Drága Barátnőim!
Köszönöm a jókívánságokat, végtelenül jól esnek! Már érzem is, hogy hat a kistesótapasztó-energia, és nagyon szorít engem!
Zsófival borzasztó rosszul voltam, most "csak" nagyon rosszul vagyok. De ez azt jelenti, hogy minden rendben.
Ő egy előre nem tervezett baba, de ha jönni akar, akkor várjuk sok sok szeretettel, és nagyon vigyázunk rá, drukkolunk neki!
Zsófi nagyon jó baba, a hihetetlen anyásságát játékkal kompenzálni lehet. Sokszor - ha éppen halálomon vagyok (ma már majdnem hánytam), szépen eljátszik a földön.
Ja, és Anyák napján már a pocakban volt.
Napközben együtt alszunk. Amit "sérelmezek", az az, hogy Ő előbb kel fel, mint én, és az első szemkinyitás után már áll, nekem meg rögtön képben kell lennem, hogy ne essen le.
Ülés: Én anno próbálgattam Zsófit ültetni, kíváncsiságból. Az egész pár másodpercig tartott, de mikor láttam, hogy egyenes(!) háttal megül magától, már hagytam ülni. Később meg már ment magától is.
Ha görbült a háta, vagy elhajolva támaszkodott, azt nem engedtem, hiszen az még nem ülés.
Orrszívó: Megkérdeztem Anyut, és valahol ilyen választ sejtettem tőle:
Sajnos ez egy eléggé veszélyes dolog tud lenni.
Anyuka ugyebár nem tükörrel nézve használja, csak bedugja az orrba.
Eléggé sérülhet a nyálkahártya, elszakadhatnak a szaglóidegek, és akkor ki tudja, milyen lesz a baba szaglása felnőtt korában. NEm részletezte Anyu, mert nem akart riogatni, de azért egy eléggé szörnyű esetet elmesélt.
Az orr tetején van az agyalap. Anyuka olyan vákumot csinált az orrszívóval, hogy - nem kiszívta az egészet, hanem inkább - megszívta a baba agyát!!!
Szóval csak óvatosan!!!!
Ha totál tele van trutyival az orr, az általában lecsúszik hátra a garatnál, és a baba lenyeli, illetve elöl kifolyik. Ha nagyon makacs, akkor aromás (pl. mentolos) orrkenőcsöt kell felkenni, ami feloldja a trutyit, majd tud távozni.
Én ennek ellenére örülök, hogy van, nem náthával kapcsolatban használtuk, hanem a bökéket szívtuk ki az orrából, de ezek után, ha használni "kell", extra óvatos leszek, vagy más módszert választok.
KTimi: Számításaim szerint január elején fog megszületni.
Tali: Ha nem leszek nagyon rosszul, megyünk, de - előre is bocsánat -, ezt aznap reggel tudom megmondani.
Akkor 10 hetes lesz, remélem már múlni fog a rosszullét.
16-án doki!
Most befejezem mára a 46. étkezésemet

, és megyek aludni.
Jó éjt Mindenkinek!!!!!!!!!