A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

Tényleg beütött a nyári pangi-szezon! :lol: Jó lesz már egy tali, mert utána (no meg előtte a szervezés közben) nagyobb a nyüzsi!

Tündériek a Kismókusok, Panka, Péterke, Máté, Ádi! Dettyk, csodaszép vagy az esküvőn! Nagyon jó a rucid! Nem semmi vagy, lagzi után füvesítés! Én biztos nem álltam volna neki...

Meryke, Csillaghegyen volt a keresztelő? Az én keresztlányom ott lett megkeresztelve annó.

Regi, nálunk ez egy érdekes kérdés. Pokoli jó a hőszigetelés az épületben, ami azt jelenti, h télen kb 3x20 percet volt bekapcsolva a fűtés így is folyamatosan 23-24 fok volt. De most már hetek óta 26-28. Úgyhogy ma el is rongyoltam béleletlen hálózsákért, mert szegény kincsem megdöglött éjjel. Most egy ujjatlan béleletlen hálózsák + egy r.ujjú v h.ujjú body. Kész. És hamarosan nyitom rá az ablakot. Mi már kb 2 hónapja nyitott ablaknál alszunk. Csak azt nem tudom, h nyáron mit adok rá... :roll:

Dotildi, jó buli lesz az :lol: Sztem a titok az, h nem telefonálsz egyfolytában haza. Mert akkor, ha netán meghallod a hangját, haza akarsz majd menni. Mondjuk nálam még csak 5-6 óra volt a max, de megegyeztünk, h nem csörgök és nem hívnak, csak vészhelyzet esetén :lol:

Nálunk az éjszakák ébredősek mostanában, amit elég rosszul viselek, ugyanis az első 6 hónapban egyszer nem kellett fölkelnem. Aztán kezdődtek a fogmizériák, de akkor ugye sírt pár percet aztán visszaaludt, és én is 20 perc múlva. De mióta föláll! Nem akadályozza meg a vastag hálózsákja sem. Minden ébredésénél (amikor eddig csak nyöszizett 1-2 percet) félálomban felhúzza magát a rácson és csukott szemmel állva sír. Aztán mikor átmegyek és lefektetem, akkor meglát és kipattan a szeme. És ilyenkor kezdődik a 30-40 perces móka. Meg nekem a visszaalvás még egy jó fél óra... :twisted:

Lányok, van akinek 1x alszik nap közben a babája? Lizi soxor nem akar délelőtt visszaaludni és délbeni is max 10 percet szunnyant. :roll:

Isten éltesse a hófordulósokat: Pankát, Szelit, Zétit, Ádit!

Kép

silka
silka

Jó reggelt :D !

Köszönjük a köszöntéseket, Panka esernyőkocsit kapott a 8. hófordulójára :oops: . Tudom, hogy megfogadtam: nem veszek, jó lesz nekem a színes, de ezt nem szalaszthattam el, és nem bántam meg :D . Pankának is nagyon kényelmes volt, délután órákat sétáltunk benne, és nekem is nagyon jó volt tolni- már ahol a járda nem volt katasztrófa :evil: . Majd lefényképezem Pankát is benne, de egyenlőre itt van:

http://www.teszvesz.hu/item365003456_sp ... kocsi.html

Szerintem ennyiért ajándék volt :D . És milyen kényelmes lesz ezzel a talira mennem!!!

Tényleg nagy a pangás :shock: :roll: . Legalább életjelet kérünk, vagy néhány képet :P .

Silka, :shock: mivel van szigetelve a házatok :shock: :roll: ?! Nyáron szerintem egy szál pelust adsz Lizi babyre, semmi mást :roll: .
Egyébként mindig megcsodálom a vonalzós képet. Nem nevezted valami szépségversenyre :wink: , hihetetlenül jó a kép, gyönyörű a kiscsaj :D !!
Panka még alszik 2-3x, össz. 1-3 óra a napi alvása, sok mindentől függ...

Regi, még nem nyitottam ki Panka szobájában az ablakot, de ha tartósan meleg marad, biztosan ki fogom. Én a hálóban is kinyitom tavasszal, ősszel becsukom az ablakot :D . Panka most egy ujjatlan bodyban és egy denevérujjú láb nélküli pizsiben alszik, + vékony takaró, de már este lerúgta magáról a takarót, és hiába takartam be, most reggel sem volt rajta 8) :lol: . Asszem áttérek a lazább pizsire :wink: .

Irina, tudom, hogy örültök 8) , én pedig szurkolok Nektek, hiszen Bencével én is átéltem az éjszakázós hónapokat (éveket :cry: )...
Vele még a mamával otthon alvás sem ment: egyszer, kb. ilyen idős lehetett, mint most Panka, elmentem buliba, kb. 300 m-re a házunktól, anyu vigyázott Bencére. 11 körül sikerült elaltatnom, felóltóztem, elmentem, 1/2 1-kor már otthon voltam :shock: :cry: . Felébredt, és anyu nem tudott mit kezdeni vele. Akkor anyu azt mondta, akkor hívjam őt legközelebb, ha Bence már átalussza az éjszakát....azóta sem vigyázott rá, azért maradt meg bennem ez az eset :cry: .
Ja, és hétköznap örülök, ha végig tudom nézni a BK-t, mielőtt bealszom :roll: . Ne tudd meg, mennyi kávét kellett nekem innom, hogy ébren tudjak maradni :wink: :lol: .

Meryke, remélem, már apátok is jobban van :roll: . Nem semmi vírus lehet, ha így tarolt az egész oviban :shock: .
A járókában Panka sem bírja sokáig :roll: , és lehet, hogy ha elkezd mászni (lesz ilyen :shock: :lol: ??), ő sem marad meg a pléden :roll: .
A 6 kg is gyönyörű eredmény :D , nagyon ügyes vagy!!!

K.Timi, jobbulást Neked!! Ádi gyönyörű kis pasi, és mindegyik képen nagggyon huncut :wink: :lol: !!

Heni, örülök, hogy jól vagytok, reméljük, a laborral is minden rendben lesz :D !!

Dotildi, biztosan minden rendben lesz, csak Te ki tudj kapcsolódni, és nem aggódni minden pillanatban :wink: :lol: ! Mi szombaton alig találkoztunk Pankával, és addig, míg meg nem látott, remekül elvolt anyóssal :D !
Egyébként a legtöbb gyerkőcnek van ilyen tulajdonsága: nincs itt anya, jól viselkedem! Megjön anya, hisztizek :twisted: :twisted: !! Maaaaajd meglátjátok :wink: :lol: :lol: !

Nektarin , nagyon ügyes Robesz :shock: :D !!

Mesi, remélem, már minden rendben :roll: ! Tutti, hogy Zsozsó hamarosan elindul, úgyhogy kösd fel a gatyádat :wink: :lol: :lol: !!

Heni, én előreláthatóan a barátnőmmel, az ő két (11 és 5 éves), és az én két (7,5 éves és 11 hónapos) gyerekemmel augusztusban a Balcsira tervezünk menni min. 1 hétre 8) . Kicsit para vagyok tőle, de szerintem jó lesz...a legjobban attól tartok, hogy nekem kell levezetnem, mögöttem a két gyerekkel, senki mással az autóban :oops: , de próbálok ügyi lenni 8) .
dettyk

Jó reggelt, Lányok!

Heni: Nahát gratulálok Péterkének az álldogáláshoz, szuper!!! :-)
Elég bonyolult nálunk az alvásmetódus;-) Szóval: apa alszik Ádival, de ha Ádi ébred éjjel és hajnalban/reggel (úgy 5-től), én kelek fel hozzá, mert apa nagyon nehezen ébred, és addig a gyerek tízszer felsírja-felébreszti magát teljesen (ami nem jó, mert akkor akár órákig is fent lehet). Én a másik szobában alszom (egymás mellett van a kettő), de minden ajtó nyitva és átfutok, ha kell (szerencsére azonnal felébredek, a visszaalvás már más tészta). Ez úgy dec. óta alakult így, mert képtelen voltam nem felébredni Ádi minden mocorgására, addig vele aludtam. Azóta akkor alszom csak vele egy szobában, ha lázas, náthás stb., vagyis ha nagyon kell fülelni (légzésfigyelőnk van, az is megnyugtat), a másik szobában meghallom, ha ébred, de azt nem, ha mondjuk megfordul :-). Nem szeretnénk még úgy 1 éves koráig, ha egyedül aludna... Apa szerencsére rugalmas munkaidőben dolgozik, így nem kel korán kelnie, és tud is amellett aludni, hogy Ádi reggel még játszik a kiságyában, tisztába teszem stb. Érdekesen alszunk, az tuti... :-)
Aztán persze van, hogy úgy alakul, hogy apával elalszunk egymás mellett a nagyszobában, de akkor éjszaka megy át aludni Ádihoz (de volt már, hogy csak hajnalban ébredt fel rá).
Ami nehéz, az az, hogy azért Ádi már 5-től ficereg, de van, hogy már 4-től, akkor még alszik, csak mozgékonyabb, és én arra felébredek a másik szobában, a további alvásnak pedig lőttek.

Dettyk: állítólag én voltam olyan alvó, mint Bencéd volt. Anyuék elmentek lagziba, amikor kb. 10 hónapos voltam, rábíztak 3 nagyszülőre, kikészítettem mindenkit, egész éjjel nem aludtam. De amúgy sem nagyon, sokat sírtam, nem tudták, miért (nem szoptatott anyu, mert nem tudott, gondolom, ez sem vigasztalhatott meg), szegény szüleim fél éjszakákon át simogatták a hátam (de nem lehetett abbahagyni). Aztán olyan 1,5-2 éves koromban javult a helyzet, de az ovira oldódott meg teljesen. Aztán mintaalvó voltam egészen a késő terhességi időszakig. ;-)

Kép
Kép
irina

Sziiijjjasztok!
Kép

Regi! Nolka nem tud aludni ha melege van, ezért csak egy szál bodyban alszik, igaz, az hosszúujjú, de vékony pamut + egy közepesen vékony takaró.

Tali! Mikor lesz és hol? Ha szombaton, akkor mi sajna megint nem tudunk menni :(

Dettyk! Tündéri Panka az esküvős képeken :lol:
Nolka se indult még be. Szerintem addig jó nekünk is :wink: látva a kis betyárokat akik már kúsznak-másznak :lol:
Tényleg van még Baba aki ilyen ráérősen nyomja?

Vasárnapról rakok képet, a 88éves Dédimamival:
Kép
meg egy álldigálós:
Kép

Nálunk is megvolt az első ágyrólesés :oops: úgy döntött Nolka, hogy az ágyon ücsörgésből feláll, és jól lebukfencezett (pedig csak 1 mp-re fordultam el :oops: )

Képzeljétek Nolka 2-3 napja pápázik, annyira édes ahogy hadonászik a kis kezével rögtön ha azt mondjuk páápáá :lol:
Meg hason szoktuk autózni, visszalöki az autót ha odagurítom.
Hiába... már kisgyermekek, nem csecsemők :lol:

Puszika!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Heniiii, tegnap nemis írtam, annyira örülök, hogy Péterke jobban van, remélem a laborral minden ok lesz.

No most ennyi, jó sz.r i dő van :twisted:

Kép
Kép
nektarin

Sziasztok!

Vagyok én is csak néha :lol: :lol: :lol:

A talival mi legyen? Nagyon jó volna de olyan kevesen reagáltok :roll: Én szívesen leszervezem csak legyünk elegen 8) .

Dotildi ha reggel úgy mész el, hogy kicsilány nem veszi észre akkor csak este fog eszébe jutni, hogy nem voltál vele egész nap amikor meglát. Érezd jól magad.

Kaqk hazajöttetek már? Kérjük a képeket. A nagy költözés közepette kérlek ránk is szakíts időt.

Juba hogy állsz a fogyókúrával?

Timi26 merre vagy?

Heni na megvan már a laboreredmény? Mondjuk kár kérdezni mert biztos okés minden :wink: :lol:

Anitja Nolek magától állt fel vagy felállítottad? Nagyon szép szemei vannak :lol:

Dettyk nagyon csini vagy :lol: :lol:

Minden betegeskedőnek jobbulást++++++++++++

Lányok holnap dől el, hogy melyik ház :roll: Annyira de annyira izgulok. Remélem sikerül megalkudni az első számúra. Boszitopik remélem segít!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tényleg nagyon eltűnt mindenki :roll:

Lányok ne csak olvasgassatok hanem írjatok is pár sort. Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiz :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap cica aludt és ha ébren volt akkor rosszalkodott 8) :lol:
Vasaltam és ő úgy döntött a vasalódeszka egy mászóka :shock: sűrgősen meg akarta mászni. Naná, hogy én nem engedtem. Erre kicselezett és sírás lett a vége. Vasalnom csak éjszaka szabad ha Ő közelemben sincs.
Megkóstólta a szék csavartakaró műanyag gombját 8)
Kiborította a virágomat. Naná, hogy locsolás után. Ja és előző nap takarítottam ki a szőnyeget is 8)
Az, hogy lépcsőzik, kukázik játékait szétdobálja már nem is köti le sokáig.
Felmászik a kanapéra és apa piagyűjteményét bűvöli ami a szekrényen van. Azt hiszem el kell pakolnom :roll: 8) :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat! :D

Betegeknek jobbulást! :( Apa még mindig beteg, egyre jobban. Ráadásul dolgozik közben, ügyeletes a héten. Engem is kerülget és Zéti is tüsszögött párat előbb...

Lányok lenne egy kérdésem: van valakinek lapra összecsukható sport babakocsija? Két kocsi között nem bírok dönteni. Pierre Cardin PS627 és PS822. Előbbi esernyőre csukható, utóbbi lapra. Mivel lépcsőn fogom cipelgetni nem tudom a lapra csukhatót mennyire nehéz gyerekkel a kezemben vinni? Akinek van tapasztalata légyszi írjon!!!!!

Képet nem tudom lekicsinyíteni, pedig fel akartam rakni.
:oops:

Puszi, próbálok jönni később!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna Nekünk lapra csukható van és könnyű vinni mert van egy kis füle. Egyáltalán nem nehéz. Én nagyon szeretem :lol:
Apának jobbulást.

Dettyk jó a kocsi. Ennyiért tényleg kár lett volna kihagyni :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hófordulósoknak nagy-nagy gratula :lol: :lol: Panka, Szeli Zétike És Ádi zsebeljétek be anyutól a sok-sok puszit amit innen küldünk :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mmoni, nekem a lapra csukható kocsim sem nehezebb, mint az esernyőkocsi, amit most vettem, csak nagyobb helyet foglal a kocsiban :roll: . Nagyon könnyen lépcsőztem vele, csak feldobtam a csípőmre :wink: :lol: . Szerintem teszteld le, súlyban van e különbség a két kocsi között!
dettyk

Köszi a válaszokat!

Egy bajom van: rendelni akarom, mert Szolnokon nem kapható egyik sem...Szóval nem látom előtte. Az első típus van egy ismerősnek, így azt láttam már. Sajnos a költözés miatt sürgős lett a dolog, a mostani kocsit lépcsőn nem tudom cipelgetni.(Bergon)

Ami miatt nehéz a választás: a második stabilabb kocsi és rendes fogós része van ami átfordítható.

De azt hiszem marad majd az első verzió....Akkor legalább tudom mit rendelek. :)

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok csajok!

Ma egy kicsit borongős az idő, remélem többen jelentkeztek majd!

Nálunk ugye tegnap kimaradt a 3. alvás, igy már 7kor kidőlt mukika, de semmivel nem volt jobb az éjszaka, sőt már reggel 5kor úgy érezte , hogy reggel van, de szerencsére apa még visszaaltatta egy kicsit, igy tudtam aludni én többet.

Babakocsi: nekünk lapra csukható, igaz én nem cipelem lépcsőn, csak úgy ha Péterke is benne van és szár már régen uperul felbirom vinni a teraszra, bár már régen emelgettem.
Mi úgy használjuk a babakocsikat, hogy a nagy van a teraszon, a sport pedig a garázsban, azzal járok sétizni, meg az udvaron azt használom. Lehet kellene még 1 a csomagtartóba??? Csak vicceltem, a sportot visszük mindig magunkkal, mert egy kézzel nyitható, igy ha Péterke a kezemben van is simán kinyitom.

Fiús anyukák fütyi téma: én nem igen maceráltam eddig Péterkém fütyijét, de most ahogyan a kórházban voltunk pikk pakk felhuzta neki a nővérke a bőrkét a vizeletvétel miatt ( kicsit be is repedt neki ) Utánnaérdeklődtem a nővérektől, és ők azt tanácsolták, hogy érdemes huzogatni naponta, mert összenő a bőr :shock: Na jó gondoltam, hogy nőlhet az össze, erre tegnap ahogyan várakoztunk a kórházban, volt ott egy anyuka a kisfiával akinek összenőtt és műteni kell majd, mert hogy nem birják felszakitani. Na ezek után inkább huzogatom úgy döntöttem.
Ti hogy csináljátok????

Heni
KépKép
heni81

Ja és el is felejtem irni, hogy a laboreredmények szuperek, makk egészséges az én vasgyúró fiam, hát jól gondoltam. Egészséges külső egy egészséges belsőt takar!Orrszivó porszivó elpakolva!

Fejlődés: van pápázás, lépegetés, labdába rúgás, mászás nincsen továbra sem, sőt nem is áll fel.

Ha kérdezem, hogy hol van apa? körbenéz a falakon és ha meglátja az esküvői képünket az ágy fölött mosolyog. Meg ha kérdezem, hogy hol van Jézuska, azt is megtalálja a falon. Pedig nem mutattam neki sokszor, de megjegyezte.

A kerekecske gonbocska mondókát is már ismeri, mert ha elkezdem mondani, már nevet és tudja hogy megcsikizem majd, ha keresem a nyuszikát.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!
Hát jó moslék idő van! :evil: Tegnap meg még nyár volt. :evil:

Heni!
A fütyi téma engem is érdekel. :oops: :lol: Eddig én sem csináltam semmit, de ahogy nézem, Botó futyijén sem túl nagy a rés. Erőltetni nem akarom, mert azt olvastam, hogy az a legrosszabb, ha berepedezik a bőr. Akkor inkább műtét, mert azt legalább precízen meg tudják csinálni. Mindenesetre majd megkérdezem a doktornőt, ha legközelebb megyünk.
Örülök, hogy Péterkével minden a legnagyobb rendben van! :lol:

LMóni!
Én sem tudok Botondova mellett vasalni. Megpróbál a vasalódeszkára mászni, vagy rángatja a zsinórt. De este 9-kor, amikor ő elalszik, kinek van kedve nekiállni vasalni??? :evil: Pedig ma tuti ez lesz a program.
A talin mindenképpen ott leszünk. Majd úgy intézem, hogy az eldöntött időpontban ráérjünk.

Miléna!
Én is dilemázok a két típus között. Nekem van egy kicsi esernyőkocsi, ( 3,5 kg) de az tényleg csak rövid távon jó, mert nem dönthető a háttámlája, így Botond nem tud benne aludni. A nagy babakoccsin meg sportrészel együtt is van vagy 20 kiló. És ha ezt bepakolom a kocsiba, akkor semmi más nem fér be. Szóval kellene vmi köztes megoldás. Csakhát nem szeretnék érte túl sokat kiadni.

Regi!
Botond egy bodyba és egy vékony pamut pizsibe alszik. A takarót még elalvás előtt lerúgja magáról. Az ablak éjszaka egyelőre csukva van, így van kb 22 fok.

Anitja!
Autó visszalökés nálunk is megy. Olyan édes közben! :D

Dettyk!
Wow!!! 8) Igaza van Emesének! Nem kellene szégyenbe hozni a menyasszonyt!

Silka!
Nem akarlak elkeseríteni, de Botond kb 1 hónapja stabilan áll, és kb 2 hete kapaszkodva közlekedik is. És az éjszakák még mindig olyanok mint nálatok. Álmában feláll, és sír. Alig lehet megnyugtatni. Illetve nem is lehet, csak cicin alszik vissza. Ma éjjel cicizett fél 1 -kor, 3-kor, 5-kor és 7-kor. Szerinted pihent vagyok?? :shock: :roll:

Körkérdés:
Ki hogyan alszik? Kinél van a Babó már külön szobába egyedül?
Mi még mindhárman egy szobában alszunk. Tudom, lassan ideje lenne kiköltözni, de olyan nehezemre esik egyedül hagyni Botondot. Nem is tudom elképzelni.

Körkérdés 2:

Rönkbúrort szeretnénk venni a kertünkbe. Asztalt, padot ami egybe van építve a nádtetővel.
Nem ismertek olyat, aki - jó áron - készít ilyeneket?

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Köszi szépen a bátorításokat szombatra :D
Apa fog vigyázni Dorkára, csak nem itthon, hanem Anyósoméknál. Én majd egyenest odamegyek a kirándulásból.

Sense, rönkbútorost nem ismerek sajnos.
Alvás: mivel nálunk a gyerekszoba és a háló ajtói szinte egymásra nyílnak, olyan közel van a két szoba, így Dorka az első naptól fogva külön alszik. Éjjel nyitva van mindkét ajtó, így minden rezdülését nyomon tudom követni.

Teszek fel pár képet, picit sok lesz, de nem tudtam jobban redukálni:

kirándulás Tihanyban:
Kép Kép Kép

Gyere fű, most megvizsgállak:
Kép Kép

Egy kicsit befüveztem... A jamaicai jobb volt...
Kép

Apa tegnap este úgy gondolta, hogy már tudok tusolni is:
Kép Kép

Kép
dotildi

Miléna, legutóbb én is egy esernyőre és egy lapra csukható P.C. babakocsin filóztam (a kül. csak 1 kg volt a kettő között). Végül az esernyőre csukható mellett döntöttem, mert sokkal kisebb helyet foglal a csomagtartóban, és nekem könnyebb felcipelni a lépcsőn ill. ki-/bepakolni a csomagtartóba. És kinyitva is karcsúbb, mint a másik, így a szűkebb boltokban is könnyebben mozgok vele.

Kép
dotildi

haliho

Holnap megyunk haza, csak most van idom irni, ahogy hazamegyunk masnap ugyvedhez megyunk, alairni az adas-vetelit lakas vasarlokkal. aztan gyorsan elkoltozunk anyuekhoz, csak a ruhak meg ami nagyon kell, meg Emma osszes cucca ( agy, pelenkazo, ruhak....) aztan ott is alszunk, es ex-haza jarunk pakolni azokat a dolgokat amik a raktarba mennek, igy nem biztos hogy lesz idm irni nektek, de azert majd probalok jelentkezni, kepeket tenni.

Szoval holnap megyunk haza delben.
vegre itt is viszonylag jo ido van, 10-11 fok, sut a nap. hihetetlen amilyen gyorsan valtozik az ido, egyik percben borus, aztan hetagra sut a nap,

Voltunk varosnezesen, siugro sancnal, kilatoban, fuggetlensegi felvonulast nezni, hajozni... ilyenek. Majd jonnek a kepek is.

Csoda a kilatas, fjordok, szigetek, hegyek....minden van itt gey helyen.
a lakasbol ( ahol a vendeglatok laknka, csak mig itt vagyunk atadtak nekunk hogy egyedul lehessunk Emmaval nyugodtan ) kilatas a tengerre,..szoval csodalatos. az ido is viszonylag kegyes volt hozzank, mikor setalni mentunk a nap is sutott.

Emma nagyon jol erzi magat, nagyokat alszik..sokat...melyen.
a lakasban mindenutt szonyeg van, igy bejarja mindenut, felall mindenutt, setal nagyokat ha fogjuk a kezet, paklo, megnez mindent. bujkal az asztalok szekek alatt, ...villamosoztunk is vele, nagyon jol viselkedett, kell neki jatek, meg beszelgetni vele, de nagyon edes ahogy minden erdekli megfog megfigyel mindent.

az evesek is jol mennek, barhol er minket az etetes ido.
itt rengetek kismama, baba van, otthon is, de itt a joleti allamban szulnek a nok ezerrel. itt az apukak is kapnak 1 honap szules szabadsagot, ilyenkor egy honapig ok foglalkonak 24 oraban a kicsivel, anya vagy dolgozik vagy nyaral, at ad minden munkat a gyerkoccel kapcsolatban. Sokat jarnak parkokba, a kavezok elott sorban allnka a babakocsik, mindenutt csoda klassz pelenkazok vannka.... szoval mindehol fel vannak keszulve a kisgyerekes, babas szulok erkezesere. a boltokhoz ahova egyebkent l;epcso vezet csinaltak feljarot hogy feltolhasd a kicsit e persze a tolokocsisokra is gondolnak, bar nem lattam egyet sem.
szoval klassz.

na lehet kicsit hosszu lettem, de majd jon a masodik felvonas a kepekkel. bar
Emma sokszor alszik a babakocsiban, es nem nagyon latszik. :-)

jaj mar alig varom hogy otthon elovegyuk a sportreszt a vazhoz, abban biztos komfortosabb lesz Emmanak, meg veszunk gyerekulest is vegre, a hordozot kinovi lassan.

majd arrol is rakok kepet.

most megyek csomagolni.
puszi

KépKép
kaqk
Debrecen

bocs,de most csak LMóni!
küldtem püt légyszí nézd meg és válaszolj :oops:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Most csak annyit,hogy megvagyunk de az utóbbi napokba Bertus nagyon nyűgös,szombaton rendezett egy fél órás sikítást,szerintem a foga lehetett,a fejét is érdekesen rángatta :shock: ,rémisztő volt,a végére már én is bőgtem vele együtt.

Nem lehet egyedülhagyni egy percre se,állandóan kézbe akar lenni...
Aludni napközben szinte semmit nem tud(vagy nem akar)

Majd próbálok visszaolvasni amint lesz egy kis nyugi...

Dettyk!Hihetetlen milyen jól nézel ki,szegény menyasszony ténylég elbújhat melletted!!!!

Móni!Köszi a kérdést,eddig 3 kiló minusz,és nagyon éhes vagyok :cry: :lol:

A képek isteniek!!!Majd ha lesz időm külön-külön is megdicsizem őket!

Minden ünnepeltnek sok-sok puszi!!!!

Amint tudok jövök!!!

KépKép
juba

Sziasztok!

Isten éltesse az ünneplőket!

Szuperek a képek tündériek a babucik. :D

Detti!
Szuperül nézel ki. :D

Karcsika már jól van,de 1,5 hétig volt hasmenése gyógyszer mellet is alig akart abba maradni.
Ildike jól van sokat huncutkodik és egyre nagyobb az étvágya mostanság aminek örülök nagyon.
Én már nem mondhatnám,hogy túl jól lennék össze szedtem egy kis torok gyuszit náthával párosítva csak azt nemtudom ,hogy sikerült.

Sense!
Sajnos én sem tudok ilyet rönkbútor gyártót.
Mi egy szobában alszunk a gyerekekkel de ha
kész lesz a házunk még egy darabig nálunk fog aludni a két kicsi.
Csak Gábor megy külön.

Regi!
Én éjjel csak egy bodyt adok Ildikére vékony takaróval vagy
zsákkal.Csak akkor van nyotva az ablak ha nincs túl hűvös.

Megyek főzni később jövök.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok
Bocsi, most nem reagálok mindenre. Úgy érzem magam, mint egy félhulla.

Irina! Én Apát rá se tudnám venni, hogy legalább egy éjszaka Szelivel aludjon... :? Bár hozzáteszem, hogy valszeg akkor is én ébrednék fel a másik szobában, Apa meg nyugodtan aludna tovább, mikor Szeli cumit kér... :lol:

Nyaralás: Én mennék, de Apa állandóan dolgozik, és totál kiszámíthatatlan, hogy melyik héten mennyi munkája lesz... :? De fűzöm, hogy legalább augusztusban menjünk el pár napra valami jó kis medencés helyre! :D

Ja! Voltunk ma mérésen: Szeli nem sokat hízott (ami nem baj ;)) 8900 g, 72 cm (egy hónapja: 8800 g, 70,5 cm) :shock:

Köszi a pizsis infókat. Szeli bodyban, vékony pamutrugiban, és ujjatlan, közepesen vastag hálózsákban alszik. De a múlkor, mikor meleg volt, akkor csak hosszú ujjú body + hálózsák. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönöm a válaszokat!
Kép

Ez az a babakocsi. :D

Alvás téma: Zéti négykézlábra áll álmában, nem győzöm visszafektetni. :shock: Ő is rengetegszer ébred és csak cicin alszik vissza.

Fütyi: Zétiét a doki jól megráncigálta múltkor, be is repedezett. Nemrég nézte ismét, rendben van. Fel lehet húzni a bőrt, csak még hártya fedi.
Hivatalosan 1 éves korig nem szokták piszkálni. De dokimnak igaza van abban, hogy később rosszabb....Nálunk a tanács az volt, hogy fürdetésnél minden este kicsit húzogassuk a bőrt, úgy tuti nem marad letapadva. Nem durván, de azért mégis...A kisfiú anyukája akikkel sétálni szoktunk nem csinálta és ismét letapadt teljesen.

Szóval szerintem óvatosan lehet, ártani nem fogtok vele. Ha egyáltalán nem mozdul akkor azt tanultam pici natur olajat cseppentve kell próbálni. De legjobb a gyerekdokit megkérdezni, mostanában mindegyik más elveket követ. :wink:

Dotildi Dorka egy tünemény! :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Zétim:

Kép

Kép

Kép

Első kép a legelső sikeres álldogálást örökíti meg. :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

HELP !

Csajok akik homeós bogyót adtok a babáknak hogy a fenébe olvad fel nektek ?
Én már most mindent kipróbáltam de nem igazán oldódik fel.
Ja és már vagy fél órája áll a vízbe úgy, hogy mozsárba összetörtem.

Előre is köszi a tanácsokat.

( tök kivagyok szegény Ádinak angyon fáj az ínye bevan dagadva alúl is meg felül is és állandóan oda kapkod szóval tutti a foga miatt szenved szegénykém )
20200310173350

Mi is most jöttünk tanácsadásról: Panka 8150 gr és 68 cm :shock: . Ő hízott 45 dkg-ot, de csak fél centit nőtt volna :?: . Én itthon mindig többnek mérem :roll: . Kis husimusi :lol: . És a szurit is nagyon jól viselte, csak pár mp-ig sírt :roll: .

Regi, Szeli hatalmas baba :shock: :D !!

Juba, használsz vmit a fogára? Szegénykém :cry: .

Hörcsög, jobbulást neked! Örülök, hogy a gyerekek már jól vannak :roll: .

Dotildi, Dorka csodaszép kiscsajszi, szuperek a képek!!!! A befüvezett pedig csúcs :wink: :lol: :lol: !
Nagyon aranyos a sapis vigyori :D !

Anitja, nagyon édi Nolka a nagy szemeivel :D !!

LMóni, majd én is próbálom úgy igazítani, hogy jó legyen. A 14-15-ei hétvége max. azért lenne jobb, mert Pilisen leszünk.
A ház miatt szorítunk!!!

Heni, na látod, tök jó, hogy minden rendben van :D !! Én nem tudok tanácsot adni fütyi-ügyben...már annyi véleményt hallottam, hogy totál a káosz :roll: . Én óvatosan rendszeresen húzogattam Bencének, akkor még az volt a "divat". Egy barátnőm is húzogatta, mégis műteni kellett, mert eleve nagyon le volt tapadva, amikor született a fia :? . Most meg sok orvos mondja, hogy ne nyúlj hozzá :shock: ! De jó, hogy lányom van :wink: :roll: .

Sense, Panka is az első perctől külön szobában alszik, de a szobája a mi hálónkból nyílik, és az ajtó mindig résnyire nyitva van :D .
dettyk

Anitja! (még csak a Te hsz-ednél tartok :oops:) Ezért is kérdeztem, mert nincs kizárva, hogy Szelinek melege lehet éjjel, ugyanis egyik nap (mikor 30 fok volt napközben), Szeli csak hosszú ujjú body + hálózsákban aludt, nyitott ablaknál, és csak 1x ébredt akkor éjjel. Viszont picit mintha szörcsögött volna az orra... :roll: Szóval totál nem tudom. És félek, nehogy megfázzon. Én meg olyan fázós vagyok, hogy annak semmi realitása, hogy én miben alszom... :lol:
Nolka tüneményes!

L.Móni! Mi is ezt a taktikát alkalmazzuk vasárnaponként, amit Dotildinek javasolsz!!! Úgy tűnök el Anyutól, hogy Szeli ne lássa, és így egész nap jól érzi magát. Először úgy próbáltuk, hogy elköszöntem (pápá Szeli), na lett is bőgés... :oops: Bár nem tartott sokáig, szerencsére!
Gréti nem semmi! Szeli is egyfolytában pakol. Figyelni kell, hogy éppen mit akar a szájába venni! :D

A mi babakocsink (esernyőre csukható) szerintem egy köztes típus. Könnyebb, mint a fekvő, de nem az a nagyon könnyű és egyszerű esernyő kocsi. De szeretem. Nekem az volt a fontos, hogy majdnem vízszintesig dönthessem, és ez jó lesz télen is, mert van hozzá lábzsák! Könnyen össze lehet csukni, és Szeli is tud benne aludni. Lehet, hogy a talira is elmegyünk, legfeljebb előtte sétálok Szelivel, hogy alukáljon egy kicsit. Bár lehet, hogyha nagyon álmos, álló kocsiban is alszik... :roll: passz...
És még azt is néztem, hogy ne legyen túl keskeny az ülőrésze, hogyha Szeli még nő (illetve hízik;)), akkor is kényelmesen elférjen.
Ja! És rövid távon, Szelivel együtt akár a lépcsőn is felviszem. Hangsúlyozom, nem a harmadikra, de nálunk pl. van 1-2 bolt, ahova fél emeletnyi lépcső vezet.

Mi labdával szoktunk így játszani, hogy odagurítjuk egymásnak! :D

Sense! Amíg Szeli nem alussza át az éjszakát, és kéri a cumit, én mindenképpen vele alszom. Bár egyelőre máshol nem is aludnék, mert a nagyszobai kanapét utálom, de ha lesz nagyobb lakás... végre visszatehetnék a jó kis franciaágyunkat, ami most a garázsban figyel... :?

Dorka nagyon aranyos kislány!
Az a zuhanyzós kép..........! :lol:

Kaqk! Szuper helyen vagytok! Nagyon várjuk a képeket!!!
Nem semmi, hogy az apák egy hónapot otthon lehetnek!!! Szuper!!! (Bár azt nem értem, hogy olyankor az anyuka kilép a képből??? Biztos valamit rosszul olvastam... :oops:)

Juba! Gratulálok és kitartás!!!
Szegény Bertus! :(

Pároltam Szelinek ebédre brokkolit kevés krumplival. Remélem, ízlik majd neki. Még nem főzök neki minden nap. Egyszer üveges, egyszer sk.

Kép

Kép
regcsiken14

Miléna! Na, a mi kocsink szinte teljesen ilyen, csak az Giraffe! Szerintem ez a fajta jó lesz, nekünk bevált! :)
Zéti nagyon helyes pasi! És milyen ügyesen álldogál! :D

Kép

Kép
regcsiken14

K.Timi egy kortynyi meleg vízben pillanatok alatt feloldódik de úgy is jó, hogy összetörted.

Miléna Zéti nagyon vagány abban a farmer naciban :lol:

Dotildi Dorka nagyon édes :lol:

Sense valahol van egy névjegykártya egy nagyon szépen és viszonylag olcsón dolgozó vállalkozó adta. Majd megkeresem neked hátha megtalálom 8) :lol:
Grétike az első perctől kezdve a saját szobájában alszik eleinte ott aludtam vele aztán sokáig nem és mióta fogzás van azóta néha újra igen. De nagy franc a kicsilány ugyanis hajnalban ha felébred áthív és akkor összebújunk és úgy alszik vissza 8) vagy nálunk a hálóban vagy nála a matracon. a lényeg a bújás 8) :lol:

Regi ugye nem vagy beteg? Próbálj meg pihenni Szelikével du.
Gréti egy vékonyabb hálózsákban alszik alatta egy ujjatlan bady van. A takarót már nem viseli el magán. Folyton lelöki. Ablak még csukva de ha marad ez a jó meleg idő akkor hamarosan nyitva lesz.

Hörcsög jobbulást neked. Nem főznöd kéne hanem feküdnöd. Akkor hamarabb rendbe jönnél.

Juba a -3 kiló nagyon jó :lol: :lol: csak így tovább.

Fleur, Kiskolbi, Mesi, Ágica, Anikó, Varga Tündi, H-né Éva, Timi26 és a többiek hol vagytok
:?: :?: :?:
Legalább egy vigyorgó emotikont küldjetek :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Na a mostani irás sebességünkkel három napig lesz ez a hozzászólás a laptetőn :roll: De legalább mindenki olvassa :lol:
Na megyek mosogatni meg teregetni.

Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Köszi a hiányolást! :D Megvagyunk!!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap apa szülinapja volt, arra készülődtünk! Még tortát is kreáltam! :D
Kép

Jól vagyunk, VikDan kicsit taknyos, de hát egész nap a kövön csúszik-mászik, várható volt...
Most ott tartunk, hogy mindenen keresztül mászik, amire tud feltérdel, és ezerrel apázik!!! Reggel, amikor apa készülődik ő meghallja, megindul kifelé és közben kiabálja, hogy: ada, ada!!!
Asszem ő is apás egy kicsit...

Közben lelapozták a teraszt! Nagyon szép lett, csak nem győzöm azt is takarítani... :evil:
Majd fényképezem és felteszem azt is!

Ktimi: pici meleg (majdnem forró) vízben pillanatok alatt feloldódik rázogatással!

Megyek, mert fura hangokat hallok...

Kép
Kép
timi26

K.Timi én mindig egy kevés langyosvizben szoktam felolvasztani a cumisüveg kupakjávan és abból be is tudod majd kortyoltatni.
Dotildi szuperek a képek! Nekem a zuhanyzós a kedvencem!
Miléna szuper a kocsi, Zétinek majd biztosan teccik, nálam az volt a lényeg hogy alvó pózba dönthessem, mert Péterke rengeteget alszik babakocsiban.

Hol van Emese? lehet Zsófika megharapta az egyik kutyust, aztán azt ápolja? :D

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Köszi Móni a hiányolást. :) Jól esik,hogy még valaki emlékszik rám. :)

Megvagyunk köszi,annyi minden történt nem is tudom mit írjak.. :oops:

Rakok képet is.

Domi próbálgat felülni,és álni. Még szopizik reggel és este. A több kajcsik meg tejpép,főzi gyümi. Hol főzökneki hol meg üvegeskajcsit eszik. 9kg felett vagyunk és még 8fogunk van,nem jött ki több. Nyálzunk megint,de nem látok semmit.

Beni megtanult biciglizni,így esténként a program ezzel bővült ki.Egyre szemtelenebb és visszabeszélősebb. :shock: Oviba szeptembertől megy , addig kifog akasztani az tuti.

Bocsi Irina nem válaszoltam vissza,szégyelem is magam. De nem szeretnék panaszkodni.. :oops:

Kép ők a legfontosabbak. :)

Kép.. :)
varga tünde

Halihó, Csajok!

Össze-vissza fogok írni, bocs!

Továbbra is gyógyulást a betegeskedő mamiknak, papiknak!

l. móni: NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK, KÍVÁNOM, HOGY TELJESÜLJÖN A HÁZÁLMOTOK!!! ;-)
(Megnéztem a linkeket, nagyon köszönöm, szuperek. Hétvégén körbenézünk Miklóson, felmérjük, melyik része szerintünk milyen, mi hol van, úgy jobb lesz ingatlant is skumizni. Mi amúgy soroksáriak vagyunk, vagyis olyan messze nem leszünk egymástól akkor sem, ha mégsem idén vásárolunk, csak pár hévmegálló! ;-))
A lányod igazi felfedező, szerintem lassan világkörüli utakat fog tervezni! ;-)
Tali: én szeretnék menni nagyon! Úgy látom, a szombat többeknek nem jó, így marad a jún. 15?!

Heni, örülök, hogy Péterkéd ilyen jól van!!! Maradjon is mindig így!

K. Timi: nekem hideg vízben kb. 20 perc alatt feloldódnak a homeós bogyók (összetörés nélkül). Nem tudtam, hogy meleg vízben is okés a dolog, akkor ezentúl úgy fogom csinálni, köszi, Móni! ;-)

Anitja, Nolka így tud állni (plusz tud ülni!)? -- szerintem ez tök jó. A korábban általam belinkelt írásokban volt róla szó, hogy egyes babák csak épp hogy másznak (másutt azt olvastam, a mászás ki is maradhat, l. Leach: Picik és kicsik). Gyönyörű kisfiú... elhiszem, hogy a dédi is elolvad...

Dotildi: atyaég, de szép ez a Dorka! És az a sapi, milyen jól áll neki! :-)

Kaqk: álmodoztam, miközben a soraidat olvastam, hogy milyen jó lehet egy annyira gyerekbarát országban élni (Mo. szerintem csak elméletben és a verbális megnyilvánulások szintjén gyerekbarát, meg gyerekbarát a szülők egy része és slussz. :-() Várjuk nagyon a képeket!

Juba: nem lehet, hogy a sírástól rángatózott Bertus feje? Ádi is szokta erősebb sírás közben/után rángatni (egyfajta szipogásnak tűnik...). Kitartás!!! Gratulálok a fogyáshoz, szupercsajszi vagy!

Miléna: Zéti egyszerűen csodálatos! :-)

Fütyi: a gy.dokink azt mondta, egyéves kor után fogl. újra a témával. A barátnőmék húzogatták a kisfiúknak. Én megvárom az orvost inkább.

Ádi az imént megevett csaknem egy teljes üveg 8 hónaposoknak ajánlott Kecskeméti cukkini-rizs-csirkét. Kicsit higítottam vízzel, mert olyan tömény volt, hogy még, az íze szerintem a semlegeshez közelített, de Ádi nyelte, mint kacsa a nokedlit... :shock:

Kép
Kép
irina

Timi26: szuper torta és remek fénykép! Mik azok a "fura hangok"?! ;-)

Varga Tündi: ne viccelj, tudom, hogy alig van időd (azért reménykedem benne, hogy változni fog a helyzet -- előnyére)! És igenis többünknek hiányoztál! 8 fog???? A mindenségit... Nem azért, de annyira bájos arcúak a srácaid, hogy szét fogják a lányok szedni őket... :) (Ui: Nekem nyugodtan panaszkodj, megtisztelő, ha írsz ;-))

Jav.: kisfiúknak = kisfiuknak :lol:

Kép
Kép
irina

Kérdésem nekem is lennének: mindig lekenitek a picit napos időben (én még a teljes babakocsit használom, azzal védeni tudom Ádit a nap tól, nagyon hófehér a bőre)?
Ja és a szúnyogriasztós kérdésre Regi válaszolt csak -- tehát: szerintetek lehet a baba szobájában is elektromos szúnyogriasztót használni? Az elvileg nem hat melegvérűekre...

Kép
Kép
irina

LMóni! Nem beteg vagyok, csak baromi álmos... Tudtam előre, hogy én ezt a részét nehezen fogom bírni. Most egyfolytában kólázok, így bírom a gyűrődést... :? És aludtam vele egy órát.

Benyomta a brokkolis krumplit! :D 3 adag lett.

Kérdés: Én nem nagyon találom el az adagokat. Ti rendszeresen lefagyasztjátok a többi adagot? Vagy másnap ugyanazt eszi esetleg husival bővítve???

Kép

Kép
regcsiken14

regi: jol olvastad, amikor az apuka vana babaval, akkor anyukatol teljesen atveszi a baba koruli dolgokat, mindent, ok setalnak a babaval, tisztaba tenni, etetni ( na persze anyuka szoptat ) kell hogy tudjak milyen az anyuka elete...:-) nem mindeki lep le nyaralni, pihenni, vagy dolgozni..lehet otthon vannak, csak nem ok ugranak ha a kicsinek vmi kell!!! szabadsagon vannak a terhesseg, szules utan......

Milena: szupi a kocsi

napkremben en sem leptem meg, a kocsi tetejevel, jol eltakarhato Emma arca, vmi babaknak valo krem kellene.
elektromos szunyogriaszto enngem is erdekel hogy lehet e?

szunyoghalo az agyra??? mint az utazoagyra?

KépKép
kaqk
Debrecen

Hello Lányok,

na azért csak érezhető a sz.r idő! Rögtön fölpörögtünk! :lol: :lol: :lol:

Dettyk, köszi! :oops: :lol: Nagyon jó a babakocsi és az ára basszus! Ügyi vagy, h rátaláltál!

Lmóni, ++++++++ álmaitok házához. Feldobsz egy listát, h ki jönne talizni? Mert akkor legalább látnánk, h hányan vagyunk.

Heni, szuper stramm kissrác Péterkéd! :lol:

Lányok, szuperek a babás képek! Tök jó, Zétikéről meg Domiról már olyan régen nem raktatok képet! Nálam most Dorka a befutó, ahogy nyal mindent: a füvet, a vizet, meg még ki tudja mit :lol:

Most látom a fütyitéma kapcsán, h milyen könnyű nekünk, lányos anyukáknak! :lol: Ez is tipikus örök vitatéma.

Szúnyogriasztó: Irina, és ha nem elektronyossal próbálkoznátok, hanem ablakra ragasztható hálóval? Azzal tuti nem ártanál Ádinak. :wink:

Naptej: avon-os 50-es faktorú, mindig lekenem séta előtt (kivéve, ha elfelejtem :oops: ), de a kocsi kupoláját teljesen rá tudom húzni. Csak akkor nem, ha totál előre dől menet közben.

Na, mennem kell, mert lehet, h megint fölállt, nagy a sírás...

silka
silka

Sziaztok!

Motiotnak boldog szülinapot,Hófordulós csajsziknak,pasiknak boldogságosat :)

Dettyk!
vazze nagyon jól néztél ki :9 tényleg csinibb voltál mint a mennyasszony :) Pankusz is csudaédes a szerkójában :)

Irina!
Mivel nálunk szinte semmi szúnyog :lol: így sajna kérdésedre nem tudok válaszolni :) Vizont az avatarod nekem tetszik nagyon :)

Miléna!
Jó a kocsi!Arra figyelj szeerintem hogy a tolokarja ne egyben legyen,mert azt tényleg csak a csípődre felkapod és tudod cipelni :)

Dotildi!
Fú de bátor anya vagy :) Dorka biztos jól ellesz csak tényleg tünj el,ne búcsozkodj :) Nagyon szép kiscsajszi :)

Fütyi
nekünk a gyerekorvos azt mondta anno h. fürdetéskor csak egy picit kell hátrahúzni és akkor talán nem tapad le :) De a másik gydoki azt mondja nem kell... :shock: Ovistárs anyuka egyik fiánál nem húzogatta orvosi javallatra,műtét,szenvedés pár napig azóta húzgálgatja.2. gyereknek már az elejétől csinálja,neki úgy néz ki nem kell felrántani/műteni.
Ha heti 1-2* húzogatjuk óvatosan(rohadt mókás dolog elkapni,kitámasztani,huzogatni 8) :wink: )bajt nem csinálunk :)

Évzáró jó volt,persze lányom hozta szokásos formáját :) Szervezkedett,előadott élvezte :)
Kép Kép
Míra,mint Anyóka :)
Kép Kép
ez már a végén eljövetelkor :)
Kép Bercóval küzd(Magie innen a Bercó becenév,bár Ő Bercel)
Kép
S azért Bálint is csinibe volt :) Kép

Mától itthon mert beteg(piros a torka,csúnyán köhög,hörög...),de lelkibeteg h. nem mehet csupán 2 óra alatt jártuk meg a dokit szakadó esőben,mélytányérral esernyővel s szerencsére dokinál csak 3an voltak előttünk :)

S aki adóbevallását még nem adta fel az tegye meg mert ma van a határidő !!!!!!!!!!!!!!

pusz
[/b]

KépKép
viranka

Újra itt, sikerült visszaaltatni. :lol:

Éjjel megint a szokásos felállásos történés volt, csak most nem sírt, (így én nagy naivan azt hittem, h visszaaludt) hanem pakolni kezdett :shock: . A törlőkendős zacsi zörgésére kaptam föl a fejem. Megyek át, bakker minden, ami a pelenkázóra volt készítve (mai rucik, pelus, stb) a földre szét volt dobálva. És mikor meglátott, ezerrel rugózni kezdett és azt hitte buli van. Így kellett visszaaltatnom. És én ugye handicap-pel indulok, mert nincs cici, amit használhatnék. Se cumi... :roll:

Ma, mivel nem mentünk sétálni, tanulós napunk volt. Új dolgokat csináltunk egész nap. Berregtettem a számat az ujjammal, ami baromira tetszett neki és egész nap ezt a hangot próbálta kiadni. Aztán megtanítottam neki a nyuszit és a labdát. Mikor leteszem neki a két dolgot egymás mellé, és rákédezek az egyikre, mindig a jó tárgyért nyúl. Olyan ügyes! :lol:

Viranka, tündériek a gyerkőceid! Ahogy Mira nyalogatja a szája szélét! Besz.rás édes! :lol:

silka
silka

S a mai beszólása Mírának :)
Öltözteti Dórika babát(amit Bálinttól kapott,mikor kórházból hazajöttünk):
De beszartál vagy Dórika,annyit kakiltál, most át kell hogy öltöztesselek:)

Silka!
nekem is az az egyik kedvencem :)

KépKép
viranka

Tali!

Eddig ennyien jeleztetek vagy csak ennyit vettem észre :roll: :oops:

A nyerő napnak június 15.-e tűnik
Kiskolbi
K.Timi
Ágica
Irina
Heni
Mesi
Viranka
Silka
L.Móni

Még valaki????????????????????
Jobb volna ha többen lennénk. Ennyien nálunk is elférünk és akkor még bérleti díj se kell. Vagy Mesinél a teraszpartin.
Tényleg Mesi a cseresznye mikor érik? :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Tudom már mire akartam még reagálni:

Hol alszik a baba: nálunk az első perctől kezdve külön. Ehhez mondjuk baba is kell, Lizi szerencsére ilyen volt. (Kaptam én a fejemre eleget a régi dokitól és védőnőtől is emiatt) Olyan szinten hozzászokott a külön szobához, h ha néha (eddig kb 3x) előfordult, h extra nyűgi volt és megpróbáltam áthozni közénk, akkor ő - meglátva minket - buliként értelmezte a dolgot és nekiállt nyüzsögni. Alvás persze nem lett belőle. És ha én átmegyek hozzá éjjel, azt is uígy veszi. Anya=játék. Rá kellett jönnünk, h nem szabad átugrándoznunk hozzá minden pisszenésre, mert 98 %-ban visszaalszik magától. (kivéve, ha nem éppen felállási őrületben van :lol: )
És annyira hozzászokott a csöndes alváshoz, h mindig ráhajtom az ajtót, nehogy felébredjen, ha éjjel WC túra van. Sőt, mikor meg voltam fázva és egész éjjel fújtam az orrom, meg köhögtem, akkor 2 ajtó volt behajtva (nem csukva). Persze ezt csak légzésfigyelős bébiőrrel merem bevállalni :lol:

silka
silka

Sziasztok lányok,
remélem még azért emlékeztem rám, már nagyon régen nem voltam, de sajnos nem megy az írás. Néha még be-benézek, de képtelenség veletek tartani a tempót, egész nap csak szaladok a gyerekek után, vagy pedig kint vagyunk, ha szép az idö.

Nagyon nagyon szépen köszönöm a szülinapi köszöntéseket, annyira jó, hogy gondoltatok rám!
Képeket visszanéztem, mindenki gyönyörü és milyen nagy már minden baba!

Mi egyébként jól vagyunk, vagyis Áron nem annyira, nagyon meg van fázva, de ö is állandóan a kövön mászik, így nem csoda. Csütörtökön elutazunk egy hosszú hétvégére, így mától antibiotikumot kap, nehogy még jobban beteg legyen, most alszik, de szerintem kicsit höemelkedése is van. Nagyon nehezen kap levegöt szegénykém, de hösiesen türi.

Ha nem baj, teszek fel én is par képet magunkról, meg a szülinapi tortámról, amit magamnak sütöttem :lol: :lol: :shock:
Na meg a gyönyörü 30 szál rózsamról, amit apától kaptam.

Igyekszem gyakrabban jönni, ígérem!
Mindenkinek pussz!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsi, nem a legjobb minöségüek a képek, de azért a lényeg látszik!

KépKép
KépKép
motiot

Viranka gyönyörű nagylány Mira. Minden kép csodás :lol:
Beszartál vagy Dórika :lol: :lol: :lol:

Silka Lizi baby :lol: :lol: :lol: :lol: igazi csaj.Átélni tudom, hogy rossz de olvasni édes :lol: :lol:
Nagyon ügyes Lizike.

Irina én használni fogom. Szerintem nincs benne semmi káros. Anno még reklámozták ezeket az elektromos kütyüket úgy, hogy a kisbaba szobájába rakták :lol:

Napkrém én vettem de még nem kentem be vele Grétacicát. A babakocsinak a napellenzőjét szoktam használni.

Kaqk nem jó országba születtünk :? Ott megbecsülik a nőt és a gyermekeket.
Igen a rácsos ágyra is lehet kapni. Úgy teszed fel mint a baldachint.

Regi nálunk másnap ua a kaja. Én sem találom el sosem az adagot.
Szerintem nyugodtan lefagyaszthatod

Tündi. Nagyon szépek a gyerekek. Lassan utolérünk titeket a fogak számával :lol: :lol: :lol:
Hidd el, hogy sokunknak hiányzol csak most már ahogy nőnek a gyerekek mindenki kevesebbet tud jönni és így inkább csak gyorsan leírja velük mi újság. De mindenki mindenkiről szívesen olvas és sokat gondol rá.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Motiot de jó, hogy jelentkeztél. Áronnak jobbulást.
Nagyon szép család vagytok a fiúk pedig helyesek :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért, de egy kis segítségre lenne szükségem.
Ádámomnak jön a foga és egész nap tiszta nyüszi, bár az éjszakák elég jók. Van chaomilla 9 ch, de még nem használtam. Hogy kell adagolni? Ártani nem árt ugye? Mi a hatása?

Előre is köszönöm!

Kép

Kép
ádibaba

Csajok, VAN nálunk szúnyogháló minden ablakon, amit szellőztetésre használunk (mindig is volt), csak mindenféle rejtélyes padlástéri réseken, bejárati ajtókon fellopóznak a szúnyogok! :-)

Viranka: Míra Tündérlány esetében nem csodálkoznék, ha vmi előadói pályára lépne... ;-)

Motiot: csodásak a fiaid! és hogy Te milyen fiatal vagy... :wink:

Silka: nálunk is dzsemboriként értelmezi Ádi a közénk vagy mellém fektetést ;-)

Cumi: tudom, hogy a ma divat a cumiutálat, de nekünk kész megváltás volt Ádi betegsége, a kórház alatt és azóta is altatásnál, nyűgösségnél (és nem azért, mert "bedugjuk a szájába, aztán nyugi van, nem kell a gyerekkel törődni"). Elválasztani sem nagyon tudnám, hiszen éjjel, ha felébredt, csak mellen volt hajlandó visszaaludni. Így könnyen el- és visszaalszik. Így is nehéz a sok éjszakai ébredés stb., képzelem, mi lenne cumi nélkül. Ez nem reklám, de nekünk nagyon bevált: nem kell a fél estét fáradtan Ádit a mellemen hagyva altatni (volt, hogy csak 1 óra múlva aludt el annyira, hogy le tudtam tenni, és ez elég gyakori volt...), ráadásul Ádi az éjjeli szopik alkalmával mindig degeszre tömte magát (holott nem az éhség miatt kel). A szopiba sem zavart be. De nem akarok cumivitát indítani, ellenkezőleg, csak nekem ez olyan "boszorkányüldözés", mint a császáros szülés, tápszerezés stb. kritizálása. Nem vagyunk egyformák, nem azok a gyerekeink, nem minden babának egyforma a szopiigénye, a türelme, az alvókája stb.

Kép
Kép
irina

Motiot: a fiatal vagy-ot nem ironikusan értettem, hanem a képedre nézve, és tök komolyan gondolom! Mintha vagy 22 lennél! ;-)

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?