

borsa

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.26 23:06-kor.
Vendég

Bori!
Most sikerült bőgnöm egyet :D:D:D

Orsi

borsa

Halihó mindenkinek!

Én is bocsánatot szeretnék kérni, nem akartam senkit se megbántani...eszem ágában sem volt...jobb lesz, ha befogom mostantól...

Borsika!
Olyan jó, hogy jöttél...hipiszupi ügyesek voltatok...
Képeket aztán gyorsan felrakni és egy éves koráig kétnaponta kötelező :D :D :D :D

Borsa!
Na nemsemmi a kiscsaj...nagyon vagány...látom szereti a vizet.... :D :D :D

Adri!
Hova lettek a vonalzóid?????

Szép estét mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Kati :D Köszönjük :D

Orsi

borsa

img] Most készült Bogiról alvás közben

[img]Keszeg Évivel, mielőtt elhagyjuk a szülőszobát

[img] Megviselt minket az utazás (az a 10 perc), de végre itthon

[img] Apjuk is elfáradt

[img] Apuci megkísérli a pelenkázást, de Bogi szerint ezen még van mit javítani

[img] A masszázs már jobban bejött
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.26 23:05-kor.
Vendég

Bori Milyen gyönyörűűűű :D
Cicis kép szerintem jöhet :D

Orsi

borsa

Borsa,
de édes Emmus! :D :D Jó lehet nagy kádban fürödni!

Na megyek, mert lelkiismeretfurdalásom van, hogy nem vagyok mellette.

Jóéjt!
Vendég

Bori!
Szép történet! És milyen édes kis madárka! Azok a pici lábak! :lol: cicis kép szerintem sem téma, csak bátran! :wink:

Orsi!
Nagyooooon édes! :lol: :lol:

Jó éjt mindenkinek! Martin 10 perce aludt el :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Emma nagyon vagány, Bogi meg gyönyörű újszülött! :D

Gratulálunk Bori, a születéstörténet engem is meghatott, köszi!!!

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok,
van egy SOS kérdésem, hátha valaki bejelentkezik még reggel.
Mellszívóból milyet érdemes venni?????
Kaptam kölcsön egy AVENT kézit, de SEMMIT NEM CSINÁL! :evil:
Holnap délelőtt elmegyünk venni egyet, de nem tudom, milyet.
Köszi nagyon!
Vendég

Bori!
még egyszer gratulálunk Bogihoz! Gyönyörű baba!
A születés történet engem is nagyon meghatott! Végig izgultam az egészet. Nagyon tetszett az ingletépés és a férjed markolászása. :lol: Örülök, hogy szimpi volt neked is Keszegh Évi.

Mellszívó:
nekem Aventes van és IMÁDOM!!! piszok jól szív. :D Én előtte egy kölcsön Medelásat használtam. Na azt gyülöltem. :evil:
nem lehet, hogy valamelyik alkatrészét nem adta oda az anyuka és azért nem működik??? Mert az AVENT nagyon jó vákumot csinál és nekem több sugárban spriccelt a tejcsi. :roll: :roll: :roll:

Orsi!
Emmus nagyon cukkancs! Kis hableány!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek! Bár 2-ig többször nyöszörgött Szofi valami miatt (addig oda is vettem magam mellé), de akkor evett egyet és egy nyikk nélkül aludt 6.30-ig. Jaj de jó volt több órát EGYHUZAMBAN aludni. :D :D :D Meg tudnám szokni! :D :D :D

szép napot mindenkinek!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!

Borsika! nagyon szép a születéstürténeted, és örülök hogy megosztottad velünk, nyugodtan rakjál fel cicis képet, a szülőszobában nekem is főleg olyanok vannak :D :D :D
minden képen nagyon gyönyörűek vagytok!!!!!!!!!!! :D :D :D
Tejci miatt ne izgulj, beindul annyira, hogy lépten-nyomon folyni fog :lol: :lol:

Adri,Cukipofaezután is nyugodtan írjatok történetet,hozzászólást- legfeljebb utána megint jól megvitatjuk :lol:
én hozzászólásom a témához: 1er a piroslámpánál volt ilyen kéregető asszony egy karonülő gyerekkel, én az ablakon adtam neki ami a bevásárló szatyorban volt: kenyér,sajt, tejföl...
de visszaadta,hogy nem ez kell.....
:!: :?:

Lilluska? Gabbó? Eni??Heni?? Ancsa?

Borsa jaj de szép ez az EMMA :D :D :D nagyon aranyos

Emano???

Linocs?? Banana?

Kép
gablaty

Borsika
Bogi gyönyörű baba! :D :D :D
Nekem apuci pelenkázós tetsz a legjobban. :wink:

Borsa
Édes nagylány már Emmus! :D :D :D
Hamarosan nálatok is szülinap. :lol:

Kati
Új vonalzót gyártunk, csak a nagyokét vmiért nem fogadta el.

Gabi
Csak neked: én ruhákat akartam adni egy sokgyermekes családnak. Nem fogadták el, mondván, nem képzelem, hogy mások levetett ruháit fogják hordani? Azóta a védőnőnek hordom, ő adja oda annak, aki elfogadja.

Valentina
Nem Budaörsön lakunk.

Veronikusz
Örülök nagyon, hogy tudtál kicsit pihenni. Rád fért már.
Beszéltem a múltkor a barátnőmmel, ha hall üresedésről, szól. Hátha...

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Borsika: Nekem is Avent van . Alig használom, de mikor igen, akkor nagyon jó!!!!!!!!!! nekem sem csinált semmit először: kiderült rossz az érintkezője... A Kedves visszavitte, kicserélték az alkatrészt, és azóta tuti!!! Ha tehetitek vegyétek azt meg, amelyik kézi és elektromos is egyben.
Csodaszép a lánykátok! Én meg a képeken könnyeztem: jó visszaemlékezni az első napokra Fruzskával :) (pedig nem is volt olyan rég, de már távolinak tűnik... :roll: )
linocs

Borsika,
miért kell a mellszívó? Szerintem erre legjobb a babád. Ha valami miatt mégis kéne, akkor majd beszereztek egyet. Vagy nem jól gondolom? A jól szopó baba mellé nem kell fejni. Mnnyiket szopik? A súlyát figyeld majd. Az első otthoni súlyához képest jól fejlődik-e.

Utolsó mondatot az előző eszmecseréhez. Senki döntését nem akarom megváltoztatni, senki gondolkodását nem akarom felülbírálni. Csak valamellyest elhatárolódtam a történettől és kifejeztem, hogy én másképp gondolkodom, érzek felőle. És pont. Sem vitát nem akarok folytatni, sem senkit meggyőzni, megítélni, de úgy éreztem, hangot kell adni ebbéli gondolataimnak.
Szeretettel
nováky_rita

Sziasztok,

Ezer éve....

Gratulálok Borsika, Bogi gyönyörű kislány én is itt könnyezek a szüléstörténeteden! Boldog egészséges életet az egész családnak! Nekem is Avent kézi mellszívóm volt, az első 6 hétben fejtem és nem bántam meg, mert le is tudtam fagyasztani és jól jött később. Kicsit tovább kell vele játszani, mintha a Babó szívná, de utána beindul a tejleadó reflex, vagy ha rögtön szopi után szívod ki a maradékot, akkor még ott a reflex és könnyen jön a tejecske. Most az első időben úgyis egyre több lesz, ahogy Bogi is igényli, majd tapasztalod.

Minden lemaradt szülinap, névnap és hófordulósnak utólag Nagyon Sok Boldogságot Kívánunk!

Rakok egy képet lánykámról... majd még jövök
Üdv: Dori

Kép Tünde

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Hallotuk, hogy Boriképek vannak fent ezért gyorsan beugrottunk! :D
Nagyon édes és milyen csöppppppp! :D
Ügyes voltál, na és persze Apa is!!! :wink:
Mellszívó: Nekem Mandela (elektromos) volt és nagyon sokat segített és sajnos nagyon sokat is kellett használni. Az Avent is jó, de azzal nagyon nehéz volt.
Ha szeretnéd kipróbálni mielőtt megveszed szívesen kölcsönadjuk próbára, de sajnos én is csak kölcsönbe kaptam és lassan vissza kellene adni.

Steffi
Jobbulást Nektek! Reméljük gyorsan kilábaltok ebból a nyavajából!
Szorítunk az AFP-re!

Gabi
Hétvégén az Őrségben voltunk és annyi, de annyi gólyát láttunk....sűrűn gondoltam Rád és serényen mutattuk az utat Nekik!wink:

Veronikusz
Biztosan a front is közrejátszott, mert mi is érdekesen aludtunk az elmúlt napokban....
Még egyszer régen említetted a mókusszőr fésűt...már megvan ám, csak nem jutok el azóta sem a fodrászomhoz...pedig annyira készülök. :roll: De nem tudom kire hagyni Áront hétközben, hétvégén pedig nem dolgozik.

Dorka
Nagyon vagány Berke és csini is! :D
H&M sapi, ugye? :wink: Nekünk világoskékben van ilyen!

Barbi
Szép és igényes a honlapotok, gratulálok!
Már tovább is adtam az elérhetőségedet pocakos ismerőseimnek.
Kérdés volt, hogy csak szingli kismama fotózást vállaltok, vagy kispapa is csatlakozhat?

Adri
Nem éreztem a cigány elleneséget az írásodban és nem is ilyennek ismertelek meg a hozzászólásaid alapján.
Itt nem ennek a csoportnak, hanem a szituációnak szólt a felháborodás szerintem.

A hétvégén Nemesnépen voltunk. Nagyon szép egy tisztás kellős közepén, csak kicsit messze van. Áron mindenesetre élvezte, mert volt rengeteg cica, gyönyörű istálló tele szép lovakkal. Nagyon édes volt az első reakciója, amikor meglátta a lovakat. Azt hiszem nagy barátságban lesznek majd.

Igazán jó képet nem csináltam, mert nem volt velem a gép mindíg
Áron nagyival
Kép

A gyönyörű istálló a háttérben
Kép

Hanna

Kép
hanna09

Borsika, jól van. :) Köszönjük a történetet. És a képeket. Nagyon gyorsan jöttél, de hát itt tényleg mindig úgy várjuk ezeket.
A fáradtság meg természetes, és majd összerázódtok. Aután majd jössz a történésekkel...
De pihenj sokat, az a legfontosabb.

Gabi, Jobbulást nálatok. És azért nem úszott el végleg a Prága ugye?

Történethez uccsó szó: egyszerűen csak nem szeretem, ha össze vannak mosva a dolgok.
És hát azért pici betűvel, de annál ordítóbban mégiscsak oda volt írva, hogy cigány. A topicot nem csupán fehér bőrűek olvassák. És nem egyszer jött már oda hozzánk fehér bőrű gyerek kaját kérni. Zsigerileg benne volt már az ingyenélés? Nem ismétlem tovább magam.
Tanítottunk cigány gyerekeket. A kollégáink eleve legyintettek, hogy nem fogunk velük semmire menni. Aztán gratuláltak. Annyi kellett, hogy esélyt adjunk nekik és szóljunk hozzájuk.
Nem jótékonykodok velük, nem ölelem keblemre az engem kirabolni akaró felnőttet. De nem azért ha esetleg cigány, hanem mert ki akar rabolni.
Ez a véleményem, és én sem akarok senkit semmiről meggyőzni, de elmondtam.

M.

Kép

Kép

Kép
memme

sziasztok!

Steffi,
Igen, a Praxis-ban voltunk és sikerült megint kifognunk Győrffy urat. Megint nagyon kedves volt, töviről hegyire megmért mindent. Szóval megint nem csalódtunk.
Remélem, hogy Martin jobban van. AFP eredmény?????? ÉN szorítok, de úgyis minden rendben lesz! Azért gyere és mesélj!

kuki téma: hát mivel nincs fiam ezért nem igazán tudok hozzászólni, de a tesómék kisfiának a Heim Pál-ba felrántották :evil: és hát ha hisztitek ha nem, úgy néz ki, hogy megint menniük kell mert szó szerint sz@rt sem ért :evil: :x

Borsika,
De jó volt olvasni a szüléstörténetedet!!! :D Bogi tüneményes és a cicis képek is jöhetnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mégegyszer nagy gratula!!!

A képek szupik, nem igazán akarom felsorolni mert tudom, hogy amilyen szita agyam van úgyis valakit kihagynék! :oops:

Lassan indulnom kell a védőnőhöz.... Majd később jövök

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Hanna
Nagyon édes Áron! Olyan nagyfiú már ő is! :D :D :D

Dóri
Tünde egy tündér! :lol:

Kukitéma:
Marciét 3 évesen húzták fel, mert nem sikerült masszírozással felhúzni. Egy kicsit érzékeny volt néhány napig, de hamar rendbe jött. Matyinál remélem nem lesz ilyen drasztikus módszerekre szükség, neki már most eléggé feljön.

Adri
Kép

Kép

Kép
phadri

Sziasztok!

Borsika!
Mellszivónak a medela és az avent is megteszi, de sztem elösször is tényleg Babut ereszd rá cicikre.
Daninál én már egyáltalán nem fejtem pedig 2-3 hétig szétrobbantam, de aztán beállt magától a rendszer...Orsinál sokat fejtem és sztem azzal rontottam el...azért is lett kétszer mellgyuszim...gondolom én :roll:
De persze Te tudod, hogy kell-e... :D
Tényleg mennyiket szopik?????

Memme!
Bocsika...asszem félreértettél...
Nem azt írtam, hogy kiraboltak, mert cigány.
Hanem, hogy én megpróbáltam (már megint) kiállni mellettük, közeledni, kedves lenni...és már megint pofára estem.
Persze a játszótéren vannak kínai gyerkőcök és senki nem mondja, hogy jaj kínai...de maikor meglátták Orsikát labdázni a másik kölyökkel akkor meg beszóltak, hogy meglátod nem lesz jó vége...
na mindegy nem is idegesítem magam, csak már nem is szeretek arra menni, mert Orsi meg nem érti, hogy mi van és miért nem engedem már oda a kisgyerekekhez...

Mindjárt Eszter nap...lesz buli?????
És most mi van a tejecskével????? Nem lehet, hogy csak most gyártja magának a több tejet és ehez többet kell ébren lennie????? vagy már túl vagytok a mizérián??????

Borsa!
Emmus már megy is rendesen a motoron?????
Dani kb egy hete löki magát előre...nagyon durván közlekedik...

Kuki: Daninak tegnap még a doki húzta vissza és már nem is fájt neki...szépen vissza lehetett fejteni...most majd nekünk is kell minden nap.
Nagyon örülök, hogy túl vagyunk rajta...

Kép

Kép
cukipofa

Azta, Tünde mekkorát nőtt!!! Dóri, gyere sűrűbben! Fotókkal is. :D

Áron micsoda pasi ebben a szerkóban! Nagyon jóóó! :D

Köszönöm a vonalzós avataros dícséreteket!!!

Bori, nekünk Pesztonka orr és mellszívónk van. Amikor jöttünk haza a kórházból akkor vettem SOS-ben, csak ez volt a gyógyszertárban. Nagyon kellett, mert szétrobbantak majdnem a cicijeim (baleset volt az M5-ön, és ott araszoltunk a dugóban :twisted: ), Ádám meg még nem evett annyit, hogy kiürítse. Nem vagyok vele megelégedve, nagyon nagy a vákumja, iszonyatosan erősen szívja be a cicit. Persze, a célnak megfelel, csak fájdalmas. :shock: Az orrszívó részét sem használjuk, erre a célra a legegyszerűbb kézi orrszivó vált be.

hali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Nem rég jöttünk haza a dokitól és engem jobban megviselt az oltás mint a Viktort :oops:
Kuki téma: ma mondta a dokink, hogy huzogassam neki fürdésnél és nagyon remélem, hogy nem fog letapadni neki,mert én tuti elájulok ha mütét vagy hasonló lesz belőle.

Borsika: Nagyon szépek vagytok és a szüléstörténeted megható és meg is könnyeztem :lol: :oops:
Nekem is Avent mellszívóm volt.

V
Kép

valentina

sziasztok, itt vagyok en is, csak kicsit belassultam....ezek a franya frontok...
Borsika, olvastam a szuletestorteneted, nagyon tetszett! :) nemsokara mi jovunk! :)
en kaptam kezi, meg elektromos mellszivot is, de elore rettegek ettol az egesz proceduratol, remelem, nem lesz ra szukseg...vagy csak ritkan...:)
lanyok, vki ert itt a tb-s dolgokhoz? tegnap kiirattam magam a haziorvossal, de az aszisztens nem volt nagyon a topon, felvett terhesallomanyba, de sztem nem jo kodot irt a papirra, a szulesi szabadsaghoz kellene, h a szules elott el tudjam kezdeni, es kapjak majd visszamenoleg tgyast...
holnap megyek ujra ctg-re, remelem tobb ido lesz a szulesznovel beszelgetni, eddig mindig rohannia kellett....
vkinek sikerult itt gatvedelemmel szulnie? en hajlok afele, persze a doki kapasbol ravagta, h nem ajanlja, mert mar 36 eves vagyok, es arra ra kell keszulni, stb, stb...

banana

Banana, majd a helyzet hozza, sztem beszéld meg a szülésznővel, hogy gátvédelemmel szeretnél szülni. Úgy is a szülésznő vezeti le szinte az egész szülést normál esetben, legalábbis nálunk Ádámnál így működött. Az én dokim sem nagyon pártolja elvileg a gátvédelmet, de amikor mondtam neki, hogy én úgy szeretnék szülni, azt mondta, hogy majd a szülésznő látja, hogy mit lehet tenni.

Rita, vagy aki tud még segíteni, Ádám még elvileg szopizik, de már nem viszi túlzásba, csak reggel meg este, de leginkább az összebújás kedvéért. Sztem nem szopizik sokat, s nem tudom, hogy mellé adjak-e neki valami kiegészítést. Még ezer éve kaptunk Milumil HA2 tápszert a biztonság kedvéért, de nem bontottam ki szerencsére. Adjam azért ezt neki? Vagy valami mást? Gondolom a tehéntej még nem a legjobb húzás lenne... Tanácstalan vagyok.

Köszi!

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?