A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Anyjuk,
végül is a mosógéped az áporodott szagú? Csak mert álunk a törölközők sajnos rendszeresen büdösek, és asszem azért, amit írt is valaki, mert télen csak zárt térben tudtam teregetni, és egyszerűen túl lassan száradtak, beposhadtak. A többi, vékonyabb ruha nem büdös, mert azok meg bírnak így is gyorsan száradni.
Persze nem tudtam velük mit kezdeni, lecseréltük őket, és most igyekszem már kint vagy legalább nyitott ablaknál szárítani ezeket a vastagabb holmikat. Lehet, hogy a vasalás is segíetett volna rajtuk, de nem nagyon van időm vasalni, csak a "báli" ruhákat szoktam.

KépKép
szkagi

babuli,
ti hogy álltok a költözéssel? Mi lett a macsekkal? Rátok is gondoltam, ment hétfőn a drukk!!!!!

KépKép
szkagi

lányok itt esik az eső!

de valami csodaszép!!!! hétágra süt a nap, és az eső pedig szép áztatóan esik. mintha valami függöny lenne. és ráadásul olyan finom szemcsékben mert mintha pihék lenének a cseppek és szálldosnak.

szóval annyira nem tudom leirni de gyönyörű.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok kismamik! :lol:

látom cseverésztetek rendesen az elmúlt 2 napban, egyszerűen nem tudom utolérni magam a visszaolvasásban, úgyhogy egyelőre abbahagyom...
ma lett vége a kismamatanfolyamnak, az előbb értem haza, úgy ki vagyok purcanva hogy szerintem mindjárt elalszok :?
gyümik:
a napokban írtátok a cseresznyét, na ne tudjátok meg hogy megkívántam :shock:
bementem a városba egy zöldségesboltba, kérdem az eladótól, van-e cseri? erre ő: épp ma kapott egy ládikóval, de el is adta.
Kérdi: nagyon megkívánta?
mire én elkeseredett képpel: hááááááát igen
erre előszedett egy kis zacsit, benne az ő félretett cserijével, ideadta ajiba :lol:
így se jártam még eddig :wink:

Kép
kimma

Kimma, ez nagyon ritka! tök rendi volt! :D :D
bencuri

VKata!
Én is ilyen többnapos takarítási akcióban vagyok.

Kriszti!

Nagyon ügyi vagy!

Megjöttünk a dokitól. Lackó megint aktív volt. A becsült súlya már 1900 g. Kis dagi Maci. :oops:

fáj a fejem, közeledik az eső. Iáááááááááááá........
20150601134430

Sziasztok csajok!

El se hiszem, hogy be tudtam lépni, napok óta itt görcsölök, de mindig kidob kb fél perc után, úgyhogy abból próbálok tájékozodni, amit a laptetőkből elkapok. Még nincs első babánk, ugye? Remélem, mindenkivel minden oké. Úristen, hány oldalt kell vajon visszaolvasnom. Ha tudnék persze.
De minden más fórumba beenged a kis rohadék, csak ide nem.

Na mindegy.

Még valamikor írtátok, hogy milyen gyümiket nem lehet enni majd szoptatás alatt, fájón érintett, de most vannak olyanok, amiket abszolút nem lehet senkinek, vagy lehet próbálkozni egyénileg, h mi jön be a babának? Legalább az eper akkora leérik, de a finom málna..
Valamikor talán el tudom a válaszokat is olvasni.

Képzeljétek, a metrón, ahogy ültem, majdnem a hasamba esett egy részeg, pont jobbfelé nézelődtem és a szemem bal sarkából láttam, hogy már dől rám,pont hasam felé 2 kézzel, még szerencse, hogy kezeim szabadok voltak és el tudtam picit taszajtani. K@va anyját, h már délután 2kor tökrészeg.
És ami az érdekes, hogy előtte ahogy mentem az aluljáróban, valami fura érzés fogott el, hogy tömeg meg emberek, nehogy valami baja legyen a pocakomnak. Tisztára, mintha anyai megérzés lett volna.

Na megszólalt a zene, legnagyobb csendben beindul, én meg jól szívbajt kapok tőle.

Próbálok visszaolvasni, hátha sikerül.

Kép
teó

Megjötttem!

Szegény Apa jót akart és felhívott,hogy most indul,nem tudta hogy alszom!
Úgy megijedtem a csörgésre,de legalább Áron is feléredt!

Valakinek nincs ötlete,hogy mit csináljak a hasammal,annyira viszket meg ég,hogy valami rettenet!!!!!
Mindjárt rákeresek a neten,mert ezt már nem lehet elviselni! :cry:
dr-el beszéltem,keddre megpróbálja lefixálni!

Kimma! tök rendi volt! megetted mindet?

nekem még mindig olyan fura a hasam!
mostmár jöhetne egy kis jó időszak így a végére nem gondoljátok?

Kép

Kép
ibm

Sziasztok Babavárók!

Eladnánk a babakocsinkat, mert szert tettünk egy másikra, hátha valakit érdekel. Pierre Cardin PS 646, 4 hónapot használt, újszerű állapotban van. Vízszintesig dönthető ülés és van hozzá autóba tehető hordozó is. Ár: 35.000,- (Babakocsi+hordozó). Teszek egy képet, és ha valakit érdekel, küldök még infót meg képet is.

Jó babavárást Nektek!!! Kép
szanette

Sziasztok!

Hááát, én azt hiszem felmondok. Reggel óta annyit írtatok! Mire elolvastam négy oldalt, lett egy újabb! :D

Most se leszek sokáig, megyek osztály találkozóra!

Jól bevacsiztam, tojásos nokedlit, fejes salátával :oops: úgyhogy most akkora a hasam, mint aki holnap szül! :lol:

Kép
Kép
patr

Kimma,
cseresznye.... de mázlista vagy 8)

Viki, Lackó is 1900 gramm? Akkor rendben van, hogy az enyém kisfiam egy hete volt 1800 - kicsit aggasztott is, hogy már ekkora. Hát legalább nincs egyedül! :D

KépKép
szkagi

Ami nekem is fura a hasam Szonja két napja nem tudom miket csinál!?
Reméljük lesz ez még jobb is!

Teó vigyázz a tömegközelekedéssel, az emberek többsége tojik a hasunkra! Tegnap a polgármesteri hivatalba majd fel löktek , csak h előbb bejussanak! :evil:
bencuri

Ági, nekem a 31. héten volt 2000. Ezért is mondtam hogy szőlőszemet átkeresztelem görögdinnyévé!

Kép
Kép
patr

Patr érezd jól magadd!

Viki, nem is dagi! Nekem három hete vot 2000és 2020 kb! De ő lány! :D
bencuri

Sziasztok!

Sziszka, szerintem szépet főztél :)

Kriszti, ámulok a tehetséged láttán! Gyönyörű a kép, nagyon ügyes vagy!

Szülés: mi kb. 60-at szánunk a dokinak, függetlenül attól, mi lesz a kimenetele. Szülésznőnk nem lesz, tekintettel a császár nagy valószínűségére. Ha kell, Apa lesz ott, bár Ottónál is nagyon nehezen állt kötélnek, iszonyúan be volt parázva. Akkor mindenáron akartam, hogy ott legyen, sőt cserbenhagyásnak éltem meg, hogy nem akar bejönni, de végül nem kellett asszisztálnia, a rohamcsászárhoz nem engedték be. Ha most esetleg természetes szülésünk lesz, nem ragaszkodom majd, hogy ott legyen, végül is szerintem neki lesz rosszabb, ha a folyosón vagy esetleg otthon bizonytalankodik, mi lehet velünk.

Még vmit akartam, de elfelejtettem.

Ja, ma volt Otiék évzárója meg anyák napja ünnepe. Az óvónénik nagyon kitettek magukért, a gyerekek édesek voltak, és nagyon ügyesek. Minden gyerek mondott verset, Oti is egy kislánnyal, ráadásul ők kezdték a műsort, úgyhogy onnantól könnyfátyolon néztem a gyerekeket. Aztán amikor készülődtek, hogy odaadják az ajándékot, az óvónők övön aluli ütést mértek ránk, berakták Cserhátitól az Édes kisfiam-ot. Na, onnantól használhatatlan voltam, hüppögtem, mint egy albán szamár... :shock: Anyu is mellettem... a gyakorló anyukák ezt már biztosan ismerik, leendő mamik, ti is megtapasztaljátok majd :)

Megyek, mert máris itt a tanítványom. Szép álmokat!

Kép
Kép
bondi

Ez a görögdinnye még mindig nagyon tetszik :D
bencuri

no egy gyors bekukk mielott parocskam hazaer.

Agi: tobbmint valoszinu a mosogep a "hibas", mert onnan kiszedve voltak budik a cuccok nem pedig szaradas utan.

A turos sti valami mennyei, mindjart felteszem a receptet. Kép

ez meg a karfiolos rakottas: Kép
Vendég

Tényleg vigyázni kell a tömeggel!
én a múltkor hétvégén mentem le az Ausanba,de megfogadtam,hogy soha többet!
nem történt semmi,de végig azon stresszeltem,hogy mikor üti meg valaki a hasamat!

Nekem annyira nyom meg fáj meg minden bajom van!

Apa most elment haza,kérdezte,hogy nem megyek??
Mondtam nem,pedig mindig szoktam,de most valahogy örülök,hogy élek!

Tisztára megvan őrülve,már reggel úgy ment el,hogy kérdezte nevetve,hogy akkor ma hívom????
Mondom miért??
Azt mondja :hát hogy menni kell! :shock:
Mondom:dehogyis!
Erre most hazajött és megkérdezte 5X,hogy akkor jól vagyok nem kell menni??
Mondtam,hogy nem vagyok jól de nem kell menni!!!

Tiszta őrült!!!

Kép

Kép
ibm

Bucsuzom mara!
Mindenkinek a leheto legbekesebb ejjszakat!

JA Ami, ha kideritesz valamit a hasviszketesrol, engem is erdekel. Nekem globalissan mindenutt viszket a borom- pedig kenem- de hasam kegyetlenul, es azt olvastam nem szabad vakarni, mert konnyen megsertem a vekony bort, hat ezt vettem eszre, meg a karom is mindig tele van karmolasokkal:(

Holnap reggelig mindenkinke jo csaladozast, feltoltodest!
Vendég

Teó!
Nagyon durva a részeg, akíről írtál.

Én inkább sétálok, csakhogy elkerüljem a tömeget. Ráadásul a pocimat is semminek veszik, totál átnéznek az emberen.

Ami!
Babu ma kapott rá vmi krémet. Csekkold le!

Bondi!
Elhiszem, hogy meghatódtál! Már én is majdnem picsogtam, mikor olvastam a soraidat.
20150601134430

Ami - így van, még nem mehetsz!!! Csak utánam! :D És én még nem megyek, tehát mondd meg Apának hogy csak csak dolgozzon nyugodtan, majd 2 hét múlva szülünk! :wink:

Kriszta - :shock: hogy Te milyen szépen festesz!!! Nagyon ügyi vagy, minden elismerésem! :D

Bondi - én már attól is könnyezem ahogy beszéltél erről az ünnepségről 8) :lol: Oti annyira édi lehetett! Készültek fotók?? Kérjük! Kérjük!!

Valahogy Nóri se annyira aktívkodik ma mint szokott. Néha bejelentkezik ugyan, de nem viszi túlzásba. Na annyira nem bánom hogy nem gyötör szét, csak furi.

Ablakok nyitva, mindenki küldheti szépen a kajákat, főleg a desszerteket, mert arra éhezem!! :twisted:
Vendég

Anyjuk! Sütiből küldhetsz! :D

Ibm! A tömeget kerülni! Mikor mi még sokkal kisebbek voltunk, kimentünk anyuval a piacra. Ő nagyon aggódott, hogy nehogy valaki nekem jöjjön vagy megüsse a pocimat. Hát erre egy óvatlan pillanatban nem pont ő volt aki véletlen megütötte? :shock:
Szegény, nagyon megijedt, pedig meg sem éreztem éppen csak meglegyintette.

Mikor viszket a pocak, törülközővel át szoktam dörgölni, és úgy jobb lesz!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Teó - Basszus! Dögöljön meg az ilyen paraszt! Én is jártam így múltkor!!! :evil: Rohadt figyelmetlen állatok! Nagyon pipa tudok lenni rájuk! Vigyázz nagyon magadra! (Ha már mások nem teszik ezt meg... :( )

Ami - sajna hasviszketés-ügyben nincs ötletem. Nekem csak ritkán , de inkább csak akkor ha olyan magasított derekú gatyó van rajtam, viszont akkor csalánkiütéses is, meg minden. Amint leveszem, hamarosan elmúlik. Szerintem allergiás vagyok a gumis anyagokra. Te nem vagy az valamire? De lehet hogy tényleg csak a feszüléstől van, akkor meg csak a testápoló, vagy az olaj, ami enyhíthetné. Azon kívül nem tudom mi jöhetne még szóba... :?
Vendég

Az a baj,hogy nekem most kezdett el csíkosodni,tehát gondolom ahogy nyúlik azért viszket!
Néha vannak jobb periódusok,de amikor rázendít az valami iszonyat!!!

BABU!!!!! SEGÍTSÉG!!! Milyen krémet kaptál?
Gondolom valami gyógyszertári kutyulékot,hogy még véletlenül se tudjak venni!
Neked nagyon gáz lett a hasad? Csak azért,hogy bőrgyógyihoz mentél???

Nagyon éhes vagyok,de úgyérzem,hogy a gyomromba egy morzsa sem fér be!!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ez borzasztó!

Asszem elmegyek zuhanyozni,hátha élvezni fogja a melegvizet!

Apának azt szoktam mondani,hogy ne megyek megmosom Áron baba fejét!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aztán még benézek,de ha hazjön tuti mára övé a gép,mert ma még ide sem ült! :roll:

Kép

Kép
ibm

Jó pancsit!

Én is megyek... vasasni... boááááá :lol:
Vendég

vasalni, természetesen... csak lenni kicsi beszédhiba... 8)
Vendég

Köszi!

Még azt akartam írni,hogy egy ismerősőmet most fektették be,velem egyidős csak ikrei lesznek,mert nagyon rossz lett a vérképe!
De nem ez a lényeg,hanem hogy mindene viszket és kiderült tartósítószer allergiás!!!
Az is jó nem???
De nekem csak a hasam és tuti attól mert egyre zebrásabb vagyok!!!

Na tényleg csobbanok!

Kép

Kép
ibm

Kimma ritka az ilyen pozitív élmény, de jó!!!! :lol:
Viki gratula szép súlyú Lackóhoz!!! :lol:
Teó sajnos sok az ilyen állat!!! :twisted: Vigyázz magadra!!!
Patr jó szórakozást!!!
Bondi köszönöm szépen! :oops: :wink: Nagyon megható lehetett az ünnepség. Én biztos picsogni fogok.... :D
Anyjuk, igen jól néznek ki a kaják!!! :shock: Főleg a túrós süti indította be a fantáziámat!!! :roll: :lol:
Ami pihizz!!!!

Kép
sziszka82

Viki: gratula szép nagy kölökhöz! Úgy látom itt mindenki 4 kg feletti gyerekre gyúr! :lol:

Wera: most miért nem mehet Ami elöbb? Ha ő már most akar? Én is lehet akarnék akár 36-37 hetesen! Olyan jó lenne már babázni!
Vendég

Wera: írsz sms-t Csillának?
Marcsi épp most mozizik. A mázlista! Én vagy 3-4 éve nem is voltam moziban! :)
Vendég

Na, kihasználtam az alkalmat és visszaolvastam a 290. oldalig, úgyh zsong a fejem és káprázik a szemem.
Mennyi Anyának nagy pocakja van feliratunk van, tök jó. Nemsokára már nemcsak a babaruci képek lesznek fent, hanem husi kis combik, karocskák, tokácskák és édi pofik töltik meg a ruhácskákat.
És mindjárt Kriszti is átlépi a 30. as határt és akkor már mind 30on túliak leszünk. De messzinek tűnt ez még mondjuk januárban.

Azért fura ez a magzatmozás számlálás, hogy kérik, hol nem.
Amúgy meg én úgy tudom 1ébként, délelőtt 10ig kell összejönni 10nek.
Nekem is van beindító módszerem, vagy idedőlök a gép elé, vagy jobb oldalamra fekszem és picit a hasamra dőlök, olyankor mindig jelentkezik a csöppem. Bár szerencsére sokat mozog, néha már rendesen bír nekem is fájni.

Kike, vmikor írtad, hogy sütöttél zsömlét, annak feltennéd a receptjét? Olyan régóta akarok sütni, csak a jó recept hiányzik.

Kép
teó

Még benéztem gyorsan,mára elköszönök,mert Apa mindjárt hazaér és idecsüccsen!
A hasam továbbra is baromira feszít,de úgy mint mikor rengeteget eszel és kiakarsz pukkanni!
Remélem hamarosan megszűnik!
És Áron sem viszi túlzásba a mozgást!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kata! Még nem akarok menni,majd másfél hét múlva! Addig még maradhat!

Na jó éjt mindenkinke és szép babás álmokat!

Ja! és én nem akarok nagy babát!
Pici hajasbabát akarok!!!!!
Ded még nem most!!!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

VKata!
Azért remélem, hogy nem lesz 4 kg. Bár az apja is 3,7 volt. :oops:

Ami!
Babu sztem reggel jön. Én lanolinos babakrémmel kenegetem, totál jó rá.
20150601134430

Hogy ti mennyit tudtatok írni amíg nem voltam.
Én is nagyon viszkete, de nálam szóbajöhet az antibiotikum miatti viszketés. Semmi folt nincs rajtam csak viszketek. Még 2 napig kell szednem. Még jó, hogy írtam mert elfelejtettem bevenni.

Na bevettem.

Lehet, hogy holnap ráveszem magam és elmegyek a piacra friss gyümit zöldséget venni.

Már teljesen kisimult a köldököm, nem tudom mi lesz még a végéig. Olivérrel a végén sem volt ekkora a hasam.
Ez a viszketés szörnyű!!!!! :x :x :x

Na megyek mert Tamásnak kell a gép!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Csak beköszönök, hogy szép álmokat kívánjak mindenkinek!!!

Kép
sziszka82

Látom, ma nem volt éjszakai traccsparti! :D

Most értem haza, megyek csicsikálni.

Kép
Kép
patr

Viszketésre: Érdemes esetleg nem hagyományos krémet kenni, mert az ált kőolajszármazék, és eltömíti a pólusokat, hanem olajat, pl. amndula, vagy sima olíva. DE a márciusiaknál volt vkinek durva viszektése, nem emlékszem mit tett ellene, mindjárt megkérdem.

Kata, tudom, Te vagy a szakember, de azért sztem ráérsz betöltött 38 után szülni :lol: . Igazából bennem amúgy a kiírás napja él, nem tudom miért izgtajátok ennyire előre magatokat. :lol:

Tegnap én is halódtam, a frontokra úgy bekeményedk a hasam, hogy csak pislogok. Ilyenre vagy nem emlékszem, vagy nem volt, vagy ilyenkor lepihentem? Nem tudom. Mindenesetre tegnap elvittem a gengsztereket játszótérre (nem szoktam), mondván ott jobban szem előtt vannak, én meg ültem padról padra...

potyka

Jó reggelt Álomszuszékok!!!
20150601134430

Remélem egy kis kávé, amjd idevonz vkit....

Kép
20150601134430

Ej-ha! Mi lett itt kérem szépen? Korán fekszünk - későn kelünk? Lusti nyugdíjas pingvinklub! :lol: :lol: :lol: :lol:

Madárcsicsergős, napsütéses, mosolygós jó reggelt mindenkinek! :wink:
Vendég

Jó regelt mindenkinek!

Megéreztem a kávéillatot, bár inni nem szeretem...

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Úgy tűnik a tegnapi gyötrős frontnak vége, és mindneki jót pihent..

potyka

Jaja! rágyúr mindenki a napközben írásra! :D
20150601134430

Viki - jöttem is kávéillatra, látod?! :D

Képzeljétek! Hihetetlen jó éjszakám volt!!! Na már a többihez képest! Fél 1 körül feküdtem le, egész jól aludtam, 1x voltam kinnt pisilni és utána 7:15-ig pupuztam tovább! Csízpőfájdalom is csak hajnalban, meg fölkelés előtt volt, bár gyanítom h az éjszaka 1. felét háton töltöttem :oops: :twisted: . Nem baj, tökjó volt! És ami a lényeg, annyira jót álmodtam!!!! Szerintetek miről????? Igen, szültem :lol: , de hihetetlen jó volt és láttam a kismanómat is, meg szopiztattam, meg minden. Még mindig tisztán emlékszem a gyönyörű kis pofijára és a kis sötét hajára! (Nagyon kíváncsi leszek tényleg olyan lesz-e!!) Tök sima szülés volt, gyors és alig fájt... na persze tudom hogy ez csak az álmaimban létezik, de annyira feltöltött most energiával. Mosolyogva ébredtem! :D
Vendég

Wera!
Egészségedsre a jó csucsut és szépséges álmokat.

Én is úgy aludtam, mint akir lecsaptak, alig hallottam meg, hogy az emberem készülődik munkába.
20150601134430

Potyka, ki mindenki? Én viszonylag jó alvó vagyok, de most éjjel órákon keresztül forgolódtam csak, sehogy sem volt jó, pedig nem fájt semmi. Meg folyton inni meg pisilni rohangásztam.
Már jó két órája ébren vagyok, csak lustiztam még, hátha vissza tudok aludni, de nem nyert. :(

Szerintem Levi baba két napja, mikor úgy fájt a hsam megfordulhatott, mert azóta szinte csak a bal oldalamon érzem a mocorgását. Eddig pont a jobbomat nyüstölte.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Mit terveztek mára?

Én előszöris lemegyek a papírboltba Apának számológépet venni, meg magamnak barna üvegfestéket (mostanában megint elkezdtem és kifogyott). Aztán babaruha-vasalás, felnőttruha mosás, felmosás, portörlés, üvegfestékezés. És persze evés-evés-evés (de szerencsére a kaja még mindig házhoz jön!) :lol:
Vendég

Én begurulok ma a céghez, pofivizitre.

Aztán bevásárlás, előkészülés a holnapi vendégségre. Jönnek anyumék és anyósék az emberemet köszönteni + megnézik a 4 D-s dvd-t.
20150601134430

Wera! Kérünk képet a műremekről! Mármint a szépen kipingált üvegecskéről!

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Hu, laptetej! Megint.
Én ma semmit sem csinálok. Főznöm sem kell.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?