A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Tatabányai anyukák és kismamák "klubja"

Az ember elérzékenyülve nézi a kis homályos foltot, majd a növekedését és fejlődését az ultrahang vizsgálatokon. "Az az én gyermekem" - gondolja és nagy fantáziával látja már az arcát, ujjacskáit a fekete-fehér kavalkádban. Azután kézhez is kapja a leletét, amin 2-3 betűs rejtjelezett információhalom mögé bújik el a lényeg. Ezeket bogoztam ki és gyűjtöttem össze nektek, hátha másnak is hasznára válik Smile

LMP: utolsó menstruáció időpontja
GA (LMP): LMP szerint számolt hetek száma
EDD (LMP): LMP szerinti szülési időpont
EFW Hadlock: a bébi becsült súlya

Average US GA: az ultrahangos mérések szerint a hetek száma átlagolva
EDD (Average US GA): a mérések által meghatározott szülési időpont

CRL: ülőmagasság
BPD: fej átmérője keresztben
OFD: fej átmérője hosszában
HC: fej kerülete
APD: a gerinctől a hasfalig mért távolság
TAD: mellkas átmérője
AC: haskörfogat
FL: combcsont hossza
APAD: has hosszirányú átmérője
APTD: has keresztirányú átmérője

FL: combcsont
TIB: sípcsont
FIB: szárkapocscsont
HUM: felkarcsont
RAD: alkarcsont

YS: szikhólyag

Sok sikert a dekódoláshoz

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Nem tudom van-e köztünk valaki még, aki allergiás vagy asztmás. Szörnyű ami most van a levegőben. 2 évig tünetmentes voltam. Danival a terhesség alatt tavaly semmi gondom nem volt és most idén a 2. picurral kijött az asztmám és a jó az egészben, hogy az első három hónapban nem sok minden áll a kismamák rendelkezésére. De azért írtak fel inhalátort már jobban vagyok, mert napokkal ezelőtt iszonytosan fulladtam.
Ma voltam védőnéninél. Megkaptam a kiskönyvet. Hát eléggé egyszerű. Semmi szín, csak egy fehér borító szöveggel és kész.
Kicsit elmaradtam a visszaolvasással. Remélem mindenki jól van.
Az óvoda kérdések is eldőltek, cukor problémák is megoldódnak.
Üdvözlök mindenkit és jó éjszakát!
Gabi

Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
Már meg is jöttem a diab-ról, elég hamar végeztem szerencse.
Megkérdezték első gyerek?, súly, magasság (nem mértek csak kérdezték ezeket), így látták eddig mennyit híztam és 170g-os CH diétára fogtak. Mondta a dokinő az értékem még határon van, nem terhességi cukorb., egy hónap múlva cukorterhelés ismétlés, addig diéta, füzetet vezetni mennyi CH-ot eszek, hetente diab. ott megmérik reggel vércukor. Mondta hetente jó lenne egy napi vércukor profilt csinálnom, vagy kölcsönkérek cukormérőt vagy veszek ( 8 ezer ft+ 4e ft a betét bele) vagy azt mondta beutalhat hetente egy napos vérvételre....no comment.
Jővő kedden 12kor megyek oktatásra, ma nem tudnak Katára vigyázni. Ha nem lenne Kata vagy mindig megoldott lenne a vigyázás akkor is kicsit macera ez az egész. Alapból a diétával nincs bajom, de ez a doki nem volt szimpi...
Kérdeztem és aki nem tud minden héten jönni? (mert ugye látta van a 20hós Kata), erre mondta mkinek saját felelőssége, ha beteg gyerek születik mi bajunk...tudom ő a javunkat akarja...de akkor is...
Megyek borsólevest főzni.

Szilvi!
Nekem a Royko adta a beutalót és amikor látta a cukorértéket, mondta jogos, hogy doki beutalót kért...ő ezt már terh.cukorb-nek tüntette fel. Kivi leszek neked mint mond.
Edit

Kép
Kép
edi78

Edi!

Köszi, hogy írtál.
Én ma reggel felhívtam őket, mert a doki azt mondta, lehet hogy be kell jelentkezni. De nem mondott semmit, úgy húztam ki belőle, hogy mielőtt megyek 1 órával reggelizzek, de hogy mit???? Én azt hittem éhgyomorra kell menni.
Holnap reggel megye k én is. Te ettél előtte? Sokan voltak?

Hát, most jól megilyesztettél, hogy ennyiszer kell menni........... ez tényleg túlzás, kicsi gyerekkel is, meg aki dolgozik, annak is.... na mindegy,majd meglátjuk, hányszor megyek (közben kötelező tanfolyamom is lesz, oviba is program, egyéb orv. vizsgálat.....) de akkor nekem is hasonlókat fognak mondani! :cry:

Cirmike!
Írj, ha tudsz majd, szorítottam Rékának! Remélem jól vagytok, jobban mint a múltkori után!

lola77

... mármint az asszisztens, aki felvette a telefont, ő nem mondott semmit....

lola77

Lola!
Nem lehet, hanem be KELL jelentkezni. Először reggel be kellett a betegfelvételin, nagy sor volt, de hamar ment. Krisztivel pont találkoztam, együtt mentük diab-ra. Ott érkezési sorrendben kell bemenni. Kicsit még vártunk, mert ugye 7,30-kor kezdődik. Hárman voltunk én voltam a 2., utána még jött kb. 4-5 kismama. Krisztivel együtt jöttünk el, ő hamar végzett.
Én ettem: korpás kifli, sonka, paradicsom, ásványvíz. 6,3 lett a cukrom, sztem kicsit sok...
És hetente kell menni szülésig.
Előadásra én jővő kedden megyek, 12kor van és csak kedden.
Ja, még annyit, hogy én többet híztam, mint te, de alacsonyabb a cukrom. Kivi vagyok neked mit mond a nőci.

E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

huu csajok én tök nem akarok ebbe a cukor témába belszólni,de sztem Livinek igaza van.Nem lehet hog yez a lötty amit inni kell ez miatt magas mindnekinek a cukra?
Amikor Dokrával voltam terhes kifli +tej azt kész...tök hamar megvolt a vizsgálat.Nem értem miért kell mindig korszerüsiteni,és bonyolítaniuk.Előre félek mi lesz h aa másodikkal leszek terhes....
Htente menni kicsit durva nem,meg a doki hozzáállása(még akkor is ha igaza van...)
Már nagyon kivi voltam nekem milyen lett az eredményem már annyit írtatok róla,és megnéztem :lol:
Az első vérvétel után 4,16
szülés elött pontosan 2 hóval meg 4,74

Most csak ennyi
Ági

Kép

Kép
ági01

Ági! Igen, persze hogy lehet a cukorszirup miatt, ahogy Lívi, Szilvi, meg Te is írjátok..... Én szerintem is, de állítólag a szervezetnek úgy kéne reagálni, hogy visszamegy 7,5 alá!
Ki tudja????

Köszi, én már örülnék a 6,3-nak, az 1,5-lel kevesebb (na jó, lehet hogy itt nem így nézik, de ugye szakmai ártalom.... :) )

Arra gondoltam, hogy én egy gyüm. joghurtot + 1/2 kiflit, vagy zsemlét eszek, meg 1 kockasajtot, de akkor meg becsapós a vizsg., mert ha utána bőségesebben reggelizek, ki tudja mennyire menne fel............áááááá!

Edi!
Azt tudom, hogy az új épületben a betegfelv. irodára be kell menni, de köszike! A VArju azt mondta, hogy lehet hogy időpont is kell, arra értettem...

lola77

Sziasztok!

Cirmikétől kaptam az sms-t:
"Réka elég rosszul viselte a műtét utáni órákat,de már jól van.Bent alhatok vele közös ágyon.
Üdv a többieknek!"

Mielőbbi teljes gyógyúlást kívánunk!!!!!!!!!!!!!!

Cirmike
utólag nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!

Rita
nagyon boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!

Smariza
Izabellának nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!!!!!!!
Kép

Csajok!
Barátnőmnek lenne egy eladó,csak felpróbált melánia szandálcipője,26-os,bth.16,5 cm....
3500-ft-ért eladná/új ára 5990 volt/.
SAjnos nekünk van már 2 hasonló cipőnk ezért nekünk tárgytalan..
Kép Kép

Sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok,

Köszi a köszöntést és hogy továbbítottad az sms-t.

Én is kívánok minden szüli és névnaposnak sok boldogságot!

Itthon vagyunk!!!

Hétfőn időben felértünk, kellett még ismételni 1 vérvételt is, (bealvadt az egyik múlt heti fiola minta és ezért volt rossz) amit gyorsan elvittem a laborba és fél óra alatt meglett az eredmény.
Fél 12-kor vitték el elsőnek és fél óra alatt hozták a műtőből. Utána egész délután sírt, nagyon fájt neki, rugdosott. Néha elszundított. Az infuzióba kb. 1 körül kapott algopirint, amitől allergiás reakciója lett és tisztára bedagadt, kapott calciumot aztán még Rectodelt kúpot is. Csak másnapra múlt el az ödéma... Kérdezték előtte allergiás e rá és először az altatós nem is merte adni neki, mert mondtam még nem kapott. Akkor miért adta mégis?! A nővér szerint Cataflamot kellett volna adni, csak az egy kis vérbőséget okoz és a vérzés miatt még nem akarta...
(Nekem annó a műtétnél gyorsan elvégezték a bőrpróbát, mielőtt adták volna.) No comment... Végül így nem adtunk az altatósnak hálapénzt...

Este kezdett csak kortyolgatni (fecskendőből fogadta el), aztán olyan jól lett hogy már sétáltunk a folyosón, az éjszakát szinte végig aludta (2X nyöszögött fel akkor itattam, mert nem szabad, hogy a friss seb kiszáradjon)
Én SEMMIT nem aludtam, bár végig csukott szemmel feküdtem, de zavartak a körülmények: mellettünk lévő ágyon egy kislány dobálta magát alvás közben, égett a villany (ez jó is egyébként mert elég volt rápillantanom, hogy csak a nyála folyik és nem vér), horkolt egy apuka (ő maradt bent a lányával 1 ágyon, mert az anyuka otthon csecsemőt szoptat), nővérke jött 2 óránként.
Reggel már ivott és evett pépet, ebédre evett a levesből, evett krumplipürét, darált husit. Délután olyan jól volt hogy bébitaxizott a folyosón és sajnos elborult belilult az álla amire ráesett pont a doki előtt. De tök nem szidtak le miért engedtük, ők vigasztaltak (mert mi felelősnek éreztük magunkat) hogy semmi baj nem történt.
Vajas kenyeret vacsizott, felvágottal. Megevett egy egész bébiétel tökfőzeléket. Közben a Cataflamot azért kapta nem fájjon neki a nyelés.
András maradt bent éjszakára vele az ágyon. Reggel görcsölt a hasa, a tökfőzi megfosatta...
Sajnos ma nem akart még eddig semmit sem enni, de legalább iszik, bizti egyre jobban lesz, 10 nap a teljes gyógyulás. Jövő pénteken kell kontrollra visszamenni. Egyébként már az első nap horkolás nélkül aludt, rendesen kap levegőt, szóval úgy néz ki érdemes volt a szenvedés. Mikor megkérdeztem a dokit mekkora volt amit kivett, mutatta a jó nagy hüvelykujjának több mint a felét. Szóval óriási egy 2,5 évesnek!

Köszi mindenkinek a szorítást. Bejött!!!
Majd jelentkezem, most csak leírtam hogy is zajlik minden ha vki erre kényszerül...

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Szép a cipő, én csak irigykedni tudok.... :P ERika, a lábad javul? Gondolom a sok állástól melóban nemigen...

Edi!
Ma voltam a diabetológián, más dokinő volt, marha sokan voltunk, 4. voltam, de utoljára hívtak be, mert új voltam... reggeli után (1 szelet kenyér, 2 szelet gépsonka, 1 parad., 1 gyüm. joghurt, 1 medve sajt) 6 lett! Erre kijelentette, hogy terh. cukorbeteg vagyok!!!!!!!!!!!!!!!! VEgyek vércukor mérőt, semmi cukor, 6 pontosra beutalót adott, 160 gr-os diéta.... stb. Ja és szülés után 6 héttel kontroll terheléses mérés!Menjek minden héten. Hát én nem fogok, volt ott egy ismerős csaj, ugyanni idős terhes, ő már 2 hete méri magának, 7 alatt volt mindig neki, azt mondta a dokinő, hogy addig jó, most is 6,7 volt neki, erre inzulint kapott, 2 egységet reggeli előtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Voltak többen akik már szúrják magukat!
Kérdezte mekkorával született az előző baba, hány kilót híztam... és ennek ellenére.... A nagy szart én nem fogom magam, de inkább a babát mérgezni a sok aszpartámmal!!!! Megnéztem 550 Ft egy diabet. lekvár!

Többiektől tényleg bocs a sok cukros témától....

lola77

Sziasztok!

Cirmike: Örülök, hogy túl vagytok a dolgon. Nem irigyellek titeket.... Puszi Rékának.

Lola: hogy lehet, hogy Edi 6,3-as cukránál nem mondták ezeket? Nagyon kemény volt? A reggelit ott kellett megenni? És otthonról kellett vinni, vagy amit adtak? Nem tudom, mit csináljak. Most csinálom a diétát magamtól, ahogy védőnéni javasolta, de roykó biztos el fog majd küldeni. Addig is van egy kis időm, még két hét múlva kell csak mennem hozzá.

Ezt a hajcihőt.... Most hetente vérvétel lesz? És lesz terheléses cukor is? Nem értem, mikor Emesével tej+kifli volt, emlékszem, ezután valami 6 egész valamennyi volt, és teljesen megfelelt. Szóval mi a franc van????

Sziasztok, Szilvia
emesedora

Szilvi!

Leszek ma msn-en estefele, hogy ne untassuk a többieket, ok? A reggelit otthon megeheted (aztán tőlem nem is kérdezték, hogy mit ettem....), nem kell vinned.
Addig ne menj el, majd ráérsz, ha gondolod a Royko után, csak Nekem a Varju azt mondta, hogy a köv. vizsgálat előtt menjek, de már bánom... Most viszont 2 hétig tuti nem tudok menni, addig meg megpróbálok vérc. mérőt szerezni.... max. néha mérem, de nincs senkinek a családban. ha van Nektek, akkor azzal mérdd minden étk. után. Pl. 1 pohár (2 dl) 100 %-os gyüm. lé egy étk-nek számít a 6-ból! Ebédre 5-6 dkg száraz főtt durumtésztánál ne egyél többet köretnek, húst kábé 10 dkg... 1 zsemlében magában 30 gr szénhidrát van, tehát azzal kész a reggeli, ezért inkább félbarna, barna kenyeret egyél, abból ehetsz 2 vékony szeletet... stb. Szóval odafigyelve betartható, de az gáz, hogy semmi cukor! Mivel igyam a teát (mézzel szoktam, azt sem lehet), a fél kávémat már 1 bogyóval iszom, tej nélkül!

Na majd dumálunk, sz.tem ráérsz, úgyis ugyanezeket mondaná el Neked is!

lola77

Sziasztok!

Cirmike!
De jó hallani rólatok!!!!Ügyi csaj Réka,ezt műtét elött is írtam :lol: huu nekem is amikor kivették emlékszem hogy tökre fájt a torkom,szegény Rékát megértem min meg yát,de hát írod hogy már most látható a javulás,akkor megérte tuti!!Jó fej az altatóorvos,tényleg miért nem csinált elötte egy teszet hogy nem alergiás e rá????....

Erika!
Na én pont ilyen cipőt keresek Dokrának ,de még csak 24-es a lába,jó 25-ös cipő kell neki még sajna nagy ez pedig nagyon tetszik....nem tudod hol vették?

Lola!
megértem hogy dühös vagy...én is az lennék a helyedben...Nem tudom miért vették ilyen nagyon komolyan ezt a cukor témát most,Soma neked ha jól emlékszem tök nem született nagy súlyal,sőttttt.Én annó 17kg-ot híztam Dorkával,és a nődoki csak annyit mondott hogy na már elég legyen sok gyümi zöldség,azt ennyi....Ja é sDokra a 37, hétre jött 3230g,és 51 cm,tehát sztem nem volt ő kis baba mérteileg,ha még 3 hétig bennt maradt volna ki tudja menyire híuott volna még fel....

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Cirmike!
Örülök, hógy túlvagytok a műtéten és Réka jól van!!!

Lola!
Ne akadj ki!!!! Én is felhúztam magam!! Nem ér annyit ez...
Mivel nekem határ alatt volt, ezért nem kezelnek terhességi cukorbetegként, neked 2 egységgel magasabb volt, ennyit számít. :(
Ezért én 170 g-on vagyok és annyit mondott szülés után ez a probléma megoldódik. Nem utalt be profilra, szombatonként mérek profilt (papám kölcsönadja övét). Abból látom mizu, ha magas, akkor visszaveszek abból aminél sok volt. Lehet, hogy nekem reggel sok amit eszek és azt átcsoportosítom tízórira, mert akkor keveset egy almát eszem. Utánaolvastam, most már "profi" vagyok kis túlzással.
Két hét alatt 60dkg-ot híztam, eddig majdnem egy hét alatt híztam ennyit, szóval úgy néz ki használ a diéta.
6,3-as cukrot felírta a nő azt kész...
Még egyszer nyugodj meg én tegnap voltam kiakadva, de hogy megoldott lett a cukormérő papámtól így megnyugodtam.
Neked nem lesz cukorterhelés ismétlés? Azt olvastam h. 7,8 és nem tudom mi között ismétlés, asszem 7,5 franc tudja....
Ha gondolod írj privit és öntsd ki szíved...
(megj.:szülés után tudod ki megy terhelésre....megy a .... :evil: )

Szilvi!

Majd te is számolj be!
nekem a dokker 7,72-re mondta ez nem betegség, határ...ezért nem vett egy kalap alá a magasabb értékekkel, neked 7,8 lett nem? na ekkor nem tudom mit fog mondani...Elvileg 7,8 a határ, ha közelében vagy (alatta), akkor az van, mint nekem. De ugye nekem más doki volt, mint Lola-nak, na asszem akkor keddenként megyek az én dokimhoz...
Itthon ettem hamit 6,30kor és 7,30 után vettek vért ott. Én ettem: 3/4 korpás kifli, tehát simán belefért a szénhidrát adagba.
Neten utánaolvastam dolgoknak, szereztem mintaétrendet, ha érdekel vhogyan eljuttatom neked, Lolának is.
De amúgy ott adnak anyagot a keddi oktatáson.

Lola! jössz jővő kedden délre?

Más:
sikerült venni Asso cipit Katának az új Mazsola cipőboltban. Biztos tudjátok nyitás napján mindenből lejött 15%. Én ezt a szandit vettem, nagyon örültünk neki :) 3990Ft volt.

Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Lola, Szilvi!
Msn címem ha már cukrozunk...
astax@freemail.hu
vegyetek fel és átküldöm a mintaétrendet oksi?
E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Ági
Vikinek is 24-es a lába,ez a cipő csak kicsit nagyobb,sztem nincs 26-os :lol:
Ha gondolod egyí próbát megérne :wink:

Most csak ennyi rohanok a bölibe,este jövök még..

Sziasztok:Erika

cseriviola

Sziasztok!

Edi: felvettelek, jöhet a minta. Különben én is túlzásnak tartom a dolgokat és örülök, hogy még nem mentem el. Két hét múlva megyek Roykohóz, ő biztos küldeni fog. De különben védőnénim is ezt javasolta, illetve mikor mentem az eredményért, Ferencz dokit elkaptam a büfében, ő is ezt mondta. Kezdjek el diétázni és kész. Csendben jegyzem meg, hogy a tavalyi eredményemmel még diétáznom sem kell.

Védőnénim fel volt háborodva, hogy valakinek 6,valamennyire (kaja utáni, amit Lola mesélt) inzulint írtak fel. 7-ig szerinte teljesen normális!!! Szóval ennyi. Biztos, hogy én sem inzulinoznám magam.

Az oviban tök pörgős minden mostanában. Tegnap Budán voltak barlangászni, libegőzni (apa ment Emesével), jövő héten ballagás és gyereknap... ja, kedden furulyabemutatója volt az oviban. Úgyhogy... kész vagyok.

Ja, védőnénim javasolta a kecskeruta teát, vércukorcsökkentő hatása van. Állítólag lehet terhesen inni. Én holnap megyek gyógynövényboltba megnézni.

Sziasztok, mindenkinek üdv

Szilvia
emesedora

Sziasztok!

Most csak pár kép Doreszről csiniben,Edi Te kérted tegyek fel :lol:
Kép
Kis B keresztelőjén
Kép
piros rucihoz,piros köröm dukál :lol:
Kép
Kép
kis B vel játszottak,de sajna már viszamentek :cry:

Ági

Kép

Kép
ági01

Edi!

Én nem megyek jövő kedden oktatásra, sőt sz.tem hetente erre a hülye cukormérésre sem. Így döntöttem, kész! Tudom,hogy NEM vagyok cukorbeteg, a baba egészséges! Nekem ne mondja senki, hogy a sok aszpartám, meg ciklamát, meg mesterséges édesség jobb, mint a gyümölcs, méz!
A kolléganőm cukorbeteg, 11-14 körüli mindig a cukra (éhgyomri is!) és csak gyógyszert kap! Na akkor mi a gond a reggeli utáni 6-tal????????

Ági!
Betojok, Dorka is milyen édi a rucikban, igazi csajszi! Milyen nagy már az unokaöcsi is. Hol volt a keresztelő?

lola77

Sziasztok!

Először is figyelmetekbe ajánlom/Ricsi bohóctól kaptam egy e-mailt :lol:

Szépeket és Jókat! :)

Jön a
Második BohócParádé!
Ingyenes, Karitatív, Családi mulatság és Bohóctalálkozó

időpontja:
2008. június 8. vasárnap, 14:00

helyszíne:
Budapest, XIV. kerület, Állatkerti körút

Regisztráld magadat a közönség soraiba, hogy tudjuk, mennyi ajándékkal készüljünk! :):)

www.bohocparade.hu
06 20 9668 123
06 1 40 40 109

VÁRJUK:
- a közönséget
- a bohócokat
- a támogatókat ;)

SEGÍTÜNK:
- a rászoruló gyermekcsapatoknak igyekszünk előteremteni az utazási költséget

AMI LESZ:
- az ország összes bohóca (néhány kivétellel)
- ajándékok, nyeremények
- játszókák, Parádés Kamion
- HATALMAS BOHÓCBULI!

Sajnos mi nem tudunk elmenni,leltározni fogunk aznap :evil:

Ági
Dorka nagyon csini kiscsaj!!!!!!!!
B is édes,milyen nagy már,szinte nemrég született :lol:

Kismamik!
igazatok van,szerintem is tök felesleges ez a hűhó a cukrok körül!
Anno a tejes-zsemlés vizsgálat sokkal ésszerűbb volt.......
Mindenki tegyen a legjobb belátása szerint,én sem járnék ekkora cukrokkal mint amennyi nektek van.

Lola
mikor mész 4D uh-ra?

Én tegnap és ma du. megint alkottam :lol:
Vikinek megvarrtam Kippkoppot gyereknapra :lol:
Mivel a fényképezőnk nincs itthon,így képpel majd csak hétfőn szolgálhatok :D

Ha nem jönnék addig mindenkinek jó hétvégét és Boldog gyermeknapot a csemetéknek!

Sziasztok:ERika

cseriviola

Sziasztok!

De kihalt lett a topik :cry:

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége.....
A városi gyerelnap,hát nem volt valami nagy szám szerintem :cry:

képekkel majd megpróbálok jönni holnap estefelé

cseriviola

Sziasztok!

Erika nagyon szépen köszönöm,hogy gondoltál rám névnapom alkalmából.sajnos rossz a gépünk igy csak 1-1 percekre férek hozzá géphez.
remélem mindenki jól van,kismamiknak kitartást a nagy meleghez

sziasztok
Rita
lrita

KÉPZELJÉTEK! Bejelentkezett a pocalkakóm :lol:
Egymás után 9-10 -et rúgott :lol:
Úgy hullámzott a hasam, mint a tenger :lol: Jujj, most madarat lehetne velem fogatni :lol: :lol: :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Szia Ancsa!

Látom, bejelentkeztél a novemberi mamikhoz! Én is csütörtöktől érzem a picurt :D . Bár most nagyon nyugton van.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Aniko-akkor te jó korán érezted :wink:

nekem szobaton rúgott 1-et, kicsikét, aztán ma délelőtt mocorgott rendesen. ilyenkor még nem érezni őket minden nap, ne aggódj.

Én hivatalosan NOV.4-re vagyok kiírva már, mert módosították a szülés várható időpontját, de örülök ha a nyitott méhszájammal kihúzzuk október közepéig :oops:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

SOS!!!
Olyan gondom van,hogy péntek délelött találkoztunk egy olyan kislánmyal akiről délutánra kiderült hogy bárányhimlős!!!
Az ő dokija azt mondta hog y1-2 nappal a pöttyök elött már fertőz.
Na én úg ytudom hog yakkor fertőz amikor már vannak pöttyök.
Ti hogy tudjátok??
Tényleg 18-21 nap a lappangási idelye?
Huu nagyon jó,mert mi pont 25 nap múlva megyünk nyaralni :cry: ,és ha pont ott jön ki rajta,vagy el sem tudunk ,el sem tudunk menni :cry:
Van ellene oltóanyagom,szerintetetk ilynekor még be lehet oltatni?
Dokinőt csak holnap tudom felhívni,és tiszta ideg vagyok miatta....
A másik hogy Dokra ha elkapja a veséje miatt csücskös hog ykórház is lesz belőle,de vizelet kontroll tuti lesz :cry: :cry: ,pedig már megint most kell ismét csak 3 havonta vinnem :cry: :cry: :cry: :cry:

Köszi mindenkinek a választ!
Ági

Kép

Kép
ági01

Szia Ági!

a bárányhimlő akkor fertőz mielőtt kijön a gyermeken.szóval előfordul hogy elkaptátok,egyébként 12-15 nap a lappangási ideje,nekünk napra pontosan 14 nap volt a két gyerek között.szerintem ilyenkor már felesleges beoltatni,annak is gondolom idő kell mire hat(mármint védőoltás).de azért kérdezd meg a dokinőt,ha az jobban megnyugtat.1-2 hét alatt elmulnak a pöttyök vagyis inkább az első 3-4 nap amig intenziven kijönnek aztán utána már csak szárad.

Rita
lrita

Rita!

Köszi a gyors választ.
Na frankó akkor a helyzet :twisted: Ha elkaptuk akkor pont ott vagy elötte pár nappal jön ki Dorkán a himlő,tehát lehet hogy kidobtunk az ablakon egy csomó pénzt,mert úgy nem mehetünk el....
Huu fel tudnék robbanni!!!!!!!!!!!!!!

Ági

Kép

Kép
ági01

Tudja valaki mire jó terhesség alatt a DIAPHILIN?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Tud valaki tatabányán füll-orr gégész magánrendelést?
Sürgős lenne! Köszönöm!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa: én nem tudok fül-orr-gégész magánrendelést! Baj van? Ha sürgős az eset, menjetek be a kórházba a füll-orr-gége osztályra, mutatássotok meg a dolgot.

Ági: igen, én is úgy tudom, hogy akkor fertőz, amikor még nincsenek pöttyök. Emesénél nem volt vészes. Aznap, amikor kijött egy-két pötty, bágyadt volt és hőemelkedéseses, aztán sorban jöttek a pöttyök, de egyáltalán nem volt viszketős. Hamar végigment rajta.
Szerintem a védőoltás ilyenkor már nem igazán számít. Ha nem olyan helyre mentek üdülni, ahol sok a gyerek, még el is tudtok menni, vagy ha lehet, átrakatni az időpontot! Gondoljátok át!

Amúgy minden ok velünk! Jövő héten megyek 4d-re. Elvileg most vagyok a 27-28. hét között!

Sziasztok, megyek Emesét fürdetni. Ma kicsit elcsúsztunk, de hát istenem, nagycsaj már, a héten ballag az oviban!!!
emesedora

Sziasztok!

Ági

megértem,hogy aggódsz!
Hugiéknál voltunk május 2-án Virágot felköszönteni,majd következő héten kedden megjelentek rajta pöttyök,ami kiderült másnap,hogy bárányhimlő.
Mivel mi szerettük volna,hogy Viki átessen rajta,ezért még elmentünk hozzájuk 9-én is,bár akkor már szegény Virág pöttyös volt rendesen.
Eddig semmi jele a himlőnek Vikinél,de ha vasárnapig nem jön ki rajta,akkor most megúsztuk.
A gyerekorvosi aszisztens azt mondta,hogy a pöttyök megjelenése előtt 2-3 nappal fertőz,oviban meg azt mondták,hogy amíg hólyagos addig is......
Védőoltás ilyenkor már felesleges nekem azt mondták,hát ki tudja.....azért beszéld meg a dokitokkal.
Nem is biztos,hogy Dorka elkapta.......majd kiderül.
Azért fel a fejjel!!!!!!!!!!!
Ezt találtam:
http://www.gyermekbetegsegek.hu/baranyhimlo.aspx

Cipő ügyben hogy döntöttél?Egy próbát megérne,nem? :lol:

Cirmike
nagyon aranyos volt ma Réka!!!!!!!!!
Olyan csini volt és édes ahogy elbeszélgetett velem :D
Igazi kishölgy! :lol:

ALEXANDRÁBÓL SZERETNE VALAI RENDELNI JÚN.KÖZEPE FELÉ?

cseriviola

Szilvi

képeket nem raksz fel a lányokról?
Vonalzó ügyben alakulsz? :lol:
Mikorra vagy akkor kiírva? :oops:

Erika

cseriviola

Ági!

Én is soktól hallottam, hogy direkt átvitték a bárányhimlős gyerekhez a gyereküket, hogy kapja el, legyen túl rajta.... és SEMMI!
Nálunk se volt gáz, még lázzal sem járt, csak a fürdőkádban kijött rajta néhány pötty (meleg hatására fokozódik ugyanis a pöttyök előjövetele), arcán semmi, inkább a fenekén-hasán. A rázókeveréket pedig már nem ajánlják. Helyette Fenistil cseppeket itatni, meg van rá homeós bogyó a viszketésre.
Én tuti elmennék vele, ezért ne maradjatok itthon sz.tem! Soma kedvetlen se volt, se fáradékony. 2 évesen kaptuk el bölcsiben!

Szilvi!
Hova mentek végül is 4D-re, én még mindig vacilálok.....

Mi hétvégén Bükkfürdőre megyünk pihizni, remélem jó idő marad! :D

lola77

Sziasztok,

Ági,
Megértem, hogy min aggódsz. Nálatok a vesebetegség miatt félsz hogy más lesz a szitu és mindenképp kell kontrollozni a pisit ami ugye csak itt megoldott és Horvátországban most hova is menj?

Reméljük nem kapta el. Ha lemondod az üdülést tuti nem lesz semmi baja. Én bevállalnám.
Mit játszott a másik kislánnyal? Vagy csak taliztak?

Ancsa,
Sajnos én sem tudok magánrendelést Tbányán...
Tatán van a Tóth Loretta, jókat hallottam róla. Dokinőnk is ajánlotta, de műtét ügyben inkább Pestet. Rendelője ott van ahol a gyógyszertárnál ki lehet jönni az Ady E. úton
Mi a kicsivel a pesti János kórházba járunk a Lellei dokihoz akit szintén a gy.orvosunk ajánlott.
A helyi kórházban nem akarták kivenni az orrmanduláját, mert javulhat a szitu alapon. Pesten a doki mikor kivette az orrmanduláját ősszel már mondta hogy kb. fél évet fogjuk tudni halogatni a garat mandulát. Oriásiak voltak a légzést gátolták. 1 hete kivette és már kap levegőt nyugodtan alszik...

Sajnos a hasmenés ami volt vírusos volt, úgyhogy csütin már hányt is, majdnem megint kórházba kerültünk, kiszáradás miatt, de aztán 5ml-ként fecskendőztünk teát, vizet. Megúsztuk.
Most már jól van, az étvágya még nemigen tért vissza.
Keletkekzett még afta is a szájában nem messze a hegtől. Hurrá! :evil:

Remélem most már tényleg csak jó jön neki.
Sokat szenvedett, lefogyott. (friss mandulaműtéttel hányni?!!!)

Roli egy hétig a nagyszülőknél volt...
Most ez a hét viszont róla szól. Szülinap oviban, itthon, családilag!

Lola,
Jó pihit hétvégére!

Szerintem szép hetünk lesz, itt a nyár!!!!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a választ,és a bíztatást,nagyon jól esett :D .
Tegnap kiderült hogy péntek délelött már volt egy pötty a kislányon,de az anyukéja azt hittek,hog yez azért van ott mert leesett a kislány a kanpéról és attól...délutánra lett olyan 20-30 pötty rajta.
Keresztanyám azt mondta ha már volt rajta pötty akkor sok jót nem tud mondnai,csak reménykedhetek hog ynem jön ki rajat,de azt is mondta hogy amire megyünk nyaralni,már szerinte el is felejtjük...(remélem)

Cirmike!
Pontosan azért izgulok hogy pisimintát 100% hogy vinni kell,és ott ugye hogy tudnék?Na meg biztos lesz uh -is hogy esetleges szövődmény nem kárositotta e a veséit...
Szegény Réka....Sztem esély van rá hog ya kórházban szedte össze ezt a frankó vírust :twisted: .Dorka másfél hós volt amikor műtötték 2.szor és műtét utáni nap kapta el az egyik kisgyerektől a rota vírust :twisted: :evil: ááááááááá
Jobbulást Rékának és már tessék hízni!!!

Lola!
Sajna nem tudjuk áttetetni a nyaralást,mert későbbre már nincs hely...A meleg csak akkor hozza ki elöbb ha már elkapta?Tehát h aén most sokat vagyok kinnt vele a napon úg ynem tudom sürgetni,ha már ki akar jönni akkor most?!
Vasárnap láttuk Somát a nagypapával :D Ugráló várazni akart Soma ,kifizette a nagypapa,és mire odaért Somához már nem akart ugrálni :lol: Tök jó barna Soma!
bükkfürdő?Huu az nagyon tuti hely,múlthét pénteken férjemmel mentünk le ,mert egy autó elütött eg yőzt,és Balázsnak kelett mennie menteni trélerrel.Nagyon jó hely,hazafelé megálltunk egy csárdánál,jól bekajáltunk :oops:
Csak jó időtök lesz...

Erika!
virágnak jobbulást!!!!!!!
Tuti úgy van hogy aki akarja hogy elkapja a gyerek, na ott nem fogja,és aki meg nem akarja ott meg beteg lesz a gyerkőc....
Köszi a linket mindjárt el is olvasom.
Cipő ügyben úgy vagyok,hogy most már sztem nem kell ilyen zárt,és őszre meg tuti kinövi...

Ági

Kép

Kép
ági01

Cirmike!

Lemarad,még kérdezted mit játszottak.
A Plázában voltunk a játszóházban,és ott voltak együtt de ott sztem nem is értek egymáshoz,csak egy légtérben voltak.Én sem fogtam meg a kislányt,de amiko rjöttünk hazafelé akko ra kislány ráült Dorka mocijára,és fogdosta,na már most a kislány sokszor bevette a kezét a szájába,Dorka meg hazafelé ráült a mocijára és ő is megfogta ugyan ott ahol a kislány.Hazajöttünk kezetmostunk,de hát ki tudja....
Szted ?
Olyan helyre megyünk Horvátba ahol sok gyerek van ,direkt olyat kerestünk hogy ne unatkozzon a Dorka,van játszótér gyerekmedence programok nekik,tehát lesz sok gyerek...

Ági

Kép

Kép
ági01

Sziasztok!

Ági,
szerintem ne aggódj, mi 2 héttel ezelőtt voltunk egy barántőmmel a közös focin, a nagyobbik fiún már csak varr volt, a kicsi valószínűleg fertőző lehetett, de a Máté nem kapta el! Pedig sok közös játékkal játszottak! De azért 100%osan megértem az aggodalmad.
Mekkora lett a Dorka mióta nem láttam! Jól megnyúlt!
Hova mentek pontosan horvátországba? Nekünk is kellene nézni már valamit, mondjuk szívesebben mennék repülővel, gyorsabb, eccerűbb csak én nagyon utálok repülni... de még képlékeny a dolog.

Ancsa,
tudomásom szerint nincs tatabányán magánrendelő, mi éppen ma voltunk tatán a Lorettánál és nagyon tudom ajánlani abszolút meg voltunk vele elégedve! Homeopátiával és akupunktúrával is foglalkozik!

Kismamik,
nagyon ijesztő amit a cukros témában leírtatok! De szerintem hallgassatok a szívetekre! Biztos minden rendben lesz!
Nálunk is volt terheléses cukor, mert én is meg a Máté is nagydarab volt :). Aztán normális értékem volt. Mátémnak szűletéskor alacsony is volt egy kicsit a cukra, ezért megfigyelték, de semmi más!

Cirmike,
reméljük most már a Réka jobban lesz! Szegénykém nem semmi amin átment az utóbbi napokban! Neked is minden elismerésem..
már a szivem is elszorult ahogy írtad a kórházi ottléteteket...

Mi jól vagyunk, Matyek rosszalkodik. Az oviba nem vették fel, de nem baj, mert ugyse ment volna, megmondtuk ott is így fair.
Majd jővőre.. :) A hétvégén volt a böliben is gyereknap, meg a városin is ott voltunk jelenleg teli vagyunk lufikkal :) :) :)
Jó hogy itt a jóidő, ma szóltak a böliben ,holnap rövidgatya, sapka! :) meg persze napkrém :)

naszóval mikor is talizunk? :)
puszi
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Ági,

Kíváncsi leszek mi lesz a fejlemény...
Ki tudja???
Remélhetőleg ha elkapta, akkor túlestek rajta még előtte (ahogy keresztanyud is írta)

Talán ma este már kicsit többet evett Réka mint eddig, de még nem tért vissza az étvágya rendesen.
Sajnos nagyon sok helyről hallom, hogy vmi vírussal térnek haza a kórházból... :evil:

Jó éjt,
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Íme a gyereknapi képeink:

Kippkopp-Tipptopp tortája Vikinek :P
Kép
Kippkopp :D
Kép
Egy kis körhinta
Kép
Csipkerózsika :lol:
Kép
Öröm :D :D
Kép Kép
Most már teljes a csapat :wink:
Kép
Végül már Vikinek is van "kopogós cipője" :P
Kép

Cirmike
nagyon sok boldog születésnapot kívánunk Rolinak!!!!!!!!!!!
Képeket kérünk :lol:

Ági
Virágék köszönik,már túl vannak a bárányhimlőn :D

cseriviola

Zsanka
nekünk jó lenne most szombat délelött.....
sajnos aztán előreláthatóan az azt követő 2 hétvégénk foglalt.

TÖBBIEK?????????????

cseriviola

Zsanka
nekünk jó lenne most szombat délelött.....
sajnos aztán előreláthatóan az azt követő 2 hétvégénk foglalt.

TÖBBIEK?????????????

cseriviola

Sziasztok!

Sünizene tábor lesz Tatabányan! :) :) :) Jún.23-27 ill. jún30-júl4 között minden délelőtt 1-1,5 órás foglalkozások lesznek.
Hangszerkészítés, ujjfestés, ragasztás, bábozás és közben rengeteg dal és mondóka, éneklés, jókedv.
1-5 év közötti gyerekeket és szüleiket várjuk sok szeretettel.
Érdeklődni: info@sunizene.hu vagy jövőhéttől Dudinszky Nóránál: 70/452-8895

Szép napot!
a Süni
norkini

Sziasztok lányok!

Sajnos nem sok időm van gép elé ülni, de tegnap sikeresen átmentem életem legnehezebb szigorlatán, így mára pihenőnapot adtam magamnak! Sok minden történt, cukortéma, műtét, miegymás! Minden betegeskedőnek jobbulást, minden kiamamának kitartást kívánok!

Végre megjött a nyár, már lehet javában pacsálni, ...ezt teszik a fiaim is, folyton saraznak, hol éppen betonozás címén, hol éppen sárból, potyogott almából sütisütés címén! De olyan aranyosak!!!! :P :D
Tegnap Csabim nem bírta ki, mikor locsoltam, folyton alászaladt, a végén már tök meztelen rohangált, és csurom víz volt! :D
A pelenkát is megpróbáljuk félrerakni, nem rakok Ákosra, de a kakilást még nagyon meg kell tanulnunk! :P Annyira akar oviba menni ő is minden reggel, hogy néha sír is, hogy itthon kell marani, mikor a CSabi meg mehet. Mondtam neki, ha már tudjuk használni a bilit, majd mehetsz te is! Remélem ösztönzi majd! :wink: :D

A számomra jó hír, hogy jún. 1-től hivatalosan is munkás ember lettem, visszavettek az iskolába, és szeptembertől taníthatok, addig meg a gyerekek után járó szabadságomat töltöm, így nyár közepén végre kikerülök a "neveled fe a gyerekedet 27000 Ft-ból-osok" köréből és végre teljes fizetést kapok majd!

Igyekszem olvasni titeket továbbra is, majd nyárom már jobban ráérek mindenre. Pl, nem mintha a talik szempontjából eddig számítottam volna, de talán találkozóra is el tudok majd menni, nem úgy mint most szombaton, mert most szülinapozni megyünka sógoromékhoz Komáromba, nem tudok átmenni Tb-ra. Majd talán egyszer megismerlek benneteket szeméylesen is!

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Ági!

a szomszédunknak 3 cm epeköve van! Sokszor görcsöl, és szeretné megműtetni magát! Te itt tbányán voltál? Ki operált és kit tudnál ajánlani?
Köszi!!

Sajna most csak ennyit tudtam jönni!

Jó nyaralást mindenkinek!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Pár mai kép,Viki az új fürdőruháiban:)

Kép
Kép Kép

cseriviola

Sziasztok!

Móni!
Szép nagy epekövet növesztett a szomszédasszonyod.Nekem is 3 cm-s van feltüntetve a zárón.Akkora ,mint egy barackmag...
Engem Szőnyben műtött a Boros József doki és nagyon tudom ajánlani neki is.A nővérkék egy tündérek,a doki is anygon korrekt volt.Én igaz adtam neki pénzt,de nem kérte,tehát ha nem adtam volna is ugyan úgy nézett volna rám!
A mővérek nem morogtak,ha hívtam őket,nagyon kedvesek és segitőkészek voltak,nem úgy mint Tb-n.Én Tb-ra semmi pénzért nem mentem volna...
Tehát nagyon tudom neki ajánlani.Első nap bemész megműtenek,másnap erősödsz és harmadnap reggel mehetsz haza.Varratszedésre majd vissza kell menni.
Jó sok vizsgálat kell leötte,és arra figyeljen hogy 1 héttel nem lehet régebbi a lelet,kivéve az uh.

Ma voltam Dorkával tanácsadáson,és azt mondta a dokinő hogy 80% hogy elkapta a himlőt és akkor lőtek a nyaralásnak,nem engedi hogy elvigyük őt.10 nap mire lezajlik a betegség,és pont akkor jön ki rajta ha kijön amikor indulnánk :cry: .Készülhetek pisimintára,és uh-is Dorkánál mivel betegek a veséi.Ja és ha himlős a vízbe és a napra sem vihetem ki tehát értelme nincs hogy elvigyük... :cry: nélküle meg nem megyünk!
Ja és már most fertőz,tehát nem vihetem le a játszóra sem,most is tök furin nézett rám a dokinő hog yelvittem hozzá....én azt hittem majd csak jövőhéten fertőz!!!mivel még csalk 6 napja taliztunk a beteg kislánnyal...Cseppmentesen terjed tehát nem i skell hog ymegfogják egymást úgy is elkaphatta.De ha ezt vesszük akkor akár sehova nem vihetem,mert bárhol összeszedhet bármit...
közgyógyos igazolványunk ugrott,mivel nem szed állandó gyógyszert ezért nem jár neki,csak úgy ha bemegyek a hivatalba kérek engedéjt és akkor kap 1 évre való közgyógyot ami kemény 6000ft,na hát ennyiért nem fogok futkosni...

Bocs a sok panaszkodásért,de most nagyon -nagyon idegbajos vagyok.....

Mentem is nem rontom el a kedvét senkinek
Ági

Kép

Kép
ági01

http://www.adrialin.hu/szalloda-belvede ... tml#detail

Cirmike!
Kérdezted hova megyünk pontosan,ha minden igaz sikerült bemásolnom.

Ági

Kép

Kép
ági01

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?