A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

Andi: de jo! Lesz ilyen mesefiguta a falon? Nekem az nagyon tetszik, olyan edik vannak!
En majd apat fuzom be! MAr beszeltunk rola, de hogy valaha lesz e ra ideje, nem tudom...
Vendég

Anyjuk! Ezt már vagy 2 hónapja szerettem volna, de sose ért rá senki. Én meg nem vagyok egy nagy művész, nem mertem bevállalni. De nem lesz annyi, amennyit szerettem volna, esetleg ha manó megszületik. Utána valamikor. Csak az ajtó fölötti törpék lesznek készen. Remélem...

sz.andi

bucsuzom mara, csinalok vacsit ferjemnek, mert ma nagyon nyuglodo formaban hivott.
Jo ejjt!
Holnap reggel baba hirere ebredunk?
Ugy legyen!
Vendég

Megyek én is vacsit készíteni :wink:
jó éjt
és várjuk a babát holnapra! :wink:

Kép
kimma

Sziasztok!

Állatorvos ideért, kapott szurit szegénykém...
Valami vírust nyalt be a drága. Most mi sem érintkezhetünk vele, mert emberre is átterjedhet. Azt mondta, biztos valami másik kutyuval összenyalintottak.
Állítólag irtó fájdalmas, mondjuk látszik is rajta.
De ami a lényeg, meg fog gyógyulni. :lol:

Hene!
Nagy a csend körülötted!
Csak nem?! :shock:

Lányok!
Ha Hene üzenne, rajtam nem fog múlni, hogy minél hamarabb megtudjátok!
Vendég

Marcsi! Örülök, hogy a kutyi rendbe fog jönni! Szegényke!
És vigyázz nagyon, nehogy elkapj tőle valami nyavaját!

Hát én most nagyon parázok azon, amit Magdi írt! Egész nap ezen agyaltam. Ugye a 4D-n kiderült, hogy nekem is ott van a kis buksija egészen a kijáratnál. Méhszájam nekem is ugyanúgy zárt.
Ma a saját dokim nézett uh-n, neki is látnia kell(ene) hogy hol a baba, ő miért nem mondja, hogy vgyázzak?
Aztán egyszercsak elnyílok és megindul kifele, akkor mi van? :shock:

Apácska nem nagyon akar hazaérni! :evil:

Hene! Hogy vagy? Infóéhesek vagyunk! :wink:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Kriszta;nalunk sem akar hazaerni, elobb hivott meg uton van. Meg jo hogy a piizakat csak megcsinaltam nem raktam be a sutobe kulonben duhos lennek, hogy elhul... Ez a mi sorsunk....:)
Vendég

Hmm! Enyém is már másfél órája jön, pedig most már itt dolgozik Tatabányán! :?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Krisztina! és a többiek, akik azon aggódtok, hogy korán illeszkedik be a baba.

Megnéztem a korábbi kiskönyveimet, és a 28. héttől nézte a baba fekvését a doki.
Attól kezdve mindkét lányom buksival lefelé volt.
Tehát, tudták a dolgukat!
Ettől függetlenül időben születtek, pedig nekem a méhszájam akkor is nyitva volt.
Ezen nem szabad aggódni!
Attól, hogy a baba koponya, medence, vagy netán haránt fekvésben van, ugyanúgy történhet baj, és ugyanúgy lehet jó is, mert az utolsó pillanatban is befordulhat.

Azért nem figyelmeztet a dokitok semmire, mert nincs is mire.
Teljesen természetes, hogy a 30. hét környékén a baba fejjel lefelé van.
Arra kellene figyelni, ha nem lenne.

A méhszájkinyílás és a szülés pedig nem jön csak úgy ripsz-ropsz...
Vendég

Hene pihizik, vagy már szül? :lol: De jó neki.
Nekem a 28. heti uh-n azt mondták, hogy már meg van fordulva.
Megint este lett mire visszaolvastam. :)

Kép
dittke

Marcsi! Hát nagyjából sikerült megnyugtatnod! Én a 27.héten voltam először 4D-n és akkor már fejenállt a drágám! :shock: :D

Büdös párom még mindig sehol! :x
Azt hiszem hazajön, akkor jól elfenekelem és akkor leshet mint Rozi a moziban! :twisted: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Most írt Apa, hogy jön már hazafelé! :shock:
Hiszen már két órája ezt teszi! :x

Most megint olyan kellemes idő van kint, lehet kiülök az erkélyre kicsit!

Hene!?

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Ne is hagyd! :lol: Ti ketten vagytok! :lol: Elbírsz vele.

Kép
dittke

Andi: itt utánna nézhetsz, hogy milyen homeos szerek vannak a szülésre és szülés utánra.
http://www.simonmed.hu/termek.php?alkat_azon=26&oldal=0

Hene: Na megvannak még a keményedések?

Nekem megint kezd fájni a szeméremcsontom, már kezdtem elfeledkezni róla.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Szerintem örüljünk, ha egy kicsit nem jelentkezik Hene, mert az hátha azt jelenti, hogy szül! Az meg nem csak úgy ripsz-ropsz, ha meg is indult lehet csak reggelre lesz belőle baba! Ilyenkor meg gondolom nemazon jár az agya, hogy jelentsen nekünk! :D :D :D :D :D :D
De megy a drukk ezerrel!
Vendég

Marcsi: örülök, hogy végre kiért a doki és segített a kutyin. Remélem, hogy most már jobban lesz és meggyógyul.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Az szerintetek normális, hogy mostanában elég sokat keményedik a hasam?? Ilyenkor úgy összeáll egy nagy kemény golyóvá. De nem tart sokáig csak pár perc! Viszont naponta kb. 4-5 x
Vendég

Kriszti: Olivérnek nagyon tetszenek a pillangóid.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

V.Kata: nekem is ilyen a pocako és a doki azt mondta ez normális, de azárt szedjek mg b6-ot naponta 3x.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Titi: azt én is szedek, de csak a 36. hétig, így beszéltük meg! Nem aggódom, gondolom a méhnek is kell kicsit edzeni a szülésre. Amúgy meg nem fáj.
Vendég

Na hol van mindenki???
Páran mondtátok, hogy eset azért jöttök!
Mikor ideülök, mindig kiürül a fórum! :shock:
Vendég

Nekem is sűrűn keményedik . Nekem is a 36. hetet mondták, hogy utánna ne szedjem. Nem tudom hogy használ-e, ha így keményedik tőle is. :roll:

Kép
dittke

valaki!? Sehol senki? :cry:

Kép
dittke

Én csak hébe-hóba vagyok. De Hene nagyon izgat! Olyan jó lenne, ha már elindult volna neki a dolog! Drukkolok nagyon, de nagyon érdekel, hogy mi a helyzet. Már alig van körmöm... :lol:

Köszi Tita! Utána nézek ott is.

sz.andi

Sziasztok!

Én vagyok, de anyóspajti küldött nekem epret.
Nem keveset, egy olyan spar-os vödörrel, amiben rég narancsot lehetett venni.
azt mostam.
Meg csináltam turmixot is a lányoknak, és ettem is, most pedig rögtön szétdurranok!
Vendég

Hát lányok akkor jó éjszakát.

Kép
dittke

Csak annyit? :lol:

Kép
dittke

És fáj a hátam..... :? meg a lábam... :?
Vendég

Aha, nem aprózta el...
Két naponta szedik, és ennyi van!!! :lol: :lol:

Már mész is?! :shock:
Vendég

azt hittem, hogy nincs itt senki. De jó, hogy ennyi eprük van.

Kép
dittke

Jaja, imádom! :lol: Most végre jól belakhatom belőle!

Nézem a Barátok közt... :?
Vendég

Sziasztok!

Hene! Hene! Hene!
++++++++

Kata! V. Zsuzsi szült ( szintén gyerekgyógyász) A kisfia 4 kg felett van és minden ok....

Trixy
! Üdv köztünk!

A pocakok szépek! Én majd egy berendezett szobával tartozom, de még enm küldök, mert nincs teljesen kész! Talán a hétvégén!

Hát nekem ma szupi napom volt, először is részt vettem a védőnők államvizsgáján, mint "próbamama" . Volt ami szokott, szívhang, vizelet rendben, egy csepp oedema sincs, vérnyomás 96/60 Hgmm volt( kávé után). És +7 kg-t mért!!!

A védőnőtanonc elég bátortalan volt, de azért elment.

Utána meg babázás ment, elmentünk egy kolléganőmhöz, aki most várja a14 hónapos mellé a tesót, mi meg vittünk egyet pocakban
( Adél), egy 5 hetes kisfiút, meg egy 7 hetes kisleányt. Meglepően jól bírták a gyűrődést, mindenki nagyon édes, a fiúcska kicsit nyüglődös, hasfájós szegény...Sétáltunk a napsütésben, babáztam egy csomót, szóval ooooan jó volt!

Na, remélem minden férj szerencsésen hazaért! Jó éjt Nektek!
aki szeretne, kezdjen el ésjszaka babázni! :D :D :D

Kép
andkata

Jajj, Emma a jobb oldalamon a bordáimnál tolakodik..... De nagyon!! :shock: :shock: :shock: Már szinte hanyatt fekve ülök!
Vendég

Én is fél szemmel! A hátam mögött van a tv. Próbálom a gyerkőcöket lefektetni, de nem nagyon akaródznak. A lányaid?

Kép
dittke

Ők már nagyok, teljesen önállóak.
Már fürdés megvolt, mindegyik a saját szobájában nyomja..
Vendég

Ezért is lesz furcsa újra babázni!
De már annyira várom, persze nem akarom siettetni az időt, jó ez így, csak mégis. Olyan kettős érzés.
Vendég

vÁRJÁK MÁR A HUGIT? Mikor szoktak lefeküdni?

Kép
dittke

Na, lépek én is!

Holnap jön hozzám talán végre az a kisbaba és az anyukája, akit itt a fórumon ismertem meg!
Már olyan sokszor beszéltünk meg találkozót, aztán valami mindíg közbejött!
Jó volna, ha most minden simán menne... :roll:

Várom őket!
Végre babázni fogok! A kisfiú 10 hetes!

Jó éjszakát mindenkinek!!!!

HENE!
DRUKKOLOK!
Ha írsz, rögtön jövök ide! Pusszantás, minden jót nektek!!!+++++++++++++ :lol: :lol: :lol:
Vendég

Nos, még vagyok!

A hugit nagyon várják már, aggódtam először a nagy miatt, de meglepően jól fogadta!
A lefekvés már régóta sima ügy. 9 legkésőbb fél 10 mire a kicsi elalszik, a nagy is suli alatt 10-kor már szunyál...

A hétvége az más!
A rekordja az volt, amikor lefeküdt fél 11-kor, és másnap délután 2-kor ébresztettem fel, mert azt hittem beteg.
Vendég

Akkor jó éjszekát. Holnapra jó babázást!

Kép
dittke

Akkor az enyémek miért nem akarnak aludni? :cry:

Kép
dittke

Halihó!

Nézzétek el nekem hogy már nincs erőm visszaolvasni. Délben palacsintát sütöttem, aztán miután elmentek a festők voltam kicsit sétálni a barátnőmmel. Azóta az én lábaim is duplájára dagadtak. Naggggyon gáz! Már ettem almát, de nem úgy néz ki mintha lejjebb akarna menni :? .
A takarítást elkezdtem, felmostam a lépcsőzázat meg nagyjából az előszobát de már totál kipurcantam. Holnap folytatom.

Jóéjt mindenkinek! Szép álmokat! Cupppa :wink:
Vendég

Hene! Én is drukkolok neked, sok erőt, és tök jó lenne ha holnapra már lenne babóca!!! :D

Kép
linda24

Helló lányok!

Bocs, h nem fogok visszaolvasni, de időm, és most energiám sincs....

Ahogy látom, Henének küldöm a ++++++++++-t, és remélem holnap gólyahírre ébredünk :)

Trixy, üdv köszöttünk! Téged is visszanézlek majd!

Otinak megvolt a vizsgálata, remekül viselt minden megpróbáltatást, egyedül egy szurinál sírt, de azt megbocsátjuk neki :) . Minden orvos ügyes volt, ennek is nagyon örültünk.
Vidokata, az I-es csecsemőosztály az a PIC? Mert ha igen, akkor egyszer beugrottunk oda, míg te a klinikán voltál. Akkor Cserbák Anna kezelgette Otit, őt ismered?
És még egy kérdésem van: a VUR-ja II-III. közötti, ez az 1 évvel ezelőtti III-hoz képest javulás, de kell tartani attól, hogy meg akarják műteni a gyereket - endoszkóposan? (a kezelőorvosával csak egy hét múlva tudok beszélni.) Köszönöm!

Ma voltam dokinál, képzeljétek, a - hál'Istenneke gészséges
- kiscsajom fejjel fölfelé virgonckodik a pocakomban. Az az érdekes, hogy nem is emlékszem, mikor fordulhatott meg, de kb. két napja volt egy rossz éjszakám, amikor arra ébredtem többször, hogy húz a hasam, vsz akkor forgolódott.
A drnővel megígértettem, hogy ha minden úgy alakul, megpróbálhatjuk a spontán, természetes szülést, de csak ha a 37. hét végéig megfordul a babám, és minden egyéb: a szívhang, a heg is okés lesz. Úgyhogy elvárásaim megint nincsenek, csak reménykedem a számunkra legjobb megoldásban...

Emlékszem, régebben több babafordítási technikát is leírtatok, elmondanátok újra? Kipróbálnám őket. Köszi!
Marcsi, úgy emlékszem, te voltál is négykézláb vmikor két hozzászólás között :)

Megyek gyereket altatni, aki most épp a Hull a pelyhest énekli :D

Jó éjt, és nagyon izgulok azokért, akikért kell :D :D :D

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!

Nincs most erőm visszaolvasni,csak nagyjából átolvastam,nagyon fáradt vagyok!
Még most fürödtem meg hajat mostam!
Hulla vagyok!
Látom Hene még nem írt,tuti a kórházban van különben már írt volna!!!
Drukk megy neki!!!!!!!!!!!!!!

A barinőmtől nagyon cuki ajit kaptam,nézzétek meg,annyira tetszik!!!
Ő csinálta,nagyon kis kreatív!

Regel jövök!
Jó éjt és szép babaás álmokat!

Kép Kép

Kép

Kép
ibm

lányok!

Van még itt valaki???????

szuper hírem van! Hene igazoltan hiányzik!
Nézzétek csak:

Kép
Vendég

Semmi mást nem tudok, csak ezt az mms-t kaptam.

Wera!
Erősíts meg, hogy Henétől érkezett, ugyanis nekem nincs meg a telefonszáma.
174-re végződik az övé?
Vendég

Na, sehol senki?
Válaszoltam Henének, csodaszép ez a baba!

Örülök, hogy én oszthattam meg veletek ezt a csodás hírt!!!!

Megszületett az első topic babánk!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem hiába drukkolt nekik mindenki!
Vendég

Na, azt hiszem, egyelőre egyedül maradtam, viszont annyira örülök, hogy alig bírok magammal!

Sajnálom, Ibm, hogy pont néhány percel lekéstelek... :cry:
Sebaj, holnap ti is pont így fogtok örülni, mint én!
A szomszédban voltunk apával, grilleztek, és áthívtak.
Amikor megkaptam az üzit, hazarohantam, szegény apa meg azt hitte, baj van!

Andi!
Mostmár te jössz!!! :lol:
Milyen érzés??? :wink:
Vendég

Ez szuper!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
NAGY-NAGY GRATULA HENÉNEK!!!!!!
GYÖNYÖRŰ BABA!!!!!!!!

Kép
sziszka82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X