A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Ági, nagyon sajnálom, azt ami veled történt :( Kerestelek, ha van kedved beszélgetni nagyon szívesen beszélnék veled.
Vendég

Nem nagyon megy a hálózat mostanában, még olvasni sem tudok legtöbbször, írni meg két napja elég reménytelen volt, remélem most már fog működni.

Felicia, ajánlom neked a Faktum bútorokat, nagy választék gyerekbútorokból elfogadható áron.

Csimby, jobbulást kívánok!

Barbi, mi még sehogy sem állunk a névválasztással.

Szilvi, én is hasonlóan érzek, egyrészt könnyebbség is, hogy nem kell a szükséges holmik után szaladgálni, mert nekünk is megvan jóformán minden, de úgy kell emlékeztetnem nekem is magamat, hogy figyeljek oda egy kicsit többet a pocaklakóra is.

Pöttöm, teljesen egyetértek veled, meg kell próbálnunk élvezni a terhességet, az esetleges kisebb nagyobb problémák ellenére is. Nekem ez mostanában egész jól sikerül :-)
Vendég

Csenge!
Köszi a bútorra a tippet, megnézem.

Ági!
A legundorítóbb dolog a világon szerintem, ha a pasi várandóan csalja meg a párját, és hagyja magára. Ettől teljesen fel tudom húzni magam. Minden elismerésem a hidegvéredé (legalábbis az írásaidból ez tűnik ki), amivel kezeled a helyzetet. Én minimum megölném a férjem, a ribanccal együtt (persze egy kis kínzás is beleférne csupán az élvezet kedvéért).
Másrészről (bár nem ismerek semmilyen előzményt), bármi furcsa, a másik nőt is meg lehet érteni. Nem feltétlenül gerinctelen, egyszerűen lehet, hogy ő is csak a saját gyereke érdekeit nézi (bár nem tudom milyen idős lehet a gyerek), és apát akar neki. Ő is anyaként viselkedik, akinek a sajátja a legfontosabb. De ez csak tipp.

Kép
felicia

Megnéztem a faktum bútorokat, de csak képeket láttam, árakat nem... :(

Kép
felicia

Félhold!

Mi külön vettünk babakocsit megy külön autóshordozót. A gyerekorvosunk mondta, hogy nem célszerű olyan autóshordozót venni ami áttehető a babakocsiba, mert ha nem szereti helyét a baba akkor a babakocsiba és a kocsiba is sírni fog. Így járt az egyik barátunk is.
Mi valahogy sose akartuk egyberakni a babakocsit a hordozóval.
A biztonság az tényleg az első. Mi a Brendon Outletbe vettük az autóshordozónkat. Ott bekötötte az eladó gyerek egy szimulátorszerűbe a hordozót és megmutatta melyik fog a legjobban ütközéskor. És mi azért vettük a hordozónkat mert nem csak hátra a fejhez volt hajtható a fogókarja, hanem előre is. Ezzel amikor be volt kötve a hordozó, támasztotta a hátsó üléstámlát (mert ugye az üléstámlával szembe van bekötve) és egyáltalán nem mozgott az ülés. Annak, amelyiknek csak a baba fejéhez hajtható a fogókarja az előrebillenhet egy nagy ütközéskor és a támlának ütődhet a baba.
Egy barátnőm viszont mindig a cipelőpózba tartotta a hordozó karját mert azt mondta hogy így ha felborul az autó és benyomódik a teteje vagy esetleg kiesik a hordozó, az valamennyire megvédi a baba fejét lehajtva pedig pont a feje sérül először, és szerintem neki is igaza van valahol, szóval nem egyszerű kérdés.
Mi amikor kicsi volt a Bömi raktunk plussz takarót a babakocsiba így tényleg teljesen vízszintes volt, és nem volt gond a hasra fektetéssel, bár nálunk ritkán feküdt hason a fiunk. (szintén a gyerekorvosunk tanácsára, amit azóta már megbántam és most biztos nem úgy fogom csinálom)
Kicsúszni biztos nem fog a baba a kocsiból, amíg kicsi nem mozog annyira, amikor nagyobb akkor meg már úgy is bekötöd a biztonsági övvel. Szúval ezen ne aggódj. (Persze remélem nem 45 fokos lejtőn tologatod majd a babát :) )
És mi a merev falnak sem láttuk hiányát.

Nicike!

A délpesti kórházba fogok szülni. És te?

Kép

Kép
bucsek

Jó reggelt!

Bucsek a sote I.-en fogok szülni. Pedig először én is a Délpestibe voltam betervezve.Csak elégnagy csalódás volt az orvosom.Meg a 18.heti genetikai uh-t is ugy csinálták meg a kórházban,h a szonográfus néni épp ment volna kávézni mikor meglátott h én még ott vagyok,és szájhuzogatással kb 1 perc alatt lerendezte a GENETIKAI uh-t (?????)! :evil:

nicike

Jó reggelt!Üdv magamnak is :lol:

Nicike ez tényleg bosszantó lehetett kutyafuttában Genetikai Uht nézni :twisted:

én sote II-n fogok szülni :lol:

Lányok tényleg igaz a mondás, hogy a 2.trimeszter a legszebb :lol: nekem ismért visszatért a gyomorsav ami a reggeleimet és az éjszakáimat nem igazán szépíti meg :roll:
Vendég

Az volt, amikor megkérdeztem h egészséges-e nem is válaszolt,ha nem a fejét nézem nem is látom azt a gyenge kis bólogatást. A bunkója még a monitort se fordította oda,h esetleg megnézzhessem a babucit :evil:
Tüdőt ilyeneket nem nézett csak combcsontot,bpd-t,meg még valamit írt a papírra!!!!!!!Kiakadtam mikor más genetikai uh-ja "kicsit" részletesebb volt :S

nicike

Nici nem is értem az ilyenek miért dolgoznak ott :cry:
Vendég

Igen Boniko ez jó kérdés.
Ilyenkor egy kis életről van szó,és szerintem kapkodásnak nincs helye ilyen és ehez hasonló szakmákban.

Ez nem az Én napom lesz érzem,úgy de úgy felídegesített ma az emberi szemétség és rossz indúlatúság!!!Amikor kihasználják az ember "elesettségét" Pfúúúúúúúúúúúúúúúj :evil:

Bocsánat,tudom h nem ide tartozott volna.de egyedül vagyok itthon és senkihez nem tudok szólni :)

nicike

Jó reggelt mindenkinek!

Nici: teljesen érthető, hogy váltottál!
Bonikó: a gyomorsavam tegnap nekem is szörnyű volt, pedig nekem az első 3 hónapban nem volt :(
Ági: egyébként mióta vagytok együtt a pároddal? Szerintetek igaz, hogy a 7. év a kritikus? Csak mert nekem az első házasságom épp annyit bírt ki.

Szép napot mindenkinek!

<
sziszka78
Tolna

Nicik mi történt, amin így felhúztad magad?
Vendég

Nici:) Mivel húztak fel ennyire? Panaszkodj nyugodtan, ezért vagyunk itt :) Legalábbis ezért is, hogy meghallgassuk egymást!

<
sziszka78
Tolna

Sziszka szerintem is kritikus a 7.év mindegyik .. bár inkább a változások éve...nálunk hozott már jót is, rosszabbat is..de szerencsére elszakadást nem...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Hát éjjel jó kis vihar volt... Amúgy is eléggé érdekesek mostanában az éjszakáim. Kb. 2x minimum kimegyek éjjel is pisilni, úgyhogy el vagyok! :)

Nálunk tegnap szerencsére elült a vihar! Minden rendben volt, sütöttem, főztem délután, mire megérkezett az uram teljesen le voltam nyugodva és nem is veszekedtünk, ami tökre jó! Az is a baj ám, hogy mind a ketten nagyon akaratosak vagyunk, én meg ugye most még rá is teszek egy lapáttal, amiért nagyon szégyenlem magam időnként... Na mindegy, remélem, hogy túl éljük ezt a pár hónapot már, és végre rendeződnek a hormonjaim, és minden a legnagyobb rendben lesz! :) Bár az is igaz, hogy csak akkor jön a neheze! :)

Tegnap felszereltük a függönyöket. Hamarosan teszek is fel képeket Beni szobájáról, szerintem csini lesz, bár ugye még nagyon nincs készen!

sophie27

Lányok 7. év: A férjem előző két kapcsolata pont annyit bírt.És sajna mindig a férjem pakolt össze....Csak nálam ne pakoljon,mert velem élhet de nélkülem nem :twisted:

amin felhúztam magam:

Tavaly apukám hirtelen és váratlanul meghalt.Anyum egyedül lakik,és a szomszéd ezt kihaszálva, eddig 3szor húzta le!
A férjem ugyvolt 2 hét múlva megcsinálja a keritést.de a szomszéd lecsapott anyura,h majd Ő,ugy is itthon van stb...stb...Amig megcsinálta a kerítést,anyut levette 35 ezer forintal vasért,amiről számla nincs!!! Pedig elötte mi pont elég vasat vettünk a kerítéshez.Reggel felcsöngette anyumat, h kér minimum 1 napi munkadíjat ami 10 ezer forint,És még 10 ezer forintot h megerősítse a kerítést ami nagyon sürgős mert a palát lefújhatja a szél.Persze,1 pala táblát 22 csavar fog,az orkán nem tépi le onnan.
Igy egy napi munkára anyu kifizetett 55 ezer forintot.

Anyum is nagyon buta volt!!!!! De a szomszédot ma elkapom,h akkor mutassa meg a férjemnek aki építőiparba dolgozik h mire költötte a plusz 45 ezer forintot!!!!!!!

Anyura is mérges vagyok,nem buta,nem öreg,49 éves!!!És hisz a mesékben???

nicike

Sophie de jó már ennyire előre tartatok a berendezés terén?
:lol:

nekem eddiog még egyszer sem volt éjszakai pisiléses ingerem :roll: lekopogtam, mert nem hiányzik :lol:
Vendég

Nici a szomszéd monnyon le :twisted:
Vendég

Szép napot lányok! :)

Tegnap voltunk orvosnál, minden rendben van. :) Erőteljes, mozgékony baba. "Sarokba" kellett szorítani, hogy meg tudja mérni az orvos a combcsontját. :D Most mondták előszőr tuti biztos kisfiúnak. Eddig csak 90% volt. Most nem volt olyan kis szégyenlős, szépen megmutatta milye van, úgyhogy azt mondta a doki, hogy biztos fiú, de ők nem mondhatják azt, hogy 100%, szóval csak 99. :D
És már fejfekvésű a picurka. Szóval minden happy. :)

k.a.t.i.c.a

Ezt egy várandós hírlevélből ollóztam ki.

Tipp az alvászavar és a gyomorégés ellen:

"Bár lehet, hogy nem így érzed, egy kis testgyakorlással meg tudod őrizni fittségedet és erődet. Tegyél kényelmes, hosszú sétákat a környező utcákon vagy ússz egy pár hosszt az uszodában. A helyes testtartás sokat segíthet abban, hogy közérzeted is jobb legyen, az alvási problémák ellen pedig jó szolgálatot tehet egy párna, amellyel meg tudod támasztani lábaidat és hasadat. Az oldalfekvés is segíthet.
Gyakran kínozhat erős gyomorégés. Ezt a gyomrodat egyre jobban nyomó méhed okozza, de ne keseredj el. Ha étkezések után még úgy 30-45 percig ülő helyzetben maradsz, kisebb az esélye ennek a kellemetlen tünetnek, de ha mégis zavarna az éjszakai pihenésben, próbálj meg félig ülő, támaszkodó helyzetben aludni. Egyesek szerint az is segíthet, ha többször, kisebb adagokat eszel a nap folyamán, és ha tartózkodsz a fűszeres, zsíros és nehéz ételektől. Mielőtt bármilyen gyógyszerhez nyúlnál a gyomorégés miatt, kérdezd ki orvosod véleményét! A szódabikarbónát pedig kerüld messzire."

Remélem segít annak, akinek szüksége van rá.

k.a.t.i.c.a

És még egyet el szeretnék mondani, bár lehet kicsit sok lesz már belőlem. :)

Képzeljétek, a párom kint volt Olaszországban egy napot munka ügyben és tegnap hajnalban ért haza...és hozott magával egy nagyon édes hintalovat a pici fiának ajándékba. Annyira aranyos volt, és nekem olyan jól esett, hogy már most így gondol rá. :) Bár még nem fogjuk tudni egyből használni, de addig is nagyon szép dísze lesz a gyerekszobának. Ezt el kellett mesélnem, mert nagyon büszke vagyok rá. :)

És íme a kép az ajándékról:

Kép

k.a.t.i.c.a

Boniko, hát szerintem még nem tartunk sehol sem... :( Csak a függöny van felszerelve, na meg megvettük a bordürt, de azt még nem tettük fel, illetve ideiglenesen raktár a gyerkőc szobája... :( Bútorokkal még sehogy nem állunk, babakocsink sincs, sőt, kb. semmit nem vettünk még, leszámítva néhány body-t.

sophie27

k.a.t.i.c.a de jóóóóóóóóóóóóóó!

Sophie azt hittem a függöny a vége :oops: akkor ugyanott tartatok.. mi pünkösdkor festettünk, ki"ganyéztuk" a kisszobát, egy kiskomódot már vettünk.. és ennyi.. most hétvégén ha megjön a sajűt kétajtóspolcosszekrényünk és bele tudok pakolni(festéskor az elöző összedőlt) megyünk elkezdeni vásárolni... már kezemben a babakelengyelista két honlapról összeválogatva :oops: :lol:
Vendég

nah. végre le tudtam kicsinyíteni a képet... szóval íme, ilyen lesz egyszer, ha kész lesz végre...

Kép
függöny+bordür

sophie27

sophie nagyon szép!
Vendég

Zsófi, szép lesz. :) Főleg a bordűr tetszik nagyon. Aranyos.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!
Pocsék napom van. Reggel 1 bögre tea után, rókával indítottam:( Amúgy még mindig nagyon köhögök. Fáj a fejem és tele van a hócípőm mindennel. Vacakul vagyok, időnként nagyon terhes vagyok, nem lehet szexelni, szerintem már nem is vágyik nagyon rám a párom és mindezek tetejébe, tegnap egy szép hosszú vörös női hajszálat találtam a lakásban.( barna vagyok) :(
bende

bende:pihenj és teázz!meg c vitamin.
a hajszálat meg a szél is fújhatta a ruhátokra az utcán, majd úgy be a lakásba......bárhogy bekerülhetett....ezen ne izgulj és ne kombinálj.

Kép
winona

sophie:szép lesz nagyon!
katic: nagyon ari a férjedtől...biztos én is kicsit elérzékenyültem volna!

Kép
winona

Saját nyomoraimon túllépve...
Binyek hol van???? Már régen láttam. Elutaztak?
bende

bende próbálj meg pihenni.. szerintem a tegnapi téma hatására hiperérzékenyen tudunk kombinálni... de biztos nincs rá okod...
Vendég

Jó reggelt!

Üdv Szilvi köztünk!

Ági!
Baromira felháborodtam én is azon, amit a párod művelt :evil: Azt hiszem én felháborodásomban elküldeném a francba, menjen a macájához. Aztán pár hónap múlva úgyis rájön, hogy ott se fenékig tejfel minden, és sírná vissza magát a két csodás nőhöz (a nagyhoz, akit egyébként ismer és szeret, és a kis Lilihez), akiket elhagyott egy másik miatt.
Ha még kicsit is szeret téged(titeket), akkor van esély arra, hogy rendezzétek a dolgokat, de ehhez az kell, hogy ő is veletek akarjon maradni, és nagyon de nagyon átbeszéljétek az érzéseiteket, és a jövőbeni elképzeléseiteket is.
Ha ez nem megy, lehet, hogy érdemes elengedni, így saját magadat is felszabadítod, és esélyt adsz magadnak is arra, hogy olyan társat találj, aki tényleg szeret téged, és Lilinek is szerető apukája lehet.De ez tényleg csak az én álláspontom, kettőtök kapcsolatát te ismered, és a párodat is....
Egyébként nem vagyok ennyire hirtelen indulatú ember, de ilyen témában nem tudok másképp érezni, bocsi.

Persze, babát várva mi megváltozunk: kicsit átrendeződnek a fontossági sorrendek. Egy csomó olyan dolog van, amit nem tudunk együtt csinálni a párunkkal (pedig eddig közös program volt), mert fizikailag nem lehet, vigyázni kell a babára. Ez vamilyen szinten pedig rosszul hat a kapcsolatra, kicsit eltávolodunk egymástól (tisztelet a kivételnek, akiknek olyan a párjuk, hogy tényleg óvja, babusgatja a terhes asszonykáját) Nekünk minden gondolatunkban ott van a baba (hiszen rudos bentről nap mint nap, és a hormojaink is ez irányba terelnek), a férfi meg csak annyi érez, hogy vmi megváltozott, nem olyan mint régen, nyűgös az "asszony", ezt se lehet, azt se lehet. Szóval elhiszem, hogy nekik sem egyszerű.
Ilyenkor persze hogy könnyebb neki egy másik nő karjaiba menekülni, ahelyett, hogy szembe nézne a dolgokkal. Mert az új egyébként is mindig vonzóbb egy kicsit, mint a megszokott. De az mitől lesz jobb néhány hónap múlva?! Lecseng a kezdeti varázs, felszáll a rózsaszín köd, rájön, hogy annak a nőnek is vannak hibái esetleg olyanok, amikkel nem is tud együttélni.... És akkor jön a koppanás, és az hogy próbál visszaevickélni a csaló a régi párjához...

Minden esetre Ági, nagyon szorítok neked, hogy jó irányba rendeződjenek a pároddal a dolgok. De ha mégsem, akkor légy nagyon erős, márcsak Lili miatt is! Ha bármiben segíthetek, szólj, írj nyugodtan (akár priviben is)!

Sikerült kiderítenem, hogy a babakocsi, amit kaptunk, egy régebbi Graco Quattro Tour. Szétszedtük, összeraktuk, szerintem teljesen jó lesz.
Tegnap a bababoltban láttam is egy tök jó babaágyat, lehet, hogy megrendeljük.
Rám néha pánikszerűen rámtör, hogy "jaj, meg kellene venni mindent", mert mi van ha 1-2 hónappal korábban szülök, be kell menni a kórházba, mert vmi gáz van, stb stb.
Néha meg baromira nyugodtan vagyok, és úgy érzem ráérünk még mindenre. Azt hiszem rajtam is kitört a fészekrakás :lol:

Pedig még ezt a hetet ki kell bírnom, mert csak jövő 7től szakad rám a sok szabadidő. :(

Barbi! Nem tudom, te jössz-e vagy én, de ha panaszkodnivalód van, nyugodtan zúdítsd rám! A hétvégi dolgok miatt -bár rendeztük sorainkat- még kicsit mindig bennem van az "ütés", úgyhogy majd biztos kitör még belőlem a sztori részletezési vágya... de lehet, hogy csak 7végén tudok rá sort keríteni.

Legyen szép napotok! :P
Itt Pécsen most kezd kisütni a napocska :D

panna1

Nici!

A szomszédotok tényleg szemét! Ezt normál esetben úgy intézik, hogy árajánlat kérés, közös döntés a kerítés két oldaláról, hogy oké vagy nem oké az ár, és úgy feleznek. Nem már, hogy megcsináltattam ennyiért, és ez van,punktum, te meg fizesd ki a felét!!!! Miért nem rögtön 300ezret kér anyudtól, hiszen azt is lehetne mondani, hogy nagyon bonyolult volt és 600ezerbe került a kerítés.... Tényleg felháborító!

panna1

Bucsek!
Köszi a részletes infót a babakocsiról, megnyugtató, amit írtál. :-)
Én a Sote II-n fogok szülni, de csak holnap, a szülőszoba látogatáson járok majd ott először, mert a dokim mindig a magánrendelésére hív. Már most írom a listát, hogy mit akarok kérdezni ott, mert különben a háromnegyedét legalább elfelejtem...

Katica!
Nagyon édes a hintaló, jó, hogy párod ilyen gondoskodó apuka már most. :)

Sophie!
Irígyellek a függönyért és a bordűrért. Én is szerettem volna díszcsíkot a leendő babaszobába, de Danim nem rajong az ötletért. Egyelőre nem is eröltetem, volt már rá precedens, hogy pár héttel később ő vetett fel valamit, amit korábban én szerettem volna, mintha akkor és ott ő találta volna ki! Ilyenkor nagyvonalúan úgy teszek, mint akinek fel sem tűnik a dolog. :wink: Mivel a lakásunkat legkorábban júliusban adják át, még bőven van időnk kitalálni mindent. Mivel a mostani lakásba épp hogy be fog férni a kiságy, még egyeztetnem kell Anyuékkal, hogy amit még veszünk (még semmit nem vettünk, úgyhogy még nálatok is rosszabbul állunk), azt az én régi szobámban szeretnénk tárolni náluk, mert nálunk nem lesz rá hely.

Beus

Kép
félhold

Bende!
Tényleg nyugi, ne gondolj rosszra! Lehet, hogy vmi ismerő hagyta el a hajszálat... Te nem vagy még otthon ? Úgy értve, hogy még dolgozol?

panna1

Sophie!
Nagyon vicces, majdnem ugyanilyen függöny lóg itt mellettem Pécsen ,a gyerekszoba ablakán :lol: :lol: :lol: Csak itt tengerésznek vannak öltözve a macik....

panna1

Panna!
Nem, már rég nem dolgozom. Itt biztos nem járt senki.
bende

Na azt hiszem belehúzok a munkába, mert így nem lesz pénteki befejezés...

panna1

félhold a szülésznő visz be a szülőszobalátogatásra? én is sote II-s vagyok de aszülésznőm telcsiszámát majd a 32.heti vizsgálaton kapom meg
Vendég

Panna, a legszebb még az h nem is felesbe ment volna ,mert mindent anyu fizetett.Ő csak felajánlotta segítségből h megcsinálja,aha meg a plusszok amiket ő kitalált.Meg a munka díj.Csak kapjam el!!!!

nicike

Sziasztok!

Nagyon köszönöm mindenkinek a bíztató sorait, nagyon jól esik, hogy érzem nem vagyok egyedül.
Bonyolult ez az egész ügy, és bármilyen hihetetlen, két nap bőgés után egyszer csak felülemelkedtem és tisztán tudom kívülről szemlélni a dolgokat. Ami fontos nekem, azzal foglalkozom, és egy picit sem félek, mert tudom, hogy nem érdemes kapkodni olyan után aki menni akar, és van olyan buta, hogy nem várja meg milyen érzés amikor megszületik a lánya. De könyörtelen is leszek, mert ha mégis úgy dönt végül, hogy nem velünk él, nem lesz visszaút. Nem teszem ki a babát egy ilyen bizonytalan helyzetnek. Talán ezért is küszködik ennyire ez a "jóember". Ami nagyon nehéz, minden nap látni, hogy vívódik, küzd, és szenved. Nem szólok bele, hagyom, nem befolyásolom, nagyon távol áll tőlem a könyörgés. Csak egyszerűen hiányzik az odabújás, simogatás, kedvesség.
Sziszka, te kérdezted, 5 éve vagyunk együtt. A babát ugyan nem terveztük, de megbeszéltük és úgy döntöttünk felneveljük, együtt. Én tartom is ehhez magam. :) Ha ő annyira gyenge, hogy képtelen felelőséget vállalni, hát jobb is ha megy.
A nőről csak annyit, hogy ha én lennék a helyében, semmi pénzért nem akarnék egy olyan férfit, akiről kiderült, hogy a legszükségesebb pillanatokban futamodik meg. Eléggé sokat elmond ez valakiről. Pláne ha gyerekem van, megbízható partnert keresnék...

KépKép
columbine

Boniko!
Nem, minket az orvos (Kisfalvi István) visz be. Múlt héten, mikor voltunk nála a havi vizsgálaton, rákérdeztem, hogy a szülésről lehetnek-e kérdéseim. Erre ő megkérdezte, hogy akarjuk-e látni a szülőszobát, ott mindent megmutat-elmond. Egyeztettünk időpontot vele, reggel fél nyolcra, jó korán kell majd kelni. :D

Beus

Kép
félhold

Bende!
Szerintem is nyugi,bár igazat megvallva könnyű így mondani Én magamat ismerve,ilyen érzékenyen most(hormonok),pityegősen...Tuti falhoz állítottam volna apát :lol:

nicike

Sziasztok!

Ági én is nagyon sajnálom ami veled történik, ez nem fair a sorstól, hogy pont most. A kislányod adjon erőt!
Velem egyszer fordított szitu volt. Felhívott egy nő, hogy a második gyerekét várja és tudja, hogy viszonyom van a férjével. Nekem meg fogalmam sem volt miről beszél. Kiderült, hogy van még egy Gere Andrea Szigetszentmiklóson és ő a tudakozóból kérte ki a számot. Nagyon sajnáltam szegényt.

nici! Oké, akkor majd mehetünk tornázni. Kedden mikor mész be? Nekem fél négyre van uh időpontom, aztán talizom a dokival.

Ágynemű témában még annyi, hogy én az elején a szettből csak a baldachint és a fejvédőt használtam, mert egy pár hónappal ezelőttig hálózsákoztunk. Amikor új ágyat kapott a kislányom akkor kezdtük használni a takarót és a párnát, de akkor meg már az előző kettő nem kellett. Így nincs diszharmónia, ha épp mosásban vannak a huzatok.

bucsek! Üdv köztünk! Én is úgy érzem, hogy kevesebb időm jut a pocaklakómra és engem is furdal néha a lelkiisemeret, hogy csak este lefekvéskor beszélek hozzá. Ti jó mozgalmas időszak előtt álltok. Én is aggódom a kislányomért, mert ovit kezdett, meg most a kistesó is.

A névvel még mi sem állunk sehogy, a párom olyan lehetetlen variációkkal áll elő. A múltkor a Cintia legalább közös volt mindkettőnknél, de most egy ilyen sincs.

A hátam nekem is fáj, illetve alul már majdnem a fenekemnél. Néha akkorát nyilal bele, hogy alig tudok moccanni. Ha szülés után nem múlik első utam vezet a röntgenre, de remélem, hogy ez csak terhességi tünet. A torna mindenesetre nagyon jót tett neki hétfőn. Az MBT cipőt nekem is ajánlották, de kicsit tartottam tőle, hogy pont terhesen kezdjem el használni, amikor az embernek amúgy is más az egyensúlyozása.

Pici pocisok ne izguljatok. Most találkoztam egy lánnyal aki a hétre van kiírva. Hát, nem volt sokkal nagyobb a hasa mint az enyém. Unokatesóm felesége is tök kicsi pocival szült és 3 kg feletti volt a baba.

Én tegnap végigültem a légzésfigyelős képzést. Kicsit hosszú lére eresztették, de azért hasznos volt. Gondolom ti is olvastátok már, hogy a bölcsőhalál elkerüléséhez legjobb a háton fektetés. Hát, az én kislányom háton állandóan megébredt, hason meg már egy hónaposan 6-7 órát aludt egyhuzamban, azóta is úgy szeret.

Szép napot nektek! Andi

KépKép
jazmin2005

Ági!

Okos és igaz dolgokat írsz!
Bár Én is ilyen bölcs tudnék maradni hasonló helyzetben.Én hirtelen vagyok, meg török,zúzok,amit csak lehet,de sajnos ezzel kompenzálom a lelki gyengeségem!

nicike

Andi!
Nekem magánrendelésre kell járnom és este negyed 8 ra megyek :)
Téged a kórházban szokott megvizsgálni a dokid? vagy nálatok hogy megy, ha menned kell hozzá?

nicike

Nici!
Én a kórházba megyek hozzá. Általában ha van valami vizsgálat az utánra beszéljük meg, hogy talizunk. Megcsörgetem és ha nincs műtőben beszélünk.

Andi

KépKép
jazmin2005

Pocakméret
Talán az "Az a 9 hónap" című könyvben olvastam, hogy a kismamákat jó sok aggódástól kímélnék meg, ha már a várandósság elején füldugót és szemellenzőt osztanának nekik, akkor a sok "jóindulatú" ismerős, kolléga, rokon nem tudná őket teljesen fölöslegesen paráztatni.
A könyv azt írja egyébként, hogy ahány nő, annyi féle, van akinek alkatilag kicsi a pocija, másnak nagyobb. Ha a babával minden rendben van, akkor mindegy is. Ez igazán olyan dolog, ami tőlünk független.

A könyvet egyébként nagyon tudom ajánlani, az egyik kolléganőm hívta fel rá a figyelmemet. Hónapokra van osztva, és ehhez kapcsolódóan kérdés-felelet formában járja körül a témákat. Tipikusan olyan dolgok vannak benne, amiket mi kérdezünk, kérdeznénk: pl. Reggelente kicsit vérzik az orrom, normális ez?

És hogy mennyire szubjektív egy pocakméret megítélése: valaki azt mondja, hogy milyen pici még a hasam, más meg elképed, hogy mekkora lesz az a gyerek, ha már most ilyen nagy! :wink:
Eleinte bosszantott, de most már elintézem egy vállrándítással, és közlöm, hogy köszönjük, a legutóbbi vizsgálat alapján a baba pont akkora, amekkorának lennie kell. :D

Beus

Kép
félhold

Sziasztok!

A gyomorégés ellen jó, ha mandulát vagy kesudiót rágcsáltok az étkezések között, illetve ha a bal oldalatokon alszotok, úgy, hogy kicsit magasabban legyen a mellkasotok, mint a gyomrotok.
A 7 évről. Mi lassan már a 9. évet nyomjuk együtt a párommal, és a szakítós 7. környékén házasodtunk, lassan már 3 éve. Nem emlékszem a 7. évben semmi extra rosszra, sőt! Vagy ez onnantól újraszámlálódik, miután az ember férjhez ment? Amúgy én nem hiszek az ilyesmikben. Nehogy már egy hülye szám mondja meg, meddig leszünk együtt...
Persze nálunk is vannak viták, de azt hiszem, én megfogtam vele az "isten lábát". Mos, főz, takarít, vasal, helyettem is!!, mindent kikap a kezemből már a terhesség első hónapjától, szó szerint a tenyerén hordoz. A mi kapcsolatunk már annyi mindent túlélt, (komolyan, mint egy rossz szappanopera néha) úgyhogy azt hiszem, mi már együtt öregszünk meg. Lehet sokat számít a ragaszkodás szempontjából az is, hogy mindketten elsők voltunk a másiknak, ha értitek mire gondolok... :D
Ja, és a férjem 1,5 évvel fiatalabb tőlem, bár ez szintén nem mérvadó, mert nem nagy különbség.

Kép
felicia

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?